2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Slm kizlar,hastanedeyim kan verdim,sekerli suyu ictim bekliyorum,ilk basta midem cok bulandi ama simdi fena degilim ,yarim saatim kaldi..bebis gayet iyi cok iyi beslenmissin tebrik ederim dedi doktorum...

Peki kardeşler arasındaki uyum kesin miymiş? Ben oğlumda aldırmadığım için pişmanım aslında. Nelere para harcanmıyor ki, gun gelip Allah aratırsa maddi bir karsılıgı olamaz bile bunun. Eğer kardeşler arası uyum varsa ben ikinciden aldırmayı dusunuyorum.
Benimle edindiğin bilgileri paylasırsan cok memnun olurum.

21 haftalığım canım. bu ayın 20sinde kontrolüm var bakalım ne olacak
Kaybolur canım merak etme üzme kendini
Slm kizlar,hastanedeyim kan verdim,sekerli suyu ictim bekliyorum,ilk basta midem cok bulandi ama simdi fena degilim ,yarim saatim kaldi..bebis gayet iyi cok iyi beslenmissin tebrik ederim dedi doktorum...

Hadi bakalım iyi haberler ver bize bebisine de maşallah

cnm aşeriyorum net diye bir site var heryere kargoda oluyomuş bak istersen link yasak ama Google yazsan çıkar sanırım

nete "gop hamile manavi" yaz adresler geliyr. netten siparis verebiliyrmussun. baktim ben.

Kızlar sağolun hemen araştırma yapacağım

Bende 6 aydır erik diye kuduruyorum aşeriyotum. Nette vardı ama çok az ve pahalı şimdi yerim kesmez daha çok canım ister diye korktum almadım :)
Kızlar benim arkadaşım yeşil erik diye çıldırmıştı istanbulda lüks manavlardan buldular, internetten istediler ama hepsi dondurucudan çıkarılmışt, haşlanmış gibiydi kız hiç birşey anlamadı. Kiraz için de farklı birşey olacağını sanmıyorum, dondurulmuş vişne denesen?? Ulaşılabilir şeyler istememek bu işin şanından tabi de erik ve kiraz da zor :))
Ben 18. Haftada böbrek kumu döküyordum, o sebeple radyoloji doktoru böbreklerimi inceledi, bir hayli gelişmiş bir aleti var bebeğe de baktı kalbine, organlarına falan bebeğinde hiç bir sorun yok dedi hatta daha da bakıyordu ben kendi can acımdan yeter bebeği bırak bana bak dedim bıraktı. Sonra 20. Haftada ayrıntılı ultrason randevum vardı perinatologda kendi kadın doğum doktoruma birlikte girdik, o sırada sordum radyolg da bakmıştı aynı şey mi diye, tabi o da bilir, ciddi bir aksaklık olsa anlar ama ölçümleri, değerleri, dikkat edilmesi gereken yerleri perinatologda kadar iyi analiz edemez, o öyle kendince bakmıştır dediler. Ama inceledikleri yerler ve yaptıkları ölçümlerde çok büyük bir farklılık yoktu. Bir de hepsi mesai arkadaşlarım, kolay ulaşabiliyorum hepsine o yüzden eksik kalmasın diye herşeyi yapıyor olabilirler.bana da rapor cd fotoğraf falan vermediler. Bence telaşlanma gittiğin radyalog hamilelere bakıyorsa, yani bu konu hakkında bir pratiği varsa başka bir doktora ihtiyacın olmayabilir. Seni takip eden doktoruna bir sor istersen içine sinmiyorsa yine de.

ben kavanozlardan yapacağım oğluma inşallah herşeyi araştırdım onunla ilgili yardımcı olurum istersen...

kızlar size bir şey soracağım son bir kaç gündür bebek konusunda ne yapacağımı şaşırdım.hevesim kırıldı desem sanki daha doğru.son zamanlarda sürekli bir problem çıkınca içime kötü hisler doldu.bebek odasını alacaktık vazgeçtim dün eşime bekleyelim hele bir doğsun da demişim farkında değilim.sanki başımıza hep kötü bişey gelecek korkusu var.sonra aldığım eşyalar ne olacak diye düşünüyorum.biliyorum psikolojim bozuldu son zamanlarda olanlardan ama bu kaygı ve endişe bütün hevesimi kırdı.bebek için aldığım kıyafetler öyle tortop torbalarda tıkılı duruyor çıkarıp yıkayıp dolabına asarım hevesim hiç kalmadı.geçer inşallah bu durum.

Aslında doğru söylüyor, bebeğin yüzü kime benzediği vs gibi sohbetler yapılıyor ama bunlar genelde anne-babanın moraline yönelk. Önemli olan hayati organlara bakmıştır herhalde. Dediğin gibi kendi doktorunla da konusursa. İçin rahat eder bence.
Bir de en iyi doktorlar saatlerce bakıyor da, yine de kapıda kağıt imzalatılıyor anne-babaya, bu taramaların herşeyi tespit edemeyebileceğini kabul ediyorum diye... Düşünsene kendilerini garantiye alıyorlar. Bazı şeyler de Allah'tan...

Size de çok geçmiş olsun. Annelik içgüdüleri bambaşka oluyor, nasıl da hissetmişsin.

sakın böyle hislere kapılma bebeğin ve sen çok güçlüsün bir sürü şey atlattınız hepsi geçti gitti sağlıkla doğacak inşallah iyi düşün hayallerini kurmaya devam et herşey çok güzel olacak iyi düşün ki iyi şeyler olsun kaldı ki çok tatlı bir oğlun olacak en güzel şeyler zorluklardan sonra olur...

canım inan bende çok bilmiyorum. daha ilk haftalarda araştırıyordum ama eşim sıcak bakmadığı vazgeçmiştim. şimdi dr. da mutlaka aldırın diye söyleyince eşim de ikna oldu. ama şöyle bi konuşma geçti dr la aramızda. bir hastasının başına gelmiş. o zaman aldırın diye tavsiye de bulunmuş, aile aldırmamış. şimdi çocukları kanser tedavisi görüyormuş. ilik bulunmuş aileden ama uyumu %60 çıkmış. eğer kordon kanı aldırsalarda uyum %75 ve daha fazla çıkacakmış. ama %100 uyum olur mu bilmiyorum. ben yine netten araştırmalara başlıcam ama bu aralar hem işler yoğun hem de çok ağır olmasa da gribim. edindiğim bilgileri ve en doğru bilgiyi 8 şubat sonrası paylaşırım tekrar. sizde o arada dr kontrolu varsa ya da netten araştırın.

ama ben şimdi olmasa bile ilerde kordon kanının daha da önemli hale geleceğini düşünüyorum. sonradan pişman olmak istemem.

Canım hislerinde haklısın, çok hassas bir dönemdeyiz. Oğlum 3 yaşında olacak, indirimlerde çok uygun fiyatlı şeyler olur bir sonraki sene için... Halen alırken içim sızlar Allah'ım ne olur gücüne gitmesin, bunun içinde oğlumu seneye görmeyi bana nasip et diye diye giderim kasaya...

Sağol canım. Ben de doktorumla ilk randevuda konusacağım bu konuyu değişik birşey öğrenirsem paylaşırım ben de.

Benim ayna hoşuma gitti canım:) oyum 1. resimden yana:)

Seni düşününce nedense böyle çıtı pıtı isimler yakışır gb geliyor :) Öykü'yü beğendim listenden,İpek'te olabilir şahsi fikrim

Bende 6 aydır erik diye kuduruyorum aşeriyotum. Nette vardı ama çok az ve pahalı şimdi yerim kesmez daha çok canım ister diye korktum almadım :)

Bende erik diye dolanıyordum birara..Öyle yemeden olmuyormuş anladım yediğimde..Büyük manavlardan hani şu meyve çeşidi çok olanlar fln,onlara sormanı tavsiye ederim..Eşimin bulduğuda dondurulmuştu,adamda haklı nasıl saklasın başka türlü :) Yedim ama aldım o tadı,yetti bana :)

Birkaç arkadaşta çıkmıştı,ilerleyen haftalarda geçiyormuş bildiğim kadarıyla canım..İnşallah bir daha ki kontrolde için rahatlar

Oferta Geçmiş olsun,ilk okuduğumda tedirgin oldum ama sayfaları okudukça rahatladım..O olumsuz düşüncelerde ara ara oluyor sanırım bazı şeylere karar verilemediğinde..Kötü düşünüp canını sıkma,Allah'ın izniyle sağlıkla kucağına alacaksın miniğini :)

Lilacsofie Size de geçmiş olsun canım..Bi an ilaçlarla alakası olabilir mi diye düşündüm ama :26: İnşallah ağrıyla sızıyla ufaklığı yoracak birşey değildir..
Şekerlerdende ayna olanı beğeniyordum bende,o yüzden fikrim ondan yana,çok kibar duruyor

plojovic saol canım kötü düşünmemeye çalışıyorum da olmuyor bu ara iyice karamsarlaştım.

kızlar iyiki varsınız beni hiç kimsenin anlamadığına o kadar eminimki bu aralar.

aynali olani begendim ben.

oh masallah kuzuya.
insallah sekerde guzel cikar

canim. zor zamanlar atlattigin icin suan bunlari hissetmen normal.
azicik dinelndir kendini. daha vaktimiz var. ihtiyaclarini alir ve yaparsin
benim riskim doguma kadar. her an her sey olabilir diyr doktir pihtilasmam oldugu iicn. bazen ben de ayni seyleri dusunuyrm. o kadar esya aldik. ya birsey olursa. ne yaparim o zaman bunlari. gormeye dayanamam filan diye (zaten iki kaybim var). ama sonra silkeniyrm. diyrm bunlar guzel gunlerin. kendine zehir etme. Allah yoluna koymustur herseyi. keyfini cikar bebeginin diyrm...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…