2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

Ah canım ah.. Benim evime misafir çağırıyor, akşam bizde yiyelim şeklinde! Bi çay demlemişliğin var mı diyecektim!

aşağıda gördüm adını nasılsın canım nasıl gidiyor.cumartesi izin işini ne yaptın merak ettim daha öncede sordumda görmedin sanırım

Her aksam kapi pencereyi acisimizda icerisi sivrisineklerle dolar...
Dun sinek sivrisinek minik 1 de ari hepsi girmis iceri lambanin etrafina sarilmislardi...
Bu sabah kalktigimda hepsi ölmustu özellikle oturma masasinin ve televizyon masasinin ustundelerdi ölu sinekler parlak beyaz oldugundan sanirim.... lampayi kapadigim gibi oraya ucmuslar demekki ...

Isigi kapayip pencereleri acinca gelmiyor bu kadar sinekler...
Napacaz yahu niye isiga geliyor bunlar korkudan hemen kizimi alip odamiza uyumaya gidiyoruz her gece isirilmamak icin...
sabah olunca tek 1 tanesi kalmiyor hepsi öluyor.
Simdi temizlik yapacagm sabahtandir en az 6-7 sinek gördum ölu birde halida olup göremedigim kac sinek vardir kimbilir.:18:

Lılacsofıe ben de aynı durumdayım bızımkı de bınbır emek sagdıgım sutlerı zıyan edıyor , 20 cc ıctıkten sonra dılıyle bıberonu ıttırıp oyuna cevırıp agulayıp gugulayarak kurtulmaya calısıyordu. Annelık bu noktada devreye gırıyor ıste, kaprım kasıgı koydum bıra yastıgı sırtına , bıtırdık kalan sutlerı . Sımdı annemlerde ( k. valıdem de annemde ) tembıhlı kalan sutlerı kasık kasık verıyoruz , bır onluk takmakta fayda var akıyor dokuluyor ıslanıyor olsun umrumda degıl 1 kasık fazla gıtsın mıdesıne benım ıcım rahat edıyor , tavsıye ederım . Kuzey kasıkla olunca ıtıraz edemıyor agzına gelenın bır kısmınıda olsa yutuyor. Ama bıberon elımde satlerce beklesem yutmuyordu .

Sevgıler

Büyük oğlum Kuzey hep öyle yedi.Bu kuzeyler hep böyle demekki :)

Bende nazar ayetini, korunma dualarini felak nas ayetelkursu hepsini yazdim muska yaptim kizima icim böyle daha rahat oluyor. Hatta gosterim

:)))bu da akillica..Bize de bi buyugumuz corek otu okumustu nazar icin ama hep bi onceki kiyafette unutuyorum kac kez yikandi :)))))

Yaa zaten iyi ne varsa anasından kötü ne varsa benden.. Susmamam lazım bencede

Sen annene gidince o ne yapacakti gercekten merak ettim,ilginc.
Evde senin kocanda bence de bunu aklindan cikarma..
Cok diretiyorlarsada tepki vermedigin surece anlamayacaklardir malesef..Ofertayi gorduk hepimiz ayip mi gunaha mi giriyorum diye dusunen kizi ne hale getirdiler..

Benimde aklima kasikla ya da enjektorle denemen geldi.Ya da biberon degistirmeyi denedin mi? Bizim ilk biberonu almiyor Sezen'de kaucuk olani aliyor.Degisik evlatlar..

Emme araliklarida cok mu yine?
Her hafta bir supriz her ay baska dert,daha yolun cok basindayiz sanirim..

Sen Can simidi oluyorsun :))))
Kizdirmadim insallah :)
Bende deniz deniz diye sayikliyorum ama girmek hayal olacak gb,aslinda bir yanimda kime ne diyor o yanimi seviyorun bazen :)

Bu istah meseleside buara herkeste patlak verdi,durduramiyorum kendimi bende..Guluyorlar bide bazen bozuyorum hep esime denk geliyor uzuluyorum sonra da..

Neyse olsun evindesin ya :) nasilda seneye kuzularla birlikte cok eglenceli olacak tatiller denizler alisverisler :) insallah.

cok guldüüüm..Bi an yazik diye gecirdim icimden ama taniyorsun sonucta sen kayinvalideni :)

Karasunun denizi hep ayni iste.Adi ustunde KARAdeniz,KARAsu

Nasipse seneye boyle gorusmeler daha kolay olacak gb,insallah nasip olur..
Bir de gercekten otobuslerle gidenlere Allah kolaylik versin..
Kendi arabamizla olmamizw ragmen kisacik mesafeler bile bu havada iskenceydi..

Büyük oğlum Kuzey hep öyle yedi.Bu kuzeyler hep böyle demekki :)

Oferta Bilseydim ismini tekrar düşünürdüm :) Evet isimlerin çoçukların davranışlarında kaderlerinde etkisi olduguna katılıyorum.

Oferta hafta bıtıyor bugun cuma .......... pazar gununu ıple cekıyorum oglumdan ayrılmadan evde kalacagım kahvaltımızı edıp belkıde gezmeye gidecegız. Sanada gecmıs olsun canım ...

Deren'e kaşıkla vermeyi denedim ilk denediğimde kalan 50 ccyi içince sevinçten havalara uçtum, oldu bu iş diye.
Sonraki denemelerimde o da öğrendi ve bir süre sonra açmamaya başladı ağzını. Demir'den kalan tamamen yumusak silikon kaşıklarım var onları cıkardım steril ettim. Sonucta normal kasıkla içmek istemeyınce, agzını acıtmaktan korkuyorum.
Bır de içimde bir yerde, bu zorla ite kaka besleme olayı travma yaratmış. Demir'de çok uğraştım hala da uğraşıyorum. Mümkünse kızımda aynı seylerı yasamak ıstemıyorum.

Ben bu durumdakı arkadaslara meme konusunda ısrarcı olmalarını, olmuyorsa sağıp biberonla vermelerini çok öneririm. Bizim sorunumuz tam tersi meme emip, biberona karşı koyması. Kilo alımı sorunu olmasa hiç problem değil zaten kırk yılda bir işim olur biberonla.
Buarada kilo alımının yavaşlaması yanılmıyorsam hareketlenmeleri ile ilgili. Hele emeklemeye ve yürümeye bir başlasınlar bu kilo alımlarını mumla arayacağız...

Aman elini parmağını emmeye alıştırmayın. Vallahi sabhaa kadar başında bekleyip emzik sokuşturum ağzına ama yine de izin vermeyin. Çünkü emziğe alışınca, emziği bıraktırmak isterseniz uğraşsanız bile emziği yok etmeniz yeterli. Parmağa alışırsa maalesef o parmağı yok etmek mümkn değil, parmağın o niyetle kullanılabildiğini asla bilmemeli bence çocuklar

Moralini bozmasına izin verme. Aksine sen de bir metod uygulayıp aptala yat. " Yaaaa öyle mi, aaa öyle mi neden iyiymiş yaa nerden almış vayyy nasıl da aklına gelmıs " diye sor konustukca konussun yorulana dek:)))))). Ee tabıı kı sen kendı bıldıgını okumaya devam et)

Biz de özledik:) Lütfen kendını eve kapama. Al oğlunu ve esyalarını yanına temiz havaya çık, denız kenarına gır. Sanslısın annen yanında. Mamaydı, memeydi derken yorucu günler geçirdin, biraz nefes almaya fırsat yarat kendıne.
Lutfen kendını kapatma eve bu hatayı yapma.

Sağol canım siz de benim tek desteğimsiniz şuanda. Her anımda buraya kosuyorum paylasmaya artık.
Buarada madem yan yatırınca meme alıyor aklıma bir hin fikir geldi: Sağdığın sütü al yanına içir, sonra da koy yanına yat. Sen de kitabını, bilgisayarını vs yanına al. Ay ne guzel iştahı açıldı, bırakmıyor gögsümü kereta de. Kapa kapını keyif yap oğluşunla.
İçeri gelirse alttan topuğunu iki fıştıklarsın kuzunun ağzı oynar:))) varsın memede uyusun.....
Insallah boyle uyumaya alısmadan da kayınvaliden evıne döner))

Kaşığı denemez mıyım canım
Neyse ben pazartesi kontrolüne dek sakınlıgımı koruyacagım
Asırı bır besleme cabasına da gırmeyecegım kı, doktorda neyse o durum cıksın tartıda
Ins onemlı bır duraksama yoktur kılosunda
Cunku bugun resmen aydınlandım:))) Oğlumda çok uğrasmıstım ama kızımda aynı hatalara dusmeyecegım ınsallah
Sağlığı yerınde olsun. İstahsızlık yapan baska bır neden olmasın da varsın kılosu az olsun sınırda olsun
Neydı oğlumda oyle elimde kağıt kalem saatleri cc leri yazarım surekli
100 luk mama yaparım, 10 içer 20 içer dökerimmm
Emzirmeye zaten herkes karısır, ne içiyor bilmiyoruz şimdi neden meme veriyorsun diye!!!!
Süt var, meme var isteyen içer, istemeyen içmez kardeşimmmm bundan sonra böyle:))))))

Silikon kaşıkları deneyeceğim ama önce pzt bir kilo alımına bakalım canım
Metal kasıkla verdım ama agzını kapıyor korkuyorum acıtır muhakkak
Biberon konusunda da kucuk bır koleksiyonum oldu, sorusu olan varsa hepsınden resımlı bılgı verebılırım :))
Iyı dusunup kendımı motıve edeceğım
Eger sağlık sorunu yoksa (Allah korusun) sonucta uc aylık ta olsa ona isteklerine, doymussa tercıhıne saygı duymalıyım

Okuyunca benim kaynanam geldi hemen ve ilk gunlerim hala düşündükçe sinirden deli oluyorum benin bebegim yaklasik 2 hafta memeyi kavrayamadi emzirme konusunda cok sıkıntı yasadim her defasinda da kv basimda emmez o ver bana salinlestireyim diyip diyip göğsümden aldi durdu cocugu. Kucagimda ben sakinlestirmeye kaltigim zamanlarda da cekip cekip aldi yok gazi var ver ben cikariyim uykusu var ver ben uyutuyum kucaginda uyutup duruyordu ben de gece boyu ettaflarinda dolasiyordum 2 haftanin sonunda bi gun evde kapilari carptim sinirden yinr kucagimdan alip gidince esimde evdeydi kimsenin sesi cikmadi. Ki o kadar bile iyi sabretmisim. Sonra bir daha gelip oyle alamadi. Brn aliyim mi diye sordugunda da ben vermedim. Odaya kapandim 3 gun dogru duzgun sevemedi bile sonra cekti gitti. Insallah seninki de fazla kalmadan gider boyle insanlardan nefret ediyorum. Simdi bile kucagina aldiginda huzursuz oluyorum.iki miziklasa kucaginda emziriyim diye alıyorum halbuki bazen karni tok bile oluyor

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canım silikon kaşık olarak wee nin ikili ailikon kaşıkları var onlardan alabilirsin fiyatı da çok uygun. Metal kaşıkları doktorlar önermiyor damak ve dişler için kullanma bencede

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Canım aynen öyle üstüne düşme sağlığı yerinde olsun önemli olan o . Ben kızım doğduğundan beri kaç cc emiyor diye hiç takip etmemiştim. Baktım burda herkes kontrol ediyor falan bir ara bende takip edeyim dedim görsen takıntılı hale geldim sonra bqktım olmayacak bıraktım bebek bi gün çok emer diğer gün huzursuzdur sıcaktır az emer kilo alımı sınırın altında olmasın bi sıkıntısı olmasın yeter bence üzme sen kendini 😉

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Oğlum için kullandığım kaşıkların (en az kullandıklarımı) saklamıştım steril edip, şimdi tekrar steril edip kullanacağım
Hepsi yumusacık zaten
O ara kasık kolleksıyonum olmustu resmen cok komikti, şimdi Deren'e yenisini almayayım dedim, bakarsın yıne durduramam kendımı:)))

Kızımın kilo alımı sınırın da altında çıktı son kontrolde
O yuzden bıraz takıp edıyorum yoksa durup dururken aklıma bıle gelmez
Yanı artık sutum mu yetmıyor yoksa var da o mu ıcmıyor bılmemız gerekırdı
Malum bu dr lar mamaya baslatma sevdalısı....

Pzt. kılosu ıyı cıksa da, emzırıp emzırıp koysam kenara daha ne ısterım, ıkı cocukla o kadar zorlanıyorum kı aksı durumda...

Son düzenleme:
Dün ilk piknigimize bugün de ilk dugünümüze gittik.cok şükür kızım çok huysuzlanmadi piknikte açık havada güzel bi uyku çekti dugunde de o gurultude yine uyudu ama ben tedirgin oldum aceba kulaklarına bi zarar olur mu müziğin die küçük pamuktan tıkac yaptim..uyuyunca duymadi bile. sırada avm var ben kızımı yeni yeni cikariyorum da böyle ortamlara mutlu oluyorum sıkıntı siz dönünce eve arabasına koyuversem o uyusa biraz alışveriş yapsam hiç fena olmaz dogrusu

Benimkini dun gece delik desik etmisler. En az 10 yerini ısırmışlar

Allah bu eltileri bildiği gibi yapsın.benim eltimde mamaya veriyo ben emziriyom diye düşman gibi baktı bayram boyunca.kendi isteyerk mamaya basladı ilk cocugunada biberonda kolayı verip duruyo.bazılarına annelik hiç yakışmıyo.

Benimkide aynen dediğin model! Gel babaanne uyutsun seni, gel babaanne sakinleştirsin seni diye almanın derdinde! Bu gece bende dirsek gösterdim biraz. Yavrum nasıl ağlıyo etinden et kopuyo sanırsın, aynen lilacsofie nin anlattığı memeyi reddetme durumları. Benim kucağımda, meme vermeye çalışıyorum, ağlıyo kaldırıp sakinleştirip tekrar denemeye çalışıyorum, oda oda geziyor kuyruğumda. Tamam dedim, siz rahatsız olmayın, bu böyle bir süreç ve biz hallederiz geçin oturun. Gitti neyseki homur homur

Önerini dinledim aldım yattım yanıma. Keyif yaptım hatta içim geçmiş uyumuşum oğlum bağırana kadar, hiç olmazsa ana oğul takıldık güzel oldu iyi geldi. Elini emeceğine emzik alması konusunda kesinlikle haklısın, emzik almadı ilk denemelerimde, kayınvalidem şimdi hırs yaptığı ve ben tuttururum dediği için şu an hiç istemiyorum emzik almasını. O gitsin ben alıştırayım. Şimdi onun başarısı olur, sen yapamadın ben yaptım der hepten deli olurum!

Çok sevindim canım, böyle yanına alıp alıp yattığın süreler arttıkça, sanırım kvalidenin kalma süresi de fazla uzun olmaz...
Ay okuyan kızlar ne olur demeyin bunlar ne kadar da hinfikirli diye... Biliyorsunuz derdimiz, gelinin kucağından bebeği çekiştiren, başkalarının çocukları ve gelinleri ile kıyaslayan, sen bilmezsin ver bakiiim şu çocuğu modelindeki insanlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…