2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Süt içemeyen arkadaşlarım 1 büyük muzu 1 tatlı kaşığı balla ve büyük bir bardak sütle blenderdan geçirip içmeyi denediniz mi? Muz hem faydalı hemde sütün tadını bastırıyor. 1-2 tane ceviz de atıyorum ben bazen..

Tarama testi erken yapılmış olan arkadaşım bu testler gebelik haftası ve dr tarafından yapılmış ölçümler üzerinden ilerleyen istatistiki verilere dayanan testler. Moralini sakın bozma çünkü seninki vaktinden önce yapılmış. Bir çok dr ultrason ölçümlerinde bebeği haftasından ileri görse bile bunu bilgi olarak paylaşıp gebelik haftası takibini son adet tarihi üzerinden yapıyor. Sanırım senin takibinde böyle bir karışıklık olmuş. Bebeğin sağlıkla gelsin inşallah...

bazı doktorlar istemiyor gerek görmüyor.ben oğlumdada yaptırmıştım şimdiki doktorumda mutlaka istedi.

benimde yarın randevum var.sorayım bakalım ne dicek.çünkü bende kan pıhtılaşması var iğne kullanıyorum.panik te olmakdan iyidir.bana 3 lü testi bile söylemedi kafamda bir sürü soru oldu.2 lim 1/116000 çıkmıştı acaba ondanmı ? detaylı ultrasyonda neler bakıyorlar?
çok soru sordum

benimde doktorum 3 lü ve 4 lü testi yapmak istemedi ikili sonuçlarım iyi dedi.ama ayrıntılı ultrasonu mutlaka yaptır dedi.sor bakalım doktorun ne diyecek.

ya bana doktorum hiç bişey demedi bununla ilgili.Ayrıntılı herkese yapılıyormu ? biz mi isticez ? bilgi verirseniz sevinirim.

Arkadaşım bence ayrintiliya gir çünkü rabbim yazmasının eğer anormal bir durum varsa tanı konulabiliyor bana dr kesinlikle öneriyorum dedi genelde doktorlar oneriyormus benim bir arkadaşım var nisan 2014 annesi onada doktoru inerdi şimdi pazartesi yaptıracak

ben dün ilk aşımı oldum ebe 18.haftada başlıyoruz dedı..bir ay sonra ikinci aşım olacak.ayrıca haftaya şeker ölçümü yapılacakmıs

Kızlar sağlık ocağına kayıt olmak şart mi? Ne gibi takip yapılıyor anladigim kadarıyla test ve şeker yüklemesi ben henüz kayıt yaptırmadım da ...

arkadaslar ağlamaktan halak oldum gözlerım şiş ve mor. dün kontrol gunuydü. bız enfeksıyonla ugrasmaktan 4 lu test sonucunu unutmusuz. drun yuzu asıktı. tr21 rıskı 1:100 cıktı... dırek amınosentez dedi. benım ıkılı testım cok ıyı cıkmıştı. hatta ıkı dr yaptırmana gerek yok demıstı ama eşim ılla yaptıralım dedı. hersey onun yuzunden ......ben harmony test varmıs dedım amınosnetez daha guvenlı sonuc verıyor dedı. ya benım kanam sorunum var... rıskı yuksek çıktı mecburuz amınosenteze dedi. rısklı gebelık uzmanına gıttık o da amınosentez dedı. harmony testın basarısı tam degıl dedı. ben amınosentez ıstemıyorum dedım. esım ılla yaptırcaz dıyor... bu test sonucu bır ay ıcınde bu kadar nasıl değişir..harmony yapan yerı aradım o da bızım sonuclarımız guvenlı dıyor. drlar amınosentezzde rısk yok dıyor ama ne yapacagımı bılmıyorum. eşim baskı yapmıyor ama amınosentezı yaptırmaktan yana..pazartesı 4lu tarama testını yenıleyecegım ama 4 lu tarama testi hangı haftalarda yapılıyor. amınosentez yaptıranlar var mı

Öncelikle ALLAH en güzel şekilde bebeklerinizi elinize almak nasip etsin... bende 5 ay öncesinde o güzel duyguyu tattım çok şükür bu güzel unutulmaz ve unutulmaması gereken anlarınızı elinizden kayıp gitmesini istemiyorsanız elimizden geleni yapmaya hazırız doğum fotoğrafçısı olarak çalışmaktayım çok uygun ve cüzi fiyatlarla paketler hazırlamış bulunuyorum çünkü her anne bunu ister ama çoğu zaman bütçe engel olabilir bu yüzden bir anne olarak bu duygularınızı isteğinizi gerçekleştirelim bilgebalcan........... paket hakkında mesajlarınızı bekliyorum...

canım üzülme aynı sonuç hepimiz için geçerli olabilir, benim de iyi çıkmıştı 2li ne 3lü ne 4lü yaptırdım 20li haftalarda ayrıntılı yeterli dedi dr,sonuç ne çıkarsa çıksın hamileliğine devam edeceksen yaptırma amniosentez ayrıca onun sonucu kötü bile çıksa o da kesin değil unutma lütfen sıkma canını bu testlerin hiçbiri kesin sonuç vermiyor bunu asla unutma

ben ilk bebeğimde yaptırmıştım sannırım risk 1/159 çıkmıştı...tanıdığım bir hoca yaptır için rahat eder demişti...karnından şırıngayla bir miktar su çekiyorlar...eve gelip biraz dinlenmiştim herhangi bir sorun yaşamadım..amniosentez yüzde yüz sonuç veriyor.

Son düzenleme:

ablam içinde istemişlerdi onun tüp bebekti testler riskliydi detaylı ultrasonda bile sorun olduğunu söylediler yeğenim doğdu şuan 6 yaşında hiç birşeyi yok çok sağlıklı bir bebekti şuan çocuk hiç moralini bozma yüksek tut hiç bir zaman o testler yüzde yüz kesin sonuç vermiyor hepimiz birbirimiz için dua ediyoruz bu cuma vakti inşallah Allah dualarımızı kabul eder hepimiz sağlıkla yavrularımıza kavuşuruz sen bebeğini de kendini de üzme

benimde doktorum 3 lü ve 4 lü testi yapmak istemedi ikili sonuçlarım iyi dedi.ama ayrıntılı ultrasonu mutlaka yaptır dedi.sor bakalım doktorun ne diyecek.

oferta arakadasım senınkı de tup bebek en ıyı sen anlarsın benı.. senın abın kadın doğumcuydu abıne bır musaıt zamanda sorar mısın.. benım ıkılı testım ıyı cıktı. 4 LU TESTTE TR 21,,,,, 1:100 CIKTI RISK VARMIŞ. AMINOSENTEZMI YOKSA HARMONT TEST MI.. HARMONY TEST GUVENILIR MIYMIŞ .. BUNLARI SORABILIR MISIN

ıkılı test: burun kemıgı mevcut..
ense kalınlıgı : 1,2mm
gebelık haftası : 12hafta 1 gun
kombıne rısk 1: 10000 cut off degerının altında
ıkılı test : 1: 7969 cut off degerının altında
yas rıskı: 1: 780
trısomy 13/18+NT 1:10000 cut off degerının altında

4 LÜ TARAMA SONUCU

TR 21 RISKI100
YAS RISKI: 1:632
NORAL TUP DEFEKT : AFP MOM DEGERI 1,12 RISKSIZ BOLGEDE BULUNMAKTADIR
TRISOMY 18 RISKI 1:646 BIR RISK TESPIT EDILMEMIŞTIR.
GEBELIK HAFTASI: 17+2 GUN

oyy sağlıkla gelsin prensesin...

Akşam eşimle detaylı görüştük.Bugün konuşacak ablasıyla artık..Çok sağolun kızlar

tatlım çapayı aradım risk varmı dediler yok dedim tek yumurtamı çift yumurtamı dediler ikizlere çift dedim ozaman bizz bakmıyoruz dedi Zeynep kamil ve Kanuni sultan süleyman hastaneleri var gebe pol. ilk önce bir kadın doğum uzmanına randevu alıyosun daha sonra onlar seni perinatolojiye yönlendiriyorar eğer ordada yapamayız derlerse şikayet edicem aldım ben 17 aralığa bu tam gün yasası hiç iyi olmadı şimdi herkes özel hastaneye gelin demeye başlar...

Günaydın Canlar...

Sağlık ocağından aşı için çağrılan varmı ? Kaçıncı haftada yapılıyor aşılar.

17.haftamda hem rutin kontroller hemde aşı için ebe çağırdı beni canım

hepimiz iyiniyrtli olarak bisiler yaziyoruz ama emin olmadan bir bilgi paylasmayalim lutfen benimde ucluctestim riskebyakin cikti bende amniyosentez yaptirdim sonucunu bekliyorum ikili ve uclu tessterdebyanilma payi var ama amniyosentez yukarida arkadasin yazdigi gibi kesin sonuc.. rabbim bana miracle a ve tum sonuc bekleyenlere guzel haberler almayi nasip etsin miracle hic uzulme bol dua et ben bana testin riske yakin dedikleri gun 2 saat sonrabyaptirdim amniyosentezi korkulacak bir islem degil lslemden sonra birgun yattim ertesi gunubise gelsim senin imkanin varsa 3gun yat rabbime sigin onun koruduguna hicbirsey olmazz dualarimiz seninle ama tabiki ufakta olsa amniyosentezde risk var onu kendin olc tart kalbini dinle ona gore karar ver tatlim

Amin cnm ne olu dualarınızı eksık etmeyın. 18 haftadan berı bırgun ohh dıyemedım hep kendıme moral vermeye calıştım cunku eşim yanımdaydı sımdı yaptıralım ya özurlu doğarsa dıyor...drlara da ınancım kalmadı..hepsı 1000 tlden agzını acıyo. hızlı sonuç ıçın 1250..ben yaptırmak ıstemıyorumm alllahım sabır ver

Canım eğer gebeliğini sonlandırmayı düşünmüyorsan Amniyosentez yaptırma bence az da olsa hem bebek hem de anne için risk var ... Senin hissettiklerinin aynısını hissedemez eşin onu taşıyan hisseden sensin içini ferah tut... Rabbim neylerse güzel eyler ...

Arkadaşlar merhaba,
Test sonuçları riskli çıkan arkadaşlara iyi haberler gelmesini diliyorum.

Doktora en son13. haftada gitmiştim ama ikili teste gerek görmedi.
Bu haftada üçlü test yapacağını söyledi. Ama dörtlü test daha iyi sanırım.
Aynı hastanede daha önce gittiğim bir başka doktor da ikili yaptırmadan direkt dörtlü yapıyoruz demişti.

Kafam karışık, üçlü yerine dörtlü daha mı iyi?
Ya da doktor kişiye göre mi öneriyor.
Sizce yarın üçlü yerine dörtlü istiyorum mu demeliyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…