nasilsin ben biraz daha sakinim ama beynim yorgun bedenim yorgun yani ayni sizin gibiyim tam 2.ayi da geride biraktik...bakalim bu ay bizi neleer beklemekte....
Doktor donusu bilgileri :
Bizim tospik olmus tosun 5.500 kg kizlar boyuda 60 cm tam yemelik dr tezeside zaten yemekten muayne etmedi diebilirim...
Basindaki nohut iki tarinda da war yag bezesimis sorun degilmis...ya gecer ya oyle kalirmis...
Oksuruk kuru onemsiz bir oksuruk bogazda cigerde bisi yok dedi bitkisel bi surup werdi eger cogalirsa kullan dedi almadim daha...
Kalca ult. normal bisorunumuz yok sukurler olsun gorewliyi tepicektim bizi iceri almadi beyin ozurlu kalt.k allahtan duru gig demedi yoksa gebertirdim ne war girsek bebek bu yani neyse bi daha sinirlendim ama lafimi soledim..
3.5. aylarda rota virusu demis kagida 150 tl dedi ben yapilmasindan yanayim dedi ok dedik....
Saglik ocagindaki bu hafta ki asi icin gitmeden asla ilac wermioruz 3 gun huysuzlugu olabilir eger ewe falan geldinde yada gece iste atesi olursa yarim olcek calpol dedi...once ilac werilmesi gelismesi gereken seyleri bastirir buda taswif etmedigim bisi dedi...buyuk insan olsa belki kabul edilebilir fakat kucuk ve belki de atesi olmucak neden bunyesi bagisiklik kazansin ki dedi..
****Gelelim sut konumuza ******
kg durumu normal fakat azalmis gunluk aldigi gram dr. lactamil cay onerdi kimyonlu deyince humana stil werdi ok....gunduz mamasini kestim gecede cok aglarsa weriom ama ac cok aglio dedim...yarim saat bir saat memede kalio dedim napicam napmaliyim sutum mu bitio dedim....
zaten yarim saatten fazla memede kalmasinin iki sebebi war biri alistigi huy edindigi icin iki doymadii icin...emzik emdigi venormal doyduun da biraktii icin geriye ac anlami kalio dedi...
bir bebek bir gogusu emdiginde ilk 5 dk da memenin %80 nini bosaltir 15 dk bir gogsu 15 dk digerini emmesi yeterli miktari alir demektir war olan bir sut war ise... dedi...
mama wermege dewam etmeni tawsiye ederim birden kg dusumu olsun ostemeyiz fakat kac kez werirsen wer mamayi once emzir sag sol sonra wer mama dedi bu nu aliskanlik haline getirseniz ne sutun kesilr nede mamaya alisir dedi ...
sagmadan once emzir oyle sag mamadan once emzir oyle mama ilk emzirdigin surece asla bi sorun yasamazsin dedi...
ayrica gunde iki kez mama wermeni tawsiye ederim cunku senin sutun belliki yariyor az fakat yarayan bir sutun var buda onemli bisi yoksa bu cocuk 1 ay onden gitmez dedi...
sut yapmasi icin hep ayni oneriler arti humanayi onerdi okadar...
burunu tikali cok hemde dedi tonimer fizyolojigi birde bir marka aspirator onerdi ama aspirator o markada yok tu otribebe aldim memnunmusunuz kizlar...tonimerde kalmamis burda hic baska onerceginiz damla warmi.....
daha aklima gelirse yazicam ...
Aslinda ben de emzikle uyutmak istiyorum uykulu olduğunda dalmadan önce vermeye calisiyorum ama cani isterse aliyor.
Orijinal meme varken sahtesini diliyle itiyor ne yazikki hanimefendiiiii.. Uykusu gelince çok huzursuzlanip ciyyak ciyyak agliyor beni uyut diyee, ben de dayanamayip sallayinca uyuyor.
Haklisin daha fazla alismadan vazgeçirmeye calismaliyim..
Ama şöyle de bisey var.
Birkaç defa emzikle uyudu ve emzik agzindan düşünce aglayip uyaniyodu.
Her verdiğimde tekrar uykuya daldi.
Emzige bagimli olup agzindan her düştüğünde aglamasindan da korkuyorum acikcasi
İnsan gerçekten büyük konuşmamali, basina geliyor hemen..
Çocuğum olunca sallayarak uyutmam kendi kendine uyusun derdim ama nerdeee..
Kizim illa sallanmak istiyor.
Allahtan besigi sallaniyor yoksa hic kullanamiyacaktik herhalde..
Sizler bebeklerinizi nasil uyutuyorsunuz ?
Sallamadan kendi kendine nasil uyutabilirim?
Şuanda bile bi elim beşiğini salliyor. Birakinca gözlerini açmaya basliyo
işe geldim off daha sabahtan başladı koşturmaca çocukları hazırla koşa koşa anneme götürme.evden çıkmadan Ayazı emzirme biraz Kuzeyle mıncıklaşma ayyyyy yorruldum yahu sabahtan.
eeee söylemesi ayıp gecede pek uyumadım eşimle balayı tadında bir gece oldu.adam annesini kovmamı bekliyormuş sanki delimi ne anlamadım bir değişmiş bir değişmiş benim öküz gitmiş yerine kibar saygılı sevgi dolu bir adamcık gelmiş.şaşırdım birazda ürktüm aslında.bu kadar iyilik hali hayra alemet değildir diye.neyse gecemiz güzel geçti zaten böyle olmalıydık biz aylardır.hiç adama yorgunum uykusuzm filan demedim onunla vakit geçirdim.oda bundan şikayet ediyordu çünkü.onunda tek şartı benim ona vakit ayırmadığımdı.Kuzeyin doğumundan beri hep kuzey merkezli yaşadığımı onu ihmal ettiğimi söyledi.
ohhh ya sonunda size iyi bişeyde yazabildim
kızlar,kafa ölçümleriniz aylık kaç cm büyüyor bebişleriniz de
bestecim burun tıkanıklığı için en iyisi serum fizyolojık...ben eczaneden serum boyutunda cam şişede litrelik aldım hiç diğerlerıne 35 tl vermeye gerek yok.5 lira eczanede aile boyu bilmem kaç sene giderışık gormeyen yerde sakla ...şırınga ile çekiyorum iğnesini çıkarım bi pıt biburun deliğine bi pıt da diğer burun deliğine ...sonra otribebe ile (benimki bebedor) ile çek...her kullanımdan sonra temizliyorum sungerini yıkıyorum kurutup tekrar kullanıyorum.. diğer spreyler hiç açmadı burun tıkanıklığını buyuk kızım bile fark etmiş.anne sırınga ile verdiin daha guzel açtı burnıumu dediii.
işe geldim off daha sabahtan başladı koşturmaca çocukları hazırla koşa koşa anneme götürme.evden çıkmadan Ayazı emzirme biraz Kuzeyle mıncıklaşma ayyyyy yorruldum yahu sabahtan.
eeee söylemesi ayıp gecede pek uyumadım eşimle balayı tadında bir gece oldu.adam annesini kovmamı bekliyormuş sanki delimi ne anlamadım bir değişmiş bir değişmiş benim öküz gitmiş yerine kibar saygılı sevgi dolu bir adamcık gelmiş.şaşırdım birazda ürktüm aslında.bu kadar iyilik hali hayra alemet değildir diye.neyse gecemiz güzel geçti zaten böyle olmalıydık biz aylardır.hiç adama yorgunum uykusuzm filan demedim onunla vakit geçirdim.oda bundan şikayet ediyordu çünkü.onunda tek şartı benim ona vakit ayırmadığımdı.Kuzeyin doğumundan beri hep kuzey merkezli yaşadığımı onu ihmal ettiğimi söyledi.
Ben nekadar önem verirsem o okadar onemsemiyo..napalım artik alışmış olmam lazım ama herseferinde beklentiye giriyorum..geçen yıl ben kutlayim dedim günlerce hediye baktım aldım verdim falan onda hiçbişey yok tabiiEvlilik yildonumlerimiz ayni demekki, bebisler de yasit :)
Bosver bende cok siradan bi gun gecirdim
İnsan gerçekten büyük konuşmamali, basina geliyor hemen..
Çocuğum olunca sallayarak uyutmam kendi kendine uyusun derdim ama nerdeee..
Kizim illa sallanmak istiyor.
Allahtan besigi sallaniyor yoksa hic kullanamiyacaktik herhalde..
Sizler bebeklerinizi nasil uyutuyorsunuz ?
Sallamadan kendi kendine nasil uyutabilirim?
Şuanda bile bi elim beşiğini salliyor. Birakinca gözlerini açmaya basliyo
Ben de kucakta sallıyorum..Ama saat 9 dedin mi zaten 10 dk sallama ile uyuyor...Bunu doktorumuza borcluyum...İlk dogdugu gunden beri bir rutine alıstırın dedi...Yani banyosunu yaptırın, los ısıkta uyuyacagı odada kalın, mamasını verin ya da sizin için emzirin :), gazını cıkarın...Odasından kesinlikle cıkarmayın dedi...Gece uyandıgı zamanda odasından cıkmasın ısık acılmasın, konusma olmasın dedi...Bizimki bu rutini kaptı...Ancak doktorumuz, yatagına bırakın, sallamayın, kendi kendine uyusun demişti, ona dayanamadım...aglayınca aldım kucagıma...o da kucaga alıstı tabiii...Şimdi bunu degiştirin diyor...ama ben aglatmaya kıyamıyorum...Akademik olarak bilgimi paylaşmam gerekirse, iki trend var...biri bebege uyku egitimi verilmesini, biraz aglatarak da olsa kendi kendine uyumasının öğretilmesini savunuyor...Diger ve daha yeni olan bilgiler ise, bize bebeğin bu kadar kucukken temasa ve anneye bagımlı olmasını nr-ormal buluyor...ve çocugun hazır olunca ve kendini güvende hissettigi zaman, kendi kendine anneden bagımsızlasarak uyuyacagını söyluyor...Hele ilk 1 sene bebeğin beyni %101 gelisiyor, ikinci sene bu oran%15e dusuyor...İlk 1 senenin önemini siz anlayın...İlk 1 senede henüz bilişsel ve dil gelişimi yeterli olmadıgından, bebegin duygudal gelişimi ön planda...Yani hissettigi duygular ile beyni kaydediyor...Özellikle annenin duygularını da sünger gibi çekiyor...Kendi olumsuz duygularını da annenin yatıstırmasını bekliyor...Burada anne yerine bakım veren bir başka kişi de olabilir, anneanne gibi... Bu kadar kafanızı sisirdikten sonra, sunu söyleyeyim...ben bir süre daha uyku egitimine gecmeyecegim... zaten sanırım aglamasına da dayanamam...Bir de aglarken yataktan alırsanız, bunu da öğreniyor ve huysuz ve daha cok aglayan bir cocuk olabiliyor....o sebeple eger baslayacaksanız da kararlı olmanız da fayda var...Yavas yavas kademe kademe deneyeceğim...Örneğin sallama süresini azaltma vs gibi...Bakalım işe yarayacak mı? Tabi bir 3 ayını doldursun diyorum önce
Sagma konusunda hiçbir bilgim ve fikrim yok cunku hic sagmadim sutumu ama benim kızım da gündüzleri uyumuyor max 2 saat o da zorla ya da banyo yaparsa bazen gün boyu gözünü kırpmadan kalabiliyor..uyandırma konusuna gelince ben ilk haftalarında uyandırıp emziriyordum çünkü ozaman hem sarilik tehlikesi vardı hemde sut az geliyor doymuyor die düşünüyordum. .ama şuanda 9 buçuk 10 gibi uyuyor kızım bazen gece saat 3 bazen 2 bazen de 4 u buluyo uyanmasi nezaman uyanır ağlarsa ozman emziriyorum..Kızlar sizlere bir kaç sorum olacak
Birincisi bizim oglan gunduzleri pek uyumuyor, şu an 2 bucuk aylık oldu...normal midir acaba? Sıcaklardan da olabilir diyorum...ama hani sütümüz artsın diye sagıyorus ya...ben gun icinde sürekli onu oyalacagım diye sagmaya fırsat bulamıyorum.Zaten 20 cc gelen süt daha da azalacak...gerçi emziriyorum her ogunden once ama emme konusunda biraz tembellesti...bir de sıcaktan yapıs yapıs oluyoruz aglıyo o da..
Bir de gece sagabiliyorum ben kendimi...Amedanın hastane pompasını kiralamıstım...Pompa hepsini cekmiyor, elimle kontrol ettigimde hala süt geliyo...Makinede bir sıkıntı yok gelip baktılar...Ben de kalanı elimle sagıyorum...Biri dedi ki elle sagınca süt kaçar, bu dogru mu? Yanlıs bir şey mi yapıyorum?
Son olarak oglan gece 9 gibi uyuyor ve uyanmıyor...misal dün gece 3 te acıkmıstır diye ben uyandırdım artık, mama verdim...gözü kapalı içti, gazını bile cıkarmadan devam etti uykuya...ama sabah 6-7 gibi uyanıyor....Acaba uyandırmasam mı diye dusunuyorum...doktor uyandırma dedi, bugun aradıgımda...
Cevaplayabilirseniz çok seviniriim...
Kızlar sizlere bir kaç sorum olacak
Birincisi bizim oglan gunduzleri pek uyumuyor, şu an 2 bucuk aylık oldu...normal midir acaba? Sıcaklardan da olabilir diyorum...ama hani sütümüz artsın diye sagıyorus ya...ben gun icinde sürekli onu oyalacagım diye sagmaya fırsat bulamıyorum.Zaten 20 cc gelen süt daha da azalacak...gerçi emziriyorum her ogunden once ama emme konusunda biraz tembellesti...bir de sıcaktan yapıs yapıs oluyoruz aglıyo o da..
Bir de gece sagabiliyorum ben kendimi...Amedanın hastane pompasını kiralamıstım...Pompa hepsini cekmiyor, elimle kontrol ettigimde hala süt geliyo...Makinede bir sıkıntı yok gelip baktılar...Ben de kalanı elimle sagıyorum...Biri dedi ki elle sagınca süt kaçar, bu dogru mu? Yanlıs bir şey mi yapıyorum?
Son olarak oglan gece 9 gibi uyuyor ve uyanmıyor...misal dün gece 3 te acıkmıstır diye ben uyandırdım artık, mama verdim...gözü kapalı içti, gazını bile cıkarmadan devam etti uykuya...ama sabah 6-7 gibi uyanıyor....Acaba uyandırmasam mı diye dusunuyorum...doktor uyandırma dedi, bugun aradıgımda...
Cok tesekkur ederim canim ellerine saglik
Kızlar sizlere bir kaç sorum olacak
Emzigi soran sevgili arkadaslar.bildigijiz hic bi luksu carti curti olmayan bi emzik.damagi kavcugu yok
Silikon.deneyinbakkladan alin vallahi hala soktatim tamm uykusu geliyo muzmiz ben artik dayanamiyorim pat ahxina veriyorum zevkle emiyo bende izliyorum.dedigim gibi ben cok cektim surekli memedeydii artik kulinclarim tutldu biuere gidemz oldum.allahim duydu sesimi.bu arada dusurduk ce verin esim yarom sat ugrastii ve zafere ulastik:)
Ben de kucakta sallıyorum..Ama saat 9 dedin mi zaten 10 dk sallama ile uyuyor...Bunu doktorumuza borcluyum...İlk dogdugu gunden beri bir rutine alıstırın dedi...Yani banyosunu yaptırın, los ısıkta uyuyacagı odada kalın, mamasını verin ya da sizin için emzirin :), gazını cıkarın...Odasından kesinlikle cıkarmayın dedi...Gece uyandıgı zamanda odasından cıkmasın ısık acılmasın, konusma olmasın dedi...Bizimki bu rutini kaptı...Ancak doktorumuz, yatagına bırakın, sallamayın, kendi kendine uyusun demişti, ona dayanamadım...aglayınca aldım kucagıma...o da kucaga alıstı tabiii...Şimdi bunu degiştirin diyor...ama ben aglatmaya kıyamıyorum...Akademik olarak bilgimi paylaşmam gerekirse, iki trend var...biri bebege uyku egitimi verilmesini, biraz aglatarak da olsa kendi kendine uyumasının öğretilmesini savunuyor...Diger ve daha yeni olan bilgiler ise, bize bebeğin bu kadar kucukken temasa ve anneye bagımlı olmasını nr-ormal buluyor...ve çocugun hazır olunca ve kendini güvende hissettigi zaman, kendi kendine anneden bagımsızlasarak uyuyacagını söyluyor...Hele ilk 1 sene bebeğin beyni %101 gelisiyor, ikinci sene bu oran%15e dusuyor...İlk 1 senenin önemini siz anlayın...İlk 1 senede henüz bilişsel ve dil gelişimi yeterli olmadıgından, bebegin duygudal gelişimi ön planda...Yani hissettigi duygular ile beyni kaydediyor...Özellikle annenin duygularını da sünger gibi çekiyor...Kendi olumsuz duygularını da annenin yatıstırmasını bekliyor...Burada anne yerine bakım veren bir başka kişi de olabilir, anneanne gibi... Bu kadar kafanızı sisirdikten sonra, sunu söyleyeyim...ben bir süre daha uyku egitimine gecmeyecegim... zaten sanırım aglamasına da dayanamam...Bir de aglarken yataktan alırsanız, bunu da öğreniyor ve huysuz ve daha cok aglayan bir cocuk olabiliyor....o sebeple eger baslayacaksanız da kararlı olmanız da fayda var...Yavas yavas kademe kademe deneyeceğim...Örneğin sallama süresini azaltma vs gibi...Bakalım işe yarayacak mı? Tabi bir 3 ayını doldursun diyorum önce
sadece serum fizyolojik mi dicez canim eczaneye nasil tarif edicez...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?