sadece serum fizyolojik mi dicez canim eczaneye nasil tarif edicez...
Kizlar uyku demissiniz de benim oglan hep uyuyor :S Eger evdeysek toplamda uc dort saat anca uyanik oluyor. Aksam onda yatiyor sabah sekize kadar uc kere kalkiyor. Sonra da onbes dk anca uyanik kaliyor gun icinde. Bir sorun mu var acaba :S Annemlerde falan uyumuyor tabi.
Kızlar sizlere bir kaç sorum olacak
Birincisi bizim oglan gunduzleri pek uyumuyor, şu an 2 bucuk aylık oldu...normal midir acaba? Sıcaklardan da olabilir diyorum...ama hani sütümüz artsın diye sagıyorus ya...ben gun icinde sürekli onu oyalacagım diye sagmaya fırsat bulamıyorum.Zaten 20 cc gelen süt daha da azalacak...gerçi emziriyorum her ogunden once ama emme konusunda biraz tembellesti...bir de sıcaktan yapıs yapıs oluyoruz aglıyo o da..
Bir de gece sagabiliyorum ben kendimi...Amedanın hastane pompasını kiralamıstım...Pompa hepsini cekmiyor, elimle kontrol ettigimde hala süt geliyo...Makinede bir sıkıntı yok gelip baktılar...Ben de kalanı elimle sagıyorum...Biri dedi ki elle sagınca süt kaçar, bu dogru mu? Yanlıs bir şey mi yapıyorum?
Son olarak oglan gece 9 gibi uyuyor ve uyanmıyor...misal dün gece 3 te acıkmıstır diye ben uyandırdım artık, mama verdim...gözü kapalı içti, gazını bile cıkarmadan devam etti uykuya...ama sabah 6-7 gibi uyanıyor....Acaba uyandırmasam mı diye dusunuyorum...doktor uyandırma dedi, bugun aradıgımda...
Cevaplayabilirseniz çok seviniriim...
Dogumda 35
Ilk ay 37.5 tu
Yarin 2. ay kontrolumuz var yazarim yine..
Kızlar sizlere bir kaç sorum olacak
Birincisi bizim oglan gunduzleri pek uyumuyor, şu an 2 bucuk aylık oldu...normal midir acaba? Sıcaklardan da olabilir diyorum...ama hani sütümüz artsın diye sagıyorus ya...ben gun icinde sürekli onu oyalacagım diye sagmaya fırsat bulamıyorum.Zaten 20 cc gelen süt daha da azalacak...gerçi emziriyorum her ogunden once ama emme konusunda biraz tembellesti...bir de sıcaktan yapıs yapıs oluyoruz aglıyo o da..
Bir de gece sagabiliyorum ben kendimi...Amedanın hastane pompasını kiralamıstım...Pompa hepsini cekmiyor, elimle kontrol ettigimde hala süt geliyo...Makinede bir sıkıntı yok gelip baktılar...Ben de kalanı elimle sagıyorum...Biri dedi ki elle sagınca süt kaçar, bu dogru mu? Yanlıs bir şey mi yapıyorum?
Son olarak oglan gece 9 gibi uyuyor ve uyanmıyor...misal dün gece 3 te acıkmıstır diye ben uyandırdım artık, mama verdim...gözü kapalı içti, gazını bile cıkarmadan devam etti uykuya...ama sabah 6-7 gibi uyanıyor....Acaba uyandırmasam mı diye dusunuyorum...doktor uyandırma dedi, bugun aradıgımda...
Cevaplayabilirseniz çok seviniriim...
İnsan gerçekten büyük konuşmamali, basina geliyor hemen..
Çocuğum olunca sallayarak uyutmam kendi kendine uyusun derdim ama nerdeee..
Kizim illa sallanmak istiyor.
Allahtan besigi sallaniyor yoksa hic kullanamiyacaktik herhalde..
Sizler bebeklerinizi nasil uyutuyorsunuz ?
Sallamadan kendi kendine nasil uyutabilirim?
Şuanda bile bi elim beşiğini salliyor. Birakinca gözlerini açmaya basliyo
doğumda 34
1.ay 37
7 gun sonra kontrolu var am ben olctum 38 :)
Cok guldum yazdigini okuyunca :)
Ben de oyle diyordum hatta sirf bu yuzdwn sallanmayan ahsap kocaman bi yatak yaptirdin. Bebegim 46 gunluk sadece ilk 1 hafta yatti. Sonra gaz sancıları basladi devamli agladigi icin hep kucaklarda gezdi. suanda ki durum ben de ayagimda salliyorum mesaji yazarken :)
İyi yapmışsın mümkün mertebe sinirleri bozmadan yükünü hafifleteceksin senin adam daha sana bişi demezuyutma konusu konusulmus valla cok rahatladım bır benım bebek gunduz uyumuyor sanıyordum.yalnız degılmısım. benım kı gunduzlerı yarım saatten fazla uyumuyor tam dalamıyor. ben hep kıtaplarda yazanları uygulamaya calıstım hep yatagına bıraktım aglasa bıle almadım valla bır gun yarım saat aglattım sonrada kendıme ne vıcdansızssın kızım dedım aldım kucagıma... kucagımda dalıyor yataga koyduktan bes dk sonra aglıyor.hıc uyumadıgında anakucagında sallıyorum.uykuda aglayınca bakmıyorm cunku benı gorunce daha cok aglıyor al dıye. almayınca kendı kendıne tekrar uyuyor ..
oferta kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
işe geldim off daha sabahtan başladı koşturmaca çocukları hazırla koşa koşa anneme götürme.evden çıkmadan Ayazı emzirme biraz Kuzeyle mıncıklaşma ayyyyy yorruldum yahu sabahtan.
eeee söylemesi ayıp gecede pek uyumadım eşimle balayı tadında bir gece oldu.adam annesini kovmamı bekliyormuş sanki delimi ne anlamadım bir değişmiş bir değişmiş benim öküz gitmiş yerine kibar saygılı sevgi dolu bir adamcık gelmiş.şaşırdım birazda ürktüm aslında.bu kadar iyilik hali hayra alemet değildir diye.neyse gecemiz güzel geçti zaten böyle olmalıydık biz aylardır.hiç adama yorgunum uykusuzm filan demedim onunla vakit geçirdim.oda bundan şikayet ediyordu çünkü.onunda tek şartı benim ona vakit ayırmadığımdı.Kuzeyin doğumundan beri hep kuzey merkezli yaşadığımı onu ihmal ettiğimi söyledi.
ohhh ya sonunda size iyi bişeyde yazabildim
oferta buyuk gecmıs olsun canım. ama erkek mılletıne hemen yumusama. helekı annesının yanında yaptıkları annesının de buna dahıl olması hemen affedılmeyecek bırsey... demekkı cok sevıyorsun ya da cocuklarını dusunuyorsun sen de haklısın o zaman bırsey dıyemem.ama annesını asla affetme kapından ıcerı de sokma. ben ıslerı yetıstıremedıgımden sıkayet edıyordum esım bana gecenlerde dedı kı hem de annesının yanında ya ne varkı tum gun evdesın zaten bır yıl ıse gıtmedın tum gun bebekler bırlıkte uyuyorsun tabı ısler yetısmez dedı. annesı hemen dogru duzgun konus dedı ogluna kızın canı cıkıyor sen ısten gelınce bakıyorum boru gıbı yatıyorsun hamıleyken alıstın tabı herseyı bız yapıyorduk ama karına yardım et dedı ben sadece bebege bakıyorum kızcagızda ıslerı toparlamaya calısıyor ama ben hergun gelemıyorum kı dedı.ya anne dedı tum gun yatıyor demez mı ben de bır yıl ıse keyfımden gıtmememzlık yapmadım yasadıklarımı en ıyı sen bılıyorsun sureklı yattımda herseyden fedakarlık yaptımda sımdı doya doya bebegını sevıyorsun dedım hem de maasımı aldım ne dıyorsun sen yanı sen calıstında ben yattım dıye eve paramı gırmedı ben memurum maasımıda aldım dedım bunu konusamazsın. ayrıca ev ısı konusunda bundan sonra yemek yetısmesse kendın yap ya da dısarda ye ben senı dusunerek kostur kostur yemek yapıyordum dedım.temzlık konusunda da maddı durum duzelsın dıye kendım yalap sap yapıyorum ama artık yapmıyorum dedım..demek tum gun yatıyorum haa artık gercekten yatcam dedım ve dedııklerımıde yaptım ertesı gun arkadasımın temızlıkcısı geldı evı dıp kose temızledı.aksam gelınce kadını gorunce sasırdı. artık bundan sonra gercekten yatcam dedım.yanı bız kadınlar fedakarlık edıyoruz ama yerı gelınce oyle bır kalp kırıyorlarkı ınsan ben bunun ıcın mı kendımı yıpratıyorum dıyorum. utusunu de kendı yapıyorya da annesıne yaptırıyor umrumda degıl.. ben de artık doya doya bebegımle ılgılenıyorum.
Benimki de bu ara öyle. Hiç uyumayıp kucakta gezdiği de oluyordu. Herhalde bu kadın beni abim varken pek kucağa alamıcak dedi vazgeçti yavrumKizlar uyku demissiniz de benim oglan hep uyuyor :S Eger evdeysek toplamda uc dort saat anca uyanik oluyor. Aksam onda yatiyor sabah sekize kadar uc kere kalkiyor. Sonra da onbes dk anca uyanik kaliyor gun icinde. Bir sorun mu var acaba :S Annemlerde falan uyumuyor tabi.
Vay sıpa ya :) allah kolaylık versin bebeğe de uuku versinHahahahah kizlar nazar etmeyin minikleri neguzel uyuyolar iste ben gece nobet tutuyorum saat basi kalk emzir mama yap alt deistir ertesi gun uyuyamiyorum dogal olarak agresif bir cadi oluyorum sutum azaldi uyuyamadigim icin insallah benim oglanda biran once duzene girer uyur geceleri otomotik sallanan ana kucagi aldim kraftin sallarken fondada kus sesleri benim uykum geliyo cocuk hala bakiniyo iikiniyobirde konusmaya alistirdim surekli konuscaksin benimkiyle susunca kiyamet kopuyo :))
bizim de onumuz de ki hafta mis ebeyi aradim acmadik asi bu hafta dedi.....
sorun yasadiniz mi atesler yukseldi mi nasildi ;(( deneyimleriniz paylasirmisiniz....
He he tahmin edebiliyosunuzdur halımı sizdekinde. Iki tane var ama napıyım elden ne gelir kuzularım onlar ben bakmasam kim bakar..anne olmak hem cok guzel hemde cok zor çoookTek cocukla ters dönmüs tavuga benzer hallerimiz icin senin ikizlerle pek yetisemiyorum diye naif bir cumle kullanman pek hos olmuss :)))))))))
Masallah hepinize..
Evet agular ne kiymetli :) cok guzel..
Ilk hamle tabii..
Allah hakkinizda hayirlisini en cok ta Kuzey ve Ayaz icin ne iyi olacaksa hayirlisiyla onu nasip etsin canim..
Fazla yorma kafani onu yapmamaliyim sunu demeliyim vs diye..
Sen yine en dogrusunu yapacaksin..
Canım soguk kompres ile birlikte sağmak acini hafifletir hemde süt kanallarını acar deneyebilirsin..Arkadaslar merhaba burayi sizi cok ozledim...kolik bir oglum ve gecmek bilmeyen bir mastitim var hamileyken ne kadar rahatmisim acidan ölüyorum titreme nobetleri yuksek atesden acillik oldum.surekli sagiyorum emziriyorum ama gecmiyor cok korkuyorum.masaj yapiyorum...ne kadar daha devam edebilirim boyle bilmiyorum
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
bizim de onumuz de ki hafta mis ebeyi aradim acmadik asi bu hafta dedi.....
sorun yasadiniz mi atesler yukseldi mi nasildi ;(( deneyimleriniz paylasirmisiniz....
İnsan gerçekten büyük konuşmamali, basina geliyor hemen..
Çocuğum olunca sallayarak uyutmam kendi kendine uyusun derdim ama nerdeee..
Kizim illa sallanmak istiyor.
Allahtan besigi sallaniyor yoksa hic kullanamiyacaktik herhalde..
Sizler bebeklerinizi nasil uyutuyorsunuz ?
Sallamadan kendi kendine nasil uyutabilirim?
Şuanda bile bi elim beşiğini salliyor. Birakinca gözlerini açmaya basliyo
Sagma konusunda hiçbir bilgim ve fikrim yok cunku hic sagmadim sutumu ama benim kızım da gündüzleri uyumuyor max 2 saat o da zorla ya da banyo yaparsa bazen gün boyu gözünü kırpmadan kalabiliyor..uyandırma konusuna gelince ben ilk haftalarında uyandırıp emziriyordum çünkü ozaman hem sarilik tehlikesi vardı hemde sut az geliyor doymuyor die düşünüyordum. .ama şuanda 9 buçuk 10 gibi uyuyor kızım bazen gece saat 3 bazen 2 bazen de 4 u buluyo uyanmasi nezaman uyanır ağlarsa ozman emziriyorum..
gece uyku duzenimiz az çok oluştu gibi 9 buçuk ta memede uyutmaya başlıyorum hemen de uyuyabiliyo 11 i de bulabiliyo..Sabah 5 den sonra her saat başı uyanip ağladığı için yanıma alıyorum max 8 9 a kadar o şekilde idare ediyoruz..gece bi parça iyiyiz ama gündüz her yolu deniyorum uyusun die bazen ayağında salliyorum bazen pusette bazen emerek bazen de kucagimda gezerken uyuyo tabi bu uykular en fazla bi saat suruyor. .ben de hiç yatagında aglatamiyorum birinin kucağında aglasa bile hemen ben aliyorum iice kucağa alıştı ama napalım bize ihtiyaçları var bu dönemde söylediğin gibi duygusal bağ çok önemli. .
canim duru da uyumuor gunduzleri uyusada beni kandirio sanki yarim saatte uyanior gece daha cok uyuo bunda bir sikinti yok...ben de artik uyandirmiorum cunku gercekten acikinca aglior uyanior dagitmiorum bende uykusunu .... emme sagim konusinda benim de senden farksiz degil durumum olsun die yapmadigim kalmamisken o azalfikca azalior...sut kacmaz oyle elle saginca die biliorum hatta cok saglikli oldugunu duymustum...
Bizim ucunu de bugun yaptılar o mahvoldu ama ben de bittimAşıdan sonra ateş olmadı, ama 1-1.5 gün biraz daha huysuzlandı. Daha sık emzirip, daha çok kucakladım bitti. Şimdi bu ay sonuna dek verem var, bakalım ne olacak? Bir ayda üç aşı çok değil mi bu küçük bünyelere, keşke başka aylara bölebilselerdi
Ağzından gelen şeyin iki anlamı olabilir bence. Ya çok besleniyor fazlasını kusuyor ya da reflü başlangıcı oluyor. İkincisinin ne illet birşey olup insanın hayatını kararttığını bilemezsin. Öyle bir durum varsa, beslendikten sonra gazı çıkarılıp epeyce bir süre dik tutulması (yani omuzda kolda yatmaz vaziyette tutulması, yastık ya da yatakta ise eğimli yatırılması) gerekiyor.
Süt için, anlattığın yorgunluk çok fazla be canım. Gece sahura dek ayakta kalma sebebim Duru'nun uyumaması mı? Uyuyorsa sen de uyusana. Sahur için de geceden birşeyler hazırlasan. Ne bileyim tost yapsan kocan pişirse ya da ne seviyosa işte hazırlasan o ısıtsa... Uykusuzluk ve yorgunluk durumuna derhal bir çare bulmalısın....
Fotoları nizi görmek isterim..selamlar herkese :)
oferta halinize çok güldm ama bi okadar da kendim yaşamışım gibi yakın geldi :) bizde ne zaman uyutmaya çalışsak yanında kim varsa o da uyuya kalıyor planlar da hoop suya
bende en sonunda foto yükleyebildim kızlar :) gerçi biraz küçük görünüyorlar ama olsun hiç yoktan iyidir, tabletten nedense yükleyemedim bende geldim pcye, uzun zaman olmuş masa üstü kullanmayalı :) hepinizi öper sevgilerimi yollarım
Fotoları nizi görmek isterim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?