2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Canım araştırıyorum. Buldukça yazarım. Bunu milliyetin internet gazetesinde buldum.

Anne karnında mesane ameliyatı

Henüz doğmadan mesanesindeki tıkanıklıktan dolayı idrarını yapamadığı için böbreklerinde şişme meydana gelen ve içinde bulunduğu amnion sıvısı azalan yaklaşık 20 haftalık bebek, Turgut Özal Tıp Merkezi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı öğretim üyelerince anne karnındayken mesanesine şant takılarak hayata tutundu.Yayınlanma Tarihi:.13.04.2012 02:30İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Önder Çelik yaptığı açıklamada, anne karnındaki bebeğe yapılan ultrasonografik değerlendirmede idrar torbasının çok büyük olduğunu, idrar kanallarının genişlediğini ve böbreklerinde de erken dönem şişme bulgularının saptandığını anlattı.Bebeğin yaşam alanı olan amnion sıvısında da bebek idrarını yapamadığı için azalma başladığını kaydeden Çelik, Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı’nın da katkısıyla ve önerileri alındıktan sonra, bebeğe anne karnında ameliyat yapılmasını kararlaştırdıklarını söyledi.‘Gözetim altında’Çelik, ”Şant takar takmaz idrar torbasının boşaldığını ve idrar kanallarının da rahatladığını gördük. Hasta hala gözetimimiz altında. Operasyonun risklerinden olan erken doğum eylemi ve enfeksiyon saptanmadı” dedi.Anne karnında şant takılmasaydı muhtemelen bebeğin kaybedileceğini söyleyen Prof. Çelik, ”Bu işlemle onların önüne geçilmiş oldu” dedi.

SORUN
İDRAR KESESİ BÜYÜMESİ

SON AYIMDAYIM.DOKTORUM BEBEĞİMİN İDRAR KESESİNİN BÜYÜK OLDUĞUNU SÖYLEDİ.DOĞUMDAN SONRA TAKİBE ALINACAKMIŞ.BANA İDRAR KESESİNİN SONUÇLARI HAKKINDA BİLGİ VERİRMİSİNİZ.NE KADAR ÖNEMLİ.VUR OLABİLME İHTİMALİ VAR MI.NE YAPMALIYIM.LÜTFEN AÇIKLAYII BİLGİ VERİN.ÇOK KORKUYORUM..

CEVAP
İdrar kesesi büyümesi

Gebelik sürecindeki takiplerin iyi yapılıyor olması her zaman çok faydalı. O sırada olan sorunları gidermekle kalmıyorsunuz olası sorun ihitmallerini de önceden ön görebiliyoruz..Doğum öncesi zaman zaman bu şekilde uyarılarla karşılaşıyoruz ve bebek doğar doğmaz hemen onu kontrol altına alıyoruz. Ve bazen doğum öncesinde sorun olduğu öngörülüyorken doğumdan sonra hiç birşey görülmeyebiliyor. Bu nedenle daha bebek doğmadan ve bu tür kontroller yapılmadan hemen karamsarlığa kapılmamanızı tavsiye ederim. Çünkü eğer bebek doğduktan hemen sonra yapılacak testlerde hiç bir şey görülmeyecekken siz kendi kendinizi karamsarlığa soktuğunuz için başka sorunlar çıkarsa bu hiç kimsenin isteyeceği birşey olmayacaktır. O zaman daha çok üzülürsünüz..Doğumdan hemen sonra bebeğinizi bir çocuk hekimi görecek, hemen bir idrar tahlili istenecek ve ultrason yapılacaktır..Dilerim bu tetkikler yapıldıktan sonra sıkça karşılaştığımız gibi hiç bir olumsuz bulgu ile karşılaşılmaz..O halde o zaman kadar sakin olup olumlu düşünmeniz lazım ki bebek de endişelenmesin.

Anne karnındaki bebeğin idrar torbasına shunt takıldı

Malatya'da, gebe hastaya müdahale edilerek anne ve bebeğin karnı açılmadan bebeğin idrar torbasına shunt takıldığı bildirildi.MALATYA'DA GEBE KADININ KARNI AÇILMADAN BEBEĞİN İDRAR TORBASINA SHUNT TAKILDIMALATYA (İHA) - Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı'na il dışından sevk edilen bir kadına yapılan tıbbi operasyonda başarı sağlandığı belirtildi.Konuyla ilgili açıklama yapan İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Önder Çelik şunları söyledi: "İl dışından Turgut Özal Tıp Merkezine sevk edilen ve 32 yaşındaki bir hastaya yapılan klinik ve ultrasonografik değerlendirmesinde 20 haftayla uyumlu bir gebeliğe sahip olduğu ancak bebeğin idrar çıkışını engelleyen tıkanıklığa bağlı idrar kesesinde ve böbreklerinde büyüme, amnion sıvısında ise azalma saptandı. Aileye biriken idrarın bebeğinböbreklerinde hasara yol açabileceği ve anne karnında ya da doğduktan hemen sonra bebeğin ölümüne sebep olma ihtimalinin yüksek olduğu anlatıldı. Biriken idrarın gebelik süresince boşaltılması için anne karnında bebeğin idrar kesesine shunt operasyonu yapılabileceği bildirildi.Ailenin isteği ve onayı alındıktan sonra, Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim öğretim üyeleri Prof. Dr. Önder Çelik, Yrd. Doç. Dr. Ebru Çelik, Yrd. Doç. Dr. Yavuz Şimşek ve Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr.Canan Ceren Özcan tarafından anne ve bebeğin karnı açılmadan bebeğin idrar torbasına shunt takıldı.Kadın doğum kliniği perinatoloji ünitesinde gerçekleştirilen operasyonda önce bebeğin çevresindeki amniyotik sıvıdan genetik inceleme için örnek alındı.Ardından bebeğin mesanesine girildi, idrarından örnek alınarak böbrek fonksiyonlarını değerlendirmek üzere incelemeye yollandı. Aynı anda bebeğin idrar kesesi ve amniyotik boşluk arasına shunt yerleştirildi. İşlemden hemen sonra shunt'ın çalıştığı ve gergin idrar kesesinin normal boyutlarına indiği görüldü. Bebeğin idrar tetkikinde böbrekfonksiyonlarının normal sınırlarda olduğu saptandı.Hasta enfeksiyon ve erken doğum riski açısından bir süre doğumhanede yatırılarak takip edildi. Takiplerinde herhangi bir problem saptanmayan hasta sağlıklı bir şekilde taburcu edildi."Hastanın 3 hafta sonraki ilk kontrolünde bebeğin gelişiminin normal olduğu ve idrarın amniyotik kaviteye sağlıklı bir şekilde boşaldığının izlendiğini söyleyen Çelik, " Hastanın gebelik takipleri perinatoloji ünitesinde devam etmektedir."dedi.

Canımm bak o ameliyatın yapıldığı hastaneyi arayıp bilgi alabilirsin bence. Yüzdelik oranlarını öğrenirsin.
Daha önce aynı şeyleri yaşayanlar olmuş. Bence olumsuz düşünme canım. Araştır. Mutlaka güzel bir haber alacaksın ben inanıyoruum.

Rabbim senin de bebeğinin de yar ve yardımcısı olsun inşAllah.

Amin amin çok Sağol Allah razı olsun canım hepsini okudum nette de okudum, ama bu sorunun tam olarak nasıl olacağını bilmiyorum.. Ben inanmıyorum elbet bir çaresi vardır illa ölecek diyorlar da bişey demiyorlar. P.tesi hepsini öğreneceğiz, inşallah sonunda kazanan ben olurm, onlarda yanılmış olurlar.. Belki p,tesi anca girerim takatim yok İnan o zaman neler olduğunu yazarım..

Lütfen dua edin.

Gerçekten zor bir durum ama umudunu yitirme canum neler neler oluyor hayatta.Dua et içini ferah tut.Allah'a emanet onlae.Ben gecen sene kalp durmasi yuzunden kürtaj oldum.Canimdan can koptu sanki ama Cok dua ettim.Allah'a sigindim.Ne gelirse Rabbimden .Allah yardimcinuz olsun canim.

canım dualarım seninle

maaşallah sana kocakafaa
benim bebişimde harket etmeye başladı.. hissetmiyorum ama kontrolümde ultrsyonla bakarken hareket ettiğine şahit oldum ok hareketli hiç durmadı telefonu çıkarıp video bile çektik hemen babasına gösterdim anne olduğumu şimdi çok daha net anlıyorum hareketlerini gördüm ya deli gibi mutluyum.. bide tekme atsa uçarım heralde

Kızlar yaptığınız konuşmalarda kadın doğumcuları akrabası ve çok iyi tanıdıklarınız olduğundan bahsetmiştiniz. Zaman_siz ın durumunu tanıdıklarınıza sorabilirmisiniz. En azından doktor ağzından bir fikir sahibi olur. Olumlu olumsuz yazın ki arkadaşımıza yol göstersin. Bizim elimizden ancak dua etmek geliyor.

DUYGU ÖZDAMAR
sağlık personeli
son adet tarihi 23 ağustos
beklenen tarih 27 mayıs
İKİZ BEKLİYORUM :)

aranıza yeni katıldım.İKİZ bebeklerimi bekliyorum :)Mayıs sonu beklelen tarih.tabi erken gelmezlerse :)
herkesin bebişleri hayırlı olsun.

aranıza yeni katıldım.İKİZ bebeklerimi bekliyorum :)Mayıs sonu beklelen tarih.tabi erken gelmezlerse :)
herkesin bebişleri hayırlı olsun.

hoşgeldin canım aramıza. Listeye eklerim tabi ki, Pazartesi günü ismini listede görebilirsin.

hoşgeldin canım aramıza. Listeye eklerim tabi ki, Pazartesi günü ismini listede görebilirsin.

canm ben listeye baktımda bilgilerimde yanlışlık var galiba yaşım 24 kuşadasında yaşıyorum mesleğim öğretmenlik fakat çalışmıyorum şuan için ev hanımı :) son adet tarihm 8 ağustos beklenen doğum tarihim 16 mayıs canım şimdiden teşekkür ettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…