Haha annem de ole dio ısrarla emzirme Hemen dio ama ben emziriyorum :)Bebeği banyo yaptırdıktan sonra emzirirsen ağzı kokarmış, bi yaşıma daha girdim
Denedim hiçte koktugu yok mis gibi süt kokuyor :)
Bilmiyorum ki çok kararsızım bu konuda keşke hepsini birer gün deneme şansım olsa..babasling de duracagini pek sanmıyorum ama belli de olmaz tabii..arkadaşım wrap sling kullanıyor kesinlikle onu tavsiye ederim kanguru falan alma sakin kullanılmıyor diyor.bebegi 8 aylik hala kullanıyorum çok rahat dior.. yanimda olsa arkadastan alip denerim ama o da baska sehirde..bi arkadas da kanguru almis 2 ya da 3 kez kullandim getiriyim dene istersen dedi bakalim onu denicem ama wrap sling i de ben yapabilirmiyim işte o da var :/Canım bende babasling aldım. İlk seferde beceremedim kızım çok ağladı eşimde bir sürü laf etti o kadar para verdirdin kullanmıyorsun falan diye. Bizde yapışık yaşıyoruz çünkü. Sonra tekrar denedim tekrar denedim en sonunda kızımın rahat ettiği bir pozisyon buldum. Başı dışarda kalınca çok seviyor. Dışarı çıkınca güneş ne tarafta ise başını oraya çeviriyor gözlerinide kapıyor sanki güneşleniyor hanımefendiŞimde hergün dışarı çıkıyoruz ben markete pazara bile gidiyorum.
Bebeği banyo yaptırdıktan sonra emzirirsen ağzı kokarmış, bi yaşıma daha girdim
Ayyy her gunun böyle geçsin canım...
Ben aldim mycey sling e bebekten..
Begendim duruyorda icinde ufaklik..Ama daha kucuk ya bana biraz daha buyuyunce daha rahat olacak gb geliyor..
Ben bile oyle cok sevindim ki..
Sanirim senin sikintin cocuklara geciyor evdeyken o yuzden daha huzursuzlar..
Kuzey senin huzursuzlugunu anladigi icin evde kimseyi istemiyor sanirim..
Sen iyi hissedincede onlarda sakinlesti..
Neysee simdi hicbisy dusunmeme vakti biraz :)
Bende emziriyorum öylemi olurmuşş. :)
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Kaynana lar bitti şimdi kaynananin kaynanası girdi devreye:/ minicik bebeğe kese atsaymis bi de:/ allahım sen akıl fikir ver şu insanlara..Canım verme bida bebisini onların eline yazık yavruya..Eşimin babaannesi banyo yaptirdi kizimi ciyaklata ciyaklata sinir oldum, o kdr yikadim bi kere aglamamisti. Sinirden sesim titredi lifle keseliyor iyice çocuğu, sanirsin 40 yılın kiri var çocukta. Anladılar sinir olduğumu bidaha yikamayiz dediler. Çocuğu o kdr aglattilar bi de üstüne emzirme ağzı kokar diyorlar, kokarsa koksun, koktugu da yok zaten
Canım gazı vardır nekadar çıkarsa çıksın gazları bitmiyo benim kızım da öyle oluyo arada sabah 6 gibi uyaniyo akşam 9 10 a kadar gözünü kirpmiyo ve kızım çok gazlı hem ağızdan hem popoda çıkarmasına rağmen..hep böyle oluyorsa kolik diyorlar..Zamanla geçiyormus canım kaç günlük bebeğin?kızlar dün gece acildeydik kızım iki günde bir hiç uyumuyor yklaşık 13-14 saat. uyutuyoruz yerine koyuyoruz arkamızı dönmeden acıyor gözlerini ağlamaya başlıyor gecen gece yaşadık acile gittik dr hiçbirseyi yok dedi hoş zaten arabada uyudu. dün gecede aynı seyi yasadık bugünde masallah sadece beslenme için kalkıyor uyuyor. uyumasa da en azından yattığı yerden ağlamadan bakıyo. dün gece ki dr gaz sancılarının başlayabileceğini söyledi ama kızım hem ağızdan hemde arkadan gazını çıkartıyo. aranızda böyle bir durum yaşayan var mı çok üzülüyorum bazen ağlamaya bir başlıyo susmak bilmiyo içim parçalanıyor
Bi yasimiza daha girdik yaslandirdi bizi bu teyzeler
Bende ozellikle acken yikiyorum havlusuna sonra ince bi bez var onaa sarip emziriyorum oyle uyuyor..
Aa biz bilmiyoruz büyüyünce kokarmis oooo
Bunun deneyini nasil yapmislar çok merak ediyorum dogrusu.
Kadının biri yıkadıktan sonra emzirmis, komsusu emzirmemis. Büyüyünce bak seninkinin agzı kokuyo benimkinin kokmuyo falan mı demisler acep
Kaynana lar bitti şimdi kaynananin kaynanası girdi devreye:/ minicik bebeğe kese atsaymis bi de:/ allahım sen akıl fikir ver şu insanlara..Canım verme bida bebisini onların eline yazık yavruya..
Sütüne geçse dahi bebeğe zarar vermeyecek antibiyotikler var, acaba doktorun hangi gruptan bir antibiyotik verdi. Her ne olursa olsun üç saat emzirmeme olayı bana mantıksız geldi. Her halukarda sütüne geçip birikecek antibiyotik, sütünü sağıp atmadığın sürece. Bir yerde eksiklik var ama tekrar mı sorsan?
Ağrının geçmesine çok sevindim ama sağma olayını hemen başlatmalısın bence muhtemelen ağrının azalma nedeni iltihabın antibiyotik sayesinde azalması... Vallahi senin için üşenmedim oğlumun roket balonu ile resimli sağma yardımı hazırladım, (gülmek yok ama sakın:))) Neyse, ne kadar anlaşılır bilmiyorum ama inşallah işine yarar. Buarada mastit olmayan, herhangi bir şikayeti olmayanlar içinde sağma sırasında kullanılabilir, süt kanallarını açıp sütü arttıran bir durum çünkü...
1. Sağma makinası masaj boyunca çalışır durumda ve gögüste olmalı. Önce en düşük ayarda başlanıp, süt gelince yavaş yavaş arttırılmalı...
2. Gögsün tamamı sertse, çok ağrı varsa sağmayı, kolaylaştırmak için sıcak su ile gögüslere masaj, duş yapılabilir. Sıcak su dolu bir kase ve havlu ile sağım sırasında gögüslere sıcak kompres uygulanabilir. Mastitli ve tıkanıklık olan durumlarda sağma işlemi zaman alacaktır, oldukça sabır gerekir. Acı hissedilecektir... Sağım işlemleri sık sık ve düzenli yapılmalıdır.
3. Gögüs sağ ele ay biçimi verilerek kavranıp yukarı doğru kaldırılır. Sol el parmakları birleştirilerek bıçak şekli verilip yukarıdan aşağıya doğru sert ama yavaş yavaş aşağı kaydırma hareketleri yapılır. Gögsün üst ve yan tüm bölümlerine uygulanır. Tüm hareketlerde güç uygulanacaktır, hafif bastırmalar işe yaramayacaktır.
4. Gögüs yumuşamaya başlayana dek işleme devam edilecektir. Yumuşama olduğunda artık ele buyuk degıl, orta ve kucuk kutleler halınde bezeler gelmeye baslayacaktır.
5. Herhangı bır asamada gögus tamamen bosalmamasına ragmen sut gelmemeye baslarsa, (genelde basınç hissi oluşur) genelde aşağıdakile işe yarar;
Pompa yarım dk.lık aralıklarla sağ ve sol gögüs arasında seri şekilde yer değiştirilerek sağıma devam edilebilir
Sağıma en az 10 dk ara verilip buyuk bır bardak su içilip sağım ortamından bır muddet uzaklaşılabilir.
Bebek emmek istiyorsa bir müddet bebek emzirilebilir, bebek ile ilgili pozitif duygular hissedilebilecek sakin bir ortam yaratılmalıdır.
6. Süt gelmesinin durması halinde, gögüsün renkli kısmı işaret ve baş parmaklar ile hafifçe sıkılmam kaydıyla incelenir. Yukarılardaki tıkanıklıklar, süt havuzlarının oldugu renklı kısıma gelip kaldılarsa bu durum oluşur. Hemen hemen her sağımda, gögsü renkli kısmın hemen üstünden parmakları halka şeklince yaparak geriye çekip aşağı bastırmak şeklinde sağılması sorunu çözer. Renkli kısımdaki minik bezelere hafifçe bastırılabilir. Bu bölüm hassastır aşırı kuvvet uygulanması süt havuzuna zarar verir dikkatli olunmalıdır, asla tam uç kısmından çekilmemelidir.
7. Gögüs dış yanından ele C şekli verilerek sıkılır sağılır
8. Genellikle tıkanma olunca öne doğru eğilmek , yine baş ve işaret parmaklarla aşağı ve yukarıdan bastırma hareketi yapmak faydalıdır
9. Siz sağım yaptıkça hangi hareketlerin açıcı etkisi oldugunu farkedeceksınız, bunlar temel hareketler, sürekli sağım yapan biri, bir süre sonra emzirmekten çok daha kısa ve kolay sekılde sağmaya baslar
10. Eğer bir gögüs boşalmaya başladığında, diğerinden süt akar/fışkırırsa asla bunu durdurmayın. Yeni kanallar kendiliğince açılmaktadır ve bu tam da istenilen birşeydir......Ya bırakın peçete veya pede aksın ya da gögüs kalkanı, biberon ve benzeri bir steril kaba biriktirin, sonra sağılan süte eklersiniz. Boşalan gögüs bittiğinde muhakkak sızması bıtmıs dahi olsa diğer gögsü de tekrar sağın.
Not: Süt gelmesinin bitmesi içeride süt olmadığını göstermez. Yeterince sabırla işlem yapılırsa süt kanalları alışıncaya dek en az bir saatte gögüs tamamen boşaltılabilir,
Heryerde söylenen 15 dk sağ, 15 dk sol tarafı sağın uygulamalarının aksine sabırla masajlı ve duzenlı sağımlarda elde edilen süt mıktarı çok fazla artacaktır.
Resimler:))) Gülmek yookkkkk:)))
Eki Görüntüle 1171938
3 ve 7 için
Eki Görüntüle 1171946
Eki Görüntüle 1171945
Bu iki resim 6 daki durum için. Kahverengi kısımım arkasında iyice daire şeklince kavfanarak geri çekilip öne bastırılacak, sadece meme ucu asla sıkılmamalı ama
Eki Görüntüle 1171944
Eki Görüntüle 1171943
Eki Görüntüle 1171942
Yukardaki iki resim, yumuşama olmaya başlayıp daha küçük kitleler halince bezeler ele gelmeye başlanınca uygulanacak bir şekil
Eki Görüntüle 1171941
Eki Görüntüle 1171940
Eki Görüntüle 1171939
Yukardaki üç resim 3.deki ilk sağmaya başlandığındaki temel hareketle ilgili
Eki Görüntüle 1171947
Yıne 6 ile ilgili
Açıklamalara bakınca sanki çok sorunlu bir durumda kullanılacak gibi görünüyor ama değil inanın her sağımda kanalları açan sütü arttıran yöntemler
Tüm kanallar açıldıktan sonra düzenli emzirme ve sağma ile her seferince bu çabaya artık gerek olmayacaktır:))
Canım gazı vardır nekadar çıkarsa çıksın gazları bitmiyo benim kızım da öyle oluyo arada sabah 6 gibi uyaniyo akşam 9 10 a kadar gözünü kirpmiyo ve kızım çok gazlı hem ağızdan hem popoda çıkarmasına rağmen..hep böyle oluyorsa kolik diyorlar..Zamanla geçiyormus canım kaç günlük bebeğin?
Buarada arabada uyumasi da gaz sancisi olduğunun belirtisi araba sesi saç kurutma makinası sesi rahatlatiyor bebisleri. .
Gaz için olan bitkisel ilaçları dene canim bazı bebeklere hemen faydası oluyo bazılarına olmuyo Dr unuza sorarsanız yazar size nurse harvey ve sub simplex duyduğum etkili olanlardan.ilk 3 ay diyorlar gaz problemi için ama değişebilir tabii..biz de haftaya 2 aylık olcaz hala sabahları kıvranarak uyanıyor ve ağlıyor ama başlarda daha çoktu tabii ağlaması sancisi.bize Dr ilk ay kontrolünde, gazı olduğunu agladigini söyledim bu daha iyi gunleriniz dedi pat die çok canım sikilmisti48 günlük olduk. evet söylediğin gibi arabada yüksek müzik sesi ile uyuyor. birde saç kurutma makinesi sesiyle susuyor. peki bu rahatsızlık için bir ilaç veriliyor mu. ne zaman gecer ki. ağlamasına dayanamıyoum
Ben de öyle yapıyorumBende bugun sicaga dayanamadim bebisi anakucaginda banyoya goturdum bi guzel dus aldim. Suyun sesinden sanirim ben dustayken aglamadi :)
Oluor canım sabrımızın sınırı taşınca malesef düzelir unutur merak etmeGüzel yürekli arkadaşlarım desteğiniz için saolun. Bügün yine berbat bir güne başladım. Evdekilere kızıp Kuzeyden aldım hırsımı. Hiç bağırmadığım kadar çok bağırdım itip kaktım hırpaladım ezdim resmen. İçim yandı sonra küçücük korkulu gözleri yalvarışını unutamıyorum. O unuttu şimdi normal ama ben çok sarsıldım. İlk defa vurdum oğluma. Çok ağlıyordu ağzına vurdum bir kere. Ellerim kırılsın allah beni kahretsin. Çok kötüyüm sanırım akıl sağlığımı kaybettim.
Abiler ve kardelşerinin maceraları :) walla ben de çok zorlanıyorum koca günü iki veletle nasıl geçireceğimi şaşırıyorum sıcakta oruçta kime götüreyim sabah saklambaç oynadık 50 kere aynı yere saklandı ben buldum :)) sonra baktım kal geldi banyoya soktum suyla oynattım sonra yemek ve masal ve şimdi uyuyo kaç gündür buraya cvp bile yazmaya halim yoktu ufaklık da uzun uyumuyo insanın enerjisi yetmiyo ben mi öyleyim bilmem nefsime zor geliyo sürekli çocuk gönlü yapmak sabredemiyorum hele vurunca bana deli oluyorumSeni o kadar iyi anlıyorum ki.... Evlatlar arasında ikiye bölünmek, bin parçaya bölünmekten zormuş...
Üstelik şimdi Ayaz'ın ameliyat durumu var yeni okudum çok geçmiş olsun canım. Tüm aksilikler üstüste geldi ne zamandır, sen gergin sinirli olmayacaksın da kim olacak???
Demir de günlerdir çok zor bir çocuk olmaya başladı. Büyük konuşuyormuşum, böyle olacağına pek ihtimal vermiyordum.
Eminim sen de çileden çıkmasan böyle birşey yapmazdın. Bazen ben de dişlerimi sıkıyorum ve kendimi zor tutuyorum. O anda büyüklerin dayak cennetten çıkmadır derken, neyi kasttettiklerini anlıyorum.
Off kolay gelsin ne zor büyüyo şu veletlerOlmuyor valla o kafar ugrasiyorum tukuruyor.bi avent kalmisti almadigim onu da denedim
Digerlerine kiyasla onu bikac saniye fazla tutuyo :)))
Canim benim kizim da okulu birakti hemde o kadar guzel ve severek giderken
Neler yaptim ne dediysem olmadi.1 donem boylece aglaya bagira gecti ama okulun bahcesinden bile sokamadik.
Korkutmayi bile denedim cocugunu okula gondermeyen ailere ceza veriyolar.gelip bize ceza mi versinler falan dedim
Daha bi suru sey..tamam gidicem dedigi zaman okula goturdum kapisina varinca atti kendini yerlere.
Velhasil bizim kiskanclik anne karninda basladi.sonrasinda yanagini sikma tiki vardi.
Suan yanaklari curuk icinde.hicbiseyi engelleyemedik o yuzden bisey yokmus gibi davraniyoruz..
Yanaklarini o kadar cok kopartiyordu ki bi ara sinirlerim bozuldu ve epey hirpalamistim cocugumu(
Simdilerde kasla goz arasinda bile yalniz birakamiyoruz aninda saldiriyor.kucuge hic rahat yok nefes aldirmiyor ama ne yapicaz ikiside evlat.bi muddet nobetlese bakacagiz boyle annemle
Kızlarrr Ayazı çocuk cerrahı gördü muayene etti su fıtığıymış. İki yaşına kadar düzelme ihtimali varmış takip edilecek şimdilik ameliyat yok. Acayip rahatladım.
Bu akşamda annemlerle teyzemin yazlığına gidiyoruz iki üç gün kalıcaz öyle iyi gelecekki. Sonra pazartesi işe başlıcam zaten görmem suratlarını akşamdan akşama o kadar. Zaten çocuklarımla ilgilenirim umrumda bile olmazlar. Çok şükür günüm berbat başladı ama iyi bitti.
Desteğiniz için çok teşekkür ederim.
Canlarımmmm çok güzel bir gece geçirdim iki oğlumuda aldım yanıma miss gibi uyumuşuz. Kokularını içime çeke çeke uyudum birini bırakıp diğerini kokladım. Nasıl huzurluyum nasıl mutluyum anlatamam. Ayaz gece iki kere emmeye uyandı sonra uyudu üzmedi hiç. Kuzey çok sakinledi sabah çok güzel uyandı yatakta oynaştık biraz kahvaltı ettik hiç kavga etmedi. Annem babam teyzem yanımda ne güzel bir durum. Çok ihtiyacımız varmış. Ben rahatlayınca çocuklarımda rahatladı. Şükürler olsun bu günüme.
Şu büyükler de çocuk gibi inanın. Baaak ben biliyoooom böyle yapılıyooooo demek istiyolarEşimin babaannesi banyo yaptirdi kizimi ciyaklata ciyaklata sinir oldum, o kdr yikadim bi kere aglamamisti. Sinirden sesim titredi lifle keseliyor iyice çocuğu, sanirsin 40 yılın kiri var çocukta. Anladılar sinir olduğumu bidaha yikamayiz dediler. Çocuğu o kdr aglattilar bi de üstüne emzirme ağzı kokar diyorlar, kokarsa koksun, koktugu da yok zaten
Esime hep sizi anlatiyorum..
Aksam ki hayalimde suydu..
Bir toplanti salonunda toplanmisiz ya da yesillik guzel bir yerde,yaka kartlarimizda rumuzlarimiz yaziyor
Topigimizin ablalari abileri kosturuyor
Demir Kuzey ve diger buyukler arkadas olmuslar..
Ama guzel olurdu mezunlar yemegi gb 2014Mayis Melekleri Yemegi
Olamaz miiii olabiliirr
Benim hormonlarim duzelmedi mi kii :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?