2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

CANIM artık ben kanama uzmanı oldum..benımkı tup bebek. 5. haftadan berı ugrasıyoruz. ilk baslarda kanama alanı vardı.13 haftada drlar yokoldugunu dedı.benı uc dr takıp edıyor rısklı gebelık uzmanı tup bebek dru, bır de baska bır prof. ucude prof..eylulden berı işe gıtmıyorum yatıyorum.KANAMA ALANI BITTIKTEN SONRA DA OLDU BU SEFERDE plesanta buyuyor rahım buyuyor dendı ..dedıklerının hepsını yapıyorum zaten sol tarafım uyuştu artık:)))))hala maydanoz yıyemıyorum. ne kadar dıkkat etsemde kaderın önune gecemıyoruz bunu kabullendım..benım kardesım bashemşire ben kanama oluyor dıye gunluk ped kullanıyordum cunku drlar peddekı kan rengını ve mıktarını görmek ıstıyor.kardesım çok kızdı bana ne kadar sık degıstırsende hava almıyor ondan oluyor dedı. muhtemelen ondan oldu(((((((((((kullandıgım ılacıda arastırmış zararı yokmuş.

aynen canım valla bulantılarım hat safadaydı şimdide ara sıra var ama eskisi gibi değil şimdi hatırlayp gülüyorum o hallerime:)) bebegm maşallah beslenmiş canm çok şükür

meraba kızlar..benm göğüslerm ve kasık bölgem karnm feci halde kaşınmaya başladı artık kaşınmaktan tırnak izlerm olustu karnm göğüslerm büyüyo ondan bu kaşıntı acaba yoksa uyuz falan mı oldumm ?? :)) bebe yağı kullanıorm zaten başka ne yapabilirm fikri olan var mı acabaa??

canım sata göre 18...ama gecen cuma 18 +3 cıkmıştık. bende ekmek yemıyorum eskıdende yemezdım.ben ılk baslarda sebzelere mıdem bulandı yz sebzelerını yıyemedım..makarna ve pılavı sevmıyorum.bulgur pılavıda cok sısırıyor..yesıl mercımek kuru fasulye barbunya yıyorum..muzu 13. haftada potasyum ıhtıyacı ıcın yedım yarım muzdan fazla yıyemıyorum bır de kabız yapıyorben bır ara cok tatlı aşerdım bebege faydasız sütlu tavuk gögsu yedım habıre..tuz kullanmıyorum ..alıştım artık.ama gene de kılosu az geldı sankı ..

Haklısın sanırım 2 hafta daha bekliyim ozmn netleSmesi icin ama nasil tarif etsem ya fotoda koymayi beceremiyorum benim 2 kizim var ilk kizimda bisi anlamistim zaten 6. Ayimda ogrendim anca gosterdi hanfendi kucuk kizkm tam 3 aylikken gosterdi dr kesinlikle kiz dedi bunda ayni doktora gidiyorum bacak arasinda uzun bi cikinti var arkadaslarima gonderdim resmen erkek organi fotoyu koyabilsem hakverirsiniz bana 😊

canım gerildiği için kaşınıyodur uyuz olmamışsındır merak etme:) banyolardan sonra zeytinyağı sür bence en iyisi ve doğalı o:)

canım gerildiği için kaşınıyodur uyuz olmamışsındır merak etme:) banyolardan sonra zeytinyağı sür bence en iyisi ve doğalı o:)

Merhaba herkese,

Valla benimki hem kaşınıyor hemde uçları çok acıyor, dokunamıyorum bile. Bazen de hafif sancı giriyor.. Ne yapmam gerekir kızlar.. Ayva çekirdeğini denedim bende işe yaramadı..

Hislerime tercüman olmuşsun. Yola yola kaşıyorum. Bacaklarımın üstüde kaşınıyor. Çözüm önerisi olan varsa beni de çok mutlu eder..

zeytinyağını tavsiye ederim kesinlikle gerginliğini alıyor. ben de kaşınmaya başlayınca korkup lieraca başladım ama yağlar daha etkili gibi sanki. kaşıntı çatlamanın öncesinde gelen bir belirti gibi geliyor bana.:18:

Çok güzel besleniyorsun bebeğin kilosu da iyi... Bır oğlum var, hamileyken bulantım olmadıgı ıcın aynı senın gıbı yemıstım. 3.100 dogdu ama maasallah dogum sonrasında kasları kemikleri gelişimi çok iyi hep önde oldu. Çok kilolu bebek doğurmak çok iyi diye bir kural yok ki, sağlıklı olsun çok daha önemli...

İdrar yolları enfeksiyonu ile ilgili dr.um mesanenin tamamen boşalmış olması gerektiğini söylemişti. Bununla ilgili idrarını yapınca hemen kalkma, öne doğru hafif eğil ve içerde kalan idrarı da boşalt diye önerdi. İşe yarar belki deneyin derim. Ben uygulamaya çalışıyorum. Bide bi arkadaş söyledi hijyenle ilgili dikkatli olalım diye. Onun gibi bende kalabalık yerlerde ve iş yerimde tuvalete girdiğimde tuvaleti kağıtla dolduruyorum.

kızlar merhaba .... tetenoz aşısının neden belli başlı bir zamanı yokki.... herkese farklı farklı zamanlar söyleniyo ... hayır anlamadığım gerçektende aşının yapılma zamanının bir önemi mi yok yada neye göre belirliyolar ..............oğlumda hiç aşı falan olmadım iyi biliyorum . kızımda da 6. aydan sonra 2 yada 3 doz şeklinde olduğumu biliyorum ... ve çok ağrı yaptığını sızladığını :18: şimdi kardeşimede demişler 24. haftada gel diye

bana 17. haftada yaptılar canm hatta dün yaptırdık.ikinci dozu 2 ocakta yapacaklar ve yapılmassa allah korusun ölüme kadar gidebiliyomuş dogum anında kullanılan aletlerden mikrop kapmamızı önlüyomuş. aynen bugün biraz sızlıyo ama dayanılmayacak kadar deil

yok canm takıntı yapma her bebek aynı kiloda olcak diye bişey yok bence gayet iyi bende ilk başta acaba fazlamı benmbebişim kilosu dedim de şimdi normal diyorum artık:)) muz ve kavun ide yogurt kilo aldırıyo bebişlere. ama bizi muz kabız yapıyobende sütlü tatlı çok yedm özellikle kazandibi dogumdan sonra ki bikaç yıl yemem sanırım kazandibiyi ben hamilelikten önce tuz hiç kullanamzdm nerdeyse ama hamileliğimden beri tuzlu yiyorum allahtan tansiyonum hep düşük çıkıyo

Oo süper hayırlı olsun prenslerin

maşaAllah cinsiyetler öğreniliyor... Rabbim herkesin kalbindekini versin hayırlısıyla ... glaze : maşaAllah sana da ikiz oğlan anası bende ikiz çocuk kendimin olsun hiç istemem ama başkasnda olursa bayılırım çok tatlı oluyolar helede tek yumurta ikizleriyse

Ben de 1 haftadır psikolojik olarak da fiziksel olarak da iyi değilim. eşim sağolsun ağlama krizi geçirdim iki gün önce. 17. haftanın içindeyim. bebeğimdne endişe ediyorum. hareketlerini hissetsem içim rahat olacak. sol tarafımda birşeyler hissediyor gibiyim ama gaz mı başka birşey mi emin değilim. bir de bende karın yağlanması vardı gebelikten önce.

nasıl bir his bu hareketler? tek tarafta mı oluyor? kaç saniye sürüyor? sıklığı ne? dışardan hissedilebiliyor mu?

Ya yatarken yastik fln kullanmaya basladiniz mi? Sola donuk uyumak gerektigini biliyorum ama sirt ustu de cok rahat ediyorum ben Bir de sola donuk yatarken hafiften karnimin uzerine de egiliyorum ister istemez, yani sikisiyo gibi biraz karnim... Uzun sure sirt ustu yatmanin sakincali oldugunu okudum internette, ama daha erken mi acaba diyorum? Zaten ilerleyen donemlerde istesek de yatamayacagiz sanki sirt ustu fln :)

Selam...

Kaşıntı konusunda dikkatli olun çatlamaya başlayabilirsiniz. Ben 16.haftadan beri doktorumun önerisiyle lieraca başlamıştım... Geçen 2-3 gece salladım nasılsa daha göbeğim çok çıkmadı diye çok da uykum gelmişti sonra kremi süreceğimde bi baktım yanlarımda kırmızı kırmızı çizgiler belirmiş... Kremi sürdükten sonra ertesi gün o görüntü kayboldu....O akşamdan sonra yine aksatmadan sürüyorum ... Çok kilolu bi insan değilim çok kilo alıp vermişliğimde yoktur ama ergenlik dönemimimden bile bir kaç küçük büyüme çatlağım var basenimde... Bünye müsait yani... Her banyodan sonra bebeyağı, her akşam lierac kullanıyorum... Çatlamak istemiyorum

Son düzenleme:

Ya bak banada böyle geceleri bazen sağa bazen sola dönüp yatıncada karnıma top gibi bişey oturuyor gibi oluyor. Acaba ben mi anlamıyom o bebişim mi yoksa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…