2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
selam kızlar, güzel bir hafta diliyorum hepimize ve bebişlerimize.

oferta çok üzüldüm iş konusuna, her işte bir hayır vardır ama mutlaka haklarının peşinden git hamile olduğun için bunu yapmaları zaten kanunen seni haklı duruma düşürüyor. şu halimizle koştura koştura işe geliyoruz bir de yaptıklarına bak. güzel bir tazminat alırsın umarım.

merhaba canım içini ferah tut iyi çıkacaktır inşallah, ayrıntılıda bir şey çıkmaması önemli.

Nasıl yani? Hareketlerini hissetmiyorsan suyu kötü mü oluyor. Ben daha hala hissetmedim hareket falan. Ee Perşembe doktor bana suyu falan iyi demişti :44: bence onunla alakası yoktur sanmıyorum.

Bu arada dün annem kayınvalidem bizdeydi. Oturuyorduk akşam. Kayınvalidem önceden hamile değilken derdi kızınız olursa Gökçe koyun ismini diye bizde hiç oralı olmazdık. Dün akşamda dedi eşime. Baban gülin ismini çok seviyormuş bebeğin ismini gülin koysalar dedi dedi. Şok oldum. Eşim sağolsun bana hiç bir zaman gerek kalmıyor. Annesine döndü dediki onun ismi hazır bengü duru olacak siz boşuna isim aramayın dedi ohhh..

merhaba canım, ben de ankaradayım da hastaneden memnun musun doğum ücreti vs nasıl? ben doktorumdan memnunum ama doğum için karar veremedim hastaneye.
bu arada pasajın tarifi için de sağol, şimdilik lcw ve defactodan idare ediyorum ama iyi oldu bildiğim

arkadaşlar ben cuma amniyosentez oldum doktorum yaşımdan dolayı önermişti. bugünde hızlı sonucumuzu aldık çok şükür temiz çıktı. yaptırmak isteyenlere ve korkanlara tavsiyem gözünüzü kapatıp yaptırın. sonuçta çocuğumuzun sağlığı her şeyden daha önemli. benim ki biraz zor oldu bir kaç kere sıvı gelmedi filan ama ona rağmen bir sorun yaşamadım. sorusu olan varsa cevaplayabilirim. bu arada oğlumuz olacağı da kesinleşti :) hepimize sıkıntılardan uzak bir hamilelik ve hayırlı doğumlar diliyorum….

selam kızlar nasılsınız bu saat oldu kahvaltı yapamadım kuru incir falan takılıyorum evde kahvaltı yapmak ölüm geliyor bana hele de yalnız...ah kızlar kapsüllerle besleniyorum resmen,kilo almadım karnımda gaz olmayınca hamile değil gibi yani babamız la ben anlıyoruz farkı ama dışardan insanlar anlamıyor hamile olduğumu 2 ay önce gazlıyken yer veriyorlardı imdi ayakta geliyorum hep,bebek ne kadar diyolar 15 cm deyince hani nerde diyorlar....üzülmeli miyim sevinmeli miyim anlamadım merak etmiyor da değilim nerde benim bebeğim yaa:44:

ben de aynı durumdayım, uyumak çok zor oldu, saat başı sancıyla kalkıyorum lavaboya. sola alıştım başka türülü uyuyamıyorum artık. geçecek inşallah bebeklerimiz sağlıklı olsun da.

karışmasalar olmuyor sanki. biz de eşimle bir isim bulmuştuk. ikimizin ailesi de beğenmedik yok şöyle olsun yok böyle daha iyi gibi konuştu soğuduk biz de. çok kızdım gerçekten.

geçmiş olsun arkadaşım, atlatmışsınız ne güzel.

boşver arkadaşım kimseyi takmayın lütfen herkesin vucudu farklı doktorun sana bebeğinin sağığı yerinde diyorsa gerisi hiç önemi değil..Dünde bir yerde boyu kısa olduğu için bir anne adayına sen bu bebekleri taşıyamazsın diyorlarmış. Hani derler ya ağzı olan konusuyor işte ...

Kızlar bugün bende annemleri özlüyorum farklı şehirlerdeyiz ve bugünlerde gidebilecek durumda değilim/değiliz. Ailemden uzağa evlenmese miydim diye düşünüyorum bazen.. Kvdemlerle altlı üstlü oturuyoruz, böyle canım sıkılınca burda kafa dengim bi insan yok, yalnızım diye düşünmeye başlıyorum...

ben cok zorlanıyorum allah yardımcımız olsun canım...

slm lar geçmiş olsun.sonucunuzun temiz çıkmasına sevindim.bende bugun üçlü tarama testimn sonucunu aldım.kendi doktorum hastanesinde yapamadığından dolayı bursa zübeyde hanım doğum evine yönlendirdi.orda istek yapan doktor sonucunu benden alacaksın bi bakalım değerlendirelim dedi.sonucu yüksek buldu cut off değerinin üzerinde.yaşa bağlı olarak dedi (yaşımda 33)Amniosentez öneriyorum eşin le konuşun karar verin sonuca göre bekılır yoksa gebeliğe son verilir dedi.
hemen akabinde kendi doktoruma gittim bursa asker hastanesinde oda değerlendirdi evet yuksek dedi 2 lide biraz yüksekti ama ense pilisi gayet normal dedi.ben amniosentez önermiyorum anne içinde bebek içinde sıkıntılı sonuçta oda istatiksel bi sonuç dedi. bunun yerine 1 ay sonra 10 ocak gibi ayrıntılı ultrason yaptır dışarda dedi yuksek görüntüleme merkezlerinde yapıyorlar yuksek çözünürlüklü cihazlarlal bakıyorlar ordan aldığın ultrason sonuçlarını muhakkak görmek istiyorum dedi. uzuldum çok.fazlada bişey soramadım eşim yoktu yanllıxzdım ....

şimdi yuksek göruntuleme merkezlerindee ayrıntılı ultrasona mı bakılacak yoksa özelden bazı arkadaşlar perinatologlardan randevu almışlar oralarımı araştırmam lazım analamadım.bildiğim kadarıyla bursada fakultede yada devlete bağlı baişka yerde bu branş yok özeli mi araştırmalıyım.
bu değerlerin yüksek olması neyi gösteriyor zeki geriliğimi herhangi bir organ eksikliğimi?ne yani ki kontrolllerimde tum organları oluşmuş satla uyumlu çok iyi görunuyor denmişti.bugun sağlık ocapında hemşire kalbini dinledi cihazı karnıma koyduğu gibi hremen buldu hayret dedi normalde bu aylarda zor bulunur senininkinin yeri çok iyi yerde kalbideçok ritimli dedi.

off şaşkınım .19 unda doğumumu yapacağım özeldeki doktorumada gideceğim onada bi danışmam lazım .bakalım o ne önerecek?

hastane personeli ve dr.dan cok memnunum cnm. aslinda pek de hastaneye benzemiyr. cokkk kucuk bir yer. ama dr.um icin devam ediyrm. benim arkadasim iki bebegini de orada ve benim dr.la yapti. cok memnun kaldi.

su zamlardan once normal de sezeyan da 1250 tl idi. ama bana henuz fiyat vermediler. mayis da dogum gorundugu icin ocak dan sonra fiyatlar degisecek o zaman goruselim dediler...

Ohhh ben rahatladım valla eşinin ağzına sağlık

Hayırlı olsun çok seviniyorum böyle haberlere.. Darısıda tüm güzel haber bekleyen arkadaşlara inşalahhhhhh..

Kalabalık misafir ağırlıyor musunuz kızlar? Kvdem birileriyle konuşmuş bana geldi falancalar filancalar toplanıp sana gelmek istiyorlar hangi gün gelsinler dedi. Bende yardıma kardeşimi çağıracağım, kardeşimin dersi olmadığı bi gün gelecek inşallah. Kv ısrarla hsonu gelsinler çocukları da gelsin, h.içi olursa çocukları okulda olacağından rahat oturamazlar vs. diyor. Ee benim rahatım ne olacak, evim 100m2 bile değil, biraz ayakta kalayım kasıklarım ve sırtımın ortası ağrıyor, millet rahat rahat ağırlanmak derdinde... Gerçi geleceklerin günahını almayayım belki kv gelmelerini istiyordur hoşuna gidiyor bende oturulması. Daha geçen haftaya kadar dr yatış vermişti lekelenme sorunlarım vardı, yeni ayağa kalktım bismillah geliyorlar. 3-5 kişi olsa neyse sayınca 18-19 kişi oluyorlar, çocukları hariç... Bugün biraz canım sıkkın ondan iyice karamsarlaştım kusura bakmayın..

Bence çok fazla taviz verme bu konuda. Çok sinirleniyorum böyle düşüncesizliklere, aklınca gelinlik yaptırmaya çalışıyor sana. Ben böyle rahatım, geleceklerse şu gün gelsinler anne kusura bakma de olsun bitsin. Bazıları taviz verdikçe daha çok istiyor malesef..

en son aşura yaptıgımda kalabalık misafir aldım aslında gelenler anlayışlı olduklarından fazla durmadılar kalktılar
ama bitanesi akşamlamak istedi eşi işten çıkışta alsın diye
bende ayıp olmasın diye yemek yaptım yemege de kalın dedim yemekti çaydı aşureydi ikramdı derken o günden sonra iki gün başım ağrıdı (

1,5 ay sonra da günüm var bi daha kalabalık misafiri o zaman alırım başka da almam heralde :))

Sakın öyle birşey yapma birde lekelenme yaşıyorsun yani. Gözünü korkutmak istemem ama ben geçti diye ayaklandım 1 hafta içinde tekrar yaşadım. Şuan yatman gerektiğini söyle ne bileyim eşine söyle. O kadar insana yemekti hizmetti kendine gelemezsin ya(

Ben hamile olduğunu öğrendiğim gibi günden çıktım :)) günümüz 12 kişi falan ... Ayy hamileyken değil kalabalık misafir bazen kendime bişeyler yapmak canım istemio :)) ama arada kayınvalidemleri görümcemleri yemeğe alıyorum onlar da çok yardımcı sağılsın beraber hazırlıyoruz ... Onun haricinde kalabalık misafirim gelmedi arkadaslar gelio işte çay çerez vs . Sorun olmuo

Kızlar isim düşünmeye başladınız mı ya.. bazı isimler internette yazıldığı gibi anlam taşımıyormuş yanlışmış.. :/

• miray
  • simay
  • tunay
  • meyra
  • azra

sizce nasıl?

Simay benim de aklımda. Ipek de düşünüyoruz ama daha buluruz sanirim :) gerci Babamız şimdiden ipek kizim pepek kizim diye seviyor :)

açıkçası bu konuda çok bir bilgim yok ne desem yanlış olur. benim yaşım 36 o yüzden doktor boşuna 2"li 3"lü testlerle kafamızı karıştırmayalım direk amniyosentez yapalım içimiz rahatlasın demişti. sadece ense kalınlığına baktı ultrasonda normaldi bir de 3"lü testin bir parametresine bakıldı kanda ( ntd olması lazım) o da normal çıktı. o yüzden birşey tavsiye edemiyorum sana. umarım çok yakın zamanda hayırlı haberlerini alırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…