- 26 Kasım 2013
- 262
- 43
- 73
Bebegi alip odana git gerikirse kapiyi kitle. Oda da sakince emzir. Aaa cocugu sakliyor derse uyutuyorum de gec. Allah kolaylik versin. Esin de kafa dinlemek istiyor heralde. Bir halt yapamaz bir gun sonra ozler. Al bebegini git. Sallama hic. Onlara da bir haller oluyor biz losa olmuyoruz adamlar oluyor.
Kimin evinden kimi gönderiyosun diyecektim, bu arada beni evden göndermelere kalkan kocam değil, kayınvalidem. Sabah o uyanana kadar yemeğimi koydum, uyandı, daha hala sen annene git ben duşumu alır kahveye gelirim diyo! Yok dedim, yemekte pişti siz girin banyoya ben kahvaltı hazırlarım. Sonra baktı ben gitmiyorum hadi birlikte gidelim dedi!
Canım beni anneme göndermelere kalkan kayınvalidem!
Tam olarak bunu merak ediyorum, beni gönderip napacak. Emzirmeme karışır, emzik tutmamasına karışır, cinnet!Allah Alah, kahvaltıyı orada yap demeye getiriyo yani... Bunları okuyunca benim kayınvalidem cidden bir melek....
Ne yapmak lazım bilmem ki.... Sanki sen bebeğini alıp annene gitsen, ikisi o evde ne yapacaklar ki...
Oğlum var doğrusu ileride böyle bir kayınvalide olursam aklımdan bunlar hiç çıkmasın inşallah......
Anladim. neyin pesinde onu anlamadim. Huzursuz ruh. Onca guzelligin icinde, icin icin kavrulan sorun cikaran, etrafa herdaim negatif enerji veren, mutsuz insanlar icin soylerim hep. İnsallah acabildigin kadar arani acarsin. 3 gunluk dunya torunuyla evlatlariyla seninle guZel guzel anlassa olmaz. Sorun cikarmadan duramiyor demkki ici kayniyor. Huzur bulamayan ruhlar herdaim basa bela. O yuzden ben kendimce uzak duruyorum boylelerinden. Tabi kv ile hersey daha komplike. Esin insallah senin yaninda durmaya baslar.
Tam olarak bunu merak ediyorum, beni gönderip napacak. Emzirmeme karışır, emzik tutmamasına karışır, cinnet!
Deren'in iştahsızlığı beni iyice üzüyor kızlar, ayın beşindeki kontrole zor dayanacağım vallahi...
Sabah 08:30 da emzirmiştim, iyi de emdi. Sonra Demir'i alıp parka çıkardım, 12:00'de geldiğimde 40 cc sütü zorla içirmişti ablası.
Üç bucuk saatte 40 cc bile zorla içilir mi? Enfeksiyon da yok, nesi var yavrumun deli olacağım....
Düşününce tam bu zamanlarında Demir de aynısını yapmıştı hatırlıyorum. O yuzden dört aylıkken meyve püresi ile ek gıdaya başlamıştık. Bu aylarda memeyi reddetme dönemi vardır biliyorum ama benimki biberon istemiyor. Sadece meme emerken rahar ve daha istekli, biberon verince 10-20 cc anca içiyor sonra başlıyor dili dışarda sürekli itmeye ucunu, zaten binbir emekle sağdığım sütlerim akıyor ağzından hep....
Çok canım sıkkın. Demir de tam bir haydut oldu. Artık ne dur, ne sustan anlıyor. Ben beyefendi oğlum gitti yerine bir külhanbeyi geldi. Artık gözlerimin içine bile bakmıyor...
Çok kötüyüm bugun hersey ustume gelıyor........
Emzik tutturacak, mama verdirecek rahatlayacak...
Aman emmesin annesini....Gören de, öyle olunca bakacaklar sanır.
Kusra bakmayın böyle konusuyorum ama ben de cok kotu gunumdeyım(
selam tezoslar))
kilo :
kizim 5980 kg 62 cm olmus ..... ama dr.muz kg alimi cok yawaslamis mamayi kesmioruz sabah ve gece mamaya dewam gerekirse emzirme sonrasinda oglende wer dedi...once bir hafta sonrada iki hagta da bir kontrole cagirdi kg icin takipte anlicaginiz....
gaita :
sumuklu ve yesil olan kakamiz sasirtici ama temiz cikti senin yediginden onun geniz akintisin dan olabilir bi sorun yok dedi
cis te pembe renk :
beze gelen pembe renkler kristalmis anne sutu alsada yetmiormus bol su dedi....
ritawirusu asisi :
yapti dr hic bi etkisi olmaz dedi....
gozunun altinda puturluk :
kuruluk dedi ilac werdi kullanmicam ya kendilinden gecer yada gecmez goze yonledirim dedi(( ((
sanirim bu kadar simdilik aklima gelenler kizlar.....
Benim oğlumda da bir iştahsızlık durumu var, hatta bıraksam hiç emmeyecek, elini emip duracak! Gece aynen senin daha önce yazdığın gibi uyanmadı elini emmekten. Kaldırıp meme verdim, kendini ayırdı ağlamaktan, emmek istemedi. Bide kv var üstüne, durmadan ver bana sakinleşir ver bana emmek istemedi işte diyen. Velette her ver bana dediğinde susuyor, hayır sen misin onun annesi diyicem denmiyo, ver kucağımda uyusun nedir yani? Niye senin kucağın? O benim demek istiyorum..
Deren'in iştahsızlığı beni iyice üzüyor kızlar, ayın beşindeki kontrole zor dayanacağım vallahi...
Sabah 08:30 da emzirmiştim, iyi de emdi. Sonra Demir'i alıp parka çıkardım, 12:00'de geldiğimde 40 cc sütü zorla içirmişti ablası.
Üç bucuk saatte 40 cc bile zorla içilir mi? Enfeksiyon da yok, nesi var yavrumun deli olacağım....
Düşününce tam bu zamanlarında Demir de aynısını yapmıştı hatırlıyorum. O yuzden dört aylıkken meyve püresi ile ek gıdaya başlamıştık. Bu aylarda memeyi reddetme dönemi vardır biliyorum ama benimki biberon istemiyor. Sadece meme emerken rahar ve daha istekli, biberon verince 10-20 cc anca içiyor sonra başlıyor dili dışarda sürekli itmeye ucunu, zaten binbir emekle sağdığım sütlerim akıyor ağzından hep....
Çok canım sıkkın. Demir de tam bir haydut oldu. Artık ne dur, ne sustan anlıyor. Ben beyefendi oğlum gitti yerine bir külhanbeyi geldi. Artık gözlerimin içine bile bakmıyor...
Çok kötüyüm bugun hersey ustume gelıyor........
Senin sürecini takip etmiştim canım, Allah bir daha yaşatmasın. Ama benim kocam için annesi ne diyosa o malesef. Ben el kızı o anası tabi. Daha hala sabah kalkmış kv sen annene git diyor!
Allah Alah, kahvaltıyı orada yap demeye getiriyo yani... Bunları okuyunca benim kayınvalidem cidden bir melek....
Ne yapmak lazım bilmem ki.... Sanki sen bebeğini alıp annene gitsen, ikisi o evde ne yapacaklar ki...
Oğlum var doğrusu ileride böyle bir kayınvalide olursam aklımdan bunlar hiç çıkmasın inşallah......
Ona sunu demelısın;
Bebeklerın üç ay cıvarı "memeyı reddetme" donemı baslar. Bu donemde emzırmeyı bırakmamam gerekıyor lıtfen bana destek olun!
Daha koluna yatırırken çığlığı basmalar, memeyı ıtmeler olmadı ağlamalar... Bunların hepsının sebebı bebegının o doneme gırmıs olması.
Tum bunlar bır sure sonra son bulacaktır ve bebek tekrar emmek ısteyecektır ama o arada anne emmıyor dıye mama verırse ya da emzırmeye cabalamazsa, sutu azalacagından, anne sutu alma donemı erkenden kesılır... Boyle cok fazla hıkaye vardır.
O yuzden senın sık sık bebegını alıp sessız sakın, tv radyo calısmayan, loş. sadece ıkınızın oldugu bır ortamda bebegini memeye tutman gerekıyor. Aglasa da memeden kaldırıp bıraz sakınlestırıp tekrar meme vermeyı denemen gerekıyor. Yatarak bebegı yanına yan yatırıp emzırme pozısyonu da cok rahatlatıcı olabılır ıkınız ıcınde.
Sutunun etkılenmemesı ıcın arada sağıp vermeyı de deneyebılırsın cnm. Bıberon alırsa ıyı yıne, benım kızım bıberon almıyor meme alıyor.
ohhhh maşallah yarasın mı, yaramasın mı diyim ikisinin arasında kaldıımvalla şimdi önümde olsa bende devirirdim 1 ay sonra işbaşı hiçbir kıyafetim olmuyor yeni de almak istemyorum ama yemek yemeği de cok seviyorum ne yaapıcaz biz böle?
ne yazık ki bu devir de kimseye yaranılmıyor gitsen bi türlü gitmesen bin türlü. çocuk olduktan sonra çevremde ve özellikle eşimin ailesinde bazı kişilrle ilişkilermi tekrar gözden geçireceğim ve gerçek benin kim olduğunu göstereceğim onlara cokk feci ters köşe yaptıracağım
Estağfurullah o ne demek.. Aşkolsun.. Okudukça rahatlıyorum. Aynen öyle.. 1 haftadır evimde kalıyor daha 1 kere altını açmışlığı yok.. Ama lafı sözü çok..
Günde 3 paket sigarasıyla hiç sigara içilmemiş evimde yaşıyor.. Anlatsam roman olur.
Yeğeni ile kıyaslıyor, o ne yaparsa ama doğru, o bepanten kullandı en iyisiymiş, o emzik verdi en rahatı, o mama verdi çocuk tok, onunki uyuyo mamadan, benimki uyumuyo çocuk aç, sütüm az.. Delirmem
canım yaa aynı dertler bi kaç gündür bende de var sizleri okumasam bayramda nazar degdi dicem ama çogumuz aynı durumu yaşıyoruz emmeye bayılan yavrum şimdi çığlık atıyo çok zorlarsam 3 5 dk anca emiyo yağlı süte gelemden bırakıyoo inşallah sütümüze bişey olmadan atlatırız bu dönemi doktor 3. aydan sonra kilo alımı yavaşlar demişti demek ki bu yüzdenn
Orda aklıma geldin cnm,zamanımız olupta kalabilseydik buluşurduk,başka zamana inş yolumuz düşerse,genelde tekirdaga giderizde biz,kuzenim karasudan yazlık almış onlar davet etti misafirdik 1 gün,kendi arabamızla gitmemize ragmen ilayda huysuzlandı arabada,birde kocaelinde kaza olmuştu yarım saat trafikte kaldık,otobüsle falan düşünemiyorum yolculuk,Allah kolaylık versin otobüsle yolculuk yapanlara...Bu taraflara gelmissiniz :)
Bu sicakta bayram ziyaretleri bile yorucuydu uzun yola gidenlere Allah kolaylik versin..Belki de in bin yorucuydu bilemedim :)
Ben sahile bile gitmedim cnm,dalgada çoktu zaten girmezdim denize,o gün bogulanlarda olmuş..Bahçede mangal yaktık,ilaydayada salıncak yaptık serin serin uyudu akşama kadar,istanbulda uyumayan bebek orda akşama kadar uyudu,emzirmek için bile zorla uyandırdırdım...bizde karasudaydık 1.gunu gece gıttık dun donduk...yuzdum bıraz ıyı geldi.ama çokk yoruldum...10 gun sonra eşim izne ayrılacak tekrar gidebilirim..
Ona sunu demelısın;
Bebeklerın üç ay cıvarı "memeyı reddetme" donemı baslar. Bu donemde emzırmeyı bırakmamam gerekıyor lıtfen bana destek olun!
Daha koluna yatırırken çığlığı basmalar, memeyı ıtmeler olmadı ağlamalar... Bunların hepsının sebebı bebegının o doneme gırmıs olması.
Tum bunlar bır sure sonra son bulacaktır ve bebek tekrar emmek ısteyecektır ama o arada anne emmıyor dıye mama verırse ya da emzırmeye cabalamazsa, sutu azalacagından, anne sutu alma donemı erkenden kesılır... Boyle cok fazla hıkaye vardır.
O yuzden senın sık sık bebegını alıp sessız sakın, tv radyo calısmayan, loş. sadece ıkınızın oldugu bır ortamda bebegini memeye tutman gerekıyor. Aglasa da memeden kaldırıp bıraz sakınlestırıp tekrar meme vermeyı denemen gerekıyor. Yatarak bebegı yanına yan yatırıp emzırme pozısyonu da cok rahatlatıcı olabılır ıkınız ıcınde.
Sutunun etkılenmemesı ıcın arada sağıp vermeyı de deneyebılırsın cnm. Bıberon alırsa ıyı yıne, benım kızım bıberon almıyor meme alıyor.
Çok akıllıca. Ama görsen benimkinin kucağınfa bile bi eğreti duruyor çocuk, kıyamıyorum oğluma.. Ama benimki elimden almaya çok meraklı, hep aynı laf ver sakinleştireyim.canım bizde bayramda memlekete eşimin ailesinin yanına gittik biliyorum kv bebişi bana bırakmıcak ben ilk gece den önlemimi aldım biraz cadıyımdıryol 5 saat falandı ve bebişim yol boyu uyudu eve gidince de uyandı verdim eline anne ben yatıyorum sen uyut getir dedim gecenin 3 falandı zaten tabi uyutamadı bir bucuk saat falan uğraştı bende kendimi tuttum çıkmadım odadan sonra bidaha ne ben tutuyum ne ben uyutuyum dedi
sabah kadının gözler şiş uykuzusluktan
eşimde çok fenasın diyoofenayımmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?