2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

haklısın aramam lazım, iyi bakıyor diye düşünüyorum kızım babamız alırken akşam yine ağlamış gelmicem diye,ama onunda ilkokula giden kızı var onunla oynuyor filan oyüzden de olabilir ahh anne yüreği ne fırtınalar kopuyor içimde gözümün nuru rabbime emanet onun koruduğuna lkimse işi yapamaz kayınvalidemden daha çok nefret ediyorum bunları yaşadıkça benim canım onun canı değil demekki ya ben kadının yanında dur dedim sadece bak bile demedm yaa

çok zor bir durum gerçektende kaç yaşında kızın canım kreşe versen ben oğlumu 2.5 yaşında verdim çokta memnunum verdiğime gözüm hiç arkada kalmıyor çünkü.kendi yaşıtlarıyla oynuyor bir çok şey öğreniyor.

Eyvahlar olsun bir gaflet anında 6 tane ekler yedim😨

ohhhh afiyet bal şeker olsun... cümlesi bile sanki yemişim gibi mutlu etti beni :)))

canım Allah kısmet etmiş. doktorunla görüş. eğer olumsuz bişeyler söylerse mutlaka bi uzman görüşü daha al. Sağ salim doğurursun inşallah diğer bebeğini de. Allah yardımcın olsun.

Günaydın güzel annişler, umarım iyisinizdir. ben hamileliğimin çok şiddetli 2. gribini geçiriyorum. allahtan 2 gün sonra okullar tatil. sürekli grip öğrencilerden bana benden öğrencilere bulaşıyor. çok zor oluyor. bu arada biz haftasonu alışveriş için istanbula gitmeyi düşünüyoruz. biraz ani bir karar oldu. hani uzun uzun listeler vardı burada alışveriş için bulamadım onları. ellerinde böyle kapsamlı bir liste olan varsa paylaşabilirmi. birde eminönü düşünüyoruz. başka nerelere gidilebilir bebek alışverişi için. bide bebek şekeri kapı süsü gibi malzemeleri de bulabilirim sanırım eminönünde. Off kafamda hiçbirşey yok bebek şekeri için fln düşünmemiştim daha ama gitmişken hepsini halledeyim diyorum..

melek3004 çok geçmiş olsun...

Kızlar dr um hiç şeker yüklemesinden bahsetmedi bana, iki hafta kaldı randevuma bildiğim kadarıyla aç gidiliyor bunun için, dr um aç tok gelmem hakkında bişi demedi. Aile hekimliği de bahsetmedi, şeker yüklemesi yapılmayacak mı bana acaba

ara tabiki canım olurmu öyle şey ara direk sor çocuğunu bence. oda hatasını anlasın.. kendinide üzme boştanyere düzelir meraketme..

kızlar aşağıda bir sürü kişinin adı var kimseden ses çıkmıyor hadi sohbete gelin azıcık

ferplex fol kullanan var mı aranızda?

en son gittiğimde dr onu yazmıştı, onu içiyorum ama şimdi netten araştırınca yanlış kullandığımı öğrendim. dr sadece ya yemeklerden 2 sa önce ya da yemeklerden 2 sa. sonra iç demişti. bende sabahları 10-10,30 gibi içiyordum.

küçük şişelerde şurup var üstünde de bi ayrı toz yeri. ben o tozu ilaç bozulmasın diye konulmuştur diye düşünmüştüm. meğersem o folik asit tozuymuş. onu da şurubun içine karıştırmak gerekmiş. eczaneye de telefon açıyorum ilaçları işyerime getiriyorlardı getiren kişi de beni uyarmadı. sorun olmaz herhalde ama benden başka o hataya düşen varsa uyarmak istedim.

canım kızım 2,5 yaşında ama kreşte çok hastalanır diye korkuyorum, ankaradayım ben sen nerdesin önerebileceğin bir kreş varmı? ne güzel Allah bozmasın

Arkadaşım listeyi tekrar paylaşıyorum senin için;

BEBEK İHTİYAÇ LİSTESİ
Temizlik ve Bakım
Banyo Küveti
Banyo Filesi ya da Sünger
Maşrapa
Kova
Yıkamak için tülbent ya da sünger
Başlıklı havlu – 2 adet (ilk başlarda çok çabuk kirleneceği için yedek olması gerekli)
Havlu içi tülbent (mermerşahi)
Şampuan – Sabun
Bebek yağı
Islak mendil (unibaby yeni doğan –ilk aylar ıslak pamuk kullanın pişik olmaması için)
Bebek bezi (Prima Premium Care)
Fırça – tarak (Bebedor ya da Chicco)
Tırnak bakım seti (Bebedor)
Termometre (AR863 Arzum Bebbe biz bunu aldık )
Ev için nem ölçebilen termometre
Burun aspiratörü (otri bebe)
Serum fizyolojik
Kulak çöpü
Pişik kremi (Sebamed – Nivea ya da Bephanthol iyi)
Pudra (Nivea)
Alt değiştirme örtüsü (Canbebe)
Bebek bakım çantası
Sıcak su torbası (minik)
Deterjan ve yumuşatıcı (Dalin – yumoş – roxy )
Pamuk
Kirli torbası
Göbek bağı solüsyonu – gazlı bez
Bebek için Giysiler (İlk 2-3 ay için)
2 Adet hastane çıkışı
5 adet uzun kollu body
5 adet kısa kollu ya da kolsuz body
5 adet uzun kollu tulum
Çorap ve patik
Şapka, önlük ve eldiven
Yelek (Penye çok kullanışlı)
Battaniye (3 adet penye – 1 adet kundak – vs)
Ağız mendili
Sağlık Bakım ve Eşyalar
Dönence
Bebek şekeri – kapı süsü – sepet – tül – takı yastığı (süslübebekadresinde 100tl lik kampanya var hepsini kapsayan en uygun orada buldum.)
2 adet nevresim takımı
Yorgan
Yan yatma yastığı (Bebedor)
Park yatak
Park yatak yatağı (Massimo Ricco Y102 Letto Viscotone Yatak hem visco hem pamuk)
Emzirme yastığı
Emzik
Biberon (dr browns ince uç dar ağız)
Cam biberon
Süt poşeti saklama kabı
Mama kaşığı (ilaç için gerekli oluyor)
Gece lambası
Port bebe (taşımak için eski tiplerden daha kullanışlı)
Ana kucağı salıncak (papetto otomatik sallanan gayet kullanışlı)

Anne İhtiyaçları
Emzirme sütyeni
Emzirme atleti
Göğüs pedi (lansinoh)
Göğüs kremi (lansinoh)
2 adet lohusa pijaması
1 adet lohusa gecelik
Saç bandı
Uzun ped ya da hasta pedi
Terlik
Fazlalık alan göğüs pompası
Süt artırıcı çay (humana)

Bebek Hastane Çantası
1 Paket bebek bezi
Islak mendil ya da pamuk
Hastane çıkışları
2 adet tulum
2 adet alt üst takım
Çorap - Yelek - Battaniye - Havlu - Alt değiştirme örtüsü - Ağız mendili - Kirli torbası
Nevresim takımı
Biberon
Emzik ve kutusu
Pişik kremi
Bebek şekerleri - bebek çikolatası (ikolata, ikolata Siparii, Hediye ikolata : ikolata Yolla ) – süsleme - kolonya
Anı defteri
Fotoğraf makinesi – kamera
Plastik çatal kaşık çatal bardak
Anne Hastane Çantası
1 adet pike ya da nevresim takımı – yedek çarşaf – havlu
Sabahlık – yelek – patik
2 adet pijama takımı – 1 adet gecelik
Emzirme sütyeni – atleti
Külot – terlik – sabun – ıslak mendil
Göğüs pedi – göğüs kremi – havlu
Kadın pedi ya da hasta pedi
Tarak – diş macunu – bakım ürünleri
Yedek kıyafet – kirli çamaşır için torba
Saç bandı – yemeni – toka

nasılsın peki nasıl gidiyor takipleri nerde oluyorsun sen hastane bakıyordun bir ara.

İyi gidiyor sıkıntım yok eskisi gibi medipol megaya gidiyorum şuan için bi sıkıntım yok doğuma 1 ay kala işten çıkıcam o zaman devlet hastanedine gitmeyi düşünüyorum doğum için..

yanlış yazmışım 21+6 olduk :)) aynı zamanda doğum yapacağız allah nasip ederse benm kız senn ne olacak canım

benim de kızım olcak insaallah canım :) evet nasip olursa aynı zamanda dogum yapcaz insaallah.. Günler hemen hemen geçsin mayıs bian önce gelsin kii prenseslerimizin mis kokusunu içimize cekelim insaallah hayırlı sağlıklı bi sekilde :)

canım kızım 2,5 yaşında ama kreşte çok hastalanır diye korkuyorum, ankaradayım ben sen nerdesin önerebileceğin bir kreş varmı? ne güzel Allah bozmasın

canım ben istanbuldayım.dediğin doğru ilk sene kreşte çok hasta oluyorlar ama bu hangi yaşta verirsen ver geçerli olacak bir durum istersen ilkokula kadar evde tut o zmanda o sene hasta olacak çünkü yeni bir çevre ile karşılaşıyor çocuk enfeksiyon malesef bolca oluyor.ama benim fikrim bakıcıda olmasındansa kreşte olması yönünde.sonuçta kreşte daha güvenli bakıcının ne yaptığını bilemiyor insan.

slm bende burdayım
geçmişi okuyordum

buarada kafama takıldı cuma günü sabah 9 da 4lü usg ye girecem dopplere girmeden önce aç yada tok olmam fark edermi ki

etmez diye biliyorum ben ama birşeyler yediğinde bebek daha hareketli oluyor.

İyi gidiyor sıkıntım yok eskisi gibi medipol megaya gidiyorum şuan için bi sıkıntım yok doğuma 1 ay kala işten çıkıcam o zaman devlet hastanedine gitmeyi düşünüyorum doğum için..

sevindim canım ben hala bilgeye devam ediyorum bende doğumu lüleburgazda abimin çalıştığı hastanede yapmayı planlıyorum son anda bir değişiklik olmazsa tabi.

Geçmesin hemen ya hamileliğinde tadını doyasıya çıkaralım :))
Aminnnn inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…