2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
merhaba arkadaşlar öncelikle herkese iyi bayramlar,bazı arkadaşlar 2 li 3lü testi yaptırmayacağını söylemiş bu testlerle önceden müdahale edilebilecek bir takım sağlık problemleri de tespit edilebiliyor bence yaptırın derim...bebeğin sadece down sendromlu olma ihtimaline bakılmıyor yani...

Ne kadar doğru bir düşünce. .yazdıklarınızı okuyunca kendimi daha iyi hissettim.. Allah gönlünce versin her istediğini inşallah

Arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.. Canı gönülden hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorum.

Bebeğim melek oldu, tanısı şöyle " body stalk syndrome" şimdi bir Türkçe yazı buldum

Prognoz ve tedavi: Fetusun ölümüyle sonuçlanan bir malformasyondur. Fetusun yaşama şansı yoktur. Bu nedenle tanı konduğunda gebeliğin sonlandırılması önerilmelidir. Terminasyon öncesinde genetik danışma yapılmalıdır. Eğer akranianın sebebi amniotik band ise sonraki gebelikte tekrarlama riski yoktur. Ancak sebep amniotik band değilse sonraki gebeliklerde görülebilme risk %3 olarak bildirilmiştir.

İnşallah şu band bende yoktur, eminim yok içim ferah çünkü çaresi maalesef yokmuş..

Sadece bu tanıyı paylaşmak istedim, sizden ricam araştırma yapmayın.. Buraya kadarmış hakkınızı helal edin..

Ilerleyen aylarda tekrar deneyeceğim hele bi atlatayım şu durumu, inanıyorum diğer sefere güzel şeyler olacak..

Düşük yapan arkadaşlara sesleniyorum beterin beteri varmış lütfen üzülmeyin.. Hakkınızı helal edin.

Canim benim rabbim hayirlisini versin. Neguzel melegin var 1 tane.. en kisa zamanda saglikli sıhhatli bir bebek nasip etsin allah im sanada:) kendine çok iyi bak

ikili test üçlü test konusunda yazılanları okumadım ama ben ilk gebeliğimde yaşadım. testleri yaptırmadığım için çocuğum erken doğdu. yaptırsaydım damarlarına bakılırdı çocuğun beslenmediği belli olurdu ve çaresi bulunurdu. lütfen testleri ihmal etmeyin.

kızlar ilk kontrolden en son kontrolünüze kadar hafta hafta dr deneyimlerinizi anlatır mısınız?kendi doktorum özel olmasına rağmen bana braz yüzeysel geliyor değerlendirme yapabilmem için deneyimlerinize ihtiyacım var....şimdiden teşekkürler iyi bayramlar...

Ilk kontrol: keselere bakıldı keselerin icinde yolk sac kesesi de göründü bunun hakkında bilgi verdi bana gösterdi yani bu kese görünüyorsa bu bebekler gelişecektir buyuk ihtimal dedi..
2. Kontrol15 gun sonra 7. Hafta) kalp sesleri duyuldu cok az dinletti rahim ici kanama var mı ona baktı küçük bi kanama gördüğü için dinlenmemi tavsiye etti..
3. Kontrol15 gun sonra 9. Hafta ) yine kalp seslerini dinledi yasıyorlar mı diye kolları bacakları bası kordonu kontrol etti boylarını ölçüp haftasına uyuyomu diye baktı ve bi sorun olmadıgını söyledi ve 3 hafta sonraya (12. Haftaya) randevu verdi..1 hafta sonra gidicem iste boyle..

Ariel sen ayrıntılı ultrasonla tarama testini karıştırıyo olabilir misin acaba? ikili üçlü test denilen şey kan tahlili. bu testlerde bebeğin damarlarına falan bakılmıyor. 12. haftada ultrasonla bebeğin ense kalınlığına bakılıyor 17-23. haftalar arasında da detaylı ultrasonda bebeğin kalp damarları dahil her yerine bakılıyor.

kan testi tansiyon kontrolü falan yok yani öylemi

hımm olabilir canım. kan testiyse damarlar ile ilgisi yok.
o testler çok inandırıcı olmuyor yengeme down sendromu konulmuştu çünkü 2 yiğeni downluydu ama çocuk doğdu maşallahı var.

………Msj tekrari.........

Son düzenleme:
Liste icin bilgilerimi vereyim canim
SAT 26 agustos
Muh. Dogum tarihi3 haziran
Yas 25
İl izmir.
Meslek ev hanimi

Son düzenleme:
kızlar ikili testle ilgili yazdıklarınızı okudum ama benim doktorum ikili testi yaptır onun dışında hiç bişey yaptırman gerek yok dedi.. ben kesinlikle yaptırıcam..
ikili test 2 aşamadan oluşuyo.. biri kan alınarak genetik hastalık varmı diye bakılıyo.. ikinciside ayrıntılı ultrasynla bebeğinizin her bir noktasına ince ince bakılıyor..
bebeğinizin gözünde katarakt varmı onu bile anlıyolar.. ve ikili testle önceden belirlenen bağzı hastalıklar hemen doğum sonrası müdahele edilerek iyileştirilebiliyo..
biraz sıkıntılı bi süreç ama en azından bebeğinizle ilgili önceden tedbir alma şansınız olur..

iyi geceler güzel anneler öncelikle bayramınız kutlu olsun malum yoğunluktan giremedim. Bazı arkadaslarımıza cok üzüldüm geçmiş olsun diliyorum geri kalan herkes umarım iyidir.Biz gayet iyiyiz merakla onumuzdekı haftayı beklıyorum 2li test için umarım bi sorun yokturda hepimiz bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza alırız.

Erken teshis, onceden bilgilenme bencede cok onemli. En azindan gerkli onlemler alinir, yapilacaksa ilk mudaheleler yapilir. Bunu kadere birakip ogrenmemek bence yanlis. Katiliyorum arkadasim, onceden tedbir almak onemli.

günaydın kızlar ben bugün işe başladım.tatil sonrası zorrrrr offf nasıl geçecek bugün artık bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…