2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

bestecim burun tıkanıklığı için en iyisi serum fizyolojık...ben eczaneden serum boyutunda cam şişede litrelik aldım hiç diğerlerıne 35 tl vermeye gerek yok.5 lira eczanede aile boyu bilmem kaç sene gider ışık gormeyen yerde sakla ...şırınga ile çekiyorum iğnesini çıkarım bi pıt biburun deliğine bi pıt da diğer burun deliğine ...sonra otribebe ile (benimki bebedor) ile çek...her kullanımdan sonra temizliyorum sungerini yıkıyorum kurutup tekrar kullanıyorum.. diğer spreyler hiç açmadı burun tıkanıklığını buyuk kızım bile fark etmiş.anne sırınga ile verdiin daha guzel açtı burnıumu dediii.

Ilk başlarda ağlar ağzında tutmasını bilmiyor çünkü bizimki iyice sakınca kendi atıo ama dalana kadar her düştüğünde ağzına veriyoruz bağırıo çünkü sakınca kendi atıo uyuyo maşallah .... Sallamak hem beyni için iyi değil diyorlar ...

KiziM hep memede uyuyordu iki yasina kadar. Dusunsene dana kadar sipayi kucagimda saatlerce emziriyordum ustelik ufak tefegim kamburum cikmisti. Hala sirt agrisi cekerim. Memeyi biraktirinca da ayakta sallayip uyutayim dediydim iki hafta tekef olmustu. O gun yemin ettim bi daha cocugum olursa ayakta sallicam diye :) Simdi bizimki ana kucaginda bir iki sallamayla uyuyor. Uyumazsa da ayagima aliyorum elime de telefon ya da kumanda salliyom:) Bana cok rahat geliyor. Deli gibi sallamiyom tabi hafif hafif. Hatta bazen sadece ayagima koyuyorum anliyor kendi uyuyor. Bir iki sene sonra kendi uyuyacak zaten hic kendine kural koyup da yapamiyorum diye sıkma canini. Yavrular canlari nasil isterse oyle yetisiyorlar :)

hayirlisi olsun canim allah ii gunler nasip etsin...

sadece serum fizyolojik mi dicez canim eczaneye nasil tarif edicez...

Aman canım maaşallah de ağzınızın tadı hiç bozulmasın artık. Karı koca arasında geçen herşey gün gelip unutulabilir ama bana kalırsa kayınvalidenin sana yaptığını asla unutma. Gün gelir yumuşarsın, eşin ısrar eder ya da özür dilenir vs... yine de affetme... Çünkü eşin bir hata edip üzerine yürüse bile onun bir anne olarak seni koruması ve oğlunu durdurması gerekirdi, hadi seni de geçtim Kuzey'in hatrına olan bitene müdahale etmeliydi. İki çocuklu bir anne olarak, birinci önceliğin ailenin birliğini ve huzurunu korumak, sana kötülük edenleri ailenden uzak tut canım, benden sana arkadaş tavsiyesi:)

Evlilik yildonumlerimiz ayni demekki, bebisler de yasit :)
Bosver bende cok siradan bi gun gecirdim
Ben nekadar önem verirsem o okadar onemsemiyo..napalım artik alışmış olmam lazım ama herseferinde beklentiye giriyorum..geçen yıl ben kutlayim dedim günlerce hediye baktım aldım verdim falan onda hiçbişey yok tabii okadar çok ki özel gün bitmiyo dio bi de sanki hepsini hatirlayip özel bişey yapıyormuş gıbı. .

Kızlar sizlere bir kaç sorum olacak
Birincisi bizim oglan gunduzleri pek uyumuyor, şu an 2 bucuk aylık oldu...normal midir acaba? Sıcaklardan da olabilir diyorum...ama hani sütümüz artsın diye sagıyorus ya...ben gun icinde sürekli onu oyalacagım diye sagmaya fırsat bulamıyorum. Zaten 20 cc gelen süt daha da azalacak...gerçi emziriyorum her ogunden once ama emme konusunda biraz tembellesti...bir de sıcaktan yapıs yapıs oluyoruz aglıyo o da..

Bir de gece sagabiliyorum ben kendimi...Amedanın hastane pompasını kiralamıstım...Pompa hepsini cekmiyor, elimle kontrol ettigimde hala süt geliyo...Makinede bir sıkıntı yok gelip baktılar...Ben de kalanı elimle sagıyorum...Biri dedi ki elle sagınca süt kaçar, bu dogru mu? Yanlıs bir şey mi yapıyorum?

Son olarak oglan gece 9 gibi uyuyor ve uyanmıyor...misal dün gece 3 te acıkmıstır diye ben uyandırdım artık, mama verdim...gözü kapalı içti, gazını bile cıkarmadan devam etti uykuya...ama sabah 6-7 gibi uyanıyor....Acaba uyandırmasam mı diye dusunuyorum...doktor uyandırma dedi, bugun aradıgımda...

Cevaplayabilirseniz çok seviniriim...

Ben de kucakta sallıyorum..Ama saat 9 dedin mi zaten 10 dk sallama ile uyuyor...Bunu doktorumuza borcluyum...İlk dogdugu gunden beri bir rutine alıstırın dedi...Yani banyosunu yaptırın, los ısıkta uyuyacagı odada kalın, mamasını verin ya da sizin için emzirin :), gazını cıkarın...Odasından kesinlikle cıkarmayın dedi...Gece uyandıgı zamanda odasından cıkmasın ısık acılmasın, konusma olmasın dedi...Bizimki bu rutini kaptı...Ancak doktorumuz, yatagına bırakın, sallamayın, kendi kendine uyusun demişti, ona dayanamadım...aglayınca aldım kucagıma...o da kucaga alıstı tabiii...Şimdi bunu degiştirin diyor...ama ben aglatmaya kıyamıyorum...Akademik olarak bilgimi paylaşmam gerekirse, iki trend var...biri bebege uyku egitimi verilmesini, biraz aglatarak da olsa kendi kendine uyumasının öğretilmesini savunuyor...Diger ve daha yeni olan bilgiler ise, bize bebeğin bu kadar kucukken temasa ve anneye bagımlı olmasını nr-ormal buluyor...ve çocugun hazır olunca ve kendini güvende hissettigi zaman, kendi kendine anneden bagımsızlasarak uyuyacagını söyluyor...Hele ilk 1 sene bebeğin beyni %101 gelisiyor, ikinci sene bu oran%15e dusuyor...İlk 1 senenin önemini siz anlayın...İlk 1 senede henüz bilişsel ve dil gelişimi yeterli olmadıgından, bebegin duygudal gelişimi ön planda...Yani hissettigi duygular ile beyni kaydediyor...Özellikle annenin duygularını da sünger gibi çekiyor...Kendi olumsuz duygularını da annenin yatıstırmasını bekliyor...Burada anne yerine bakım veren bir başka kişi de olabilir, anneanne gibi... Bu kadar kafanızı sisirdikten sonra, sunu söyleyeyim...ben bir süre daha uyku egitimine gecmeyecegim... zaten sanırım aglamasına da dayanamam...Bir de aglarken yataktan alırsanız, bunu da öğreniyor ve huysuz ve daha cok aglayan bir cocuk olabiliyor....o sebeple eger baslayacaksanız da kararlı olmanız da fayda var...Yavas yavas kademe kademe deneyeceğim...Örneğin sallama süresini azaltma vs gibi...Bakalım işe yarayacak mı? Tabi bir 3 ayını doldursun diyorum önce

Ağlayınca yataktan almak yerine karnını sıvazlıyorum sırtını okşuyorum (gaz sancısı geldiğinde ) tekrar uyumaya devam ediyor eğer karnı aç ve altı pişse mecbur alıyorum zaten işlem bitince uyuyo ve yatağına yatırıyorum ... Allah kayınvalidemden razı olsun o alıştırmayın sallamaya dedi kimseye sallatmadık huysuZlandığında poposuna pışpış yaptık .... Bi de tabi Kolik bir bebekse bunlar işe yaramaz bence

Sagma konusunda hiçbir bilgim ve fikrim yok cunku hic sagmadim sutumu ama benim kızım da gündüzleri uyumuyor max 2 saat o da zorla ya da banyo yaparsa bazen gün boyu gözünü kırpmadan kalabiliyor..uyandırma konusuna gelince ben ilk haftalarında uyandırıp emziriyordum çünkü ozaman hem sarilik tehlikesi vardı hemde sut az geliyor doymuyor die düşünüyordum. .ama şuanda 9 buçuk 10 gibi uyuyor kızım bazen gece saat 3 bazen 2 bazen de 4 u buluyo uyanmasi nezaman uyanır ağlarsa ozman emziriyorum..

gece uyku duzenimiz az çok oluştu gibi 9 buçuk ta memede uyutmaya başlıyorum hemen de uyuyabiliyo 11 i de bulabiliyo..Sabah 5 den sonra her saat başı uyanip ağladığı için yanıma alıyorum max 8 9 a kadar o şekilde idare ediyoruz..gece bi parça iyiyiz ama gündüz her yolu deniyorum uyusun die bazen ayağında salliyorum bazen pusette bazen emerek bazen de kucagimda gezerken uyuyo tabi bu uykular en fazla bi saat suruyor. .ben de hiç yatagında aglatamiyorum birinin kucağında aglasa bile hemen ben aliyorum iice kucağa alıştı ama napalım bize ihtiyaçları var bu dönemde söylediğin gibi duygusal bağ çok önemli. .

Sagma konusunda benimde bilgim kısıtlı fakat sunu biliyorum ki o memeden sutun akmadigi bi zaman yok bence her turlu geliyor yani kanallar acik sonucta o yuzden sanirim,yeterli yetersiz farkediyor tabii..

Uyku konusu bizde de oyle malesef..Gunduz uyusa bile 1 saat..Sadece gecen pazar gunu banyo yapmisti ve karni toktu evden cikmadan uyudu sonra disardaydik ve yollarda hep uyudu hareketli olunca daha cok uyuyor,taa ki babaannesine gidip yatirincaya kadar :)
Hamileliktede cok gezmemek gerekiyormus diyorum artik biraz insan totosunun ustune oturmali..
Gece uykusuda uzamaya basladi emmeye uyandiginda bile aglamayip yalaniyor o sese uyaniyorum ya da duymadim mi acaba diye korkarak uyaniyorum :)
Alistirma konusuda bende kocaman soru isaretleri..Evde anakucagina alisiyor tam sonra bi yere gidiyoruz patt uyuyamiyor uykusuda sasiyor bu sefer..Ya da duzen gb bile oturmuyor bilmiyorum..Yavas yavas gece uykusundan once banyoya baslayacagim bende..
Biraz acele ediyoruz gb geliyor bazen :)

Cok tesekkur ederim canim ellerine saglik

Rica ederiimisinize yaradiysa ne mutlu..

canim duru da uyumuor gunduzleri uyusada beni kandirio sanki yarim saatte uyanior gece daha cok uyuo bunda bir sikinti yok...ben de artik uyandirmiorum cunku gercekten acikinca aglior uyanior dagitmiorum bende uykusunu .... emme sagim konusinda benim de senden farksiz degil durumum olsun die yapmadigim kalmamisken o azalfikca azalior...sut kacmaz oyle elle saginca die biliorum hatta cok saglikli oldugunu duymustum...

uyutma konusu konusulmus valla cok rahatladım bır benım bebek gunduz uyumuyor sanıyordum.yalnız degılmısım. benım kı gunduzlerı yarım saatten fazla uyumuyor tam dalamıyor. ben hep kıtaplarda yazanları uygulamaya calıstım hep yatagına bıraktım aglasa bıle almadım valla bır gun yarım saat aglattım sonrada kendıme ne vıcdansızssın kızım dedım aldım kucagıma... kucagımda dalıyor yataga koyduktan bes dk sonra aglıyor.hıc uyumadıgında anakucagında sallıyorum.uykuda aglayınca bakmıyorm cunku benı gorunce daha cok aglıyor al dıye. almayınca kendı kendıne tekrar uyuyor ..

oferta kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
işe geldim off daha sabahtan başladı koşturmaca çocukları hazırla koşa koşa anneme götürme.evden çıkmadan Ayazı emzirme biraz Kuzeyle mıncıklaşma ayyyyy yorruldum yahu sabahtan.

eeee söylemesi ayıp gecede pek uyumadım eşimle balayı tadında bir gece oldu.adam annesini kovmamı bekliyormuş sanki delimi ne anlamadım bir değişmiş bir değişmiş benim öküz gitmiş yerine kibar saygılı sevgi dolu bir adamcık gelmiş.şaşırdım birazda ürktüm aslında.bu kadar iyilik hali hayra alemet değildir diye.neyse gecemiz güzel geçti zaten böyle olmalıydık biz aylardır.hiç adama yorgunum uykusuzm filan demedim onunla vakit geçirdim.oda bundan şikayet ediyordu çünkü.onunda tek şartı benim ona vakit ayırmadığımdı.Kuzeyin doğumundan beri hep kuzey merkezli yaşadığımı onu ihmal ettiğimi söyledi.

ohhh ya sonunda size iyi bişeyde yazabildim

oferta buyuk gecmıs olsun canım. ama erkek mılletıne hemen yumusama. helekı annesının yanında yaptıkları annesının de buna dahıl olması hemen affedılmeyecek bırsey... demekkı cok sevıyorsun ya da cocuklarını dusunuyorsun sen de haklısın o zaman bırsey dıyemem.ama annesını asla affetme kapından ıcerı de sokma. ben ıslerı yetıstıremedıgımden sıkayet edıyordum esım bana gecenlerde dedı kı hem de annesının yanında ya ne varkı tum gun evdesın zaten bır yıl ıse gıtmedın tum gun bebekler bırlıkte uyuyorsun tabı ısler yetısmez dedı. annesı hemen dogru duzgun konus dedı ogluna kızın canı cıkıyor sen ısten gelınce bakıyorum boru gıbı yatıyorsun hamıleyken alıstın tabı herseyı bız yapıyorduk ama karına yardım et dedı ben sadece bebege bakıyorum kızcagızda ıslerı toparlamaya calısıyor ama ben hergun gelemıyorum kı dedı.ya anne dedı tum gun yatıyor demez mı ben de bır yıl ıse keyfımden gıtmememzlık yapmadım yasadıklarımı en ıyı sen bılıyorsun sureklı yattımda herseyden fedakarlık yaptımda sımdı doya doya bebegını sevıyorsun dedım hem de maasımı aldım ne dıyorsun sen yanı sen calıstında ben yattım dıye eve paramı gırmedı ben memurum maasımıda aldım dedım bunu konusamazsın. ayrıca ev ısı konusunda bundan sonra yemek yetısmesse kendın yap ya da dısarda ye ben senı dusunerek kostur kostur yemek yapıyordum dedım.temzlık konusunda da maddı durum duzelsın dıye kendım yalap sap yapıyorum ama artık yapmıyorum dedım..demek tum gun yatıyorum haa artık gercekten yatcam dedım ve dedııklerımıde yaptım ertesı gun arkadasımın temızlıkcısı geldı evı dıp kose temızledı.aksam gelınce kadını gorunce sasırdı. artık bundan sonra gercekten yatcam dedım.yanı bız kadınlar fedakarlık edıyoruz ama yerı gelınce oyle bır kalp kırıyorlarkı ınsan ben bunun ıcın mı kendımı yıpratıyorum dıyorum. utusunu de kendı yapıyorya da annesıne yaptırıyor umrumda degıl.. ben de artık doya doya bebegımle ılgılenıyorum.

Ohh bee kaç gündür msjlarını alıntılıyorum ama bi türlü bişey yazmaya fırsatım olmadı. Şimdi hepsini sildim çok şükür :))) allah mutluluğunuzu bozmasın inşallah bir daha. Her işte bi hayır vardır bu sayede kaynana illetinden ilelebet kurtulmuş oldun çok şükür

ya bu hangi bakkal söyle bende gidip alacağım şaka bi yana bildiğimiz küçük bakkaldan mı almş yani eşin? Yoksa marketler de de satılıyor mu? Bi türlü bulamadım şu bakkal emziğini yaa

Benim kızda illaki memede uyuyacak. Ama doğduğu İlk günden beri öyle şimdide nasıl değiştireyim diye düşünüyorum kara kara.. Yukarıda söylediklerin de çok önemli. 3 ayını doldurunca bende elimden geldiğince uğraşacağım, inşallah başarabilirim..

Kizlar uyku demissiniz de benim oglan hep uyuyor :S Eger evdeysek toplamda uc dort saat anca uyanik oluyor. Aksam onda yatiyor sabah sekize kadar uc kere kalkiyor. Sonra da onbes dk anca uyanik kaliyor gun icinde. Bir sorun mu var acaba :S Annemlerde falan uyumuyor tabi.

Bu günlerinz çok eğlenceli tatlı günler 😊 rutin olusturmaniz çok önemli yazın bol bol yıkayın stres yapmayın gece uykular daha da uzayacak ama erken kalkmaya devam edebilirler çok abaetarak giydirmeyin kuzulari sallama filan demissiniz bir dönem her yol deneniyor uyku eğitimi diyeceksiniZ bebegniz ne zaman hazirsa size o zaman işaret gönderiyor 😊 memede uyutmak ne kolaymis diyorum şimdi

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…