ayy ne tatlı ben de bir an önce hissetmek istiyorum ilk ne zaman hissettin?
normalde canım hiçbir ey istemezken rüyamda bireyler yediğimi görüyorum ben de ama uyanınca canım isstemiyor ben de anlamadım
Aynen katılıyorum..bana da herkes kız dedi,takvimlerde kız diyordu..yediklerime göre de kızdı..Anlamadım..
Ben de hala aynı besleniyorum..ekmek-pilav yok..et-yumurta-ceviz-peynir valla her öğün yerim..protein bol alıyorum yani..taş gibi bir çocuk olucak bu :))))
Bugün kontrolüm vardı kızlar. AFP için kan verdim inşallah iyi çıkar sonucu. 30 Aralık'a detaylı ultrason için gün aldım onu da sabırsızlıkla bekleyeceğiz artık.
Bebişim iyiydi çok şükür, gelelim asıl mevzuya.... Bugün 17+1 bitiyor. Doktor 171 gr ve 15 cm. dedi. Minyon diyor ya sık sık, şimdi sizden yorum bekliyorum özellikle aynı tarihlerde gittiğimi anne adaylarından.
4lü yaptırdın mı cnm. o daha iimiş.
Ay ben yine grip oluyorum yaiki gündür burnum tıkmalı ordan anladım zaten. Şimdi iki bardak ballı Limonlu ıhlamur içtim yarım limon yedim. Şimdide annem şehriyeli tavuk suyu çorbası yapıyor. Şimdiden çok yoruldum. Iki ayda bir grip mi olacağım ben nekadarda güçsüzüm. Benim için dua edin. Uykusuz gripli gecelerim başlıyor.
Neyin var neden kötü hissediyorsun? Eğer bir riskin, hastalığın filan yoksa yapma böyle lütfen. Bizim tüm hislerimizi algıladıklarına ve kişiliklerinin bile buna göre şekillendiğne inanıyorum ben. Lütfen moralini yüksek tutmaya çalış.
Hareketler konusuna gelince...Bu haftalarda çok net hissedebilmek için bebeğin güçlü bir hareket yapması gerekiyor. Öyle her hareketini filan hissedemiyoruz ya da başka bir şeye konsantre olduğumuzda da hissedemeyebiliriz. Bugün ultrasona girdim elleri kımıl kımıldı ama ben hiçbirşey hissetmiyordum mesela. Şimdi kek yedim, süt içtim oturuyorum sağ alt tarafıma tak tak vuruyor:)
His olarak içinde bişeyin kımıldaması balık gibi. Senden bağımsız, kontrol edemediğin bir canlı hareketi. Herhangi bir yerde hissedilebilir ama yağlanmanın az olduğu alt kısımlarda hissedilme ihtimali fazla bence. Süresi belirsiz minnoş durunca geçiyor.
Senin hissettiğin şey de gaz değil, hareketleridir. Bir kere başlayınca güçlenerek hissetmeye devam edeceksin zaten.
Ay ben yine grip oluyorum yaiki gündür burnum tıkmalı ordan anladım zaten. Şimdi iki bardak ballı Limonlu ıhlamur içtim yarım limon yedim. Şimdide annem şehriyeli tavuk suyu çorbası yapıyor. Şimdiden çok yoruldum. Iki ayda bir grip mi olacağım ben nekadarda güçsüzüm. Benim için dua edin. Uykusuz gripli gecelerim başlıyor.
verdiğin cevaplar için teşekkür ederim cnm.
Çok önemli bir sınavım var Ocak ayında. bundan sonraki hayatımda mesleki ve maddi açıdan büyük yer teşkil eden bir sınav. onun stresi var. çok çalışmam lazım. eşim çalışmamam için elinden geleni ardına koymuyor. dizi için, bilgisayar oyunu için bile benimle kavga ediyor. o kadar kendi keyfine düşkün ve şımarık ki.. geçen kavgamızda şiddet bile uyguladı bana.
hamilelik zaten ayrı bir psikoloji. üstüne hamileliğin başında %90 düşecek lafını duydum, sonra down sendromu riskimiz yüksek çıktı, sınavım var ve bir de eşimle uğraşıyorum. ayrıca gribim. 4 aydır midem bulanmadı dün öksürmekten afedersiniz kusacaktım. bebişim için endişeleniyorum. İnşallah hem fiziksel hem psikolojik olarak iyileşirim.
ıkıncı bebegıne hamıle arkadaslar bebege en cook hangı besınler kılo aldırıyor..ben ıkı bardak sut bol peynır sabah ac karnına pekmez cevız badem fındık..haftada ıkı kere balık..genelde aksamları kırmızı et... Baklıyat gaz yapıyor... Hazır sutle yogurt tutturamıyoruz ..salata yıyorum hergun.. Gunde bır yumurta...ıspanak pırasa brokolı...mevsım sebze ve meyvelerı. Ama bebegın kılosu bana az geldı 190 gr..ne yemelıyım
nasılsınız güzel mayıs anneleri
bizim geceleri sancılı geciyor anlayamadığım biyerim karnımdan mı miğdemdenmi ama sanki içimi oyuyolar dağlıyolar, tuvalete gitiğimdede sol tarafımda batmalar oluyo sizdede böyle olan varmı? perşembe sağlık ocağına gidecem aşıyl test yapacak kan testi her değere bakacakmış haftaya da dr gidecem inş heycanla cinsiyetini öğrenmeyi bekliyorum. hepimizin sıkıntılarına Allah kolaylık versin ve güzel sağlıklı huzurlu hamilelik geçirmeyi bize nasip etsinbu arada bebeğimi çok özledim görmek istiyorum
Bugün kontrolüm vardı kızlar. AFP için kan verdim inşallah iyi çıkar sonucu. 30 Aralık'a detaylı ultrason için gün aldım onu da sabırsızlıkla bekleyeceğiz artık.
Bebişim iyiydi çok şükür, gelelim asıl mevzuya.... Bugün 17+1 bitiyor. Doktor 171 gr ve 15 cm. dedi. Minyon diyor ya sık sık, şimdi sizden yorum bekliyorum özellikle aynı tarihlerde gittiğimi anne adaylarından.
4lü yaptırdın mı cnm. o daha iimiş.
Dörtüye gerek yok dedi doktor istemedi sadece ikiliye bakıldı. Bir de detaylı ultrasonu istedi.
Yaa canım hiç sorma geceleri rüyamda kendimi etli ekmek, tavuk yerken görüyorum :) Ya da başka şeyler. Ben de bi tek bende oluyor sanıyordum. Tavuk pek sağlıklı değil dedikleri için epeydir yemiyordum ama bugün dayanamadım aldım artık :)
Buarada gününden geri-ileri olma meselesini tekrar sordum burada merak eden arkadaşlar için. Tamamen bebeğin kilosu ile ilgili dedi. Hatta şu örneği verdi 2 hafta önden giden bebek 4,5 kilo civarı doğar diye bekleriz dedi. Böylece önden giden arkadaşlar "new born almayıp, 0-3 ay ve daha çok 3-6 ay" alışverişlerine ağırlık verecekler demek ki.
bende bugün aynı durumdayım birazdan izin alıp eve gideceğim.öksürmekten karnım acıyor.
bende çok mutsuzum bu aralar işte çok yoruluyorum eve gidince oğlum tepemde sürekli.eşime gıcık oluyorum bu ara.herşey üstüme geliyor gibi oluyor.bir kaç gün rapor alıp evde dinlenmeyi düşünüyorum bakalım bugün öğleden sonra aile hekimime gideceğim rapor isteyeceğim inşallah verir.
ayy ne güzel gözün aydın.iki tane paşa geliyor demek.
Maşallah sağlıkla kavuş paşana:))) Rabbim hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip eder. kızlar bu yıl erkek daha çok sanki.. bir de sanki bu yıl hamile daha çok:) :)
Oyyy maşallahhh:) amin canım cümlemizin inşallah:) çok sevindim kardeşler tam destek olurlar birbirlerine artık:)
Oo süper hayırlı olsun prenslerin
maşaAllah cinsiyetler öğreniliyor... Rabbim herkesin kalbindekini versin hayırlısıyla ... glaze : maşaAllah sana da ikiz oğlan anasıbende ikiz çocuk kendimin olsun hiç istemem ama başkasnda olursa bayılırım çok tatlı oluyolar helede tek yumurta ikizleriyse
hamile arkadaşlarım herşey yolunda umarım.daha güzel şeyler okumaya başladım buna sevindim.
bebeğimin hareketlerini anlamadım henüz :)
onu çok özledim 12 gün önceydi son kontrolüm.
21.haftada perinatolojiye gidicem detaylı usg için bakalım..
size sorum şu ki her gece rüyamda yiyecekler görüyorum.türlü türlü ziyafetler.bazen yediğimi görüyorum bazen sofrada falan.
sizce bu gördüklerimi aşeriyor muyum?ve bulup yemem gerekir mi?(eğer öyleyse battık :) aslında canım istemiyor hiçbirini.ama sevdiğim yiyecekler hepsi?
doktorum aşermenin psikolojik olduğunu söylemişti.sizin rüyada yiyecek görmekle ilgili görüşlerinizi alabilir mama iyim?
verdiğin cevaplar için teşekkür ederim cnm.
Çok önemli bir sınavım var Ocak ayında. bundan sonraki hayatımda mesleki ve maddi açıdan büyük yer teşkil eden bir sınav. onun stresi var. çok çalışmam lazım. eşim çalışmamam için elinden geleni ardına koymuyor. dizi için, bilgisayar oyunu için bile benimle kavga ediyor. o kadar kendi keyfine düşkün ve şımarık ki.. geçen kavgamızda şiddet bile uyguladı bana.
hamilelik zaten ayrı bir psikoloji. üstüne hamileliğin başında %90 düşecek lafını duydum, sonra down sendromu riskimiz yüksek çıktı, sınavım var ve bir de eşimle uğraşıyorum. ayrıca gribim. 4 aydır midem bulanmadı dün öksürmekten afedersiniz kusacaktım. bebişim için endişeleniyorum. İnşallah hem fiziksel hem psikolojik olarak iyileşirim.
banada tam tersi ultrasyon cihasıyla ilgili dedi. bazı cihazlar 1 hafta kadar ileri ya da geri gösterir dedi. ama tabi 2-3 haftalık gerilik tamamen bebekle ilgili.
Konusmanıza dayanamayıp ynt yazıyorum kusra bakmayın arkadaslar ama gıda konusu takık oldugum bır konu da o yuzden cvp yazmak istedim... Bal, pekmez, et, sut hepsinde neler dönüyor sürekli takipteyim oğlumun sağlığı için.Tavukta protein kaynağı sayılır. Neden zararlı olsun ki onu anlamadım. Tavuk için ilk defa zararlı dendiğini duydum açıkçası
Merhaba hoşgeldin. Burayı takip edersen neler alınması gerektiği ilgii epeyce şey konusulmaya baslandı. Kıyafetler, steril aleti, hamilelik yastıkları biberon sağma makinaları vs. herkes kullanıp memnun kaldığı/kalmadığı ürünleri yazıyor. Umarım sen de faydalanırsın.Kizlar bnmde normalde 14+4 de ama bir hafta onden gidiyormus daha haraketlerini hisetmedim belkide dikkat etmedigim icindir birde belki daha erken ama bebeginiz icin alisverise basladiniz mi ben gurbetteyim yanimda ailemden kimse yok ne alinacagina dair fikrim yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?