2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Kizlar ben haziran annelerindenim ama sizin de tecrubelrinizden faydalaniyorum. Bisey sorucam spinal anesteziyle dogum yaptim. Bir hafta oldu daha idrarimin geldigi hissini anlayamiyorum. Kacirmiyorum ancak geldigini de anlayamiyorum. Bu durumu yasayan var mi? Nirmal mi ? Zamanla gecicek mi? Bir de tam anlamiyla ne zmn her isimi kendim yapabilecegim? Ne zaman tam anlamiyla eskiye donecegim

günaydın yorgun yoğun ve uykusuz anneler
benim kızım 10 dk emiyo ve bırakıyo daha memeye götüremiyorum onu basıyo yaygarayı gazını çıkartıyorum ikadak usürmeden gene bırakıyo acaba doyuyomu anlayamıyorum bana göre çok az emiyo ne yapmam gerekiyo acaba yani yani yarım saat bi saat emzirenler nasıl emziriyo ne yapmam gerekiyo sizce biliyonuz mu am ahuysuzluğumuz yerinde maşallah bi ağlamaya başladımı durmak bilmiyo geçen kayınvaldeme gittim bu hep böylemi diyo kötü alıştırmışsın bunla iş yepılmaz kucakta hep ama ben alıştırmadım ki çocuk ağlarken nasıl bırakıyım iş yapıyımmecbur alıyosun ama kımseye anlatamıyon kucağa alıştırmışsın diyolar hemen çok sinir oluyorum bu söze

40 im cikana kadar bende idrarimin geldigini anlamiyordum dikislerim sizlayinca lavaboya gidiyordum bakiyordumki gelmis. Benim toparlanmam uzun surdu ameliyatta bazi sıkıntılar yasadigim icib ama ilk dogumumda bas agrisini saymazsak hemen toparlanip isimi gucumu yapmaya baslamistim. Dikis yeri hic agrimamisti. 1 hafta sonra temizlik yapmaya falan baslamistim.

Çok yoğunum ne okuyabiliyorum ne yazabiliyorum.aklim burada

Canim formasyondan bahsetmissin oncelikle hayirli olsun Ben de bu sene aldim cok sukur bitti. Vize haftasinda kizim dogdu mazeret sinavlarina girdim. Finalde de annem ilgilendi sagolsun sinavlara girdim.Benim hamileligime denk gelmesi iyi oldu. Bir de benimki ayni sehirdeydi. Ama senin gibi olan bircok arkadas vardi hocalarinla konus gercekten anlayis gosteriyorlar ama hic gelmemeyi kabul etmiyorlar yani bizimkiler oyleydi. Birkac arkadas vardi esleryle birlikte geliyorlardi bebekle dersteyken babalari ilgileniyordu arada anneler emziriyorlardi. Sana tavsiyem sabirli ol kendini sikma geciyor inanki ben de cok uzuluyordum nasil olacak nasil yapacam diye. Haaa bir de unutmadan sunu soyleyeyim sen ogretmenlik yaptiysan bunu belirt hem stajdan muaf oluyorsun hem de harci daha az oduyorsun sitede duyurusunu yapiyorlar kolay gelsin Rabbim yardimcin olsun

Son düzenleme:

memede rahatlıyorlar evet bende imkanınm oldukça veriyorum..akşam 8 den gece 12 ye kadar benimki hep memede arada turluyoruz..okadar derın uykuya kadar memede durmak istiyor.doktorumuz kızdı emzik vermemi söyledi ama almıyor...onun o memedeki mutluluk hali paha biçilmez...:))))))))))
valla bravo arkadaşım bu kadar iş; çocuk; arasında fikirlere ihtıyacı olan arkadaşlara bu kadar içten bir şekilde yardımcı olmaya çalışman takdire şayan ....
kimbilr ne kadar hayır duası alıyorsundur ne mutlu sana....Rabbim herşeyı gönlune gore versin..bazen reel hayatta aslında tanıştığınızı samimi arkadaş olduğunuzu bense sizleri gizli gizli dışardan okuyormuş terbiyesizlık yapıyormusum gibi hisse kapılıyorum...

şu kilo işini en doğru sağlık ocağında takip etsek daha doğru olacak galiba..bende aynı sizin gibi yaptım en son 4390 dı şimdi 5 kusur geliyor..45 gunluguz 15 gunde bu kadar kilo olurmu diyorum ..en iyisi sağlık ocağında tarttırmak ebemiz çok iyi..gecerken uğradım şunu bir tartıver desem patates alır gibi...:))şımarıklıklarımı sever benim...ben iki çocukla zorlanıyorum yaş olmuş 34 siz üç çocukla... bazende diyorum Allah dağına göre kar verir...

Acaba saclarimiz ne zaman uzucak bilen var mi ?
Arkalar uzun ama kafanin ön ust kismi keltos :)
Bandanalarla idare ediyoruz da ne zaman saclanir kizim acaba teyzeleri ? :))

ne guzel işte bu sıcaklarda ...rahat olur...diğerlerıde yavaş yavaş dokulmeye başlar yatağında belki bir tel bir tel görmeye başlamışsınızdır 4. ayında tamamen dokmuştu ilk kızım..sonra yavaş yavaş çıkıyor hepsi bir çıksın diye 9.ayda dedemiz traş bile yapmıştı...ama bi faydası olmadı çıkanlarda sadece ortada tas gibi yanlar da bşi yoktu.2 yaşına gelene kadar seyrek oldu....her bebekte faklı oluyor....

Yılın annesi topigimiziin fedaisiiii :)
Tebrik ediyorum ayakta alkisliyorum :)
Demir'e de ayrica tesekkurler :)

Dun kizim kizacakmiyim diye denemeler yapti :) ben hic kizmadim oyun oynadik bebegim uyudugu zaman. Aksam kizim bana bak anne eskisi gibi kizmayan anne oldun seni cok swviyorum dedi. Umarim boyle devam ederiz :)

Masallah sizee :)
Neyse ki daha cok araniz bozulmadan atlattiniz..
Insallah diger durumlarda duzelir zamanla canim..

Lilacsofie canım sen nasıl bir meleksin nasıl iyi birisin böyle. Vakit ayırıp neler yapmışsın sen hayret ettim. Çok yararlı oldu bende deneyeceğim.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

peki hos yazmisin icerisin de ama bnm gogsum ilk zamanlarda ki gibi dolu dolu degil bu emip bitirdigi icin mi sutum olmadigi icin mi...mesela duru emio kendi birakio birakinca aglamio 1 saat idare edio rahat..ama 1 saat az gelio ve dolu dolu olmayan goguslerim uyuz edio.

Benimde dolu dolu değil fos fos. Ama emince arkasımdan mama deniyorum almıyor. Sanırım doyuyor diyorum bende. Ben eğer bir işim varsa yada Kuzeyle ilgileniyorsam mama veriyorum arada. Meme mama idare ediyoruz işte.

Nasi guzel bilgiler emeginiz icin tesekkurler ellerinizw saglik..

mrb cnm sayfaları dolaşırken gördüm yazını. bende bebeğimi mama ile besliyorum sütüm gelmediği için tabi millet illa anne sütü ver diyor olmayan seyi nasıl vereyim ki sağıyorum iki göğüsten 20 cc bile gelmiyo bende üzülüyorum. ama anlamadığım hastanede neden anne sütü yerine mama tercih etmişler ki.

Canım benim kızımda öyle yarım saat emmiyo max 10-15 dk emiyor. Dediğin gibi zorlayıncada basıyor çığlığ. Ama acıkıncada cork cork emiyor. Herkesin bebeği farklı olur. Demek ki bizm bebeklerimiz nazlı olacak hiç kafana takma aç olsa yer zaten. Kucak konusuna gelince herkes görünce kucağa alıştırma diyor ama ben pek takmıyorum. Çığlık çığlığa bağırırken kolay mı kucağa almamak. Hem ilk üç ay bebeklerin güvenlik ihtiyacını karşılamak lazım. Takma hiç kafana tabiki kucağımıza alacağız doya doya sarılacağız o kadar çabuk büyüyorlar kim ne derse desin

kızlar süt sağma makinem bozuldu 3-4 gündür sağamıyorum hoş sütümde yok denecek kadar az ama sağdıkça artıyordu sanki bebeğimi ilk ağız sütü hariç emzirme sansım olmadı sütüm gelmediği için ama artık meme vermek istiyorum belki süt gelir yada onunla uyur diye annem diyor ki sütün bozulmuştur göğüste o yüzden bir türlü cesaret edip emzirmiyorum. korkuyorum çünkü daha öncede bir kaç sağmayıp sonra sağdım bebeğime vermiştim kustu. 47 günlük olduk ama hala emzirme hevesim içimde kaldı artık umudumu kaybetesm mi ki

canim bu biraz kendinle alakali mis saniyorum bn bunu ogrendim....cok samimi soyluorum ben hastaneden ewe geldim dus apdim cantalarimi yerlestirdim lohusa yatagimi yaptim ewi wuupladim ( kucuk el supurgesine taktigimiz nick ) sonra da gittim yattim kizimla yani insanlar misafirler gider gitmez hep ayaltaydim ben sofraya yardim ettim bilmem ne falan...dr.um yatarsan ii lesemezsin dedi bende hic yatmadim... oyuzden demem o ki fu de 4 tane parol iciodum araliklarla dikis agrim ici ama tabi ki yetmio du iki buklum yuruodum...ama tawsiyem kendini salma birakma burasi bi yara ve kendi gecicek de hayatina dewam et...20 gunluk falandim normal supurge actim yerleei wiledaladim dilerim senxde e az bnm kadar azimli olursu hayatim....bu kgla lar icinde cok onemli 11 kg werdim 55 gunluk falaniz daha bir tek bingildakcik gobisim kaldi....

tatlim bende geceleri weriom mama gunduzleri kestim daha cok emsin diye...ya gecenin ortasinda yada ilk yattginda bir kez weriomm.....eskiden disari cikarkende weriodum simdi yanima aliorum emzirmeyle bas edemezsem veriom...bakalim bide sagma calismalarina baslicam ozaman gece 100 luk falan bi icerse allaahhh kac sat uyuruz acaba cikar dunyasi ;)))

Bestekiz sutu biberonla ictigi zamn kac cclik iciyo ?

Uff hep yaziyorum yaziyorum uzun uzun birde ve yollanmiyor hata olusuyor ya deli oluyorum. Yada intrnetim kesilmis oluyor telefona uygulama kurduk her yazdiginizi takip ediyorum ama katilamuyorum bir türlü arkadaşlar. Bizde sali gunu 40 gunluk olacagiz. Bebegim hergun degisik bir bebek oluyor bir gunu bor gununu tutmuyor, bir kac gündür de ememiyoruz memeye tutuyorum oyle agzini acip agliyor bir sure sonra kendiliginden sut akmaya basliyor o zaman da kitliktan cikmis gibi saldiriyor. Ac mi degil mi anlamıyorum. Usengecliginden mi yapiyor acaba.zaten ilk 2 hafta filan memeyi kavramada cok problem yasiyorduk cok korkuyorum emmeyi birakacak diye

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Düzenli sağıyor musun canım? Eğer düzenli ve doğru sağma yöntemlerine rağmen 20 cc geliyorsa, bir hesap yapalım; yaklasık iki saatte bir sağsan, günde toplam yaklaşık 200 cc anne sütü eder ki, bebeğinin bir gündeki toplam öğünleri içindeki 200 cc'nin miktarı hiç te az değil...
Moralini bozmadan sağıp süt poşeti ya da biberona koyup buzdolabında tutarak biriktirmeye devam et, 100 cclik oldugu zaman aynı gün içinde ısıtıp biberonla verirsin. İki öğünü anne sütü olmuş olur ve inan ki o alması gereken faydayı alır...

Yılın annesi topigimiziin fedaisiiii :)
Tebrik ediyorum ayakta alkisliyorum :)
Demir'e de ayrica tesekkurler :)

Teşekkür ederin canlar ama o kadar da uğraşmadım, hatta bugun tekrar okuyunca yaptıklarımı anlatamadığımı fark ettim. Bu tür birşeyi yazıyla anlatmak çok zor ama en azından doğru sağım için (hele de tıkanma varsa) makinayı gögüse koyup beklemenin yetmeyeceğini de anlatmış oldum. Umarım birilerinin işine gerçekten yarar... Ne yapayım aklım fikrim sizde, kardeş gibi olduk vallahi:)

Arkadaslar sezeryan yerindr sorun yasayan var mi

Hayır hiçbir sorun yaşamadım, geçmiş olsun nasıl bir sorununuz var?

Nasi guzel bilgiler emeginiz icin tesekkurler ellerinizw saglik..
Rica ederim umarım anlaşılır birşeyler yazmayı başarmışımdır, işinize yarar:)

Sakın emzirmekten vazgeçme canım bence.... Ben gögüste sütün bozulması diye birşey duymadım olsa olsa iltihaplanabilir çok uzun süre tıkanık kalırsa. Ne bileyim gögüsten gelen anne sütünden zehirlenen de duymadım.... Eğer çok endişeleniyorsan lavaboya gidip elle sağabildiğin kadar sağ... Dün yazdığım yazıdaki gibi sağarsan epeyce boşaltabilirsin biriken sütü.... Eskiden makina yokmuş elle sağarmış kadıncağızlar...Makinanı servise ver, gelene dek böyle idare edebilirsin hem belli mi olur belki emzirmeye dönersin sadece...Bence emzir ve kendin zaten bunu istediğine göre sakın vazgeçme emzirmekten. Beslenmekten de öte o sıcaklığı yakınlığı hisssetmeye ihtiyacı var.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…