heralde:) c vitamini vucutta demiri tutuyor ama fazlası zararlı değildir inşallah ama midem rahat olsunda diyorum...
ayy mesajı okuyunca gözlerim fal taşı gibi açıldı hayatta yiyemem hiç birini :) sana özendim şimdi
arkadaşım ben hiç biryerde okumadım yasak değildir sanırım
ben hamileliğimde cok farklı bir olay yaşadım.Çok şükür mide bulantım yok ama okadar yememe rağmen 1 gram bile almadım normalde kilo almaya cok müsaitim hatta normal kilomun üzerinde hamile kaldım bende anlam veremiyorum mesala dün akşam tatlı yedim sabah aynı kilodayım inşallah böyle gider ama malum zaten 3. aydan sonra metabolizma yavaşladığı için kilo almaya başlıyacağız
Tamam kızlar ciğer yenmesi iyi değilmiş buldum yemiyelim ...
Hamileyken ciğer yemeyin, çünkü ciğer yüksek oranda A vitamini içerir, bu da bebeğinize zarar verir.
Selam anneler bir çoğumuzun bebişi boğa burcu olucak boğa bebiş özelliklerini paylaşmak istedim :) 20 mayıstan sonraki bebişlerimizde ikizler burcu olucak onuda birazdan paylaşıcam :)
Boğa burcu bebekleri ve çocukları yaşıtlarına göre daha sessiz ve sakindir. Her şeyden memnun olan bir yaratılışa sahiptirler. Mutlu ve gülen ifadeleri ile herkese kendilerini sevdirirler. Gereksiz yere ağlamazlar ve huysuzluk etmezler. Bebeklerde pek de görülmeyen bir sabırları vardır. Boğa burcu bebekleri karınlarının doyurulmasını sessizce bekler ya da gecenin bir vakti ellerinden geldiğince ağlamadan durup büyüklerinin kendileriyle ilgilenmesini beklerler.
Taa ki en beklemediğiniz anda feryadı basana kadar. Hem de müthiş bir sesle Bu ağlama da sebepsiz değildir. Boğa burcu bebeği, daha birkaç aylıkken rahatsız edilmek istemediğini size açıkça gösterir. Bu durumda ısrar etmek, kendisini zorlamak hiç işe yaramaz. Çünkü o da bütün boğalar gibi inatçıdır. Acıktığında ise büyük porsiyonlardan hoşlanır.
Ancak boğa burcu bebeklerinin çok da özel olduklarını belirtmeden geçemeyiz. Üstelik daha küçük yaştan itibaren inanılmayacak kadar kuvvetlilerdir ve bebekliklerinden itibaren dikkat çekici derecede kendilerinden emindirler. Boğa burcu çocukları, küçük yaşta ne olacaklarını ve kariyerlerini dikkatle seçmek isterler.
Büyümeye başladıklarında sevecen, cana yakın, kucaklanmaktan, sevilip okşanmaktan, öpülmekten çok hoşlanan şirinler haline gelirler. Eğer istediği ilgi ve sevgiyi buluyorsa ebeveynlerine hiçbir sorun çıkarmazlar. Fiziksel dokunuşlarla onu ne kadar çok sevdiğinizi görmeye ihtiyaçları vardır. Azarlamak, tenkit etmek ve cezalandırmak bu bebeğin terbiye yöntemi değildir. Ama sevgi ve şefkatiniz sayesinde de ona her istediğinizi yaptırabilirsiniz.
Yaşları büyüdükçe, sahiplenme istekleri de ortaya çıkmaya başlar. Kendisine ait olan eşyaların bilincine vardıkça, bunları paylaşmaktan pek hoşlanmaz. Hatta bu durum ailesine ait olan eşyalar için bile geçerlidir.
Boğa burcundan olan çocuk çalışmayı sevmez. Okumaya da pek meraklı değildir. Onu bu konuda teşvik etmeli, zekasını geliştirmek için güzel resimlerden, çiçeklerden yararlanabilirsiniz. Bu çocuklar güzelliklere düşkün olduğu için bunlarla ilgili şeyleri okuyacak, öğrenecek ve yavaş yavaş eğitime de alışacaktır. Ve bir iyi haber; Okula alıştıktan sonra da birinciliği elden bırakmazlar. Eğer onu bebeklikten itibaren doğru bir şekilde yaklaşıp, eğitimi sevdirdiyseniz, ileride ders çalışması hususunda uyarmanıza gerek kalmaz.
Bir oyuncak istediğinde ona para biriktirmeyi öğretin. Çünkü boğa burcu çocuklarında para kavramı çok çabuk gelişir. İstediği oyuncağa ulaşmak için kumbarasında biriktirdiği paranın arttığını görmek onu gerçekten çok heyecanlandırır.
Boğa burcu çocukları kendilerini, geleneksel bir aile atmosferi içinde çok rahat hissederler. Aile kurumunun onun hayatındaki yeri oldukça önemlidir. Kız kardeş ve erkek kardeşlerle arası iyidir ama çoğu zaman da katı bir tutum sergilerler. Büyüdüklerinde bu durum zaman zaman sorunlar çıkartıp, iletişim kopukluklarına yol açabilir. Aslında söylemek istediğini bir türlü söyleyemediği için tatsızlıklar olur. Onların katılıklarını törpüleyecek tek unsur zaman ve hayat tecrübeleridir.
Boğa burcu çocuğu ergenlik dönemine girdiğinde onu disipline etmek için en iyi tutum, kibar bir yaklaşımdan çok direkt bir meydan okuma olmalıdır. Çünkü inatçı ve dik kafalı olduklarından kontrolü onların eline bırakmak kendileri için kötü sonuçlara yolaçabilir. Her ne kadar bağımsız olmaktan hoşlansalar da aileleri tarafından sıkı bir desteğe ihtiyaç duyarlar.
heh ben de öyleyim. bi dilim yaş pasta yesem ertesi gün tartıda 200 gr fazla çıkardım kesin. metabolizması yavaş olan bir insanım insülin direncim var pkodan dolayı hep kiloluyum sürekli dikkat ediyorum etmezsem hemen kilo alıyorum zaten ama hamile olduğumdan beri hiç kilo almadım ve ne istersem yiyorum çok şaşkınım. fakat az yiyorum çok yiyemiyorum midem almıyo ama kalorili şeyler de yiyorum hiç kilo yapmıyo. demek ki işin sırrı buymuş herşeyi ye ama az yeinşallah bu durum gebelik süresince devam eder minimum kiloyla bitiririz süreci. bir de kendini 3. aydan sonra kilo almaya başlıycaz diye şartlama düşünce gücü gerçekten çok etkili.
Canım herşey normalmiş pıt pıt atan kalbini gördümsadece sat ım değişti 3 hafta sonrasına randevu verdi
Merhaba,
Hamileliğimi öğrendiğim zamandan beri bu başlığı takip ediyorum fakat ancak üye olup yazma fırsatı elde edebildim. Benim ilk gebeliğim. İstenmeyen ya da plansız bir gebelik değil fakat beklediğimizden biraz erken gerçekleşti diyebilirim. O yüzden halen fikre alışabilmiş değilim.İki hafta önce kalp atışlarını duyduk, doktorumuz herhangi bir sorun olmadığını söyledi.şimdiye kadar bir kaç saat fazla uyumak dışında günlük hayatımı etkileyecek bir belirti ile karşılaşmadım. Burada yazılanları okudukça kendi adıma sevineyim mi üzüleyim mi bilemiyorum çünkü kokuya karşı çok hassasım fakat henüz beni kusturacak ya da birşeyden tiksindirecek boyutta bir bulantım olmadı. Kasık ağrısı zaman zaman hissediyorum fakat şiddetli ya da uzun süreli değil. Yorgunluk elbette var, eskisi gibi değilim ama gün boyu yatacak şekilde değil. Zaten üzüntüm de tam bu noktada başlıyor benim çalışma tempom içersinde ne midemin bulanması ne de yorulduğumda yatıp dinlenme lüksüm maalesef yok. Tüm gün eski tempoda çalışıyorum ve bazı günler öğle yemeği dahi yiyemiyorum, evin temizliğini ben yapmıyorum ama geriye kalan tüm işler ve yemek benim elimden geçiyor işyerime gebeliğimi henüz söyleyebilmem kariyerim açısından mümkün değil, dolayısı ile kimseden yardım ya da anlayış beklemek gibi bir ihtimalim de yok.
O yüzden evde dinlenme ya da günlük rutinden farklı, özel muameleye erişebilen göbekdaşlarım lütfen kıymetini bilin. Umarım hepimiz sağlıklı, sorunsuz bir şekilde bebeklerimizi kucağımıza alacağımız günlere bir an önce kavuşuruz.
Canım inşallah bu kez sende yavrucuğunu sağlıkla kucağına alırsın. Rabbim kimseyi evlat acısı ile sınamasın.
hoşgeldin aramıza sağlıkla bebeğini kucağına alacağından eminim
sizde hoşgeldinizzzz sigara konusunda uyarmak istdim benim annem en küçük kardeşimde takmamış içmiş astım bronşitli doğdu ani diyeceğim önce kendinize sonra yavrunuza yazık
15 aylık bir kızım var iş yapmama gerek yok:)) çok şükür geçti şimdi devam etseydi dru arıcaktım ama dediğin gibi üşütmüşte olabilirim
Hayırlı olsun Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallaaah
Normalde azıma meyve sürmeyen ben deli gibi mandalina yiyorumm zararı olmaz heralde gribe karşı koruyoruz kendimizi
Benim burnuma hep kusmuk kokusu geliyor midem bulanıyor keşke yemek kokusu gelse:)
merhaba kızlar,24 ekime çağırmıştı doktorum,dayanamadım bugün başka doktora gittim:) bebeğimi gördüm,bebek şekline girmişçok güzeldi ya kolları kafası çok net belli,bulantılarımda fazla olmadı benim maşallah,1,5 hafta kadar sürdü geçti,çok rahat bir hamilelik geçiriyorum şimdilik,darısı bulantısı olanların başına,bu arada fazla gelmiyorum arada gelip okuyorum yazıları çıkıyorum,kötü şeyler beni çok etkiliyo,ne zaman burda kötü bir haber okusam o gece rüyamda bebeğimi düşürdüğümü kanamam olduğunu görüyorum inş ilerleyen zamanlarda sık sık aranızda olurum,kendinize dikkat edin mayıs ayının güzel anneleri
Kokular gerçekten çok rahatsız edici olabiliyor o konuda sana kesinlikle katılıyorum fakat konserve tüketmenin çok doğru bir beslenme şekli olduğunu düşünmüyorum içerdiği koruyucular nedeniyle. İmkanın varsa taze sebze tüketmeni tavsiye ederim.
ilk paragrafları okurken oh oh ne güzel bir bebek dedim ama sonraki paragraflar korkuttu. çalışmayı okumayı sevmeyen bir çocugumun olmasını asla istemem. Allahım hepimize sağlıklı, hayırlı, saygılı, terbiyeli, akıllı, sorumluluk sahibi çocuklar nasip etsin.
Merhaba bayanlar ben bu sayfayi hic görmemiştim. Bende katiliyim araniza bugün tam 11 haftalik hamileyim. Bundan once bir dusugum var ve 6, 5 yasinda bir oglum var.Allah hepimize saglikla kucagimiza alnayi nasip etsin yavrularimizi :) ♥
gözün aydın canım çok sevindim snin adına kaç haftalık hamilesin merak ettim ben 9 haftaya girdim ve ne zaman bebek şeklini almaya başlayacak çok merak ediyorumm
biliyorum canımmm biliyorum da doktorum bir ay daha ye ama çokta yememeye çalış dedi çünkü hiçbirşey yiyemiyorum su bile içsem çıkıyor şuan bebişler kanımızdan beslendiği için 3 aydan sonrası önemli yemek konusunda özellikle.difrizimde taze enginar taze barbunya taze yeşil fasulye var hep yazdan yaptım ama yiyemiyorum maaleseff
gözün aydın canım çok sevindim snin adına kaç haftalık hamilesin merak ettim ben 9 haftaya girdim ve ne zaman bebek şeklini almaya başlayacak çok merak ediyorumm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?