biberon ve emzikleri için sterlizasyon konusu daha önce de konuşulmuştu, kaynatmaktan daha pratik olduğu için ve emzik kısımlarına zarar vermediği için tecrübeli arkadaşlar buharlı sterlizatörleri tavsiye etmişlerdi. o zaman yazmaya fırsatım olmamıştı, bu konudaki bilgilerimi sizinle paylaşmak istedim.kaynatma iyi bir dezenfeksiyon yöntemi değildir. kaldı ki dezenfekte edilmiş kabul edilen şeyler bile tam anlamıyla mikroplardan ve sporlardan arınmış anlamına gelmez. eğer bir eşyayı tamamen mikroplardan arındırmak istiyorsak ancak steril etmemiz gerekir, ki bir çok malzeme buna uygun olmadığı gibi, bu iş için bir sterlizatör edinmek çok gereksiz ve pahalı bir yöntem olur. bahsedilen buharlı aletlerinde kaynatmadan daha etkin bir dezenfeksiyon sağladığını düşünmüyorum, sonuçta verilen ısı ve basınç belli. biberon için böyle bir alet edinmek bence yalnızca içinizi rahatlatmaya yarar.
Yani direkt yıkayıp kullanın mı diyorsun?
Evet canım haklısın aynen mükemmeli aramamak gerek..zaten benim yatağım bazali degil kenarlarına çarşafı duzgunce sıkıştırmam yeterli oluyo yorganı geçirmedim zaten baktım biraz agır hiç başlamadım aksam esimle yaparım..evet canım benim ikizler o yüzden daha bi dikkatli olmam gerek aslında..bende kendimi yormadan yapabildiğimi yapıyorum iste..Dikkat et kendini iyi hissediyorum diye yorma ben de mesala nevresimlerini değiştirecektim bazayı kaldırmak gözüm yemedi eşim yaptı tabi bizim yaptığımız gibi köşeler defter kabı kıvamında değil ama hiç bir şey söylemedim bol bol teşekkür ettim :)) çalışırken de benden önce eve gelip yemek yapardı hiç bir zaman beğenmesem bile olmamış demezdim :)) erkeklere sensin harikasın bitanesin diceksin :)) seninkiler bi de ikizdi di mi annesi ne tatlılardır şimdi onlar
arkadaşlar bir kaç gündür karnımın alt tarafında ağrı var belki sürekli oturarak çalışmaktan oluyor ama iyice rahatsız etmeye başladı beni doktora gitsemmi çokmu evham yapıyorum yoksa.
Guzel anneler hepinize merhaba
Sizlerden bir ricam olacak....
Kesemde amniyonik bant teshis edildi...
Sali gunu ne kadar risk altinda oldugumuzu ogrenmek icin ayrintili usg ye girecegim...
Sizlerden ricam bizim icin ayetel kursi okuyabilir misiniz ?...
41 ayri hamileye okutmam gerekiyor...
Okuyanlar mesajimi begenirse kolaylikla takip edebilirim....
Allah (c.c.) razi olsun hepinizden....
Bebeklerinizi sag salim olarak kucaginiza almayi nasip etsin Rabb'im
benimde fazla ayakta kalınca oluyor canım aynı haftadayız normal mi ki???
buda geldi başıma işten atıldım bugün.allahın belası müdürüm yüzünden.dünya kadar borcumuz var ağlamaktan mahvoldum.benim içinde dualarınızı eksik etmeyin
ne demkmiş amniyotik bant.bana da rahmin kum saati gibi açılmış çift odacıklı dedi ayni şeymi acaba
canım dün doktordaydım normalmiş kanama olmadığı sürece normal bu ağrılar bebek büyüyor çünkü dedi
meraba anneler :)) bikaç gün önce göğüslerimin karnımn çok feci kaşındığını yazmıştm..çatlaklar oluşmadan önce kaşıntı olabiliomuş deri geriliomuş onun için olduğunu düşünmüştüm kaşıntılarm gittikçe arttı ve isilik olmuş gibi karnm göğüslerim kıpkırmızı kabarmaya başladı dün cildiye uzmanına gittim ve alerji olduğumu söledi..kaşınmaya başlamadan birkaç gün öncede bebe yağı kullanmaya başlamıştm ve doktorda bebe yağının yapabileceğini söledi..nettende araştırdm bebe yağı bazı ciltlerde alerji yapabiliomuş aklınızda olsn arkadaslar..krem verdi doktor dün ve bugün sürdm çok şükür kızarıklıklar geçmeye başladı kasıntımda azaldı..çatlaklarada iyi gelen bitkisel bi krem verdi..demekki her duyduğumuzu yapmamamız gerekiomuş
Hic bilmiyorum canim ama soule kotu bir yani var...
Bebek bu bantla temas edince Allah (c.c.) korusun neresi dolaniyrsa o yeri kangren olur o yerin gelisimi engellenirmis...
Cok nadir goruluyormus ama saglikli olarak bebeklerini dunyaya getirenlerde oldukca fazla ....
Dilerim onlardan biri olurum bende
Ins. Senin onemli birseyin yoktur canim....
Rabb'im bebeklerimizi korusun
Canım allah bebegini korusun daha once hiç duymamıştım ins bisi olmaz moralini yüksek tut..Hic bilmiyorum canim ama soule kotu bir yani var...
Bebek bu bantla temas edince Allah (c.c.) korusun neresi dolaniyrsa o yeri kangren olur o yerin gelisimi engellenirmis...
Cok nadir goruluyormus ama saglikli olarak bebeklerini dunyaya getirenlerde oldukca fazla ....
Dilerim onlardan biri olurum bende
Ins. Senin onemli birseyin yoktur canim....
Rabb'im bebeklerimizi korusun
slm hamişler dr mikrop için verdiği ilaç idrarımı resmen kırmızıya yakın bir renge getirdi dün moral falan kalmadı o yüzden normalde 8 saat arayla içmem gerekiyo ama günde 1 tane içsem olurmu acaba benimle aynı sorunu yaşayan varmı bana bi akıl verin lütfen
Merhabalaaaaar,
Doktordan geliyorum, oğlum olacakmışşşşş
Sonunda öğrenebildik, bu haftadan sonra değişmez herhalde
Ben keçeyle ilk kez deneyeceğim birşeyler yapmayı. Çok hevesliyim bence keçe çok güzel bir malzeme özellikle kumaşla karışık kullanıldığında... Önce oğlum için yapmaya başlayacağım. Malzemeyi Eminönünden alayım diyordum ama havalar buz kesti. Tavsiye ettiğin biryer ya da site varmı malzemeler için?
benimde fazla ayakta kalınca oluyor canım aynı haftadayız normal mi ki???
canım dün doktordaydım normalmiş kanama olmadığı sürece normal bu ağrılar bebek büyüyor çünkü dedi
Ben ben ben :) tam altta böyle anlık sızılar oluyor. Doktora her gittiğimde söylüyorum ama önemsemedi sanırım önemli bişey değil. Bayadır oluyor bende
hiç duymamıştım böyle birşey aklına kötü şeyler getirmemeye çalış canım.benim problemim seninkinden farklı erken doğum riskiyle karşı karşıyayım.rahim çift odacıklı olarak açılmış ve bebeğim tek tarafını kullanabiliyor.dr hiç birşey olmayabilir de ama böyle bir risk var bunu bil dedi.
Canım allah bebegini korusun daha once hiç duymamıştım ins bisi olmaz moralini yüksek tut..
canım çok saol bide araştırmışsın benim için kesinlikle sonuna kadar uğraşacağım zaten avukat çok yakın bir arkadaşım var hiç üzülme burnundan getiririm ben onların diyor bide üstüne bu konuda uzman zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?