benimde yüzümde sivilceler çıkıyo kızlar. yeni bi nemlendirici almıştım ona yordum iyi gelmedi sivilce yaptı diye ama bilmiyorumgeçer inşallah
canım benim sen yurt dışındasın değil mi? ah gurbette ne zor bir durum. naçizane tavsiyem bir kaç doktora daha git ama durumunu söylemeden ultrasona gir doktor bir şey demezse durumunu anlat ona göre tekrar baksın. çünkü böyle bir durum varmış siz ne diyorsunuz deyince belki de risk almamak için evet öyle diyorlardır. işte bir umutAllah yardımcın olsun hayırlısını nasip etsin.
Böyle bir ihtimalde var, diyorum Rabbim seni deniyor belki hiç problemi yok. Hastane ortamı sabah akşam tekrar muayene olmak ne yapacağımı şaşırdımbir yandan ağlıyorum devamlı (( elim ayağım kırıldı sanki (( kocaman hastane doktorlar profesör, çok şanslısınız dedi ya geç öğrenseydik falan dediler bunun şansımı olur
P.tesi konuşacaz salı çarşamba alacaklar öyle dedilerBayram günü bide (( sonra diyorum niye bu kadar çabuk vazgeçiyorum
Allahım dan bir mucize bekliyorum, verende o alanda..[/QUOTE
arkadaşım bence pazartesiden önce mutlaka başka bir hastaneye git ve durumundan bahsetme.en azından vicdan azabın olmaz elimden geleni yapmıştım dersin...
Burda bildiğim yine bir hastane var, ama maalesef dini hastanede bebek sakatta olsa bunu söylemiyorlar kesinlikle aldırma olursa diye. Onlarda günah diyorlar.
Kendi jinekoloğum ona görünmemi istedi niye böyle oldu falan diye araştıracakmış.. Elimden geldiği kadar peşini bırakmayacağım.
Rabbim yol göstersin bana.
Böyle bir ihtimalde var, diyorum Rabbim seni deniyor belki hiç problemi yok. Hastane ortamı sabah akşam tekrar muayene olmak ne yapacağımı şaşırdımbir yandan ağlıyorum devamlı (( elim ayağım kırıldı sanki (( kocaman hastane doktorlar profesör, çok şanslısınız dedi ya geç öğrenseydik falan dediler bunun şansımı olur
P.tesi konuşacaz salı çarşamba alacaklar öyle dedilerBayram günü bide (( sonra diyorum niye bu kadar çabuk vazgeçiyorum
Allahım dan bir mucize bekliyorum, verende o alanda..
Burda bildiğim yine bir hastane var, ama maalesef dini hastanede bebek sakatta olsa bunu söylemiyorlar kesinlikle aldırma olursa diye. Onlarda günah diyorlar.
Kendi jinekoloğum ona görünmemi istedi niye böyle oldu falan diye araştıracakmış.. Elimden geldiği kadar peşini bırakmayacağım.
Rabbim yol göstersin bana.
Dini veya dinsiz baska bi doktora git derim acele etme..o senin bebegin..
sedoss bebeğinin cinsiyetini öğrenmişsiniz, çok heyecanlı, ayy darısı bizlerin başına....
kızlar siz ne dersiniz, kafam karıştı benim çokk !!
dün sağlık ocağına kayıt oldum, kan aldılar.
ve bugün sonuçlara göre karaciğer enzimleri biraz yüksek çıkmış.
bayramdan sonra tekrar kan ver dedi aile hekime.
ben kan sulandırıcı iğne kullanıyorum. kendi doktorum var ve kan tahlillerim devamlı kontrol
altında pıhtılaşmadan dolayı.
sağlık ocağındaki kontroller ile kendi doktorumun kontrolleri
arasında şimdilik böyle bir fark çıktı, sizlerde de böyle durumlar çıkıyormu?
Allahım nasip ederse mayıs annesi olucam bende. 4 mayısta kucağımıza alıcaz inşallahhhh
Herşey yolundaydı salı günü sabah kahvaltısından sonra oğlum anne çişim var dedi wc götürdüm.. Sonra benden birden bire bi şeyler geldi, baktım ayıptır söylemesi bolcana kahverengi akıntı. Hemen acile gittik, doktor baktı ani bir hareketle rahimde tırtıkladım oluşmuş dedi. Bebeğimin kalbini dinledik, bebek çok sağlıklı dedi doktor. Kanamayı durdurmak için hastaneye yatırdılar o sabah iğne yaptılar, 5 tüp kan aldılar kalbime baktılar. Bir gün kalabilirsiniz dediler.
Tek bir gün olsun bebeğim iyi olsunda dedim sonra ertesi sabah tekrar iğne yaptılar detaylıca ultrasyona girdim bebeğim yeni 11. Haftasına giriyordu. Yırtılan bebeğin kesesi, ama bu sorun değilmiş asıl sorun bebeğimin idrar torbası bedenine göre fazla büyümüş, belki 3 gün içinde, belki 9 ay içinde, belki de doğduktan sonra ölecekmiş bunu tesadüf farkettiler bu durum sakat olması ama sakat olması geçtim eninde sonunda ölmesine sebebmiş.
Bana iki seçenek sundular ne diyorsun dediler, seninde hayati tehliken olacak 9 ay içinde belkide bir daha çocugun olmayacak dediler. Ben isyan etmedim niye diye hiç sormadım zaten başından beri içim daralıyor allahım ne olur düşündüklerim gerçek olmasın, nasibimde olacaksa hayırlısı ile evladımı bana nasip et diye hep dua ettim.
Hemen kararını ver dediler, eşime dedim ne belli belki yanlış hesap ettiler belki bişey yok. Hemde nasıl hemen karar vereyim....
Elleri, kolları ayakları kıpır kıpır kalbide Küt Küt atıyor ben nasıl kıyarım ona
Yarın bir daha bakın dedik, sabah tekrar muayene oldum bu sefer başka doktor geldi tabi onlarda üzgün. Doktor tekrar baktı bende gördüm dedi... Tabi ben o sabahtan ertesi sabaha kadar ağladım gözüme uyku girmedi...
Bu sabah anestezi ile alacaklardı, ben ağlarken olmuyor bide prosedür gereği 12. Haftadan önce kürtaj yasak bu şekilde beni baskı altında sanıyorlar eşim tarafından. Onun için Pazartesi tercüman+ psokoloğ görüşecem onlarda hem tedaylı anlatacak hemde psokoloğ kendi kararım olduğunu fark edecek.
Üzgünüm o kadar çok üzgünüm ki isyanım yok haşâ Rabbim bana iki kapı açsın ya sağlıklı olsun yada o güne kadar ölmüş olsun... İçimdeki canı nasıl kıyacağım ben
Ama canım 1 kilo diyosunda diyorum ya yüksek zaten benim kilom zaten ilk 3 ay bebişler depodan besleniyor bizim kilonun onlara faydası yok 74 le kaldım 75 im şuandaaa içler acısı durum yanii:18:
bende de ilk zamanlar bulnatı vardı bulandıkça birşeyler yiyordum offf
Herşey yolundaydı salı günü sabah kahvaltısından sonra oğlum anne çişim var dedi wc götürdüm.. Sonra benden birden bire bi şeyler geldi, baktım ayıptır söylemesi bolcana kahverengi akıntı. Hemen acile gittik, doktor baktı ani bir hareketle rahimde tırtıkladım oluşmuş dedi. Bebeğimin kalbini dinledik, bebek çok sağlıklı dedi doktor. Kanamayı durdurmak için hastaneye yatırdılar o sabah iğne yaptılar, 5 tüp kan aldılar kalbime baktılar. Bir gün kalabilirsiniz dediler.
Tek bir gün olsun bebeğim iyi olsunda dedim sonra ertesi sabah tekrar iğne yaptılar detaylıca ultrasyona girdim bebeğim yeni 11. Haftasına giriyordu. Yırtılan bebeğin kesesi, ama bu sorun değilmiş asıl sorun bebeğimin idrar torbası bedenine göre fazla büyümüş, belki 3 gün içinde, belki 9 ay içinde, belki de doğduktan sonra ölecekmiş bunu tesadüf farkettiler bu durum sakat olması ama sakat olması geçtim eninde sonunda ölmesine sebebmiş.
Bana iki seçenek sundular ne diyorsun dediler, seninde hayati tehliken olacak 9 ay içinde belkide bir daha çocugun olmayacak dediler. Ben isyan etmedim niye diye hiç sormadım zaten başından beri içim daralıyor allahım ne olur düşündüklerim gerçek olmasın, nasibimde olacaksa hayırlısı ile evladımı bana nasip et diye hep dua ettim.
Hemen kararını ver dediler, eşime dedim ne belli belki yanlış hesap ettiler belki bişey yok. Hemde nasıl hemen karar vereyim....
Elleri, kolları ayakları kıpır kıpır kalbide Küt Küt atıyor ben nasıl kıyarım ona
Yarın bir daha bakın dedik, sabah tekrar muayene oldum bu sefer başka doktor geldi tabi onlarda üzgün. Doktor tekrar baktı bende gördüm dedi... Tabi ben o sabahtan ertesi sabaha kadar ağladım gözüme uyku girmedi...
Bu sabah anestezi ile alacaklardı, ben ağlarken olmuyor bide prosedür gereği 12. Haftadan önce kürtaj yasak bu şekilde beni baskı altında sanıyorlar eşim tarafından. Onun için Pazartesi tercüman+ psokoloğ görüşecem onlarda hem tedaylı anlatacak hemde psokoloğ kendi kararım olduğunu fark edecek.
Üzgünüm o kadar çok üzgünüm ki isyanım yok haşâ Rabbim bana iki kapı açsın ya sağlıklı olsun yada o güne kadar ölmüş olsun... İçimdeki canı nasıl kıyacağım ben
http://www........................./2007/12/pyelektazi-bbrek-pelvisinin-genilemesi.html
linkten ekliyorum yazıyı bilgilenmek açısından. Zaman_siz aynı durum değil mi senin bahsettiğinle?
PYELEKTAZİ - HİDRONEFROZ (GEBELİKTE BEBEK BÖBREĞİNDE GENİŞLEME, BÜYÜME)
HAMİLELİKTE FETAL (BEBEKTE) PYELEKTAZİ - HİDRONEFROZ
Bebeğin böbreğinin idrar toplayan kısmına renal pelvis (böbrek pelvisi) denir. Gebelikte böbrek pelvisinin ön-arka çapı 4 - 10 mm arasında olacak şekilde genişlemesine hafif pyelektazi (hafif hidronefroz) denir. 10 mm'nin üzerinde genişleme söz konusu ise bu duruma ciddi pyelektazi veya hidronefroz denir.
Gebeliklerde yüzde 1-4 oranında bu genişlemeye rastlanır. Ancak sadece 500'de birinde bu ciddi bir probleme sebep olur. Bebekte renal pelviste genişleme var ise ürolojik (idrar yolları ile ilgili) problem olasılığı artar. Bunun yanısıra pyelektazinin özellikle down sendromu olmak üzere bazı kromozomal anormalliklerle de zayıf bir ilişkisi vardır. Daha şiddetli hidronefrozda üriner sistemle ilgili bir anormallik olma riski artar. Ancak pyelektazinin şiddeti kromozomal anormallik bulunma olasılığını arttırmaz.
Hafif hidronefrozda bile (4-10 mm arası, grade 1. 2) down sendromu ve diğer kromozomal anomalilerle ilişki vardır. Bu yüzden hafif pyelektazi varlığında bile detaylı ultrasonografi ile down sendromu şüphesi yaratacak başka bir anomali varlığı araştırılmalıdır. Bilim adamlarının görüşü hidronefroz dışında başka bir anomali saptanmamışsa ve başka bir risk faktörü yoksa genetik inceleme için amniosentez yapılması şart değildir şeklindedir. Çünkü ileri anne yaşı veya riskli üçlü-dörtlü test gibi başka bir durum yoksa sadece hidronefroz varlığında Down sendromu olma riski düşüktür (300'de 1 'den az). Eğer anne yaşı 35'den büyükse, hidronefroz dışında başka bir anomali saptanmışsa (renal veya ekstrarenal), ikili-üçlü-dörtlü v.b testlerde yüksek risk çıkmışsa bu durumda amniosentez ile genetik inceleme önerilmektedir.
Hidronefrozun sebebi nedir?
Pyelektazi doğumdan sonra da devam ediyorsa genellikle üreterin (üreter: böbrekten idrar torbasına doğru idrarı taşıtan boru şeklinde yapı) böbrek pelvisiyle birleştiği yerde bir tıkanıklık ya da vezikoüreteral reflu (idrar torbasından böbreğe doğru idrar kaçışı olması) sebeptir.
Daha nadir görülen sebepler posterior üretral valf, üretral atrezi, ektopik üreterosel, çift toplama sistemi gibi ürolojik anormalliklerdir.
Hidronefrozun takip ve tedavisi:
Bebekteki hidronefrozun gebelik boyunca artış veya azalma açısından aralıklarla ultrason ile takip edilmesi gerekir. Her iki böbrekte ciddi pyelektazi veya hidronefroz varsa daha riskli bir durumdur ve bebeğin suyu azalabileceği için suyunun takip edilmesi gerekir. Aşırı oligohidramnios (su azalması) durumunda erken doğum gerekebilir. Gebelik ilerledikçe renal pelvis genişliği artıyorsa ve genişlik çift taraflıysa böbreğe zarar verme olasılığı artar. Doğumdan sonra bebeğin böbrekleri ultrason ile tekrar değerlendirilmelidir. Genişlemenin az olduğu ve tek böbrekte olduğu durumlarda ya doğumdan önce düzelme olur ya da doğumdan bir kaç ay sonra genellikle kendiliğinden düzelme olur. Ancak genişleme fazla ise genellikle çocukluk çağında ameliyat gerekir. Doğumdan sonra yapılan ultrason ölçümleri ile ve bazı testler ile ameliyata gerek olup olmadığına karar verilir.
ne kadar üzüldüğümü kelimelerle anlatamam,rabbim yar ve yardımcın olsunama şunu unutma doktorların da değdiği gibi şanslısın erken farkedilmiş,ya Allah korusun senin karnında ölseydi senin yaşamını da tehlikeye girseydi,bi yavrun var Allah seni ona bağışlasın, yada kucağına aldıktan sonra kokusunu aldıktan sonra onu kaybetmek ne kadar zordur rabbim kmseye yaşatmasın,dua et canım hep hayırlısını istemiyormuyuz, dualarımız seninle...
dün dr a gittik biizm sata göre 7ci haftayı bulması gereken bebiş 5 haftalık gözükmekte olduğunu söyledi...
ve temmuz gibi ailemin yanına bayrama gitmek için aldığımız biletlermiz doktorun gitmeyin yorumuyla yanmış bulunmaktadır....
uçakla ve 1 saat dememize rağmen uçak daha tehlikeli basınç olayından dolayı dedi dr...
bu şekilde bir durum yaşayanınız varmı...
şimdi ne yapalım biz gidelimmi
gidersek bişey olursa ne yaparızzz
ne zormuş tam anlamıyla anne baba olmak:26:
Canım öncelikle hayırlı olsun inş sağlıkla alırsın bebişini, ben mart 2013 annesiyim, kilo ve sporla ilgili sana bir kaç önerim var, şuan hamilesin ve insan ne görse yemek istiyor ama unutma tatlı,fast food, yağlı yemekler bebeğinin yararına değil sadece annelere boş kilo yapar canın çektiğinde tabı ye ama tadımlıkbeyaz ekmek yerın tam buğday ekmeği tuketebılırsın ınan bebeğe çok faydalı ara öğünlerinde meyve yoğurt ve biraz fındık ceviz yıyebılır yada sutlu tatlılardan devam edebılırsın ama unutma emzirirken çok buyuk kılolar verıyorsun sen şuan sadece aşırı yememeğe çalış o kilolar kayboluyor sonra :), bacaklarında ağrı oöması normal kalsıyum tuket yoğurt sut peynır ıhmal etme bırde bacaklarını rahatlatıcak hareketler var netten bak onlarda baya yardımcı olacaktır,
Sevgiler,
ANNESİNİN PRENSİ
İyi geceler herkese bugun daha fazla dayanamadım ve hamile pantalonu aldım cunku kendı pantolanlarım sıkmaya basladı nasıl rahat anlatamam normalde bile giyerim gibi geliosevgili annemde hamıle tshırtı almıs baby is coming yazıo bide bebek resmi var nası heycanlandım anlatamam bıraz bol geldı ama olsun gıyerım hepsını
Kızlarr biz kontrolümüzden geldik. Çok şükür herşey yolunda. Ellerimiz kollarımız belli olmaya başlamış. Geçen sefer arada 4 günlük bir fark vardı dah büyük çıkmıştı bebişim. Bu defa sat la aynı çıktı. 8+4 Olmuşuz. 1 Ay sonra tekrar gidicez. Şuana kadar hiç kilo almadığım hatta 2 kilo verdiğim için kızdı doktorum. Bir sonraki gelişine kilo al da gel dedi.Bizden haberler bunlar. Çok şükür bu bayram çifte bayram yaşayacağız.
Kızlar sizde de sivilcelenme oldu mu? Heryerimde abuk sabuk sivilceler çıktı cildim çıldırdı resmen .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?