2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Bu kadar çok kaşınıyorsanız gerilme, kuruluk ve çatlama oluşuyor demek. Hemen eczane ürünleri(mustela, bella b, lierac) ya da aktardan yapılanlardan kullanmaya başlayın derim ben.Bebeyağını da hergün banyodan sonra sürüyorum diğerleri ile birlikte kuruluk kaşınma ancak geçebildi.

Merhaba, bhoşgeldn... Bizler sana abla gibi olduk bu durumda:))) Allah sağlıkla yavruna kavuştursun inşallah.
Benimkinin de sürekli eli ağzında. Oğlum parmak emiyordu, sanırım kız da meyilli...
Oğlumda kramplar başlayınca magnezyum vermişti hemen rahatlamıştım. Doğal yollardan o açığı kapatmak zor herhalde ki ilaç şeklinde veriyorlar. Ben faydasını görmüştüm.

canım eğer yiyebiliyorsan tabiki de doğal yollardan al kalsiyumu günde 1 litre süte denk gelecek şekilde kalsiyum almak gerekiyor ama ben iemediğimden takviye alıyorum magnezyum için birey diyemem ama

Hislerime tercüman olmuşsun. Yola yola kaşıyorum. Bacaklarımın üstüde kaşınıyor. Çözüm önerisi olan varsa beni de çok mutlu eder..
canlarım sakın kaşımayın kendinizi avuç içlerinizle ovun kaşırsanız çatlarsınız, hoş ne yapsak az çok çatlayacağız ama olabildiğince az olsun zeytin yağı kakao yağı güzel seenekler sık sık nemlendirin kendinizi çok sıcak suyla yıkanmayın bebe yağı tek başına yetmiyor

teyzeleri ben de bugün tekrar dr a gittim kasık ağrımdan dolayı dün bacak arasında kordon vardı yan gelip yattı bir şey göremedik bugün yemekten sonra gittim ultrasona girmeden de çikolatalı gofret yedim kıpır kıpırdı devletin ultrasonu çok iyi olmadığından net değildi pek ama dr cinsiyet için tahmin yürüttü bacak arası boş kıza benziyor dedi bu arada 15+4 teyim baş-popo 9.5cm çıktı 16+4 olarak görünüyordu
kızlar crl baş-popo uzunluğu oluyor fl uyluk kemiği uzunluğu oluyor ve 7 ile çarpınca baş-topuk boyu çıkıyor benim 14+4 te fl 1,91 cm idi 1,91x7=13,3 çıkmıştı boyu 15+5 gün çıkmıştı o zaman...bütün bunları sizlere fikir olması açısından paylaştım ancak unutmayın canlarım her anne her bebek her hamilelik kendine özgüdür

öncelikle şunu kabullenmek gerekli diye düşünüyorum ... bünye meselesi ... ben mesela genç kız olduğum zamanlarda da diz kapak arkalarında, arka bel çevremde, hatta göğüslerimde bile oluşmuştu ... ama biz sülale olarak böyleyiz kuzenlerde falanda hep böyle .. durum böyle olunca da hamilelikte kaçınılmaz son birde benimki iri iri kırmızı kırmızı olurdu.
başta çok korkmuştum (çünkü kızken beyazdı)
sonra sonra beyazlaştı
şimdi yine hamile kalsam yine olacakları biliyorum onun içn kendimi çok kasmıyorum
aman napalım Rabbim bizi ne kadar değerli kılmış ki kadını anne olabiliyoruz çok şükür ... bu uğurda çat çat çatlarım hiç sorun değil

Kızlarr artık bir çoğumuzun bebeklerinin cinsiyetleri belli olduğuna göre isim düşünmeye başladınız mı?
sürekli isim bakıyorum ama hiç içime sinen olmadı, babası Yaman istiyor, ben Kuzey'e sıcak bakıyorum, Aras'ta olabilir, siz ne düşünüyorsunuz?

cnm, kasık ağrın için Dr ne dedi?

Merhaba arkadaslar.oncelikle oksurme konusunda sizinle birsey paylasayim istedim.benim bebegim tup bebek.iki tane dusugum var onlarda tup bebekti.su anki bebegim icin tedaviye basladik esim grip odu.neyse agir grip bir halde sperm verdi.yumurtam dollendi tam nakil aninda embriyo geri kacti tekrar ayni embriyoyu yuklediler bana.geri kacti diyede o aneliyathanenin sogunda cirilciplak iki saat yatirdilar beni.disariya cikar cikmaz burum akip hapsurmaya basladimmi.normalde transferden sonra banyo yapmak bile yasaktir ama ben ates oksuruk mafoldum icim disima cikti resmen.kullandigim vajinal jeller aninda disari.demek istedigim suki oksumekle bebege bisey olsaydi benim bebisime olurdu.icinizi ferah tutun.

maşallah sen bunların hepsini yiyebiliyor musun? bu haftalar için az da yesek çok da yesek, iri ya da minyon olsak bir şey farketmiyor bebeğin ağırlığında ve boyunda. o yüzden boyunu ölçüp haftasını söyleyebiliyorlar zaten. farklılıklar son aylarda oluşuyor, hepimiz bir an önce büyüsün, geride kalmasın isteğindeyiz ama sanırım bu yediklerinin üzerine yapabileceğin daha iyi bir şey yok :))
birde paket yani uht sütten yoğurt olmaz, günlük pastörize olanlardan alman lazım, marketlerde buzdolabında olanlardan. doğal bir yoğurt alıp(hazır yoğutların birçoğundan olmuyor) maya olarak da onu kullanırsan taze katkısız yoğurda ulaşabilirsin. doğal yoğurdu bulamadım dersen hazır yoğurtları maya olarak kullanabilirsin, sünük sulu bir şey oluyor, ama bir kaç defa daha bu yoğurdu kullanırsan doğal yoğurt haline geliyor. ne çok yoğurt yazdım :))

Ya bak banada böyle geceleri bazen sağa bazen sola dönüp yatıncada karnıma top gibi bişey oturuyor gibi oluyor. Acaba ben mi anlamıyom o bebişim mi yoksa

Bebişin tabikide canım,ben önce düz yatıp onu seviyorum,sonra hemen sola dönüyorum..dümdüz yatınca geriliyorum yatamıyorum..sağa yatmakta bebeğin sağlığı açısından iyi değilmiş....Sola zora alıştım ben de napalım..

hep böyle mesajlar okuyorum,bir sonraki gidişimde farklı bişey söylemesinden korkuyorum..alıştım ben oğluma..

hayırlısı olsun bu arada sizede..

Sitede de yeniyim, bu konudada. Daha önce yazmıştım sanırım ama takip edemedim, ne güzel yardımlaşmalar, sohbetler dönüyormuş:))
18 haftalık gebeyim, bebeğim kesin olmamakla birlikte erkek... Forumda okudum çoğunuz bebeğinizi hissetmeye başlamışsınız; ben ya hissetmiyorum ya anlamıyorum
Benim sorum uyku problemim hala devam ediyor, doymuyorum uyumaya normal mi sizce?
Birde karın ve göğüs bölgesi için de bebe yağı kullanıyorum, ama badem yağına geçeceğim, daha etkili olacağını düşünüyorum.
Ayrıca suratım çok kötü sivilce oldu, gebelikte normal midir bilgisi olan var mı???

Şimdiden teşekkürler

Aynen katılıyorum..bana da herkes kız dedi,takvimlerde kız diyordu..yediklerime göre de kızdı..Anlamadım..
Ben de hala aynı besleniyorum..ekmek-pilav yok..et-yumurta-ceviz-peynir valla her öğün yerim..protein bol alıyorum yani..taş gibi bir çocuk olucak bu :))))

Merhaba kızlar
Çok şükür randevu günümüz geldi, yarın bebişimizi göreceğiz inşallah. Bakalım cinsiyetini görebilecek mi drumuz

Ben aldım cumartesi günü. Sola dönük uyuyamıyordum ve aynen sola dönük yatınca bende karnıma baskı yapıyordum bu nedenle aldım. Alışık olmayan bünyeyi bir miktar zorlayacak bişey ama karın üstüne olan baskıyı azaltması ve sola yatışı nispeten kolaylaştırması nedeniyle tavsiye ederim. ( mycey marka doğumdan sonra emzirme yastığı olarakta kullanılabiliyormuş, yatarken muz gibi şekli ama emzirme yastığı olarak kullanıldığı durumda beli kavrayıp C şeklini alabiliyor)

cnm, kasık ağrın için Dr ne dedi?
canım benim önceki haftalarda idrar yolumda enfeksiyon vardı antibiyotik kullanmadan antiseptikle halletmeye çalıştık dr öyle söylemişti 1 kutu antiseptik bitirdim sonra tahlil yaptırmamıştım baka dr du bugünkü o da dedi tekrar bakalım idrara diye yarın gidicem bakalım
biz daha evlenmeden isimlerimiz belliydi erkek olursa eşim demir ali koyacak kız olursa ben elif asya koyacağım inşallah :))
canım hissetmeyebilirsin normal 22. haftaya kadar hissetmeyenler olabiliyormuş, badem yağı bende kıllanma yaptı belki de hormonlardan oldu bilemiyorum zeytinyağı ve kakao yağını öneriyorlar,sivilcelenme hamilelikte olabilirmiş normal yani ama ağrılı bir durum varsa dermatoloğa görünebilirsin ama ilaç vereceğini sanmıyorum

Neyin var neden kötü hissediyorsun? Eğer bir riskin, hastalığın filan yoksa yapma böyle lütfen. Bizim tüm hislerimizi algıladıklarına ve kişiliklerinin bile buna göre şekillendiğne inanıyorum ben. Lütfen moralini yüksek tutmaya çalış.

Hareketler konusuna gelince...Bu haftalarda çok net hissedebilmek için bebeğin güçlü bir hareket yapması gerekiyor. Öyle her hareketini filan hissedemiyoruz ya da başka bir şeye konsantre olduğumuzda da hissedemeyebiliriz. Bugün ultrasona girdim elleri kımıl kımıldı ama ben hiçbirşey hissetmiyordum mesela. Şimdi kek yedim, süt içtim oturuyorum sağ alt tarafıma tak tak vuruyor:)
His olarak içinde bişeyin kımıldaması balık gibi. Senden bağımsız, kontrol edemediğin bir canlı hareketi. Herhangi bir yerde hissedilebilir ama yağlanmanın az olduğu alt kısımlarda hissedilme ihtimali fazla bence. Süresi belirsiz minnoş durunca geçiyor.
Senin hissettiğin şey de gaz değil, hareketleridir. Bir kere başlayınca güçlenerek hissetmeye devam edeceksin zaten.

Bugün kontrolüm vardı kızlar. AFP için kan verdim inşallah iyi çıkar sonucu. 30 Aralık'a detaylı ultrason için gün aldım onu da sabırsızlıkla bekleyeceğiz artık.
Bebişim iyiydi çok şükür, gelelim asıl mevzuya.... Bugün 17+1 bitiyor. Doktor 171 gr ve 15 cm. dedi. Minyon diyor ya sık sık, şimdi sizden yorum bekliyorum özellikle aynı tarihlerde gittiğimi anne adaylarından.

Buarada gününden geri-ileri olma meselesini tekrar sordum burada merak eden arkadaşlar için. Tamamen bebeğin kilosu ile ilgili dedi. Hatta şu örneği verdi 2 hafta önden giden bebek 4,5 kilo civarı doğar diye bekleriz dedi. Böylece önden giden arkadaşlar "new born almayıp, 0-3 ay ve daha çok 3-6 ay" alışverişlerine ağırlık verecekler demek ki.

biz de basladik hareketlere. balik kayiyor sanki iceride. bugun daha da gucluydu. sag tarafimda ust kisimda. inanilmaz hareket ediyr. nasil birsey tabiki tarif edemiyrm.

ben de kakao yagi kullaniyordum. alerji yapti. aklinizda olsun. once az bir bolge de deneyin. dokunmazsa birkac gun sonra karniniza surun derim. ben kasinmaktan mahvolmustum.

hamile arkadaşlarım herşey yolunda umarım.daha güzel şeyler okumaya başladım buna sevindim.

bebeğimin hareketlerini anlamadım henüz :)
onu çok özledim 12 gün önceydi son kontrolüm.
21.haftada perinatolojiye gidicem detaylı usg için bakalım..

size sorum şu ki her gece rüyamda yiyecekler görüyorum.türlü türlü ziyafetler.bazen yediğimi görüyorum bazen sofrada falan.
sizce bu gördüklerimi aşeriyor muyum?ve bulup yemem gerekir mi?(eğer öyleyse battık :) aslında canım istemiyor hiçbirini.ama sevdiğim yiyecekler hepsi?

doktorum aşermenin psikolojik olduğunu söylemişti.sizin rüyada yiyecek görmekle ilgili görüşlerinizi alabilir miyim?

nasılsınız güzel mayıs anneleri
bizim geceleri sancılı geciyor anlayamadığım biyerim karnımdan mı miğdemdenmi ama sanki içimi oyuyolar dağlıyolar, tuvalete gitiğimdede sol tarafımda batmalar oluyo sizdede böyle olan varmı? perşembe sağlık ocağına gidecem aşıyl test yapacak kan testi her değere bakacakmış haftaya da dr gidecem inş heycanla cinsiyetini öğrenmeyi bekliyorum. hepimizin sıkıntılarına Allah kolaylık versin ve güzel sağlıklı huzurlu hamilelik geçirmeyi bize nasip etsinbu arada bebeğimi çok özledim görmek istiyorum

ayy ne tatlı ben de bir an önce hissetmek istiyorum ilk ne zaman hissettin?
normalde canım hiçbir ey istemezken rüyamda bireyler yediğimi görüyorum ben de ama uyanınca canım isstemiyor ben de anlamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…