2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

Arkadasim burayi bi oku istersen, faydasi olabilir. Sütün cok olmasiyla alakali bi yazi.
Lilacsofie' ye de onericektim bu yazıyı belki ilgisini ceker diye :)

http://uzuncorap.com/2013/08/30/her-seyin-fazlasi-zarar-anne-sutunun-de/

Teşekkür ederim canım verdiğin bilgiler için 😊

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Olurdun canım, neden mi çünkü biz yaşayamadıklarımızı sevdiklerimiz yaşasın anlayışında kişileriz. Bazıları, ben ne gördüm ki, sen ne göreceksin diyip evlatlarına bile kinlenebiliyorlar. Bu bize göre değil...

Bizim evimiz aynı binada olmasına rağmen ablamla beni babaannem büyüttü. Öyleki amcam eşimden ayrılıp benim oradaki odama yerleştiğinde yani ben anne ve babamın evine gönderildiğimde, utançtan evin içinde dolaşamaz, odamdan çıkamazdım, çünkü onların anne ve babam oldugunu hıssetmıyor hatta bılmıyordum. Çok çekiniyordum onlarla ne konusurum diye, yanlarında tv izlemeye bile çekiniyordum benim için birden evlatlık verilmek gibi olmustu. Onca yıl ablam ve benimle hiç ilgilenmemelerini, birbirlerine aşırı düşkünlükleri ve sevgileri olarak gördük. Herkes onları örnek çift olarak görüyordu. Bir kere bile tartıştıklarına şahit olmadım o evde yaşarken ama sonra aniden birşeyler oldu ve boşandılar. Böylece çocuklarına olan ilgisizliklerinin altında çok daha fazlası yattığını anlaşmış olduk ama ne olduğunu hiç keşfedemedik...
Ben evlenirken eskiden ailemin yaşadığı evde tek başıma yaşıyordum. O evden yalnız başıma gelin çıkmamak için bir hafta öncesinde annemi yanıma çağırdığımda, sizin için hayatımı heba etmemi mi bekliyorsunuz dedi. Şimdilik dahasını da anlatmayayım yüreğin daralır... Neyse canım özetle tek isteğim kendi evlatlarıma sıcak bir yuva vermek. Bunun varlığının da yokluğunun da değerini çok iyi biliyorum çünkü.

Arkadasim burayi bi oku istersen, faydasi olabilir. Sütün cok olmasiyla alakali bi yazi.
Lilacsofie' ye de onericektim bu yazıyı belki ilgisini ceker diye :)

http://uzuncorap.com/2013/08/30/her-seyin-fazlasi-zarar-anne-sutunun-de/

Canım çok düşüncelisin çok teşekkür ederim
Okudum ve not aldım bazı şeyleri aklıma
Ben de bir süredir gögsü terbiye etmek ile ilgili bir çalışma yapıyorum
Emzirme üzerine dayanabildiğim kadar sağmıyorum
Eskiden 2 saati aşınca mahvolurken, şimdi 3-4 saatte başlıyor o his hatta bazen daha da dayanabiliyorum. Sağma miktarını gunde 2 bazen 3 olarak düşürdüm.

Sütü bol olan annelerin bebeklerinin fazla kilolu olmadığı doğru çünkü gerçekten ön süt ile doyuyorlar. Buaralar Deren çok iyi emiyor. Mesela bugun sadece bır kere sagdım resmen üç günde gözümün önünde kilo aldı. Yarın tartılacağız bakalım doğru mu görüşüm...

Sanki onların başından geçmemiş bunlar. .
Nefret ediyorum böyle insanlardan.
Benim kayinvalidemde doğum yaptığım gün hastaneye geldiğinde aaa karnın hiç gitmemiş tüh tüh dedi.

2 doğum yapmış kendisi. .
Onunki hala gitmemiş benzetti durumu galiba. .

Şişlikler ödemler dünyadan haberi yok..

Cehaletlerine veriyorum.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kayınvalidem aradı bugun, ulaştık diye... Sanırım biraz düşünmüş olacak ki... Kızım üzülme, bu yaşlarda asilik başlıyor, seni çok seviyor vb telafi edici sözler söyledi. Ben sevinmedim tabii öyle yapmasına, beni seviyor diye mutlu oldum, lazım olursa benimle kalacak diye mutlu oldum dedi.

Ben de artık anladım ki, aslında benim kayınvalidem gerçekten kaynanalık yapmak isteyen biri. Yani başka biri olsa ona dünyayı dar ederdi muhtemelen ama resmen kıyamıyor. Benim iyi niyetimi, saygımı gördükçe yapmak istediklerini yapası gelmiyor ve arada böyle tutamadığı şeyler olursa sonradan muhakeme yapabiliyor...

Saol cnm..daha iyiyim. Annem 2 haftadir bakiyr bana sukur 1 kg alabildim. Daha iyiyim. Alerjim hala had safhada ama migdemi toparladik gibi.

Annisler, daha once de sordum ama gozden kacti sanirim.
Kac saatte bir emziriyorsunuz gun icinde? Oglum hala iki saatte bir emmek istiyor, 3 saate cekemedim bir turlu? Sizin nasil?
Ne zaman isterse emiyr benim oglum. Uyanikken saaat basi ya da yarim saatte emiyr. Gece ise 3 saatte bir emiyr.

Benim oglumda oyle. Hizli emince genzine kaciyr basliyr oksurmeye. Hic birsey yapmadan bekliyrm. Oksurup kendini toparlayinca tekrar aliyr memeyi.

Beni anlatmissin resmen. Afedersiniz dislerimi fircalamadan bir gün geçirdiğim oluyor. Aynı geceligi hiç çıkarmadan 2 gün geçirdim. Saçlarımı taramadan duşa girip çıkmalar, Kaş bıyık hakgetire. .
Takı toka takmak yoķ dışarı çıkınca önü açık emzirme ye en uygun ne varsa onu giy in çık. .makyajı Enson hastane odasında yaptım.

Hiç bukadar bakımsız olmamistim. Avm ye gidiyorum onu giy çıkar o göbek gözüme bata bata bişey almadan çıkmalar.daha neler neler. .

Bebek mis tatlı mucize .bişey demiyorum o kısmı ayrı.

Lakin benimde bir geçmişi m var. Aliskanliklarim var. Şuana kadar yaşadıklarımı çok özledim.

Gazete okumadan, magazin takip etmeden, piyasayı takip etmeden geçen gunlerimmi olacaktı. Deseler inanmazdim.

Ha buarada gecengun kiz Migros da çığlık basinca bizde susturamadigjmizdan Reyon arasında altını değiştirdim. .

Susmadi arabaya yetisene kadar fenalık geçirdi. Migrosun deposuna emzirdim. .

Bakalım başka neler yaptıracak minnos.

bizde bugün ikinci aşımızı olduk boyumuz 60cm kilomuz 5700 olmuş baya ağladı kuzum ya dayanamıyorum ağlayınca ne zaman ikiay oldu diyorum bir yandanda daha çok vakit geçmiş gibi geliyo

bende diyorum k hayatıma resmen ambargo kurdu hiç bişey yapamıyorum evde pinekle yanlızlıktan çok sıkıldım eşimi görmüyorum desem yeridir konuşmak hakgetire o uyuyunca uyumak istiyorum yemek işler bana bakıo hangisini yapsam karar veremiyorum yorgunluk cabası tkı takmayı çok seven ben onları bile görmüyo gözüm yüsükler zaten olmuyo hala ah ah of of dünyanın en güzel duygusu kendinden geçiyosun ve o oluyosun artık

Annelik zor meslekmis olunca anladim ben de. Tum hayatimiz bebeklerimize ait artik. Ben de bazen cok bunaliyrn. Ozellikle hic susmadan agladiginda. Kiziyrm sonra da vicdan azabinda öluyrm. Bebek saat kacta uyursa o saatte uyumaktan bile sikildim. Istedigim saatte bile yatamiyrm. Wc ye banyoya zor giriyrm. Bebegim babasin da bile durmadigi icin ayakta yemek yiyrm ;(( disari cikamiyrz bile. Esimle konusa ak vaktimiz de kalmiyr. Bu tempoda hasta etti beni. Ama gecici bu donemlerimiz diye dusunmeyi tercih ediyrm yoksa aklimi oynatabilirim.

Az önce kocamla yürüyüşe çıktık tartildim hala 70 kiloyum ya 15 kilo fazlam var yagli falan da yemiyorum dikkat ediyorum az önce annemler dondurma yedi agzimi bile sürmedim nasil gidecek bu kilolar bağırsaklarım da hic çalışmıyor sezeryan olduktan sonra hemoroidim daha beter bir hal aldi gitsem mi doktora rektal kanamam oluyor benle aynı durumda olan var mı sezeryandan sonra hemoridi olan ya da ilerleyen?

Ya ben de sadece ben öyleyim saniyorum herkes te varmış ya bu sıkıntılar...disardan asos yal gormemisin çocuğu olmuş modunda görülüyorum ama öyle değil ki hiç durmuyor ve hep ağlıyor hep ilgi kucak konuşmak istiyor kızım kimsede durmuyor sadece memede susuyor.. varsın böyle geçsin günler napalım sağlıklı olsun larda birlikte avm gezecegimiz günler de gelecek ins:)

Bugün oğlum iç çekio diye size yakınırken bizim kurumun iftar yemeği vardı aldık oğlumu oraya gittik hiç üzmedi ateşi de olmadı maşallah çok şükür :)) ben şunu anladım çocuklar gezmeye alıştıkça sıkıntı yaşatmıolar ben 10 günlükten başladım gezmeye aynen devam ama emziğin yardımı da büyük :)))

Bir gece daha uyutma seansı sonrası yazıyorum. Çocuğu uyutmaya çalışan ben ,yatağına koyuyorum ağlıyor kucağıma alıp sakinleştirip tekrar koyuyorum ağlıyor babası gelip neden ağlatıyorsun benide uyutmuyorsun al kucağına bi türlü öğrenemedin şu çocuğu uyutmayı diye beni üzen adam...sabah işe gitcek belki oda haklı.bende çocuğun uyumasını beklemek saçma geliyor saat 18den beri uyanık her zamanki gibi saat 12 oldu.bana senin bebeğin böyle kabullen diyor bende inatla denemeye devam ediyorum daha erken uyutabilirim bi düzeni olsun diye

Kimse benle ilgilenmedi ( oğlum iç çekio sürekli aşıdan sonra çok korkuyorum geçmez diye
canim duru aglayinca biraz ic cekio arkasindan ve bu beni kahredio ama suruptan sonra kesilmesini duydugum ii oldu....en azindan yasarsam bole bisi atesi dusuksede weriyim madem dr.u onermis nasilsa...
Annisler, daha once de sordum ama gozden kacti sanirim.
Kac saatte bir emziriyorsunuz gun icinde? Oglum hala iki saatte bir emmek istiyor, 3 saate cekemedim bir turlu? Sizin nasil?
canim duru sadece emdigi gunler de 1 saatte bir falan emio fakat asil sunu paylasmak istedim dr.muza ben 10 dk emip birakio falan filan sotular yonelttigim de

Bebek anne gogsunu ilk 5 dk % 80 ni bosaltir kalan sure de emmesi de cok bisi ifade etmez ...eger bir bebek memede 15 dk fazla duryorsa ( bu ay icin dio artik yeni dogan degil ) o cocuk doymuodur yada aliskanlik haline getirmistir uzun emmesi daha saglikli die bisi yok... 5 dk emip 1 saat sonrada isteyebilir 3 saat sonrada dedi....faydasi olurmu bilmem anlicagin bu bizim elimzde degil tatlim...

canim duru onu en cok burnu tikali iken yapior meme de de biberonda da yada cok ac ise yutabilcaginden fazlasini hizla cekince hem fiskirtio yandan hem akitio hem genzine kacio oo susuo ben otuup agliom korkudan bembeyaz oluo nefesi duruo resmen...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…