- 18 Haziran 2010
- 1.017
- 171
- 123
- 43
Amin cnm ne olu dualarınızı eksık etmeyın. 18 haftadan berı bırgun ohh dıyemedım hep kendıme moral vermeye calıştım cunku eşim yanımdaydı sımdı yaptıralım ya özurlu doğarsa dıyor...drlara da ınancım kalmadı..hepsı 1000 tlden agzını acıyo. hızlı sonuç ıçın 1250..ben yaptırmak ıstemıyorumm alllahım sabır ver
hepimiz iyiniyrtli olarak bisiler yaziyoruz ama emin olmadan bir bilgi paylasmayalim lutfen benimde ucluctestim riskebyakin cikti bende amniyosentez yaptirdim sonucunu bekliyorum ikili ve uclu tessterdebyanilma payi var ama amniyosentez yukarida arkadasin yazdigi gibi kesin sonuc.. rabbim bana miracle a ve tum sonuc bekleyenlere guzel haberler almayi nasip etsin miracle hic uzulme bol dua et ben bana testin riske yakin dedikleri gun 2 saat sonrabyaptirdim amniyosentezi korkulacak bir islem degil lslemden sonra birgun yattim ertesi gunubise gelsim senin imkanin varsa 3gun yat rabbime sigin onun koruduguna hicbirsey olmazz dualarimiz seninle ama tabiki ufakta olsa amniyosentezde risk var onu kendin olc tart kalbini dinle ona gore karar ver tatlim
arkadaslar ağlamaktan halak oldum gözlerım şiş ve mor. dün kontrol gunuydü. bız enfeksıyonla ugrasmaktan 4 lu test sonucunu unutmusuz. drun yuzu asıktı. tr21 rıskı 1:100 cıktı... dırek amınosentez dedi. benım ıkılı testım cok ıyı cıkmıştı. hatta ıkı dr yaptırmana gerek yok demıstı ama eşim ılla yaptıralım dedı. hersey onun yuzunden ......ben harmony test varmıs dedım amınosnetez daha guvenlı sonuc verıyor dedı. ya benım kanam sorunum var... rıskı yuksek çıktı mecburuz amınosenteze dedi. rısklı gebelık uzmanına gıttık o da amınosentez dedı. harmony testın basarısı tam degıl dedı. ben amınosentez ıstemıyorum dedım. esım ılla yaptırcaz dıyor... bu test sonucu bır ay ıcınde bu kadar nasıl değişir..harmony yapan yerı aradım o da bızım sonuclarımız guvenlı dıyor. drlar amınosentezzde rısk yok dıyor ama ne yapacagımı bılmıyorum. eşim baskı yapmıyor ama amınosentezı yaptırmaktan yana..pazartesı 4lu tarama testını yenıleyecegım ama 4 lu tarama testi hangı haftalarda yapılıyor. amınosentez yaptıranlar var mı
oferta arakadasım senınkı de tup bebek en ıyı sen anlarsın benı.. senın abın kadın doğumcuydu abıne bır musaıt zamanda sorar mısın.. benım ıkılı testım ıyı cıktı. 4 LU TESTTE TR 21,,,,, 1:100 CIKTI RISK VARMIŞ. AMINOSENTEZMI YOKSA HARMONT TEST MI.. HARMONY TEST GUVENILIR MIYMIŞ .. BUNLARI SORABILIR MISIN
ıkılı test: burun kemıgı mevcut..
ense kalınlıgı : 1,2mm
gebelık haftası : 12hafta 1 gun
kombıne rısk 1: 10000 cut off degerının altında
ıkılı test : 1: 7969 cut off degerının altında
yas rıskı: 1: 780
trısomy 13/18+NT 1:10000 cut off degerının altında
4 LÜ TARAMA SONUCU
TR 21 RISKI100
YAS RISKI: 1:632
NORAL TUP DEFEKT : AFP MOM DEGERI 1,12 RISKSIZ BOLGEDE BULUNMAKTADIR
TRISOMY 18 RISKI 1:646 BIR RISK TESPIT EDILMEMIŞTIR.
GEBELIK HAFTASI: 17+2 GUN
bana da dr hemen yapalım dusundukçe korkarsın..ben aglamaktan kendıme gelemedımkı..netten arastırtdım kadınlardan amınosentezden sonra sıvı gelıyormus..ılk seferde yapılması gereklıymış. benım kanama sorunum var..korkum ondan bırde tup bebek..ben pazartesı tup bebek uzmanına gıtcem 4 lu testı yenılıcem..benyıllardır dua edıyorum kaç yıl çocugum olmadı dua eetıım tuttumu tutacak mı stresı tup bebekten sonrakı kanamalar kaç aydır yatıyorum.ısyan etmek ıstemıyorummmmmm ama burdan takıp edenler bılır bır haftam ıyı gecse dişimi kırcam. netten korkudan bebek kıyafetlerıne bıle bakamıyorum..ne olur rabbım sonucu kötu cıkanları feraha kavuştur
miracle arkadaşım sıkma canını bu kadar, bu testler sadece risk,kesinliği yok yaptırırken de söylüyorlar. amniyosentezi de yaptır için rahat etsin yatar dinlenirsin dokturun da kontrol altında tutacaktır mutlaka.
ben de doktorlar arasındaki farklı uygulamaları anlayamadım kızlar, kimimize yapalım 3lü demişler kimimize direkt 4lü demişler kimimize hiç gerek yok demişler. sanırım en önemli kısım detaylı ultrason olacak.
aynı konuya takıldım bende benim doktorum yaptırma diyenlerden acaba yaptırsammı diyorum şimdide ne bileyim ya bir şeyi atlıyorsak
canım benim önce bi sakin ol birde sakın daha kötüsü ne olabilir deme; ben kendi sonucumu beklerken annemin bazı testleri sıkıntılı çıktı onun derdine düştüm ama inanıyorum anneminde benimde seninde sonuçlarımız temiz gelecek, bak nasıl bir mücadele vererek kavuşmuşsun miniğine öyle hemen kendini koyverme , ben ilk yavrumda kanamam vardı doğurana kadar hemde sürekli hastaneye yattım çıktım yok suyun azalmış yok sancın var artık milletten utanır olmuştum eşim bile doğum yapanlar 2gün hastaneden çıkıyo biz aylardır hastanelerdeyiz dedi ama sen şimdi fındık kurdumu bi görsen nasıl güzel nasıl cimcime teyzesii herşeye değermiş boşuna üzülüp ağlamışım,tosun gibi doğdu kızım seninde öyle olur rabbimin izniyle, bende senin gibi netten filan okusam vazgeçerim diye rabbime sığındım gözümü kapadım yaptırdım,inşallah sağlıcakla alırız yavrularımızı kucağımıza bol bol dua edelim birbirimizeee
bana da dr hemen yapalım dusundukçe korkarsın..ben aglamaktan kendıme gelemedımkı..netten arastırtdım kadınlardan amınosentezden sonra sıvı gelıyormus..ılk seferde yapılması gereklıymış. benım kanama sorunum var..korkum ondan bırde tup bebek..ben pazartesı tup bebek uzmanına gıtcem 4 lu testı yenılıcem..benyıllardır dua edıyorum kaç yıl çocugum olmadı dua eetıım tuttumu tutacak mı stresı tup bebekten sonrakı kanamalar kaç aydır yatıyorum.ısyan etmek ıstemıyorummmmmm ama burdan takıp edenler bılır bır haftam ıyı gecse dişimi kırcam. netten korkudan bebek kıyafetlerıne bıle bakamıyorum..ne olur rabbım sonucu kötu cıkanları feraha kavuştur
arkadaslar ağlamaktan halak oldum gözlerım şiş ve mor. dün kontrol gunuydü. bız enfeksıyonla ugrasmaktan 4 lu test sonucunu unutmusuz. drun yuzu asıktı. tr21 rıskı 1:100 cıktı... dırek amınosentez dedi. benım ıkılı testım cok ıyı cıkmıştı. hatta ıkı dr yaptırmana gerek yok demıstı ama eşim ılla yaptıralım dedı. hersey onun yuzunden ......ben harmony test varmıs dedım amınosnetez daha guvenlı sonuc verıyor dedı. ya benım kanam sorunum var... rıskı yuksek çıktı mecburuz amınosenteze dedi. rısklı gebelık uzmanına gıttık o da amınosentez dedı. harmony testın basarısı tam degıl dedı. ben amınosentez ıstemıyorum dedım. esım ılla yaptırcaz dıyor... bu test sonucu bır ay ıcınde bu kadar nasıl değişir..harmony yapan yerı aradım o da bızım sonuclarımız guvenlı dıyor. drlar amınosentezzde rısk yok dıyor ama ne yapacagımı bılmıyorum. eşim baskı yapmıyor ama amınosentezı yaptırmaktan yana..pazartesı 4lu tarama testını yenıleyecegım ama 4 lu tarama testi hangı haftalarda yapılıyor. amınosentez yaptıranlar var mı
hemen aradım canım ameliyattaymış not bıraktım beni ararsa soracağım üzülme hemen.benim doktorum ikili testi yaptı 3-4 lü testi önermedi yalancı pozitif çıkıyor genelde dedi direk ayrıntılı ultrasona gönderdi belkide iyi yaptı.amniyosentez yaptır canım için rahat edecekse bak burda bir kaç arkadaş yaptırdı diye biliyorum.seni çok iyi anlıyorum çok zor biliyorum sabırlı ol. tüp bebek gibi zor bir süreci geçtin bunuda atlatacaksın bence sorunsuzca.ben haber alınca mutlaka yazacağım sana lütfen üzülme içindeki miniğinide üzme.
Canım bende 15.6 ken doktorum 4 lü test yaptırdı ultrasona göre bir hafta öndeydi normelde 14.6 günlüktümmm banada erken gibi geldi sonucum 50/1 çıktı down sentromu diye biz hemen bir Prof gittik detaylı ultrasona bakıldı herhangi bir sorun yok dedi ama çıkan sonuç yüksek bu orana göre amiyosentez önerilir dedi ve biz hemen orda yaptırdık bu işlemde korkulacak birşey yok sadece doktorun tecrübesi önemli bir hafta oldu yaptıralı sürekli dinlendim şimdi sonuçları bekliyoruz bende çok korkuyorum sen yinede testini bir tekrarla derim benim yaşım 34 olduğu için yaşa bağlı olarak iyide çıksa yaptırmm iyi oldu allah evlatlarımıza sağlık versin
allah hepınızdn razı olsun bızde şimdı annem ve kayınvalımdem kuran okucak ben de yasın ve dualarımı hepımız ıcın dua edecegım sız de dualarınızı eksık etmeyın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?