- 13 Haziran 2013
- 1.944
- 3.919
- 133
Kanamalarının sebebi nedir peki plesanta ile ilgili bir sıkıntımı var?Bizim forumda kanamalı olan ve halen devam eden çok kişi var bunu kafana takma kendini yorma çok iş yapma ve fırsat buldukça ayaklarının altına yastık koy ve hafif sola dönük uzan.Sola yatmaya özen gösterin çünkü kan akışını sağlayan bütün damarlar sağ tarafta kan dolaşımı daha rahat sağlanıyor böylelikle.Sirkeli su olayını bende denemedim ama denicem sonuçta birşey kaybetmeyiz.:)
bak baslarda bulantıların vardı ama bebek ne guzel beslenmıs... masaellah
kızımda doktorumdan baska bır doktor bana "mınyon bı bebegınız olacak" demıstı... sasırdım nasıl mnyon dıye bana... "e kendınıze bakın, ne olabılır kı" demıstı.. o zaman anlamıstım kadının gormede bı problemı oldugunu hıhı cunku benım boy 163 ama kılo ve kemık yapım amannın!!! hele kı o sıra kılo90+tı... neyse kızım 4.5kg dogdu...
yooo huzursuz degıl masaellah "2yas"ı bayagı yasıyor:)) ınternetten bakıyorum bakıyorum.. olmuyor yaaa
bugun yıne cıkacagız... kızıma aldıklarımda ekstra tıtızım hala kurtulamadım su hastalıktan.. o sebeple dokunacagım muhakkak.
bugun becerebılmeyı umuyorum.
Gunaydınlar yahuuuuuu
canım kaç haftalıksın? ben 17 haftalıgım ve bebişim 217 gr sen kahvaltıyı güzel yapıyosun ben ekmek yiyemiyorum midemi bulandırıyo sabahları süt ve nesfit yiyorum öğün arasında haşlanmış sebze aralarda meyve fındık ceviz kuru üzüm..akşamları mutlaka et ürünü pilav yada makarna ve bol salata ama ben ilk baslarda muz ve kavun çok yedim buda bebişe kilo aldırıyomuş sonradan öğrendim bende:)
Canım doktorlar en kesin cinsiyeti 16-17.haftalar söylüyor.Kız olursa uzayabiliyor bu durum çünkü kordon olayı yanıltabiliyor.En basit örneği benim gittiğim 2 doktor erkek dedi 18+3 te kız olduğunu öğrendim:)
meraba kızlar..benm göğüslerm ve kasık bölgem karnm feci halde kaşınmaya başladı artık kaşınmaktan tırnak izlerm olustu karnm göğüslerm büyüyo ondan bu kaşıntı acaba yoksa uyuz falan mı oldumm ?? :)) bebe yağı kullanıorm zaten başka ne yapabilirm fikri olan var mı acabaa??
canım gerildiği için kaşınıyodur uyuz olmamışsındır merak etme:) banyolardan sonra zeytinyağı sür bence en iyisi ve doğalı o:)
meraba kızlar..benm göğüslerm ve kasık bölgem karnm feci halde kaşınmaya başladı artık kaşınmaktan tırnak izlerm olustu karnm göğüslerm büyüyo ondan bu kaşıntı acaba yoksa uyuz falan mı oldumm ?? :)) bebe yağı kullanıorm zaten başka ne yapabilirm fikri olan var mı acabaa??
canım gerildiği için kaşınıyodur uyuz olmamışsındır merak etme:) banyolardan sonra zeytinyağı sür bence en iyisi ve doğalı o:)
Çok güzel besleniyorsun bebeğin kilosu da iyi... Bır oğlum var, hamileyken bulantım olmadıgı ıcın aynı senın gıbı yemıstım. 3.100 dogdu ama maasallah dogum sonrasında kasları kemikleri gelişimi çok iyi hep önde oldu. Çok kilolu bebek doğurmak çok iyi diye bir kural yok ki, sağlıklı olsun çok daha önemli...ıkıncı bebegıne hamıle arkadaslar bebege en cook hangı besınler kılo aldırıyor..ben ıkı bardak sut bol peynır sabah ac karnına pekmez cevız badem fındık..haftada ıkı kere balık..genelde aksamları kırmızı et... Baklıyat gaz yapıyor... Hazır sutle yogurt tutturamıyoruz ..salata yıyorum hergun.. Gunde bır yumurta...ıspanak pırasa brokolı...mevsım sebze ve meyvelerı. Ama bebegın kılosu bana az geldı 190 gr..ne yemelıyım
kızlar merhaba .... tetenoz aşısının neden belli başlı bir zamanı yokki.... herkese farklı farklı zamanlar söyleniyo ... hayır anlamadığım gerçektende aşının yapılma zamanının bir önemi mi yok yada neye göre belirliyolar ..............oğlumda hiç aşı falan olmadım iyi biliyorum . kızımda da 6. aydan sonra 2 yada 3 doz şeklinde olduğumu biliyorum ... ve çok ağrı yaptığını sızladığını :18: şimdi kardeşimede demişler 24. haftada gel diye
canım sata göre 18...ama gecen cuma 18 +3 cıkmıştık. bende ekmek yemıyorum eskıdende yemezdım.ben ılk baslarda sebzelere mıdem bulandı yz sebzelerını yıyemedım..makarna ve pılavı sevmıyorum.bulgur pılavıda cok sısırıyor..yesıl mercımek kuru fasulye barbunya yıyorum..muzu 13. haftada potasyum ıhtıyacı ıcın yedım yarım muzdan fazla yıyemıyorum bır de kabız yapıyorben bır ara cok tatlı aşerdım bebege faydasız sütlu tavuk gögsu yedım habıre..tuz kullanmıyorum ..alıştım artık.ama gene de kılosu az geldı sankı ..
Oo süper hayırlı olsun prenslerinSavulun hanımlar kızlarınızı öpmeye geliyoruz vallahi gördüm bugün iki pipiliyi :):) Allahım sağlıkla kucağıma almayı nasip etsin cok şükür herşey yolunda iki oğlum olacak kan hapı ve magnezyum verdi kramplarım vardı .onun dıında herşey yolunda şükür
Karnın tokken, sıvı ve mumkunse sekerli birşeyler yemıs içmişken, dümdüz sekilde yataga uzan. Derin uzun nefesler al.Elini bebegin olması muhtemel yerlerde hafifçe bastırarak gezdir. Diğer yerlere göre biraz daha sert olan bir yer gelecek muhtemelen eline. Oralarda biraz tut elini çok hafif şekilde bastır muhtemelen pat diye bir tekme atacaktır. Gün içinde birkaç kez denersen birinden birinde hissedersin umarım. Eğer hissedemezsen canını sıkma dusun kı ultrasona gırınce gozumuzun onunde hareket edıyordu ama hıssedemıyorduk. Yerlesım yerı ıcerıde oldugu ıcın, belkı gaz oldugu ıcın vb daha gec hıssedenler olabılıyor, her halukarda bol bol hıssetmene cok az kalmıs zaten hafta olarak...
Buarada benım onerdıgım seylerı herhang bır saglık nedenınden oturu normalde yapmıyor/yapamıyorsan lutfen deneme tabii aklım sen de kalmasın.(ne bıleyım seker problemın varsa sekerlı sey yemıyorsan, sırt ustu yatınca belın vs zorlanıyor agrıyorsa vb)
Hadi bekliyoruz haberlerını)
Ben hareketlerini hissetmiyorum ama yatınca çok sert bir şekilde top gibi oluyor,kasığım az yukarısında avucumun içini kaplıyor :))) çok tatlı..bazen yanlara doğru sanırım ayaklarını uzatıyor hissediyorum..
20.haftada dahada hareketli olucaklar:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?