2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

Eşimde aynısı söyledim buradaki hastanede sabah akşam doktor göre değişikliği yapıyorlar, sabah kontrol eden doktor da aynı problemi bende gördüm dedi.. benim bebeğim yeni başladı 11. Haftaya aya göre 13 14 gibi olması lazım ama usg'de de 11 haftalık çıkıyor acaba buna görevde mi değerlendiriyorlar bilemiyorum.

Doktorlar en üst düzenli en kıdemli doktormış :'/

bende kan sulandırıcı iğne kullanıyorum ama kızımdada doktorlarımdan böyle bir talep olmadığı için düzenli kan tahlili yaptırmadım. Tam kan analizimi isteniyor sende canım?

zamansız

Rabbim acil şifalar vermesi dileğiyle baska hastaneye gitmeni bende onaylayanlardanım.Vardır herşeyde bir nasip herhangi bir hasanede durumunu söylemeden görün derim olmazmı Rabbim acil şifalar versin hayırlısı ne ise o olsun canım

çok üzüldüm durumuna, araştırdın mı canım bu durumu yaşayıp sağlıklı bebek sahibi olan var mı? Allah'ım yar ve yardımcı olsun. Çok zor bir karar. İnşallah bu kötü senaryoların tersi çıkar ve sağlıklı bir bebek sahibi olursun canım.

http://www........................./2007/12/pyelektazi-bbrek-pelvisinin-genilemesi.html

linkten ekliyorum yazıyı bilgilenmek açısından. Zaman_siz aynı durum değil mi senin bahsettiğinle?

PYELEKTAZİ - HİDRONEFROZ (GEBELİKTE BEBEK BÖBREĞİNDE GENİŞLEME, BÜYÜME)

HAMİLELİKTE FETAL (BEBEKTE) PYELEKTAZİ - HİDRONEFROZ

Bebeğin böbreğinin idrar toplayan kısmına renal pelvis (böbrek pelvisi) denir. Gebelikte böbrek pelvisinin ön-arka çapı 4 - 10 mm arasında olacak şekilde genişlemesine hafif pyelektazi (hafif hidronefroz) denir. 10 mm'nin üzerinde genişleme söz konusu ise bu duruma ciddi pyelektazi veya hidronefroz denir.

Gebeliklerde yüzde 1-4 oranında bu genişlemeye rastlanır. Ancak sadece 500'de birinde bu ciddi bir probleme sebep olur. Bebekte renal pelviste genişleme var ise ürolojik (idrar yolları ile ilgili) problem olasılığı artar. Bunun yanısıra pyelektazinin özellikle down sendromu olmak üzere bazı kromozomal anormalliklerle de zayıf bir ilişkisi vardır. Daha şiddetli hidronefrozda üriner sistemle ilgili bir anormallik olma riski artar. Ancak pyelektazinin şiddeti kromozomal anormallik bulunma olasılığını arttırmaz.

Hafif hidronefrozda bile (4-10 mm arası, grade 1. 2) down sendromu ve diğer kromozomal anomalilerle ilişki vardır. Bu yüzden hafif pyelektazi varlığında bile detaylı ultrasonografi ile down sendromu şüphesi yaratacak başka bir anomali varlığı araştırılmalıdır. Bilim adamlarının görüşü hidronefroz dışında başka bir anomali saptanmamışsa ve başka bir risk faktörü yoksa genetik inceleme için amniosentez yapılması şart değildir şeklindedir. Çünkü ileri anne yaşı veya riskli üçlü-dörtlü test gibi başka bir durum yoksa sadece hidronefroz varlığında Down sendromu olma riski düşüktür (300'de 1 'den az). Eğer anne yaşı 35'den büyükse, hidronefroz dışında başka bir anomali saptanmışsa (renal veya ekstrarenal), ikili-üçlü-dörtlü v.b testlerde yüksek risk çıkmışsa bu durumda amniosentez ile genetik inceleme önerilmektedir.

Hidronefrozun sebebi nedir?
Pyelektazi doğumdan sonra da devam ediyorsa genellikle üreterin (üreter: böbrekten idrar torbasına doğru idrarı taşıtan boru şeklinde yapı) böbrek pelvisiyle birleştiği yerde bir tıkanıklık ya da vezikoüreteral reflu (idrar torbasından böbreğe doğru idrar kaçışı olması) sebeptir.
Daha nadir görülen sebepler posterior üretral valf, üretral atrezi, ektopik üreterosel, çift toplama sistemi gibi ürolojik anormalliklerdir.

Hidronefrozun takip ve tedavisi:
Bebekteki hidronefrozun gebelik boyunca artış veya azalma açısından aralıklarla ultrason ile takip edilmesi gerekir. Her iki böbrekte ciddi pyelektazi veya hidronefroz varsa daha riskli bir durumdur ve bebeğin suyu azalabileceği için suyunun takip edilmesi gerekir. Aşırı oligohidramnios (su azalması) durumunda erken doğum gerekebilir. Gebelik ilerledikçe renal pelvis genişliği artıyorsa ve genişlik çift taraflıysa böbreğe zarar verme olasılığı artar. Doğumdan sonra bebeğin böbrekleri ultrason ile tekrar değerlendirilmelidir. Genişlemenin az olduğu ve tek böbrekte olduğu durumlarda ya doğumdan önce düzelme olur ya da doğumdan bir kaç ay sonra genellikle kendiliğinden düzelme olur. Ancak genişleme fazla ise genellikle çocukluk çağında ameliyat gerekir. Doğumdan sonra yapılan ultrason ölçümleri ile ve bazı testler ile ameliyata gerek olup olmadığına karar verilir.

Merhaba sizinle ayni kiloda başlamışiz boyunuz kac?
Kilo takibimizi yapalım belki faydası olur ikimize de:)))
Hayırlı dogumlar:)

ne kadar üzüldüğümü kelimelerle anlatamam,rabbim yar ve yardımcın olsun ama şunu unutma doktorların da değdiği gibi şanslısın erken farkedilmiş,ya Allah korusun senin karnında ölseydi senin yaşamını da tehlikeye girseydi,bi yavrun var Allah seni ona bağışlasın, yada kucağına aldıktan sonra kokusunu aldıktan sonra onu kaybetmek ne kadar zordur rabbim kmseye yaşatmasın,dua et canım hep hayırlısını istemiyormuyuz, dualarımız seninle...

Ve bu durumda bi arkadasım da var 5 aylık hamile su an bobrekteki büyüme durdu cok sükür ins saglıklı bebegi olacak..eger sorunun buysa doktorunu hiç anlamış degilim canım..bazı doktorlar niye panik yapıyolar anlamıyorum..

Canım herşey Allahtannn.Rabbim dilerse hiç birşey olmaz ama kaderinde varsa yaşarsın...Allah daha kötülerinden korusun seni inşallah...

tatlım sen bilirsin ama ben de gitmiyorum eşim ankaralı onu tek başına gönderiyorum annemlere bırakıcak beni o kendi ailesini ziyaret edip gelicek ama benim avantajım annemle aynı şehirde olmak düşük tehlikesi ve bulantılardan dolayı gitmiyorum dr u dinle derim ailende hoş karşılar diye düşünüyorum.. :/

çok teşekkür ederim enisecim resimlerde bebişin bi harika gözüküyor Allah analı babalı büyütsün inşallah biz de görelim o günleri maşallah.. :) tavsiyelerine uymaya çalışıcam inşallah çok kilo almam

ben de ekim başında aldım zıbın bile giyme dediler düşük tehlikesi yaratıyor diye bir de pant sıkarsa bebişimiz rahatsız oluyormuş.. :) kesinlikle çok rahat pant.lar :)

Kızlarr biz kontrolümüzden geldik. Çok şükür herşey yolunda. Ellerimiz kollarımız belli olmaya başlamış. Geçen sefer arada 4 günlük bir fark vardı dah büyük çıkmıştı bebişim. Bu defa sat la aynı çıktı. 8+4 Olmuşuz. 1 Ay sonra tekrar gidicez. Şuana kadar hiç kilo almadığım hatta 2 kilo verdiğim için kızdı doktorum. Bir sonraki gelişine kilo al da gel dedi.Bizden haberler bunlar. Çok şükür bu bayram çifte bayram yaşayacağız.

Canım ,Rabbim hakkınızda ne hayırlı ise onu nasip etsin..Bende çok üzüldüm.Bol bol dua edicem,başka bir şey diyemiyorum.

Kızlarr biz kontrolümüzden geldik. Çok şükür herşey yolunda. Ellerimiz kollarımız belli olmaya başlamış. Geçen sefer arada 4 günlük bir fark vardı dah büyük çıkmıştı bebişim. Bu defa sat la aynı çıktı. 8+4 Olmuşuz. 1 Ay sonra tekrar gidicez. Şuana kadar hiç kilo almadığım hatta 2 kilo verdiğim için kızdı doktorum. Bir sonraki gelişine kilo al da gel dedi.

Bizden haberler bunlar. Çok şükür bu bayram çifte bayram yaşayacağız.

Gözün Aydın canım :)) Bayram hediyesi olmuş sizin için ... Biz görmek için Bayram sonrasını beklicez :)

Kızlar sizde de sivilcelenme oldu mu? Heryerimde abuk sabuk sivilceler çıktı cildim çıldırdı resmen .

Benim oluyor,bugünde fırlamış 2-3 tane yine ama isilik tarzında ve yüzeysel..kaşınıyor dokunamıyorumda acıyor...Çirkinleştim ağlayasım geliyor valla (((((((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…