2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Çok yüksektir ağrı eşiği bebeğimin kıyamam ben ona
İnş öyle birşey değildir belli olu haftaya.

öncelikle herkese günaydın,

canım panik yapma benim kızımda2,5 yaşında 5,6 ay önce ateşlendi kulağında burnunda bişi yok, benim isteğim üzerine tamamen tesadüfi ultrason çektiler böbrekte taş göründü, ve kırılması için anestesi filan alıcak çok korktuk,bir çocuk üroloğuna gittik profösör, baktı bizi yine ayrıca bir profösör radyologa yönlendirdi baktılar kum birikintisi imiş taş görünümünde olmuş ayrıca kızım yan taraflarını gösteriyordu agrıyor diye ama çişini yaparken herhangi bir sıkıntı yaşamamıştı,bizdeki belirtiler böyleydi sende karşılaştır diye ayrıntılı yazdım,ama kuzucuk yan taraflarını gösteriyor ağrıyor diye ben anlamadım tabiki ama sonra ilaç verdi ve bol su içerek döktük kumları yani diyeceğim beterinden korusun rabbim üşütme kum tabiki zor ama tedavisi mümkün şeyler sende ikş canınla yıpratma kendini

cokk teşekkürr ederimm kardeş...ben haftaya cumartertesii kendiiii doktoruma gitcem bide ona danisayım bakam nediycekk

rica ederim.
doktorunuzda guzel der eminim.
siz o zamana kadar kendinizi huzursuz etmeyin ama. gelmez bu guzel gunlerimiz bir daha

çok geçmiş olsun canım kesinlikle katılıyorum çocuklu hamilelik çok zor allah herkese şifa versin

Çok geçmiş olsun miniğe, inşallah hiç birşeyi olmayacak oğlunun. Canım benim erkeklerin ki daha zor oluyormuş diye biliyordum nasıl da güçlü kuvvetliymiş senin ki Allah'ım bu kuvvetini daim etsin :)

kızlar beşik işini ne yaptınız. park yatak mı alsam yoksa ahşap bir şey mi karar veremiyorum.

Benim hiç bir tecrübem yok ( bebişim yok yani ) ama park yatak alacam lakin ölçüleri küçük mü olsun büyük mü onu bilemedim

ben oğluma park yatak almıştım canım gerçi pek kullanmadı ama apalama ve yürümeye başladıktan sonra çok işime yaradı evde yanlızken tuvalete yada mutfakta işim olduğunda yatağını kaldırım 1-2 oyuncakla çok güzel dururdu içinde 2 yaşına kadar güzel oynadı şimdi kızımada aynı şeyi kullanacağım tavsiye ederim yani sadece yatak görevi görmüyor

kızlar günaydın hayırlı cumalar olsun....

"Allah'ım,
Bugünümüzü, senin katında
hayırlı olan amellerle
süslemeyi nasip et, bize. . ."

hasta olan arkadaşlara geçmiş olsun....

canım benimde bebeğimde aynı beyaz nokta var kalp kapakçıklarında oluşan bir kireçlenme demişti doktorum.muhtemelen 1-2 ay içinde de geçermiş.çok önemsememişti yani sadece takip edilecek dedi.üzülme sende.

Canım simdi önemli olan 4 boyutlu yüz resmi degil ayrıntılı oldugunu bundan anlamayız zaten..benim 12 haftalıkken bile yüzünü çekip göstermişti bu makinenin özelliği varsa doktorun sana bi jesti olur..ama renkli dopler var yani her ultrason boyle degil senin renkli dopler cihazında kalbine ve organlarina bakılması için erken 23 hafta gibi gitti hep arkadaslar..sen dedigi gibi bir ay sonra git renkli doplerde kalbine böbreğine kordonuna falan baksın..bu baktığı da ayrıntılı ultrason bakabileceği herseye bakmış haftana gore..

çok kafaya takmıyorum eğer çok ciddi önemli bir sorun olsaydı doktor başından bildirirdi biz tam kapının önündeyken kısa ve öz konuştu. eşimde öyle dedi üzülme sakın kafanı kırarım bak bugün oğluşumuzu gördük şimdi güle güle evimize gidicez diye ama işte içim rahat etmedi sizlere sormak geldi içimden

tatlım bende dün ayrıntılıya girdim özelde 40 lira oda muayene ücreti. Senin gibi 10 15 dk sürdü. organlarını ölçtü baya bi sonra sarı renkli 4 boyutluyu açtı oğluşumun ayak baş kol vs gösterdi bir yandan da resimlerini çekmiş çıkarkende elime uzuuun bi sayfa bebeğimin boyutlu resimlerini verdi siyah beyaz ama çok net belli oluyor yalnız benim bebeğimin kalbinde beyaz bir nokta görüldü takip edilmesi gerekiyormuş başkada bir sorunumuz yok

Merhaba arkadaşlar ben 21 haftalık gebeyim geçen hafta ayrıntılı ultrasona girdim bebeğin kafasının sol tarafında koroid pleksus kisti çıktı doktor önemli gözükmüyor dedi ama ben tedirginim bu konuda bilgisi olan arkadaşlar var mı?

Bi arkadasa vardı ileri haftalarda kayboldu muhtemelen kaybolan bisi o..için rahat olsun

Kızlar günaydın herkese,

Bebek şekerleri ile ilgili fikrinize ihtiyacım var. İki seçenek arasında karar vereceğim;

- Herzaman hatıra kalması açısından aynaya uygun renkte tül, şeker, kurdela, nazar boncugu ile süsleme yapacağım. Sticker ile süsleyeceğim.
- Sevimli olması açısından minkik kavanozlara şeker koyup, yine tül, kurdela, nazar boncugu, sticker ile süsleyeceğim.

Ham ve bitmiş hallerini resim olarak koyuyorum. Kız çocuğu olduğu için ayna anlamlı olabilir diye düşündüm. Kavanozlar ise çok sevimli.

Lütfen bana fikir verin.

Bence aşerdiklerinizi az bile olsa alın yiyin. Nefsiniz körlensin, muhakkak kuzuların bir bildiği vardır, annişlerini boşuna aşertmezler
Dün gece kiraz dedim babamızın gözleri büyüdü nerden bulurum şimdi diye düşündü heralde ben de yiyecekler taze taze yiyeyim diyorum tabi bulamazsak dondurulmuş deneyecegiz artik
Canim ben araştırma hastanesinde perinatoloji de yaptırdım öyle saatlerce sürmedi 15 dk falan kadın benimle hiç konuşmadık işlem sırasında ben de göremedim neye baktığını en son işi bitince bebeği gösterdi sonra bir rapor çıkardı bana tüm organlarına bakılmış hepsi yazıyordu

Canim kaç haftaliksin telden göremiyorum erken dönemde girilen ayrıntılıda cikabiliyormus o parlaklik ilerleyen zamanlarda kayboluyormus dr unla paylas yinede bilgisi olsun

doktor 1. çocuk için-2. çocuk için farklı düşünmüyor aslında eğer maddi gücünüz varsa aldırın diyor, sadece ilk çocuklarda alınmasa da olur 2. çocuk yapacağınız zaman da alınabilir diye düşünüyor. 8 şubat gibi hem dr randevum var hem de kordon kanı bankacılığından yetkili kişiler ile buluşma ayarlayacak. o zaman daha tatmin edici cevap verebilirim size. ama bizim 2 kanser tanımız da kemik iliği ilgili olduğu için siz mutlaka yaptırmalısınız dedi. ilerde nüks edebilir ya da düşünmek istemiyorum ama ailede var diye riskimiz daha yüksek olabilir diye düşünmüş olabilir.

Gunaydın tatlım bence hepsi çok hoş ayna mantıklı kullanışlı hatıra kalır gercekten

Ayna sanki kına-bekarlığa veda hediyesi olarak daha uygun olur gibime geliyor, bebek için biraz tuhaf karşılanabilir. Ama eğer çok aklınız kalacaksa, miktar olarak az yapın aynayı. Kavanozu normal dağıtırsınız, aynayı yakın arkadaşlarınıza akrabalarınıza verirsiniz hatıra olarak...

çok geçmiş olsun canım kesinlikle katılıyorum çocuklu hamilelik çok zor allah herkese şifa versin

Canlar, aklıma bin türlü şey gelmişti. Zaten bir gün önce içimde kötü bir his vardı, hayırdır demiştim eşime. Nerdeyse kum dökse razıyımm diyeceğim ama... Bugun çok halsiz, yatıyor hep. Biraz toplasın kendini haftaya ultrason çektireceğim. Hemen belli olurmuş kum taş olup olmadığı. Doktoru çok iyi bilgili ve rahatlatıcı konustu. Kum tas yoksa korkmayın, muayene de her yeri sağlam, enfeksiyon da yok dedi. Hayırlısı bakalım hakkımızda.. Vallahi anne olunca insanın canı yavrusunda atıyor. Sabaha kadar ıh ıh derken dusundum, bırkac ay sonra yanımda bır de meme, kucak ısteyen bır yavrum daha olacak. Eşimi biliyorsunuz iyidir hoştur da, yardımccı olamaz... Allah'ım sen hepsine yetecek güç sabır kuvvet ver annelere diye sabaha dek uykum kaçtı yine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…