2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

Çok tesekkur ederım canım

Canım deftere bakamadım bır turlu ama 5.5 olmaya az kaldı, boy 62.5

Avent degıl lansınoh yanlıs yazmısım

Canim dun yesil fasulye yemis olabilir misin acaba ya da yesilliklere fazla yuklenmis??? Ben ne zaman oyle yapsam bidigin bezi yesilleniyor da.... Yoksa cok mu iyimserim ben:) kalbini ferah tut canim inek sutu yoktur insallah

Aynen öyle yesıl fasulye yemıstım
Zaten yesıllık cok yıyorum
Su ıstahsızlık ve kılo durumu olmasa sorun etmıyoruz kakayı aslında
Maymudum surda uc gundur dogru duzgun emıyo, 41 kere maaşallah gözumun onunde dobişleşti anında...

oğlum emerken ağlıyo 2-3 dk sonrada bırakıyo.süt içeceğini anladığı gibi çığlığı basıyo.bide başını çok iyi tutamıyo dik tutmaya çalıştığımda durmak istemiyo.bunlar normalmi.
bişey daha sormak istiyorum bel ve bacak ağrılarım hala geçmedi.namaz kılarken dizlerim çok ağrıyo.resmen çürük elma gibiyim ağrımayan yerim yok.

Son düzenleme:

Off cok lezız gorunuyor elıne saglık
Tarıfı guzel yazmıssın yaparım da ah o yemesı olmasa
Resmen hıc tatlı yemıyorum daha da sısmeyeyım dıye

Gercekten 4 cocuk cok zor ben 2 taneyle yandım bıttım....

Olsun cok erken daha bravo Kuzey'e maaşallah erkenci olacak

Herkese iyi geceler dilerim.

Her emdiginde mi ağlıyor?belki yeteri kadar süt cikmiyordur. Benim kızımda ilk 2 ay sürekli ağlardı emzirirken bende doktorum ile konuştuktan sonra mecburen mamaya başlamıştım daha hastahanedeyken. Ayrıca dogum kilosu da birden fazla kaybedince de takviye uygun görüldü. Simdi maasallah kilo alımı gayet iyi fakat aksama doğru sütümün azaldığını hissettiğim için yinede günde en fazla iki biberon mama veriyorum.

Kilo alımı nasıl ? Eger sadece emziriyorsan ve kilosu da yasına uygun ise bence endiselenmemelisin. Belki de emmek istememesi tembelliktendir. Kızım da ilk zamanlar cok az çekip bırakırdim bende böylece ilk iki ay sürekli sütü sağıp biberon ile vermiştim ki şutum de kesilmesin diye.

Başını tutmasını bebekler en erken 3 aylıkken yapabilmeli diye biliyorum. Hatta yüzüştü yatırdığında kendi kollarının gücü ile gövdeyi kaldırıp başını da kaldırabilmeli. Tabi bu bebekten bebeğe değişebilir. Doktoruna danış bir sonraki ay olacak muayenede.

Hayırlı geceler kızlar. Bir sorum olacaktı. Toplum olarak cok meraklıyız bebeğimizin cok erkenden oturabilmesi vs ki Avrupa'da millet çocuğunu 6. ayına kadar rahat bırakıyor hani bebeğe jimnastik ile destekleme ok ama zorla oturtma vs uygun degil üstelik 6 aydan once de kesinlikle yatarak taşınır bebek arabasında. Simdi tekrar turkiyeye dönmüsken görüyorum ki çevremde bazı insanlar daha 3-4 aylık bebegi kucağa dik şekilde oturtuyor. Pusette zaten ortopedik olarak en fazla 2 saat kalabiliyor bebekler fazlası omurga için zararlı.

Siz bebeğinizi oturtuyormusunuz? Buradaki doktorunuz ne diyor bu konu ile ilgili?

Kizimin teyzeleri malesefki su an tarifi imkansiz bir duygu icerisindeyim yaklasik 1ay once kizimda koltukalti bolgesinde beyazlik farketmistim cildiyeye goturdum hemen beyaz ben yada dogum lekesi olabilir dedi vitiligo uzerinde hic durmamisti bu aksam bereni cocuk doktoruna goturdugumde onada kolunu gostermemle bu vitiligo demesi bir oldu okadr kesin konustuki bana ermeni hastanesinde bir doktor onerdi randevu icin aradigimda malesef eylule kadr yillik izindeymis .o kadr kotu hissediuorum ki kendimi acaba gercekten vitiligomu bunla nasi basa cikariz bunun gibi birsuru soru var sizlerden ricam iyi bir dermatolog bilen varsa yonlendirmeniz bide dualariniz.hakkimizda hayırlısı olsun..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

benimde oğlum saçlarımdaki beyazları görünce ağlıyordu.yaşlandın sen öleceksin anne diye.çok şükür boyadımda korkusu geçti.malesef hala kilolar gitmiyo.

Icim sizladi resmen!
O nasil bir dusunce yaa,kiyamamm,gozlerim doldu,korkusunu tahmin bile edemem eminim....
Oyy kuzucuk ya,Allah mahrum etmesin birbirinizden siziii.Amin..

Pusette surekli ayni sekilde duruyor,yani mesela 1 saat kimse destekleyerek bu zamanda oturtmaz bebisleri diye tahmin ediyorum..
Ben suan oturtmuyorum tabii yuzu bana donuk tuttugumda da zaten destek oluyorum bel kolalti arasindan,eger bisy yapmak mecburiyetindeysem mesela agliyor durmuyorsa geriye dogru meyil vererek gucunu bana yaslamasini sagliyorum,bunlar uzun sureli degil mesela ve ister istemez insan o destegi veriyor bebise..

Yani mesela dogumda rahmin kasilmasiyla bebege yaptigi baski cok cok daha fazla,kisa surede kolayca zarar gorebilecekleri soz konusu degildir galiba..

Ama tabii dimdik omuzda tasiyan ya da destekleyerek oturtan bunu uzun sure yapan yoktur herhalde..yok di mi..yok yok olamaz :)

Bir doktora daha gorunseniz mi acaba?

Insallah oyle degildir,oyleyse bile yayilan turu degildir umarim..Ailede var mi hic?

Bende bebeğimi 23nisanda kucağıma aldim mayis annesi olacaktim ama rabbim öyle nasip etti uzun zamadir takip ediyorum gebeligin ilk gunlerinden beri yazmak simdi nasip oldu benim bebegimde ayni cok az emiyor sutumde az mama yemiyor biberon tutmuyor Napacam bilemiyorum biberon a nasil alıştirabilirim yardim ederseniz cok sevinirim

Merhaba canım, ben doktoruma hiç sorma geregı duymadım ama henuz bu aylar oturtma hareketleri için çok erken.
Dusun kı, henuz vucudunun agırlıgını tasımaya hazır olmadıgı halde omurgasına vucudunun agırlıgı bınıyor. Kalıcı bır hasar vermese de o mınık bedene yazık degıl mı? Zaten dogal akısına bırakıldıgında her bebek sırasıyla dönme doğrulma oturma hareketlerını yapıyor.
Zamanından erken ayakları ustune bastırmak ta tehlıkelı... Acele etmeye gerek yok, suan onların gelısımı ıcın hergun yuzustu bır pozısyonda zaman gecırtmek, oynamak ve kaslarının yavas tavas gekısmesıne ızın vermek gereklı, yeterlı

Ben sordum o istiyor diye ypmiyoruz dedi wn fazla kucakta ana kucagi pozisyonunda tutabilirsiniz dedi. En erken 5,5 ay da oturaya baslanir dedi. Acele etme atlas dedi hatta ki benim oglan gruptaki en buyuk 2. Bebek.

Merhaba hoşgeldin,
Gule gule buyut, bebegın kız mı erkek mı, adı nedır?

Benım oğlum da 3.aydan sonra ne dogru duzgun benı emmıstı, ne de bıberon alırdı. Sutumun tadını sevmıyorsa dıye, mama verırdım ama ıkısını de ıstemez, 8 saat fılan ac kalırdı benı delı ederdı. Buna rağmen kılo alımı iyiydi bu yuzden ben çok yıpranırdım ama aylık kontroller sırasında dr tarafından cıddıye alınmazdım.

Oncelıkle bıberon yerıne emmeyı tercıh edıyorsa agırlıgı emzırmeye vermek tek çözüm. Kızım da bıberon sevmıyor çok azsa açlığını yatıştıracak kadar içip sonra doymak için beni bekliyor evde yoksam. Zor ama ne yapalım idare edeceğiz.

Kilo alımı azsa zaten 4.ayın sonunda ek gıdalara ufak ufak baslanacak ve cok rahatlayacaksın. Eger kılo alımı yeterlı olursa, bır sure daha beslenme mücadelesi devam edecek demektır. Doktorum süt ve laktoz alerjısı olan bebeklerın, erkenden mama ve emmeye karsı dırenç oluşturduğunu, toplumun %50'sinde bu alerjının oldugunu söylemıstı. Bu durumda keçi sütü bazlı mamayı veya emzırıyorsak ınek sutu urunlerını soframızdan cıkartıp, bunu bır deneyıp emip/içip içmedıgını görmekte de fayda var.

Harika bir kitp. Konustugumuz her soru uzuzn uZun anlatilmis. Arti amnelerin soruleri uzerinden konular detaylica aciklaniyor. Bebeginizi bekleren sizi neler bekler in devami niteliginde. Siddetle tavsiye ederim.

Çok geçmiş olsun hiç karamsar olma değildir inşallah vitiligo filan. Keşke tanıdıgım iyi bir cildiyeci olsa ama tavsiye edilen doktor gelene dek içinin rahatlaması için bilinen bir hastanenin cildiyecisine götür istersen. Buarada büyük kızın mı, bebek mi?

Bu aylar pek cok bebek için, memeye ve emmeye tepkı ayları. Kılo alımı ıyı oldugu surece, beslenmesı konusunda sabırlı olmaktan baska caremız yok.
Eğer kılo alımı yetersızse, sutunu sağıp bıberonla vermeyı denesen?

Başını dik tutma durumu ise 3.ayda artık yapılabiliyor olmalı diye biliyorum. Yüzüstü yatarken iki eli yanlarda iken doğrulma/doğrulmaya çalışma, sırtüstü pozisyonlarda ellerinden tutulduğund hafifçe kendini çekmeye çalışması vb basıt haraketler de yapılabılır.....Tabii ki her bebek farklı ama doktorunuz her aylık kontrolde rutin tetkik dısında bu tur soruları da sormalı ya da bebegın neler yapabıldıgını ıncelemelı muayene sırasında. Sıradışı bir durum görse söylerdi muhakkak ama içinin daha rahat olması için sen de bir sor istersen...

Son düzenleme:

Karamsar olmamak elde degil yine de sukur de netlesene kadr rahat olmicz arastiriyorum bi doktor daha buldum bu arada bebekten bahsediyorum cnm

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…