2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Anneler aranizda oruc tutan varmi ? Tutanlar nasil tutuyorsunuz?
Ben 1 gun tutup 1 gun tutmamak istiyorum ama cesaret edemiyorum cunki bizim burada oruc 21 saat suruyor...

Bende tutmak istedim ama cesaret edemedim bi turlu, hele oralarda daha zor. Sütün azalmiyorsa ne ala

Mastit olmasan sütün yetmiyor der herseye kulp takicak nasilsa bosver

Çok şükür iyiyiz bugün tam 2 aylık olduk oğlum Canberk 2860 gr 48 santim doğdu sağlıklı çok şükür maşallahhhh diyeyim rahat bir.bebek ben burayı sürekli takip ettim ilk zamanlar yazdım da :)

Paylaşımlarindan çok faydalandim teşekkür ederim sürekli takip ettim burayı hatta buluşma ayarladiginizda gelmeyi düşünüyordum ...sana derene ve demire iyi tatiller diliyorum:)

Bende senin gibi tutmayı düşündüm ama eşim oğlumun sütü kesilsin ben sana sorarım diyor :) daha sonra bana eşlik edecekmiş beraber tutacakmisiz ...doğrusu bende cesaret edemedim susuzluga..

Ben tomrisin emzirme kampını uyguladim suanda hiç mama vermiyorum sütüm yeterli geliyor oğlumla gün boyu yatakta yattım kalktım Su içtim hurma yedim karnimi doyurdum yattım sonuç oğlum sadece anne sütü alıyor :))

Allah yardımcın olsun annenin işide zor 2cocukla maddi durumunu bilmiyorum ama bir yardımci tutsan annenin yanına daha iyi olur diye düşünüyorum bundan sonra kv bakmayacak esinde zaten kıymet bilen biri değil

Sut sıkıntısı yasayan arkadaslar tek tavsiyem:TAHIN. Sade tahini alin kasik kasik yiyin. Birseyle karistirmayin hemen etki etsin. Yiyemezseniz de tahinli ekmek alin mis gibi ya da tahinle kurabiye kek bise yapin. Tabi super sutun yaninda super kilo da yapar ama sipalar icin deger. Bol bol sutumuz olsun insallah.

Benim sipam 45 gunde iki kilo almis masallah 3 kilo dogmustuk 5300 olmusuz. Mamayi ilk iki hafta geceleri verdim bir de hastaneden ciktiktan sonraki iki gun yatmadan once verdim. Cok sukur suan ihtiyac duymuyoruz ama hic saat falan tutmuyorum. Bir de bizimki cok uyuyor masallah. Aksam on sabah sekiz arasi iki uc kere kalkip emiyor o kadar. Gun icinde de uyuyor arada esiyor tabi.

Dr kontrolumuz de iyi gecti. Bronsite cevirmeden duzelmeye baslamisiz cok sukur. Allah yavrularimiza saglik versin.

Zaten gün içinde pek bişey yemeye fırsat olmuyor bebislerden ama su önemli o yüzden ben de tutmuyorum..

Gercekten oyle..Annemde kaldim 3 gun memislerim buyudu..Lactabol kullaniyorum ama ondan midir yoksa annemde guzel beslenmekten mi bilemedim daha :))
Esim ya sutun azalirsa dedi bende ya oruc tutarsam cogalirsa dedim ama cesaret edemiyorum.

Çok şükür iyiyiz bugün tam 2 aylık olduk oğlum Canberk 2860 gr 48 santim doğdu sağlıklı çok şükür maşallahhhh diyeyim rahat bir.bebek ben burayı sürekli takip ettim ilk zamanlar yazdım da :)

Ilk zamanlar saskinliktan neler oldugunu hatirlayamiyorum bile galiba suan :)
Sevindim iyi olmaniza
Benim minikte 2640 gr 50 cm oldu..
Saglikli olsunlarda nasilda buyudu bile :)

Amiiinn..
Bu sutler yemege geliyor anladim :)
Beslenebilmek cok onemli..

Kızlar süt artması için icilen çay olarak humanateeden başka ne var? Ne kullanıyorsunuz siz?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kızlar süt artması için icilen çay olarak humanateeden başka ne var? Ne kullanıyorsunuz siz?

Ben suan Lactabol kullaniyorum..
Artis var ama 3 gundur annemde 2 gecedirde iftarda davetliydim..
Hem dinlenebilmis ve iyi beslenebilmis olmaktan mi Lactabol'den mi daha cozemedim :)
Evde kaldigim bu surede anlayacam :)

Onun cocuklari hep iri dogmusta Sezen ona minik geliyormus.....
Neden azmis ki sutum....
Tamam emiyormus ama sut miktarini bilemezmisiz..
Ver sen mama ver duzenlemeye calisma hep ver....
Büyür canim olsunn....
Kiz mii 'olsun' daha iyi....
Gazi var ayaklarini cekiyorr tabii senin ayaginda terlik yok...
Gozunde bi sorun var galibaa...

Bu milletin hic derdi yok..Paralari gunlere giderken harcayacaklarina keske bi destek fln alsalar hayatta en onemli sey kendi hayatlarini huzurlu gecirmeleri diye bir ogrenseler biraksalar bu otokontrolu,elalemin duzenine burnunu sokmayi..

Premature olsaydi ne yapacaktim dedim
Sutum bu kadar buna sukur dedim
Cc hesabini soyledim -apıştı o ne diye-
Benim ayaklarim hep sicaktir coraplidir gazi yok ayrica suan sadece huzursuz dedim
Gozu icin zaten merhem ve damla kullaniyoruz dedim
Kirmayim dedim
Hadi buyuktur dedim
Ki annem ve esimden sert oldugum konusunda uyari bile aldim :))))

En vahimi annemin komsusu Sezen'i bacaklarindan tuttu cevirdi..Ki uyarmistim..Hatta iLhan'in (esim) yaninda kesinlikle gereksiz hareketler yapma kalbini kirar demistim..Bu hareketide esimin gormedigi açıda bana esimi isaret ederek yapti gostereyim diye..Napiyorsun diye firladim tabii..sadece bununla kaldim simdilik..Annemle esim zor susturdu..
Kendisi bebekler uzerinde aptalca iste bak ben bunu yapabiliyorum gb hareketleri seviyor ne alakaysa o bebegi oyle tutabilmek neyi ifade ediyorsa..
BUnlar..BU diyorum Allah affetsin..Cocuklari boyle karsisindakinin ne yapacagini olcmek icin yapiyorlar sonuc ben buldumcuk olacam o da aman biz de buyuttuk diyecek..Gelinler sivri olacak..Gencler saygisiz olacak dillerinde..Senin buyuttugunude goruyoruz diyecem ama neyse hadi..

Ve herseyden ote o benim KIZIM..
KIZ..
Annesi gb..
Birgun anne olma ihtimaliyle dogmus bir KIZ..
Bu mucizeye sahit olabilecek yasayabilecek ihtimaliyle mukafatlandirilmis bir KIZ..
Zayifta olsa,buyumesede,mamada yese,gozude kotu olsa,ne olursa olsun en guzel yeri yuregi olmasi icin yetistirilecek imanla,vicdanla,merhametle insaallah..

Eger uzun sure girmezsem Bestekizin dedigi gb haberlerden el sallayabilirim..
Agir yarali olanda annemin komsusu :)))))))))

Son düzenleme:
Canimm dolmuşsun yine:) hani dedin ya "kız mi? olsun..." die devam eden cümleleri ben de hamileyken hep duyuyordum ve sinir oluyordum..sanki erkek olmaliymis da ne yazık ki kız olmuş der gibi:/

insanlar çok tuhaf ayaklarından öyle kaldırınca elinden kaysa Allah korusun o zman ne olacak bunları nie dusunemiyorlar...

Siz bi karismasaniz sutum çok olacak ama izin vermiyorsunuz strese sokuyorsunuz beni diyorum ben de..sütun mu yetmiyor diyenin gözüne fiskirtasim geliyor süt leri bak yetiyor mu yetmiyor mu die:) ama kizimin sütü gereksiz insankar yuzunden boşa gitmesin demi ama:) :)

Ben suan Lactabol kullaniyorum..
Artis var ama 3 gundur annemde 2 gecedirde iftarda davetliydim..
Hem dinlenebilmis ve iyi beslenebilmis olmaktan mi Lactabol'den mi daha cozemedim :)
Evde kaldigim bu surede anlayacam :)

:) Bütün etkenler biraraya gelmiş ne güzel. Bol bol süt olsun bebeklere. Ben yalnızım. doğru düzgün yiyemiyorum malesef. Eşim annemden yardım al diyor. Bilmiyor ki cagirdigimda ben bebeği tutarım sen işleri yap diyerek bir de ona yemek yapmami vs bekliyor. Dinlen diyen yok

Ben anlamadım komsun kendinde bu hakkı nerden buluyor. sac baş girmediğine dua etsin😊

:) Aynı benim kayınvalidem,ki onu bile yapmadı son zamanlarda,mevlüt için gelmişlerdi sivastan,kendileri yazın sivasta kışın istanbulda kalırlarda..mevlütten önce evi tek başıma temizledim,mevlütten hemen sonra sag bacağım ağrıdı adım atamaz hale geldim,evi temizleyemedim,kayınvalide geldiğinde bacağım böyle oldu evi temizleyemedim,ilaydada durmuyor, pislik içinde heryer dediğimde,pis olsun temizleme nolcakki dedi,ya çocuğa bakim sen yap,yada ben yapim demedi,birde kayınvalidem teyzem olur,teyze anne yarısı derler birde Anne gibisi varmı yahu,Ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar diye boşuna dememişler...

Anneler aranizda oruc tutan varmi ? Tutanlar nasil tutuyorsunuz?
Ben 1 gun tutup 1 gun tutmamak istiyorum ama cesaret edemiyorum cunki bizim burada oruc 21 saat suruyor...

Canım uzunmuş baya. Havalar nasıl peki. Bizim buralar gibi sıcak mı. Ben ilk bebeğimde tutmamıştım sonra üzüldüm keşke tutsaydım arada sırada da olsa diye. Şimdi tutuyorum çok da zorlanmıyorum biraz halsizlik var tabi bi de iki çocuk. Üç gün tutmadım şimdiye kadar. Sütüm azaldı gibi olunca tutmuyorum

Dusermiymis? Nerden biliyorsun yahu..Belki kaderinde var bu cocugun dusmek sende dusecek ben ne yapayim seni o vakit :)
Dolmuyorum Allahtan tutmuyorum icimde,annem esim sagolsun nesem eksik degil ama cok bos bu insanlar ya..
Aman fiskirtmaa cocugun nasibini :)

Yahu ben bebegi zaten tutuyorum emzirme uyutma vs sen yap iste di mi,sen yapsan isleri aglayacak gidecen emecek gidecen..
Bende yalnizim normalde..
Sabah hasladigim yumurtayi bide musli yiyorum fix,sonra yapabildigimi yapiyorum atabildigimi atiyorum agzima..
Hurma elimin altinda..
Ama iste anne yemekleri ahh ahh :)
Bide hemencik basit gecistirilmis birseylerden cok oyle kalabalik masa salatadan tatliya vs olunca gercekten farkli..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…