2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

Canım tekrar geçmiş olsun. İki doktor farklı konuşmuş, bu iyi değil bence gidebiliyorsan 3. bir doktora git ultrason cihazı iyi olan. Bence canım sen mutlaka dinlen hiç birşeyi kafana takmamaya çalış olumlu düşün olumlu olsun. Bol bol "ya Mübdi" diye du et. Ayetel Kürsi oku. Allah'ın izniyle eyican06 gibi müjdeli haberlerle geleceksin inşallah. Dualarım seninle.

Canım bunlar çok normal sana aşağıda bugün okuduğum gebelik org.daki 9. haftadaki konuyla ilgili bölümü kopyalıyorum. Çok güzel açıklamış artık geriden gidiyormuş önden gidiyormuş kısmını takmayın. O kısmı 20. haftadan sonra takmaya başlıcaz. Allah'ım o günleri hepimize göstersin inşallah.

[h=3]Ultrasonografi ile gebelik haftası belirlenmesi[/h]Gebeliğin İlk 13 haftalık döneminde ultrasonografi ölçümlerinde bebeğinizin baş-popo mesafesi (CRL=crown-rump length), yani oturma boyu ölçülür ve bu ölçüm ultrasonografi cihazı içindeki yüklü verilere göre otomatik olarak gebelik haftasına dönüştürülür. CRL oldukça hassas bir ölçümdür ve bu ölçümünün yanılma payı yalnızca +/- 3- 4 gündür.Bu nedenle yapılan ölçümde çıkan gebelik haftası sizin Son Adet Tarihinize göre yapılan hesaplamayla uyuşmadığında CRL ölçümü gerçek gebelik haftası olarak kabul edilir.
Bu uyuşmazlığın nedeni Son Adet Tarihinizi (SAT) hatırlayamamanız veya yanlış hatırlamanız olabileceği gibi, gerçekte yumurtlamanız adet döngünüzün 14. gününden daha farklı bir gününde (daha geç veya ender olarak daha erken) olmuş olabilir.
CRL ölçümü tüm ırksal ve kalıtsal özellikleri gözardı eden bir incelemedirve bebek bu incelemede sizin sandığınızdan daha büyük çıktığında bu bebeğin "iri" olacağından daha çok gebelik haftanızın Son Adet Tarihinize göre hesaplandığında yanlış olduğunu gösterir.
20. haftaya kadar yapılan ultrasonografi ölçümlerinde aynı haftalardaki tüm bebekler birbirlerine yakın büyüklük ve ölçümlere sahipken 20. haftadan itibaren ırksal, kalıtsal ve anne adayına ait özellikler (sigara kullanımı, yanlış beslenme, bebeğin kilosunu etkileyen çeşitli hastalıklar) de devreye girmeye başlar ve aynı haftada bulunan bebekler arasında kilo ve boy farklılıkları belirginleşmeye başlar. Bu nedenle gebeliğin ikinci yarısında yapılan ölçümler gerçek gebelik haftasını belirleyebilme yetisinden giderek uzaklaşır.
Yaklaşık 100 anne adayından 15'inde SAT'a göre hesaplanan gebelik haftasının CRL ölçümüne göre yeniden düzenlenmesi gerekir. Bu düzenleme ("düzeltilmiş gebelik haftası") ileriki gebelik haftalarında bebeğin gerçek haftasının bilinmesi açısından son derece önemlidir.
Bu hafta (veya geçmiş veya gelecek birkaç hafta içinde) doktorunuz size yeni bir Muhtemel Doğum Tarihi belirlerse (belirlemişse) şaşırmayın.

Canım çok endişelisin yazdıklarından anlaşılıyor. Çünkü çok karışık geldi kafam karıştı. İnşallah herşey yolunda gider. 2 ayrı doktoramı gittin ve her ikiside sonlanacak mı dedi.

Aslında 13. haftada büyük ölçüde belli oluyormuş ama yanılma riski olduğıundan doktorlar çok sorumluluk almak istemiyorlarmış diye biliyorum ama duydum 13. haftada öğrenen :)

Kızlar selam, 12. haftada söyledi bana doktorum oğlumun cinsiyetini.
İyi bir doktor 3. ayda anlıyor ama yanılma payı olur adım lekelenir diye söylemiyorlar.

canm benm çok çok geçmiş olsun ben de bu cuma benzer bişeyi yaşadım 7 haftalık ve kese var bebek yok kalp atışı yok dedi doktorum içim içimi yedi ve c tesi ilk iş özel başka bi hast gitmek oldu ve bebeğim göründü kalbide atıyordu çok şükür.. yaşadıgın duygularını anlıyorum moralini yüksek tut ve başka bir doktora daha git..

Canım bana kürtaj dediklerindw 5 farklı doktora gittim. Hepsi kürtaj deyince oldum. Farklı doktorlara görün emin ol. Bence en iyisi kürtaj olmak. Düşürmeyi beklemek heleki bayram üstü seni daha çok yıpratır. Düşğk yaptıktan sonra içeride yine birşeyler kalabilir ve kürtaj olmak zorunda kalabilirsin. Ben hemen yaptırmıştım kürtajımı. Gittim yarım saat içinde genel anestezi ile girdim çıktım. Rabbim ömür vermemiş dedim.

bende bugün seninle aynı şeyleri yaşadım
bir dr kesenin altında kanama gerçekleşmiş dedi ama benim kanamam yok beyaz akıntım var oda normalmiş kalp atışını dinledtti bugun yaşadıklarım çok uç noktalardı bır kaybetme korkusu birde kalp atışını bangır bangır duyunca uçarcasına mutluluk...
progestan hap başladık günde 2 adet
diğer dr kanama görmedi sağlıklı diyebilmem için erken daha cok küçük dedi kalp atışına baktı duyamadık ultrason cıhazıda cok önemliymiş bunu öğrendim. olumsuz şeyleri okuma arkadaşımmoral bozma konuş bebeğinle bizi bırakmayacaklar allahın izniyle

Yah beni de ekleyin bu listeyeee :)
Bizim de tahmini doğum tarihimiz 23 Mayıs 2014. Biz de bahar bebeğiyiz :)
Ben hamile olduğumu 4 haftalıkken öğrendim.
Perşembe günü ikinci kontroldeydim. Kalpatışlarını duyduk çok şükür herşey yolunda.

slm kızlarr

yazmıyorum ama her gün sizi okuyorum. çünkü sürekli uyumayla, tıkınmayla, mide bulantısı,baş dönmesi ile meşgulum. 1,5 kg aldım saçlarımın beyazı çıktı azıcık çirkin bir anne olmaya başladım. sadece kocamın ve ailemin yanında kendimi prenses gibi hissediyorum onun dışında işte filan kötü hissediyorum

Canım bnm kanamam olmadı ama kasık ağrım ve progesteron düşüklüğüm oldu. Kasık ağrım hala var. Gönlünü ferah tut hiç belli olmaz. Sağlıksız bir bebek oluşmasına karşı düşük olabiliyor bazen. Sen dinlenmene bak.inş bebeğin tutunabilir sana sağlıklı bir şekilde.

Bu arada bence 10+ 3 te 2 li test çok erken onu araştır. Sonuç vermeyebilir. Beni doktor 12 +2 de çağırdı.

Ben biraz kiloluyum zaten bugün bahçıvan elbise bakmaya gittik 42 beden şuan bedenim. Hah bahçıvan elbiseyi giydim tam oldu. Mümkün değil 3 ay sonra giyemem o şekildeydi. Anneme diyorumki bunlar benim için normal elbise oldu hamile elbisesi değil dedim gülmekten öldük

Canım doktora sor kendi kendine düşer mi diye düşer derse kendi haline bırakabilirsin. Biraz kanaman ve ağrın olur ama bu senin kararın. Benim arkadaşım düşük yaptı sonra tekrar gebe kaldı özel bir bayan doktora gidiyordu. Doktor bebeğin kalp atışı yok yarın gel kürtaj yapalım demiş. Arkadaşımda yok ben yaşadım bir kere kendi düşsün demiş. İki hafta düşmeyince başka bir doktora gitti. Kalp atışlarını dinlemişler. Şimdi 3 aylık bir kızı var. Az kalsın doktor yüzünden kaybedecekti.

bazen benimde oluyor ama baska doktorla görüş derim takılma kötü düşüncelere

Ben komşuya gidiyorum kızlar günlerdir evde çok sıkıldım görüşürüz .....

oh ne güzel gidebilecek komşuların var gözün cıksın gurbet ben cok sıkılıyorum.

hoşgeldiniz aramıza...

kızlar gelişimi ve boyu hakkında benimde böyle düşüncelerim olmuştu ama burdan yazılanlarıda okudukça şuna kanat getirdim doktorlar 3 ay dolmadan önemsemiyolar okdar rahat ki rabbim kimseyi ikileme düşürmesin

beyaz melek kaç kilo aldın merak ettim hamilelik pantolonu aldığına göre....

canım ben zaten 80 kiloyum. göbeğim de var. hamilelikten sonra henüz kılo alamadım aksine haftada 2 kilo zayıflıyorum.ama kasık ve bel ağrıları olunca herşey bana dar gelir oldu. osıralar alışverişe çıkmışken de 50tl olan kot 20tlye düşmüştü :) aldım giydim.iyiki de aldım dedim. kardeşimde yeni doğum yaptı onun da kotları vardı onunkileri de kullanır oldum gayet memnunum yane...

kızlar benm çok şükür şimdlik bir sorunum yok ama sarı akıntım var bu normal mi , korkulacak bişey yok değil mi yoksa dr a sormalımıyım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…