2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
ayy ne tatlı ben de bir an önce hissetmek istiyorum ilk ne zaman hissettin?

normalde canım hiçbir ey istemezken rüyamda bireyler yediğimi görüyorum ben de ama uyanınca canım isstemiyor ben de anlamadım

13. hafta bittikten sonra karnimin ici kasiniyor gibiydi... bir sure oyle devam etti ara ara.
15. haftanin icindeyken daha belirgin pitpitlar vardi.
15+5 de iceride balik kaymaya basladi.
bugun 16+1. ilk kez bu kadar kuvvetli hareket etmeye basladi

bende hayatımdan ekmeği tamamen çıkarttım demekki yememem hayırlıymış diyorum artık:) yumurta yiyemiyorum maalesef önceden de yemezdim ama bolbol vitamin alıyorum sebze ve et yemekelri yiyorum:)sanırım benm oğlusum ekmegi sewmiyor banada yedirtmiyor:))

Ay ben yine grip oluyorum ya iki gündür burnum tıkmalı ordan anladım zaten. Şimdi iki bardak ballı Limonlu ıhlamur içtim yarım limon yedim. Şimdide annem şehriyeli tavuk suyu çorbası yapıyor. Şimdiden çok yoruldum. Iki ayda bir grip mi olacağım ben nekadarda güçsüzüm. Benim için dua edin. Uykusuz gripli gecelerim başlıyor.

Son düzenleme:

Allah yardımcın olsun kendine çok dikkat et havalar baya soğudu artık dışarıda çıkılmaz

verdiğin cevaplar için teşekkür ederim cnm.
Çok önemli bir sınavım var Ocak ayında. bundan sonraki hayatımda mesleki ve maddi açıdan büyük yer teşkil eden bir sınav. onun stresi var. çok çalışmam lazım. eşim çalışmamam için elinden geleni ardına koymuyor. dizi için, bilgisayar oyunu için bile benimle kavga ediyor. o kadar kendi keyfine düşkün ve şımarık ki.. geçen kavgamızda şiddet bile uyguladı bana.
hamilelik zaten ayrı bir psikoloji. üstüne hamileliğin başında %90 düşecek lafını duydum, sonra down sendromu riskimiz yüksek çıktı, sınavım var ve bir de eşimle uğraşıyorum. ayrıca gribim. 4 aydır midem bulanmadı dün öksürmekten afedersiniz kusacaktım. bebişim için endişeleniyorum. İnşallah hem fiziksel hem psikolojik olarak iyileşirim.

ben de yeni atlattim cnm. gecmis olsun. size de sormustum hatta. uzulme. bende iki aya bir oluyorum. bagisikligimiz dusuk bebeketen kaynakli oyle dusun.
ben sabah aksam ihlamur+zencefil+cubuk tarcin kaynattim. iicne limon siktim + 1 tatli kasigi bal koydum + azicik da karabiber attim. 3 gunde toparladim.
ayaklarininda sicak tut.

Allah yardimcin olsun. zor zamanlar geciriyorsun.

ben de risklo gebeyim. dusuk riskim var. sukur iyiyim.
ama senin derdin baska yerlerden de gelmis. umarim en kisa sure de cozulur.

günlük sütle yap yoğurdu canım tutuyor.mümkünse içmeyede kullan doktorum bana kutu sütleri önermedi hatta açık süt dedi ama ben korkuyorum

Kizlar bnmde normalde 14+4 de ama bir hafta onden gidiyormus daha haraketlerini hisetmedim belkide dikkat etmedigim icindir birde belki daha erken ama bebeginiz icin alisverise basladiniz mi ben gurbetteyim yanimda ailemden kimse yok ne alinacagina dair fikrim yok

KJızlarrrr göbüşleriniz nasıl büyüdü mü? Ben artık yavaş yavaş kilo aldığımı fark edilebilir derecede görebiliyorum. Bu arada bebeğinin hareket ettiğini hissedenler varmış. Ben de hissediyorum artık :) Doktorum haftaya ultrason için gün verdi ama cuma günü eşimin doğum günü ve ben bebeğin cinsiyeti için yarın ya da diğer gün doktora gidip eşime de cinsiyet haberini doğum günü hediyesi olarak vermek istiyorum ne dersiniz? Gerçi 13+5 iken doktor kız dedi bebeğimiz için, ama ben erken olduğunu düşünüyorum değişme ihtimali var mıdır ki :) Neyse eşim erkek olmasını çok istiyodu. eğer doktor erkek derse ultrason görüntüsünü ve bebeğimize ait bi de kıyafet alıp hediye paketi ile iş yerine göndericem bunları doğum gününü kutlicam. Kızsa biraz hayal kırıklığı olur şimdi onun için. O zaman doğum gününü de kutlamicam :) Allahım herkese rahat bi gebelik nasip etsinn

Yaa canım hiç sorma geceleri rüyamda kendimi etli ekmek, tavuk yerken görüyorum :) Ya da başka şeyler. Ben de bi tek bende oluyor sanıyordum. Tavuk pek sağlıklı değil dedikleri için epeydir yemiyordum ama bugün dayanamadım aldım artık :)

Tavukta protein kaynağı sayılır. Neden zararlı olsun ki onu anlamadım. Tavuk için ilk defa zararlı dendiğini duydum açıkçası

banada tam tersi ultrasyon cihasıyla ilgili dedi. bazı cihazlar 1 hafta kadar ileri ya da geri gösterir dedi. ama tabi 2-3 haftalık gerilik tamamen bebekle ilgili.

Maşallah sağlıkla kavuş paşana:))) Rabbim hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip eder. kızlar bu yıl erkek daha çok sanki.. bir de sanki bu yıl hamile daha çok:) :)

Oyyy maşallahhh:) amin canım cümlemizin inşallah:) çok sevindim kardeşler tam destek olurlar birbirlerine artık:)

Oo süper hayırlı olsun prenslerin

hepinize cok teşekkür ederim.Sağlıkla gelsinler inşallah :)

canım bende sen gibiyim bugün bana biri bir erik yedirtti anlatamam uyandığımda ağzımın suları akıyodu ama canım istemedi yani ama yiyorum işte :)

Kızlar ben devlet yada üniversite hastanesinde perinatolojiye gitmek istiyorum.Nasıl randevu alıcam gideniniz varmı?

Şaka mı yapıyorsun tm bu anlattıkların kötü hissetmene yeter de artar. Çok üzüldüm gerçekten. Her anne adayı bu özel dönemde anlayısı huzuru hak eder, her kim bunu ondan alıyor esirgiyorsa Allah ona akıl fikir versin...

Sınavın Spk gibi birşey mi acaba? Sen etrafında olana gözünü kulağını kapatıp çalışmana odaklan. Ben üniversite sınavına hazırlanırken ablamla babam sonuna dek sesini açıp maç izlerlerdi, ben yine de sınavı kazandım. Sen de dersine odaklanmaya çalış.
Kavgalar konusuna gelince, acaba yeni evli olabilir misin? Çünkü evliliğin başlarında bir de hamilelik gibi iki taraf içnde stresli bir durum varsa çok kavga olabiliyor.Aile büyüklerinizden senin güvenebileceğin ama onun çekindiği, saygı duydugu biri yok mu mesela biraz onunla dertleşsen. Yardım istesen. Uygun bir dille kadınların bu dönemde çok hassas oldugunu, sana yumusak ve anlayıslı davranması gerektıgını vb istediğin şeyleri anlatsa eşine...
Ben balayı dönüşü hamile kalmıştım oğluma. Yeni evliydik, bebek çok istiyorduk zaten. Sonra yeni evli olmanın cilveleri işte, çok kavga etmeye başladık. Hamile halimle maaşallah eşimde hiç alttan almayınca sinirden hop oturup hop kalkıyordum. Sonra annesiyle dertleştim biraz bu konuda, o da sağolsun hiç benim konustugumu çaktırmadan birkaç kez konustu onunla. Sonra cok değişti eşim gerçekten. Şimdi de ikinciye hamileyim, evlilik oturunca kavgalar cok azalıyor şimdi böyle bir sorunumuz olmadı henüz mesela. İnşallah sizde de öyle olur.

Testlerim kotu cıktı demıssın, şuanki durumun nedir doktor ne diyor?
Bahsettiğin her konuya birşey yazabildim ama şiddet konusunda nutkum tutuldu. İnan ne yapmış olabileceğini düşünemedim. Sen hamilesin üstelk?!? En iyisini sen bilirsin muhakkak ama ciddi bir şiddet uygulaması ise çok üzücü, düşündürücü?

banada tam tersi ultrasyon cihasıyla ilgili dedi. bazı cihazlar 1 hafta kadar ileri ya da geri gösterir dedi. ama tabi 2-3 haftalık gerilik tamamen bebekle ilgili.

Tabi bunlar çok kritik ölçümler. Düşünsenize minik göbeğinin çevresini buluyor da; oradan kilosunu hesaplıyor. Minnacık baldırının kemiğini ölçüyor da; boyu şu kadar diyor. Eğer cihazlar iyi değilse ölçümler sağlıklı olmayabilir o da haftasından ileri-geri durumunu etkiler . Onu demek istemiş olabilir senin doktorun da... Benimki cihaz ve ölçüm hatalarını hariç tutarak konuştu sanırım.

Tavukta protein kaynağı sayılır. Neden zararlı olsun ki onu anlamadım. Tavuk için ilk defa zararlı dendiğini duydum açıkçası
Konusmanıza dayanamayıp ynt yazıyorum kusra bakmayın arkadaslar ama gıda konusu takık oldugum bır konu da o yuzden cvp yazmak istedim... Bal, pekmez, et, sut hepsinde neler dönüyor sürekli takipteyim oğlumun sağlığı için.
Gerçek tavuk kalmadı artık. Kuş gribi çıktığı dönemde, köylere kadar gidip diri diri köy tavuklarını çukurlara gömdüler. Hem yumurta hem de tavuk sektörü sadece fabrikasyon işletmelere kaldı. Hiç kımıldamadan, gün ışığı görmeden, aşırı hormon bastırılarak normal büyüme süresinin yarısında hatta üçte biri zamanda kesime gidiyor tavuklar. Bir de hastalanmamaları için antibiyotik basılıyor. oluyorlar zehir küpü gibi( Erkek çocuklara özellikle yedirmeyin deniliyor hormon durumu yüzünden.

kızlar ben 73 ile hamile kaldım şuan 75 kiloyum (boyum 1.68) , 2 kilo almışım çok değil diyolar ama göbeğim çok fazla çıktı ,bayağı büyük bir göbek oldu sizde de böle mi kilo alımı az olup göbeğin çok çıkma durumu yaşıyomusunuz

Merhaba hoşgeldin. Burayı takip edersen neler alınması gerektiği ilgii epeyce şey konusulmaya baslandı. Kıyafetler, steril aleti, hamilelik yastıkları biberon sağma makinaları vs. herkes kullanıp memnun kaldığı/kalmadığı ürünleri yazıyor. Umarım sen de faydalanırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…