Bu kadar çok kaşınıyorsanız gerilme, kuruluk ve çatlama oluşuyor demek. Hemen eczane ürünleri(mustela, bella b, lierac) ya da aktardan yapılanlardan kullanmaya başlayın derim ben.Bebeyağını da hergün banyodan sonra sürüyorum diğerleri ile birlikte kuruluk kaşınma ancak geçebildi.meraba kızlar..benm göğüslerm ve kasık bölgem karnm feci halde kaşınmaya başladı artık kaşınmaktan tırnak izlerm olustu karnm göğüslerm büyüyo ondan bu kaşıntı acaba yoksa uyuz falan mı oldumm ?? :)) bebe yağı kullanıorm zaten başka ne yapabilirm fikri olan var mı acabaa??
Merhaba, bhoşgeldn... Bizler sana abla gibi olduk bu durumda:))) Allah sağlıkla yavruna kavuştursun inşallah.yaw mayısta doğum yapacak anne adayları ne kadarda çokmuşşş maşallah :) galiba aranızda en küçük anne adayı benim 18 yaşındayım 40 kiloyla hamile kaldım :) 41-42 ve şuan 43,3 kiloyum. doktor kesin sonuç vermedi ama erkek olabilir dedi. ALLAH hepimize bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin. ilk kez annelik duygusunu tatmak için doğum günümüzü sabırsızlıkla bekliyorum :)
Benimkinin de sürekli eli ağzında. Oğlum parmak emiyordu, sanırım kız da meyilli...kızlar ben bgn dr a gittim 200 gr 20 cm dedi her şey normal dedi..
yani 5 10 gr önde ya da arkada olabilir bence çok da takıntı yapmayalım ya da 1 - 2 cm elbette farkedebilir belki 1 hft snr boyu daha uzun olacaktır.. ama benim kızımın minnacık bi göbişi var teyzeleri :) biraz da pis boğaz olacak galiba sürekli eli ağızda ve çok hareketli :) Allah ım inşallah tüm hamilelere yardım etsin ve bebeklerimiz sağlıklı olsunlar..
bu arada bnm kas ağrım çok oluyor kramplarım da var diye magnezyum ve calsiyum verdi sizce kullanayım mı yoksa doğal yollardan süt yoğurt maden suyu mu alayım ne dersiniz :/
yooo hiçbirşey demedi.sadece gülümsedi.sğlsun drum çok sıcak ve benimle ilgili.olumsuz bişey demeyince bende sormadım fazla değil mi diye.bakalım2 hafta sonra bebem kaç cm olacak.doğrusu kaç cm doğuracağım espirisini eşimle çok yapıyoruzda bilemedim artık.neden böyle çıktı
canım eğer yiyebiliyorsan tabiki de doğal yollardan al kalsiyumu günde 1 litre süte denk gelecek şekilde kalsiyum almak gerekiyor ama ben iemediğimden takviye alıyorum magnezyum için birey diyemem amakızlar ben bgn dr a gittim 200 gr 20 cm dedi her şey normal dedi..
yani 5 10 gr önde ya da arkada olabilir bence çok da takıntı yapmayalım ya da 1 - 2 cm elbette farkedebilir belki 1 hft snr boyu daha uzun olacaktır.. ama benim kızımın minnacık bi göbişi var teyzeleri :) biraz da pis boğaz olacak galiba sürekli eli ağızda ve çok hareketli :) Allah ım inşallah tüm hamilelere yardım etsin ve bebeklerimiz sağlıklı olsunlar..
bu arada bnm kas ağrım çok oluyor kramplarım da var diye magnezyum ve calsiyum verdi sizce kullanayım mı yoksa doğal yollardan süt yoğurt maden suyu mu alayım ne dersiniz :/
meraba kızlar..benm göğüslerm ve kasık bölgem karnm feci halde kaşınmaya başladı artık kaşınmaktan tırnak izlerm olustu karnm göğüslerm büyüyo ondan bu kaşıntı acaba yoksa uyuz falan mı oldumm ?? :)) bebe yağı kullanıorm zaten başka ne yapabilirm fikri olan var mı acabaa??
canlarım sakın kaşımayın kendinizi avuç içlerinizle ovun kaşırsanız çatlarsınız, hoş ne yapsak az çok çatlayacağız ama olabildiğince az olsun zeytin yağı kakao yağı güzel seenekler sık sık nemlendirin kendinizi çok sıcak suyla yıkanmayın bebe yağı tek başına yetmiyorHislerime tercüman olmuşsun. Yola yola kaşıyorum. Bacaklarımın üstüde kaşınıyor. Çözüm önerisi olan varsa beni de çok mutlu eder..
canım bende çok çektim onu. dr a gttim öksürmek çok iyi değil dedi annemler hep. dr bi zararı yok bebeğe dedi şurup verdi. 3 gün kullandım azaldı bayağı. sonra bıraktım biraz başlamıştı. siyah turp aldım içini oyup bal dolduruyosun akşam sabahta o akıp bardağı dolduruyo onu içtim 3 kez tamamen kesildi diyebilirim. astımım var bide benim başladımı öldürüyosanada iyi gelebilir ilaçtan iyidir
canım eğer yiyebiliyorsan tabiki de doğal yollardan al kalsiyumu günde 1 litre süte denk gelecek şekilde kalsiyum almak gerekiyor ama ben iemediğimden takviye alıyorum magnezyum için birey diyemem ama
canlarım sakın kaşımayın kendinizi avuç içlerinizle ovun kaşırsanız çatlarsınız, hoş ne yapsak az çok çatlayacağız ama olabildiğince az olsun zeytin yağı kakao yağı güzel seenekler sık sık nemlendirin kendinizi çok sıcak suyla yıkanmayın bebe yağı tek başına yetmiyor
teyzeleri ben de bugün tekrar dr a gittim kasık ağrımdan dolayı dün bacak arasında kordon vardı yan gelip yattı bir şey göremedik bugün yemekten sonra gittim ultrasona girmeden de çikolatalı gofret yedim kıpır kıpırdı devletin ultrasonu çok iyi olmadığından net değildi pek ama dr cinsiyet için tahmin yürüttü bacak arası boş kıza benziyor dedibu arada 15+4 teyim baş-popo 9.5cm çıktı 16+4 olarak görünüyordu
kızlar crl baş-popo uzunluğu oluyor fl uyluk kemiği uzunluğu oluyor ve 7 ile çarpınca baş-topuk boyu çıkıyor benim 14+4 te fl 1,91 cm idi 1,91x7=13,3 çıkmıştı boyu 15+5 gün çıkmıştı o zaman...bütün bunları sizlere fikir olması açısından paylaştım ancak unutmayın canlarım her anne her bebek her hamilelik kendine özgüdür
maşallah sen bunların hepsini yiyebiliyor musun? bu haftalar için az da yesek çok da yesek, iri ya da minyon olsak bir şey farketmiyor bebeğin ağırlığında ve boyunda. o yüzden boyunu ölçüp haftasını söyleyebiliyorlar zaten. farklılıklar son aylarda oluşuyor, hepimiz bir an önce büyüsün, geride kalmasın isteğindeyiz ama sanırım bu yediklerinin üzerine yapabileceğin daha iyi bir şey yok :))ıkıncı bebegıne hamıle arkadaslar bebege en cook hangı besınler kılo aldırıyor..ben ıkı bardak sut bol peynır sabah ac karnına pekmez cevız badem fındık..haftada ıkı kere balık..genelde aksamları kırmızı et... Baklıyat gaz yapıyor... Hazır sutle yogurt tutturamıyoruz ..salata yıyorum hergun.. Gunde bır yumurta...ıspanak pırasa brokolı...mevsım sebze ve meyvelerı. Ama bebegın kılosu bana az geldı 190 gr..ne yemelıyım
Ya bak banada böyle geceleri bazen sağa bazen sola dönüp yatıncada karnıma top gibi bişey oturuyor gibi oluyor. Acaba ben mi anlamıyom o bebişim mi yoksa
Canım doktorlar en kesin cinsiyeti 16-17.haftalar söylüyor.Kız olursa uzayabiliyor bu durum çünkü kordon olayı yanıltabiliyor.En basit örneği benim gittiğim 2 doktor erkek dedi 18+3 te kız olduğunu öğrendim:)
aynenn canım tabuları yıkıyoruz ben ilk haftalar gibi değilim ama yine ağır yemekleri yiyemiyorum birde uzun süredir ekmek yemiyorum farkettimki ekmek midemi bulandırıyor bende yemiyorum doktorumda bebegede sana da faydası yok yeme dedi bu sene hep oglandan gidiyoruz valla kaç tane arkadaşım var onlarında erkek bu yıl kız yılı demişlerdi ama erkek sanırım:))
Ya yatarken yastik fln kullanmaya basladiniz mi? Sola donuk uyumak gerektigini biliyorum ama sirt ustu de cok rahat ediyorum benBir de sola donuk yatarken hafiften karnimin uzerine de egiliyorum ister istemez, yani sikisiyo gibi biraz karnim... Uzun sure sirt ustu yatmanin sakincali oldugunu okudum internette, ama daha erken mi acaba diyorum? Zaten ilerleyen donemlerde istesek de yatamayacagiz sanki sirt ustu fln :)
canım benim önceki haftalarda idrar yolumda enfeksiyon vardı antibiyotik kullanmadan antiseptikle halletmeye çalıştık dr öyle söylemişti 1 kutu antiseptik bitirdim sonra tahlil yaptırmamıştım baka dr du bugünkü o da dedi tekrar bakalım idrara diye yarın gidicem bakalımcnm, kasık ağrın için Dr ne dedi?
biz daha evlenmeden isimlerimiz belliydi erkek olursa eşim demir ali koyacak kız olursa ben elif asya koyacağım inşallah :))Kızlarr artık bir çoğumuzun bebeklerinin cinsiyetleri belli olduğuna göre isim düşünmeye başladınız mı?
sürekli isim bakıyorum ama hiç içime sinen olmadı, babası Yaman istiyor, ben Kuzey'e sıcak bakıyorum, Aras'ta olabilir, siz ne düşünüyorsunuz?
canım hissetmeyebilirsin normal 22. haftaya kadar hissetmeyenler olabiliyormuş, badem yağı bende kıllanma yaptı belki de hormonlardan oldu bilemiyorum zeytinyağı ve kakao yağını öneriyorlar,sivilcelenme hamilelikte olabilirmiş normal yani ama ağrılı bir durum varsa dermatoloğa görünebilirsin ama ilaç vereceğini sanmıyorumSitede de yeniyim, bu konudada. Daha önce yazmıştım sanırım ama takip edemedim, ne güzel yardımlaşmalar, sohbetler dönüyormuş:))
18 haftalık gebeyim, bebeğim kesin olmamakla birlikte erkek... Forumda okudum çoğunuz bebeğinizi hissetmeye başlamışsınız; ben ya hissetmiyorum ya anlamıyorum
Benim sorum uyku problemim hala devam ediyor, doymuyorum uyumaya normal mi sizce?
Birde karın ve göğüs bölgesi için de bebe yağı kullanıyorum, ama badem yağına geçeceğim, daha etkili olacağını düşünüyorum.
Ayrıca suratım çok kötü sivilce oldu, gebelikte normal midir bilgisi olan var mı???
Şimdiden teşekkürler
Neyin var neden kötü hissediyorsun? Eğer bir riskin, hastalığın filan yoksa yapma böyle lütfen. Bizim tüm hislerimizi algıladıklarına ve kişiliklerinin bile buna göre şekillendiğne inanıyorum ben. Lütfen moralini yüksek tutmaya çalış.Ben de 1 haftadır psikolojik olarak da fiziksel olarak da iyi değilim. eşim sağolsun ağlama krizi geçirdim iki gün önce. 17. haftanın içindeyim. bebeğimdne endişe ediyorum. hareketlerini hissetsem içim rahat olacak. sol tarafımda birşeyler hissediyor gibiyim ama gaz mı başka birşey mi emin değilim. bir de bende karın yağlanması vardı gebelikten önce.
nasıl bir his bu hareketler? tek tarafta mı oluyor? kaç saniye sürüyor? sıklığı ne? dışardan hissedilebiliyor mu?
ayy ne tatlı ben de bir an önce hissetmek istiyorum ilk ne zaman hissettin?biz de basladik hareketlere. balik kayiyor sanki iceride. bugun daha da gucluydu. sag tarafimda ust kisimda. inanilmaz hareket ediyr. nasil birsey tabiki tarif edemiyrm.
ben de kakao yagi kullaniyordum. alerji yapti. aklinizda olsun. once az bir bolge de deneyin. dokunmazsa birkac gun sonra karniniza surun derim. ben kasinmaktan mahvolmustum.
normalde canım hiçbir ey istemezken rüyamda bireyler yediğimi görüyorum ben de ama uyanınca canım isstemiyor ben de anlamadımhamile arkadaşlarım herşey yolunda umarım.daha güzel şeyler okumaya başladım buna sevindim.
bebeğimin hareketlerini anlamadım henüz :)
onu çok özledim 12 gün önceydi son kontrolüm.
21.haftada perinatolojiye gidicem detaylı usg için bakalım..
size sorum şu ki her gece rüyamda yiyecekler görüyorum.türlü türlü ziyafetler.bazen yediğimi görüyorum bazen sofrada falan.
sizce bu gördüklerimi aşeriyor muyum?ve bulup yemem gerekir mi?(eğer öyleyse battık :) aslında canım istemiyor hiçbirini.ama sevdiğim yiyecekler hepsi?
doktorum aşermenin psikolojik olduğunu söylemişti.sizin rüyada yiyecek görmekle ilgili görüşlerinizi alabilir miyim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?