2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

Malesef bu konuda en az dogm sekli kadar tartismaya acik bir mevzu kizlar tumden cewap atmak istedim ) bu kadar tartismali bir konuda da sadece fikrimi soylemekle yetinicem nacizane ...

Dr.um normal korunma yontemleri ile riske girmek istemedigimi spiralide yan etkilerinden dolayi istemedigimden kalan ek yontemde esime guwenmedigimden ozaman sana bunu oneriorum die basladi konuya...

dr.um hapin adi werdikten sonra 1 hafta arastirma yaptim okumadik web birakmadim topik actim topiklere sordum falan welhasil basladim...

normal bir kadini dahi hap kullanmasina kisir olcan gozuyle bakan bir milletin emziren annenin kullandigi hapa zehir diye bakmasini normal karsilariz heralde...

ben 4 sene yasmin d.kon. hapi kullandim emzirmem bitsin yine onu kullanicam artik yuzume sen kisir oldun bak gencsin tedawiye git hapi birakta zararin neresinden donersen kar diyenler bile oldu cocuk ostemedigime inandiramadim
tezeler
tezeler ;) ama biraktigim ay hamile kaldigimda cok saskindilar...

bu hap zaten normal bir dog. kont hapi degil emziren annelere ait bisi icerigi herseyi farkli fiyatida biraz tuzlu ))

*kullanilmaya baslandigi ilk geceden itibaren korunurluu baslior
* kullanmayi kestiin ilk gece korunurlugu bitio
* diger d.k. hapi gibi hormonlari tamamen bastirmio hormon sewiyesini dusurmuyor hormanal dengeyi bozmuyor
* anne sutune gecmiyor anne sutunu kesmiyor
* topiklerde milyonlarca kullanan war ve hepsi oh be demekte tek yan etkisi % 45 inde kanamanin azalmasi buda 3. 5. 8 ay icin cokta soru degil...
* amerikada emziren annelerin tercih ettigi tek korunma yontemi olarak anilmakta...
*yuzde 99.9 koruma ozelligine sahip en ii olan yasmin kadar..

konu kizima zarar werme ihtimali olunca adi hap die cok kararsiz kaldim nerdeyse 1 hafta arastirdim fakat icim cok rahat turkiyeden kullanan sayisini gorunce daha da rahatladim...esine guwenmeyip spiralden de cekinen annelerin dusunebilcegi bir yontem...deneme yanilma yontemi ile kullanip birakabilcegimiz bisi enazindan...adetten sonra baslarsan 15 gun ek korunma yontemi dior eger bir ufacik sorun teskil edicek ihtimali olsa dr. bunu recete edermi onu mahkemelerde surundurme ihtimalimize )) karsilik baska aklima gelen yok suan kizlar saygilar ))

hamilelik takvimi gibi bebislerinde buyudugu gunu vb takip edevilcegimiz bir takvim warmi acaba altimizda cikiordu yaaa

aslinda ben tele bir uygulama istedim indirmek ama bulamadim hani gun hafta ay boyle beklenenleri yazsa filan...

olmazmi kizlar ya cok yorucu bir gun gecirdim yarinda bankalar war hepsini anlatirim yarin ama nerde tomrisi emzirme kampi 1 saat oturmadim suan uyucam ama ayakta mi uyuusam die dusunmeklerdeyim ))

ohhh super insaalh degisiklik hepinize cok ii gelir.... masallah sutunede kimimiz emzirince sagmaya kalmio seni sagmakla bitmio ) tu tu masalah....

Uzulme canima esinle ayri kaldiginiza onu öyle birbasina yolladigina... inan ayri kalininca kiymet bilinip özluyor insan birbirini iyi bir anlamda kavgasiz bir ayrilik bikac ayda 1 yasanmali bence... benimde burada gidecek kimsem olsaydi 1-2 haftaligina giderdim evden esten ayri kalmak gerekli arada.
sut sagmadin diye neden agrin oldu anlamadim gögsunmu doldu yada aliskanliktanmi bide ben 2 gun ust uste sagdim bugun hic sagmadim acaba hergunmu sagmam lazim 4-5 saatte 1 kez saginca 125 ml kadar cikiyor sagmayincada pedime akiyor bosuna.
Bugun sagamamin nedeni acitti biraz ucunu umarim gecici olur hergun sagmak ve ilerisi icin saklamak isterim.

Bende kizimla koyun koyuna uyuyorum 1 aydir kocaman yatak ikimize kaldi kendi yatagina katmiyorum cokta guzel uyuyor oda bende... ayni dedigin gibi aglayinca sut veriyorum hemen yine yatiyor...
ama bugun annem korkuttu bisey olur falan diye bende korktum sende hep mi yatiriyorsun Deren bebisi anneler hep bilinci acik uyurmus ama aklim karisti?
Yine Cok soru sordum canm hakkini helal et :)

Kiyamam gözunden yaslar bile akmaya baslamis :) Kac gunluk bebisin bizde hala yas yok kuru kuru agliyor minik cadi.

Bence bir sure ayri kalmanizdada fayda var ama insallah esinin ailesinden kurtulursun da kafaniz rahat olur... 2 cocugunuz var insallah hayirli bir sonuca varirsinizda bosanmaya gerek kalmaz ama hemende yumusama derim... Dualarim sizinle daha iyi haberlerini bekliyoruz.

Cok gecmis olsun... Iyiki evde degilmissiniz bir basiniza gecici bir sureligine anneniz veya yakininizda olan biride sizinle kalsa ?
Birde isiklari acik tugun geceleri esim de cogu zaman yurtdisina cikmak zorunda kaliyor is icin... yanimda kalacak kimsem olmadigindan evdeki tum isiklar yaniyor o gecelerde.

Cok sukur hemen haletmis doktor. bebisleri ilk kafasindan tutarak kaldirmakta fayda var.

Cok gecmis olsun insallah bir an önce atlatirsin bu zor gunleri.... mastit sorununu hic yasamadim ama cok zor oldugundan eminim bazen sicak havluyu ustunde tutabilirsin birde surekli sagip emzirdikce atlatirsin umarim.

Annenizin durumuna uzuldum Bebeginiz sansli ki böyle fedekar annesi ve anneannesi var bence... Hasta demissin, geceleri ben uyuyayim sutum olsun diye bebegime bakiyor demissin, utu camasir ev temizligi bunlarin hepsini anneniz yapiyor ve esinizde göruyor ne olur esinizide alin yaniniza ve annenizi ezdirmeyin begenmiyorlarsa kendileri yapsinlar...

Hickimse anne gibi olamaz hickimsenin ona laf söylemeye hakki olmamali kaldiki kayinvalideniz annenizin bunca emeginden sonra bunlari söylemesi cok ayip.. da siz sustukca daha kötuye gider kayinvalideniz haksizlik ettigi an cevabini vermeniz gerekli ben annenize ve sizinde hicbirsey olmamis gibi onlara hala guleryuzle yaklasmaniza uzuldum...
Burda bazi arkadaslar annelerinin yardim etmemelerinden sikayetci....kaldiki anneniz fazlasiyla gönullu herseyi elinden geleni yapiyor....

Berabersiniz birbirinizi uzmeyin aglamayin kimseninde sizi uzmeye hakki yok anneniz evladiniz hepberabersiniz cok guzel zamanlar bunlar ama keske su kiskananlarda olmasa karismasa.

Canim herseyi cok guzel anlatmissin coooook tesekkur ederim. ama su kokusuz sabunu nasil bulucam bilemedim onu bir sorayim bildigimiz yesil renkli bulasik macunu fazla olur yikamak icin....
Bende avent sterilizatör var yarim bardak su koyup microya 1,5 dakkaligina atiyorum buharla sterilize ediyor ama oda yetersiz olur sanirim.

Anneler aranizda oruc tutan varmi ? Tutanlar nasil tutuyorsunuz?
Ben 1 gun tutup 1 gun tutmamak istiyorum ama cesaret edemiyorum cunki bizim burada oruc 21 saat suruyor...

Daha once duymamistim. Ama arastircam. Sen kullandikca vücuduna etkilerini paylasirsan sevinirim. Benim 44. günüm. Yeni bitmişti lohusaligim. Bugün de regl gibi kanamam oldu. O da bitince kocaya küscem kesin çözüm😊

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ben 1 gun tutup 1 gun tutmamak istiyorum ama cesaret edemiyorum cunki bizim burada oruc 21 saat suruyor...
Sutum ancak yetiyor.o yuzden ben Tutamıyorum

Evet biz hep yanyana yatıyoruz artık, dediğin gibi bilincim yarı açık sürekli. Az önce biranda çop çop meme emme sesine uyandım, kendi nasıl buldu, nasıl açtı, emiyor şaşırdım maymun... Artık biraz büyümesine de güveniyorum, baksana kendi işini kendi hallediyor artık:)) Yine de bahsettiğin nedenlerden kimseye tavsiye edecek değilim, ne olur ne olmaz ama biz artık böyle alıştık.

Sağma durumuna gelince, eğer kızının kilo alımı iyiyse, beslendikten sonra doyup tekrar meme aramıyor ve uzun süre uyuyor ya da tok kalıyorsa sağabilirsin tabii. Benim sağma nedenim Deren emdikten sonra kalan kısım eğer hiç sağmazsam taş kitleler şeklinde oluyor, mastit te zaten süt kanallarının tıkanıp iltihaplanması. Ağrı, sızlama ile başlayıp kötüleşiyor şikayetler. Benim durumumda olanlarda, ateş, ağrı vs dışında bol sütüm var derken derken, tıkanan kanallar yuzunden sütün aniden çok azalması da korkulan şeyler arasında...

Ben artık sağa sağa, emzirdikten sonra kaç cc gelir, iki saatte kaç gelir, dört saatte kaç gelir, günün hangi saatinde kaç gelir uzman oldum. Senin de sağımların arttıkça ne zaman ne kadar sağabileceğin konusunda uzmanlaşırsın.

Markette paketi burnuna kokusuz hüvelen hehangi bir sabun olabilir. Arap sabunu da olur az miktarda.
Bir de bebek malzemelerini yıkamak için özel bulaşık deterrjanlarından var, bence helsi palavra ama en azından kokusuz diye tercih edebilirsin. Aslında ne seçersen seç asıl olan çok iyi durulamak.
Mikro dalga sterilini de çok sağlıklı buluyorum ben. Süre olarak kullanım kılavuzunda 1.5 dk yazıyorsa ok.dir...

Gebe ve lohusa kadınlar oruç için özürlü sayılır, bence de ufacık bebeğim rızkı sana bağlıyken, kendi rızkından kesmek doğru değildir.
Bu benim fikrim tabii...

ohhh super insaalh degisiklik hepinize cok ii gelir.... masallah sutunede kimimiz emzirince sagmaya kalmio seni sagmakla bitmio ) tu tu masalah....

Günaydın cnm,
Demir'de yaşadıklarımdan sonra, emzirememekten, aynı şeyleri yaşamaktan o kadar korkmuştum ki; birgün bir dua ettim; "Allah'ım ne olur kızımın ihtiyacından kat kat fazla sütüm olsun" diye, bir de adak adadım... Doğumdan sonra anladım ki, duam kabul olmuştu ama dileğimin kabul olmasıyla bana bir ders verildiğini de anladım. Herşey Yaradan'ın yarattığı denge ölçüsünde güzel ve faydalı. Biz nedenini bilip anlayamasak ta, herseyın mükemmel ve doğal bir dengesi var. Birşeyin ihtiyacın olanından fazlasına göz dikmeye gerek yokmuş. Yine de zaman ne gösterir bilinmez, bu hep böyle gider mi onu da bilmiyorum ama stokladığım sütleri kullanamazsam, üzücü nedenlerden ötürü hiç anne sütü alamayan çocuklara fazla sütünü gönderebildiğin bir platform varmış, orayı araştırmayı düşünürüm....

Canim cok tesekkur ederim...antibiyotikler agrimi kesti ama gece oglum bikac saat uyudugunda hemen tas gibi oluyor uykudan uyandiriyor bakiyorum pedin ustunden akmis acidan catlamak uzere buluyorum kendimi.sagdiklarimi da ben artik yorgunluktan dayanamayip uyurken annem bebege veriyor.ancak merak ettigim ne versek icmesi.saat basi emmis bile olsa biberonla 150 cc yi hemen cekiveriyor.doymuyor mu diye endiseleniyorum.
Bu arada mastit olunca kv bahane buldu hemen benim meme iltihapli oldugundan bebege geciyormus o yuzden butun gun agliyormus.kolik diyorum hala ne oldugunu anlatamadim.

Uzun bir aradan sonra taze annelere ve cennet kokulu bebislere merhaba diyorum :)

Hosgeldiin :)
Nasilsiniz meleginle?

Ahh esler ahh :) Bir gece anneannede kalip esimi dinlendirmek istedik ki icime o kadar oturacagini tahmin etmemistim o da ertesi aksam direk bizim yanimiza gelip eve yalniz gitmek istemedi..
Insallah tatiliniz guzel geceer Demir'e cok iyi gelir..
Sonra da ver elini Sapanca :)
Sezen hanim Deren'i bekliyor :))

Uygulamada bilgiler yazmiyor canim ama sadece ne kadarlik bir bebisin oldugu yaziyor bende var suan..

Tutmak zorlamayacaktir ama kururum diye dusunuyorum susuzluktan :) hiiic cesaret etmedim..Daha sonra insallah..

Zaten gün içinde pek bişey yemeye fırsat olmuyor bebislerden ama su önemli o yüzden ben de tutmuyorum..

Canim ben ilk üç gün ilaç içtiğim icin tutamadım. Ama iki gün tuttum Suan da adet oldum tutamıyorum. Internette yorumları okumuştum bir cok kisi oruç tutunca sutunun arttığından bahsetmişti. Gerçekten benimde öyle oldu ve ben açlığa gelemeyen ben o kadar rahat tuttumki anlatamam. Ayrıca ilginç olan şey kızım o gün akşama kadar süt içip uyudu ve beni hic yormadi. Tabi akşam iftardan sonra biraz mirin kirin etti ama canı sağolsn. Allah gerçekten kuluna yardım ediyir.

canım çok sevndim inşallah çok güzel vakit geçirirsiniz eğlenirsiniz.bende bugün işe başladım şaşkınım bir sürü mail okuyup adapte olmaya çalışıyorum.çocukların ikiside annmede allah yardımcısı olsun valla işi zor.benim işle ev arası yürüme mesafesinde arada süt vermeye gideceğim.ilk gün böyle geçerde bakalım neler olacak bundan sonra.

ben tutulmaması gerektiğini düşünüyorum biz beslenirsek sütte oluyor yani benim öyle en azından zaten ucu ucuna yetiyor benimki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…