- 5 Şubat 2013
- 1.222
- 279
- 103
- 34
doktor 1. çocuk için-2. çocuk için farklı düşünmüyor aslında eğer maddi gücünüz varsa aldırın diyor, sadece ilk çocuklarda alınmasa da olur 2. çocuk yapacağınız zaman da alınabilir diye düşünüyor. 8 şubat gibi hem dr randevum var hem de kordon kanı bankacılığından yetkili kişiler ile buluşma ayarlayacak. o zaman daha tatmin edici cevap verebilirim size. ama bizim 2 kanser tanımız da kemik iliği ilgili olduğu için siz mutlaka yaptırmalısınız dedi. ilerde nüks edebilir ya da düşünmek istemiyorum ama ailede var diye riskimiz daha yüksek olabilir diye düşünmüş olabilir.
Bi arkadasa vardı ileri haftalarda kayboldu muhtemelen kaybolan bisi o..için rahat olsun
Merhabalar bende bir mayıs annesi adayıyım,hepimize sağlıklı,kolay doğumlar..
Kaybolur canım merak etme üzme kendini21 haftalığım canım. bu ayın 20sinde kontrolüm var bakalım ne olacak
Slm kizlar,hastanedeyim kan verdim,sekerli suyu ictim bekliyorum,ilk basta midem cok bulandi ama simdi fena degilim ,yarim saatim kaldi..bebis gayet iyi cok iyi beslenmissin tebrik ederim dedi doktorum...
cnm aşeriyorum net diye bir site var heryere kargoda oluyomuş bak istersen link yasak ama Google yazsan çıkar sanırım
nete "gop hamile manavi" yaz adresler geliyr. netten siparis verebiliyrmussun. baktim ben.
Kızlar şimdi burda yiyecek ismi zikretmek ne kadar doğru olur bilmiyorum ama kiraz diye ölcem 2 3 aydir bulamıyoruz da goreniniz duyarsınız bileniniz varsa adres verebilir misiniz hatta uzakta bulan olursa benimle iletisime geçebilir mi
Kızlar sağolun hemen araştırma yapacağım
Kızlar benim arkadaşım yeşil erik diye çıldırmıştı istanbulda lüks manavlardan buldular, internetten istediler ama hepsi dondurucudan çıkarılmışt, haşlanmış gibiydi kız hiç birşey anlamadı. Kiraz için de farklı birşey olacağını sanmıyorum, dondurulmuş vişne denesen?? Ulaşılabilir şeyler istememek bu işin şanından tabi de erik ve kiraz da zor :))Bende 6 aydır erik diye kuduruyorum aşeriyotum. Nette vardı ama çok az ve pahalı şimdi yerim kesmez daha çok canım ister diye korktum almadım :)
Ben 18. Haftada böbrek kumu döküyordum, o sebeple radyoloji doktoru böbreklerimi inceledi, bir hayli gelişmiş bir aleti var bebeğe de baktı kalbine, organlarına falan bebeğinde hiç bir sorun yok dedi hatta daha da bakıyordu ben kendi can acımdan yeter bebeği bırak bana bak dedim bıraktı. Sonra 20. Haftada ayrıntılı ultrason randevum vardı perinatologda kendi kadın doğum doktoruma birlikte girdik, o sırada sordum radyolg da bakmıştı aynı şey mi diye, tabi o da bilir, ciddi bir aksaklık olsa anlar ama ölçümleri, değerleri, dikkat edilmesi gereken yerleri perinatologda kadar iyi analiz edemez, o öyle kendince bakmıştır dediler. Ama inceledikleri yerler ve yaptıkları ölçümlerde çok büyük bir farklılık yoktu. Bir de hepsi mesai arkadaşlarım, kolay ulaşabiliyorum hepsine o yüzden eksik kalmasın diye herşeyi yapıyor olabilirler.bana da rapor cd fotoğraf falan vermediler. Bence telaşlanma gittiğin radyalog hamilelere bakıyorsa, yani bu konu hakkında bir pratiği varsa başka bir doktora ihtiyacın olmayabilir. Seni takip eden doktoruna bir sor istersen içine sinmiyorsa yine de.arkadaslar simdii benim ayrıltılı günüm geldii...yasadigim sehirde çok iyii bi radyolaog var ve sükürki bu doktor benim müdürümün kayni.saolsun adasm tel ettii.beni dün için incelecegini söyledii.gittim....baktıı bebeşime amaa sizin dediginiz gibi 45 dk faln diil 10 dk.kalbini herşeyini gördüm hiç bi sıkıntı yok dedi.ama size yazılan rapor falanda vermedii....sizce olmadi dimii bu ayrıltılı ultrason cünküü para falanda vermedim.....yoksa herşeyine bakmışmidirkii ay bi akıl verin kurban olum
Kızlar günaydın herkese,
Bebek şekerleri ile ilgili fikrinize ihtiyacım var. İki seçenek arasında karar vereceğim;
- Herzaman hatıra kalması açısından aynaya uygun renkte tül, şeker, kurdela, nazar boncugu ile süsleme yapacağım. Sticker ile süsleyeceğim.
- Sevimli olması açısından minkik kavanozlara şeker koyup, yine tül, kurdela, nazar boncugu, sticker ile süsleyeceğim.
Ham ve bitmiş hallerini resim olarak koyuyorum. Kız çocuğu olduğu için ayna anlamlı olabilir diye düşündüm. Kavanozlar ise çok sevimli.
Lütfen bana fikir verin.
Eki Görüntüle 937280 Eki Görüntüle 937282 Eki Görüntüle 937283 Eki Görüntüle 937284 Eki Görüntüle 937285
canim arkadasim vallahii banada kısa geldii.amaa tam muayene sırasında dedimkii her organini görüyomusuuz kalbini falan eveet dedii.......bürsürüüü resimde cektiii..kafasini ayagini elinii yuvarlakk bişiler falan vardi.sonra ben dedimii cd cekermisinizz 1 ay sonra gel renklii dopplere alalyım senii dedii....ay utanırım simdi arayıp sormayaki.haa bide dedimkii herkesin bebeginiz yüzüni falan cekmişler.onlar dediii tevaruat bebegin yüzünü gösteriri biz içine bakıyoruz dedi.offfffffffff seninde aklını karıstırdımm
öncelikle herkese günaydın,
canım panik yapma benim kızımda2,5 yaşında 5,6 ay önce ateşlendi kulağında burnunda bişi yok, benim isteğim üzerine tamamen tesadüfi ultrason çektiler böbrekte taş göründü, ve kırılması için anestesi filan alıcak çok korktuk,bir çocuk üroloğuna gittik profösör, baktı bizi yine ayrıca bir profösör radyologa yönlendirdi baktılar kum birikintisi imiş taş görünümünde olmuş ayrıca kızım yan taraflarını gösteriyordu agrıyor diye ama çişini yaparken herhangi bir sıkıntı yaşamamıştı,bizdeki belirtiler böyleydi sende karşılaştır diye ayrıntılı yazdım,ama kuzucuk yan taraflarını gösteriyor ağrıyor diye ben anlamadım tabiki amasonra ilaç verdi ve bol su içerek döktük kumları yani diyeceğim beterinden korusun rabbim üşütme kum tabiki zor ama tedavisi mümkün şeyler sende ikş canınla yıpratma kendini
kızlar size bir şey soracağım son bir kaç gündür bebek konusunda ne yapacağımı şaşırdım.hevesim kırıldı desem sanki daha doğru.son zamanlarda sürekli bir problem çıkınca içime kötü hisler doldu.bebek odasını alacaktık vazgeçtim dün eşime bekleyelim hele bir doğsun da demişim farkında değilim.sanki başımıza hep kötü bişey gelecek korkusu var.sonra aldığım eşyalar ne olacak diye düşünüyorum.biliyorum psikolojim bozuldu son zamanlarda olanlardan ama bu kaygı ve endişe bütün hevesimi kırdı.bebek için aldığım kıyafetler öyle tortop torbalarda tıkılı duruyor çıkarıp yıkayıp dolabına asarım hevesim hiç kalmadı.geçer inşallah bu durum.
Peki kardeşler arasındaki uyum kesin miymiş? Ben oğlumda aldırmadığım için pişmanım aslında. Nelere para harcanmıyor ki, gun gelip Allah aratırsa maddi bir karsılıgı olamaz bile bunun. Eğer kardeşler arası uyum varsa ben ikinciden aldırmayı dusunuyorum.
Benimle edindiğin bilgileri paylasırsan cok memnun olurum.
kızlar size bir şey soracağım son bir kaç gündür bebek konusunda ne yapacağımı şaşırdım.hevesim kırıldı desem sanki daha doğru.son zamanlarda sürekli bir problem çıkınca içime kötü hisler doldu.bebek odasını alacaktık vazgeçtim dün eşime bekleyelim hele bir doğsun da demişim farkında değilim.sanki başımıza hep kötü bişey gelecek korkusu var.sonra aldığım eşyalar ne olacak diye düşünüyorum.biliyorum psikolojim bozuldu son zamanlarda olanlardan ama bu kaygı ve endişe bütün hevesimi kırdı.bebek için aldığım kıyafetler öyle tortop torbalarda tıkılı duruyor çıkarıp yıkayıp dolabına asarım hevesim hiç kalmadı.geçer inşallah bu durum.
canım inan bende çok bilmiyorum. daha ilk haftalarda araştırıyordum ama eşim sıcak bakmadığı vazgeçmiştim. şimdi dr. da mutlaka aldırın diye söyleyince eşim de ikna oldu. ama şöyle bi konuşma geçti dr la aramızda. bir hastasının başına gelmiş. o zaman aldırın diye tavsiye de bulunmuş, aile aldırmamış. şimdi çocukları kanser tedavisi görüyormuş. ilik bulunmuş aileden ama uyumu %60 çıkmış. eğer kordon kanı aldırsalarda uyum %75 ve daha fazla çıkacakmış. ama %100 uyum olur mu bilmiyorum. ben yine netten araştırmalara başlıcam ama bu aralar hem işler yoğun hem de çok ağır olmasa da gribim. edindiğim bilgileri ve en doğru bilgiyi 8 şubat sonrası paylaşırım tekrar. sizde o arada dr kontrolu varsa ya da netten araştırın.
ama ben şimdi olmasa bile ilerde kordon kanının daha da önemli hale geleceğini düşünüyorum. sonradan pişman olmak istemem.
Benim ayna hoşuma gitti canım:) oyum 1. resimden yana:)Kızlar günaydın herkese,
Bebek şekerleri ile ilgili fikrinize ihtiyacım var. İki seçenek arasında karar vereceğim;
- Herzaman hatıra kalması açısından aynaya uygun renkte tül, şeker, kurdela, nazar boncugu ile süsleme yapacağım. Sticker ile süsleyeceğim.
- Sevimli olması açısından minkik kavanozlara şeker koyup, yine tül, kurdela, nazar boncugu, sticker ile süsleyeceğim.
Ham ve bitmiş hallerini resim olarak koyuyorum. Kız çocuğu olduğu için ayna anlamlı olabilir diye düşündüm. Kavanozlar ise çok sevimli.
Lütfen bana fikir verin.
Eki Görüntüle 937280 Eki Görüntüle 937282 Eki Görüntüle 937283 Eki Görüntüle 937284 Eki Görüntüle 937285
of of of kızlar kafayı yiycem,bir isimde karar kılamadık delircem,eşim hep fikir degişiyor en son cemre dedi,geçen günde cemre olmasın ya diyor,ben sabırsızım yada belirsizligi sevmiyorum diyebilirim,biran önce isim bulmak istiyorum,kendi begendigim isimlerden bir liste yaptım,eşimdende liste yapmasını istiycem,onun listesindeki isimlerden 1 isim ben bırakcam,oda benim isim listemden 1 isim bırakcak,2 isimden birini seçicez yada ikisinide koycaz..şimdi sizlere isim listemi yazıcam,lütfen yardımcı olun,fikir verin bana
cemre
eylül
ezgi
hazal
öykü
tanem
ırmak
nil
nehir
Bende 6 aydır erik diye kuduruyorum aşeriyotum. Nette vardı ama çok az ve pahalı şimdi yerim kesmez daha çok canım ister diye korktum almadım :)
Kızlar şimdi burda yiyecek ismi zikretmek ne kadar doğru olur bilmiyorum ama kiraz diye ölcem 2 3 aydir bulamıyoruz da goreniniz duyarsınız bileniniz varsa adres verebilir misiniz hatta uzakta bulan olursa benimle iletisime geçebilir mi
arkadaşlar dün ayrıntılı ultrasona girdim herşeyi çok iyi maşallah organlarıda güzel boy 21 cm kilo 408 gr dedi. tam kapıdan çıkarken tekrar çağırdı bebeğinizin kalbinde beyaz nokta var doktorunuza söyleyin ona göre kontrollerinize devam edin dedikızlar bu beyaz nokta nedir ben pek kafaya takmak istemiyorum bir sorunun üstüne düşersen daha üzerine üzerine gelirmiş. benim tarama testlerimde güzel çıkmıştı kalp atışı da normal bebeğimin neden böyle bi sorun çıktı ki şimdi ? bilgisi olan arkadaşlarım bana birşey söylesin lütfen...
Canım hislerinde haklısın, çok hassas bir dönemdeyiz. Oğlum 3 yaşında olacak, indirimlerde çok uygun fiyatlı şeyler olur bir sonraki sene için... Halen alırken içim sızlar Allah'ım ne olur gücüne gitmesin, bunun içinde oğlumu seneye görmeyi bana nasip et diye diye giderim kasaya...
sakın böyle hislere kapılma bebeğin ve sen çok güçlüsün bir sürü şey atlattınız hepsi geçti gitti sağlıkla doğacak inşallah iyi düşün hayallerini kurmaya devam et herşey çok güzel olacak iyi düşün ki iyi şeyler olsun kaldı ki çok tatlı bir oğlun olacak en güzel şeyler zorluklardan sonra olur...
aynali olani begendim ben.Kızlar günaydın herkese,
Lütfen bana fikir verin.
Slm kizlar,hastanedeyim kan verdim,sekerli suyu ictim bekliyorum,ilk basta midem cok bulandi ama simdi fena degilim ,yarim saatim kaldi..bebis gayet iyi cok iyi beslenmissin tebrik ederim dedi doktorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?