canim ben 25 e aldim bana pahali geldi ama ;(( ;;(( hos onlarin sagligi feda olsun hala alioum da ucuz dedin ya acaba orda nekadan kiSudocrem birebir ben çok memnunum ünlüler hep onu kullanıyor hatta çok pahalı da değil eczaneden edinebilirsin ..
maçı Almanya kazandı bizene :)) oturup maç izledim başka işim yok uyusana dimi.
Uçağın içine almadilar puseti. Uçağın kapisina kadar goturebiliyorsun, uçağa binecegin zaman aliyorlar. Cocuk.kucaginda oluyor, ek bi kemer veriyorlar kendine bagliyorsun ucak kalkarken. Ben takmadim o ayri :) yolculuk boyu uyudu zaten. Kucagima yatirdim. Turk hava yollariyla gittik, normal koltuklardi, xl degildi. Ya ben aslında turkiyede yasiyorum, dogum icin almanyaya gittim, ailem orda. Orda dogdugu icin asilari oraya gore olacak mecbur
Nereden yaptin ben de yapmak istedim ama bulamadim bulduklarimdanda hicbirsey anlamadimAnneler merhaba persentil hesaplamasi yapan var mi benim oglusumun kilosu boyuna gore az cikiyor
Elti sorununu en iyi ben anlarim 6 eltiyiz ve en kucugu benim dusun halimieltimle 15 gün arayla doğum yaptım.eşimin aiilesi durmadan bunları kıyaslıyor.hangisi daha kilolu diye.kim esmer,kim beyaz zır cahiller.eşime dedim bu cocuğun kilosu söylersen gebertirim diye.gecen eltim aradı çocuğuna mama ver diye akıl veriyo salak bende evet çok aç sütümde yetmiyo dedim.günde 5 kere mama yapıyormuş anne sütüde veriyo.bu çocuk memeyi nasıl hala bırakmadı şaşırıyorum.2 yaşında oğlu var o bile biberonla besleniyo hala rahatlık önemli onun için.kaynanalar yetmiyo bide eltiler çıktı başımıza.ama şunu çok iyi hissediyorum onun çocuğu benimkinden iyi olsun istiyorlar ikiside torun ne fark eder.
Dünkü bağ gezmemizin sonu benim ağlama krizimle bitti..hala lohusa psikolojisindeyim sanırım..daha önce de bahsetmiştim ananem in cenesinden bıktım die..dün yine benim kız durmuyor giriyorum çıkıyorum susturmaya çalışıyorum uyutmaya calisiyorum uykusu var ama uyumuyor falan derken balkonda herkes oturuyor ben hep içerde yim. .agliyo emzik almiyo mecbur sussun die emziriyorum..dışardan beni soruyorlar ananem cvp veriyo napacak yine emziriyor dio sanki keyfim den içeriye kapandım bunu duydum sinirlendim neyse Öykü uyumadi dışarı çıktık çıkarken de üstüne penye battaniyesini aldım ki bağ havası serin zaten emerken terliyo.cikarcikmaz kızı bastiriyon bi de battaniye sarmış sin diğer bebeği ve çocukları göstererek sunlarinki can değil mi deyince benim şarteller atti anane sus beni sinirlendirme dedim ama zaten doluyum ağladım aglicam milletin yanında rezil olacaz. Moral falan altust ama..sonra kız uyudu çıktım dışarı uyudu mu die soruyo bi de uyumadi git bak içerde dedim sinirle..eve geldik tabi yolda uyandı öykü uyutmaya calisiyorum yine uyumuyo saat birbuçuk oldu annem geldi ben patladım aglamaktan bi hal oldum dolmustum zaten bana böyle böyle dio karışması bana çocuğuma on kere soyluyo on kere daha soyluyo aynı şeyleri istemiyom falan die baya bi ağladım annem de üzüldü napıyım yaşlı dinlemiyor işte biliyosun nie kafana takiyosun dio ama elimde mi normalde cvp vermezdim ama herkesin içinde konuşması ve 2 aylık bebekle 3 aylığı 1 yaşındakini kiyaslamasi sinir etti beni boşaldım iice..Sabah geldi ananem ben hiçbişey demedim annem kızdı herseye konuşma kıyaslama çocukları falan die o da ne dedim ki ben dio.sonra küstü agladi iyi bidaha çocuğunuz a bişey demem bakmam da dedi gitti.sonra ben yine üzüldüm ağladım ağladım agladim...
Çok yoruldum ben..
Nereden yaptin ben de yapmak istedim ama bulamadim bulduklarimdanda hicbirsey anlamadimOglunun boyu kilosu kac? Bazen boy uzun kilo az olabiliyor kiziminda kilosu boyuna göre az. 2. ayda 60 cm 5360 gramdi.
Elti sorununu en iyi ben anlarim 6 eltiyiz ve en kucugu benim dusun halimi
Hepsi cocuklarini kizimla kiyasliyor biri gecen mevlut vermisti kizim agliyordu hep tam uyudu yataga yatiriyordum yemek yicem derken tekrar agliyordu bende kucagima alip salliyordum ayakta... 4-5 kez devam etti bu böyle en sonunda yok anacim sen bunu kucaga sallamaya alistirmissin.. Ben koyuyorum cocugumu önume yatiyoruz yataga emzirerek bi guzel uyutuyorum saatlerce kalkmiyor dedi ben sustum ama bi aile dostumuz susmadi
Kizi durmuyor mecbur kaliyor diye yapiyor bak ac kaldi kadin keyfinden yapmiyor dedi
Bazilarida kizin cok uyanik benimki ilk dogdugunda hep uyurdu kedi gibi biseydi seninkinin gözleri fildir fildir diyolar en cokta esim kiyasliyor benim bildigim bebek böyle aglamaz benim bildigim bebekler bukadar huysuzlanmaz benim bildigim bebekler bukadar kusmaz vsvs sanki anormal bebek bizdeki tövbe yarabbim... hep kiyaslama bende herzamani gibi her bebek ayni degil diyorum ve cok skiliyorum bu durumdan özellikle esimin hic bebek buyutmedigi halde boyundan buyuk seyler demesinden.
Canim seni cok iyi anliyorum moralin hala bozuk ve bebeginle duzeni pek oturtamassin hala belliki... Oda olacak en kisa zamanda insallah...
Bende misafirlige ilk gittigimde kizimla hep aglayip durdu karnim acliktan agriyor basim dönuyordu artik ama kizimda susmuyordu 6 koca kadinin icinde 1 Allahin kulu da demezmi sen yemek ye ben bakayim kizina diye...
Hepsi yemegini yedi kalkti en son ben yedim kizimada sinirlendim tabi nerden bilsin yavrum ikimizin yemegide benim bogazimdan geciyor icimden cadi diyorum ben ona
Hastaneye yanliz basima gidince aglamasi saskinliktan napacagimi bilemedim anlar oracikta bagira bagira bagira aglayasim gelir...
Cok iyi anliyorum sizin durumda simdilik böyle biz kizimla biraz iyi olduk amaa acikinca ve hemen bulamazsa sutunu kiyameti kopartir o ayri biberonada alistiramadim hala... sagardim disarda icirirdim arada diye hayal kuruyorum simdilik sagdigimi vereyim derken bozuluyor...
Anneannenle arani duzelt canim yasini almis biri sonucta onlar bizim buyuklerimiz... Benim anneannem 3 ay önce vefat etti keske suan hayatta olsada hep arasam hatrini sorsam diyordum ki o hayattayken cok az ariyordum onuhatrimi sorduktan sonra paran cok gidiyor yavrum diyip yuzume bile kapiyordu. Mekani cennet olsun ama keske diyip duruyorum.. Anlatmak istedim bizi uzselerde bizden buyuk olduklari icin bizim ustumuze dusen görev biraz daha fazla...
Mesaji gec okuyunca böyle yanlis mesajlar yollarim tabiEvet aynen haklı olamama rağmen çıktım üst katta oturuyo ananem, elini öptüm barıştik..napayım şu mübarek günlerde ben de üzüldüm o küstu gitti die sabahtan beri..
Neyse ki hallettik ben suçluyum stresliyim oyüzden kızdım dedim o da evet sen cok sakiniyorsun dedi :)
Canim gun gun duzelicek agri olsun yeterki kalici bisey olmasin dusundugun gibi insallah buda gecer..hepinizi opuyorum kizlar)) ben iyiyim ama cok az iyim hani yatarken otururken agrimasi kesildi...basarsam uzerinede hic bir sorun kalmicak....ama sekiorum hala ;((
duruyu yikadik kulak tirnak bakimlar yapildi bakalim uyudu simdi))
kocis oruclu allah ginah yazmasin pek zewksiz pazar cips yok misir yok film kusagi yok))
of of sikildim mi ne bugun))
Benim esim okadar surekli yazi yazdigimi görunce bi program eklemis pc ye ne yapiyorum ne yaziyorum bukadar diye... hemde habersizce cakalll....sayfalari okuyodum atladigim bisi war mi diye biraktim tel.i elimden wc gittim geldim birde baktim kocis almis okuo napiosun ama okumamlisin die ewde bi yakalambac oynadik sonra o sayfada bisiler okudu uyku duzeni ile ilgili seni de bulim mi okuyum mi yazdiklarini dio oku dedim ben orda yazdigim her kelimenin hesabini werebilirim atip tutmuorum dedim al al atarlanma baglama psikopata dedi werdi) .;; ))
diger topiklerede yaziorum sonucta ama hepsinin hesabini werim) ewwel allah )
Bende turkiyeye dönunce kizimla denize girmek istiyorum ailemi özlemek bi yana hatta bunun icin gidiyorum diyebilirim....kizlar malum yaza girdik deniz isine nasil bakiosunuz dr.muz 3.ay bitince denize girebilir faydasi olur zarari olmaz dedi....bunu solediim herkes sulalesine kufur etmisim gibi bakti bana ;((( cok daraldim ama esimde bende kararliiyiz kizimizla yuzucez....
Ama bu bosbogazlarin disinda sizin fikir ve deneyimlerinizi de bilmekte fayda war....
Denize su hugaysin bez gibi kilodu ile mi gireriz...
Krem olarak ne kullanilmali....
Direk salya sumuk daldirmadiktan sonra cocugu mikrop kapmaz die dusunuorum.kaldiki dr daldirin bi daha kolay burnu tikanmaz dio ama ben kiamam korkarsa falan kendi belirlesin ne kadar yuzucegini cunku suyu cok sewior....
Su tenteli oturmali simitler war tenteli koltuk gibi ondan alicaz zaten ...
Deniz icin planlari olan varmi bizim gibi))
Kızlar benim bebiş günlerdir hırıl hırıl. Genzi akıntılı. Ama nefesinde emmesinde bi sorun yok. Bazen akıntı öksürtüyor o kadar. Gitsem mü doktora bi hafta olacak nerdeyse. Göğsünden hırıl hırıl ses geliyo.
Bize iyi dediler boyu icinde kilosu icinde tabi kilosu boyuna göre az kendimde görebiliyorum bunu elleri bacaklari dolu dolu degil ama zayifta degil...Canim oglusumla hemen hemen aynı gibi boyu 59 cm kilosu 5300 2. ayinda. Hesaplabakalim sitesinden hesapladim
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Valla bir gaz sikintimiz var o belli. Burun da tikali degil cunku agzindan nefes aliyor. Geniz akintimiz devam tabii. Aman anlamadim valla parmaklarinda oynatiyor sipalar. Oturup b.kunu bile inceliyoruz :))
Benim de kkizimekim dogumlu. Mis gibi sarip sarmaliyordum kensimden de ondan da emindim. Simdi terlese bir dert ususe bir dert. Anlasam neyse de anlamiyorum ki. Kimi burnu soguksa usur diyorr kimi sirtina bez koyma bronsit olur diyor. Parka cikmaya korkuyorum. Korkudan birer gun arayla hatta bazen iki gun arayla yikiyorum. Kusmuk ve terden cocuk mayisiyor :)) BBanualkan gibi islak mendille temizlemek de icime sinmiyor. Off bi alti aulik oolsalarrahatlicaz ama simdiki yumuk elleri bos bakan gozleri de ozleyecegiz eminim.
kizlar malum yaza girdik deniz isine nasil bakiosunuz dr.muz 3.ay bitince denize girebilir faydasi olur zarari olmaz dedi....bunu solediim herkes sulalesine kufur etmisim gibi bakti bana ;((( cok daraldim ama esimde bende kararliiyiz kizimizla yuzucez....
Ama bu bosbogazlarin disinda sizin fikir ve deneyimlerinizi de bilmekte fayda war....
Denize su hugaysin bez gibi kilodu ile mi gireriz...
Krem olarak ne kullanilmali....
Direk salya sumuk daldirmadiktan sonra cocugu mikrop kapmaz die dusunuorum.kaldiki dr daldirin bi daha kolay burnu tikanmaz dio ama ben kiamam korkarsa falan kendi belirlesin ne kadar yuzucegini cunku suyu cok sewior....
Su tenteli oturmali simitler war tenteli koltuk gibi ondan alicaz zaten ...
Deniz icin planlari olan varmi bizim gibi))
Oncelikle sutum var hiç bitmeyecek die başla olaya Lilacsofie gerisini getirir:)
Canım ben dut ve kayısı kompostosu içiyorum taze dut da güzel süt yapio..onun dışında tahin pekmez yiyorum tahin yoğunlukta.dereotu çok etkili kokar demezse soğanlı salata yapıp yiyebilirsin bu Lilacsofie nin onerisiydi..
Patlamis Mısır bi arkds a güzel süt yapmış. .Şimdilik benden bunlar çay falan kullanan arkds lar var ben hiç içmedimn onlardan..semizotu süt yapar diyorlar bugün yicek tim denemek için kızım izin vermedi agliyo uyumaz Sam yicem bakalım. .
Dun gece saat 1 gibi coook aciktim yemiycem yememem lazim deyip durdum en sonunda kendime engel olamayip aksamdan kalan
zeytinyagli TAZE FASULYE yi BULGUR PILAVINI ve birazda SOMON baligini isitip yedim...
Gece gec uyudum uyuduktan 1 saat sonra gögsumun agrisiyla kalktim uyumadan önce taktigim pedi elledim su gibiydi ama sagmadim cok uykum oldugundan tembellik edip uyudum sonra agridan dayanamayip tekrar kalktim tas gibi olmus göguslerim dayanamadim artik kizimida kaldirdim emzirdim uyuttum buna ragmen hala dolu ve akiyordu geceligime gidip sagdim kizim doymasina ragmen 210 cc kadar sut cikti ki benim kullandigim manuel hepsini sonuna kadar bile cekmiyor ki cekmekle de ugrasmadim dun. Gögsumu biraz yumusattiktan sonra biraktim sagmayi zaten...
Simdiye kadar sutum hep yetiyor kizima sukur hic sutten yana skintim olmadi ama bu dun gece o yemekle okadar doldu agrimasina bile sebep oldu anlatmak istedim faydasi olur belki bazilariniza diye
Daha önce bulgur pilavida somon baligida yemistim ama böyle oldugunu görmemistim... Taze fasulyenin cok faydasi oldu..
amaa bebeklerinde gazi olan anneler yapmasin simdilik kizim ayni gun kakasini yapamadi ve birazda huzursuzlandi da yavas yavas bu tur yemekleride yemege baslamaliyiz diye dusunuyorum bu tur vitaminleri almasi icin ama hala haslanmis fasulye ve nohutu pisirmeye cesaret edemedim oda 3. aydan sonra insallah :))
Kiziminda totosu fena halde kizarik bende almak istiyorum ama bumu degilmi bilmiyorum ¨
Eki Görüntüle 1188293
Canım ben her hün yıkıyorum göbeği ilk hafta düştü o günden beri her gün yıkanıyor bu sıcaklarda çok rahatlıyor bi de sütten ekşi ekşi kokar çocuk ya gün aşırı yıkansa onların Zaten ne kiri var uzun sürmüyor yıkanması 40 derece sıcaklarda kimse üşümez emin ol .. Bence her gün yıla görüceksin daha rahat uyuyacak ...
Ben eve gelir gelmez yikamistim. Gunasiri hatta heer gun sudaydi yavrum. Ama bir aylikken bronsit oldu bir hafta hastanede yatti. Simdi onun korkusu var icimde. Su siralar tekrar basladim her gun yikammaya ama yine de icimde bir endise var tabi. Tam anlamiyla duzelse sudan cikarmicam :)
Sipa sabah sabah bir guzel emdi micti kustu yatagi b.klu kusmuga cevirdi uykumu kacirdi. Son birsey daha yazayim yatmaya gidiyorum:) sut artik goguslere oturmustur diye dusunuyorum. Yani yeterli siviyi aldiktan sonra yenilenin icilenin sutu cok cok etkileyecegini sanmiyorum. Tabii sutum sakir sakir geliyor yya da yavrumun doydugundan eminim diyenler icin soyluyorum bunu. Mamaya devam edenler ve sutum az diyenler buzdolabi arkadasligina devam etsinler :) Messela Lilacsofie masallah sutunun yettigi ve hatta arttigi da ortada (hep boyle devam etsin) ozellikle birseyler yemesen icmesen sadece su ile devam etsen sutun azalmaz bence. Cunku memeler ve beyin bir sistem oturtmustur. Kizimda ilk dort ay tikindim ugrastim baktim sut yetmeye basladi dikkati biraktim. Suan oglumda da cok sukur doyum sagliyoruz. Bir haftadir sadece suya dikkat ediyorum gayet de duzenimiz aynen devam ediyor. Tabi bu kendi gozlemim. Homini girtlak deyince yazmak istedim ::))
Bu arada gaz yapiyir diye yemeklerden sakinmayin. Kimyon atin her yediginize. Ilk gunden beei heerseyi yedim ictim. Tutamam ki kendimi. Hem bir yerde okudim ne kadar dogru bilmem bebegin ileride yemek secmemesi icin sakinnmayip herseyden tatmak gerekiyormus. Cok da inanmadim gervi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?