2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Sudocrem birebir ben çok memnunum ünlüler hep onu kullanıyor hatta çok pahalı da değil eczaneden edinebilirsin ..
canim ben 25 e aldim bana pahali geldi ama ;(( ;;(( hos onlarin sagligi feda olsun hala alioum da ucuz dedin ya acaba orda nekadan ki
maçı Almanya kazandı bizene :)) oturup maç izledim başka işim yok uyusana dimi.

sen de bendensin otur bes dk fazla.deyince yorgunum dio ama maca herzaman ayircak bitmek bilmez dklari war ;((

Ne kadar tesekkur etsem az kafamdaki tum sorulari bitirdin hic merakim kalmadi artik :)
Ucakta birsey olurmu korkusu yasiyordum o korku yok artik bizimki kötu olan coook uzun surucek yolculugumuz atla ucaga var evine hesabi olmuyacak yani...

Bizim evden stockholm havaalanina oradan ucakla istanbula, istanbuldan adanaya, adanadan mersine, ölme esegim ölme cok yorucu olacak istanbulda teyzem vardi oda isvece yerlesme hazirliklari yapiyor orayada gidemem artik istanbulda kalmamdan yanada degildi gerci esim...
Bilmiyorum böyle uzun bir yolculuk biraz fazla gelmezmi bebege diye dusunuyorum bunun dusunda hic bir korkum merakim kalmadi sayende :)

Sende gelin olarak Turkiyeyemi gittin?

Anneler merhaba persentil hesaplamasi yapan var mi benim oglusumun kilosu boyuna gore az cikiyor
Nereden yaptin ben de yapmak istedim ama bulamadim bulduklarimdanda hicbirsey anlamadim Oglunun boyu kilosu kac? Bazen boy uzun kilo az olabiliyor kiziminda kilosu boyuna göre az. 2. ayda 60 cm 5360 gramdi.

Elti sorununu en iyi ben anlarim 6 eltiyiz ve en kucugu benim dusun halimi
Hepsi cocuklarini kizimla kiyasliyor biri gecen mevlut vermisti kizim agliyordu hep tam uyudu yataga yatiriyordum yemek yicem derken tekrar agliyordu bende kucagima alip salliyordum ayakta... 4-5 kez devam etti bu böyle en sonunda yok anacim sen bunu kucaga sallamaya alistirmissin.. Ben koyuyorum cocugumu önume yatiyoruz yataga emzirerek bi guzel uyutuyorum saatlerce kalkmiyor dedi ben sustum ama bi aile dostumuz susmadi
Kizi durmuyor mecbur kaliyor diye yapiyor bak ac kaldi kadin keyfinden yapmiyor dedi

Bazilarida kizin cok uyanik benimki ilk dogdugunda hep uyurdu kedi gibi biseydi seninkinin gözleri fildir fildir diyolar en cokta esim kiyasliyor benim bildigim bebek böyle aglamaz benim bildigim bebekler bukadar huysuzlanmaz benim bildigim bebekler bukadar kusmaz vsvs sanki anormal bebek bizdeki tövbe yarabbim... hep kiyaslama bende herzamani gibi her bebek ayni degil diyorum ve cok skiliyorum bu durumdan özellikle esimin hic bebek buyutmedigi halde boyundan buyuk seyler demesinden.

Canim seni cok iyi anliyorum moralin hala bozuk ve bebeginle duzeni pek oturtamassin hala belliki... Oda olacak en kisa zamanda insallah...
Bende misafirlige ilk gittigimde kizimla hep aglayip durdu karnim acliktan agriyor basim dönuyordu artik ama kizimda susmuyordu 6 koca kadinin icinde 1 Allahin kulu da demezmi sen yemek ye ben bakayim kizina diye...
Hepsi yemegini yedi kalkti en son ben yedim kizimada sinirlendim tabi nerden bilsin yavrum ikimizin yemegide benim bogazimdan geciyor icimden cadi diyorum ben ona
Hastaneye yanliz basima gidince aglamasi saskinliktan napacagimi bilemedim anlar oracikta bagira bagira bagira aglayasim gelir...
Cok iyi anliyorum sizin durumda simdilik böyle biz kizimla biraz iyi olduk amaa acikinca ve hemen bulamazsa sutunu kiyameti kopartir o ayri biberonada alistiramadim hala... sagardim disarda icirirdim arada diye hayal kuruyorum simdilik sagdigimi vereyim derken bozuluyor...

Anneannenle arani duzelt canim yasini almis biri sonucta onlar bizim buyuklerimiz... Benim anneannem 3 ay önce vefat etti keske suan hayatta olsada hep arasam hatrini sorsam diyordum ki o hayattayken cok az ariyordum onu hatrimi sorduktan sonra paran cok gidiyor yavrum diyip yuzume bile kapiyordu. Mekani cennet olsun ama keske diyip duruyorum.. Anlatmak istedim bizi uzselerde bizden buyuk olduklari icin bizim ustumuze dusen görev biraz daha fazla...

Son düzenleme:

Canim oglusumla hemen hemen aynı gibi boyu 59 cm kilosu 5300 2. ayinda. Hesaplabakalim sitesinden hesapladim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Mesaji gec okuyunca böyle yanlis mesajlar yollarim tabi Gec kalmisim baristiniz haberini sonradan gördum cok sevindim haksizda olsalar onlar Bitaneler tebrikler

Canim gun gun duzelicek agri olsun yeterki kalici bisey olmasin dusundugun gibi insallah buda gecer..
Orucun bitmesine az kaldi keske bizdede oruc tutan biri olsaydi biraz bereket girseydi evimize :) neyse baska zamana kazalarimi tutarim bende artik...

Benim esim okadar surekli yazi yazdigimi görunce bi program eklemis pc ye ne yapiyorum ne yaziyorum bukadar diye... hemde habersizce cakalll....
hep kk desin diyodu gecen sunu yazdin bunu yazdin diyo bide kizdim sil dedim benimde özelim var insallah silmistir bak sinirlendim simdi silmediyse söve söve sildirticem guvensizlik baska merak baska merak etmeyiversin sonucta biz kadinlar ya skintiliramizi paylasiriz burda ya bebislerden bahseriz...

Bende turkiyeye dönunce kizimla denize girmek istiyorum ailemi özlemek bi yana hatta bunun icin gidiyorum diyebilirim....
Kizim 4 aylik olacak gittigimde.. ki cesaret edip gidersem :)

Geçmiş olsun canim hırıltılı varsa götür derim ben

Canim oglusumla hemen hemen aynı gibi boyu 59 cm kilosu 5300 2. ayinda. Hesaplabakalim sitesinden hesapladim

Bize iyi dediler boyu icinde kilosu icinde tabi kilosu boyuna göre az kendimde görebiliyorum bunu elleri bacaklari dolu dolu degil ama zayifta degil...
Kizim ilk dogdugundada 3912 kg oldugunu söylediklerinde sok olmustum iyide öyle görunen bir hali yoktu... ama boyu uzundu 53 cm di dogdugundan beri boyu uzun kilosu az hep...

Bu hesaplayiciyi kullandim ama 3 aydan basliyor sende onu denemis olmayasin 3-6-9 aylik diye gidiyor... 2 ay diye bir alternatif yoktu

Arjantinin kaybedecegini bile bile icimdeki 100/40 lik umutla izledim ama kazanamadilar...
esimde uzuldu sinirlenip uyudu mactan sonra bende o ödulu alislarina baktim Almanlar öyle coskulu sekilde aldilar madalyalarini cogu oturup agladi messinin basini önune egip durmasi uzgun uzgun bakmasina bende uzuldum esim almanya kazandi lafini duyduktan sonra hemen uyudu ben izlemeye devam ettim sanirim bu mackolikligim bir bayan olarak fazlalasti bende

Dun gece saat 1 gibi coook aciktim yemiycem yememem lazim deyip durdum en sonunda kendime engel olamayip aksamdan kalan
zeytinyagli TAZE FASULYE yi BULGUR PILAVINI ve birazda SOMON baligini isitip yedim...

Gece gec uyudum uyuduktan 1 saat sonra gögsumun agrisiyla kalktim uyumadan önce taktigim pedi elledim su gibiydi ama sagmadim cok uykum oldugundan tembellik edip uyudum sonra agridan dayanamayip tekrar kalktim tas gibi olmus göguslerim dayanamadim artik kizimida kaldirdim emzirdim uyuttum buna ragmen hala dolu ve akiyordu geceligime gidip sagdim kizim doymasina ragmen 210 cc kadar sut cikti ki benim kullandigim manuel hepsini sonuna kadar bile cekmiyor ki cekmekle de ugrasmadim dun. Gögsumu biraz yumusattiktan sonra biraktim sagmayi zaten...

Simdiye kadar sutum hep yetiyor kizima sukur hic sutten yana skintim olmadi ama bu dun gece o yemekle okadar doldu agrimasina bile sebep oldu anlatmak istedim faydasi olur belki bazilariniza diye

Daha önce bulgur pilavida somon baligida yemistim ama böyle oldugunu görmemistim... Taze fasulyenin cok faydasi oldu..

amaa bebeklerinde gazi olan anneler yapmasin simdilik kizim ayni gun kakasini yapamadi ve birazda huzursuzlandi da yavas yavas bu tur yemekleride yemege baslamaliyiz diye dusunuyorum bu tur vitaminleri almasi icin ama hala haslanmis fasulye ve nohutu pisirmeye cesaret edemedim oda 3. aydan sonra insallah :))

Son düzenleme:

Canım ben her hün yıkıyorum göbeği ilk hafta düştü o günden beri her gün yıkanıyor bu sıcaklarda çok rahatlıyor bi de sütten ekşi ekşi kokar çocuk ya gün aşırı yıkansa onların Zaten ne kiri var uzun sürmüyor yıkanması 40 derece sıcaklarda kimse üşümez emin ol .. Bence her gün yıla görüceksin daha rahat uyuyacak ...

Kiziminda totosu fena halde kizarik bende almak istiyorum ama bumu degilmi bilmiyorum ¨

Canım biz Bayramoğlu'ndaydık biliyorsun, sahile indirdim kızımı ama deniz o kadar pisti ki kendim bile girmedim. Oğlumun da kafasını sokmadan oynamasına izin verdim... Artık Marmara'da küçük bebek ve çocukların girmesini hiç önermem denize, hatta kimseye...
Eylül'de bizim de tatil planlarımız var. Denize sokabilir miyim bilmiyorum ama sorularına kendimce yanıtlarım şöyle;

-bir yaşından önce aşırı kimyasal içerdiği için güneş kremi önerilmiyor. Onun yerine direkt güneş ışığı işe temas etmemesi ve güneşin yoğun olduğu saatlerde, gölgede dahi olsa dışarda bulunmaması gerekiyor. (Daha da çok küçük gerçekten bunun için)
-Denize çıplak sokabilirsin ya da Huggies ile. Bu aylarda denizin içinde bulunabileceği süre dakikalarla sınırlı. Çok uzun tutmak= Başına iş açmak....
-yazın denize giren

MISIR için dikkatli olun arkadaşlar.... Çok süt yapacağını size şimdiden söyleyeyim, orası garanti çünkü mısır genetiği değiştirilmiş yani bilinen tabirle ennn GDO'lu gıdaların başında geliyor....Öyleki; mısırlardan mısır slajı denilen bir madde elde ediliyor ve süt ineklerinin beslenmesinde BOL SÜT VERMELERİ amacıyla artık tüm Türkiye'de "mısır slajı" kullanılıyor. Bu maddeyi netten aratın inceleyin. Anne karnındaki cenine etki edebilen ve herhangi bir insanın DNA'sına işleyebilen yani siz yiyince torunlarınızı dahi etkileyen nadir maddelerden biri... Uzak durun derim kanımca... Not: Bebekleriniz büyüdükçe siz de eskiden dikkat etmediğiniz gıda terörünün farkına varacak ve doğal beslenme yollarını araştıracaksınız, bu kız bunu nerden biliyor da atladı demeyin. çin tuzu, gdo, etiket arkalarındaki tabirler hepsi yaşamınıza girecekler...

Canım öncelikle maaşallah diyerek başlayayım:) ben ilk haftalardan beri gaz olayını düşünmeden besleyici şeyler yiyorum. Annenin yediklerinin anneye gaz yaptığını ama bebeği fazla etkilemediğini düşünüyorum. Abartmadan yenilebilir bence herşeyden. Rezeneyi de düzenli içtik mi bence sorun olmuyor... Tabii tüm bu söylediklerim koliksiz annelerimiz için geçerli. Kolik olan bebeklerin annelerinin neler çektiğini tahmin edebiliyorum, bu riski alabileceklerini de sanmıyorum haklı olarak.

Ben emzirme döneminde kilo veremediğim gibi aldım hep. İyi gıdalar yemek ve kilo vermemek önemli bence. Yemeden vucüt nasıl enerji ayırıp süt yapsın? Çok nadir de olsa tığ gibi olup ta sütü çok iyi olan anneler var. Maaşallah diyelim onlara ama bence azınlıktalar...yani hamuduk humuduk yemeye devam!..! :))

Son düzenleme:
Anlasilan mayiss bebeklerinin bir kismi toplanip anarsik olmaya karar vermis. Hadi hep beraber kusuyoruz, gece bol bol uyuyoruz, emerken agliyor hatta once memeyi ittiriyoruZ , bir kismimiz kabiz bir kismimoz ishal oluyor en onemlisi hepimizde gaz olacak vee ortaligi s.icip sivayacagiz, hiriltiyi unutmayalim diyerekten anlasmislar. Ya da ciddi bir tesaduf var ortada.

Ben eve gelir gelmez yikamistim. Gunasiri hatta heer gun sudaydi yavrum. Ama bir aylikken bronsit oldu bir hafta hastanede yatti. Simdi onun korkusu var icimde. Su siralar tekrar basladim her gun yikammaya ama yine de icimde bir endise var tabi. Tam anlamiyla duzelse sudan cikarmicam :)

Sipa sabah sabah bir guzel emdi micti kustu yatagi b.klu kusmuga cevirdi uykumu kacirdi. Son birsey daha yazayim yatmaya gidiyorum:) sut artik goguslere oturmustur diye dusunuyorum. Yani yeterli siviyi aldiktan sonra yenilenin icilenin sutu cok cok etkileyecegini sanmiyorum. Tabii sutum sakir sakir geliyor yya da yavrumun doydugundan eminim diyenler icin soyluyorum bunu. Mamaya devam edenler ve sutum az diyenler buzdolabi arkadasligina devam etsinler :) Messela Lilacsofie masallah sutunun yettigi ve hatta arttigi da ortada (hep boyle devam etsin) ozellikle birseyler yemesen icmesen sadece su ile devam etsen sutun azalmaz bence. Cunku memeler ve beyin bir sistem oturtmustur. Kizimda ilk dort ay tikindim ugrastim baktim sut yetmeye basladi dikkati biraktim. Suan oglumda da cok sukur doyum sagliyoruz. Bir haftadir sadece suya dikkat ediyorum gayet de duzenimiz aynen devam ediyor. Tabi bu kendi gozlemim. Homini girtlak deyince yazmak istedim ::))

Bu arada gaz yapiyir diye yemeklerden sakinmayin. Kimyon atin her yediginize. Ilk gunden beei heerseyi yedim ictim. Tutamam ki kendimi. Hem bir yerde okudim ne kadar dogru bilmem bebegin ileride yemek secmemesi icin sakinnmayip herseyden tatmak gerekiyormus. Cok da inanmadim gervi :)

Son düzenleme:

Haklısın canım o zaman endişe etmekte ve temkinli dAvranmakta fayda var .. Öpüyorum minnoşunu

Günaydın canım, bu yazdıklarına çok katılıyorum bir de bu aralar nasılsa süt yetiyor diyip yediğimi kesmeye biraz ihtiyacım var aslında. Hamilelikteki halimden çok daha kilolu oldum düşünebiliyor musun? Millet kilo veriyor, ben şişiyorum. Oğlumda da böyle olmuştum.
Yine de bu süt işini tam çözemediğimden korkuyorum "rejimimsi" birşeyler yapmaya. Biraz da iştahım açık kabul etmeliyim ki. Eskiden iştahsız denilecek kadar az yerdim, ince bir tiptim. Şimdi gece iki kere sağmaya kalkarsam, en azından ikincide kurt gibi acıkıyorum. Bilmiyorum yani en azından 3-4 ay daha patlamadan:) bu ayları atlatabilirsem, sonra cidden kesicem yemeyi içmeyi, biraz da sporla başalyacağım zayıflamaya...

bir zamanlar bi sitenin bağımlısıydım neyseki oğlum doğunca 2 aydır uğrayamıyorum buralara :) ama eski görüştüğüm arkadaşlar hala bu siteyi bırakamamış oferta papatya orj unuttunuz mu kız beni burdan hepinizin ramazanı şerifini kutluyorum herkeze selam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…