2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
maydanoz ve adaçayı gibi rahim kaslarını aktifleştirci şeyler yemezseniz diğerleri o kadar da zararlı diil
çok şartlandırıp strese girmeyin boş yere
sigara konusunda ne deseniz haklısınız bende kınıyorum kendimi (

Son düzenleme:

İlaci almadim canim dun aksamki serum iyi geldi bugun biraz iyiyim yarin dr gidicem ona gore karar vercem bakalim..

Iyi ne guzel ikimiz ayni gün dr gideriz hangi sehirdesin ben istanbuldayim.

Dediğin ilaç sanırım zofer ben kullanan hamileler duymuştum canım. Benim aşırı bulantım olmadığı için kullanmıyorum
Zacor fort 40 mg canim kemoterapi hastalarina veriyorlarmis almadim henuz

Kizlar aksamki serumun ve ilaclarin etkisiyle iyiyim cok sükür biraz evi topladim esim aksama gelicek oglumla bekliyoruz heyecanliyiz:))

mandalina işe yarıyormu gerçekten ben sürekli yeşil elma yiyorum günde 2 3 tane az biraz rahatlatıyo midemi ama yinede kötü oluyorum

selam kızlar, sosyal hayattan soyutlanmış biri olarak yazıyorum :)
dışarıda mis gibi bir hava var ama çıkamıyorum. oğlumda tutsak oldu benim yüzümden.

bu arada 48 kiloya inmişim bulantı yüzünden.

bebek yağını soran arkadaş vardı
zeytinyağı ve badem yağı tüylenme ve kararma yaptığı için bebek yağı kullandım ben, diğer kozmetik kremler 1 saat sonra nemini kaybediyor çokda etkili değiller.

yağlı kremler epey esnek tuttuğu için bebek yağı ve vazelini çok kulllandım 1 tane bile çatlağım olmadı benim....

Ayy ben çok severim et balık tavuk :)) ciğer yaşakmış:)) ben mesala sebzelere ot türü şeylere de bayılırım (Ege'de ot yemekleri bol )ama tüm haftam sebze ile geçmez muhakkak haftanın iki üç günü et olacak .... Dört günü de sebze ikisinin de fazlasını kaldıramıyorum :)) öle işte midem de bulanıo akşam olunca yiyorum napim :) bebişim iyi beslensin

gebelikten önce bende iiçiyordum öğrendiğim an 1 tane içtim sonra içmedim. o zamanlar bulantımda yoktu 4-5 gün çok zorlandım sonrasında bulantılar zaten tiksindirdi.
Şimdi eşimin üstüne sinen kokudan bile midem bulanıyor.

kızlar durup duruken burnunuza sanki yanınızda yapılan bir yemeğin kokusu geliyormu?

geçengün resmen burnuma kek koktu.
şimdide elmalı tarçınlı kurabiye imkanım olsa hemen gidip alıcam ama akşamı beklemek sorundayım.

1-2 sanıye kokuyor sonra aklımdan çıkmıyor çok garip.
ilk gebeliğimde hiç böyle şeyler yaşamadım, şimdi tv de ne görsem istiyorum. eşim yakında bıkacak...

mandalina bende daha çok işe yaradı canım çnkü elma midemi kazındırıyodu sonrasında acıkmış hisssi verioyodu

ay acaba ondanmı sürekli açlık hissi yaşıyorum ben acaba bide şimdiden kilo almaya basladım deniyim bide mandalinayı canım

Kokular gerçekten çok rahatsız edici olabiliyor o konuda sana kesinlikle katılıyorum fakat konserve tüketmenin çok doğru bir beslenme şekli olduğunu düşünmüyorum içerdiği koruyucular nedeniyle. İmkanın varsa taze sebze tüketmeni tavsiye ederim.

çok basit elmalı tarçınlı kek tarifi var hemen bikere karıştır ver fırına yapma imkanın varsa tarifini verebilirim

Selam anneler bir çoğumuzun bebişi boğa burcu olucak boğa bebiş özelliklerini paylaşmak istedim :) 20 mayıstan sonraki bebişlerimizde ikizler burcu olucak onuda birazdan paylaşıcam :)

Boğa burcu bebekleri ve çocukları yaşıtlarına göre daha sessiz ve sakindir. Her şeyden memnun olan bir yaratılışa sahiptirler. Mutlu ve gülen ifadeleri ile herkese kendilerini sevdirirler. Gereksiz yere ağlamazlar ve huysuzluk etmezler. Bebeklerde pek de görülmeyen bir sabırları vardır. Boğa burcu bebekleri karınlarının doyurulmasını sessizce bekler ya da gecenin bir vakti ellerinden geldiğince ağlamadan durup büyüklerinin kendileriyle ilgilenmesini beklerler.

Taa ki en beklemediğiniz anda feryadı basana kadar. Hem de müthiş bir sesle… Bu ağlama da sebepsiz değildir. Boğa burcu bebeği, daha birkaç aylıkken rahatsız edilmek istemediğini size açıkça gösterir. Bu durumda ısrar etmek, kendisini zorlamak hiç işe yaramaz. Çünkü o da bütün boğalar gibi inatçıdır. Acıktığında ise büyük porsiyonlardan hoşlanır.

Ancak boğa burcu bebeklerinin çok da özel olduklarını belirtmeden geçemeyiz. Üstelik daha küçük yaştan itibaren inanılmayacak kadar kuvvetlilerdir ve bebekliklerinden itibaren dikkat çekici derecede kendilerinden emindirler. Boğa burcu çocukları, küçük yaşta ne olacaklarını ve kariyerlerini dikkatle seçmek isterler.

Büyümeye başladıklarında sevecen, cana yakın, kucaklanmaktan, sevilip okşanmaktan, öpülmekten çok hoşlanan şirinler haline gelirler. Eğer istediği ilgi ve sevgiyi buluyorsa ebeveynlerine hiçbir sorun çıkarmazlar. Fiziksel dokunuşlarla onu ne kadar çok sevdiğinizi görmeye ihtiyaçları vardır. Azarlamak, tenkit etmek ve cezalandırmak bu bebeğin terbiye yöntemi değildir. Ama sevgi ve şefkatiniz sayesinde de ona her istediğinizi yaptırabilirsiniz.

Yaşları büyüdükçe, sahiplenme istekleri de ortaya çıkmaya başlar. Kendisine ait olan eşyaların bilincine vardıkça, bunları paylaşmaktan pek hoşlanmaz. Hatta bu durum ailesine ait olan eşyalar için bile geçerlidir.

Boğa burcundan olan çocuk çalışmayı sevmez. Okumaya da pek meraklı değildir. Onu bu konuda teşvik etmeli, zekasını geliştirmek için güzel resimlerden, çiçeklerden yararlanabilirsiniz. Bu çocuklar güzelliklere düşkün olduğu için bunlarla ilgili şeyleri okuyacak, öğrenecek ve yavaş yavaş eğitime de alışacaktır. Ve bir iyi haber; Okula alıştıktan sonra da birinciliği elden bırakmazlar. Eğer onu bebeklikten itibaren doğru bir şekilde yaklaşıp, eğitimi sevdirdiyseniz, ileride ders çalışması hususunda uyarmanıza gerek kalmaz.

Bir oyuncak istediğinde ona para biriktirmeyi öğretin. Çünkü boğa burcu çocuklarında para kavramı çok çabuk gelişir. İstediği oyuncağa ulaşmak için kumbarasında biriktirdiği paranın arttığını görmek onu gerçekten çok heyecanlandırır.

Boğa burcu çocukları kendilerini, geleneksel bir aile atmosferi içinde çok rahat hissederler. Aile kurumunun onun hayatındaki yeri oldukça önemlidir. Kız kardeş ve erkek kardeşlerle arası iyidir ama çoğu zaman da katı bir tutum sergilerler. Büyüdüklerinde bu durum zaman zaman sorunlar çıkartıp, iletişim kopukluklarına yol açabilir. Aslında söylemek istediğini bir türlü söyleyemediği için tatsızlıklar olur. Onların katılıklarını törpüleyecek tek unsur zaman ve hayat tecrübeleridir.

Boğa burcu çocuğu ergenlik dönemine girdiğinde onu disipline etmek için en iyi tutum, kibar bir yaklaşımdan çok direkt bir meydan okuma olmalıdır. Çünkü inatçı ve dik kafalı olduklarından kontrolü onların eline bırakmak kendileri için kötü sonuçlara yolaçabilir. Her ne kadar bağımsız olmaktan hoşlansalar da aileleri tarafından sıkı bir desteğe ihtiyaç duyarlar.

15 aylık bir kızım var iş yapmama gerek yok:)) çok şükür geçti şimdi devam etseydi dru arıcaktım ama dediğin gibi üşütmüşte olabilirim
Hayırlı olsun Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallaaah
kızlar ben acaip mandalina yiyorum yani bir kilo koysunlar yerim günde 5/6 adet yiyorum zararı olurmu acaba ama midemi cok rahatlatıyor
Normalde azıma meyve sürmeyen ben deli gibi mandalina yiyorumm zararı olmaz heralde gribe karşı koruyoruz kendimizi
Benim burnuma hep kusmuk kokusu geliyor midem bulanıyor keşke yemek kokusu gelse:)

İkizler bebişleri :)

Zekalarını küçük yaşlarda ortaya koyarlar
Parlak gözleriyle kısa zamanda etraflarıyla ilgilenmeye başlarlar. İkizler çocukları, dikkatini çeken yerlere, yükseklere bir şekilde ulaşıp, dokunmaktan çok hoşlanırlar. Onların çift karakterli olduğu söylenir bu nedenle ebeveynleri onları anlamakta, tanımakta zorlanırlar. Bu burcun çocukları çok neşeli ve güler yüzlü olurlar. Devamlı hareket halindedirler, bulundukları yerin altını üstüne getirmekte hiç gecikmezler. İkizler burcunda doğan çocukların sanata olan merakı daha küçük yaşlarda başlar. Resim, müzik ya da dansa karşı çok yeteneklidirler.
Çok zekidirler fakat çok çabuk sıkıldıklarından bir konu ile fazla ilgilenemezler. Bu da kolayca hata yapmalarına neden olabilir. Genelde az uyurlar. Bu, aile büyüklerinin. Özellikle geceleri kalkıp iyi olup olmadıklarını kontrol etmelerine sebep olur. Konuşmayı erken yaşta öğrenirler. Yeni kelimeleri büyük bir hızla hafızalarına yerleştirirler. İkizler çocukları zeki ve kıskançtırlar. Hiç durmadan sorular sorarlar. Kendilerine bilgisayar ya da boyama gibi türlü uğraşlar edinirler. Genellikle sevgi dolu ve iyi huyludurlar ama disiplin gerektiği zaman bunun neden uygulandığını bilmeye ihtiyaçları vardır. Okul hayatları tembel oldukları için ebeveynleri için zor geçer. İlgisini çabuk kaybettiği için sürekli özel dersler almak zorunda kalabilirler. Pratik zekası ile İkizler istedikleri okul aktivitesinde başarılı olabilirler. İnsanlarla olan iyi ilişkileri onları hayatta hızla yükseltir.
AİLE HAYATI:
Büyük ve mutlu bir ailenin parçası olmaktan çok hoşlanırlar. Çok hareketli ama hassas İkizler çocuklarının ailesinden beklediği, sürekli bir anlayış ve sevgidir. İlgi alanları çabuk değişen bu çocukları oyalamak gerekir. Onlarla konuşmak, ruhlarının derinliğine inmek ve onları dinlemek hoşlarına gider. Tenkit yerine doğru yolu başka bir metot ile anlatmak daha iyi olacaktır. Eleştirilmekten çok sıkılan bu çocuklar dırdırcı ebeveyn karşısında ileride ailelerinden kopma eğilimi gösterebilirler. Eğlenceli ve destekleyici bir aile ortamı onlar için idealdir.
Okul hayatında çıkabilecek sorunlarla da anne babasından destek almak isterler. Okulda başarılı olmak istemelerine rağmen çalışmak istemezler, bu davranışlarını da haklı gösterebilecekleri yollar ararlar. Hızlı ve çok konuşan ikizler, kız ve erkek kardeşlerini sorularıyla bunaltabilirler. Aile içinde hep onun sözü dinlensin, hep onun istedikleri yapılsın diye, ön plana atlarlar. Kalabalık bir aile toplantısında herkesin gözbebeği olmak isterler. Zeka yarışmaları ve çeşitli oyunlar oynamaktan hoşlanırlar. İyi bir ruh halinde başarılı bir tartışmacıdırlar. Çünkü kelimelerle araları çok iyidir ve onlara istedikleri şekli rahatlıkla veririler. Doğal olarak çok sosyaldirler. Her zaman yeni arkadaşlar edinirler. Mutluluklarını kız kardeş veya erkek kardeşleri ile paylaşmaktan mutluluk duyarlar.

kızlar ben acaip mandalina yiyorum yani bir kilo koysunlar yerim günde 5/6 adet yiyorum zararı olurmu acaba ama midemi cok rahatlatıyor

ben ilk zamanlarımı sürekli mandalina yiyerek geçiriyordum ekşi ekşi oh :) mideme de çok iyi geliyordu bulantıyı kesiyordu. bi zararı olacağını sanmıyorum. gidip bi tane soyayım canım çekti :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…