- 1 Ekim 2013
- 1.199
- 182
- 123
canim malesef ben onu indirip sildim cunku kullanmayi ogrensede alintilani goremeiosun ozel mesaj yok album yok arkadaslar yok vs vsokurken ayri alintilarin sahibini goremiosun cewaplari yok bu sorulari nerdese 10 kullaniciya sordum konu actim cewap yok .suan kullandiim gogle kadinlar kulubu yaziom mobil uygulama secenegi altinda yazani tikliom cok guzel sik kullaninlara ekledim tikliom acilio...
korku filmi allah yawrunuzu bagislamis gecmis olsun canim ...
dr solediklerini yazdim canim genelde biberonu alismasin denir fakat sen biraz alissin istiorsan taktik degistir ilk 30 ml mesela sagdigindan wer sonra memeye dewam ettir ilk aciktiginda bolece ilk acken onuda emmesi gerektigini anlar... ama sadece biberona agirlik verme birden.
canim hic bisi yasamadan da ayni o halde we bitkinim...
Aynen bende sevmedim o sekilde kadinlar kulubunu pek ise yaramadi cunki hicbisiy gözukyo....
google kadinlar kulubune giriyorum full site yazinca da netteymissin gibi gösteriyor herseyi.
Aynen bende sevmedim o sekilde kadinlar kulubunu pek ise yaramadi cunki hicbisiy gözukyo....
google kadinlar kulubune giriyorum full site yazinca da netteymissin gibi gösteriyor herseyi.
ama ozman hem net paketin cobuk biter hem de yawastir full site demeden mobili kullanamadin mi ben cok memnunum da bundan....ekrani buyukse tabi full site ii olur benim kucuk habire buyutmekle ugrasmak zor gelior))
Kızımızla ilk kalmalı ziyaretimizi yaptık teyzeleri... Babaannemizin yazlığındayız, bir hafta buradayız... Mesafe uzak değil ama eşyalar o kadar fazlaydı ki, bunlarla dünya seyahatine de çıkabilirmişiz... Ateş ölçerden, havlulara, burun açıcılarından, tırnak makaslarına dek koyunca arabaya biz zor sığdık...
Saat bu saat oldu uyuyamadım yine, bugun Deren çok emdi diye gaza geldim sağmadım, sonuç; gecenin bu saatinde gözümden yaş fışkırarak yapılan bir sağım, kol altına doğru vuran bir ağrı(
Uyku düzenlerinden bahsedilmiş. Kızım gece uykusunu seviyor maşallah ama benim koynumda yatmaya fena halde alıştı. Yan yatıp onu da yanıma yatırıyorum, hem meme emiyor hem uyuyor. Emmesi bitince koyun koyuna uyuyoruz öyle, arada hık fık diyor hemen veriyorum memeyi yine uyuyor:)) Yerine koyunca kızıyor, bozuluyor resmen. Ee onu gören Demir de boş durur mu, o da geliyor, ailecek uyuyoruz yani...
Bir diğer durum da, eşimi tekbaşına uğurlamak zoruma gitti, o da çok fena oldu. Bizle gelip bizsiz dönmek onu üzdü resmen, neyse Allah baska tür ayrılık vermesin. Bir taraftan da belki sevinmiştir kafamı dinlerim diye. Sevgiliyken, nişanlıyken filan gece elli kere mesaj atılır değil mi "iyi geceler" vs diye. Evlenince hele de çoluk çocuga karısınca kalmıyor ıste hıcbırı...
İşte böyle canlar, size yazmadan uyuyamadım. Şimdi biraz dinlenme zamanı. Demir'imin çişi gelinceye, Deren'im acıkıncaya kadar:)
Kızımızla ilk kalmalı ziyaretimizi yaptık teyzeleri... Babaannemizin yazlığındayız, bir hafta buradayız... Mesafe uzak değil ama eşyalar o kadar fazlaydı ki, bunlarla dünya seyahatine de çıkabilirmişiz... Ateş ölçerden, havlulara, burun açıcılarından, tırnak makaslarına dek koyunca arabaya biz zor sığdık...
Saat bu saat oldu uyuyamadım yine, bugun Deren çok emdi diye gaza geldim sağmadım, sonuç; gecenin bu saatinde gözümden yaş fışkırarak yapılan bir sağım, kol altına doğru vuran bir ağrı(
Uyku düzenlerinden bahsedilmiş. Kızım gece uykusunu seviyor maşallah ama benim koynumda yatmaya fena halde alıştı. Yan yatıp onu da yanıma yatırıyorum, hem meme emiyor hem uyuyor. Emmesi bitince koyun koyuna uyuyoruz öyle, arada hık fık diyor hemen veriyorum memeyi yine uyuyor:)) Yerine koyunca kızıyor, bozuluyor resmen. Ee onu gören Demir de boş durur mu, o da geliyor, ailecek uyuyoruz yani...
Bir diğer durum da, eşimi tekbaşına uğurlamak zoruma gitti, o da çok fena oldu. Bizle gelip bizsiz dönmek onu üzdü resmen, neyse Allah baska tür ayrılık vermesin. Bir taraftan da belki sevinmiştir kafamı dinlerim diye. Sevgiliyken, nişanlıyken filan gece elli kere mesaj atılır değil mi "iyi geceler" vs diye. Evlenince hele de çoluk çocuga karısınca kalmıyor ıste hıcbırı...
İşte böyle canlar, size yazmadan uyuyamadım. Şimdi biraz dinlenme zamanı. Demir'imin çişi gelinceye, Deren'im acıkıncaya kadar:)
Kiyamam gözunden yaslar bile akmaya baslamis :) Kac gunluk bebisin bizde hala yas yok kuru kuru agliyor minik cadi.takip etmek ve yazmak baya zor oluyo kızla ve evle uğraşmaktan gezmelerden bahsetmişsiniz hepimiz aynı şeyi yaşadık demek bende perşembe günü çıktık kalabalıktık baya dolaştık falan akşam iftr satti yarımsaat kala bi başladı bir saaten fazla ağladı ama öyle böyle ağlamak değil ilk defa gözüden yaş geldi kaç kişiyiz ne yapacağımızı bilemedi durmadı bitürlü en son karşılıklı salladık yarımsaat durdu sonra ağlamaktan helak olup uyudu ama o ağladıkça benim içim parçalandı
CAnim mobilide bi ara actim ama full site hosuma gitti pc dekiyle ayni olunca ekranda buyuk oldugu icin sorun yasamiyorum ama telden yazamiyorum iste sevemedim su mesajlasma olayini sadece okuyorum telden yazmak isteyince pc ye geciyorum suan yine pc basindayim gözler agridi bile.ama ozman hem net paketin cobuk biter hem de yawastir full site demeden mobili kullanamadin mi ben cok memnunum da bundan....ekrani buyukse tabi full site ii olur benim kucuk habire buyutmekle ugrasmak zor gelior))
Benimkinde var göruyormusun bilmiyorum lilypie den indirdim kizimin suan 2 ay 4 gunluk oldugunu söyluyor ve altta gözukuyor.hamilelik takvimi gibi bebislerinde buyudugu gunu vb takip edevilcegimiz bir takvim warmi acaba altimizda cikiordu yaaa
aslinda ben tele bir uygulama istedim indirmek ama bulamadim hani gun hafta ay boyle beklenenleri yazsa filan...
olmazmi kizlar ya cok yorucu bir gun gecirdim yarinda bankalar war hepsini anlatirim yarin ama nerde tomrisi emzirme kampi 1 saat oturmadim suan uyucam ama ayakta mi uyuusam die dusunmeklerdeyim))
sende onu yapabilirsin. hamilelik zamanlarimizdaki gibi buseferde kizlarimizin yaslari yazicak cok tatli :)
Bence bir sure ayri kalmanizdada fayda var ama insallah esinin ailesinden kurtulursun da kafaniz rahat olur... 2 cocugunuz var insallah hayirli bir sonuca varirsinizda bosanmaya gerek kalmaz ama hemende yumusama derim... Dualarim sizinle daha iyi haberlerini bekliyoruz.Kızlar müsait olunca detaylı yazacağım ama hemen özet geçeyim. Benim öküz kocam olmuş bir kedi. Acayip pişman yaptıklarından. Tüm şartlarımı kabul etti. Ebediyen kurtuldum kayınvalidemlerden onu söyleyeyimde. Şimdi iki üç gün düşünmek için müsade istedim. Yazıcamda Ayaz durmuyor birbtürlü.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Cok gecmis olsun... Iyiki evde degilmissiniz bir basiniza gecici bir sureligine anneniz veya yakininizda olan biride sizinle kalsa ?kızlar basıma neler geldi. cuma akşamı annemlerde iftarda iken (2 bina ötesi) evime hırsız girmiş balkondaki salon camından evimi altüst etmş tüm herseyi boşaltmış yatak odasında kızımın hediye gelen altılarını parasını alyanslarımızı herseyi götürmüş. balkona ip salkıtmış. tornavida ile açmış pencereyi. kapıyıda işten kitlemiş arka takacağı ile ışıkları yakmış bakmış keyfine. ben annemlerde kalacaktım eşim eve gitmişti kapıyı acamayınca anlamış hırsız olduğunu hemen beni aradı bebeğin ağlamasından ben evi su basmış anladım kardeşimle koştuk eşim dışarda bekliyor salon camından girmiş diyor bende su nasıl girsin diye düşünüyorum sonra söylediki hırsız girmiş bir baktım yatak odamın ışığı açık eyvah içerde dedim. eşim ve kardeşim kapıya yöneldi çok korktum çünkü eşimin silahı evdeydi. polis cağırdık kapıyı kırdılar girdik ki heryer heryerde alacağını almış gitmiş giderken de ipi kesmiş ayak izleri var hava yağmurlu olduğundan camu lekesi var. olay yeri geldi inceleme yaptılar. şimdi o evde nasıl yaşayacağım bebeğimle bilemiyoum eşim gececi oluyor 10 gün. en çok korkumda ya eşim o içerde iken evve girmeye calışsaydı kesin silahla zarar verirdi ya da biz bebeğimle tek olsaydık. psikolojim bozuldu kendimde hiç değilim ağlamaktan başka birsey yapamıyorum. şu an hiçbirseyim kalmadı altınlar ve silah gitti.
Cok sukur hemen haletmis doktor. bebisleri ilk kafasindan tutarak kaldirmakta fayda var.Tık diye bi ses geldi kolundan zaten o anda feci sekilde aglamaya basladi, kolu dumduz kaldi kipirdatamadi. Ordan anladik, cok kotuydu ya. Insan ne yapacagini bilemiyor o an. Hemen hastaneye goturdum, acil ortopediye. Doktor gorur gormez kolunu mu cektiniz dedi. Hemen koluna bakti bi iki dokundu geri yerine taktim dedi. Zaten bi kac dk sonra kipirdatti kolunu cok sukur. Simdi biseyi yok. Cok sık oluyormus bebeklerde aman dikkat edin
Cok gecmis olsun insallah bir an önce atlatirsin bu zor gunleri.... mastit sorununu hic yasamadim ama cok zor oldugundan eminim bazen sicak havluyu ustunde tutabilirsin birde surekli sagip emzirdikce atlatirsin umarim.Arkadaslar merhaba burayi sizi cok ozledim...kolik bir oglum ve gecmek bilmeyen bir mastitim var hamileyken ne kadar rahatmisim acidan ölüyorum titreme nobetleri yuksek atesden acillik oldum.surekli sagiyorum emziriyorum ama gecmiyor cok korkuyorum.masaj yapiyorum...ne kadar daha devam edebilirim boyle bilmiyorum
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Merhaba. Hamileyken de çok nadir yazsam da yazdıklarınızı sürekli takip eden Mayıs annesiyim ben de. Çok şükür kuzularımızı aldık kucaklarımıza. Şuan Bebeğimi ayaklarımda sallarken bi fırsatını bulup içimi dökmek istedim ben de. Çünkü beni, yaşadıklarımı en iyi siz anlarsınız diye düşündüm, hepimiz aynı süreçten geçtik malum...
Bu lohusa psikolojisi denen illeti çok zor atlattım, kimseye yansıtmadan her şeyi içiimde yaşayarak, ölmeyi bile düşündüm, her kafadan bir ses çıkıyordu bebeğimi sevemiyordum bile. geçecek dedim kimseyi kırmaya değmez dedim sustum hep. Belki ben şuan iyi değilim diye her şey batıyo bana dedim ve atlattım (sanırım), ancak benden başka herkes bu psikolojik rahatsızlığa yakalanmış olacak ki bu sefer anneler başladı. Başta anneler anlaşmıştı hafta içi benim annem hafta sonu da kv. bebeğe bakacaktı en azından kırkım çıkana kadar. daha sonra işe başlayınca da duruma göre annem bakacaktı diye düşünmüştük. ancak kv türlü bahanelerle bebeğime hafta sonları bakmayı reddetti annem de hasta haliyle her günü de yorgun geçirmeye başlayınca biraz sinirleri gerildi. üstüne kv bize her geldiğinde evde bi kusur bulmaya, annemi pis olmakla suçlamaya başladı. aksine annem o yorgunlukla bi de ütü çamaşır ev temizliği misafir ve bebekle ilgilenmeye devam ediyordu. belki benden daha çok annelik etti bebeğime. Ama ne ettiyse kv her geldiğinde anneme sanki evde hizmetçiymiş gibi onu getir bunu yap bu böyle olmamış gibi emretmeye devam etti. Annem de benim hatrıma sustu biliyorum. Ben de kocamla kötü olmamak için sustum. Zaten yapımda var asla saygısızlık adına bir şey söyleyemem... Hep sustum hep ezildim zaten bu güne kadar.
Bi gün yine bize gelmişlerdi yine bi kaç emir verip gittikten sonra ne olduysa hiç anlayamadık telefon açıp anneme çok alakasız türlü bahanelerle annemi çok alakasız konularda suçlayarak hakaret ettiler. o akşam annemle ben oturup karşılıklı o kadar ağladık ki. ama yine de ne annem ne de ben onlara hakaret etmedik cevap bile vermedik. onların yüzü kızarsın onlar utansın dedik. sadece eşim geldiğinde olanları anlattım annem artık bakmayacak bebeğe dedim eşim kabul etmedi burası benim evim onlar karışamaz dedi. o zaman konuşacağına gelsin kendisi baksın dedi ve eşim onlara uygun bi dille anlattı. Yine tabi eminim kendilerini haklı çıkarmışlardır. Halen saygıdan ben onlara gidip geldiğimde yüzümü asmam güler yüzle evlerine giderim ama neden böyle yaptınız diyemedim. Ama içimden öyle büyük bi nefret besledim ki yüzlerini görmek bile istemiyorum. Annemin onca emeğine karşılık bunlrı yapmamalıydılar. Annem de acaba ben sizde kalıyorum diye mi böyle yapıyolar ben size yük mü oluyorum diye kendini suçladı. İçim içimi yiyor ama sanki bana büyü yapmışlar ağzımı bağlamışlar gibi susuyorum. Annem hala bizimle ama neredeyse git evinde huzurlu yaşa onlar da bakıcı tutsun madem çok paraları varsa baktırsınlar bebeğe diyeceğim ama durumumuz da çok sıkışık. Annem bana da üzülüyor. en azından sütüm olsun diye gece bi kaç saat ben uyurken o bebeğimle ilgileniyor. Bunları haketmedim ne yapmalıyım bilemiyorum. Bebeğim mi şanssız yoksa annem mi ben mi bilemedim...
Canım günaydın, ben düzenli sağıyor ve stokluyorum biliyorsun. İlk başlarda her üç saatte bir sağıp, sağdığım sütü biberonla veriyordum, sonra da emziriyordum, içmediği kısmı ise buzluğa atıyordum. Avent'in kapakcığından musluk suyu kaçması olayından sonra zorunlu olmadıkça biberona tövbe ettim. Şimdi emziriyorum, kalan kısım rahatsız ederse sağıyorum. Genelde gece çok süt geldiği için bir kere geceden, bir de gündüzden epeyce süt stoğu oluyor, atıyorum deepfreze e. Kızım da kesinlikle memeyi tercih ediyor, sağdığım sütleri içmiyor, o yuzden bu sutler ziyan mı olacak diye dusunuyorum.
Ben yokken çok acıkınca cok cokkkk emiyormuş biberonu, ben varken midesi bulanıyormuş gibi bir hareket yapıyor yani nazı bana. Çok acıksa biberondan da olsa içer merak etme canım.
Steril konusu bence çook önemli. İlk altı ay bebeğim ağzına dolaylı yoldan dahi olsa giren herşey steril omalı bence...... Ben tüm biberob ve sağma aparatlarını yumusak bez ve kokusuz beyaz sabunla yıkayıp sonrasında steril edip, havlu kağıtla kurulayıp buzdolabı poşetlerine koyup saklıyorum.
Canım benim çok yorgunsun demek ki, bünyen tepki vermiş artık bu duruma. Ben oğlumdan sonra kendimi böyle zayıf hissetmiştim. Birgün uataktan kalkamadım, belim kırılmış gibi ağrıyordu, sedye ile hastaneye girdim koca kadın ağlaya ağlaya... Fizik tedavi verdiler, hergün sabah gitmem lazımdı, yan sokaktaki eşimin annesi bile ben bebeğe bakarım demediği için, ağlaya ağlaya dua ile ayakta geçirdim gitti... Senin durumunda budur bence, inşallah senin halini anlayacak, sana yardımcı olacak biri vardır hayatında((
Çocukluğunu anlatmıştın ya zaten demiştim içimden Ayşecik annesine çektiyse yandı bu kızcağız:)))
Hani şu "aç bu çocuk aç" diyen teyzeyi anlatsana asıl nasıl da morssss olduğunu:))))
Arkadaşım benimde annem yanımda kalıyor bana ve bebeğe bakmak için kv arada bir uğruyor misafir gibi. Aynı senin anlattığın gibi bize siz bunçocuğa bakamıyorsunuz, ay bu böyle olmaz gibi cümleler kurmaya başlamıştı. Ben annemi kesinlikle ezdirmem kolay mı o kadar uğraşıyor, yoruluyor kimin için kızı torunu için. Kv anne biz bu kadar bakabiliyoruz sen daha iyisini yapacaksan buyur gel. Bak annemin canı çıkıyor burda dedim. Bir daha hiç sesi çıkmadı. Canım benim insanların anlamasını beklersen çok yanılırsın. Sen sesini çıkarana kadar kimse hata yaptığını anlamaz. Ben eşimede diyorum kimse anneme laf söyleyemez sonuçta kadın bizim hizmetçimiz değil. Herkes saygı duymayı öğrenecek.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Daha once duymamistim. Ama arastircam. Sen kullandikca vücuduna etkilerini paylasirsan sevinirim. Benim 44. günüm. Yeni bitmişti lohusaligim. Bugün de regl gibi kanamam oldu. O da bitince kocaya küscem kesin çözüm😊canim spirali bende istemedim yan egkilerinde korktum..diger yontemlerde de risk tamamen kalkmio die ben 4 yildir yasmin kullaniodum bilio drumda bunun uzerine cerazette diye emziren annelere dogum kontrol hapindan bahsetti aciklamalari beni ikna etti amerikada cok yaygin mis burda 1 senedir warmis daha ayrintili bilgi istersen paylasirim sewe sewe ozeti bu yani..
Sutum ancak yetiyor.o yuzden ben TutamıyorumAnneler aranizda oruc tutan varmi ? Tutanlar nasil tutuyorsunuz?
Ben 1 gun tutup 1 gun tutmamak istiyorum ama cesaret edemiyorum cunki bizim burada oruc 21 saat suruyor...
Uzulme canima esinle ayri kaldiginiza onu öyle birbasina yolladigina... inan ayri kalininca kiymet bilinip özluyor insan birbirini iyi bir anlamda kavgasiz bir ayrilik bikac ayda 1 yasanmali bence... benimde burada gidecek kimsem olsaydi 1-2 haftaligina giderdim evden esten ayri kalmak gerekli arada.
sut sagmadin diye neden agrin oldu anlamadim gögsunmu doldu yada aliskanliktanmi bide ben 2 gun ust uste sagdim bugun hic sagmadim acaba hergunmu sagmam lazim 4-5 saatte 1 kez saginca 125 ml kadar cikiyor sagmayincada pedime akiyor bosuna.
Bugun sagamamin nedeni acitti biraz ucunu umarim gecici olur hergun sagmak ve ilerisi icin saklamak isterim.
Bende kizimla koyun koyuna uyuyorum 1 aydir kocaman yatak ikimize kaldi kendi yatagina katmiyorum cokta guzel uyuyor oda bende... ayni dedigin gibi aglayinca sut veriyorum hemen yine yatiyor...
ama bugun annem korkuttu bisey olur falan diye bende korktum sende hep mi yatiriyorsun Deren bebisi anneler hep bilinci acik uyurmus ama aklim karisti?
Yine Cok soru sordum canm hakkini helal et :)
Markette paketi burnuna kokusuz hüvelen hehangi bir sabun olabilir. Arap sabunu da olur az miktarda.Canim herseyi cok guzel anlatmissin coooook tesekkur ederim. ama su kokusuz sabunu nasil bulucam bilemedim onu bir sorayim bildigimiz yesil renkli bulasik macunu fazla olur yikamak icin....
Bende avent sterilizatör var yarim bardak su koyup microya 1,5 dakkaligina atiyorum buharla sterilize ediyor ama oda yetersiz olur sanirim.
Anneler aranizda oruc tutan varmi ? Tutanlar nasil tutuyorsunuz?
Ben 1 gun tutup 1 gun tutmamak istiyorum ama cesaret edemiyorum cunki bizim burada oruc 21 saat suruyor...
ohhh super insaalh degisiklik hepinize cok ii gelir.... masallah sutunede kimimiz emzirince sagmaya kalmio seni sagmakla bitmio) tu tu masalah....
Canım moralini bozma, sağmak çok önemli... Ben hep masajla sağarak kurtuldum mastitten ama maalesef....... Bu bir kısırdöngü, sağdıkça sütün daha da bollaşacak artık bebeğin bir öğününün 3 misline filan çıktığında ben ne yapacağım demeye başlıyorsun...
Ben araştırdım gögüsü terbiye etmek diye birşey varmış yani anne sütünü bebeğin bir öğünde alacağı miktara yavaş yavaş indirmek, tekrar mastite çevirmeden. Ben şuan onun için çabalıyorum, günde 2 sağmaya kadar düştüm ama umarım bu seferde sütümün yetmeyecek kadar azalması ile sonuçlanmaz bu süreç, biraz korkuyorum açıkçası... (Tomris, korkmayın emzirdiğiniz sürece böyle birşey olmaz diyor, ben çok faydalı buldum Tomris'in emzirme günlüğünü, her anne okumalı bence...)
İleride büyük sorunlar yaşamamak için sen de şimdi sabret canım, sık sık masajla sağarak tüm tıkanık kanalları açabilirsin. O zamana dek benim terbiye çalışmalarım da iyi-kötü bir sonuç verir onun hakkında da yazarım...
Sütün fazlası da sorun olur mu demeyin işte, en güzeli bebeğin içeceği kadar ya da ondan biraz daha fazlası iyi, aksi halde böyle acılar çekmek, bezeler, ateş, iltihapla uğraşmak çok zor. Bebeğin midesine gitmeyen, onu beslemeyen birşey için, bebeğini kucağına almak, sevmek yerine saatlerce sterille, sağmakla uğraşmak ta çok demotive edici birşey...
Uzun bir aradan sonra taze annelere ve cennet kokulu bebislere merhaba diyorum :)
hamilelik takvimi gibi bebislerinde buyudugu gunu vb takip edevilcegimiz bir takvim warmi acaba altimizda cikiordu yaaa
aslinda ben tele bir uygulama istedim indirmek ama bulamadim hani gun hafta ay boyle beklenenleri yazsa filan...
olmazmi kizlar ya cok yorucu bir gun gecirdim yarinda bankalar war hepsini anlatirim yarin ama nerde tomrisi emzirme kampi 1 saat oturmadim suan uyucam ama ayakta mi uyuusam die dusunmeklerdeyim))
Zaten gün içinde pek bişey yemeye fırsat olmuyor bebislerden ama su önemli o yüzden ben de tutmuyorum..Hosgeldiin :)
Nasilsiniz meleginle?
Ahh esler ahh :) Bir gece anneannede kalip esimi dinlendirmek istedik ki icime o kadar oturacagini tahmin etmemistim o da ertesi aksam direk bizim yanimiza gelip eve yalniz gitmek istemedi..
Insallah tatiliniz guzel geceer Demir'e cok iyi gelir..
Sonra da ver elini Sapanca :)
Sezen hanim Deren'i bekliyor :))
Uygulamada bilgiler yazmiyor canim ama sadece ne kadarlik bir bebisin oldugu yaziyor bende var suan..
Tutmak zorlamayacaktir ama kururum diye dusunuyorum susuzluktan :) hiiic cesaret etmedim..Daha sonra insallah..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?