2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Bizim ucunu de bugun yaptılar o mahvoldu ama ben de bittim Allahım yavrularimizin acılarını göstermesin canım dan can gitti..bir de bugün sabahtan beri kusuyor inş sorunsuz atlatiriz şu aşıları..

Çok mu kötü oldu kıyamam neyse oldunuz geçip gidecek inşallah, bizim daha on günümüz var korkuyla bekliyorum vala ne olacak diye, bi an önce olsa da atlatsak keşke şu aşı kabusunuda.. Çok geçmiş olsun sizede canım bi an önce atlatır inşallah..

Selam kızlar hic bi çocukla şikayet etmeyin nolur bazen çıldıracak gibi oluyorum biri uyuyo biri uyumuyo bana hic vakit kalmıyo..bazen birini emzir digerini al onu emzir sonra yine ötekini emzir derken kan ter icinde kalıyorum..bi cocuk ne kolay diyorum içimden..

Can bildigim kadarı su: gece sagim yapmak yada emzirmek daha onemli geceyi ihmal etme süt gece emzirince artıyor..sen makinayla ne kadar sağarsan sag sonunda elinle sıkınca hala süt vardır cunku meme tulumba gibi ici süt dolu bise degil süt sürekli üretim halinde ve makina memeyi bevek gibi sağmadigi için hala süt kalması ve gelmesi normal elinle de devam edebilirsin makina çalışırken elinle de destek yapabilirsin ama bittiğinde hala menede süt olacaktır..bak ben iki bevek emzirdigim halde emme bittiğinde memeler sönmüş oluyo ama hala süt geliyo..bana süt hemşiresi oyle dedi tamamen içindekini bitirsen bile o anda üretim devam ettigi için süt gelmeye devam eder..
2,5 aylık olmuşsunuz gece uyandırma bence acıkırsa uyanabilir sanırım mama veriyosun zaten mama süte gire tok tutan bise demekki kuzun acikmiyo..uyku da onemli cunku bevek gelişiminde..sanırım gündüz pek uyumuyo o yuzden gece deliksiz uyuması normal..

Tesekkur deriz inş canim..çok ağladı kuzum bakamadım ama bacaklarini bana tutturdu ebe kafamı çevirdim annesi de mi agliyo dio bi de şimdiki anne babalar da bi tuhaf dio :/ tabii agliyorum Kıyamam ben kuzuma akti gözlerinden yaş ilk defa bukadar
Siz de sorunsuz atlatın ins canım..şimdi hep kucagimda uyuyor yatirinca uyanıyor. .bi de kusmasi var yine usuttuk mu nedir okadar da dikkat ediyorum

Canım naptın sen işleri tek güne mi sığdırıyon. Ben bile iki çocukla yatıyom napim enerjimi harcarsam akşama kadar nasıl bakarım çocuklara. Böyle bile zor geliyo. Bi de sahur üçin eşine rica etsen o ayarlasa bişiler. Ben eşime dedim ben kalkamam zaten bbek 12-04 arası güzel uyuyo ben başka zaman dinlenemem uykusuz kalırım dedim o da sağolsun ayarlıyo bişiler kendine.

Çok iyi olmuş yardımcı işi. Yüzün gülüyo çok sevindim. Yoğun bi tempo ama değer. Biz de eşimle geceleri bi araya gelemiyoz :)

İkiz çok zor iki çocuk da zor abimizin ataklarından bebeği korumaya çalışıyorum hep rahat playım diyorum ama eli çok ağır. Benim bile canımı yakıyo. İkisinin ihtiyaçları da farklı biri arkadaş oyun park istiyo biri kucak meme. Canı sıkılıyo evi darma duman ediyo şimdi küveti doldurdum oynuyo. Allah kolaylık versin canım. Parkta bi kadın görmüştük üç çocuğu vardı ikizler büyük olanlar. İkizleriolunca yardıma gelmiş anneleri. Sonra kazayla üçüncü olmuş yardıma kimse kalmamış kaçmış millet

Bizde bugün aşımızı olduk verem zatürre ve karma aşı 3 aynı anda bir koldan iki bacaktan yaptılar oğlum bu saatlerde uyurdu ama şimdi huzursuz bende asiya gitmeden önce calpol verecektim ama bestekızın dr soyledigi mantıkli geldi vermedim ateşi çıkarsa vereceğim ...

Gündüz son bir kaç gündür hiç uyumuyor, 15 dk dalıyor..sonra uyanıyor gene...Memede uyutuyorum bazen o zaman da yarım saat ancak uyuyo...Yapmadıgım şey kalmıyo uyutuyım diye valla...

Kilo alımı iyi hala sanırım..2 bucuk aylık 5 bucuk kilo oldu...

Makine calısırken elle sagmayı pek beceremiorum, o zaman pompadan cıkıyor...elimden geldigince artırıyım ama su sagma işini... gecenlerde biri demişti, valla grubun tomrisi sensin :)

Herkese cevapları için teşekkür ederim kıslarrr...şifasınız

Ben hiç bir düzen için uğraşmıyorum... bence bebeğim kendi düzenini kendisi oluşturuyor ve oluşturdu akşam 10 da uyuyor 12-1 gibi uyanıp emiyor sonra gece 3-4 gibi uyanıyor en son 8 de kalkıyor .10-11 gibi tekrar uyuyor bu böyle devam ediyor

plojovic Tulayokay hanife6n PaPAtyaOrj cevaplarınız için teşekkür ederim. Eşim çok şükür yanımda oldu. Geçen akşam bizdelerdi hiçbir şey olmamış gibi davranmaya çalışıyolardı bi de anneme karşı, çok şaşırdık. Eşim iyi ayar vermiş sanırım

Bu arada yardımlarınıza ihtiyacım var malum bebek görmesine gelen çok oluyor, pratik bir şeyler yapmaya çalışıyordum gelenlere ama bu hafta sonu amirlerim bebeğimi görmeye gelecek. Normal iş arkadaşlarım olsa bu kadar kasılmazdım ama protokol denebilecek kişiler ve bayağı kalabalık gelecekler (ufacık salonuma nasıl sığacaklar kara kara düşünmeye başladım bile ) Ramazanlık dolayısıyla da iftardan sonra gelmek istiyorlarmış bana iftar sonrası yapabileceğim tarifler hakkında fikir verir misiniz :18:

3 Su bardagi soğuk süt 7 yemek kaşığı irmik 7 yemek kaşığı toz şeker karıştırarak pisir biraz soguduktan sonra bir paket krem santi toz halinde dok ve karıştır güzelce sonra bir kaba Su koy elini suya batir karisimdan az al ceviz büyüklugunde yuvarla ,yuvarladiklarini hindistancevizine bula tepsiye koy üstüne bir fındık batir çok güzel oluyor

irmik topları trifi değil mi bu canım teşekkür ederim tamam bunu kaydettim hem pratik hem de güzel görünür portakal ağacında incir tatlısı var onu da yapmayı düşünüyorum bi de hem ramazan için hafif olur. Off tuzlu da yapılır mı acaba.. İftar sonrası olması çok kötü...

cnm bımden kedı dılı al kedı dılını sguk sute hafıf batır tepsoye dız uzerıne buzdolabnda bekletılmıs kremsantıyı sur uzerıne gene kedı dılını sute batır koy. uzerını santıyle kapla. ayrı bır tencerede hazır cıkolata sosu pısır onu sogut cıkolata sosunuda dok .hem cok kolay hem hafıf

tuzlu ıcın kolay borek ama el acması gıbı oluyor. bır yufkaya sıvı yagı heryerıne sur sonra elıne bır elek yada cay suzgecı al bıoraz unu yagşladıgınn yufkaya eleye eleye serp sonra bıraz nısastayıda serp uzerıne bır yufka daha koy gene yag sur unu ve nısastayı serp ucgen ucgen kes ıcıne peynır yada patatesı koy sıgara boregı gıbı sar ama kalın sar tepsıye koy uzerıne yumurta saısı sur fırına ver kat kat el acması gıbı borek oluyor

Ayy süpersiniz kızlar teşekkür ederim

Bence tuzluya gerek yok canım sn daha iyi bilirsin tabi içecek olabilir çeşit olarak

canım merhaba,

aynı sorunları yasıyoruz. Tracy Hogg un " Bebek bakım sorunlarına mucize çözümler" adlı kitabını okuyorum. Genel sorunlarımızın hepsini ele alıp örnekler vererek açıklamış. Gündüz uyumamalarının birçk sebebi olabiliyormuş. 1- Rutinsizlik, 2-doğru bir uyku ritüeline sahip olmaması, 3-hatlı ebeveynlik, 4-açlık, 5-asırı uyarılma, 6-huzursuzluk, diye sıralıyor. Kitabı hala okuma aşamasındayım, çok güzel bilgiler paylaşmış bebeğimde deneyip güzel sonuçlar aldığımda hepiniz ile paylaşacağım. Tabi kızım rahat durur da bana zaman kalırsa:)

kızlar merhaba,

içinizde okuyanınız var mı bilemiyorum. Son 3 gündür tracy hogg un bebek bakım sorunlarına mucize çözümler adlı kitabını okuyorum. Cok güzel bilgiler paylaşmış, ilerleyen zamanda bulduğum ilk fırsatta sizlerle paylaşacağım.

şimdilik Süt üretimi için yazdığı yazıyı paylaşıyorum:

üç gün boyunca iki yoldan birini deneyebilirsiniz.
a-her öğünden bir saat sonra sütünüzü sağın. sadece 30 veya 60cc çekseniz bile , bunu biberona doldurup bebeğinizin bundan sonraki ğününe eklemek için kullanın. üç gün boyunca bu işlemi devam ettirin. Üçüncü gün vücudunuz bebeğiniz için daha fazla süt üretmeniz gerektiği işaretini almış olacaktır.
b-her öğünde, bebeğinizin bir memenizi boşaltmasını sağlayın, bundan sonra diğer memeye geçin.Bebeğiniz bunu da boşalttıında, tekrar ilk boşalttığı memenizi verin. Bu size çok anlamlı gelmeyebilir. Ama bilin ki vücut bebeğin emmesine göre süt miktarını ayarlar. ilk memeyi biraz emsin, sonra yine diğerine geçsin. Bu yöntemle öğünler biraz uzun sürecektir. ama bu sekilde vücudunuzu daha fazla süt üretmesi için kandırabilirsiniz.

ben bebeğimin huysuz olması ve bana sağım zamanı vermemesinden dolayı "b" yöntemini uyguladım. memenin biri boşalıp diğerine geçtiğimde boş olan memem anında süt üretmeye başladı:) (mememe elektrik veriyorlarmış gibi bir his ile anladım)

dilerim sizlerde de faydası olur.

Bol sütlü günler diliyorum:)))

Valla aynen, dun gece 2 de uyudu kızım, bende sızıp kalmışım, eşim kalkmis sahur yapmis ruhum duymadı. Adamcagiz sefilleri oynuyor napalim idare edicez bi sure

Valla aynen, dun gece 2 de uyudu kızım, bende sızıp kalmışım, eşim kalkmis sahur yapmis ruhum duymadı. Adamcagiz sefilleri oynuyor napalim idare edicez bi sure

Bu kadar zaman rahat ettikleri yeter. Baba olduklarıı anlasınlar biraZ dimi ya

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

ben gitmeden yarım saat önce vermiştim calpol geçen cuma olduk aşımızı yarım çay kaşığı anca içirebildim ama gece 4 gibi hafif çıktı ateşi ama üzerini hafif açmamla geçti ateşi bire sanırım iğnelerin etkisiyle bebeğim o gün sürekli uyudu benim sizlere sorum arkadaşlar kızımın verem aşısı sinek ısırığı gibi görünüyor kabuklu yada kızarık olması gerekmezmiydi sizinkiler nasıl acaba?

canim 2. ayda 3 adet asi birden dimi iki kol bi bacak simdi wurulcak duru 3 ayda rota wirisu asi dedi dr. bu ishal icin midi bogaz icin midi bir de 3. ayda werem demedi bana kimse....

insallah bizim de bisiyimiz olmaz calpol wer tatli kasigi dedi sabah aksammi wericem acaba

canim ewet duru uyumuor die ayaktayim esime de aciorum dayanamadigim aksam zeytin peynir yada tost falan birakiorum masaya ama onada aciorum butuk gun 1 dilim ekmek yemis oluo......yani canim allahim ikisinede yeticek gucu wersin bana iki cocuklu sizleri dusundukce ayakta alkisliorum.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…