2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Canım sen kaç haftalıksın demet hanım çok yoğun diyorlar ben daha önce jimere cenk beye gidiyordum fakat oda çok yoğun olduğu için pek ilgi alaka göremedin inşallah bu seferde aynı şey olmaz.
Canim ben 18+4 oldum bugün. Demet hanimdan doktor olarak evet memnunum ama hastahane olarak dogum yapmis kimseyle konusmadim o yüzden nasil olucak bilmiyorum sen kac haftaliksin? Jimerdemi dogum yapicaksin sen fiyatlari nasil oranin? Bu arada demet hanima ne zaman gitsem en fazla 10.dak girdim randevu aldim hep daha önceden.

Okudum canim bende.

kızlar günaaydın !!

daha önceden sterilizatör kullananlar var mı ?? memnuniyetleri nasıl acaba?
ya ben cok hassas yetiştirmek istemiyorum.bebeğin florası geniş olursa sonra herşeye hastalanmaz diye düşünüyorum.
sanırım sterilizatör kullanmayanlar kaynatıyo biberonları oyle kullanıyolar.
ben baktım da sterilizatör konusunda tedirgin oldum ama biberon ısıtıcı çok mantıklı geldi.
tecrübesi olanlar bilgi verebilirler mi ?

aynen canm genelde kilolu olanlarda istah acıklıgı varsa göbek olur dedi doktorum o göbekte bebek degil dedi zaten bebek 4 aylkken ortalama 200 gr civarında oluyomus

Kızlar boşversenize, kimseyi memnun edemeyiz zaten. Göbeğimiz çıkar "ay ayoll bu ne erken mi doğuracaksın" derler! Göbeğimiz çıkmaz bu sefer "ay ayool bu ne nerde tasıyosun sen bebeği çantanda mı" derler! Sağlıklı olalım, sağlıkla doğuralım gerisini boşverelim:))
Biz biliyoruz ki, göbek görüntüsü bebeğin gelişimi ile ilgili değil. Muhtemelen bebeğin yerleşim yeri, kadının kas yapısı, iç karın genişliği, kaçıncı doğum olduğu vs deniliyor bunlarla ilgili...

Çokgeçmiş olsun. Ben tek çare ameliyat diye biliyorum. Doktor ne diyor? Ay çok zordur Allah yardımcınız olsun(

selam kızlar,

umarım herkes iyidir. geçmişi okuyamadım. bebişleriniz nasıl?
geçen hafta kontrolümüz vardı, oğluşumuz olacağını öğrendik bakalım hayırlısıyla:)
parmağını emiyordu nasıl tatlı bir şey yarabbim :) sağlıkla gelsin çok heyecanlandım cinsiyetini de öğrenince.

merhaba anneler..

bebek şekeri fikri olan varmı beğendiklerinizi paylaşırsanız sevinirim.
kızım erken doğduğu için hevesim kursağımda kalmıştı şimdi erkenden hazırlayacağım inşş

ben Allah nasip ederse inşallah bebek mevlidinde ayetel kürsili bebek şekerleri var onlardan dağıtmayı düşünüyorum :))

Merhaba canım, sterilizatörler dipte kaynayan suyu temas ettirmeden, sadece buharı ile steril ediyor. Kaynakmak ta aynen aynı etkiyi sağlıyor ama dezavantajı;
- Kaynayan biberon, emzik vs malzemeler tencerenin dibine değdikleri için çok çok daha çabuk deforme olup eskiyorlar. Bir kaç kaynatmada lastikleri gevşiyor, yazıları siliniyor desem yerdir.
-Kaynatma sonrası içme suyu dahi kullansan suyun içindeki tortular biberon vb eşyada bugulu, sanki pis gibi bir kalıntı bırakıyor. Bir müddet sonra kireçleşme oluşuyor.
-Kaynatma için yemeklerde kulanmadıgın bır tencere, masa vb aletı onceden alıp ayrı tutman gerekıyor.
- İşlem biraz daha zaman alıyor, başında beklemek ya da sureklı gıdıp gelmek gerekıyor.

Sen anne olarak en doğrusunu bilirsin hissedersin muhakkak, uzmanların dediği ilk altı ay bebeğin dolaylı olarak bile olsa ağzına giren herseyin steril olması gerektiği şeklinde. Ben buna şundan dolayı katılıyorum; ilk aylarda kilo alımı çok önemli oluyor, doktorca sık sık takip ediliyor. Allah korusun ishal ya da benzeri bir hastalığı kaparsa henüz bağışıklık sistemi kuvvetli olmadığından çok hırpalanabilir.

Benim tecrübem ilk altı ay herşey steril kuralına uymak. Sonra yavaş yavaş, kademeli şekilde azaltarak bir yaşından sonra bırakmak yönünde. Çünkü ilk aylarda gögüs kalkanının parçaları, sağma aletlerinin parçaları, emzik, süt biriktirme şişeleri vb gibi hiç akla gelmeyecek türde materyalleri bile steril etmek gerekebiliyor.
Buarada uygun fiyatlı, pratik steril aletleri var. Sağlık kısmını geçsek bile biberon vs aletlerin ömrünü uzattıgı için bile maliyetini bir yılda çoktaan çıkarır diyebilirim.

ben Allah nasip ederse inşallah bebek mevlidinde ayetel kürsili bebek şekerleri var onlardan dağıtmayı düşünüyorum :))

Cok guzel bir dusunce... Bana da fikir oldu biraz... Bebek mevludunde hem mevlut sekeri, hem de boyle duali bir hediye verilebilir.

Ben dogumdan once baby shower yapmayi dusundugum icin, yine sabundan yapilan hediyelikler var, muhakkak gormussunuzdur, son zamanlarda baya yaygin... Onlardan dusunuyorum kismet olursa bakalim...

bilgi icin tesekkurler benim de cok bilgili olmadigim bir konuydu sterilezatorler. Sanirim benim de bir tane edinmem gerekecek o zaman...

Günaydın annelerr

Cumartesi kontrolüm çok iyi geçti vee bir oğlum olacağını öğrendim, çok mutluyum, Allah hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah
Hayırlısı olsun sizin için canım Sağlıkla kucağına almayı nasip eder Allahım :)

günaydın bayanlar... biz bebemle bugün biraz yorgun gibiyiz. haftasonu yoğun geçti yine her zaman olduğu gibi. veee pazartesi yine iş yine iş...
günaydın Klasik pazartesi sendromu o canım biz de zor kalktık yatakdan ve zor bir gün geçiriyoruz inş biran önce akşam olur

Günaydın hamişler rüyamda bebişimin cinsiyetini öğrenmişim kız demiş doktor sonra Yasin okuyorum hem de ezbere öyle bir rüya gördüm hayırlara çıksın inşallah ...
Rabbim Hayırlara çıkarsın çok güzelmiş rüyan :) bakalım cinsiyeti kesin öğrendiğinde tutacak mı

uzun bir aradan sonra herkese günaydın,

nasılsınız arkadaşlar ?

Günaydın canım şükür iyiyiz biz bebişimle siz nasılsınız?

Herkese merhaba tekrardan...

Bu sterilazator ne kadar gerekli? Tam olarak nasil kullaniliyor, anlatabilir misiniz?

biberonda sonuçta sütten mamadan dolayı bakteri oluşuyo canım. oyüzden biberonu kaynatırlarmış eskiler. onunla uğraşmıyosun daha pratik içinde su oluyo 100 dercede buharda temizleniyo kendikendine.

bu konu hakkında hıcbır fıkrım yok...
ne bıberon kullandık ne emzık ne suluk..
ınsaellah bu defa da kullanmam gerekmez...

da da da dammmmmmm "bugun Emıne dısarı cıkacak"
hey Allah'ım yaaa
ne hallerdeyımmmm
bugun yıne bısmıllah dıyıp dısarı cıkacagım...
ınsaellah u defa daha kolay olur.
becerebılırsem eger doktora da gıtmeyı dusunuyorum.

Bu gece ruyamda bebegı gordum.
Dogum sonrası alısverıse gıtmısız... yalnız cocugun pusetını degıl araba koltugunu almısım..
kızıyorum kendıme.. bebegı bı oraya yatırıyorum olmuyor baska bı tarafa yatırıyorum olmuyor...
yalnız bebegın ustu pembe ıdı. bana doktor "erkek gıbı" demıstı..bakalımmm gonul kız dıyor ya:))

gunaydınnnnnnnnnnnnnnlarrrrrr

Günaydın Canlar...

Nasılsınız, nasıl gidiyor hamilelik. Göbüşler çıktımı, kilolar alındımı, mideleriniz ve beslenmeniz normale döndümü.

Ben kokulardan daha az tiksinir oldum. Sanırım midem düzelmeye başladı. Artık daha rahat yemek yiyorum. Ama henüz kilo alabilmiş değilim.

Sağ tarafımda belimde ve kalçamda olan ağrılarım bu ara dahada arttı. Dün koltuktan eşimin yardımıyla kalktım onun koluna girip zorla yürüdüm. Bacağım kalçamdan doğru kasılıyor, üstüne basamıyorum, yatıyorum sağa sola dönemiyorum. Öylece kalıyorum. Doktoruma daha önceki gidişimde sormuştum. Normal demişti ama ağrılar artmaya başladı. Bu gidişimde tekrar sorucam. Gerekiyorsa ortopedi felan hangi bölümse onada görüneyim.

Birkaç arkadaş daha böyle ağrılardan bahsetmişti. Varmı hala bu tür ağrılar yaşayan ?

Birde ben hala elimi göbeğime koyduğum zaman öyle top felan hissetmiyorummm. Bir tek ben mi hissetmiyorum yahuu

Son düzenleme:
Canim ben bir tanıdık tavsiyesiyle weewell aldim. Çok memnunmus:) calistirirken de gordum hosuma gtti.
Araştırdım canım weewellden memnun olanlar çok birde arzumun hem steril hemde buhar pişiricili bir makinesi var onada bakıp karar vericem
Çok güzel yazmışsın arkadaşım bende kızımda almadım binpişman oldum emziği kaynattığımda içi su doluyordu biberon tam temizlenmiyordu bu sefer alıcam inşallah sen hangi marka tavsiye edersin?

Canım bendede var o ağrılar kalsiyum ve magnezyum eksikliği dedi dr magnorm verdi gerekince iç dedi sende druna danış istersen?

bilgi icin tesekkurler benim de cok bilgili olmadigim bir konuydu sterilezatorler. Sanirim benim de bir tane edinmem gerekecek o zaman...
Bence gerekli anlattığım gibi. Ben bu sefer süt sağma işlemine de çok önem vermeyi planlıyorum inşallah. Pek çok arkadaşım sütlerini sağarak hem arttırdılar, hem de emzirme dönemi sonrasına bile stokladılar derin dondurucuda. Bu durum da steril bol bol çalışacak demek:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…