2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

canım ben devlette yaptırdım,Etlik doğum evinde,yani doğum hastaneleri bu konuda başarılı bence, ama tabiki beklemek zor benim çarşmaba günü 3 hafta olacak ozaman hayırlısı ile alacağım inşallah sonucumu

bana da dr hemen yapalım dusundukçe korkarsın..ben aglamaktan kendıme gelemedımkı..netten arastırtdım kadınlardan amınosentezden sonra sıvı gelıyormus..ılk seferde yapılması gereklıymış. benım kanama sorunum var..korkum ondan bırde tup bebek..ben pazartesı tup bebek uzmanına gıtcem 4 lu testı yenılıcem..benyıllardır dua edıyorum kaç yıl çocugum olmadı dua eetıım tuttumu tutacak mı stresı tup bebekten sonrakı kanamalar kaç aydır yatıyorum.ısyan etmek ıstemıyorummmmmm ama burdan takıp edenler bılır bır haftam ıyı gecse dişimi kırcam. netten korkudan bebek kıyafetlerıne bıle bakamıyorum..ne olur rabbım sonucu kötu cıkanları feraha kavuştur

hemen aradım canım ameliyattaymış not bıraktım beni ararsa soracağım üzülme hemen.benim doktorum ikili testi yaptı 3-4 lü testi önermedi yalancı pozitif çıkıyor genelde dedi direk ayrıntılı ultrasona gönderdi belkide iyi yaptı.amniyosentez yaptır canım için rahat edecekse bak burda bir kaç arkadaş yaptırdı diye biliyorum.seni çok iyi anlıyorum çok zor biliyorum sabırlı ol. tüp bebek gibi zor bir süreci geçtin bunuda atlatacaksın bence sorunsuzca.ben haber alınca mutlaka yazacağım sana lütfen üzülme içindeki miniğinide üzme.

canım benim önce bi sakin ol birde sakın daha kötüsü ne olabilir deme; ben kendi sonucumu beklerken annemin bazı testleri sıkıntılı çıktı onun derdine düştüm ama inanıyorum anneminde benimde seninde sonuçlarımız temiz gelecek, bak nasıl bir mücadele vererek kavuşmuşsun miniğine öyle hemen kendini koyverme , ben ilk yavrumda kanamam vardı doğurana kadar hemde sürekli hastaneye yattım çıktım yok suyun azalmış yok sancın var artık milletten utanır olmuştum eşim bile doğum yapanlar 2gün hastaneden çıkıyo biz aylardır hastanelerdeyiz dedi ama sen şimdi fındık kurdumu bi görsen nasıl güzel nasıl cimcime teyzesii herşeye değermiş boşuna üzülüp ağlamışım,tosun gibi doğdu kızım seninde öyle olur rabbimin izniyle, bende senin gibi netten filan okusam vazgeçerim diye rabbime sığındım gözümü kapadım yaptırdım,inşallah sağlıcakla alırız yavrularımızı kucağımıza bol bol dua edelim birbirimizeee

miracle arkadaşım sıkma canını bu kadar, bu testler sadece risk,kesinliği yok yaptırırken de söylüyorlar. amniyosentezi de yaptır için rahat etsin yatar dinlenirsin dokturun da kontrol altında tutacaktır mutlaka.
ben de doktorlar arasındaki farklı uygulamaları anlayamadım kızlar, kimimize yapalım 3lü demişler kimimize direkt 4lü demişler kimimize hiç gerek yok demişler. sanırım en önemli kısım detaylı ultrason olacak.

aynı konuya takıldım bende benim doktorum yaptırma diyenlerden acaba yaptırsammı diyorum şimdide ne bileyim ya bir şeyi atlıyorsak

Merhaba kizlar
Bulantilari hala gecmeyen varmi benim gecmedi tam azaldi diyediye sevnirken simdide gun icinde sürekli biseyler agzima alma ihtiyaci hissediyorum yoksa bir turlu duramiyorum sabah aksam yarim bulanti ilaci kullaniyorum biraz azaldi diye sevinirken iki gundur yine ayni seyler ne zaman düzelecegim artik gunler zor geciyor surekli huzursuz keyifsiz napcam bilmiyorum

çok saol arkadasım.. benım dayanma gucum kalmadı ama sımdı daha ıyıyım... ben ıyı olmak zorundayım. yenı yenı kendıme gelıyorum..ıyı dıleklarınız ıcın allah hepınızden razı olsun dualarınızı eksık etmeyın.. pazartesı 19 hafta bırgunluk olcak ınsallah dr 4 lu ttaramayı yapar.4 lu test kaç haftaya kadar yapılıyor kı... testı baska dra yaptırcam uc gun sonra sonuc cıkarmış bakalım.. ondan sonra bırseyler yapcam

ben doktoruma 3 lü test yapmayacak mıyız diye sorduğumda ikili sonuçların iyi çıktı üçlü kafa karıştırabilir, afp ye bakarız sadece sonrada detaylı ultrason yaparız gerek yok dedi. neden kafa karıştırır ki dedim, ikili normalken üçlüde risk yüksek çıkabiliyor, riski yüksek görünce amniyosentez yapmadan rahat edemiyoruz, ve çoğu zaman hiç bir şey çıkmıyor, gereksiz yere stres ve risk oluyor dedi. sen bebeğine kavuşmak için bu kadar uğraşmışken isyan etme, Allah beterinden saklasın. zorlu bir süreç geçiriyorsun biliyoruz ama umudunu yitirme ve her şeyden önce sakin ol. git, amniyosentezi de yaptır, için rahat etsin. her şey yolunda çıkacak bak göreceksin.

Canım bende 15.6 ken doktorum 4 lü test yaptırdı ultrasona göre bir hafta öndeydi normelde 14.6 günlüktümmm banada erken gibi geldi sonucum 50/1 çıktı down sentromu diye biz hemen bir Prof gittik detaylı ultrasona bakıldı herhangi bir sorun yok dedi ama çıkan sonuç yüksek bu orana göre amiyosentez önerilir dedi ve biz hemen orda yaptırdık bu işlemde korkulacak birşey yok sadece doktorun tecrübesi önemli bir hafta oldu yaptıralı sürekli dinlendim şimdi sonuçları bekliyoruz bende çok korkuyorum sen yinede testini bir tekrarla derim benim yaşım 34 olduğu için yaşa bağlı olarak iyide çıksa yaptırmm iyi oldu allah evlatlarımıza sağlık versin

çok saol canım bır de 4 lu tarama hangı haftalarda yapılıyor onu da sorar mısın... bugun kendımı ıyı hıssetmıyorum bıraz yatacagım moral veren arkadaslara teşekkur edıyorum ayrı ayrı yazamıyorumm... kayınvalıdem de geldı sımd..ı kızım yaptırma dogur dedı oğlunuda telefonda haşladı bu kız 4 lu yaptırmıcaktı senın zorunla yaptırdı.. açtı agzını yumdu gozunu.. saolsun benım dıyemedıklerımı dedı kızım ben arkandayım bırsey olursa da allahtan bakarız dedı. geen bızı kadından baskası anlamıyor.. annem de yaptırma dıyor..hepınıze tesekkur edıyorum

Canım inşallah birşey olmaz. Bu tabiki senin kararın olmalı ama iyi dşün amniyosentez yaptırmayıp 5 ay boyunca kendinide bebeğinide huzursuz etme için içini yiyecekse yaptır. Ama onu düşünmem diyorsan yaptırmayabilirsin. Allahım yanında olsun yardımcın olsun miracle miracle

Miracle arkadaşım üzme kendini dilerim güzel sonuçlarını paylaştığın günler çok yakındır. Dr.un riskli gebe olduğunu bildiği halde amniyosentez öneriyorsa bir bildiği vardır.
Başka bir arkadaş 41 ayetel kürsi istemişti ya, bizde şimdi okuyabilecek olanlar birleşip miracle için ve sonuç bekleyen diğer arkadaşlarımız için okuyalım derim? Cuma günü Allah duyar sesimizi?

allah hepınızdn razı olsun bızde şimdı annem ve kayınvalımdem kuran okucak ben de yasın ve dualarımı hepımız ıcın dua edecegım sız de dualarınızı eksık etmeyın

Arkadaşın Rabbim yardımcin olsun cnm içini ferah tut bence de sonuç iyi olacak ve üzülme lütfen. Senin yazılarini okurken ınan hiç icimden kötü düşünce geçmedi

miracle, öncelikle kendini ve bebişini bu kadar üzme
biliyorum kendini üzmemek senin için çook zor ama hepimiz burda iyi şeyler düşünüp, pozitif olalım. enerjimiz güzel olsun ki sonuçlarımız da güzel olsun.

bende internetten araştırırken en yakın ve en iyi istatiki sonuçların 2'li tarama testlerinin verdiğini okumuştum. 3'lü ve 4'lü testlerin doğruluk olasılığı daha düşük çıkıyor diye okumuştum. bu bilgiyi doktora teyit ettirmedim ama benim doktorum da 2'li test sonucun iyi 3'lüye gerek yok dedi.

o yüzden test sonuçlarına çok takılma, takılmayalım. ama biri yazmış ismini hatırlamıyorum amniyosentez yaptırıp kafandaki soru işaretlerinden kurtulabilirsin. yoksa doğuma kadar kafanda acaba soruların olacak. o acabalarda seni ve bebişini daha çok yıpratabilir.

canım ya biz aynı şeyleri yaşamışız. ama benim 3 lü testte 1/50 çıktı ve 4'lü yapalım dediler. 10 sonra onu yapacaklar. ondan sonra amnio sentez yapacaklar.inşallah herşey güzel olacak..

allah hepınızdn razı olsun bızde şimdı annem ve kayınvalımdem kuran okucak ben de yasın ve dualarımı hepımız ıcın dua edecegım sız de dualarınızı eksık etmeyın

üzme kendini canım.umarım sorun sıkıntı olmaz.dualarım seninle aslında hepinizle. sağlıkla alırsın kucağına bebeğini inşallah.

ben hiçbir testi kabul etmedim ve yaptırmadım.bundan sonrada yaptırmayacam.hatta ayrıntılı usg de yapmayacam.etrafımda şahit olduğum çok örnekler var.şöyleki hidrosefali denilip sağlıklı doğan bebekleride down sendromlu denilip yine sapasağlam doğan bebekleride gördüm.hamileliğimi kendime zehir etmek istemiyorum.bu özel duyguyu sonuna kadar en güzel şekilde geçirmek için elimden gelenii yapıyorum.size tavsiyem sizde şu test işini çok umursamayın.ALLAHA bırakın.karnınızdaki size ALLAHIN en büyük ve en güzel hediyesi.telaş yapıp içinize şüphe düşürmektense dua edin bol bol ve siz iyi oldukça bebeğinizinde iyi olacağına inanın. sağlıcakla kalın bayanlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…