2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

Evet ama acıl durumda sut dolu ev dıye rahattım
Sımdı acıl durum ıcın golden goat ısımlı bur kecı sutu bazlı mama aldım eger ınek sutu alerjısı varsa dıye
Dr ıle konustum hafıf bır koku olabılır cozünmüs sutlerde , alısırlarsa ıcerler dedı
Ben çözünür çözünmez kapalı sut toplama kaplarım var ona aldım ve havalanmıs oldu sut
Koku epey azaldı ama hala var
50 cc bısey vardı ıcmıs 40 cc Deren ben yokken ıcmıs bugun
Evın eksıklerını almaya gıtmıstım

Bızım burası halen cok sıcak ama emsınler de nasıl olursa olsun degıl mı:)

tabiii canımm yeter ki emsinler şu 5 günde yaşlandım resmen emmedi emmeyince uyumadıı falan çocuk ne büyük sorumlulukmuşş meğer bayrama gittiğim de annemin boynuna sarılıp ağlıcaktım sen bizi nasıl büyüttün diye 4 kardeşiz ve yaş aralarımız çok yakın ne zor olmuşturr
pek bi duygusalım bugünn

Çok saçma dimi? İnan çok uğraşıyorum sempati duymak için. Olmuyor. Banyosunu yaptırırken o sigaradan sararmış elleri oğlumun pamuk tenine değmiyor mu deli oluyorum. Ççek elini diyesim geliyor.
Ne dusuncesızlık hakkatenn
Hersey tamam ama sıgara olayı ayıbın en alası
O bebek onun da torunu...

Cok sevındım gözlerın aydın
Bız de dun abıyle gıttık
Olaylı Turk yardımcı maceramızdan bıze yadıgar kalan son hepatıt b doz asıyı da olduk. Menıngokok olalı cok olmustu ama bz erken mı olmusuz acaba?
Bu cıngozler cok alem boşver
Ben de aynalara küstüm ama kararlıyım dönüşüm muhtesem olacak)))

Çok sevındım masallah sıze

Aynılarını bugun benım dr dedı
Çok sevındım dogrusu
İçmezse 4. Ayda irmikle vs bıraz koyultup aksamustu verırsın dedı

maşallah kuzeyime.canım bazı bebekler 4-5. ayda diş çıkarabilirmiş dpktor bugünöyle dedi.
ben sana kuzeyler hızlı olur demiştim dimi

ahh bende bir anlasam niye uyumazlar

Golden goatı bende arastırdım bızde alerjı durumu olmadıgı ıcın tercıh etmedım ama pıyasadakı en ıyı mamalardan bır tanesı .
Icın rahat olsun sutlerde de sorun yokmus bak ıcmış mınıgım.
Boy kılo ne oldu sımdı derenın son olcumler nasıl ?
Sen benı dun gorucektın kuzeyı once evde tarttım sonrada utu masasını uzerınde boyunu olctum. bır daha kı kontrole 20 gun var dayanamadım :)

canım kendine çok yüklenmiyormusun son zamanlarda.hep okuyorum karamsar bir ruh halindesin.bu durum kısır döngü gibi içine çekildikçe seni dahada çok yoracak.Derenin 3. ay kontrolde kilosu kaç çıktı yani az almış olabilir ama geçen aylarda çok aldıysa mesela dengeliyor olamazmı kiloyu.ben bugün doktora sordum sütüm azalırsa ek gıdamı başlarız dedim hayır mama verirsin dedi ek gıdaya 6.aydan önce başlamayalım dedi.ben kuzeyi ancak 8 ay emzirebildim.üç aylıktı işe başladığımda ve süt izni yaptırmamıştı eski firmam.sabah yedi akşam yedi yoktum evde.3-4 saatte ile bir süt sağıyordum.sütüm öyle bolduki paket paket depoluyordum hatta ek gıda zamanı yoğurt ve mamada bile kulanıyorduk.geceleri şakır şakır akıyordu yatak yorgan batıyordu düşün o kadar boldu sütüm.sonra bir gün abimler bizdeydi abimin eşi geçimsiz bir kadındır.öyle bir kavga ettikki sabah işe gittiğimde iki göğsümden birden ancak 20-30 cc zor süt çıkardım ve bir daha da hiç artmadı ütüm ne yaptıysam azalarak bir haftada kesildi sütüm.o gün çok iyi anladım bu süt olayı morale strese çok bağlı bişey.şimdi Ayazda öyle çok bol değil sütüm göğüsler fos fos.ama biliyorumki kafayı takarsam dahada kötü olacak.o yüzden allah rızkını kaç ay annesütü olarak verdiyse onu içsin diyorum.sütüm bir gün az çıkıyor mama takviye ediyorum bazende çok oluyor sağıp depoluyorum.Ayazda bu ara çok az emiyor inan iki dakika zor duruyor memede.doktor emmek için uyandırma dedi bugün.kilo alımı fena değil.ama ben Kuzeydende biliyorum oda ufak tefek hala.sen herşeye bu kadar tek başına koşuştururken ne olur moralini bozmamaya çalış.o kısır döngünün içine girme.Büyük çocuklarımız huy değiştiriyor bebeklerimiz zorluyor eşlerimiz zaten söylemeye gerek bile yok onları.eee biz ayakta ve güçlü olacağız çaremiz yok.

Canim dun yesil fasulye yemis olabilir misin acaba ya da yesilliklere fazla yuklenmis??? Ben ne zaman oyle yapsam bidigin bezi yesilleniyor da.... Yoksa cok mu iyimserim ben:) kalbini ferah tut canim inek sutu yoktur insallah

Eşimin annesi çalışan bir bayan oldugu için yıllar önce,eşimde her işini kendisi yapan birisi olmuş mecburiyettende olsa ütüden tut yemegine kadar kendi başına yapabilir,bazen ben sıkılınca annemlere bırakıyor bizi bikaç gün,gözüm arkada kalmıyor kendi işini kendi yapabildiginden,birde merhamet faktörü çok önemli bence,dedigin gibi keşke her erkek eşine yardımcı olabilse...

Teşk ederim cnm..yazdıklarında çok çok haklısın,ama erkekler işte onların bizi anlaması çok zor sanırım istisnalar hariç,yüregi çok güzel bir kadınsın,yüzünün güzelligide yüregine yansımış,bu günlerin çabuk geçip çok mutlu olcagına eminim,Allah evinizden huzuru, mutlulugu eksik etmesin inş...
Maşallh cnm bebişine,ilaydada oturmaya çalışıyor artık yattıgı yerden kafasını kaldırıyor oturma pozisyonuna geliyor nerdeyse,gelişmelerini görmek gerçekten çok güzel bir duyguymuş
Nasıl oluyor bu? Bu kadar küçük bebek böyle az uyur mu yaa?

Ahh ahh bu uyku konusunda dertlilerden biriyim bende ilayda gündüz nerdeyse hiç uyumuyor uyusada 10 dk da uyanıyor,ama bu durumu sıcaga baglıyorum,evimiz çok sıcak,annemlere gidince orda uyuyor...

Deme canim yaa ben zaten ayin birinden itibaren sagip buzluga atmaya başladım ilk sagdigm sütü cikarip baksam mi ama daha cokda yeni bilemedim yaa 24 saat ne icin anlayamadım benm süt poseti kraft bu arada. .napcaz yaa az bise biriktirmeme rağmen ben bile üzülürüm bozulduysa

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu arada gilmoregirls benmde favori dizilerimdendi :) o diziden sonra netteki tüm rumuzlar gilmoregirl oldu :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kızım dünden beri ellerini keşfetti sanki, ellerini havaya kaldırıyor sonra dikkatini çekiyor uzun uzun ellerine bakiyor, bakarken gözleri şaşı oluyor nerdeyse, hemen uzaklastiriyorum ellerini :)

Canım pazar günü gitme lafı etti, ay hep annemdeydik daha marifetlerimi gösteremedim dedim, bilet almaktan vazgeçti! Domuz derisi kaplı yüzü!
Kaynanana cok sinir oluyorum valla gitsede rahatlasak artik. Allah yardimcin olsun canm
Sigara ictigini görunce uyar Astim cikabilir diye hic ayip filan olmaz o torununu dusunmuyor olabilir ama sen cocugunu dusunmek zorundasin.
Sigara icip ellerini agzina yikamadan biri cocuga yaklasmamali canm valla isin zor esini kendi tarafina alsan sigara iyi degil oglumuz icin vs dersen guzelce belki oda annesine belki dur der.

Canm biraz kokmasi normal diye biliyorum sakin atayim filan deme bizim burada dogumun ilk 3 ayi anne sutunu satabilir hastanelere litresi 30 ila 50 arasi aliniyor premature bebisler icin... Ilk 3 aydan sonra hastaneler almiyor cunku icindeki vitaminler proteinler ilk 3 ayda fazlasiyla var sonrasinda azalirmis...
Bu yuzden o sutler cok kiymetli insallah Deren icer simdi icmesede 1-2 ay sonra icmeye baslar insallah... Bende 3,5 litre kadar sakladim ama benim kizi biberonu bile agzina sokmuyor deli olucam simdiden nasil o sutleri verecegimi kara kara dusunuyorum...
Bu arada masallah Derene 3. aydan sonra kilo alimi yavaslarmis buna ragmen iyi yinede insallah böyle devam eder

Masallah size oglusun tam isirmalik kizinda cok guzel annelerinden almislar guzelligi belliki :)

Kilona laf dememis ki kilolusun diye kendini hepten birakmak zorunda degilsin canim biliyorum fit gibi bir vucut olmayinca aynaya bile bakmak iskence geliyor insana ama ne yapalim emziren anneleriz...
Hergun banyomu yapip bol seyler giymeye calisiyorum ki göguslerimin okadar buyudugu gözukmesin off cok siskoyum suan
Minyon biride olunca hic cekilmiyor kilo.-

Misafirlerimizin gelecegi birgun kizimin basini yikadim giydirdim sonra öylece biraktim koltukta basladi aglamaya bende mecbur banyomu yapmaliydim sut kokuyorum gecelikleyim diye acele acele banyoya girdim ciktim kizim hala ara ara aglayip susuyordu giyindim yanina gittim benimki uyumus bile...
O gunden sonra kendiliginden uyumaya basladi...
tabi bazen ayakta salladigimiz gunlerde oluyor...
Az önce oyun halisinin altina kattim biraz oynadi suan orada uykuya dalmis durumda...
Birde anakucagi cok ise yariyor orada uykuya daliyor hep belki öyle birsey sana yardim edebilir...
Surekli kucaga alismis bir bebekse hep sizin yatirmanizi isteyecektir simdiden duzene oturmasi lazim ki ileride daha zor olmasin canm senin icinde...
Bazen öylece birak biraz aglarsada birsey olmaz alti temiz karni tok ise kendiliginden susup uyuyacaktir...
Biliyorum aglamasina kiyamiyor insan bende kiyamiyordum ama misafirler geleceginden mecbur kaldim iyikide gelmisler :))

Ne dusuncesızlık hakkatenn
Hersey tamam ama sıgara olayı ayıbın en alası
O bebek onun da torunu..ı

Canım yine anneme geldik, kendisi şu an bir kanepeye kıvrılmış dinleniyor!! Çok yoruldu ya.

Eşim oğlumun resimlerini bastırmış, bunlar sizin diye verdim, onu da bunu da istiyorum diye bizim kendi evimiz için bastırdığı resimleri de alıyordu, hayır dedim, bunları veremem, onları kendi evime koyacağım, ultra bozuldu. Surat asıyor şu an bana. Daha önce aynı şeyi düğün resimlerim içinde yapmıştı, fotografçı kapattı ve onun toplayıp götürdüğü hiç bir resmin bende kopyası yok. Bu sefer yağma yok! By resimler size ait değil dedim, oğlunu arayıp isteyecekmiş! Yüzsüz!

Benim annem henuz ben 10-14 yaslarindayken top oynamami ip atlamami bisiklet binmemis yasaklamisti...
SEbebi ise koca kiz oldum ayipti! Bu yuzden pek boy atamadim.....
henuz ben 10 yasindayken annem hamile kalmisti ve her isini ben yapiyordum temizlikten hamur acmaya kadar.... Gerci annemin sulalesinde de en uzunu 160 tir 8 kardesler 1 dayim 173 olabildi sukur :))

Simdi ise annem benden sonraki kardeslerime karsi cok dikkatli hergun sutlerini alir ip atlayin top oynayin diye israr edip durur. ki ona cekmesinler

Birde esimin 1 erkek kardesinin beni uzen durumunu anlatayim...
Henuz 3 aylik bebek iken fazlasiyla atesi cikmis doktorda vucudunu sicak tutun demis...
Annesi babaannesi vs basina toplanmis sicak tutalim demisler sarmislar battaniyeye besigini yorganlarla kapamislar besiginin altina kaynar su dolusu tencereyi katmislar ki buhari besigi isitip bebegin sözde vucudunu sicak tutsun...
Sonuc bebek bogularak oracikta ölmus...

Masallah simdiki anneler hem cok bilincli hem cok akilli...
Yeri geldiginde ögretmen yeri geldiginde doktor gibi olabiliyorlar tecrubeli bir sekilde... iyiki cahillik artik gecici olmus durumda ah keske su cok bilmis anneler teyzelerde karismasaydi :)))

Gece uykusu 1de basliyor hanimin bazen 2 inan one cekemedim..Gunduz uykusu geldiginde anakucagina koyuyorum hafif hafif sallanarak bakinirken uyuyor ordan almiyorum hic cok rahat uyuyor..Gunduzde uyuyor ama ben cok ugrasmiyorum surekli uyutmak icin cunku o zaman uyumuyor diye nende geriliyorum o da sıkılıyor zaten uykusu gelince uyuyor..
Disardaysakta oyle hafif bi sallanti istiyor..
12. haftalarda bi huyume atagi var gozlemle canim..

Masallahh :))
Iyi haberler :))
Oturabilir kidmina cok sevindim..
Zaten artik bayaa kalditiyorlar kendilerini..

Kucuk birseyini yani 0-6 ay oyuncaklarindan onunde tut sen o da dokunmaya calisacaktir..Ellerini denk getirsen bile hosuna gidiyor oynatiyor ellerini bakarak,alisip gordukce de ellerini tutmak ister gb yapiyor..
Kendini kaldirma sanirim bu haftalarda bizi srvindirdikleri sey :)
Dirsekleriyle kaldiriyor bir de :)
Masallah buyuuyorlar
Aynaya baktirmayida dene istersen cok ilgisini cekiyor kipirdadikca :)

Oyy cok sinir bozucu
Anliktir insallah..

Bu kaka meseleside bi arkadas demis yesillik fln dusundumde dereotunu birkac gundur tekrar yiyorum kaka degisti olabilir mi ki gercekten :))) 3 sabahtir tasiyor disari.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…