2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

Canım beni anneme göndermelere kalkan kayınvalidem!

Allah Alah, kahvaltıyı orada yap demeye getiriyo yani... Bunları okuyunca benim kayınvalidem cidden bir melek....
Ne yapmak lazım bilmem ki.... Sanki sen bebeğini alıp annene gitsen, ikisi o evde ne yapacaklar ki...

Oğlum var doğrusu ileride böyle bir kayınvalide olursam aklımdan bunlar hiç çıkmasın inşallah......

Canım beni anneme göndermelere kalkan kayınvalidem!

Anladim. neyin pesinde onu anlamadim. Huzursuz ruh. Onca guzelligin icinde, icin icin kavrulan sorun cikaran, etrafa herdaim negatif enerji veren, mutsuz insanlar icin soylerim hep. İnsallah acabildigin kadar arani acarsin. 3 gunluk dunya torunuyla evlatlariyla seninle guZel guzel anlassa olmaz. Sorun cikarmadan duramiyor demkki ici kayniyor. Huzur bulamayan ruhlar herdaim basa bela. O yuzden ben kendimce uzak duruyorum boylelerinden. Tabi kv ile hersey daha komplike. Esin insallah senin yaninda durmaya baslar.

Tam olarak bunu merak ediyorum, beni gönderip napacak. Emzirmeme karışır, emzik tutmamasına karışır, cinnet!

Ayy bayıldım! Huzursuz ruh! Sessiz sessiz müdahale eder benimki, fikrini söyler, işler ince ince, aa tabi yine siz bilirsiniz der! Oğluda bıt bıt anasını dinler.. Ama neyin peşinde inan bende meraktayım!

Tam olarak bunu merak ediyorum, beni gönderip napacak. Emzirmeme karışır, emzik tutmamasına karışır, cinnet!

Emzik tutturacak, mama verdirecek rahatlayacak...
Aman emmesin annesini....Gören de, öyle olunca bakacaklar sanır.
Kusra bakmayın böyle konusuyorum ama ben de cok kotu gunumdeyım(

Benim oğlumda da bir iştahsızlık durumu var, hatta bıraksam hiç emmeyecek, elini emip duracak! Gece aynen senin daha önce yazdığın gibi uyanmadı elini emmekten. Kaldırıp meme verdim, kendini ayırdı ağlamaktan, emmek istemedi. Bide kv var üstüne, durmadan ver bana sakinleşir ver bana emmek istemedi işte diyen. Velette her ver bana dediğinde susuyor, hayır sen misin onun annesi diyicem denmiyo, ver kucağımda uyusun nedir yani? Niye senin kucağın? O benim demek istiyorum..

Emzik tutturacak, mama verdirecek rahatlayacak...
Aman emmesin annesini....Gören de, öyle olunca bakacaklar sanır.
Kusra bakmayın böyle konusuyorum ama ben de cok kotu gunumdeyım(

Estağfurullah o ne demek.. Aşkolsun.. Okudukça rahatlıyorum. Aynen öyle.. 1 haftadır evimde kalıyor daha 1 kere altını açmışlığı yok.. Ama lafı sözü çok..
Günde 3 paket sigarasıyla hiç sigara içilmemiş evimde yaşıyor.. Anlatsam roman olur.
Yeğeni ile kıyaslıyor, o ne yaparsa ama doğru, o bepanten kullandı en iyisiymiş, o emzik verdi en rahatı, o mama verdi çocuk tok, onunki uyuyo mamadan, benimki uyumuyo çocuk aç, sütüm az.. Delirmem

Canım 3. Aydayda eğer kilosu gayet iyi bence benim kızımında2. Ayda 5200 dü muhtemeken 3. Ayda sennki gibi olur zaten 3. Aydan sonra kilo alımı yavaşlayacak. Ben anlamıyorum bu doktorların mama verme merakını ben vermiyorum mama ve doktorumda kilosu gayet iyi bir sıkıntı yok dedi. Sen hiç takma kafana boyunuz da kilonuzda gayet yerinde bence sağlıklı olsun da önemli olan o 😊

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ona sunu demelısın;

Bebeklerın üç ay cıvarı "memeyı reddetme" donemı baslar. Bu donemde emzırmeyı bırakmamam gerekıyor lıtfen bana destek olun!

Daha koluna yatırırken çığlığı basmalar, memeyı ıtmeler olmadı ağlamalar... Bunların hepsının sebebı bebegının o doneme gırmıs olması.
Tum bunlar bır sure sonra son bulacaktır ve bebek tekrar emmek ısteyecektır ama o arada anne emmıyor dıye mama verırse ya da emzırmeye cabalamazsa, sutu azalacagından, anne sutu alma donemı erkenden kesılır... Boyle cok fazla hıkaye vardır.

O yuzden senın sık sık bebegını alıp sessız sakın, tv radyo calısmayan, loş. sadece ıkınızın oldugu bır ortamda bebegini memeye tutman gerekıyor. Aglasa da memeden kaldırıp bıraz sakınlestırıp tekrar meme vermeyı denemen gerekıyor. Yatarak bebegı yanına yan yatırıp emzırme pozısyonu da cok rahatlatıcı olabılır ıkınız ıcınde.
Sutunun etkılenmemesı ıcın arada sağıp vermeyı de deneyebılırsın cnm. Bıberon alırsa ıyı yıne, benım kızım bıberon almıyor meme alıyor.

off canım bu çocuklara ne oluyor böyle..Çok iyi bilirsinki süt olayı direk moralle ve inanmakla alakalı bu yüzden sütüm azaldı lafını bile etmekten korkuyorum.iştahsızlık konusuna gelince bizim paşada çok az emiyor ama öyle bağırıp çağırmıyorda yani yetiyor sanki emdiği.ben gündüz işte süt sağıyorum biliyorsun gündüz eve gidemezsem annem onları veriyor Ayaza.Anne sütünü 100 cc içiyormuş ama mama yapınca zar zor 20 cc içiyormuş oda ilginç geliyor bana.çocuk tat ayırıyor resmen..annem halinden şimdilik memnun çünkü büyük oğlum biberonu ağzına bile sürmemişti.ben 3 aylıkken işe başlamıştım kaşıkla beslemek zorunda kalmıştı biberonu asla kabul etmiyordu.akşamları beni emiyordu sadece .belki Derende biberonu sevmiyor olabilirmi kaşıkla beslemeyi denesen çokmu zor olur sana.annemi hatırlıyorum çok uğraşıyordu ama yavaşta olsa gerektiği kadar içirebiliyordu Kuzeye.
bizimde ayın beşinde kontrolümüz var bende çok merak ediyorum gelişimini.

büyük çocuklar cidden içlerinde tuttukları canavarları dışarı çıkardılar bu süreçte.bizimkide öyle ipten kazıktan çıktı derler ya aynı işte.artık yaptılarına takılmıyorum inan bağırmıyorum bile evi yıkıyor döküyor resmen.biraz kararlı olmaya başladım sadece ipleri ele geçirme zamanı geldi hadi ilk aylar neyse bebekti kardeşti kıskançlıktı ama bu böyle sürmezki dimi bizede yazık sonuçta.

Senin sürecini takip etmiştim canım, Allah bir daha yaşatmasın. Ama benim kocam için annesi ne diyosa o malesef. Ben el kızı o anası tabi. Daha hala sabah kalkmış kv sen annene git diyor!

el kızı ne demek canım ya o zaman yaşasın anasıyla.hey allahım kusura bakma kızıyorum ben bu kayınvalide olaylarına.yaşadığım olaylar geliyor aklıma.sende dik dur lütfen bebek senin koca senin ev senin bunu hiç unutma herkes yerini bilecek bu dünyada.

Canim aman dikkat et. Evin biyerlerine buyu yapmistir onu yerlestirmek icin git falan diyordur. Basima geldide o yuzden yazayim dedim. Insallah oyle bisey olmaz

canım yaa aynı dertler bi kaç gündür bende de var sizleri okumasam bayramda nazar degdi dicem ama çogumuz aynı durumu yaşıyoruz emmeye bayılan yavrum şimdi çığlık atıyo çok zorlarsam 3 5 dk anca emiyo yağlı süte gelemden bırakıyoo inşallah sütümüze bişey olmadan atlatırız bu dönemi doktor 3. aydan sonra kilo alımı yavaşlar demişti demek ki bu yüzdenn

Desene dönusum muhtesem olacak Halama doktor yumurtanin sarisini yeme tansiyonun var zararli demisti oda bakti kahvaltida birtek o parcasi kalmis onuda atti agzina ama hala dedim ?
Birsey olmaz cöpe gidecegine mideme girsin diyo :))) bizimkide o mesele.
Canim gene iliskilerini tekrar gözden gecirebilecegin birileri varmis iyi kötu olan buda iyi birsey...
Dogumda ve dogumdan sonra kim senden uzaklastiysa kim lohusa halinle ustune geldiyse uzaklasirsin onlardan.
6 eltiyiz kim dogum yaparsa kim hastalanirsa kisacasi kimse kimseyi sormaz hediye verir gecmis olsun der sadece...
Yemek yapan temizlige yardim edim diyen yok cok kiskaniyorum lohusayken burada onlara yardim eden kisileri anne, kaynana vs, kaynanam 10 dk uzakta arabayla dogumdan 11 gun sonra geldi hediyesini verip gitti kizim 3 aylik 2 defa buraya uzak bir misafir gibi geldi gitti sagolsun cok iyi bir insan ama maddi manevi yardimlasma hicmi hic yok valla anlatsam roman cikar Turkiyedeki akrabalar esimin ailesinin huyunu duyunca vayyy be ne insanlar var diyor

Sizleri cok ozledimmm kac gundur giremedim nete fırsat bulup...önce kayınvalidemin yanına agvaya gittik ordan geldim ertesi sabah cesmeye geldim ucakla...kocam da gelmedi işler yuzunden..,tek basıma biraz zorlandım ucaga binerken ama aglamadı ucakta hiç...ama eve gelince o gun epeyce huzursuzdu.

Kayınvalideler konusulmus, ne kadar benzer hikayelerimiz var..inşallah bizimkiler buyuyunce biz de boyle kaynanalık yapmayız...

Ben biraz moralsizim buralarda...cesmedeyim ama plaja daha gidemedim...bizim burda sabah 10 dk denize girdim...aksamları da evdeyim hep...tek basıma cıkamıyorum ya da can huysuzlanıyor oturuorum yine...bir de gecen yazlatı dusunuyorum...sabah erkenden plaja gider, eve gelir dus alır, yemeklere gezmeklere cıkardım aksam yeniden...simdi 2 gun oldu evdeyim....offff bir de mayo giyecek halim de yok, deniz anası gibi olmusum, utanıyorum, hala da yiyorum...offffff

canım bizde bayramda memlekete eşimin ailesinin yanına gittik biliyorum kv bebişi bana bırakmıcak ben ilk gece den önlemimi aldım biraz cadıyımdır yol 5 saat falandı ve bebişim yol boyu uyudu eve gidince de uyandı verdim eline anne ben yatıyorum sen uyut getir dedim gecenin 3 falandı zaten tabi uyutamadı bir bucuk saat falan uğraştı bende kendimi tuttum çıkmadım odadan sonra bidaha ne ben tutuyum ne ben uyutuyum dedi
sabah kadının gözler şiş uykuzusluktan
eşimde çok fenasın diyoo fenayımmm

Uzulme canim ac kalmaya dayanamazlar yeterki sen aciyip mama vereyim deme.
Kizimdada bazen öyle sorunlar yasiyorum garibimin eli hep eldivenli biliyorum dokunup hissetmesi lazim ama napiyim elini actigim gibi agzina göturuyor ve emmeyi reddediyor...
Böyle gunlerde sanki yemegi degilde beni reddediyor gibi hissedip cok uzulmustum
Bunlarda gecer azicik sabir insallah.

Bu taraflara gelmissiniz :)
Bu sicakta bayram ziyaretleri bile yorucuydu uzun yola gidenlere Allah kolaylik versin..Belki de in bin yorucuydu bilemedim :)
Orda aklıma geldin cnm,zamanımız olupta kalabilseydik buluşurduk,başka zamana inş yolumuz düşerse,genelde tekirdaga giderizde biz,kuzenim karasudan yazlık almış onlar davet etti misafirdik 1 gün,kendi arabamızla gitmemize ragmen ilayda huysuzlandı arabada,birde kocaelinde kaza olmuştu yarım saat trafikte kaldık,otobüsle falan düşünemiyorum yolculuk,Allah kolaylık versin otobüsle yolculuk yapanlara...
bizde karasudaydık 1.gunu gece gıttık dun donduk...yuzdum bıraz ıyı geldi.ama çokk yoruldum...10 gun sonra eşim izne ayrılacak tekrar gidebilirim..
Ben sahile bile gitmedim cnm,dalgada çoktu zaten girmezdim denize,o gün bogulanlarda olmuş..Bahçede mangal yaktık,ilaydayada salıncak yaptık serin serin uyudu akşama kadar,istanbulda uyumayan bebek orda akşama kadar uyudu,emzirmek için bile zorla uyandırdırdım...

Lilacsofie, ne iyi bir insansın sen.. Burdaki herkes öyle, kimse yargılamıyor, anlıyor.. Çok rahatladım inan. Benim oğlumda asla biberon almadı, ama sağma önerini dinleyeceğim. Haklısın süt üretiminin devamlılığını sağlamak gerekli..
yanıma yatırıp emzirmeyi denedim, benim için çok konforlu oldu ama oğlum emmek yerine meme ağızda uyudu..
Pesetmeyeceğim..

Çok akıllıca. Ama görsen benimkinin kucağınfa bile bi eğreti duruyor çocuk, kıyamıyorum oğluma.. Ama benimki elimden almaya çok meraklı, hep aynı laf ver sakinleştireyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…