hehehe bizde araba da var ama ben düz vites kullanamıyorum, geçen sene araba alacağımız zaman otomatik için ikna edemedim eşimi. şimdi kapı önünde bekliyor araba. inşallah yeniyılda özel direksiyon dersi alıp kullanıcam ama yine işe gidip gelirken kullanamam işyerimin orası müsait değil. park yasağı var hergün de otoparka 7 lira veremem(
Canım ben de senin gibiydim otomatik olmazsa kullanamam diyordum şuan şehirdışına bile çıkıyorum üstelik geceleri bile :)) ben yapıcam de ilk önce kısa mesafelere git gel hafta hafta arttır gittiğin yerin zorluğunu ... Bir hafta ders alırsan kendine güvenim gelir ve kesinlikle kendi kullanacağın arabada ders al ... Ben de ilerleyen aylarda göbüşüm büyüyünce kullanamam diye düşünüyorum ani frende direksiyon simidine çarpacak gibi geliyor nedense(
kızlar cok şiddetli bel ağrısı çekiyorum kiloda almadım neden bu kadar ağrıyor anlam veremiyorum kuyruk sokumu bölgesi kalktığımda 2 dk anca normale dönüyorum varmı bel ağrısı ceken
Ben elevit i sordum doktoruma domuzla ilgili hiç bir bağlantısı yok dedi senin gibi soranlar olmuştu dedi rahatlıkla içebilirsin dedi ...
Kızlar ben süt içemiyorum pekte nesguik aldım küçükken öyle içirirdi annem şimdide içsem faydası olurmu zararlımıdırki acaba?
aynen ben de kullanmaya devam ediyorum. zaten ona gelene kadar kullandığımız hangi ilaçta neler vardır kim bilir. yalnız kilo aldırdığı doğru olabilir, ben hamilelikten önceki gibi normal yememe ve abur cubur yemeyi de kesmeme rağmen çok kilo aldım şimdiden. 36 beden bir insandım, 5 kilo aldım. ballar pekmezler falan yesem ne olacağım acaba
Ben elevit i sordum doktoruma domuzla ilgili hiç bir bağlantısı yok dedi senin gibi soranlar olmuştu dedi rahatlıkla içebilirsin dedi ...
aynen ben de kullanmaya devam ediyorum. zaten ona gelene kadar kullandığımız hangi ilaçta neler vardır kim bilir. yalnız kilo aldırdığı doğru olabilir, ben hamilelikten önceki gibi normal yememe ve abur cubur yemeyi de kesmeme rağmen çok kilo aldım şimdiden. 36 beden bir insandım, 5 kilo aldım. ballar pekmezler falan yesem ne olacağım acaba
Dışında bulunan kapsül jelatin içeriyor ve bildiğim kadarıyla domuz jelatini bu alanda kullanılıyor. Tabi söylenenin kesin doğru olduğuna emin değilim ama bi kere adı çıktı ya içmeyi düşünmem herhalde.
Kızlar ben süt içemiyorum pekte nesguik aldım küçükken öyle içirirdi annem şimdide içsem faydası olurmu zararlımıdırki acaba?
Canım ben de senin gibiydim otomatik olmazsa kullanamam diyordum şuan şehirdışına bile çıkıyorum üstelik geceleri bile :)) ben yapıcam de ilk önce kısa mesafelere git gel hafta hafta arttır gittiğin yerin zorluğunu ... Bir hafta ders alırsan kendine güvenim gelir ve kesinlikle kendi kullanacağın arabada ders al ... Ben de ilerleyen aylarda göbüşüm büyüyünce kullanamam diye düşünüyorum ani frende direksiyon simidine çarpacak gibi geliyor nedense(
Dr.lar 20.haftadan sonra araba kullanmayı önermiyor,bakalım benim dr. ne dicek..
Benimde dönüşlerde şimdiden canım yanıyor..ani fren allah korusun biraz daha büyüdüğünde karnımıza çarpar...ay ben çok korkuyorum..mesafem 10 dk. bile değil ama ben yinede ilerleyen haftalarda eşimin bırakmasını isticem..
Merhaba arkadaşlar,
Üçlü tarama sonuçlarımı aldım, 1,5 hafta var randevuma, bilgisi olan varsa yorumlamasını rica ediyorum.
Down sendromu 1:3850
NTD - 1:41100
Trisomi 18 - 1:99000
Benim kafama yorumlar takıldı aslında.
DOWN SENDROMU - Düşük Risk
Down sendrom riski tarama cutoff değerinin altındadır. Bu sonuç ile ilgili bir takip gerekmemektedir.
AÇIK SPINA BIFIDA - Düşük Risk
Anne serum FP sonucu bu gebelik yaşı için yüksek bulunmamıştır. Açık nöral tüp defekti riski tarama cut-off değerinin altındaır.
TRISOMI 18 - Düşük Risk
Serum belirteç düzeyleri Trisomi 18 gebeliklerinde tablo ile uyumlu değildir. Serum taraması Trisomi 18 gebelikleri yaklaşık %60 oranında tespit edilebilir.
En son Trisomi 18 sonucunda kafam karıştı.
Bilgisi olanlar lütfen yorum yazsın çok merak ediyorum :18:
Merhaba arkadaşlar,
Üçlü tarama sonuçlarımı aldım, 1,5 hafta var randevuma, bilgisi olan varsa yorumlamasını rica ediyorum.
Down sendrom riski tarama cutoff değerinin altındadır. Bu sonuç ile ilgili bir takip gerekmemektedir.
Anne serum FP sonucu bu gebelik yaşı için yüksek bulunmamıştır. Açık nöral tüp defekti riski tarama cut-off değerinin altındaır.
TRISOMI 18 - Düşük Risk
Serum belirteç düzeyleri Trisomi 18 gebeliklerinde tablo ile uyumlu değildir. Serum taraması Trisomi 18 gebelikleri yaklaşık %60 oranında tespit edilebilir.
Faydası olmaz canım,zaten pastorize hazır sütlerin çok faydası yok..
Peynir veya yoğurt yiyorsan sorun değil ki...bende süt içemiyorum ama ayran sürahisini hiç boş bırakmıyorum..günde 4-5 bardak ayran içiyorum..yapabilirsen süt alıp kendi yoğurdunu yap canım..
Dr.lar 20.haftadan sonra araba kullanmayı önermiyor,bakalım benim dr. ne dicek..
Benimde dönüşlerde şimdiden canım yanıyor..ani fren allah korusun biraz daha büyüdüğünde karnımıza çarpar...ay ben çok korkuyorum..mesafem 10 dk. bile değil ama ben yinede ilerleyen haftalarda eşimin bırakmasını isticem..
Hele iş çıkışı saatleri çok yoğun oluyor trafik dur kalk hoş ben çalışmıyorum ama o saatlere denk gelince tedirgin oluyorum sonuçta bayanların bacakları daha kısa koltuğu öne çekiyorum pedallara basabilmek için direksiyona çok yakınlaşmış oluyorum malesef Rabbim korusun belalardan kazalardan
günaydın canım,
bende de son 2 haftadır bayılma hissi oluyor. daha önce dr um söylemişti olabilir diye bende tekrar sorma gereği duymadım. nedeni artan kanın pompalanması yüzündenmiş. özellikle kalabalık ve sıcak ortamlarda (metro gibi) o yüzden işe giderken tek vesayetle gideceğim yolu 2 araçla gidiyorum. birde doktorum bana biraz yavaşla, hızlı yürüme, ani hareketlerde bulunma dedi
Merhaba arkadaşlar,
TRISOMI 18 - Düşük Risk
kızlaaar benim meger kızım olcakmış :) haftalar önce erkek demişti dr.artık 17. haftada bilmiştir yine degişmez dimi :) 4 lü testi yaptılar bu arada dr umkafamı karıştırdı biraz, size danışmak istiyorum. 20. haftada detaylı bakılacagini söyledi, bunu perinatolog yaparsa daha çok şey görebilecegini ama şart olmadıgını, kendisinin de bakabilecegini söyledi. açıkcası ikinci bir dr gözü iyi olur diye düşünüyorum ama yine de kararsız kaldım. siz ne yapmayı planlıyorsunuz? ha birde perinatolog uzman var mı ist da tavsiye edebileceginiz?
Trisomi riskin çok düşük 99000 de 1 miş risk oranın .. Ama altta yazan yorumu anlamadım ne olduğunu
Canım kafaya takma sonuçların iyi benim down sentromu 50/1 çıkmıştı amiyosentez yaptırdım tabiki sonuçları doktoruna kesin göster
ben henuz yaptirmadim...
degerler yazdiklarina gore duzgun gorunuyor masallah.
trizomi de yazdigi %60; sanirim bu testin %60 oranda dogruluk payi oldugunu gosteriyor. yani 100 trizomi problemi olan gebeden ancak 60 ini belirleyebiliyor...
bana doktorum ayrıntılı ultrason için kadıköy evlendirme dairesinin orada sonomed diye bir yer önerdi. anadolu yakasında en iyisi burası dedi ama ben daha gitmedim 21. haftada gideceğim. istersen burayı bir araştırabilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?