ben aşıdan önce bir çay kaşığı calpol verdim aşı olup geldik bir iki saat sonra yine verdim.buna rağmen ateş yükseldi.gece 38.2 oldu yeniden verdim.bu arada çok huysuzluk yaptı iki gün filan sürdü huysuzluğu.gerçi aşıdanmı oldu bizim kavgadanmı etkilendi onuda tam ayırt edemiyorum.
Tesekkur deriz inş canim..çok ağladı kuzum bakamadım ama bacaklarini bana tutturdu ebe kafamı çevirdim annesi de mi agliyo dio bi de şimdiki anne babalar da bi tuhaf dio :/ tabii agliyorum Kıyamam ben kuzuma akti gözlerinden yaş ilk defa bukadar
Siz de sorunsuz atlatın ins canım..şimdi hep kucagimda uyuyor yatirinca uyanıyor. .bi de kusmasi var yine usuttuk mu nedir okadar da dikkat ediyorum
plojovic Tulayokay hanife6n PaPAtyaOrj cevaplarınız için teşekkür ederim. Eşim çok şükür yanımda oldu. Geçen akşam bizdelerdi hiçbir şey olmamış gibi davranmaya çalışıyolardı bi de anneme karşı, çok şaşırdık. Eşim iyi ayar vermiş sanırım
Bu arada yardımlarınıza ihtiyacım var malum bebek görmesine gelen çok oluyor, pratik bir şeyler yapmaya çalışıyordum gelenlere ama bu hafta sonu amirlerim bebeğimi görmeye gelecek. Normal iş arkadaşlarım olsa bu kadar kasılmazdım ama protokol denebilecek kişiler ve bayağı kalabalık gelecekler (ufacık salonuma nasıl sığacaklar kara kara düşünmeye başladım bile ) Ramazanlık dolayısıyla da iftardan sonra gelmek istiyorlarmış bana iftar sonrası yapabileceğim tarifler hakkında fikir verir misiniz :18:
Canım naptın sen işleri tek güne mi sığdırıyon. Ben bile iki çocukla yatıyom napim enerjimi harcarsam akşama kadar nasıl bakarım çocuklara. Böyle bile zor geliyo. Bi de sahur üçin eşine rica etsen o ayarlasa bişiler. Ben eşime dedim ben kalkamam zaten bbek 12-04 arası güzel uyuyo ben başka zaman dinlenemem uykusuz kalırım dedim o da sağolsun ayarlıyo bişiler kendine.
Çok iyi olmuş yardımcı işi. Yüzün gülüyo çok sevindim. Yoğun bi tempo ama değer. Biz de eşimle geceleri bi araya gelemiyoz :)
İkiz çok zor iki çocuk da zorabimizin ataklarından bebeği korumaya çalışıyorum hep rahat playım diyorum ama eli çok ağır. Benim bile canımı yakıyo. İkisinin ihtiyaçları da farklı biri arkadaş oyun park istiyo biri kucak meme. Canı sıkılıyo evi darma duman ediyo şimdi küveti doldurdum oynuyo. Allah kolaylık versin canım. Parkta bi kadın görmüştük üç çocuğu vardı ikizler büyük olanlar. İkizleriolunca yardıma gelmiş anneleri. Sonra kazayla üçüncü olmuş yardıma kimse kalmamış kaçmış millet
Canım ateşi çıkarsa vereceksin Calpol u bana öyle dedi ebe 4 saat araliklarla dusmezse verebilirsin dedi bi cay kasigi..koldan vurulan verem aşısı hani bizim kollarımizda iz var ya o işte. .bir de Bi arkds banyo yaptırdım demiş bizim ebe verem asisindan dolayi 3 gün banyo yaptırmayın dedi sinek ısırığı gibi kızarır zamanla sonra kabuk bağlar ellemeyin sık mayın dedi..benim kız da uyuyor arada uykusunda ağlıyor sicriyor falan başını bekliyorum ayrılmiyor um annem kalk artık başından dio ama ateşi çıkarsa die sürekli kontrol ediyorum iyi suan şükür. .canim kac saat ara ile verdin bir cay kasigi artik hersey bitti canim benim onlarda cok mutlu olucak artik ewlerin de)) )) anne we babasi ile
selamlar herkese :)
oferta halinize çok güldm ama bi okadar da kendim yaşamışım gibi yakın geldi :) bizde ne zaman uyutmaya çalışsak yanında kim varsa o da uyuya kalıyor planlar da hoop suya
bende en sonunda foto yükleyebildim kızlar :) gerçi biraz küçük görünüyorlar ama olsun hiç yoktan iyidir, tabletten nedense yükleyemedim bende geldim pcye, uzun zaman olmuş masa üstü kullanmayalı :) hepinizi öper sevgilerimi yollarım
Canım ateşi çıkarsa vereceksin Calpol u bana öyle dedi ebe 4 saat araliklarla dusmezse verebilirsin dedi bi cay kasigi..koldan vurulan verem aşısı hani bizim kollarımizda iz var ya o işte. .bir de Bi arkds banyo yaptırdım demiş bizim ebe verem asisindan dolayi 3 gün banyo yaptırmayın dedi sinek ısırığı gibi kızarır zamanla sonra kabuk bağlar ellemeyin sık mayın dedi..benim kız da uyuyor arada uykusunda ağlıyor sicriyor falan başını bekliyorum ayrılmiyor um annem kalk artık başından dio ama ateşi çıkarsa die sürekli kontrol ediyorum iyi suan şükür. .
Amin canımBizim ucunu de bugun yaptılar o mahvoldu ama ben de bittimAllahım yavrularimizin acılarını göstermesin canım dan can gitti..bir de bugün sabahtan beri kusuyor inş sorunsuz atlatiriz şu aşıları..
Gündüz son bir kaç gündür hiç uyumuyor, 15 dk dalıyor..sonra uyanıyor gene...Memede uyutuyorum bazen o zaman da yarım saat ancak uyuyo...Yapmadıgım şey kalmıyo uyutuyım diye valla...
Kilo alımı iyi hala sanırım..2 bucuk aylık 5 bucuk kilo oldu...
Makine calısırken elle sagmayı pek beceremiorum, o zaman pompadan cıkıyor...elimden geldigince artırıyım ama su sagma işini... gecenlerde biri demişti, valla grubun tomrisi sensin :)
Herkese cevapları için teşekkür ederim kıslarrr...şifasınız
canim 2. ayda 3 adet asi birden dimi iki kol bi bacak simdi wurulcak duru 3 ayda rota wirisu asi dedi dr. bu ishal icin midi bogaz icin midi bir de 3. ayda werem demedi bana kimse....
insallah bizim de bisiyimiz olmaz calpol wer tatli kasigi dedi sabah aksammi wericem acaba
canim ewet duru uyumuor die ayaktayim esime de aciorum dayanamadigim aksam zeytin peynir yada tost falan birakiorum masaya ama onada aciorum butuk gun 1 dilim ekmek yemis oluo......yani canim allahim ikisinede yeticek gucu wersin bana iki cocuklu sizleri dusundukce ayakta alkisliorum.....
Kontrolumuz iyi gectii..
Babamiz sorular siraladi doktora bol muhabbetli bol gulumsemeli gecti :)
4700 gr,56 cm olmus Sezen..Bas cevreside 40 olmus biri sormustu ama Kocaman miydi hatirlayamadim..
Yarinda asilarimiz var insallah kolay atlatiriz..Rota asisinida yarin yaptiriyoruz..
Agu diyor,ellerinizden opuyormus Sezen :)))
Benim kızın kafası küçük galiba 37 cm çıktı.aslinda sivri kafaliyiz ama neyse..boyumuz 57 kilomuz da 5300 maşallah bebislerimize:)Doğduğunda 2720 idi botu 49 cm di .., 1. Ayda 4240 kg boyu 53 cm
2. Ayda 5400 kg boyu 57 cm kafası 39,5 olmuş ...
Gayetyş geçti burnumuzdan gelen ses de normalmiş yüz şekillendikçe geçermiş ... Şimdilik benden bu kadar .. Öperim hepinizi
Benim kızın kafası küçük galiba 37 cm çıktı.aslinda sivri kafaliyiz ama neyse..boyumuz 57 kilomuz da 5300 maşallah bebislerimize:)
Doğduğunda 2720 idi botu 49 cm di .., 1. Ayda 4240 kg boyu 53 cm
Gayetyş geçti burnumuzdan gelen ses de normalmiş yüz şekillendikçe geçermiş ... Şimdilik benden bu kadar .. Öperim hepinizi
Benim kızın kafası küçük galiba 37 cm çıktı.aslinda sivri kafaliyiz ama neyse..boyumuz 57 kilomuz da 5300 maşallah bebislerimize:)
pusetinde yatiriorum ilk gazdan sonra bakalim ne olucak...tokluktan kusuyorsa ben daha ne isterim ki haliya bile kusabilirAşıdan sonra ateş olmadı, ama 1-1.5 gün biraz daha huysuzlandı. Daha sık emzirip, daha çok kucakladım bitti. Şimdi bu ay sonuna dek verem var, bakalım ne olacak? Bir ayda üç aşı çok değil mi bu küçük bünyelere, keşke başka aylara bölebilselerdi
Ağzından gelen şeyin iki anlamı olabilir bence. Ya çok besleniyor fazlasını kusuyor ya da reflü başlangıcı oluyor. İkincisinin ne illet birşey olup insanın hayatını kararttığını bilemezsin. Öyle bir durum varsa, beslendikten sonra gazı çıkarılıp epeyce bir süre dik tutulması (yani omuzda kolda yatmaz vaziyette tutulması, yastık ya da yatakta ise eğimli yatırılması) gerekiyor.
Süt için, anlattığın yorgunluk çok fazla be canım. Gece sahura dek ayakta kalma sebebim Duru'nun uyumaması mı? Uyuyorsa sen de uyusana. Sahur için de geceden birşeyler hazırlasan. Ne bileyim tost yapsan kocan pişirse ya da ne seviyosa işte hazırlasan o ısıtsa... Uykusuzluk ve yorgunluk durumuna derhal bir çare bulmalısın....
canikom ikiz buyutumunde bizzat bulunmus 2 yil bir insan olarak aldiin nefesi bile tahmin ediorum...inan ki bana tek cocukla o gunlerdeki gibi tepetaklagim yani tek cocuk bile ne zormus meger onu anladim ;He he tahmin edebiliyosunuzdur halımı sizdekinde. Iki tane var ama napıyım elden ne gelir kuzularım onlar ben bakmasam kim bakar..anne olmak hem cok guzel hemde cok zor çoook
Canım soguk kompres ile birlikte sağmak acini hafifletir hemde süt kanallarını acar deneyebilirsin..
cok guzel allah tadinizi bozmasin...sen simdikten kis sezonuna dogru bul bir bakici daha yoksa sikintiya duser canim annen...dewamli biri ckar karsina insallah...kızlar biliyorsunuz benim kuzucuklara annem bakıyor.bebek çok usluda tabi ne yapsın abi deli olunca mecbur yavrucuk uslu duruyor Kuzey çok yaramaz.zaten çok hareketli bir çocuktu Ayazdan sonra hepten sapıttı.Neyse annemin yanına bir yardımcı arıyordum bir iki gündür sonunda buldum çok mutluyum.bir akrabamızın kızı vardı çocuk gelişimi mezunu bu sene üniversiteye gidecek.onu aradık yaz dönemi yardımcı olurmusun diye hemde bir iki kuruş harçlık biriktiriirsin diye tamam dedi.bugün gelecek anneme.Kuzeyle oyun oynar gerekirse bebeğe bakar böylece annemde çok yorulmaz Kuzeyinde gazı alınır.çok şükür herşey yoluna giriyor bende rahat rahat çalışacağım aklım evde kalmayacak.
benim ev ile iş arası yürüyerek bile çok yakın ama ben arabayla gelip gitmeye başladım günde iki üç kere süt vermeye gittiğim için koştur koştur yolllarda zor oluyordu heleki bu sıcakta.eğer gidemeyecek gibi olursam annem sağdığım sütlerden çözüp veriyor bende iş yerinde saati gelince süt sağıyorum.biraz zor bir tempo içindeyim ama olsun en azından bir düzen kurulmaya başladı.bunada şükür.....
akşam çocukları uyutup eşimle başbaşa kalma planı yaptık.Kuzeyi banyoya soktum küveti doldurdum yüzüyordu Ayazıda yanında hemen yıkayıverdim.Normalde bebek küvetinde yıkıyorduk hala ilk defa duşla yıkadım çok komikti iki çocuğumda banyoda yıkanıyor.sonra babası Kuzeyi uyutmaya odasına götürdü bende Ayazı emzirip uyuttum.Tabi sonuç herkes uyuyakalmış eşim Kuzeyle bense Ayazla uyumuşum bir güzel.Sabah 3 gibi uyandı Ayaz yerlerimize geçtik.Sabah halimize çok güldük sözde çocukları uyutup başbaşa kalacaktık.Yorgunluktan maalesef ki planlarımız suya düştü.
ah ah degme bu konulara okadar dertli war etrafinda daha neler le sinicak rabbim bilmiorum...bide yapip basardigimiz selerde aferin alsak neyse okuz gibi bakiolar adamin yuzune...ben iki ebe degistirdim o.o.p... kadin senin sekerin triodin gecer bebege dedi 1 ay uyku uyutmadi bana degistirdim karnim burnumda allah sorsun o cadiya hesabini...simdiki yeni anne 9 aypik bebegi war daha sewimli bakalim gorucez haftaya...bizde şimdi aşıdan geldik.bende banyosunu yaptırıp fitil verdim doktorumuz şurup önermedi.hepsi ayrı telden çalıyo.kızlar oğlumu nazar ettim kilosu iyi çıktı.iki gündür doğru dürüst emmiyo.gözüm çıksın.moralmen hiç iyi değilim herkes beni bu zor günleriminde yanlız bıraktı.herşeyi kendim halledebildiğim içinde ayrıca uyuz oldular bana.nasıl bir çevrem varmış herkesin gerçek yüzünü birkere daha gördüm.ah yalan dünya yalandan dünya...Allah herkesin gönlüne göre versin.
Canım ateşi çıkarsa vereceksin Calpol u bana öyle dedi ebe 4 saat araliklarla dusmezse verebilirsin dedi bi cay kasigi..koldan vurulan verem aşısı hani bizim kollarımizda iz var ya o işte. .bir de Bi arkds banyo yaptırdım demiş bizim ebe verem asisindan dolayi 3 gün banyo yaptırmayın dedi sinek ısırığı gibi kızarır zamanla sonra kabuk bağlar ellemeyin sık mayın dedi..benim kız da uyuyor arada uykusunda ağlıyor sicriyor falan başını bekliyorum ayrılmiyor um annem kalk artık başından dio ama ateşi çıkarsa die sürekli kontrol ediyorum iyi suan şükür. .
walla canim ucu birden ayni gun saglikli adami cokertir napsin cocuklar bilemiorum yaaa....uf uf cok uzuluorum allahim en kotu hastalii bole yapsin ne diyim....4 saat te 1 cay kasigi tamamdir...insaalhhh bi sorun yasamayiz...
canım merhaba,
aynı sorunları yasıyoruz. Tracy Hogg un " Bebek bakım sorunlarına mucize çözümler" adlı kitabını okuyorum. Genel sorunlarımızın hepsini ele alıp örnekler vererek açıklamış. Gündüz uyumamalarının birçk sebebi olabiliyormuş. 1- Rutinsizlik, 2-doğru bir uyku ritüeline sahip olmaması, 3-hatlı ebeveynlik, 4-açlık, 5-asırı uyarılma, 6-huzursuzluk, diye sıralıyor. Kitabı hala okuma aşamasındayım, çok güzel bilgiler paylaşmış bebeğimde deneyip güzel sonuçlar aldığımda hepiniz ile paylaşacağım. Tabi kızım rahat durur da bana zaman kalırsa:)
Amin canım
Hiç sevmiyorum böyle üstüste aşıları....
Maaşallah kuzuya. Buarada masaj ile aynı anda makina ile sağarsan 20 cc çıkmayacağına bahse girerim. Birkaç denemede uzman olursun pompadan fırlamaması için. Ben birgün denedim masajsız sağım ile makinayı koyup bekleme arasında "zaman ve miktar olarak" tam ÜÇ kat fark var!
Sana özel msj gönderdim cnm Demir ile ilgili konuda buarada...
Tomris'e gelince kusra bakmayayım ama tırnağı bile olamam. Ben sadece sizleri seven ve keşfettiği şeyleri belki birinizin işine yarar diye paylasan bır anneyım...
Evet uç ası cnm. Verem'i buyuk hstane ya da saglık ocakları yapıyor cunku devlet dagıtıyor, bir kiti açınca hemen aynı gün bitirmeleri gerekiyormus asıları...
Doğduğunda 2720 idi botu 49 cm di .., 1. Ayda 4240 kg boyu 53 cm
pusetinde yatiriorum ilk gazdan sonra bakalim ne olucak...tokluktan kusuyorsa ben daha ne isterim ki haliya bile kusabilir)) allahim bu annelik ne illetmis bole...
canikom ikiz buyutumunde bizzat bulunmus 2 yil bir insan olarak aldiin nefesi bile tahmin ediorum...inan ki bana tek cocukla o gunlerdeki gibi tepetaklagim yani tek cocuk bile ne zormus meger onu anladim ;))
cok guzel allah tadinizi bozmasin...sen simdikten kis sezonuna dogru bul bir bakici daha yoksa sikintiya duser canim annen...dewamli biri ckar karsina insallah...
ah ah degme bu konulara okadar dertli war etrafinda daha neler le sinicak rabbim bilmiorum...bide yapip basardigimiz selerde aferin alsak neyse okuz gibi bakiolar adamin yuzune...ben iki ebe degistirdim o.o.p... kadin senin sekerin triodin gecer bebege dedi 1 ay uyku uyutmadi bana degistirdim karnim burnumda allah sorsun o cadiya hesabini...simdiki yeni anne 9 aypik bebegi war daha sewimli bakalim gorucez haftaya...
walla canim ucu birden ayni gun saglikli adami cokertir napsin cocuklar bilemiorum yaaa....uf uf cok uzuluorum allahim en kotu hastalii bole yapsin ne diyim....4 saat te 1 cay kasigi tamamdir...insaalhhh bi sorun yasamayiz...
Canlarim ateş olursa veriyorsunuz Calpol u yoksa vermenize gerek yok..ateş olursa bikere veriyoruz dusmezse 4 saat arayla bidaha..yani illa Ateşlenecek die bişey yok bazı çocukların bünyesi kuvvetli olur dedi ebemiz. ..Benımkı iyi şimdi 2 saatte bi olcuyorum ateşini vermedim daha şurubu. .canım bızede hemsıre 5 saatte bır calpol ver demıstı ben surubun prospektusunu okudugumda doz asımına dıkkat edın dıyor normalde o surubun gunde uc kez alınması gerekıyor ama bes saatte bır alsak daha cok doz olcak dıye. ben ıgneden sonra verdım sonra sekız saatte bır verdım. ertesı gun hıc vermedım ama her saat bası atesolcerle ates kontrolu yaptım
çok teşekkürler cnm benim, senin kuzun da çok tatlı çokkCok guzel fotograflari minisin kendiside ayri bir guzel masallahh canim bayildim
Kontrolumuz iyi gectii..
Babamiz sorular siraladi doktora bol muhabbetli bol gulumsemeli gecti :)
4700 gr,56 cm olmus Sezen..Bas cevreside 40 olmus biri sormustu ama Kocaman miydi hatirlayamadim..
Yarinda asilarimiz var insallah kolay atlatiriz..Rota asisinida yarin yaptiriyoruz..
Agu diyor,ellerinizden opuyormus Sezen :)))
Güzel hqberlerle gelmişsiniz kızlar maşallah sizeeDoğduğunda 2720 idi botu 49 cm di .., 1. Ayda 4240 kg boyu 53 cm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?