Canim ben 18+4 oldum bugün. Demet hanimdan doktor olarak evet memnunum ama hastahane olarak dogum yapmis kimseyle konusmadim o yüzden nasil olucak bilmiyorum sen kac haftaliksin? Jimerdemi dogum yapicaksin sen fiyatlari nasil oranin? Bu arada demet hanima ne zaman gitsem en fazla 10.dak girdim randevu aldim hep daha önceden.Canım sen kaç haftalıksın demet hanım çok yoğun diyorlar ben daha önce jimere cenk beye gidiyordum fakat oda çok yoğun olduğu için pek ilgi alaka göremedin inşallah bu seferde aynı şey olmaz.
Okudum canim bende.herkese slm
ben aralık annesi olucam allah izin verirse rabbim hepimize kolay doğum nasip etsin inşallah yavrularımızı sağlıcakla hayırla alalım kucağımıza inşallah
sizden ricam hamile kalamayan bir arkadaşım için 41 ayetel kürsi topluyorum malum biz aralık anneleri azaldık artık
diğer ayların annelerinden de destek alabilirsem tamamlıcam inşallah
okuyanlar mesajı beğenirlerse saymam kolay olacak
şimdiden okuyan okumayan bütün arkadaşlardan allah razı olsun...
aynen canm genelde kilolu olanlarda istah acıklıgı varsa göbek olur dedi doktorum o göbekte bebek degil dedi zaten bebek 4 aylkken ortalama 200 gr civarında oluyomus
Arkadaslar 3 gundur uyku haram oldu, kuyruk sokumumda kil donmesi basladi, tum kemiklerim agriyor ve zaman zaman basimada vuruyor agri, ne oturabiliyorum nede yatabiliyorum. Lokal anestezi alamayacagim icin operason olamam, sizin bir bilginiz var mi nasil daha iyi hissedebilirim.
3 gundur canimdan bezdirdi beni.
merhaba anneler..
bebek şekeri fikri olan varmı beğendiklerinizi paylaşırsanız sevinirim.
kızım erken doğduğu için hevesim kursağımda kalmıştı şimdi erkenden hazırlayacağım inşş
kızlar günaaydın !!
daha önceden sterilizatör kullananlar var mı ?? memnuniyetleri nasıl acaba?
ya ben cok hassas yetiştirmek istemiyorum.bebeğin florası geniş olursa sonra herşeye hastalanmaz diye düşünüyorum.
sanırım sterilizatör kullanmayanlar kaynatıyo biberonları oyle kullanıyolar.
ben baktım da sterilizatör konusunda tedirgin oldum ama biberon ısıtıcı çok mantıklı geldi.
tecrübesi olanlar bilgi verebilirler mi ?
ben Allah nasip ederse inşallah bebek mevlidinde ayetel kürsili bebek şekerleri var onlardan dağıtmayı düşünüyorum :))
Merhaba canım, sterilizatörler dipte kaynayan suyu temas ettirmeden, sadece buharı ile steril ediyor. Kaynakmak ta aynen aynı etkiyi sağlıyor ama dezavantajı;
- Kaynayan biberon, emzik vs malzemeler tencerenin dibine değdikleri için çok çok daha çabuk deforme olup eskiyorlar. Bir kaç kaynatmada lastikleri gevşiyor, yazıları siliniyor desem yerdir.
-Kaynatma sonrası içme suyu dahi kullansan suyun içindeki tortular biberon vb eşyada bugulu, sanki pis gibi bir kalıntı bırakıyor. Bir müddet sonra kireçleşme oluşuyor.
-Kaynatma için yemeklerde kulanmadıgın bır tencere, masa vb aletı onceden alıp ayrı tutman gerekıyor.
- İşlem biraz daha zaman alıyor, başında beklemek ya da sureklı gıdıp gelmek gerekıyor.
Sen anne olarak en doğrusunu bilirsin hissedersin muhakkak, uzmanların dediği ilk altı ay bebeğin dolaylı olarak bile olsa ağzına giren herseyin steril olması gerektiği şeklinde. Ben buna şundan dolayı katılıyorum; ilk aylarda kilo alımı çok önemli oluyor, doktorca sık sık takip ediliyor. Allah korusun ishal ya da benzeri bir hastalığı kaparsa henüz bağışıklık sistemi kuvvetli olmadığından çok hırpalanabilir.
Benim tecrübem ilk altı ay herşey steril kuralına uymak. Sonra yavaş yavaş, kademeli şekilde azaltarak bir yaşından sonra bırakmak yönünde. Çünkü ilk aylarda gögüs kalkanının parçaları, sağma aletlerinin parçaları, emzik, süt biriktirme şişeleri vb gibi hiç akla gelmeyecek türde materyalleri bile steril etmek gerekebiliyor.
Buarada uygun fiyatlı, pratik steril aletleri var. Sağlık kısmını geçsek bile biberon vs aletlerin ömrünü uzattıgı için bile maliyetini bir yılda çoktaan çıkarır diyebilirim.
Hayırlısı olsun sizin için canımGünaydın annelerr
Cumartesi kontrolüm çok iyi geçti vee bir oğlum olacağını öğrendim,çok mutluyum, Allah hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah
günaydıngünaydın bayanlar... biz bebemle bugün biraz yorgun gibiyiz. haftasonu yoğun geçti yine her zaman olduğu gibi. veee pazartesi yine iş yine iş...
Rabbim Hayırlara çıkarsın çok güzelmiş rüyan :) bakalım cinsiyeti kesin öğrendiğinde tutacak mıGünaydın hamişler rüyamda bebişimin cinsiyetini öğrenmişim kız demiş doktor sonra Yasin okuyorum hem de ezbere öyle bir rüya gördüm hayırlara çıksın inşallah ...
uzun bir aradan sonra herkese günaydın,
nasılsınız arkadaşlar ?
Herkese merhaba tekrardan...
Bu sterilazator ne kadar gerekli? Tam olarak nasil kullaniliyor, anlatabilir misiniz?
Merhaba canım, sterilizatörler dipte kaynayan suyu temas ettirmeden, sadece buharı ile steril ediyor. Kaynakmak ta aynen aynı etkiyi sağlıyor ama dezavantajı;
- Kaynayan biberon, emzik vs malzemeler tencerenin dibine değdikleri için çok çok daha çabuk deforme olup eskiyorlar. Bir kaç kaynatmada lastikleri gevşiyor, yazıları siliniyor desem yerdir.
-Kaynatma sonrası içme suyu dahi kullansan suyun içindeki tortular biberon vb eşyada bugulu, sanki pis gibi bir kalıntı bırakıyor. Bir müddet sonra kireçleşme oluşuyor.
-Kaynatma için yemeklerde kulanmadıgın bır tencere, masa vb aletı onceden alıp ayrı tutman gerekıyor.
- İşlem biraz daha zaman alıyor, başında beklemek ya da sureklı gıdıp gelmek gerekıyor.
Sen anne olarak en doğrusunu bilirsin hissedersin muhakkak, uzmanların dediği ilk altı ay bebeğin dolaylı olarak bile olsa ağzına giren herseyin steril olması gerektiği şeklinde. Ben buna şundan dolayı katılıyorum; ilk aylarda kilo alımı çok önemli oluyor, doktorca sık sık takip ediliyor. Allah korusun ishal ya da benzeri bir hastalığı kaparsa henüz bağışıklık sistemi kuvvetli olmadığından çok hırpalanabilir.
Benim tecrübem ilk altı ay herşey steril kuralına uymak. Sonra yavaş yavaş, kademeli şekilde azaltarak bir yaşından sonra bırakmak yönünde. Çünkü ilk aylarda gögüs kalkanının parçaları, sağma aletlerinin parçaları, emzik, süt biriktirme şişeleri vb gibi hiç akla gelmeyecek türde materyalleri bile steril etmek gerekebiliyor.
Buarada uygun fiyatlı, pratik steril aletleri var. Sağlık kısmını geçsek bile biberon vs aletlerin ömrünü uzattıgı için bile maliyetini bir yılda çoktaan çıkarır diyebilirim.
Araştırdım canım weewellden memnun olanlar çok birde arzumun hem steril hemde buhar pişiricili bir makinesi var onada bakıp karar vericemCanim ben bir tanıdık tavsiyesiyle weewell aldim. Çok memnunmus:) calistirirken de gordum hosuma gtti.
Çok güzel yazmışsın arkadaşım bende kızımda almadım binpişman oldum emziği kaynattığımda içi su doluyordu biberon tam temizlenmiyordu bu sefer alıcam inşallah sen hangi marka tavsiye edersin?Merhaba canım, sterilizatörler dipte kaynayan suyu temas ettirmeden, sadece buharı ile steril ediyor. Kaynakmak ta aynen aynı etkiyi sağlıyor ama dezavantajı;
Günaydın Canlar...
Nasılsınız, nasıl gidiyor hamilelik. Göbüşler çıktımı, kilolar alındımı, mideleriniz ve beslenmeniz normale döndümü.
Ben kokulardan daha az tiksinir oldum. Sanırım midem düzelmeye başladı. Artık daha rahat yemek yiyorum. Ama henüz kilo alabilmiş değilim.
Sağ tarafımda belimde ve kalçamda olan ağrılarım bu ara dahada arttı. Dün koltuktan eşimin yardımıyla kalktım onun koluna girip zorla yürüdüm. Bacağım kalçamdan doğru kasılıyor, üstüne basamıyorum, yatıyorum sağa sola dönemiyorum. Öylece kalıyorum. Doktoruma daha önceki gidişimde sormuştum. Normal demişti ama ağrılar artmaya başladı. Bu gidişimde tekrar sorucam. Gerekiyorsa ortopedi felan hangi bölümse onada görüneyim.
Birkaç arkadaş daha böyle ağrılardan bahsetmişti. Varmı hala bu tür ağrılar yaşayan ?
Birde ben hala elimi göbeğime koyduğum zaman öyle top felan hissetmiyorummm. Bir tek ben mi hissetmiyorum yahuu
Canım bendede var o ağrılar kalsiyum ve magnezyum eksikliği dedi dr magnorm verdi gerekince iç dedi sende druna danış istersen?
Bence gerekli anlattığım gibi. Ben bu sefer süt sağma işlemine de çok önem vermeyi planlıyorum inşallah. Pek çok arkadaşım sütlerini sağarak hem arttırdılar, hem de emzirme dönemi sonrasına bile stokladılar derin dondurucuda. Bu durum da steril bol bol çalışacak demek:)))bilgi icin tesekkurler benim de cok bilgili olmadigim bir konuydu sterilezatorler. Sanirim benim de bir tane edinmem gerekecek o zaman...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?