Seni alintilamayamamisim sabir sabir 3 ay bile fark edecekOf ben şimdiden yoruldum yaa
Bilemiorum sut sorunlarimiz bittigi yada bebisler emmeyi biraktigi zaman ne konusucaz uaka paca gelip ne anlaticaz....
sorum su ki sutun olusma suresi nedir ornek ben yesilligim yedim suyumu ictim sut cayimi ictim bunlar bir kac saatte sute mi gecicek.....sut mu olucak.....
yoksa bi uc bes yedi yani daha uzin zamanlardami sut uretioruz....( benim ki uretmek denirse tabi ki )
Canım ben gurbetteyim ama memlekete gittiğimizde millet karışıyo ya. Ufaktan gıcık oluyom :)) insan zaten stres oluyo bi de sanki çocuğun hyunu bilir gibi konuşurlar. Ama yaşlıla daha bi meraklı oluyolar gerçekten. Üstüste gelmiş canım sıkma canınıDünkü bağ gezmemizin sonu benim ağlama krizimle bitti..hala lohusa psikolojisindeyim sanırım..daha önce de bahsetmiştim ananem in cenesinden bıktım die..dün yine benim kız durmuyor giriyorum çıkıyorum susturmaya çalışıyorum uyutmaya calisiyorum uykusu var ama uyumuyor falan derken balkonda herkes oturuyor ben hep içerde yim. .agliyo emzik almiyo mecbur sussun die emziriyorum..dışardan beni soruyorlar ananem cvp veriyo napacak yine emziriyor dio sanki keyfim den içeriye kapandım bunu duydum sinirlendim neyse Öykü uyumadi dışarı çıktık çıkarken de üstüne penye battaniyesini aldım ki bağ havası serin zaten emerken terliyo.cikarcikmaz kızı bastiriyon bi de battaniye sarmış sin diğer bebeği ve çocukları göstererek sunlarinki can değil mi deyince benim şarteller atti anane sus beni sinirlendirme dedim ama zaten doluyum ağladım aglicam milletin yanında rezil olacaz. Moral falan altust ama..sonra kız uyudu çıktım dışarı uyudu mu die soruyo bi de uyumadi git bak içerde dedim sinirle..eve geldik tabi yolda uyandı öykü uyutmaya calisiyorum yine uyumuyo saat birbuçuk oldu annem geldi ben patladım aglamaktan bi hal oldum dolmustum zaten bana böyle böyle dio karışması bana çocuğuma on kere soyluyo on kere daha soyluyo aynı şeyleri istemiyom falan die baya bi ağladım annem de üzüldü napıyım yaşlı dinlemiyor işte biliyosun nie kafana takiyosun dio ama elimde mi normalde cvp vermezdim ama herkesin içinde konuşması ve 2 aylık bebekle 3 aylığı 1 yaşındakini kiyaslamasi sinir etti beni boşaldım iice..Sabah geldi ananem ben hiçbişey demedim annem kızdı herseye konuşma kıyaslama çocukları falan die o da ne dedim ki ben dio.sonra küstü agladi iyi bidaha çocuğunuz a bişey demem bakmam da dedi gitti.sonra ben yine üzüldüm ağladım ağladım agladim...
Çok yoruldum ben..
Abisi öyleydi bunda tık yok :)Valla nerdeyse kakasiz bezi yok kakalarla bogusuyoruz dogdugundan beri
Canım 10 günde bir yapabiliyodur bağırsak. Sen bi haftaya indirme tembelleşmesin iyice. Extrea sıkıntılarını sen bilirsin tabi annesi.Fitili Dr verdi zaten 10 güne kadar normal yapmaması dedi 10 günden sonra çok sıkıntı olursa ver fitil dedi..ben haftada bir veriyorum geçen hafta kendi yapmıştı bu hafta fitil verdim cok fazla gazı var belki de kaka yapamadigindan bilmiyorum..
Ayyynen öyle canım her zaman yeni bi macera. Sana katılıyorumataktır o atak...geceleri bizde huzursusuz....bide burnumuz tıkandı ustune bal lokma oldu...babamızın ağzına laf olduk "hergun cocukmu yıkanı?r bak hasta oluyor " iki gun oldu yıkamıyorum ohhh ter ve kusmuk kokuyor mis mis..kocalarda kaynana misali....dediğini yapmıyorum bu sefer çenesi buzuşesice dediği çıkıyor...otribebe ile çekiyorum sarı sarı yoğun kıvamlı bi sumuk...sanki kış ortasındayız.şaşırıyorum artık ne gıydıreyım ne ile ustunu orteyım.ususe hasta terlese hasta...yaz çocuguda zor ya...ilk kızım kış çocuguydu.sar sarmala uykudan kalktı sırtına geçir yeleği.bez koy arkasına bişkilde terini alırdım böle zor oldu yaws...
bebeklerimiz bu aralar huzursuz anladığım kadaruyla çabuk buyuyorlar gun gun kafasının buyuduğune şahit olmak bile çok ilginç...bu durumda haliyle huzursuzluk yaratıyor..bu geçicek diş sancıları yaşça buyudukçe kemik ağrıları...off ağrısız buyunulmuyor
sorunlar hiç bıtmeyecek ne yazıkkı..sut konusu bitince daha doğrusu rayına oturunca, diş çıkacak 6 ayları bitince artık çeşitlşi hastalıklar soğuk algınlığı ,iye "idrar yolu enfeksiyonu " gibi hastalıklar konuşulacak sonra ek gıda yogurtmu once vereyım yumurta beyazımı soruları hangı meyve once soruları...kahvaltı yapmıyor çıldırıcam yakınmaları gece maması sorunsalı...çorbasına bundan koyayımmı ?kemik kaynattım ağar olmasın ?bu arada dişi patlayanlar...diş buğdayı partıleri bunları tebrik edeceğiz burdan...sonra emekleme sonra sıralama sonra yurume...ay benimki kafasını yardı!!!
bi bakmışız kreşe başlamışlar sonra yaşı okula tutuyormu yorumları...daha çookk yolumuz var.kolay gelsin.
Aynen sana da katılıyorum bugünleri unutup 2.yi isteyeceksiniz. Belki ben bile iki çocuklu halimi unutup 3.yü isticem hahahaTum bunlar gecicek hatta unutup 2. Yi isteyeceksiniz. Bu eziyetli aylarin cok kisa oldugunu dusunun. 1-2 ay sonra sizinle olucak hele otursun masalara gelicek. Unutmayin hamileligin ilk aylarindaki sikintilarimizi hatta 9 ayi devirip dogum yaptik ardimizda kaldi, aklimiza biri sorarsa geliyor.
Tavsiyem var bi tane. Ana kucagi modunda bir alet alip kimsenin kucagina bebegi vermemek. Bu sicaklarda bebekte rahatliyor hatta sallarsaniz uyuyor. Biz bebegi yemek masasina bile anakucagi ile koyup oyle yiyoruz. Ana kucaginin ustune tiny love tak cikar oyuncagi alip taktim.10-15 dakikaya kadar bakmaya basladi( masallah). Deniz kiyisinda bile( fisher price yagmur ormani) ana kucagini goturuyoruz. İcinde sere serpe takiliyor.
Annelere nazimiz geciyor ondan aglayip soyleniyoruz. Onlar kirilsa da affediyorlar herzaman, bizim gibi. Bir tel acip olayi kapatmak lazim. Yuz yuze daha zor.( ben anneme daha 10 gun once hic olmadigi kadar baya bi bagrindim, sonra disari ciktim aradim ozur diledim hakli olsam bile unutuldu gitti.)
Evet aynen haklı olamama rağmen çıktım üst katta oturuyo ananem, elini öptüm barıştik..napayım şu mübarek günlerde ben de üzüldüm o küstu gitti die sabahtan beri..Tum bunlar gecicek hatta unutup 2. Yi isteyeceksiniz. Bu eziyetli aylarin cok kisa oldugunu dusunun. 1-2 ay sonra sizinle olucak hele otursun masalara gelicek. Unutmayin hamileligin ilk aylarindaki sikintilarimizi hatta 9 ayi devirip dogum yaptik ardimizda kaldi, aklimiza biri sorarsa geliyor.
Tavsiyem var bi tane. Ana kucagi modunda bir alet alip kimsenin kucagina bebegi vermemek. Bu sicaklarda bebekte rahatliyor hatta sallarsaniz uyuyor. Biz bebegi yemek masasina bile anakucagi ile koyup oyle yiyoruz. Ana kucaginin ustune tiny love tak cikar oyuncagi alip taktim.10-15 dakikaya kadar bakmaya basladi( masallah). Deniz kiyisinda bile( fisher price yagmur ormani) ana kucagini goturuyoruz. İcinde sere serpe takiliyor.
Annelere nazimiz geciyor ondan aglayip soyleniyoruz. Onlar kirilsa da affediyorlar herzaman, bizim gibi. Bir tel acip olayi kapatmak lazim. Yuz yuze daha zor.( ben anneme daha 10 gun once hic olmadigi kadar baya bi bagrindim, sonra disari ciktim aradim ozur diledim hakli olsam bile unutuldu gitti.)
Tum bunlar gecicek hatta unutup 2. Yi isteyeceksiniz. Bu eziyetli aylarin cok kisa oldugunu dusunun. 1-2 ay sonra sizinle olucak hele otursun masalara gelicek. Unutmayin hamileligin ilk aylarindaki sikintilarimizi hatta 9 ayi devirip dogum yaptik ardimizda kaldi, aklimiza biri sorarsa geliyor.
Evet aynen haklı olamama rağmen çıktım üst katta oturuyo ananem, elini öptüm barıştik..napayım şu mübarek günlerde ben de üzüldüm o küstu gitti die sabahtan beri..
Neyse ki hallettik ben suçluyum stresliyim oyüzden kızdım dedim o da evet sen cok sakiniyorsun dedi :)
canim duru memeyi almayi red ettiginden 5 dk sonra ya alttan ya ustten gaz cikartio...birde burnu tikali oluo gorunen bisi yok ama fizyoloji sikip cekince dolu gelio hemen emio ikinci burnu temizletmioUc gundur misafir agiriyorum anam agladii. Sipam sakin neyse ki cok zorlamadi beni derken dun butun gun uyumadi. Onar dakika uyuyup uyandi. Gece onikide uyudu. Sabah beste kalkti azcik emdi geri yatti. Sekizde bir daha kalkti. Simdi yine uyuyor. Bizim sabahlari cok gazimiz oluyor. Ikina ikina bi hal oluyr. Veee uc gundur memeyi alirken agliyor zorla veriyorum. Bayagi ugrastiriyor. Sicaktan mi gazdan mi yeni bir atak mi anlamadim. Hep uyuyor diye sikayet ediyordum guya ::) Allah yavrularimiza.saglik versin. Uyusun uyumasin farketmiyor.
Dünkü bağ gezmemizin sonu benim ağlama krizimle bitti..hala lohusa psikolojisindeyim sanırım..daha önce de bahsetmiştim ananem in cenesinden bıktım die..dün yine benim kız durmuyor giriyorum çıkıyorum susturmaya çalışıyorum uyutmaya calisiyorum uykusu var ama uyumuyor falan derken balkonda herkes oturuyor ben hep içerde yim. .agliyo emzik almiyo mecbur sussun die emziriyorum..dışardan beni soruyorlar ananem cvp veriyo napacak yine emziriyor dio sanki keyfim den içeriye kapandım bunu duydum sinirlendim neyse Öykü uyumadi dışarı çıktık çıkarken de üstüne penye battaniyesini aldım ki bağ havası serin zaten emerken terliyo.cikarcikmaz kızı bastiriyon bi de battaniye sarmış sin diğer bebeği ve çocukları göstererek sunlarinki can değil mi deyince benim şarteller atti anane sus beni sinirlendirme dedim ama zaten doluyum ağladım aglicam milletin yanında rezil olacaz. Moral falan altust ama..sonra kız uyudu çıktım dışarı uyudu mu die soruyo bi de uyumadi git bak içerde dedim sinirle..eve geldik tabi yolda uyandı öykü uyutmaya calisiyorum yine uyumuyo saat birbuçuk oldu annem geldi ben patladım aglamaktan bi hal oldum dolmustum zaten bana böyle böyle dio karışması bana çocuğuma on kere soyluyo on kere daha soyluyo aynı şeyleri istemiyom falan die baya bi ağladım annem de üzüldü napıyım yaşlı dinlemiyor işte biliyosun nie kafana takiyosun dio ama elimde mi normalde cvp vermezdim ama herkesin içinde konuşması ve 2 aylık bebekle 3 aylığı 1 yaşındakini kiyaslamasi sinir etti beni boşaldım iice..Sabah geldi ananem ben hiçbişey demedim annem kızdı herseye konuşma kıyaslama çocukları falan die o da ne dedim ki ben dio.sonra küstü agladi iyi bidaha çocuğunuz a bişey demem bakmam da dedi gitti.sonra ben yine üzüldüm ağladım ağladım agladim...
Çok yoruldum ben..
Evet aynen haklı olamama rağmen çıktım üst katta oturuyo ananem, elini öptüm barıştik..napayım şu mübarek günlerde ben de üzüldüm o küstu gitti die sabahtan beri..
Neyse ki hallettik ben suçluyum stresliyim oyüzden kızdım dedim o da evet sen cok sakiniyorsun dedi :)
O minis oyuncaklar sayesinde oluyor ne oluyorsa cok sukur :)
Bende pusetle yanimiza aliyorum masaya ama oturmaya baslayinca masaya gelecek dedin ya yuzumde kocaman bir gulumseme oldu :)
Ben belki tecrubesizlikten boyle dusunuyorum bilmiyorum ama bana dogum gunu ve takip eden 1 ay kadar zor olmaz bundan sonrasi gb geliyor :)
:))))) cvp yine ayni..
Olsun..Sevindim canim kisa surmesine..
Insallaahh..Bi aksilik cikmasin istiyorum azicikta olsa bu sicakligi yakindanda hissetmek istiyorum :)
Bizimkide hic uyumadi böcür böcürdü :)
Bu mayis bebekleride bi degisik cikti yahu :)
Masallah masallah :))
Biri demis bende katiliyorum hamilelik gb her hafta baska bi degisiklik valla bekliyorum bende bu hafta nasil olacaz bakalim..
Bi tek su 40 a inanmisiz vay halimize :)
Heyy masallah :) Tebrik ediyorum..
Tesekkur ederiim ..
Telefondan giriyorum ben canim sadece alintilarin bildirimi geliyor kusura bakma,sikdi arkadas olarak ekle dedigimde otomatik kabul etmis olur..
Off ne kotu,sonu yok biri dur demedikce,bu olaya dur deyincede cekemiyor olunur ya en kotusu o..Yok yok bunlarin hic isi yok..
Hahhaha :) demek teyzelerin agzini dolu tutmak lazim))
Duru azicikta olsa senden alacaginida aliyor,emzirmenin ne gusel bir his oldugunu hissttiriyor..üretiyorsun tabii..Onca sey yasadin babanin durumu,annen vs toparlanacaksin kizce..
Ve hep farkediyorum yok yok yok demeyi birak kendine guven once hep kendinle savasiyorsun..
çok tatlısın bestekız :) artık boncuk mu altın mı bilmiyorum.ikiside erkek bebek pipilerinide kıyaslarlar hiç şaşırmam.
ataktır o atak...geceleri bizde huzursusuz....bide burnumuz tıkandı ustune bal lokma oldu...babamızın ağzına laf olduk "hergun cocukmu yıkanı?r bak hasta oluyor " iki gun oldu yıkamıyorum ohhh ter ve kusmuk kokuyor mis mis..kocalarda kaynana misali....dediğini yapmıyorum bu sefer çenesi buzuşesice dediği çıkıyor...otribebe ile çekiyorum sarı sarı yoğun kıvamlı bi sumuk...sanki kış ortasındayız.şaşırıyorum artık ne gıydıreyım ne ile ustunu orteyım.ususe hasta terlese hasta...yaz çocuguda zor ya...ilk kızım kış çocuguydu.sar sarmala uykudan kalktı sırtına geçir yeleği.bez koy arkasına bişkilde terini alırdım böle zor oldu yaws...
bebeklerimiz bu aralar huzursuz anladığım kadaruyla çabuk buyuyorlar gun gun kafasının buyuduğune şahit olmak bile çok ilginç...bu durumda haliyle huzursuzluk yaratıyor..bu geçicek diş sancıları yaşça buyudukçe kemik ağrıları...off ağrısız buyunulmuyor
sorunlar hiç bıtmeyecek ne yazıkkı..sut konusu bitince daha doğrusu rayına oturunca, diş çıkacak 6 ayları bitince artık çeşitlşi hastalıklar soğuk algınlığı ,iye "idrar yolu enfeksiyonu " gibi hastalıklar konuşulacak sonra ek gıda yogurtmu once vereyım yumurta beyazımı soruları hangı meyve once soruları...kahvaltı yapmıyor çıldırıcam yakınmaları gece maması sorunsalı...çorbasına bundan koyayımmı ?kemik kaynattım ağar olmasın ?bu arada dişi patlayanlar...diş buğdayı partıleri bunları tebrik edeceğiz burdan...sonra emekleme sonra sıralama sonra yurume...ay benimki kafasını yardı!!!
bi bakmışız kreşe başlamışlar sonra yaşı okula tutuyormu yorumları...daha çookk yolumuz var.kolay gelsin.
bizde bu kaynana ve kocalar varken anlatacaklarımız hiç bitmez.iyiki varsn burayı geç buldum kolay kaybetmek istemem :)
Haklısın canım sagol..Bosver kafan rahatladi. O gunlerden bu gune onlar getirdi bizi. O yuzden herzaman kalplerini almak yuzlerini guldurmek boynumuzun borcu- hakli olsakta:)
canikom ya bisi sormak istiorum bu hali dan bahettin ya deniz kenarina onun la goturuoz die yani bu deniz kenari gunduz yuzmege gittigimiz deniz kenarimi....yani bizde deniz kenari semtinde oldugumuz icin deniz kenarinda gecirilen her zamni bilmek istiorum ne sekilde geciriosunuz nler yapiosunuz die....Tum bunlar gecicek hatta unutup 2. Yi isteyeceksiniz. Bu eziyetli aylarin cok kisa oldugunu dusunun. 1-2 ay sonra sizinle olucak hele otursun masalara gelicek. Unutmayin hamileligin ilk aylarindaki sikintilarimizi hatta 9 ayi devirip dogum yaptik ardimizda kaldi, aklimiza biri sorarsa geliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?