2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

Eltilerin cogu böyledir ki sen bir CANLI getirdin dunyaya elbet zorluk cektin vucudun onu tasidi doyurdu kan verdi ee haliyle biraz kilo almamiz ve hala biraz domidik kalmamizda normal merak etme en az senin gibiyiz daha fazla kilosu olan var az olan var...
Ben hamileligimde faceye resim eklemistim hemde yemek yerkern 1 ark yorum atti az ye cok kilo almissin diye
tabi bende bos durmadim bir canli getiricem dunyaya kanimdayken ona iyi bakmam lazim minicik dogarsa uzulurum diyede bir mesj atmistim masallah kizim biz esimle uzun olmamamiza ragmen gayet iyi dogmustu 4912 gram 53 cm boyuydu... sende böyle tepki ver haklisin kiloluyum dedikce ustune gelir...
Arkadasim ben bunlari dedikten sonra hep foto yorumlarken aa ne guzel ne tatlisin vsvs dedi korkudan yalanciktan

Eki Görüntüle 1190464
Eki Görüntüle 1190463
Kızlar üç ay içindeki değişimimi paylaşıyorum nasıl ama :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Ne guzel 1 mucize göbisinde 1 canli varken cok ilginc Rabbimin mucizesi bazen kizima bakarken bu benim karnimdamiydi benmi dogurdum diyorum insanlarin icinden insan cikmasi hep ilginc gelmistir bana...
Göbusun fuze gibi buradan belliymis pasa olacagi hicte kilolu degilsin hepsi karnindaymis masallah

Kizlar cok alakasiz olacak ama bebeklerinize d vitami veriyormusunuz ben korkuyorum bingildagi erken kapatiyomus diye duydum korkuyorum vermiyorum sizler veriyonuz mu
D vitamini olmazsa olmazlardan eger bilgildagi normalinden kucukse doktor önermeyebilir.... Bilgildagi normal oldugu halde kendi kendimize vermeme karari alirsak bebegimiz icin tehlikeli olabilir sekil bozuklugu kusur vs... sorunlar ortaya cikabilir...

Ben arada kacamak yapiyorum hava cok guzel oldugu gunlerde kizimla gunesleniyoruz ve öyle gunlerde vermiyorum zaten ayni vitamini gunesten aliyor.

o Mayali göbis bendede var böyle pofuduk pofuduk bazen kizimin basini karnima katiyom cok yumusak geliyor sanirim hemencik Zzzzz...

Masallah canm cok cok sevindim insallah hep böyle fosur fosur akar sutlerin de mamadanda kesersin miniki Biliyorum sut diye diye top gibi olucaz ama dedigin gibi denize girerken mayo giyeriz ancak kom liza mayolari cok iyi gider mayis analarina bu sene

Bunlari yuzunemi dedin dediysen iyi ettin icinde birakma de iste acik sözlu insanlari severim hicte acik sözlu olamadigimdan sanirim
Esimde isyerinde karim dogum yapti demisti hatta 2 hafta babalik izni vardi evde kalmisti tekrar ise dönunce orada calisan bekar bir kadin esin inek mi oldu simdi dedi esimde sinirlenmis artik muhattap olmakta istemiyorum artik onunla diyordu... ne diyecegine bilememisti susmustu oda......
Sut veriyoruz bir nevi inegiz aslinda ama disaridan saygisizca bunu söyleyenlerden de kabul etmemiz gerek... inek oldugumuzu ustune basa basa söyleyen de tomris`idi. Hep beraber Mööö!

Cok gecmis olsun canm tekrardan hicbir sorun olmamasina cok sevindim Bebisin kilosu nasildi 2. ayda ?
sana bikac tavsiyede bulunayim belki isine yarar...
Biliyorsun benim kizda cok kusuyordu yuzu gözu mosmor oluyordu nefessiz kaliyordu dusun okadar cok kusuyordu careyi buldugum seyler...

1.Kizimi gunde en az 5 saat basi dik bir sekilde uyuttum yastigini yukseltip durdum...
2.Her emzirdigimeden 3-4 dk sonra gazini cikardim tekrar emzirip tekrar 3-4 dk sonra gazini cikardim
3.Onu yatirarak emzireye son verdim... Artik kucakta basini yastikla destekleyip daha havada tutarak emziriyorum
4.Elimden geldigince onu tasidigimda dik tutmaya calisiyorum ve son olarak emzirmeden öncede gazini cikariyorum surekli gaz cikarma ugrayisindayim anlayacagin.
Insallah sizinkide gecer cok sukur 1 haftadir azicik azicik kusuyor ama öyle cesme gibi fiskirircasina vs kusmalar gitti...

Biz denizden cikarken kocalar tutucak havluyu tam alacaz derken hoppp kandirdim yerken iyidi ama kal böyle demesinler

Kızlar sabah 2. Ay aşımızı olduk çok ağlamadı şimdilik ateşimizde yok. Kilomuz 5300 kg boyumuz 58 cm 2 ay 4 günlüğüz. Sizce gelişimi nasıl iyimi.
Canim sizinkininde kilosu bizimki gibi her anne gibi biraz az buluyorum bende.... sende benim gibi emzirmeye calis tabi alirlarsa bizde 5360 tik 2. ayda...
Mama yiyecek kadar da zayif degiller ama...

Annisler, daha once de sordum ama gozden kacti sanirim.
Kac saatte bir emziriyorsunuz gun icinde? Oglum hala iki saatte bir emmek istiyor, 3 saate cekemedim bir turlu? Sizin nasil?
Kizim istedikce emziriyorum gunduz 3-4 saatte 1 emiyor ama geceleri uykusu derin oldugundan 6-7 saatide buluyor malesef

Insallah kg almistir canm yarin guzel haberlerle gelirsin umarim...Bebis kac gunluk bizimki 2,5 aylik suan. 1 haftaya yeni randevu vericekler bende cok merak ediyorum kg sunu.
Kizim 5360 kg su ben 53.6 diye yazdim örnektede öyle diyordu ama beceremedim sanirim... Tum persentil siteleri cozuk diyip durdum kendi kendime :))

Cok zor bir cocukluk yasamissin anne babadan mahrum sevgiye muhtac bir sekilde....
Ben anne babamla olmama ragmen ne annemden ne babamda öyle canimli cicimli öpusmeli sarilmali bir iliski görmedim hep soguk bir sekilde davrandilar annemi evlenmeyene kadar öpmuslugum olmamisti hic... ben evlendikten sonra annem bana kizim canim demeye basladi gurbetlik bu olsa gerek kiymet yeni anlasilmisti.....

Hele babam ne zaman öptugunu hatirlamiyorum sanki biraz sarilsa abdesti bozulacak gibi davraniyor hep mesafeliydi iliskimiz Turkiyeye gidincede babamin elini öperim hg kizim der sadece... Malesef bende soguk biri olarak yetistim bakma burada CANIM dedigime canimli samimiyet dolu bir ortam oldugu icinde burayi cok sevdim tabi.....
kizima tatli bir söz söylerken bile zorlaniyorum halbuki dogmadan ne hayaller kurmustum annem gibi soguk olmayacagim kizima karsi... hep öpucem sarilicagim 2 lafimdan biri bitanem askim olmali diyordm ama hala öyle degilim insallah gecer icimden geliyor ama dilimden cikmiyor birturlu kendimi zorluyorum simdilik :)
Insanllah aradigin mutlulugu esinde cocuklarinda bulursun canm burdan bile besbelli cok iyi niyetli temiz bir insan oldugun Rabbim gönlunun istediginden kat kat fazlasini versin sana esinle Demir ve Deren bebisinle hep musmutlu olursunuz insallah...
Anne babalarimizdan gördugumuz ve begenmedigimiz huylarini cocuklarimiza karsi sergilemeyelim biz.

Insallah kilosu iyi olmustu canim ki bence almistir masallah bi kacgundur aliyor sutunu darisi benim kizin basina gunduz iyi ama gece sorunlu malesef oda bir degisse sorun kalmayacak.

bizde bugün ikinci aşımızı olduk boyumuz 60cm kilomuz 5700 olmuş baya ağladı kuzum ya dayanamıyorum ağlayınca ne zaman ikiay oldu diyorum bir yandanda daha çok vakit geçmiş gibi geliyo
Masallah gelisimi cok iyi.. Bende eski resimlere bakinca buyudugunu farkediyorum ve o ilk dogdugu halini bile özluyorum cok daha minicikti diye buyemesi hem guzel hem uzucu... kiymetini biliyorum ama o istedikce kucagima aliyorum emziriyorum onunla oynuyorum herzaman gecmez bu tatli anlar elimize.

ewlilik yil donumumuz geldi catti iste
...

beklemiorum hic bisi beklemiorum bir tanecik gul bir tebessum yeter

beklemiorum ki hic bisi allahim ama unutirsa essek cennetine gider :))) yazik ne cekti be ))

Hayirli olsuncanm ailenle nice mutlu evlilik yillarini kutlarsiniz insallah...
Belliki cogumuzinki bu ayda ne de olsa yaz dugunleri guzel olur akillilar iste haziran temmuz agustos gibi kiymislar nikahi 😄 bizimkide bu ayin 27sinde 6 yil olacak...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bugün göz doktoru kontrolumuz var en son kizim 1 aylikken gitmistim suan 2,5 aylik 6 hafta gecti insallah döndugumuzde kullandigimiz o zararli damlaticilari hoplaya ziplaya cöpe atarim cok istiyorum bu iskencenin bitmesini kizim dogdugundan beri aliyor bu antibiyotikleri dua edin teyzeler... hastaneden hemen sonra yazarim size durumu.

Son düzenleme:

benim bebek gazlı bebek,herşeyi tam karnı tok gazı yok dediğinde yatırıyorum ama ağlarken aldığımda yine gazı oluyor.bende bu yüzden uyumuyor diye düşünüyorum bu gazın sonu yokmu :26:

inşallah canım, gün geçtikçe bi iyi oluo bi kötü böle böle gider herhalde düzen diye bişe yok bence :)

Cok gecmis olsun canm tekrardan hicbir sorun olmamasina cok sevindim Bebisin kilosu nasildi 2. ayda ?
sana bikac tavsiyede bulunayim belki isine yarar...
Biliyorsun benim kizda cok kusuyordu yuzu gözu mosmor oluyordu nefessiz kaliyordu dusun okadar cok kusuyordu careyi buldugum seyler...

1.Kizimi gunde en az 5 saat basi dik bir sekilde uyuttum yastigini yukseltip durdum...
2.Her emzirdigimeden 3-4 dk sonra gazini cikardim tekrar emzirip tekrar 3-4 dk sonra gazini cikardim
3.Onu yatirarak emzireye son verdim... Artik kucakta basini yastikla destekleyip daha havada tutarak emziriyorum
4.Elimden geldigince onu tasidigimda dik tutmaya calisiyorum ve son olarak emzirmeden öncede gazini cikariyorum surekli gaz cikarma ugrayisindayim anlayacagin.
Insallah sizinkide gecer cok sukur 1 haftadir azicik azicik kusuyor ama

Kizim istedikce emziriyorum gunduz 3-4 saatte 1 emiyor ama geceleri uykusu derin oldugundan 6-7 saatide buluyor malesef[/QUOTE]
Canım 2. Ayında 1300 gr almış şükür bu ay da takipteyiz bakalım. .önerilerini dikkate alicam 2 gundur iyi şükür. .

kaynana her şekilde kaynana galiba.senin gibi insanı bulmuşlar öpsünde başına koysunlar dimi.

sana yazdıklarımı görmedin sanırım canım.Demir nasıl biraz geçtimi asliği?

güzel haberlerle gel canım inşallah

Günaydın kızlar sizi cok takip edemiyorum arada bi girip bakıyorum boyle..herkes iyidir ins..biz iyiyiz cok sukur idare ediyoruz hergun annene gidiyorum yada o bana geliyo..ne kadar uslu olursa olsun iki bebeğe bakmak cok zor..gaz sıkıntımız bitti cok sukur gaz bitince düzen de yavas yavas oturur ins..hepinizin kuzuları öpüyorum..

Canlarim sürekli okuyarak takip ediyorum izinde olduğum surede hiç pc açıp ta bakamadım cep telefonun dan sadece okuyabiliyordum. Canlarim pazartesi günü analık iznim bitmiş ise basliyor olacagim. Canım oğlum kuzeye anne anne ve babaanne bakacak. Inan soon 1 aydır stres içinde yim ise gidince nasıl olacağını düşünmekten tükendim.esimle beni xor gunler bekliyor. Hadi Bismillah.
Biz ne anneme nede kayinvalideme yakın oturmuyoruz. O nedenle anneler kuzeye bakmak icin evimizde kalacaklar Bundan sonraki hayatımızda ya annen yada kayinvalidem bizimle olacak eşimle başbaşa bir saatimiz bile kalmayacak.

Hayır ya bisürü yazdım silindi mi simdi

Kk yaptın yapacağını yeniden yazıyorum hepsini.
Kuzeye annemin de benimde kayinvalideminde bakışı farklı olacak yavrum 3 elde düzensizlik içinde büyüyecek. Diye çok üzülüyorum.
Mesela annem kuzeyi serin tutmanin iyi olacağını biliyor. Çünkü oğlum sıcaktan ve güneş ten hiç hoşlanmıyor . Serin bir odada saatlerce uyuyor güneşli sıcak bir odada yarım saat bile uyumuyor.
Annem hava sıcak kucağıma alınca benimde sıcağında kuzey ısınıyor diye emzirme dışında kucağıma almama bile kiziyor.
Ellerinizi ucu ile uzaktan tutuyoruz ki isa bu şekilde huzurlu oluyor tek parça incecik bir aletle yatırıp kaldırıyor.
Ben gündüzleri altına bir bez serip altını açıyorum havalandırma sık sık nasıl mutlu oluyor.
Ayaklar havalarda uçuyor konuşuyor pek rahatliyor.
Kayinvalidem kuzeye alışmak için bu hafta bizimle kalıyor haftaya ise başlayınca zorlanmasın diye.
Dün ben yemek yaparken kuzeyi o uyuttu isim bitince odasına gidip baktım battaniyesini
Ağzına kadar çekmiş başına da bir tulbent örtüsü bulmuş ortmus bizimki kızamık cikaracak.
Hemen açtım üstünü başını .
Bu sabah altını değiştiriyor dum hapsurdu kv.. çabuk kapat oyalanma unuttu çocuk demezmi.
Anne biz territorial hava bize sıcak sa bu yavrular niye ürünün oda aynı insan dedim.
Yani anlicaniz kv user hasta olur diye çok korkuyor bu 40 derece istanbul sıcağında elinden gelse pamukla battaniyelere saracak.
Uyarınca bir hırka giydirmicekmisin sen şimdi bari uzun kollu bir şey giydireydin yok mu almadan mi diyor ....

Yoldayım epey bozuk yazmisim hemde telden yazıyorum Özür dilerim canlarim...

Çocuk sayısı arttıkça bu davranışların sayısı da arttı ama olsun önemli olan düşününce anlaması
Ben de biraz daha mesafeli ve temkinli olmalıyım demek ki.....

Konusmasida guzel olsun..
Dusunmus en azindan bunu anlamak guzel..

Buarada persembe oldu bile :)
Planda bir degisiklik var mi ki?

inşallah canım, gün geçtikçe bi iyi oluo bi kötü böle böle gider herhalde düzen diye bişe yok bence :)

Galiba evet..
Hamilelik gb supriz hala cocuklarin gelisimi..

Yoldayım epey bozuk yazmisim hemde telden yazıyorum Özür dilerim canlarim...

Allah kolaylik versin..
Artik biri kapatir biri acarsa cocuk daha cok hasta olacak..
Cok zor..
Alisacaktir insallah kayinvalidende..

Canım uyku düzenini oturtmak için şu an çok erken. İlk üç ay bebeğin anne kucağına ihtiyacı var. Uyku eğitimi 4. Ayda verilmeye başlanırve 6. Ayda tam oturur. Ferber metodu, tracy metodu ve harcey metodu gibi metotlar var. Hangisi sana uyarsa onu deneyebiliyorsun. Senin anlattığında bunlardan biri. Ancak baştada dediğim gibi şu an için erken

Kızlar birde çocukların belirli haftalarda büyüme atakları oluyormuş. Bu haftalarda bebekler daha huysuz, daha çok emmeye meyilli olabilirmiş. Uzmanlar bu haftalarda çocukların üstüne pek gidilmemesini inatçı olunmamasını söylüyor. Her büyüme atağından sonra bebekler daha önce yapmadığı birşeyi yapmaya başlıyormuş. İnternetten büyüme atağı yazıp araştırabilirsiniz.

Dun agla agla icim disima cikti.asidan sonra utkunun atesi 38.1 oldu carpol icirdik ama ancak 36.8 dustu.grce saat 4 gubi gene yukseldi ve bi kere dah icirdik.sukur simdi iyii 36.5.....kilosu 5800 boy 57 cm kafa 39.5 hersey yolunda dedi hemsireler........buarada 20.de benim dogum izim bitiyo sma malesed ise baslayiycam.cunki kimselere guvenemiyorum ve 6 ay ucretsiz izin alcam.bkalim ev hanim olmak nasil bisimis gorcem.2 agostos gorumcemjn nisani var ben hala 80 kilodayjm bakalim kiyafet bulabilcemmi 25 kilo aldim ben hamileyken simdi ceremesinu cekiyorim.2 ayda 15 kilo verdim amaa daha 10 kilo fazlam var......

Canım çok ihtiyaç yoksa bence de izin almak mantıklı. .ben 1 yıl kesin alcam 2.yil duruma göre çünkü başka şehirde ne annem ne kayinvalidem yanımda olacak. .mecburum izin almaya..kimselere veremem suan kızımı. .öf ben de bu ara bi yakinin nişanı düğünü olmasa die dua ediyorum kilo verdim ama göbek ve bel bıngıl bıngıl çok çirkin duruyor

Arkadaslar belki konusu gecmistir ama bisi danismak istiyrm.
Oglum 70 gunluk ve birkac gundur baya tukmuklu agzi. Sebebini bilen var mi? Surekli tukmuk siliyrm

kızlar ben çalışmaya başladım biliyorsunuz ikinci haftanın içindeyim gerçekten başkasına çocuk emanet etmek zor biliyorum.benim annem bakıyor ikisinede yanına bir yardımcı ayarladık eylüle kadar.eylülde büyük oğlum kreşe başlayınca bir tek bebekle idare eder annem.büyük oğlumada o bakmıştı henüz üç aylık bile değilken işe başlamıştım .doğum yaptığımda işsizdim yeni bir iş bulmuştum bu nedenle süt iznim dahai olmamıştı.sütümü hep sağarak idare etmiştik.maşallah sütüm boldu öyleki birikmiş sütleri annem bir süre sonra bozulmasın diye yoğurt yapıyordu o derece yani.ben çocuklar küçükken işe başladığım için büyük oğlum hiç zorlanmadı diyebilirim.zaten evde anneyi pek görmediği için işe gelirken hiç ağlamazdı güzel güzel yolcu ederdi beni.bir akadaşım vardı aynı dönemde doğum yaptığımı o 7 aylıkken işe başlamıştı ve çok zorlanmıştı tamda bebeğin anlamaya tanımaya başladığı bir dönemdi işe gittikten sonra bebeği saatlerce ağlardı bakıcısı sakinleştiremezdi.aslında o yüzden erken başlamanın avantajlarıda oluyor bazen.tabi bakıcak ve güveneceğiniz biri varsa bu dediklerim geçerli.annem olmasa bende ne yapardım açıkçası bilemiyorum.

Çalışan anne olmak çok zor çok....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…