2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

68 le hamile kalıp 4 kilo alan biri olarak ben seni kutluyorum tebrik ediyorum
tabi ben hamile kalmadan önce spor ve diyet yapıyordum
diyeti spora bırakınca aldım kilocukları

bu arada arkadaşlar işyerinde bütün gün oturuyorum ondan mı bilmiyorum akşama doğru tamda bu saatlerde karnım acayip şişiyo, rahatsız ediyo beni
bi de herkes idrar yolu enfeksiyonu olmuş yorumları okuyunca ehvamlandım ben de de olmasın (
zaten normalde de sık sık olurdum
yalnız tek belirti sık idrara çıkmam onun dışına bi belirti yok
ama ortalama 2 lt su içiyorum bu yüzden de sık idrara çıkıyor olabilirm

Çatlak kremi almayı planlayan tüm arkadaşlara bir bilgi: Dün eczaneye almak için girdiğimde öğrendim. Mustelada 3 al, 2 öde kampanyası var. Aklnızda olsun nasılsa aylarca kullanılıyor biri bedavaya gelmiş oluyor....

Ben kilo konusunu hiç takmıyorum. İlkinde 23.5 kilo aldım. Rejim, düzenli spor filan yapmamıştım çoğunu verdim. Zamanla veriliyor.
Sadece aşırı kilo alımı olursa normal doğumu zorlaştırıyor, epidural yapılırsa da yerini bulmak zor oluyor diyorlar o kadar... Tabii bir de son aylarda eziyet oluyor hareketler.
Bence 1 kilo çook normal. Ay lütfen takma kimseyi. Karnı çıkmayana da bir ton laf eden var, çok çıkana da... Torba değil ki büzesin:)

teşekkür ederm canmm..ben ömrüm boyunca hiç zayıf olamadm zayıflayamadm da hamileliktede çok kilo almaktanda korkuorum açıkcası ama 1 kilo almışım epitopu o da sorun edilmez yani di mi :)) bu arada hemen hepimiz sanırım akşamları şişioruz yaa üşütüoruz gün boyu ya da dediğin gibi hareketsizliktende olabilir..inşallah enfeksiyon olmamışsndır bildiğim kadarıyla idrar yaparken yanma falanda oluo enfeksiyon olunca şüphen varsa bi an önce doktora bi görün bakalmm

fıyatı ne kadar acaba.. bır de lıerac mı yoksa mustelada mı ıyı..hangısını aldırayım.. badem yagı kakao yagı suren arkadaslar uzerınızı gıyıp öylemı oturuyorsunuz yoksa dustan öncemı suruyorsunuz...

doğru diosun canm takmamak lazm tabikide öneemli olan sağlıklı bi gebelik ve sağlıklı bebekler ama bazen elinde olmuo iştee kilo almışım almamışım ya da karnm çıkmış çıkmamış kimseyi ilgilendirmemeli ama maşallah öle insanlar var ki üstlerine düşenede düşmeyenede konuşuolar alışcaz heralde zamanla :)))

Ben üç adet kreme 150 verdim. Ben de önceden zaten lierac vardı. Birara bahsetmiştim kuruma pul pul olma ve çatlayacak gibi bir görüntü oluşunca korkudan sabah lierac aksam mustela, banyo sonrası da bebe yağı sürmeye başladım. 3 günde tüm şikayetlerim geçti. Şimdi kampanya varken mustela yı tavsiye ederim, ilk gebeliğimde de kullanmıştım hiç çatlamadım. Normalde ikisi de iyi kremler.

Arkadasım hiç o kadar para vermeyin herhangi bir nemlendirici kullanın o bile yetiyor...Kuzenimin arkadası 140 tl verip krem almıs catlagı var kuzenim sadece avondan 10 tlye aldıgı nemlendiriciyi kullandı hiç birşey yok zaten eğer çatlayacaksa ne yaparsan yap çatlar :)

Son düzenleme:

Ben hamile kaldığımdan beri normal kremleri kullanmıyorum:44: Şampuanımıda değiştirmiştim.Hele ki o markayı normalde de kullanmıyordum.Tabi ki herşeye mi dikkat ediyorum hayır edemediklerimde var ama vücuduma çok yabancı şeyler sürmüyorum.Tabi ki vücut yapısıda çok önemli ama en azından şansımızı denemekte fayda var :) Ben vazelin kullanıyorum Dalin'in,zaten vazelinin etkisi çabuk geçmiyor

canım anneciğim;seni çok özledim.aylardır karnından çıkmayı bekliyorum.öyle yalnız hissettiğim anlar oldu ki,seni tekmeledim,benimle konuşmanı istedim,en azından sıcacık elini karnında gezdir de beni sevdiğini hissedeyim istedim,şöyle bir geriye uzanıp kitap okurken bir yandanda meyve yediğinde ara sıra okşamıyor musun karnını,bayılıyorum.çırpınıyorum içinde biraz daha sev diye.dışarı çıkıpellerinin arasında olmayı ne de çok istiyorum o anlarda.bazen sen babamla sarmaş dolaş uyurken onun elleri de sarıyor beni,hoşuma gidiyor ama seninkiler kadar değil.senin ellerin bambaşka anneciğim.seni en derin uykundan uyandırıp bir bardak süt içmeni sağlamak için tekmelememe sebep olacak kadar tatlı,yumuşacık ellerini özledim.ya sen? benim yumuk yumuk minicik ellerimi özlemedinmi?bir türlü açmadığım yumruğumu yavaşça açarak parmaklarımı tek tek öpmeyi istemez misin?sütle dolu memeni bir yandan emerken,diğer yandan küçücük elimle bastırsam...''bu meme,bu sütler benim,başka kedilere asla vermem,''der gibisıkıca tutsam,istemez misin?anneciğim, seni çok özledim.buradan duyuyorum,herkes senin gözlerinin ne kadar güzel olduğunu söylüyor.kıskanıyorum. burası öyle karanlık ki,ışığın ne demek olduğunu bir an önce öğrenmek istiyorum.ama dünyaya ilk baktığımda ışıktan önce senin gözlerini görmek isterim.söylediklerini ilk başlarda anlamayacağımı düşünüyorsun.ama ben gözlerinin beni hep,her zaman ve her şeyden koruyacağını söylemesini isterim.inan,anlarım.beni en çok sevenin sen olacağını,her an yanımda ve destek olacağını,her an yanımda ve destek olacağını hissettiren en güzel şey olan gözlerini özledim.ya sen?sana ilk baktığımda içini eriteceğini ikimizinde bildiği gözlerimi bir an önce görmek için sabırsızlanmıyor musun?uyuyup uyandığımda önce seni arayacak olan,seni görmediğinde yaşarıp çeşme gibi akacak olan gözlerimi merak etmiyor musun?her geçen gün gürleşecek olan kirpiklerimin altından sana doğru''Bni dünyana getirdiğin için,beslediğin ve hep yanımda olduğun kimselere bırakmadığın için teşekkür ederim,'' diyen gözlerle sana baksam,istemez misin?seni çok özledim,anneciğim bazen bana şarkılar söylüyorsun,sesin öyle tatlı geliyorki buraya.yalnız olduğumu bile unutturuyorsun bazen.o güzel sesinin bana,sadece bana söyleceği ninnileri duymayı iple çekiyorum.bazı şarkıları bana özel hale getirerek söyleyeceğin,duymaktan hoşlandığımı anladığında tekrar tekrar söylemekten zevk alacağın günler bir an önce gelse...karnım ağrıdığında,içim bulandığında,aşı olduğumda canım yanarken bana tüm bunların geçeceğini söyleyen,inandıran ve rahatlatan sesini özledim.ya sen? ilk kahkahamı duymak için oramı buramı gıdıkladığında çıkaracağım sesleri,aguları,çığlıkları özlemedinmi?biliyorum,altım kirli olduğunda,acıktığumda,gazım canımı çok yaktığında karnım ağrırken çıkardığım sesler seni çok üzecek,hatta ilk günler belki uyumana bile izin vermeyeceğim.ama sen tüm bunların sana ilk kez anne diyeceğim güne kadar çoktan unutulacak şeyler olduğunu biliyorsun.peki o gün geldiğinde söyleyeceğim ilk ''anne''yi özlemedinmi?anneciğim,benimle ilgili hayaller kuruyor musun?beni en güzel yataklarda yatırmak,en cici giysileri giydirmek,en şeker oyuncakları almak gibi hayallerden bahsetmiyorum.mesela,karnındaki resmimi çeken doktor gibi bir doktor ya da avukat,subay filan olmamı isteyip hayallere dalıyormusun?üniformalı,cüppeli yada önlüklü bi resmimi,ultrason resmimin olduğu çerçevenin yanında bir başka çerçeveye bakarak''işte bu benim oğlum'' deyip gururlanmayı filan hayal ediyormusun?evlendiğimi,çoçuklarımın olduğunu...hayallerini gerçekleştirmek için söz veriyorum anne.peki,ya seni hayal kırıklığına uğratacak bir şey yaparsam?ayakkabılarımı bağlamayı bir türlü beceremezsem örneğin ya da matematiğe aklım yatmazsa hiç...oyun oynarken akşam olduğunu anlayamaz,hep geç kalırsam eve...kola içmeden köftelerimi bitirmezsem inat edip,ya senin hiç hoşlanmadığın o kızla evcilik oynamayı istersem hep...evleniverirsem bir gün pat diye hiç habersiz,ya da yurt dışında okumak için ısrar eder,senden uzaklaşmaya kalkarsam...çok üzülürsün değil mi?seni hayal kırıklığına uğratıp üzmemek için çok uğraşacağıma söz veriyorum,anne.beni ne olursa olsun sevcek misin anne?her tülü kötü şeyden koruyabilecek misin?yanında olmadığım zamanlarda nasıl davranmam gerektiğini öğretebilecek misin?beni koruyamadığın kadar büyük tehlikelerin neler olduğunu öğretip kendi kendimi koruyabilmem için hazırlayacak mısın?senden daha çok sevebilecek kimseyi bulamayacağım halde,beni sevecek ve anlayacak birini nasıl aramam gerektiğini anlatacak mısın?bana yapacaklarım,yapamayacaklarım ve yapmak istediklerim konusunda sonsuz destek verecek misin?kimsenin inanıp arkamda olmayacağı fikirlerim olsa bile,sen bana inanıp istediğim her şeyi yapabileceğime beni inandırabilecek misin?saklanmak istediğimde,kimseyi görmek istemediğimde,uzaklaşıp kendimi dinlemek istediğimde yanına sığınmak istediğim tek liman olabilecek misin?anne,beni ne olursa olsun sevebilecek misin?ben mi?ben seni hep seveceğime söz veriyorum

Kızlar özellikle kız bebegi olacak arkadaslar catlak kremlerinizi yaglarınızı sadece karın bolgesine surmeyin kalcalara ve basenlerinizede surun cunku kiz bebekte kalca cok buyuyor ben sadece karnima surdum kalcalarimin catlayacagi aklima bile gelmedi 8. Ayimda farkettim koca koca catlaklari beyaz tenliler cok catlamiyo aslinda esmerler daha cok catliyo benim kalcalar ve basen harita gibi oldu ama iş işten gecmisti artik

arkadaşlar merhaba. bebek kiloları hakkında konuşulmuş.. 200 gram bebeğin iri olacağı yada minyon olacağı hakkında yorum yapan doktorun doktorluğundan şüphe ederim.
haftanın ilerde olması kiloyla ilgili değil. ultrasonda bir sürü değerler var hepsi ayrı ayrı değerlendiriliyor. baş çevresi haftadan ilerdedir. göbek çevresi zayıftır haftasından geridir. FL kemik ölçüsü ilerdedir veya geridir. bunların hepsi b irlikte değerlendirilir ve ona göre yorum yapılır bu yorumda ancak 28 haftadan sonra olur.
24.haftaya kadar birçok bebeğin ölçüleri birbirine çok ama çok yakındır. kilo almaya başladığı dönemlerde birbirlerine fark atarlar.
benim bebeğim 165 gram seninki 200 gram o iri benimki minyon gibi yorumlar yaparak aklınızı bulandırmayın lütfen.

benim ilk gebeliğimde 26. haftalara kadar kızımın değerleri 1 hafta önden gidiyordu sonrasında boy uzunluğu hariç tüm değerleri 3 hafta geriden geldi. karın çevresi 3 hafta geriydi ve zayıf doğdu boyu uzundu haftasına göre.

ben 4 kilo aldım bende 73 ile hamile kaldım aldım başımı gidiyorum. benim doktor dikkat et diyor diyetisyene gideyimmi diye sorduğumda yok gerek yok normal dedi kilom için.

hamilesiniz arkadaşlar en belirgin belirtileri şişkinlik,hazımsızlık ve kabızşlıktır. her şeyi bir hastalığa bağlarsanız hamilelik boyunca çok sıkıntı çekersiniz. benim akşam yatmadan 9 aylık oluyorum sabah kalkınca 4 aylık :)

ay ben de tiresüt dicektim heryerde yoktur diye söylemedim.ben sadece ısıtıyorum canım mayayı da orköy kullanmıştım güzel tuttu.emaye tencerede yapıyorum hiç sarmadan kaloriferin üzerine koyuyorum 4 saatte mayalanıyor.sonra hemen dolaba atıyorum 1 gn hiç bozmuyorum hazır yoğurtlr gibi kıvamlı oluyor.bir de benim tarifimi dene bakalım.hiç yapamazsan tefalin makinasında komşum taş gibi yoğurt yapıyor aynı sütle.

Kızlar, ben ergenlik döneminde boy atıp kilo alırken basen bölgemde epeyce geniş çatlaklar oluştu. Hayatım boyunca beni o kadar rahatsız edip üzdü ki bir sorun; hep ilerde doğum yaparsam çok daha kötü olacağım diye kabullenmiştim. Hamile kalınca doktoruma sorup 3 aydan önce başladım kremlere. Çok ta kilo almama rağmen karnımda bir tane bile çatlak oluşmadı. Bu bana resmen bir mucize gibi geldi. Sonra anneme de kızdım çünkü genç kızken kaşınırdım, tırnaklarımın izi kalırdı bacaklarımda, kırmızı kırmızı çizgiler çıkmıştı önce, bembeyaz oldular sonra... Keşke bir doktora götürse ya da bu kremleri sürdüyseydi diye. Demek ki yapısal olarak yatkın olunsa da, önlemek mümkünmüş.
Büyük konuşmak istemiyorum belki bu sefer çatlarım ama önlem almaktan, elimden geleni yapmaktan başka çarem yok. İçerik olarak ta PLOJOvIC gibi hamilelere uygun ürünlerin tercih edilmesinden yanayım.

Çok ciddi bir ürün kullanmadan çatlamayanları da Allah'ın çok sevgili kulları olarak görüyorum, şükretsinler...

Hayatımın büyük çoğunluğunu 48-50 kilolarda geçirdim ama hiçbir zayıflık, hiçbir fitlik o nefret ettiğim çatlakların görüntüsünü yok edemedi... Bu yüzden kremler kremler kremler..... diyorum:)))

ben yaptırmayacagım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…