günaydın kızlar bu cuma kontrolüm var ama düşük rüyaları görmekten uyuyamaz oldum ya psikolojim bozuldu galiba. ya düşük rüyası görüyorum yada boş kese. cuma gel artıkkk
canım ben bi yerde okumuştum bu kahverengi pembe akıntıları.. bu tür kanamalar plesenta gelişiminde de oluyormuş...
8. GEBELİK HAFTASI (7+0, 7+6. GÜNLER)
BU HAFTA SİZDE OLUŞAN DEĞİŞİKLİKLER
............ Bu haftada rahiminiz artık bir portakal büyüklüğüne erişmiş durumda. Yandaki resimde rahim ile çevre organlarınız arasındaki komşuluğu görüyorsunuz. Rahiminiz gördüğünüz gibi mesanenin üzerine yatmış durumda ve bu nedenle sık idrar çıkma şikayeti yaşamaya devam ediyorsunuz. İlerleyen haftalarda rahim büyüdükçe mesanenin üzerinden kalkacak, ancak üçüncü trimesterden sonra büyümesiyle yerçekimi yönünde tekrar mesaneniz üzerine "yatacaktır".
Gebelik hormonlarınızın etkisiyle bu haftalarda çeşitli cilt problemleri yaşayabilirsiniz. Bazı anne adayları ergenlik dönemindeki sivilcelerinin geri döndüğünü görüp şaşırabilir. Gebelikte cildin yağ salgısı arttığından cildiniz sivilce oluşumuna elverişli hale gelmiştir. Endişelenmeyin. Bu cilt değişiklikleri sıklıkla birinci trimesterden sonra kaybolur. Çok ender durumlarda ise bu değişiklikler tüm gebelik boyunca devam edebilir.
DİKKAT
Folik asit takviyesi almaya devam ediyorsanız bu haftadan itibaren bu takviyenin artık gerekli olmadığını bilin. Folik asit, doktorunuz tarafından size nöral tüp adı verilen yapının oluşmasına takviye amacıyla verilmiştir. Bebeğin beyin ve omuriliğinin yerleştiği kemik kanal, yani nöral tüp bu haftada çoktan gelişimini tamamlamıştır.
Bu hafta içinde bebeğin yerleştiği rahim iç tabakasının gelişimi ve idamesinden sorumlu olan hormonun üretim işlevi yumurtalık dokusundan plasenta adı verilen yapıya devredilecektir. Bu devir esnasında bazı anne adaylarında az miktarda lekelenme tarzında kanamalar olabilmektedir ("plasental shift", yani "devir teslim" kanaması).
Yine çok ilginç bir şekilde rahminiz gebelik öncesi dönemin alışkanlıklarını sürdürerek bu hafta içinde, tam adet kanamanıza denk gelen günlerde, adet sancılarına benzer kramp tarzı ağrılar oluşmasına ve hatta bazen kanama bile görmenize neden olabilir. Rahimin bu "programlı davranışı" %20 anne adayının bu kramplar nedeniyle endişelenmesine neden olmaktadır. Gerçekte gebelik devam etmekte, rahim ise sanki adet kanaması olacakmışçasına kurulu bir saat gibi zamanı geldiğinde kasılmaktadır. Bu durum önümüzdeki aydan itibaren büyük olasılıkla normale dönecek olsa bile çok az anne adayında her ay belli zamanlarda kramp tarzı sancılar devam edebilir.
Bu haftalarda uykuya aşırı eğilim, yorgunluk hissi, unutkanlık, göğüslerde dolgunluk, sık idrara çıkma, karnın adeta "davul gibi şişmesi" gibi belirtilerin olması tümüyle normaldir.
Bazı anne adayları da hiç bir değişiklik hissetmediklerinden bebeklerinin sağlığı ile ilgili endişe duyarlar. Gerçekte ise anne adaylarının yaklaşık %20 kadarı bebekleri sağlıklı gelişmesine rağmen gebeliklerini bu şekilde sürdürürler.
Merhaba kızlar hayırlı mutlu güzel sabahlar
Yazmasam da sayfayı hergün takip ediyorum. Benim hayatta öğrenmek istediğim şeylerin başında dikiş dikmek geliyor, bunun için özel bi kursa önkayıt olmuştum. Dün mesaj attılar yarın başlıyoruz diye. Yani ilk ders bugün. Yeri itibarıyla biraz sıkıntılı, yürüme gitsem daha çabuk olur ama ıssız ve epey bayır yolu, otobüsle gitsem süreyi uzatmış olurum. Ayrıca tam gün, düşük tehlikem olduğu için pek güvenemiyorum bu aralar kendime. Ama çok da istiyorummm. Bugün arayıp eğer kabul ederlerse riskli günlerimi atlattıktan sonra gelmek istediğimi söyleyeceğim, inşallah kabul ederler
Dikiş bilen dikmeyi seven yada öğrenmek isteyenler var mı başka? Geçen sene şirin bi makine de aldık, azcık ders de aldım ama etek dikebiliyorum sadece şuan. Ama elbise hastasıyımmm, modelini gördüğüm elbiseyi hemen dikebilmek istiyorum, bakalım o seviyeye ne zaman gelirim
Bende çok hevesliyim ama vakit yaratıp henüz gidemedim. Annem az çok biliyor en azından çeyizimdeki perdeleri ve nevresimleri o dikti. Şimdi ona güveniyorum ufaklığın nnevresimlerini de ona diktirtecem bakalım..
Kızlar teşekkür ederim..7+5 im şuan ben..Plesanta oluşumunda oluyormuş duymuştum bende doğru..
destekleriniz için teşekkürler kızlar
bugün 2 dr a gittik,biri kese arkasında kanama var dedi,diğeri yok dedi
akıntılar için sebep söyleyemeyiz dediler
progestan iğnesi vurdular dün
internette braz araştırdım,sürekli akıntı kramp ve kasık ağrılarıyla beraber geliyorsa 10,15 gün içinde bebek kaybediliyormuş
malesef benim 3 gündür sürüyor,artık umudum kalmadı,dua ediyorum
siz de dua edin bana
Ben komşuya gidiyorum kızlar günlerdir evde çok sıkıldım görüşürüz .....
ben siliyorum süpürüyorum yavaş yavaş ta camlar falan silinmesi gerekiyodu işte benim eşim hayatta yapmaz be dursu diyo ne olacak
Selam KIZLAR çarşıdan geldim kendime solopet ve içine değişik giymeye 5 tane badi aldım. Bebişimede 2 penye patik 3 şü galatasaraylı çorap galatasaraylı tulum bir tane yeşil Yelek ve Pepe'yi battaniye aldım. Çok mutluyum iyiki almışım.
Mucize teşekkür ederim canım herşey yolunda şükür..
Bu arada dr. bana 1 kasıma randevu verdi,11 haftalıkken ikili testini yapalım dedi..Tam zamanı çünkü dedi.
Sizler kaç hatfalıkken yaptıracaksınız ?[/QUOTE
dr um bana bu konuda bişey söylemedi 1 ay sonra gel dedi. zaten okadar yoğunki herşey aceleye geliyomuş gibi hissediyorumben 1 kasım gibi başka bi doktora gidebilirim belki yada yine ona.. kafam çok karışık ama 11 ile 13 haftalar arası oluyo diye biliyorum bende:)
Mucize teşekkür ederim canım herşey yolunda şükür..
Bu arada dr. bana 1 kasıma randevu verdi,11 haftalıkken ikili testini yapalım dedi..Tam zamanı çünkü dedi.
Sizler kaç hatfalıkken yaptıracaksınız ?
kzılar dünde sormuştum sanırım okuyan olmadı , tekrar soruyom sizlerde de sarı akıntı oluyo mu normal mi bu
merhaba kızlar nasılsınız görüşmeyeli
dün dr a gittim miniği gördük sonunda kalbi de atıyordu ekranda gördük ama duyamadık, dr cihazın doppler özelliği olmadığından duyamadığımızı söyledi 12mm miş bebeğim, haftasını da yakalamış bugünn itibariyle 7+4 olduk...ama rahim içinde kanamaya benzer şeyler gördü progestan verdi:18:
mide bulantılarım için şiddetlenirse emedur kullan dedi zararı olur mu diye sorunca olmaz dedi,elevit içemiyorum dedim folidoce yazdı
ağda yapabilir miyim diye sordum bir sakıncası yok ama sen yinede 12. haftadan sonra başla dedi, ağda yaparken acıyı azaltmak için anestol krem kullanabilir miyim diye sordum kullanabilirsin dedi...2 hafta sonra kontrole çağırdı bir de kızlar kalp atışını duymayınca tatmin olmadımgörümcem de ultrason görüntüsü net değil dedi dr umun cihazı iyi değil mi acaba yaa baka dr a gitsem mi kime giderim onu da bilmiyorum:44: pendik bölgede oya hanıma gidiyorum var mı sizin tavsiyeniz
kzılar dünde sormuştum sanırım okuyan olmadı , tekrar soruyom sizlerde de sarı akıntı oluyo mu normal mi bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?