2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

Sütün göğsünde bozulmuştur nedir ya, İlk defa duyuyorum. Pek mantıklı gelmedi ama herşeyi fırsat bilmek lazım makinenin bozulmasında da vardır bi hayır, Bence emzirmeyi sık sık dene, Malum bebekler makineden daha fazla süt çıkarıyolar ve dilleriyle sinir uçlarımızı uyarıp beyine yeniden süt yapması için mesaj gönderiyorlar. Annenin söylediğinden dolayı için rahat değilse elinle biraz sağıp boşalt sonra emzir

Doğumdan sonra siteye giremediğim için paylasılanları da okuyamadım, Kimbilir ne güzel tecrübeler paylaşılmıstır.
Belki daha önce konusu geçmiştir, Bizim sorunumuz uykuuuu... Emerken uyuyor, Hep göğsümde üzerimde uyumak istiyor, Her türlü uyutma yöntemini deniyoruz yarım saatte uyanıyo ama üzerimde 3 Saat bile uyuyo. Sürekli üzerimde uyutamiyorum hem de baska bişeye alişmasını istiyorum ama bi türlü beceremedim . Uykusunu alınca cok keyifli ama bi türlü uyutamadigim icin surekli mizmizmiz bunaldim artik. Canima tak edince yine bende dayanamayip uzerimde uyutuyorum bikac saat, Uykusunu nasil duzene sokucam ya

Kizlar yardim edin. Memelerim yumusadi. Sipa surekli emmek istiyir ve doymuyor galiba zirlayip duruyor. Memeyle kavga ediyor. Hastanede bbiberonave fazla sute aalismis yandim ben. Sut olsun duye yemedigim kalmadi. Kavun salata dereotu hurma komposto kuru sogan bol bol su ve uyku. Midem cumbus alanina donud ama yok iste. Ilk bes dk yutkunuyo sonra basliyo kavgaya. Noldu anlamadim. Sagmayi biraktim diye dicem ama zaten bi hafta sagdim sadece ve sippa surekli emiyo. Mama veriyorum cok aglayinca. Emzik de veriyorum artik. Valla yapmam dedigimiz seyleri yaptiriyo sipalar. Yardim

Bende surekli ayni korkuyla yasiyorum, Psikolojim bozulmustu artik ama sonra bi gun 5 Saat gece uyutabilmistim o zaman doluluk hissettim, Surekli emdikleri icin dolu hissetmiyoruz. Zaten dolu hissediyorsaniz emzirmek icin gec kalmissiniz diye okumustum. Onemli olan gogsun yumusak yada sert olmasi degil, Ölcü tamamen kilo alimi baska biseye bakma. Sirf bu yüzden dijital tarti alicam. Ben yetmiyo surekli emiyo acaba mama versem mi diye kafa yorarken hemsirem yeterli kilo almis sakin mama verme deyince rahatlamistim.

kızlar cevaplarınız için tşk ederim yarından itibaren emzirme cabası içerisine gireceğim inşş başarırım. iyiki varsınız sizlere birkaç sorum daha var
1. karnım tam olarak toparlanadı doğum sonrası ne yazık ki birazda sarkma var korse kullanıyorum vakit buldukça hareket yapıyorum günde 3 litre su içiorum en az bir kezde yeşil çay tüketiyorum. sizce karnım gecer mi ilk zamanlar saramadım kalır diye korkuyorum
2. kızım bazı zamanlar uyumuyor mesala dün gece uyutuyom 2 dk sonra tekrrar kalktı sabah 9 kadar uyumadık. birde sıcağı cok seviyor (annesi gibi)evim serin olduğundan kalın ggiydiriyorum yoksa hemen üşütüp kusuyor. birde sallama istiyor eski usul ama sık değil çok ağladığında zaten üşümese arada uyanır mamasını yer altını alırım tekrar uyur.
3. dikişlerimde azcık yine açılma var bayağı iyileşti çok zorladığımda acıyor birde ağır iş yapınca yada fazla ayakta kalınca rahime sanki birsey iniyormuş hissi oluyr.
uzun oldu kusura bakmayın

Canim eşim gelemez benimle kaydı yaptırdım en kötü ihtimalle bu sene devamsızlıktan kalıp seneye tekrar alacağım dersleri. Bakalım zaman gösterecek.

Lilacsofie yine döktürmüşsün.ne güzel kalpli bi insansın😊

Iyıce koptum forumdan bir girsem neler yazacağım ama fırsat vermiyor kızım.iyice büyüdük teyzeler 36 günlük olduk kirkimiz çıkacak perşembe günü çok mutluyum. Bu arada hala kanama var 20 günlükken beri günlük Ped kullanıyordum birkaç gündür yoğunlaştı anlamadım gitti sizde durum nedir.

bebeğimi sık sık emziriyorum nerdeyse saat başı.ama memede durma süresi en fazla 5 dk.bide sütüm hızlı akıyo birinden emerken diğerinden de akıyo bende altına biberonu koyup sonra içiriyorum 20cc anca akıyo.ben sağmıyorum sağmam mı lazım acaba gerek varmı.süt olayına canım çok sıkılıyo neden az emiyo diye.bütün sorun doğumdan sonra bu çocuk aç mama verin diyenlerde keşke o oalaya hiç bulaşmasaydım şuan hiç vermiyorum.zaten günde bikere falan verdim 60cc hazırladığımda yarısını içiyordu.tomrisin emzirme günlüğünü okudum çok şey öğrendim tavsiye ederim.bu arada bende bebğimi tartıda tarttım 1 kilodan fazla çıkıyo ama sağlık ocağına götürdüğümde 300 gr almıştı kesinlikle yanlış.su konusuna gelince ibrahim saraçoğlu verin diyor.benim bulunduğum il çok sıcak o yüzden doğduğu günden beri veriyorum.kaynatılmış hazır su verin.iyi geceler

Bestekiz sutu biberonla ictigi zamn kac cclik iciyo ?
canim genelde bole seyleri nazar deger diye solemezler fakat bize birbirimizin nazari asla degmez kardes gibiyiz kisacasi benim kiz acik ökuz biliomusun bi ara biraz rahatsizdim iki gu mama agirlikli beslendi 90 cc 3 saate bitirip ustune emziriodum okadar soyluyim...eh mama yi oyle yiosa anne sutu 100 cc falan anca keser bnm kizi die dusundum canim.... ama simdi saat basi emziriom desem yeri war...
53 Günlük olduk biz, Bebegi bu kadar olanlar gündüz toplam kaç saat uyutuyosunuz?

canim duru uc dort gecedir gece daha fazla uyumaya basladi mesela 4ten 8 e kadar falan bole olunca bi oglen uyuor 1 saat bi aksam ustu uyo 1 saat bi de 9 gibi uyo ama 12e kadar falan busefer tekrar uyumasi 4 u buluo malesef uyutuosunuz deil uyuolar olcakti :)) ;) sorun az kafaya buyruklarda...su geceleri daha erken uyusun die erkene bi turlu cekemedim

Kızlar moralim çok bozuk bugün abime gittim kırklareline Ayazın ultrasonunu abimin arkadaşı olan çocuk cerrahına gösterdik malesef sağ kasıkta fıtık var ve vakit kaybetmeden ameliyat edilmeliymiş yarın kendi hastanemizdende randevu aldım çocuk cerrahından sanırım oda aynını diyecek. Küçücük çocuk nasıl ameliyat olacak kafayı yemek üzereyim. Basit bir ameliyatmış öyle anlattı doktor ama genel anestezi alacak sonuçta basitte olsa ameliyat bu.
Birde evdekiler iyice bize yerleşti biz yokken bile burda kalıyorlar öbür oğullarına gitmiyorlar çok gerildim çok mutsuzum deliricem iyicene. Bebeğime bakıp bakıp ağlıyorum. Büyük oğlum yine kudurdu onunla da ilgilenemiyorum. İşede başlıyacağım ben ne yapıcam deli olmak üzereyim. Bu ne bitmez sınavmış ne biçim çilem varmış çok kötüyüm. Dua edin ne olur yavrum kolay atlatsın bu süreci içim yanıyor resmen acıdan. Ne yemek istiyor canım nede uyumak nede başka bişey. Yavrularıma çok üzülüyorum.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Gecmis olsun canim.dualarim sen ve ogullarin icin.bir arkadasimin oglu oldu fitik ameliyati.cok basit oluyormus.hemende iyilesti.senin evdekiler senin rahatsiz oldugunu yada seni rahatsiz ettiklerini anlamiyorlar sanirim.gercektende cok sabirlisin.sanada masallah.hamileliginde sıkıntiliydi senin.umarim hersey duzelir ve cok mutlu olursun

merhaba arkadaşlar,

3-4 gündür çok hastaydım giremedim,şükürler olsun toparlanmaya başladımda yazayım dedim.

ne yapacağımı şaşırıyorum.sizde böyle şeyler yaşıyomusunuz?

benim oğlum,sürekli emmek istiyor.şükürler olsun sütüm var ama ben çok bitkin düşüyorum.resmen beni deviriyo.sanki doyma hissi yok.tıkandığım noktada günde 2 kez 60 cc mama veriyorum üstüne cila olarak yine süt.çok sık kaka yapıyo,metabolizması çok hızlı çalışıyo samırım.yaptıkça acıkıyo,yedikçe dolduruyo.kısır döngü gibi.acaba diyorum sütüm mü yaramıyo?
dr a sordum bu kadar kaka yaptığı sütümün yeterli olduğunu söyledi.madem yeterli neden doymaz ?

hızla kilo veriyorum.ama pek sağlıklı olduğunu sanmıyorum,sanki çöküyorum.yetersizlik hissine kapıldım.
ne dersiniz,normal mi?

birde doktorun söylediklerini paylaşayım,faydası olur.

bebeğimizi besledikten sonra 10-15 dk dik konumda kucağımıza almalıymışızki yedikleri midesine otursun ve hemen kusmasın.

havalar çok sıcak olduğu için 3-4 çay kaşığı su verilmeli .

mama miktarını kademeli arttırmak lazım,yoksa bebek ishal oluyor,mamayıda arttırıp anne sütündednde soğumamalı ,

DEDİ :)

hic bir fikrim yok tamamen beni oynatior parmaginda buna adim gibi eminim...
Paylasmak istedigim bi kac sey warda kizlar durunun kafasinin arkasinda kulak arkasi ama enseye daha yakin ense ustu gibi bir yerde bir nohut buyuklugun de elimize bisi gelior 1 aydir war hemen hemen yada sapkalar cikinca biz farkettik...boyle elleyince oynuo bir sislik gibi sabit degil...hic fikri olan war mi dr.na gostericem bu ay bakalim....zaten ensesinde de dogum lekesi war minik kirmizi sanirsam ii ce belirginlesti....

bir diger mewzusa kardesim ;(( eger fot. paylasmak icin girdiginde okursa bana cok kirilir ama paylasicam icim daraldi....

erkek kardesim ablalari bu yil 4 yillik koca makina mihendisligini 1.cilik ve ustun basari ile bitirdi....masallah kocuma ;;)) gel gelelim askda yuzu gulmuor....gecen sene mahallede bir kiz wardi plotanik sewdigi ister istemez anlamistik biz bakislardan kiz buna once eywallah wermis iki kiritmis olur die haber yollamis falan sonra sallamis gitmis neyse sonra....
kisin baska bir kiz buldu ama bunla ciktilar we bunu soyledi ilk kez ama uzun surmedi bitti abla bicok seyi karsiliksiz yasiodum bitsin boswer dedi guzelce morel ve bikac bilgi werdim...

neyse gecen gun yine bi kiz oldugunu soledi hayatinda baya bisi paylasti fot. gosterdi selamlar falan yolladi bunun yanina arabayla gitti onun yurdunda ona yardim etti gelmesine falan herseyi de paylasio mutludu yani baya....bu gece baktim bitti galiba dio yani tamam da neden dedim buraya geleli 10 gu oldu abla bana 5 dk sini ayirmadi konusmuoz kac gundur heralde bitti dedi...

cok ama cok kizdim cok sinirlendim biliosunuz siz beni ama siktim disimi tarafsiz ve mantikli olmaya calistim 1 saat konustuk nerdeyse...

bu arada kardesimin hayatin da ki ilk iki kadindi bu anlattiklarim 22 yasina kadar bekledi yawrum ask mesk sokmadi hayatina ee simdi de yoluna bakmak isitio master yapcak askerlik o arada da ask mesk heralde...cok uzgunum onun adina allahim herkesi de onuda ii insanlarla karsilastirsin dilerim...

sadece anne sutu werdigin gunler werme bence hayatim su ama mama takwiyen de wer cunku mama hararet yaparmis ama anne sutunde su zaten varmis....

eger kucaginda 15 dk tutmak gibi luksun yoksa bir incecik yastik ( ben hawluya 3 falan katliorum ) kafasinin altina koyuorum boylece kusmuo bunda buldum careyi...annem sagolsun....

Gelelim sana kizcem yasadiklarinda kesinlikle yanliz degilsin bunu bil ve rahatla...lakin bu kadar yipranma cunku bak kuzun emio sutun bol kakasini yapio bunlar hepsi bi arada bir nimet be arkadasim masallah.....kabiz olabilir ememeyebilir emmek istese sutun olmayabilir.....ewde bir destekcin yok anladigim kadariyla bu yuzden bu kadar yiprandin ufak bi destek al inan bana cok sansli bir annesin gulumse ;;)))

Cok gecmis olsun canim iinsalkah kolaylikla atlatirsiniz ameliyati

Canim cok geçmis olsun. Allah s
Şifa versin. Yaşadığın şeyler kolay değil. Biraz sabret canim bak kendinde diyorsun bu bir sınav. Rabbim dermansiz dert vermesin. Hamileligimden bu yana hep okuyorum yazdıklarını. Cok güçlü bir insansın. En hassas olduğun günlerde bile dayandın herşeye. Bence sen bunlarida atlatirsin. biraz sabret canim. Hepimizin hayatında.zaman zaman sıkıntılı günler olmuştur Bak göreceksin öyle guzel gunler gelecekki bu günleri hatirlamayacaksin bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…