2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
ayyy arkadaslar ben zaten varmisim listede
forumda yeniyim ya kusuruma bakmayin neolur
sevgiler.........

canım ben 2013 mayıs annesiyim o küçük beşiklerde en fazla 3 ay yatırabilirsin..boşuna para verme ona bence..

Merhaba Sevgili Anne Adayları,
Tecrübelerime dayanrak şöyle bir ricada bulunsam ne dersiniz ?
Fotoğraflarınızın silinmediğini biliyorsunuzdur ve benim gibi nazara da inanan biri iseniz bu tür özel fotoğraflarınızı ALBÜM'de paylaşsanız, hatta orada ki albümü özel yapsanız arkadaşınız olmayanlar görmese yani sadece arkadaş listenizde olan dostlarınız görse, fotoğraflarınıza ait orada (eğer silmez iseniz) kalıcı bir anı defteri gibi olsa veya ola ki rahatsız oldunuz istediğiniz zaman silseniz.
Bu konuda sadece albümünüzün linkini verseniz nasıl olur ?

Sende haklısın canım valla ne diyim benimde aklımdan geçmişti nazar değmesin diye maşallah dedim hemen hatta..

Sende haklısın canım valla ne diyim benimde aklımdan geçmişti nazar değmesin diye maşallah dedim hemen hatta..

Bu arada üye olmayanlar fotoğrafları görmüyor bu bilgiyi de vereyim ama ne gerek var değil mi ?

Bu arada üye olmayanlar fotoğrafları görmüyor bu bilgiyi de vereyim ama ne gerek var değil mi ?

Yani üye olup yıllardır bebek hasreti çeken arkadaslarımız var kıskanmak manasını söylemiyorum yanlış anlaşılmasın ama bende yasadım aynı seyleri ulaşılmaz imrenme duygusunu o manada hemde onları üzmemiş oluruz aslında tabi..

gecmis olsun cnm. bir ara burda bir arkadasin yazdiklarina kizdigim icin yazmiyrdum. ama seni gorunce biraz netten baktim. bebeginin sorununun cozumu olduguni gordum. bir bak istersen cnm.

_________________________________________ İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalına il dışından sevk edilen gebe hastaya müdahale edilerek anne ve bebeğin karnı açılmadan bebeğin idrar torbasına şant takıldı. Başarıyla yapılan tıbbi operasyonla ilgili açıklama yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Önder Çelik şunları söyledi: “İl dışından Turgut Özal Tıp Merkezine sevk edilen ve 32 yaşındaki bir hastaya yapılan klinik ve ultrasonografik değerlendirmesinde 20 haftayla uyumlu bir gebeliğe sahip olduğu ancak bebeğin idrar çıkışını engelleyen tıkanıklığa bağlı idrar kesesinde ve böbreklerinde büyüme, amnion sıvısında ise azalma saptandı. Aileye biriken idrarın bebeğin böbreklerinde hasara yol açabileceği ve anne karnında ya da doğduktan hemen sonra bebeğin ölümüne sebep olma ihtimalinin yüksek olduğu anlatıldı. Biriken idrarın gebelik süresince boşaltılması için anne karnında bebeğin idrar kesesine shunt operasyonu yapılabileceği bildirildi. Ailenin isteği ve onayı alındıktan sonra 05.04.2012 tarihinde, Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim öğretim üyeleri Prof. Dr. Önder Çelik, Yrd. Doç. Dr. Ebru Çelik, Yrd. Doç. Dr. Yavuz Şimşek ve Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Canan Ceren Özcan tarafından anne ve bebeğin karnı açılmadan bebeğin idrar torbasına şant takıldı. Kadın Doğum kliniği perinatoloji ünitesinde gerçekleştirilen operasyonda önce bebeğin çevresindeki amniyotik sıvıdan genetik inceleme için örnek alındı. Ardından bebeğin mesanesine girildi, idrarından örnek alınarak böbrek fonksiyonlarını değerlendirmek üzere incelemeye yollandı. Aynı anda bebeğin idrar kesesi ve amniyotik boşluk arasına shunt yerleştirildi. İşlemden hemen sonra shunt’ın çalıştığı ve gergin idrar kesesinin normal boyutlarına indiği görüldü. Bebeğin idrar tetkikinde böbrek fonksiyonlarının normal sınırlarda olduğu saptandı. Hasta enfeksiyon ve erken doğum riski açısından bir süre doğumhanede yatırılarak takip edildi. Takiplerinde herhangi bir problem saptanmayan hasta sağlıklı bir şekilde taburcu edildi. Hastanın 3 hafta sonraki ilk kontrolünde bebeğin gelişiminin normal olduğu ve idrarın amniyotik kaviteye sağlıklı bir şekilde boşaldığı izlendi. Hastanın gebelik takipleri perinatoloji ünitesinde devam etmektedir.”

Gunaydin kizlarrr.. surekli midesi bulanip istifra eden arkadaslara sesleniyorum nasil dayaniyosunuz? iki sabahtir icin disima cikiyor kasıklarima sancilar saplandi ogurmekten. 2. Aydan sonra basladi sanirim bulantilarim

Merhaba kızlar

Yeni gelen arkadaşlar hoşgelmişler

Zaman_sız çok geçmiş olsun, arkadaşlar çaresinin olduğuna dair birşeyler bulmuşlar,inşallah hayırlı güzel haberlerle gelirsin :112:

melekim gecmiş olsun.. 2 aydan sonra dediğine göre öncesinde yokmuş, böyle de olabiliyormuş demek :26:

Kızlar bebek odası konusunda , bizim evimiz biraz küçük olduğundan şöyle düşündük: Bi kere yatak odasında beşik için yeterli alan yok beşiği evde çocuk odası olarak düşündüğümüz yere koyacağız inşallah. Yatak odasına da şöyle bişi düşünüyoruz:

Çocuk odası olarak düşündüğümüz yer de küçük. Mobilya takımı sığmayacak, büyüyen beşik düşündük oraya da o yüzden:

tabii bunların çok farklı modelleri var, bu öylesine bi foto..

Daha önce annelik tecrübesi yaşamış arkadaşlar ,bu ürünleri kullanmış arkadaşlar varsa yorum öneri ve fikirlerini beklerim

Eklentiler

• $bebek-besigi-modeli.webp
    5,7 KB · Görüntüleme: 204
Asilemcim tesekkur ederim umarim gecer tez zamanda:) bu yataga bitisik besigi bende gordum cok hosuma gitmisti fakat bi yakinim tavsiye etmedi vazgectim bende. Uykunu acamaz direk alir emzirirsen belki emzirme esnasinda uyuyakalirsin tehlikeli olabilir dedi. Ayri besik olursa en azindan yataktan kalkarsin uykun acilir. Bana mantıklı geldi. Allah korusun emzirirken boğulan bebek çok duydum.

Yaaaa ciddi misin ben de kız istiom aslında bişiler almakta acele etmeyim o zaman, zaten doktorda kesin demedi ama öyle görünüo dedi bakalım hayırlısı :))

tüm gebelik boyunca nutella kavanozu ile yaşadım.5. aya kadar erkek dendi sonuç 4.5 yaşında kızım var

kızlar sağlık ocağı bana da 20.haftada aşı için gel dedi oğlumda böle bişi yoktu yeni yeni şeyler çıkıyor yaa

bugüne kadar hiçççç aşı yaptırmadım.sağlık ocağı eve geldi yine yaptırmadım yaptırmak zorunda hissetmedim
kasapta doğranmıyozki yaw o kadar bağışıklık sistemime güvenim var

Kızlar sizde de sivilcelenme oldu mu? Heryerimde abuk sabuk sivilceler çıktı cildim çıldırdı resmen .

sizinkiler kız o zaman.kızda sivilce falan oluyor bi de gerçekten erkek çocuk güzelleştiriyo kız çirkinleştiriyo inandım artık

zamansız kesinlikle acele etme.konuyu bilmeyen bikaç dr a daha git.
avazım çıktığı kadar bağırabilirim ki beni hiçbir dr kabul etmedi ya sen ya çocuk öleceksin bu riski alamayız diye kovdular.
eski paylaşımlarım da da bulunur zaten.
bak bi doktor sadece beni kabul etti imzalar imzalattılar eşime olası bi durumda öncelikle kurtarılacak kişi kim olsun diye
ne ben komaya girdim ne çocuğum komaya girdi
3 gün küvözde yattı evet ama sarılıktandı.
doğuma günler kala gelişmiyordu 1 kiloyu geçememişti veren rabbim sonuçta son 3 hafta 2900 oldu kilosu

bu arada 2li 3lü 4 lü her neyse hiçbirini yaptırmıcam
olası bi durumda sırf risk yüksek diye aldırmam
görümceme ya sakat ya özürlü dediler hamileliğini ziyan ettiler
çocuğu 2 yaşına geldi ne sakat ne özürlü
olsa da başımla beraber rabbim ne layık gördüyse emanettir sonuçta

Aaaa kusura bakma canım, düzeltirim hemen. Demek ki kaydırma yaptım herkes bilgilerini kontrol edebilir mi lütfen?

Gunaydin kizlarrr.. surekli midesi bulanip istifra eden arkadaslara sesleniyorum nasil dayaniyosunuz? iki sabahtir icin disima cikiyor kasıklarima sancilar saplandi ogurmekten. 2. Aydan sonra basladi sanirim bulantilarim

Ay canım bende 11 haftalığım. Dün ilk kez çıkardım öğürmekten karnıma kramplar girdi gözlerimde yaşlar falan çok kötüydü. Üstelik midemi bulandıran şeyde çok saçma. Diş macunu. Aç karna dişimi fırçalarken oldu herşey. Umarım bu bir başlangıç değildir. İlk ve son olur.

Dis macunu da yapmis olabilir. Bende gribim belki ondan kaynaklidir diye umut ediyorum. Cok kotu bir durummus vallahi gozlerimden yas geldi benimde. Allah yardimcimiz olsun.

Yatarak emzirmek bebekte orta kulak enfeksiyonuna sebep olabiliyor.
Asilemmm belki küçük odayı bebek odası olarak dizayn edip baby phone alabilirsin. Rahat emzirmek içinde bir tane tekli koltuk koyabilirsin.

Kadın hastalıkları ve doğum alanında yaptığımız anket çalışmasına toplam 25 doktor katıldı. Çalışma sonucunda seçilen en iyi beş doktor şöyle sıralanıyor: Prof. Dr. Timur Gürkan, Prof. Dr. Hasan Serdaroğlu, Prof. Dr. Erdoğan Ertünge Alp, Prof. Dr. Moşe Benhabib, Prof. Dr. Ali Ayhan.
Bunu bir internet sitesinden aldım. Muayeneleri biraz tuzlu olabilir ama şu durumda ona bakmazsınız zaten

Canım bunlar Türkiye'nin en iyi beş doktoru seçilmiş. Çoğunun internet sitesi ve iletişim bilgileri mevcut. Bence telefon ile görüşüp gerekirse usg fotoğrafları ve doktorun değerlendirmesini gönderip bilgi alabilirsin umarım işine yarar.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…