aslında sağlık ocağına gidip gebeliğimi bildirmem lazım tetanus aşısıda olmak lazım.bizim ki özel sağlık o yüzden pek işim düşmüyo sağlık ocağına.iyi ki hatırlattın cnm.bazı arkadaşlardan duyuyorum ultrasonlada bakıyorlarmış dimi
boğamı olcak bızım kuzucuklar valla yenı öğrendım ben kendı burcum ve esımın burcundan baskasını bılmıyorum:::::::)))hemen bakacagım zor bır burc mu .... kaseker tatlım benım sat 3 agustos yer ızmır meslek matematık öğrtmenı tabloda eksıklıkler var da...bır de kızlar ben klasık muzık dınleyeyım dedım içim şişti.mozart vıvaldı dınleyeyım dedım ben daraldım valla bebege ne faydası var yawww..sakınlestırıcı muzıkte sıkıyor....
Ben ikizler burcuyum bebeğimde ikizler olsa iyiydi :) Herkesle anlaşırım da boğa burçlarının işine gelmeyeni duymama gibi bi huyları var ya beni bitiriyo :) En yakın arkadaşım, kuzenim, iş yerinde bi çalışan boğa hep deli olurum sesimi duyurana kadar
kızlar ben cok sık idrara cıkıyorum ama miktarı cok olmuyor,mesane tam boşalmıyormuş gibi, bu bir sorunmudur yoksa sizlerde yaşıyormusunuz bunu
canım sen 16 haftalıkkenmi girdin ayrıntılıya ? ankarada gittiğim drum 23te kalp gelişimini tamamlar ozman gel demişti bana. muhtemelen tamamlanmamıştır. korkma sen
oy oy odert bendede var bazen çıkıyorum tuvaletten elimi yıkarken gene geliyo bune ya diyorum tutuncada uzun süre sancılı oluyo yapmak, eşim dalga geçiyor gene mi tuvalete diye
İlk defa duydum :44:
KALP İÇERİSİNDE PARLAK ODAK İZLENMESİ
Ekojentik intrakardiyak fokus (EIF, Echogenic Intracardiac Foci) fetusun ultrasonografik değerlendirlemesi sırasında kalp içerisinde parlak beyaz nokta (white spot) izlenmesidir. Gebeliğin ilk 3 ayında görülmesi çok nadirdir, ikinci 3 ayda % 4-7 oranında görülebilir. Gebeliğin orta aylarında görülenler sıklıkla son 2 ayda kaybolurlar. Asya ırkına ait insanlarda daha sık rastlanır.
Kalp içerisinde mikrokalsifikasyon ve fibrozise bağlı olduğu düşünülmektedir. Kalp içerisinde yapısal bir anomali ve myokardiyal disfonksiyona bağlı olmadığı için doğumdan sonra sıklıkla kendiliğinden kaybolur, görülemez.
Ekojentik intrakardiyak fokus (kalp içerisinde parlaklık izlenmesi) tespit edildiğinde başka anomali var mı diye ileri düzey ultrasonografi ile araştırılması gerekir. Fetal ekokardiyografi yapılması gerekir. Eşlik eden başka anomali saptanmamışsa tek başına intrakardiyak ekojenik odak olması kötü bir gösterge değildir, bu bebeklerde sıklıkla bir probleme rastlanmaz.
Böyle sanırım.Doktorun ne dedi canım?Kaybolan birşey sanırım,başka sorunda yoktu sende hatırlayabildiğim kadarıyla,geçecektir inşallah.
valla ben hep yattıgım ıçın daha önce gıtmemıştım.aıle hekımım ve hemşirem çok ıyı..14. haftada kaydettıler benı.esım arabayla goturdu ac karnına kan ıdrar verdım. bır de bebek sesını dınleten bır alet var.ultrason yok..hemoglıbıne baktı tansıyon olçtu kıloya baktı.aç olğum ıçın tetanozu yapmadı...20. haftaya gırınce yapılırmış bırde aıle hekımım benım dru aradı tup bebek ve kanama sorunu var tetanoz yapalımmı dıye sordu drum evet dedı ama 20. hftada...saglık ocagında seker yuklemesı ıçınde randevu alacakmışım.şeker yuklemesı bıle yapıyorlar..aıle hekımım durumumu bıldıgı ıçın ben telefon edıyordum kaç kere iğne ılaç rapor yazdı esımde işten donuste aldı..ıkı haftada bır arıyor hemşire..bırsey var mı dıye..cunku gebe takıbıne cok önem verıyorlar..
ayrıntılı ultrason yapılırken kan da alınıyor mu yoksa sadece ultrasondan mı bakılıyor?
eveeeeet.
benim eşim de boğa hatta doğumgünleri aynı bile olabilir eşimle.
ben evde 2 boğayla nasıl başedicem acaba :)
2 rahatına düşkünle.
bizim evde 2 boğa burcu olucak.. miniğimin babasıda boğa burcusanırım doğumgünleride aynı olucak
artık kafama huni takar gezerim
kızlar ben cok sık idrara cıkıyorum ama miktarı cok olmuyor,mesane tam boşalmıyormuş gibi, bu bir sorunmudur yoksa sizlerde yaşıyormusunuz bunu
bana bunu devletteki dr dedi. sonra kendi doktoruma gittim benim doktormda 20.haftanda seni maraş merkeze ginderecem ayrıntılı ultrasonda belli olur dedi. çok kafana takma dedi. 20.haftamı beklicem. ben şimdi 18+3üm. şimdi 18.haftadamıyım 19mu
Bugün ayrıntılı ultrasonum vardııı.Sonundaa öğrendiim çok şükürrr
PRENSES'iimmm geliyormuuşşş:124::118::124:
hayırlı olsun bebişin kız annesi oluyorsun bayılıyorum kızlara, benimde içime hep kız diye doğmuştu ama dr erkeğe benzetti rabbim evlatlarımıza sağlıklı ömür versin
kızlar başka....
biz bugün oğlumla gittik gezdik yorulduk.beklediğimiz gibi değildi açıkçası pek beğenmedik biz.Kızlaaar merhaba okuyorum yazamıyorumm:) Eğer istanbuldaysanız ibs bebek fuarı başladı bugün yarın gidicem inşallah bilginiz olsun belki gitmek istersiniz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?