Bizim ucunu de bugun yaptılar o mahvoldu ama ben de bittimAllahım yavrularimizin acılarını göstermesin canım dan can gitti..bir de bugün sabahtan beri kusuyor inş sorunsuz atlatiriz şu aşıları..
Kızlar sizlere bir kaç sorum olacak
Birincisi bizim oglan gunduzleri pek uyumuyor, şu an 2 bucuk aylık oldu...normal midir acaba? Sıcaklardan da olabilir diyorum...ama hani sütümüz artsın diye sagıyorus ya...ben gun icinde sürekli onu oyalacagım diye sagmaya fırsat bulamıyorum.Zaten 20 cc gelen süt daha da azalacak...gerçi emziriyorum her ogunden once ama emme konusunda biraz tembellesti...bir de sıcaktan yapıs yapıs oluyoruz aglıyo o da..
Bir de gece sagabiliyorum ben kendimi...Amedanın hastane pompasını kiralamıstım...Pompa hepsini cekmiyor, elimle kontrol ettigimde hala süt geliyo...Makinede bir sıkıntı yok gelip baktılar...Ben de kalanı elimle sagıyorum...Biri dedi ki elle sagınca süt kaçar, bu dogru mu? Yanlıs bir şey mi yapıyorum?
Son olarak oglan gece 9 gibi uyuyor ve uyanmıyor...misal dün gece 3 te acıkmıstır diye ben uyandırdım artık, mama verdim...gözü kapalı içti, gazını bile cıkarmadan devam etti uykuya...ama sabah 6-7 gibi uyanıyor....Acaba uyandırmasam mı diye dusunuyorum...doktor uyandırma dedi, bugun aradıgımda...
Cevaplayabilirseniz çok seviniriim...
Tesekkur deriz inş canim..çok ağladı kuzum bakamadım ama bacaklarini bana tutturdu ebe kafamı çevirdim annesi de mi agliyo dio bi de şimdiki anne babalar da bi tuhaf dio :/ tabii agliyorum Kıyamam ben kuzuma akti gözlerinden yaş ilk defa bukadar
Çok mu kötü oldukıyamam neyse oldunuz geçip gidecek inşallah, bizim daha on günümüz var korkuyla bekliyorum vala ne olacak diye, bi an önce olsa da atlatsak keşke şu aşı kabusunuda.. Çok geçmiş olsun sizede canım bi an önce atlatır inşallah..
Canım naptın sen işleri tek güne mi sığdırıyon. Ben bile iki çocukla yatıyom napim enerjimi harcarsam akşama kadar nasıl bakarım çocuklara. Böyle bile zor geliyo. Bi de sahur üçin eşine rica etsen o ayarlasa bişiler. Ben eşime dedim ben kalkamam zaten bbek 12-04 arası güzel uyuyo ben başka zaman dinlenemem uykusuz kalırım dedim o da sağolsun ayarlıyo bişiler kendine.Canlarim offf bu tempo beni mahfedior allahim hep ayni hersey ayni 3 e kadar oturuoz durula kocise sofra ordanda uyku yani uyku hali kaliosa sabah ayni telase misafir wardi aksam yine ayri bir tantana allahim annem geldi yardima saka degil kizlarwalla geldi sutum bugun hic sagmaya cikmadi kesilio dedim bilsin sadece yemekle is bitio sanki 12 den sora hicc oturmadim yemek temizlik camasir sik sik duru emme sagma mama bacaklarimi aldim dus sofra kur misafir agirla off off kizlar allahim yrdim etsin sut oolsun die ustune titredikce sut gidio geri kafayi yicem oda ayri yorgunluktan falan daha agir basio bana
Takvimi yaptim gordunuz mu ay tabketten yazmak ne zormus'''
Çok iyi olmuş yardımcı işi. Yüzün gülüyo çok sevindim. Yoğun bi tempo ama değer. Biz de eşimle geceleri bi araya gelemiyoz :)kızlar biliyorsunuz benim kuzucuklara annem bakıyor.bebek çok usluda tabi ne yapsın abi deli olunca mecbur yavrucuk uslu duruyor Kuzey çok yaramaz.zaten çok hareketli bir çocuktu Ayazdan sonra hepten sapıttı.Neyse annemin yanına bir yardımcı arıyordum bir iki gündür sonunda buldum çok mutluyum.bir akrabamızın kızı vardı çocuk gelişimi mezunu bu sene üniversiteye gidecek.onu aradık yaz dönemi yardımcı olurmusun diye hemde bir iki kuruş harçlık biriktiriirsin diye tamam dedi.bugün gelecek anneme.Kuzeyle oyun oynar gerekirse bebeğe bakar böylece annemde çok yorulmaz Kuzeyinde gazı alınır.çok şükür herşey yoluna giriyor bende rahat rahat çalışacağım aklım evde kalmayacak.
benim ev ile iş arası yürüyerek bile çok yakın ama ben arabayla gelip gitmeye başladım günde iki üç kere süt vermeye gittiğim için koştur koştur yolllarda zor oluyordu heleki bu sıcakta.eğer gidemeyecek gibi olursam annem sağdığım sütlerden çözüp veriyor bende iş yerinde saati gelince süt sağıyorum.biraz zor bir tempo içindeyim ama olsun en azından bir düzen kurulmaya başladı.bunada şükür.....
akşam çocukları uyutup eşimle başbaşa kalma planı yaptık.Kuzeyi banyoya soktum küveti doldurdum yüzüyordu Ayazıda yanında hemen yıkayıverdim.Normalde bebek küvetinde yıkıyorduk hala ilk defa duşla yıkadım çok komikti iki çocuğumda banyoda yıkanıyor.sonra babası Kuzeyi uyutmaya odasına götürdü bende Ayazı emzirip uyuttum.Tabi sonuç herkes uyuyakalmış eşim Kuzeyle bense Ayazla uyumuşum bir güzel.Sabah 3 gibi uyandı Ayaz yerlerimize geçtik.Sabah halimize çok güldük sözde çocukları uyutup başbaşa kalacaktık.Yorgunluktan maalesef ki planlarımız suya düştü.
Selam kızlar hic bi çocukla şikayet etmeyin nolur bazen çıldıracak gibi oluyorum biri uyuyo biri uyumuyo bana hic vakit kalmıyo..bazen birini emzir digerini al onu emzir sonra yine ötekini emzir derken kan ter icinde kalıyorum..bi cocuk ne kolay diyorum içimden..
Can bildigim kadarı su: gece sagim yapmak yada emzirmek daha onemli geceyi ihmal etme süt gece emzirince artıyor..sen makinayla ne kadar sağarsan sag sonunda elinle sıkınca hala süt vardır cunku meme tulumba gibi ici süt dolu bise degil süt sürekli üretim halinde ve makina memeyi bevek gibi sağmadigi için hala süt kalması ve gelmesi normal elinle de devam edebilirsin makina çalışırken elinle de destek yapabilirsin ama bittiğinde hala menede süt olacaktır..bak ben iki bevek emzirdigim halde emme bittiğinde memeler sönmüş oluyo ama hala süt geliyo..bana süt hemşiresi oyle dedi tamamen içindekini bitirsen bile o anda üretim devam ettigi için süt gelmeye devam eder..
2,5 aylık olmuşsunuz gece uyandırma bence acıkırsa uyanabilir sanırım mama veriyosun zaten mama süte gire tok tutan bise demekki kuzun acikmiyo..uyku da onemli cunku bevek gelişiminde..sanırım gündüz pek uyumuyo o yuzden gece deliksiz uyuması normal..
Cnm sizin bakıcı oyalasa, sen sağsan. Çok önemli neticede, hiçbir iş yapmayıp bunu yapsa daha makbul
Gunduz kaç saatte bir toplam ne kadar uyuyor? Her çocuk farklı ama henüz uykuyu iyice azaltmak için çok erken...
Gece uykusundan uyandırma derim kesinlikle. Kilo alımı iyi hatta çoktu en son. Hala öyleyse uyandırma gönül rahatlıgıyla. Sen yıne sağmaya devam edersın duzenlı gecelerı onemlı daha cok sut salgılanmasını sağlıyor.
Elle sağınnca süt kaçmaz. Yanlış sağım süt kanallarını zedeleyebilir ama henuz bunu basarabılenı de duymadım:) Ben senin sütünün 20 cc geldiğine baştan beri inanmadım. Mantıksızdı. Bir de elle sağımı makia çalışırken aynı anda yapsana bakalım neler olacak...
3 Su bardagi soğuk süt 7 yemek kaşığı irmik 7 yemek kaşığı toz şeker karıştırarak pisir biraz soguduktan sonra bir paket krem santi toz halinde dok ve karıştır güzelce sonra bir kaba Su koy elini suya batir karisimdan az al ceviz büyüklugunde yuvarla ,yuvarladiklarini hindistancevizine bula tepsiye koy üstüne bir fındık batir çok güzel oluyor
plojovic Tulayokay hanife6n PaPAtyaOrj cevaplarınız için teşekkür ederim. Eşim çok şükür yanımda oldu. Geçen akşam bizdelerdi hiçbir şey olmamış gibi davranmaya çalışıyolardı bi de anneme karşı, çok şaşırdık. Eşim iyi ayar vermiş sanırım
Bu arada yardımlarınıza ihtiyacım var malum bebek görmesine gelen çok oluyor, pratik bir şeyler yapmaya çalışıyordum gelenlere ama bu hafta sonu amirlerim bebeğimi görmeye gelecek. Normal iş arkadaşlarım olsa bu kadar kasılmazdım ama protokol denebilecek kişiler ve bayağı kalabalık gelecekler (ufacık salonuma nasıl sığacaklar kara kara düşünmeye başladım bile ) Ramazanlık dolayısıyla da iftardan sonra gelmek istiyorlarmış bana iftar sonrası yapabileceğim tarifler hakkında fikir verir misiniz :18:
cnm bımden kedı dılı al kedı dılını sguk sute hafıf batır tepsoye dız uzerıne buzdolabnda bekletılmıs kremsantıyı sur uzerıne gene kedı dılını sute batır koy. uzerını santıyle kapla. ayrı bır tencerede hazır cıkolata sosu pısır onu sogut cıkolata sosunuda dok .hem cok kolay hem hafıf
tuzlu ıcın kolay borek ama el acması gıbı oluyor. bır yufkaya sıvı yagı heryerıne sur sonra elıne bır elek yada cay suzgecı al bıoraz unu yagşladıgınn yufkaya eleye eleye serp sonra bıraz nısastayıda serp uzerıne bır yufka daha koy gene yag sur unu ve nısastayı serp ucgen ucgen kes ıcıne peynır yada patatesı koy sıgara boregı gıbı sar ama kalın sar tepsıye koy uzerıne yumurta saısı sur fırına ver kat kat el acması gıbı borek oluyor
plojovic Tulayokay hanife6n PaPAtyaOrj cevaplarınız için teşekkür ederim. Eşim çok şükür yanımda oldu. Geçen akşam bizdelerdi hiçbir şey olmamış gibi davranmaya çalışıyolardı bi de anneme karşı, çok şaşırdık. Eşim iyi ayar vermiş sanırım
Bu arada yardımlarınıza ihtiyacım var malum bebek görmesine gelen çok oluyor, pratik bir şeyler yapmaya çalışıyordum gelenlere ama bu hafta sonu amirlerim bebeğimi görmeye gelecek. Normal iş arkadaşlarım olsa bu kadar kasılmazdım ama protokol denebilecek kişiler ve bayağı kalabalık gelecekler (ufacık salonuma nasıl sığacaklar kara kara düşünmeye başladım bile ) Ramazanlık dolayısıyla da iftardan sonra gelmek istiyorlarmış bana iftar sonrası yapabileceğim tarifler hakkında fikir verir misiniz :18:
Kızlar sizlere bir kaç sorum olacak
Birincisi bizim oglan gunduzleri pek uyumuyor, şu an 2 bucuk aylık oldu...normal midir acaba? Sıcaklardan da olabilir diyorum...ama hani sütümüz artsın diye sagıyorus ya...ben gun icinde sürekli onu oyalacagım diye sagmaya fırsat bulamıyorum.Zaten 20 cc gelen süt daha da azalacak...gerçi emziriyorum her ogunden once ama emme konusunda biraz tembellesti...bir de sıcaktan yapıs yapıs oluyoruz aglıyo o da..
Bir de gece sagabiliyorum ben kendimi...Amedanın hastane pompasını kiralamıstım...Pompa hepsini cekmiyor, elimle kontrol ettigimde hala süt geliyo...Makinede bir sıkıntı yok gelip baktılar...Ben de kalanı elimle sagıyorum...Biri dedi ki elle sagınca süt kaçar, bu dogru mu? Yanlıs bir şey mi yapıyorum?
Son olarak oglan gece 9 gibi uyuyor ve uyanmıyor...misal dün gece 3 te acıkmıstır diye ben uyandırdım artık, mama verdim...gözü kapalı içti, gazını bile cıkarmadan devam etti uykuya...ama sabah 6-7 gibi uyanıyor....Acaba uyandırmasam mı diye dusunuyorum...doktor uyandırma dedi, bugun aradıgımda...
Cevaplayabilirseniz çok seviniriim...
Canım naptın sen işleri tek güne mi sığdırıyon. Ben bile iki çocukla yatıyom napim enerjimi harcarsam akşama kadar nasıl bakarım çocuklara. Böyle bile zor geliyo. Bi de sahur üçin eşine rica etsen o ayarlasa bişiler. Ben eşime dedim ben kalkamam zaten bbek 12-04 arası güzel uyuyo ben başka zaman dinlenemem uykusuz kalırım dedim o da sağolsun ayarlıyo bişiler kendine.
Valla aynen, dun gece 2 de uyudu kızım, bende sızıp kalmışım, eşim kalkmis sahur yapmis ruhum duymadı. Adamcagiz sefilleri oynuyor napalim idare edicez bi sure
Bizde bugün aşımızı olduk verem zatürre ve karma aşı 3 aynı anda bir koldan iki bacaktan yaptılar oğlum bu saatlerde uyurdu ama şimdi huzursuz bende asiya gitmeden önce calpol verecektim ama bestekızın dr soyledigi mantıkli geldi vermedim ateşi çıkarsa vereceğim ...
Aşıdan sonra ateş olmadı, ama 1-1.5 gün biraz daha huysuzlandı. Daha sık emzirip, daha çok kucakladım bitti. Şimdi bu ay sonuna dek verem var, bakalım ne olacak? Bir ayda üç aşı çok değil mi bu küçük bünyelere, keşke başka aylara bölebilselerdi
Ağzından gelen şeyin iki anlamı olabilir bence. Ya çok besleniyor fazlasını kusuyor ya da reflü başlangıcı oluyor. İkincisinin ne illet birşey olup insanın hayatını kararttığını bilemezsin. Öyle bir durum varsa, beslendikten sonra gazı çıkarılıp epeyce bir süre dik tutulması (yani omuzda kolda yatmaz vaziyette tutulması, yastık ya da yatakta ise eğimli yatırılması) gerekiyor.
Süt için, anlattığın yorgunluk çok fazla be canım. Gece sahura dek ayakta kalma sebebim Duru'nun uyumaması mı? Uyuyorsa sen de uyusana. Sahur için de geceden birşeyler hazırlasan. Ne bileyim tost yapsan kocan pişirse ya da ne seviyosa işte hazırlasan o ısıtsa... Uykusuzluk ve yorgunluk durumuna derhal bir çare bulmalısın....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?