2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
bir çaresi var mı acaba ne yapmak lazım soda içtiim su içtim kar etmedi en son artık 4 bardak çay içtim ayyyy aklım hep yeyip içmekte

maşallah sana:) yok ben bir sonraki öğüne kadar sadece su içiyorum. dün okadar aç kaldımki kustum diyemicem su çıktı resmen ağzımdan bomboş. sonra hemen yedim bişeyler.. çaresini bende bilmiyorum:)

Kızlar size şok edici bi haberim var doktordan geliorum tosunum büyük ihtimal erkekmiş :) ama kesin değil dedi ama bana da erkek gibi geliyor deli gibi tatlı yiyorum çünkü

yaaa çok sevindim:) maşallah tosununa:) bayağı erken tahminde bulunmuş dr un ama erkeğe benziyo diyosa erkektir. kız denip erkek olduğunu duydum ama erkek denip kız olduğunu duymadım. hayırlısı olsunn:)

Kalp atışını gördünüz mü peki ? Dikkat et kendine doktorunu dinle

sizlerle bugun hamileliğe ve doğuma yönelik bir takım bir şeyler paylaşmak istedim....

hamileliğin öncesinde ve ilk aylarında meryem suresi bol bol okunmalı....
hamilelik süresince öocuğun güzel ahlakı için embiya suresi 80 gün ard arda okunamasada dinlenmeli..
yasin suresi okunabileceği kadar okunmalı
ayetel kursü-hergün 7 adet özellikle yatarken okunmalı doğumu kolaylaştırmaktadır bebişi ve anneyi kötülüklerden korumaktadır
yusuf suresi bebişin güzelliği sağ salimliği için okunmalı

sonra hamileliğin 8.haftasından 5. ayına dek hergün 1 seferrr sonrasında günde 2 kez olmak üzere çatlaklar olmasın diye şu karışım sürülebilir..deneyenler çoğunluktaaa ama 2 hafta sonra kesinkez dr ada yan etkisi olurmu olmazmı diye soracağım...

İçerik ;

1 adet kayısı yağı ( E vitamini yönünden çok zengindir)
1 adet susam yağı (Vitamin, mineral, antioksidanlar ve lesitin bakımından zengin içeriğe sahiptir)
1 adet buğday yağı ( Hücre yenileyici özelliğe sahiptir. Doğum lekelerini önler)
1 adet jajobo yağı ( Cilde esneklik kazandırır ve nem dengesini korur)

Bu yağların hepsini küçük bir kavanozda karıştırıp her akşam uygulanmalı...

sonra
özellikle 3 ay geçtikten sonra pilates gibi kontrollü şekilde spor yapılması doğumu fazlasıyla kolaylaştırmaktadır...

bir diğer olumlu etken ise psikolojiyide hazırlamak ve doğumu kolaylaştırmak adına iç güdüsel doğum adlı kitabı doğum süresince yani hamilelikle en azından bir kaç kez okumak....

İçgüdüsel Doğum - Rob Horowitz | 18,99TL - D&R : Kitap

ve hamileliğini haftalık takip etmek isteyenler için
hafta hafta hamileliğiniz kitabı
Hafta Hafta Hamileliğiniz - Drglode B Curtis | 18,49TL - D&R : Kitap okunabilir evde baş ucunda bulundurulabilir.
ve de bebeğe hazırlık mahiyetinde

hamilelik doğum ve bebek bakımı ayşe önerin eseri okunabilir
Hamilelik Doğum Ve Bebek Bakımı (CD Ekli) - Ayse Oner | 30,99TL - D&R : Kitap

bu süreçiçerisinde uyurken klasik music ve kuranı kerimi /(çeşitli hafızların sesinden)dinletilebilir.. anneyi ve bebeği rahatlatıp son aylardaki kasılmaları hafifletmekteymiş...

güzel süreçler diliyorum herkeseee....

kızlar ben acaip mandalina yiyorum yani bir kilo koysunlar yerim günde 5/6 adet yiyorum zararı olurmu acaba ama midemi cok rahatlatıyor

Mandalina bende çok yiyorum limon da yiyorum :) Sadece asidik oldugu için gece geç saatlerde yenmemesi gerektiğini biliyorum,gazın oluyorsa.

Kalp atışını gördünüz mü peki ? Dikkat et kendine doktorunu dinle
hayırrr gözükmedi 2 hafta sonra bayram dönüşündeki haftadan sonra gel dedii o zaman kalbini dinleyecez dedi

hmmm üzüldüm bacımm anladımmmm

Kızlar size şok edici bi haberim var doktordan geliorum tosunum büyük ihtimal erkekmiş :) ama kesin değil dedi ama bana da erkek gibi geliyor deli gibi tatlı yiyorum çünkü

canım kaçıncı haftandaydın sen bi de hangi doktor söyledi ay çok heyecanlı hayırlısı olur inşallah hakkında

Canım ilk 3 ay bebeğin için çok önemli tabı senın ıcınde, beslenmene dikkat 1 gun ara ile et tavuk ve somon balığı tuket, aman somon balığı dıyorum cunku dıp balığı yemek yani somon dışında civa zehırlenmesı yuzunden çok tehlıkelı fındık cevız tuket gunluk sutunu ıc ve lutfen dınlen bu çok çok önemli bende uçakla seyahat yaptım ama hamıleliğimin 3. Ayında, lutfen dınlen ve sağlıklı beslenmeyi ihmal etme şimdiden hayırlı bayramlar canım

çok sevindim hayırlı olsun benimde bebeklerim ikiz mayısı göreblirmiyiz bilmiyorum ama inşallah erken gelip beni üzmezler

doğrudur canım duydum bende onu, diyanetin fetvası var bu konuda, kadınlar saçlarını erkeğe benzemek için kestirmemeli kulak memesi hizasındab yukarıda olmamalı diye, hamileyken kesilmez e de hurafe diyor.

valla bende kestircem bugün eğer kestirmezsem rapunzel gibi olurum saçlarım baya uzun kış geldi kurutması cok zor en iyisi kestiriyim.Ömrünü veren Allah herşey ondan batıla pek inanmam ben

bu arada herkese hayırlı cumalar anneler dualarda birbirimizi unutmayalım

Son düzenleme:

Korkutmak istemem ama bazı şeylerin doğru olduğuna inanıyorum.Bi ablam hamileyken kulağını deldirmiş ve oğlu şuan büyük önden görünmüyor ama kulağının arka tarafında tam kulak deldirilen yerde delik var :))

kgökce 6 kasım değil özür dilerim 6 aralık :)
aşı 17 haftalıkken yapılıyormuş bilgilendirirler sanırım senide

sağlık ocağı beni ikide bir çağırıp duruyor. bugün gidip kan verdim daha. ferritin ve bhcg mi ölçeceklermiş. 1 ay sonra da gel aşı yapacağız dediler. 2 tüp kan alıyolar her seferinde. bu arada hamileliğin 10. haftasında cinsiyet belli oluyo mu kızlar

evet somon balığı dışındaki balıkları yememek gerek.. ve çok önemli bir bilgi diğer daha derin su balıklarındaki bulunan fazla civa hamilelikde çok zararlı....
verdiğin diğer bilgiler içinde çok sağol bacım ama süt acaip kabız etti doktor gün aşırı iç dedi...

kgökce 6 kasım değil özür dilerim 6 aralık :)
aşı 17 haftalıkken yapılıyormuş bilgilendirirler sanırım senide
sağol bacım bekliyoz ararlar herhalde

Saol canım benim normal 12ye 8 çıkıo tansiyonum genelde bazen nabız da 80 -100 civarı zaten bişey olduğunda bişey söler dimi ayrıca kendimi iyi hissediyorum :)) ay resmen paranoyak oldum ...

tansiyonun güzel canm nabzında güzel zaten 80 90 nabız oturma nabzıdır yürüyüş nabzıda 100 120 arasıdır.benm tansiyonum düşük çıkıyor zaten hamileliğimden öncede düşüyordu sürekli

Son düzenleme:
hoşgeldiniz aramıza. Sağlıkla sıhhatle elinize alırsınız inşallah bebeklerinizi.
Teşekkür ederim ins hepimiz alırız kucaklarımıza..
Kaçıncı hadtadasin canım?
çok sevindim hayırlı olsun benimde bebeklerim ikiz mayısı göreblirmiyiz bilmiyorum ama inşallah erken gelip beni üzmezler
bu arada herkese hayırlı cumalar anneler dualarda birbirimizi unutmayalım
Hayırlısı olsun canım ne guzel ikiz annesi olucaz ben her sabah onların hayaliyle uyanıyorum..siz kaç haftaliksiniz bu arada?
Not: 2014 ikiz anneleri diye bi topik var biliyomusun bilmiyorum cok faydalanıyorum ben cunku bizden daha buyuk ve tecrübeli hamile arkadaslar da var orda..ikiz ve cogul gebelikler başlığının içerisinde..

neyyy :) annemde hakkımı helal etmem kestirme sakın dedi az önce telefonda :)iki arada kaldım ama dün akşam banyo yaptığım için şuan boğazlarım ağrıyor okadar da kuruttum bakımıda cok zor

cok teşekkür ederim ben suan 8 haftalığım ama biri 5 gün geriden geliyor çift yumurta ikizleri cok şok oldum duyunca beklemiyordum ilk zamanlar cok karısık duygular içerisindeydim ilk hamilelik nasıl bakarım diye ama suan heycanla gelmelerini bekliyorum.evet biliyorum o topiği orayada uğruyorumsenin ikizlerin kaçıncı haftadalar canım

öncelikle aramıza hoşgeldn canm bende 8+4 günlük hamileym ve doğumlarımız aynı günü benmde 16 mayıs inşallahh :)) sana tavsiyem fazla vakit geçirmeden doktora mutlaka görünmelisin bebişini görüp kalp atışlarını dinlemelisin ayrıca çok heyecan verici bişey beni bıraksalar hergün giderdim bebişimi görmeye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…