2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
kızlar sizinde alt karnınız midenizden daha mı küçük yani üst taraf daha mı büyük benim öyle. sanırım organlar yukarı çıktığı için oluyormuş ama yine de tedirginim :18:

Oferta,
İş Kanunu 5. madde şöyle der:
İş ilişkisinde dil, ırk, cinsiyet, siyasal düşünce, felsefî inanç, din ve mezhep ve benzeri sebeplere dayalı ayırım yapılamaz.
İşveren, esaslı sebepler olmadıkça tam süreli çalışan işçi karşısında kısmî süreli çalışan işçiye, belirsiz süreli çalışan işçi karşısında belirli süreli çalışan işçiye farklı işlem yapamaz.
İşveren, biyolojik veya işin niteliğine ilişkin sebepler zorunlu kılmadıkça, bir işçiye, iş sözleşmesinin yapılmasında, şartlarının oluşturulmasında, uygulanmasında ve sona ermesinde, cinsiyet veya gebelik nedeniyle doğrudan veya dolaylı farklı işlem yapamaz.
Aynı veya eşit değerde bir iş için cinsiyet nedeniyle daha düşük ücret kararlaştırılamaz.
İşçinin cinsiyeti nedeniyle özel koruyucu hükümlerin uygulanması, daha düşük bir ücretin uygulanmasını haklı kılmaz.
İş ilişkisinde veya sona ermesinde yukarıdaki fıkra hükümlerine aykırı davranıldığında işçi, dört aya kadar ücreti tutarındaki uygun bir tazminattan başka yoksun bırakıldığı haklarını da talep edebilir. 2821 sayılı Sendikalar Kanununun 31 inci maddesi hükümleri saklıdır.
20 nci madde hükümleri saklı kalmak üzere işverenin yukarıdaki fıkra hükümlerine aykırı davrandığını işçi ispat etmekle yükümlüdür. Ancak, işçi bir ihlalin varlığı ihtimalini güçlü bir biçimde gösteren bir durumu ortaya koyduğunda, işveren böyle bir ihlalin mevcut olmadığını ispat etmekle yükümlü olur.
Yukarıda bahsi geçen maddeye göre, sen sırf gebesin diye işten çıakrmaya hakkı yok. tabii ki başka bahaneler sunacaktır. performans düşüklüğü vs. gibi. sen yine mevzuate göre özel risk grubundasın. kadın olduğun için ve hamile olduğun için ayrıca korunman gerekiyor. senin sağlığın için özel önlemler almaları gerekiyor. Sanırım ofiste çalışıyorsun. örneğin dinlenmen için uzanabileceğin yer ayarlaması gerekiyor.
30 işçi konusu da madde 18'de geçer:
- Otuz veya daha fazla işçi çalıştıran işyerlerinde en az altı aylık kıdemi olan işçinin belirsiz süreli iş sözleşmesini fesheden işveren, işçinin yeterliliğinden veya davranışlarından ya da işletmenin, işyerinin veya işin gereklerinden kaynaklanan geçerli bir sebebe dayanmak zorundadır.
Altı aylık kıdem hesabında bu Kanunun 66 ncı maddesindeki süreler dikkate alınır.
Özellikle aşağıdaki hususlar fesih için geçerli bir sebep oluşturmaz:
a) Sendika üyeliği veya çalışma saatleri dışında veya işverenin rızası ile çalışma saatleri içinde sendikal faaliyetlere katılmak.
b) İşyeri sendika temsilciliği yapmak.
c) Mevzuattan veya sözleşmeden doğan haklarını takip veya yükümlülüklerini yerine getirmek için işveren aleyhine idari veya adli makamlara başvurmak veya bu hususta başlatılmış sürece katılmak. (1)
d) Irk, renk, cinsiyet, medeni hal, aile yükümlülükleri, hamilelik, doğum, din, siyasi görüş ve benzeri nedenler.
e) 74 üncü maddede öngörülen ve kadın işçilerin çalıştırılmasının yasak olduğu sürelerde işe gelmemek.
f) Hastalık veya kaza nedeniyle 25 inci maddenin (I) numaralı bendinin (b) alt bendinde öngörülen bekleme süresinde işe geçici devamsızlık.

Sözleşmenin feshinin sana bildirildiği tarihten itibaren 1 ay içinde dava açman lazım. bu süreyi kaçırma.

biz geldik anneler bgun randevumiz vardi )

benim ruzgar koca adam olmus masallah. buyumus gitmis. 1 haftada öne gecmis gelisimi. kilosu 188 g oburun ) boyuda yaklasik 16 cm ) masallah kuzuma. amma cikolata yememe ragmen adam yine uyuyordu tembel sirin oldu iyice. ultrason kagidin da fta 1079 mm2 yaziyr. baktim ama netten bulamadim. bileniniz var mi ne oldugunu?

dr 2 li testi yapmamisti. bem de 3 luyu istemedim. eger aldirmayacaksan olumsuz cikinca gerek yok yapmayalim dedi. cok sevindim yaptirmadim...

ha bu arada hala erkek ) 12+5 de de erkekti.

-karnimin alt tarafinda baslayam agrilari sordum. onemli degil onlar normal dedi.
-carpinti var dedim. gebelikten normal dedi
-kasiniyrm ama dokunti yok dedim. o da gebelikten ama dikkat et alerji olma. gebelikte en korktugumuz seydir. cunku ilac veremiyrz dedi
-karnim geriliyr. kakao yagida alerji yapti. dr pregnacare krem verdi.
-bio oil yagi tavsiye etmedi.
-alerjim oldugu icin yumurtayi her gun yiyemiyrm. onun yerine et ve yesil mercimek yiyorum dedim. super dedi. insallah arada sizin de akliniza takilan sorularin cevabi vardir.

umarim hepiniz iyisinizdir.

haklısın canım kastettiğim aldırmayacaksan bir anlamı yok demeye çalıştım,
Arkadaşlar benim için de 41 ayetel kürsü okuyabilir misiniz
okudum canım allah kabul etsin
canım gaz da sertlik yapar ama sertlik alt kısımdaysa bir idrar testi yaptır istersen enfeksiyon olunca da sertleşiyor
Kızlar hamile olduğumu öğrendiğimden beri yemiyorum kaç gündür aklımdan çıkmıyor napsam acaba normal de fast food seven biri de değilim işin ilginci ( siz napıosunuz
canım köfteni kendin yap sağlıklı sağlıklı ye hamburgerini
buda geldi başıma işten atıldım bugün.allahın belası müdürüm yüzünden.dünya kadar borcumuz var ağlamaktan mahvoldum.benim içinde dualarınızı eksik etmeyin
allah bu özel sektörü bildiği gibi yapsın sen rahatsız olduğun halde izin alsam mı diye düşünüyordun hakkını sonuna kadar ara,ama canını da sıkma çünkü herşeyde bir hayır oluyor

kızlar ben dr yollarında kaldım ağrılardan dolayı 14.9 cm olmuş bizim fıstık 3 günde nasıl büyüyor şaşırıyorum yaa bu arada bimden kulaktan ateş ölçer aldım bluelight marka 2 yıl garantili 10 lira olunca alıverdim mediamarkette 60 dan aşağı görmemiştim

Ben braunun kulaktan ölçerini 120 ye aldım o ne ya 10 lira mı olurmuş daha neler

İyi akşamlar kızlar ben de geçen perşembe doktora gittim aslında doktorum 3 hafta sonra gel demişti ama dayanamadım eşimin doğum günü dolayısıyla cinsiyet müjdesini vermek için erkenden doktor yolunu tuttum :) 13+5 iken kız olan bebeğim 16+1 iken erkek oluverdi :) Bu doktorum %80 ihtimalle erkek ama sen yine de eşine söyleme değişebilir genelde böyle şeyler olur dedi. Ama ben yine de eşime müjdeyi verdim :) Bu arada benim burun kanamam oluyo 2 haftadır. Onu sordum normal olduğunu söyledi. Ara ara sancım oluyodu onu da sordum kanama olmadığı sürece hiç bi sorun olmaz dedi. 3 lü test yaptırdım haftaya da gidip onun sonucunu alıcaz inşallah.
Kızlar eşleriniz nasıl bu arada size karşı? Biz eşimde hamilelikten önce boşanma sınırına kadar gelmiştik nerdeyse. o çok sinirli ben de çok inatçıydım. Şimdi eser yok o halimizden. ben çok anlayışlı o da çok ilgili :) bu melek bizim uğurumuz oldu. Allah herkesin meleğini korusun

Ilk bebegımde nedense ılk dort ay feci sancılarım olmustu. Kac kere bebege kesın bısey oldu dıye hastaneye kosmustuk. Yururken yere dusup kalırdım o derece... Buna ragmen benı sehırdısına yorucu zıyaretlere gondermeye calısırdı mudurlerım... Bır de raporluydum bır hafta, kesın yatıp dınlenmem lazımdı kasılmam vardı; 50 kere arayıp tacız edıp 3.gunu ıse donmemı sağlamıslardı... Iyılıklerını(!!!!) hiiiiiiç unutmam hala yadederim!!!!!!
Oluyor canım hatta tam ortada ayrılırcasına. Ilkınde de olmustu. Rahımın buyuyup agırlasmasından olmalı...

günaydın kızlar
size bir şey sorcan,çok afedersiniz genital bölgesi civarında sızı yaşayan var mı,ben de acayip sızı var

benim var canım bazen çok fena oluyor ve korkuyorum ama normalmiş fazla yorulmamak lazım ama iş hayatında

Kızlar 250 gr olmuş benim oğluşum yaa bugün gördük 3 haftadan sonra nasıl büyümüş maşallah :) yaa benim acayip gaz sıkıntım oluyor. Dr da Gazlı gelmişsin dedi. Akşamları daha bir fazla yokmu bunun bir çözümü sizinde oluyormu gaz sıkıntınız..

baştan beri sadece okuyarak takip ediyordum konuyu, zaten çok fazla yazıldığı için sadece okumaya vaktim yetiyordu :)
aşağı yukarı hepinizi tanıyo gibiyim artık :)

sat 17 ağustos - beklenen doğum tarihi 24 mayıs

ilk hamileliğim çok tecrübesizim, çokta iyi bi doktorum vardı ama tayinimiz çıktı şehir değiştiriyorum malesef
İZMİR deki arkadaşlara sormak istiyorum, bayan doktor önerilerini. devlet hastanelerine baktım hiç bayan doktor yok, urla'ya gidiyoruz internetten baktığım kadarıyla özel hastane yok orda sanırım, izmir merkezde yada urlaya yakın fiyatı makul olan bayan doktor öneriniz var mı?
plasentam aşağıda olduğu için riskli bi hamilelik geçiriyorum bide bu halde taşınıyoruz o yüzden güvenebileceğim bi bayan doktora ihtiyacım var

hatırladığım kadarıyla senin eşin erkek istiyordu.iyi bak allah gönlüne göre vermiş aranızda düzelmiş.benim eşimde kız istiyo.babaya düşkün oluyo ya kızlar kendini düşünüyor ama tabiki biz zor bulduk cinsiyet hiç önemli değil.sen yinede cinsiyet kesinlaşene kadar bekle nolur nolmaz çok değişenler oluyo

Ben braunun kulaktan ölçerini 120 ye aldım o ne ya 10 lira mı olurmuş daha neler

sorma yaa ben du duyunca şok oldum braun kadar iyi değildir tabiki ama bozulursa hiç üzülmem yani bu arada evdeki diğer ateşölçerlerle denedim sağlıklı sonuçlar veriyor son 10 ölçümü hafızada tutuyor

arkadaslar. dun dr.a gittikten sonra azicik alisveris yaptim.
ataurk bulvarindaki piknik carsisinin alt katinda hem hamile imalatci giyimi var hem de bebek magazalari. orada kanguru 15 tl; yere konan anakucagi 50 tl; bebek cantasi 15 tl. aklinizda olsun. anakucagi kaliteli geldi bana. marka urunler degiller tabiki. 3 tane badiyi de 10 tl ye aldim. penyesisi cik kaliteli. nevresim takimlari 40 tl.
(ataturk bulvarindaki is bankasi var. hemen onun yanindaki koprunun ayagi dedigim bu carsi. hatta yaninda da simitci var)

Günaydın hanimlarrrr bu sabah namazindan sonra ilk defa pitirciklar hissettim.Ama gobek deligimin altında :) Sanirim bebitoydu.Ikinci çocuğum olmasina ragmen heralde en geç hisseden benim aranizda daha dün akşam siteleri karistirjhordum bu sabah ce eeee dedi kizim masallah :) Darisi isteyen dileyen herkese nasip olsun insallah.Bir soru sorucam anneler siz bebekleri nerde hissediyorsunuz tam olarak ?

ben artik karnimin her yerinde hissediyrm. gobek deliginin saginda solunda; biraz altinda biraz ustunde; asagiya dogru. baya hizli hareket ediyr zaten. balik gibi kayiyr.

canım bende ankaradayım dediğin yeride pek anlamadım adresi biraz ayrıntılı anlatırmısın :) cadde sokak olarak pek anlamıyorum ankarada yeni sayılırım o yüzden yanındaki yerlerin adlarını yazarsan sevinirimm :)

Ben de her yerde hissediyorum pit pit, bazen ayni yerde 4 5 kez tekrarliyor ayni hareketi

Günaydın hanımlar nasılsınız?Ben uykusuzum oğlum dünden bu yana hasta perişan oldu yavrum dün sabah karın ağrısı ile uyandı sonrası ateş ,sonrası kusma ve ishal oldu oda bende perişan olduk.
Yarını heyecanla bekliyorum 16+5 te başka bi kadın doğum polikliğini %90 kız dedi ama kendi drum ne diycek bakalım çok ama çok heyecanlıyım yarın drun ilk hastası benim günler öncesinden randevumu aldım inş buda kız der .

Ofertacım takip edemediğim olayı tam bilmiyorum ama sanırım işten çıkarıldın hamileleri çıkartma hakları yok canım her şekilde kazanırsın hakkını ara sakın bırakma yanlarına ve canını sıkma emin ol devletimiz senden yana canım.

iste tarif konusun da pek iyi sayilmam. kocabeyoglu carsisi var. onun oldugu bulvar ataturk bulvari. simdi kocabeyoglu pasajinin tam karsisi yolunda isbankasi; mcdonalds var. onlarin hizasinda da bir kopru var. o koprunun hemen yaninda kosede bu dedigim pasaj. hatta yaninda da simitci bar. buyuk bir yer. zaten pasaji gordugunde yaziyr "hamile giyimi diye".

bir de soyla tarif etmeye calisayim. bu ikincisi. kizilay metrosunda indin. sakarya cikisindan cikinca hemen sol bir daha sol yapip caddeye ulastin. orasi atatuk bulvari. saga dogru yurdugunde yine saginda dedigim isbankasi var. onun hemen dibinde kopru var. koprunun altindan azicik yuru. dedigim pasaj hemen kosede.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…