- 13 Haziran 2013
- 1.944
- 3.919
- 133
Birkaç kez eşiyle bize yemeğe çağırdım, birkaç kez de size gelmek isteriz tabii dedim ama annem olur olur tabii diyip bir daha konusunu açmadı. Henüz torunları evinin yolunu bilmiyor. Eşiyle sürekli dünya seyahatlerindeler, haftaya yine bir yere gidecekler, bana "mail" göndermiş sizi özledim ama ancak günübirlik görmeye gelebilirim, kalamam diye. Ben de mail ile beklerim diye yanıt verdim ne yapayım????
Offf bugun karma asimizi olduk.ama utkuu cok durgunlasti korkuyorum.sureklu uyuyooates 36 5 bisi olurmu ya.bendeb aglamiyo durgub gozunu acamiyo sankii
Kızlar oğlum aşı oldu çok ağladı şimdi uyuyo ama sürekli iç çekio kıyamam ya geçmez mi buniç çekmesi çocuk bunalıma mı girdi acaba ?çok mutsuzum hemşire de çok ters bi kadındı zaten kilo alımı iyi diye mama veriyorsun bilmem ne beğenemedi beni zayıfım diye .. Yaa sürekli iç çekio
Kızlar hastaneden geldik önce bahsetmiştim 2 haftadır kızım çok kusuyor die..Bütün tahlilleri yapıldı film çekildi ultrasonda bakıldı idrar tahlili de yapıldı hepsi güzel bi sorun yok.ultrasondaki Dr ne zaman emzirdin dedi az önce dedim idrar yapsın die dedim doğum kilosunu sordu şimdiki kilosunu sordu çok iyi bu kız çok emmekten kusuyo bak suan bile midesi tamamen dolu bi firt daha emse kusar dedi..neyse sonuçları Dr umuza götürdük hersey normal öyleyse reflü diyoruz dedikusmasi sizi aşırı rahatsız ediyorsa ilaç yazayım çünkü kilo alımı gayet iyi dedi ilaç da illa ki etkili olacak die bişey yok dedi ise yaramayabilir dedi.bu katı gıdaya ek Gıdaya başlayana kadar devam edebilir dedi.biz de yazma öyleyse dedik..Bas cevresi normal dedi..Genzinden çıkan sesleri yine sordum burun kemiği basık biraz ondan kaynaklaniyo buyudukçe geçer dedi..30 derece acıyla yatmalı dedi çok sık emzirme dedi..2 hafta kadar takip et 3. ay kilo alımına göre ilacı yazarız yoksa geçmesini beklersiniz dedi tamam dedik..
Burda aynı problem olan bazı arkadaşlar vardı oyüzden böyle ayrıntılı yazdım kızlar umarım kilo alımı mız böyle devam eder de ilaçlara gerek kalmaz kusmasina da alisiriz artik napalım..Buarada eşim yanimiZda değil aradım anlattim kızdı küçücük bebeği bisürü makinaya soktun die
napayım yani
ayni ama bugun duru yikancak
yarin asi bikac gun daha gidemem dr.a krem surup sicak tutup spor hareketleri yapiorum insallah o arada gecer bu da...
Arkadaslar. Once kiloyu yazayim. Ne olur kendinizi uzmeyin. Ben 11 kg aldim ama yaklasik50 gunde 15 kg verdim. Sonuc cokkk hastalandimm lutfen takilmayin kiloya. Suan ayakta kalmaniz icin lazim. Bana dr 3 ay sana cok iyi bakilsin vs dedi. Bebege bakamaz hale gelmistim hatirlarsiniz belki.
Aşı olarak da 3. Ve 5. Ayda rota virus asisi yaptiracagim. Devlet odemiyr. 100 tl imis. Ilk 8 aydaki ishalden koruyrmusm eczaneden alip saglik ocaginda yaptiriyrsunuz agizdan damlatiyrlarmis. Isteyenler icin yazayin dedim.
Birkaç kez eşiyle bize yemeğe çağırdım, birkaç kez de size gelmek isteriz tabii dedim ama annem olur olur tabii diyip bir daha konusunu açmadı. Henüz torunları evinin yolunu bilmiyor. Eşiyle sürekli dünya seyahatlerindeler, haftaya yine bir yere gidecekler, bana "mail" göndermiş sizi özledim ama ancak günübirlik görmeye gelebilirim, kalamam diye. Ben de mail ile beklerim diye yanıt verdim ne yapayım????
Offf bugun karma asimizi olduk.ama utkuu cok durgunlasti korkuyorum.sureklu uyuyooates 36 5 bisi olurmu ya.bendeb aglamiyo durgub gozunu acamiyo sankii
Annisler, daha once de sordum ama gozden kacti sanirim.
Kac saatte bir emziriyorsunuz gun icinde? Oglum hala iki saatte bir emmek istiyor, 3 saate cekemedim bir turlu? Sizin nasil?
Benimkide 2 saatte bir 10 dk emiyo ne yaptiysm bu sureyi uzatamamdim uykusundan uyaniyo emmek istiyo tam doymadan memeyimi birakiyo diyorum o yuzdenmi cbuk acikiyo..70 gunluk olduk
Bende bu sebeple ilk 1 ay kullanmadim 2. ay basladim..Doktorda saglikocagindakilerde devamli soruyorlar..
Kemikleri icin ilerde dis cikarma asamasindada gerekli,guneste malum pek yararli degil artik zararindan kolluyoruz daha cok..
Neyy bunalimami girdi bunu da bi dusunelim :)
Gulumsetmek adina soyledim canim kusura bakmazsin umarim..
Bizde de ayni sekildeydi geciyor rahatladikca,buyuk ihtimal seninle sakinlesecek bol bol kucakla sev konus omuzuna al sakin sakin sarki soyle..
Hemsireye naniik :) cok biliyorlar..
Haydaa..
Yarin öbür gun birsey ciksaydida neden yaptirmadin diyecekti bosver canim..Bi dahakine sende gel de yoksa cok konusmasin..
Esim surekli sunu da bunu da sordun mu diyordu haydii dedim bu kontrole beraber gidiyoruz doktoru soru yagmuruna tuttu o da rahatladi bende :)
Biliyorum uzaksiniz suan ama anlamadigina ver suan bir de ona canini sıkma..
Insallah
Duru yarin tependen inmezse daha kotu olmada..
142 kusur lira..Az az yuttura yuttura veriyorlar..1. doz ile 2. doz arasinda en az 4 hafta olmaliymis..Bizde 2. ay asilarimizla yaptirdik..
Simdi nasilsin? Gece beslenmeleri toparladi mi seni biraz?
Baska hicbirsey yapacak gb degilmis malesef.....
Hasta gb dusun,hani halin olmaz gb..
Ateside normal..Takip et sadece atesini..Sakin kizlar daha kotuleri bekliyor bizi :)
Demirle iglili tatsiz durumuna üzüldüm cnm bende bi dip not olarak sunu soyliyim b ananesinin yazliginda kaldigindan bahsetmistin bende okul kapaninca iki kizimla gittim ananesine 3hafta kadarda kaldim buyuk kizimi taniyamaz hale geldim bana karşı okadar hircindiki herseyi raddediyo ve sonradinda karsilikli catisiyoruz ve "anne sen beni sevmiyosun hickimse beni sevmiyo burda diye ağlaması kulaklarimda hala bende dondum istnbula hircin kiz gitti soz dinleyen akıllı kizim eskisi gibi tavirlariba döndü ne kadr yas farki da olsa duygular farkli yasaniyo kiskanmadigini dusunuyodum halbuki ama bi sozuyle icinde neler yasadigini belli ediyo kardesini ciok seviyi aglamadina kiyamiyorun anne diyip bendwn once o koşar bana kizar aglatiyosun kardesimi diye biykede guclu bi bag var iste diycem o ki baskslarinin yaninda dikkat cekmek icin hircinlasabikiyilar biz evimizdee cok mutluyuz...
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Yarın iftara kayınpederimi davet ettim kv ve görümcemler yazlıkta burda yalnız gel bize dedim gelemeyeyim dedi yemeğim var dedi gel oğlanı görürsün dedim zor ikna ettim gelcek halası var eşimin o da istanbuldan geldi yalnız onu da çağırdım :) ikisini de çok severim ... Ama asıl önemli olan yarın ne pişirsem bana bi akıl verin zaten sabahtan temizliğe kadın gelicek ... Önerilerinizi bekliyorum ne pişirsem
Kac saatte bir emziriyorsunuz gun icinde? Oglum hala iki saatte bir emmek istiyor, 3 saate cekemedim bir turlu? Sizin nasil?
Tavuk yiyorsanız mantarlı tavuk sote, pilav, cacık,salata, vakit bulursan z.yağlı taze fasulye ya da barbunya
Ne dersin?
Canm mrhaba eski sayfalarda okudum sanirim senin bebeginde bingildagi kucuktu dimi.ya bn dogumu baska bi ilde yaptim ordaki cocuk doktoru ilk komtrolde bebgin bingildagi kucuk takip edilmesi gerek dedi sonrasinda bn kendi bulundugum ildeki cocuk doktoruna gosterdim hayir normal bingildagi dedi saglik ocagindaki hemsirede norml dedi 33,5 di sanirim dogum kafa olcusu .en sonda 35 ,8 di bir ay kadar once yine gidicembuara olcme insallah normaldir ya..vitaminide kullan.dediler..kafam cok karisik naapsam bilemwdm.dogumu ozelde yaptim bebefimi devlette ki bi doktora goturuyorum hayirlisi
Sezen'in annesi biz analı oğullu çok duygusalız korktum çocuğum bunalıma girdi diye:)))) doktorumuzu aradım çok iç çekio üç saat oldu geçmedi dedim aşı yapmıştır dedi ateşini ölç dedi önemli olan oymuş 36 çıkıyor dedim çünkü iç çekerken titriyordu calpol verelim dedi verdim bizim ki şimdi gülücükler atıo Rabbim gülen yüzünü doldurmasın 5850 dedi kilosuna üstünü çıkarmadan ölçtü öyle şey mi olur ... Boyuna 59 cm dedi
Canim sen kg nasil yaziyosun örneğin 5700 ise 5.7 yazman lazim ağustosta bir dahaki kontrolumuz ama asidan sonra cok fazla agliyor zayifladi sanki yarın doktora goturucemAl bendende o kadar!
Doguma 75 olarak gittim dogumdan 4 gun sonra 62 bile dusmustum yani 13 kg vermisim....
Amaaa bu anlar uzun surmedi yavas yavas kg almaya basladimkizim 2,5 aylik oldu bende bu zamana kadar hic vermedim hatta 5 kg aldim suan 67-69 arasi gidip geliyorum... Boyum uzun olsa sesimi cikarmam ama degil öyle... Yemegede devam ediyorum valla enerji kalmiyor vucudumda 2-3 gundur basim dönuyordu resmen bulundugum oda etrafimda dönup durdu sut sagmadim bende ogun daha iyi oldu...
Simdi herkes bebislerle ilgili dertlerinden bahsediyor hergun yeni birseylerini ögrenip göruyoruz hamilelikteki gibi gerilim olmasada buyume heyecani telasi var burada yine gel katil :)
Biri derdini anlatirken benim bebekten mi bahsediyor diye hayretle merakla okursun
Yanlis hatirlamiyorsam 1 kiz 1 de oglandi ikizleriniz....
Ikiz bebek meraki cok vardi bende okadar tedavi gördum hep ikizim olacak diye hayal ederdim ama olmadi Biliyorum cokta yorucudur ama benim gözumde 1 tasla 2 kus gibi bir durum 1 seferde hamilelik 1 seferde dogurup tek seferde buyuteceksin 2 bebegi Allah uzun ömurler versin ...
Allah korusun de kiz internetteki hersey öcu gibi mubarek insanlari korkutmak icin yazilmis...
Bebegin totosu kizarik alerji var kesin
bebegim kusuyo kesin reflu
hamileligimde kasilmam oluyor yok erken dogum riskin var diyipte 40 lari gecen var vsvs
Okadar cok korkutuyorlar ki insanlari Doktorlarin ustune basa basa söyledigi birsey var burada internetteki bilgileri arastirip her olumsuz seye inanmayin.
Bebeginizi hamileliginizi hastalaginizi onun kilosunu bunun boyunu hastaligini diyerek kendinizi uzmeyin her insan farkli her bunye farklidir...
Eminim seninkide agirliktan yada kendini bugunlerde biraz fazla yipratmandan dolayidir insallah buda gecer canim dualarim seninle kendine cok dikkat et.
Rabbim bu Ramazan ayinin hurmetine sana merhamet etsin ve o agrin icin hemencik sifa versin ki kizinla daha guzel ilgilenebilesin.
Memleket Mersin canm denizi cok tuzlu havasida asiri nemli ama dogdugum yer olumsuz hava durumlari olsada :) benim icin bambaska hicbiryere degismem
Öncelikle Allah kavustursun minigine. 1 avazda dogurursun insallah..
Sutun bolsa alabilirsin ben dogumdan sonra lazim oldugu kanaatine varipta aldim...
Misal annelerin ustune basa basa önerdiklerinden biride gögus kalkaniydi oda lazim olursa esim bir cirpida eczaneden alir gelir diye dusunup almamistim...
Hicte gerek kalmadi cunku gögsumde hic yara olmadi ama krem sart tabi...
Bu gibi seyler Turkiyede cogu yerde var duruma görede daha sonrada alabilirsiniz
Cok uzuldum Nasil bir acidir kimbilir nasil yuregi sizliyordur simdi kendi verdigi kararla kendi canindan oldu Rabbim kimseye böyle bir dert vermesin...
Ayrica senin neden kendini sucladigini anlamadim sen elinden geleni yapmissin canim ona iyi 1 doktor önermissin ve hamile kalmasina vesile olmussun...
Demekki kaderinde bu vardi insallah tekrar hamile kalirda minigine kavusur.. Rabbim evlatlarimizi korusun insallah cok kötu bir durum..
Benimkide öylece duruyor hala napacagimi bilemedim kimi hastane bahcesine göm doktor olur kimi okul bahcesine göm ögretmen olur gibi seyler söyluyor ama hicte inandirici gelmiyor...
Kizimin kg kontrolune gittigimiz gun hastanede dusmustu göbegi hemsire temizledikten sonra....
Tam cöpe atacakken birden napiyorsun atma bana ver dedim tabi sok oldu kurumus bir et parcasi sadece dedi..
Ben sadece aldim birde bizim kulturumuz dinimizle alakali birsey bile demedim tabi ona ilginc geldi ...
Canim cok ugrastim baska yerlerdeki hesaplayicilardanda bakmaya calistim ama birsey anlamadim bazisi 97 diyordu bazisi kg yanlis yaziyorsun diyordu bir turlu bakamadim anlayacagin
birde bebislerimiz ayni nerdeyse masallah sizede bidahaki kontrolunuz ne zaman ?
Bizimki bugundu ama tarihi karistirmisim... Yeni bir vakit verecekler cok merak ediyorum kac oldu acaba 5700 filan gösteriyor evden tartincaki evdeki tarti yetiskinlere göre grami gramida da göstermiyor... 2 haftada 340 gram almamistir insallah coook aaazz
Ayni dertten muzdaribiz bende cok tombik oldumDun aksam kizimla ilgilenirken esim caktirmadan fotograf cekmis.
Simdi gordum. Bakiyorum da siskonun tekiyim, cok cikinim(
İnsanlarin da moral bozmakta ustlerine yok zaten... Hele eltim !
Dogumdan 20 gun sonra geldi, hosgeldin demek icin yanina gittim.
Bana ilk kurdugu cumle: kilon aynen duruyo !
2.cumle: gobegin hic gitmemis !
Patavatsiz insanlardan, karsidakinin kirilip kirilmayacagini dusunmeden konusan insanlardan nefret ediyorum.
Gerci benim sevgili eltim ben diyet yapip bayaga kilo verdigimde bile beni gordugunde " acayip sismissin" diyen bir varlik ama...
Offf sinir oluyorum iste... Giciklar !!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?