- 28 Haziran 2013
- 286
- 34
- 43
bugün doktor kontrolümüz var heyecanlıyım.çok kilo aldım hala elevit kullanıyorum acaba ondanmı diye soracağım doktora sabah tartıldım tam 9 kilo almışım bööööööö.çok mutsuzummm.daha 3.5 ay var ne olurum ben acaba.
sizinde fikrinizi sorayım bir konuda.şimdi bebek odası hakkında şöyle bir fikir geldi aklıma.bebeğe sadece beşik alıp oğlumun eski odasını kullansamda oğlumada şöyle arabalı filan bir çocuk odasımı alsam acaba diyorum.oğlumun şu anki odası küçük bebeğe orayı versem oğluma büyük bir odam daha var onada oraya bir odamı yapsam.akşam soruyorum istermisin yeni oda diye aslında ben eskisinide seviyorum diyor.sonra tamam eskiyi kardeşime verebilirim diyor.şimdi yeni bebek odası alsam evde iki bebek odası olacak ama oğluma oda yapsam hiç olmazsa oğlum daha da büyüüğünde arabalı odasını küçüğe veririm.ayy çok mu kötüyüm şimdiden .hep eskiler bebeğe:26:
şükür Allahıma bugün kontrolüm vardı doktor bebeğimde hiç bir problem görmemiş. kilosu 500 gram olmuş. doktor maşallah sen inceciksin ama yediklerin hep bebeğe gidiyor dedi çok mutlu oldum zaten baya zayıfım diye bebeğim zayıf olursa gelişemezse diye dert ediyordum kendime neyseki doktor hep güzel haberler verdi. inşallah sizlerden de güzel haberler alırızkendinize ve bebişinize iyi bakın anneler...
ALLAH razı olsun.sende sağlıkla kucağına al bebişlerini inş canımm..eşimde şaşırıyo sen hiç kilo almadın bi göbek var ama bebek nasıl o kadar büyüdü diyo.doğrusu elimden geldiğince sağlıklı ve doğal beslenmeye çalışıyorum.meyve çok seviyorum mevsim sebzeleriyle salata tüketiyorum.yazın buzluğa domatesbiber atmıştım,konserve tutmuştum.yemeklerime kullanıyorum.kış geldiğinden beri hiç domates biber almadım.2 defa patlıcan aldım o kadar.o da misafir geldi mecburiyetten.yağlı salçalı yemekleri karartmıştım ilkgünden o yüzden arada bir yiyorum.balık,kırmızı et sade şekilde yada çok az yağlı sulu pişiriyorum.tuzdan ilkgünden beri vazgeçemedim o yüzden kayatuzu kullanıyorum çok şükür hiç ödemim yok.tavsiye ederim.gün içinde kuruyemiş yemekten vazgeçemedim.o yüzden incir hurma kuru siyah üzüm ceviz fıstık vede fındık bi tane yiyorum.arada kuru kayısı.o da çok iyi geliyo.en sevdiğim şeyde yoğurt.her öğlen yemekte ne olursa olsun yerim yada ayran yapar içerim.ekmeği hiç kısmadım ama pilav ve tavuk hiç yemem.bulgur pilavı dışında.bu şekilde besleniyorum.ha bide yumurtada köy yumurtası getirip kullanıyorum.onuda öyle hergün yemem,arada bir işte.çok uzun oldu kusura bakma ne olur
Öyle düşünme oferta yaa, neden çok kötüyüm diyorsun sen bugün bütçenin hesabını iyi tutmaya çalışıyorsan bebeklerine iyi bir gelecek sunmak adına yapıyorsun, daha çok masraf olmasın onlara daha güzel şeylere alabileyim diye. Hepimiz onlar için çalışmıyor muyuz zaten. Bence çok iyi bir annesin, fikirlerin de çok güzel hem senin oğlanın yaşlardaki çocuklar hep arabalı oda istiyorlar. bugün istemese yarın isteyecek belki şimdiden hallet bitsin işte :)bugün doktor kontrolümüz var heyecanlıyım.çok kilo aldım hala elevit kullanıyorum acaba ondanmı diye soracağım doktora sabah tartıldım tam 9 kilo almışım bööööööö.çok mutsuzummm.daha 3.5 ay var ne olurum ben acaba.
sizinde fikrinizi sorayım bir konuda.şimdi bebek odası hakkında şöyle bir fikir geldi aklıma.bebeğe sadece beşik alıp oğlumun eski odasını kullansamda oğlumada şöyle arabalı filan bir çocuk odasımı alsam acaba diyorum.oğlumun şu anki odası küçük bebeğe orayı versem oğluma büyük bir odam daha var onada oraya bir odamı yapsam.akşam soruyorum istermisin yeni oda diye aslında ben eskisinide seviyorum diyor.sonra tamam eskiyi kardeşime verebilirim diyor.şimdi yeni bebek odası alsam evde iki bebek odası olacak ama oğluma oda yapsam hiç olmazsa oğlum daha da büyüüğünde arabalı odasını küçüğe veririm.ayy çok mu kötüyüm şimdiden .hep eskiler bebeğe:26:
Evet bagaj küçükse belki sıkıntı yaratabilir onu iyi hesaplamak lazım. Ben anne bebek fuarından aldım geçen cuma. Söylediklerine göre 1780 liradan satılıyormuş normalde, fuar fiyatı 1300 dü. Bizde biraz daha konuşup 1100 e aldık. Mamas papasın Normal piyasada ki fiyatlarını tam olarak bilmiyorum ama genel olarak araba fiyatlarını düşününce bana iyi geldi fiyatı. Hadi hayırlısı ozaman son kararını yaz bana da :))
niye eski olsunki canım kendini kötü hissedecek hiçbirşey yok.bende bebek odası almaya karar verdiğimde, biri büyür genç odası alırım diğer odayıda biraz daha düzenler şartlara göre tabi yeni doğan bebeğime kullanırım diye düşünüyorum.bence çok mantıklı.iki tane bebek odasını ne yapacanki.hem oğlun maşallah büyümüş yeter artık çıksın o cicili eşyaların içinden kardeşine bıraksın paşa.tabi yine sen bilirsin ama fikrim bu yönde
ikinci çocukların kaderidir o zaten:)) bende 2.ciyim hep ablamın küçükleri ile büyüdüm.bugün doktor kontrolümüz var heyecanlıyım.çok kilo aldım hala elevit kullanıyorum acaba ondanmı diye soracağım doktora sabah tartıldım tam 9 kilo almışım bööööööö.çok mutsuzummm.daha 3.5 ay var ne olurum ben acaba.
mrb kızlar.dün kontrole gittim .oğluşum 23+4 günlük 800 gr cıktı.on gün onden gidio dedi.ama ben özellikle bebeğe yarasın diye bişi yemiorum.kafama takıldı.haftası bana yakın olan annelerin bebekleri kaç gr acaba.
sağol canım benimçok iyi anlıyorum seni yaa. Bazen bir ayı geçiriyorum ama son bir gün geçmiyor krdeşim dualarım seninle inşallahh çabuk geçer zamannn
süpersin canım yaa :) nazar değmesin çok güzel bakıyorsun kendine.bol bol ceviz ye balık ye.gayet sağlıklı besleniyorsun walla.hurma normal doğuma çok faydalımış.yoğurt süt peynir kesinlikle önemli bebekler gerekirse kemiklerimizdekini bile alıyorlarmış o yüzden ihtiyacımız var stoklar gidiyor :)kilo alış olmak önemli değil zaten o yüzden harikasın bebeğin sağlığı yerindeyse sorun yok ne mutlu sana.inşallah bende çok almam dicem ama 6.aylık olcam nerdeyse 6/7 kilo aldım ikizler için umarım iyidir:)
ikizlerle gayet normal canım.bebeklerine sağlık diliyorum.sanada maşallah
bende senin gibi düşünüyorum ama ne bileyim ikincilerde hep büyüğün eşyasınımı kullanacak diyorum.ama tabi eskimedi sonuçta ilk günkü gibi temiz kullandım eşyaları sanırım ben oğluşuma arabalı oda takımı alacağım.bebeğede yeni bir beşik çünkü oğlumu tek kişilik yatağa geçirmiştim beşiğide vermiştim ikinciyi düşümüyorum diye.
Kızlar hepinize teşekkürlerbazen sitem etmek gerekiyormuş galiba 24+ larda randevum var ama şeker yüklemesinden bahsetmedi dr. 28 e kadar yolu var diye düşüneyim en iyisi, randevumda sorarım ne zaman olacağını..
Bencede öyle yap annesi,kardeş onlar tabiki birbirinin eşyalarını kullanacak, büyük oğluna yeni al bencede,
bende kızımın pembe kıyafetlerini bileoğluma yeni doğduğundaki zıbın vs.giydiricem zaten 1aygiyebiliyor onları,
buarada aldıklarımı yıkadım sabun tozu ile akşam ütülücem inşallah,neler aldığımı yazıyorum sizce yeterlimi:26:
*1hastane çıkışı 20 li, minidamla aldım çok kaliteli havlusu battaniyesi yumuşacık tavsiye ederim,
*1adet 10 lu hastane çıkışı butikbebe
*3adet zıbın set butikbebe
*2 tulum takımı(yenidoğan)kızımdan kalma
*4yenidoğan zıbın body
*3-6 aylık 5 adet mothercare yarım kol body+
*9-12 ay boydan tulum 3 adet mother care
*3adet üst-3adet alt yani evde eşofman takımı 9-12 ay
*10 lu ağız bezi minidamla,
*2 adet patik butik bebe
*prima yeni doğan 1 paket
*prima 2 numara bir kutu içinde yaklaşık 250 adet var
*prima 3 numara 1 kutu oda 144 adet
*12 paket prima ıslak mendil beyaz olanından
*1kutu 24 lü huggıes ıslak mendil trendyolda indirimden aldım
*7-8 çift çorap
*4 çift eldiven
*lcw eşofman takımı 3-6 ay 2adet
*kadife eşofman takımı 6-9 ay 1adet
*kadife eşofman takımı 1 yaş 2adet
*lcw 9-12 ay bodyli tulum
*vesoft eşofman takımı butik bebe(9-12 ay
*velsoft kapişonlu butik bebe(9-12 ay
*1adet kadiye ceket 6-9 ay motherlove
*kızımdan kalma 2 adet lohusa pijama takımım var
-2 adet emzirme sutyeni
*2adet emzirme atleti
*2 kutu lansinoh göğüs pedi
*1 paket lansinoh göğüs ucu kremi
*kendime 2 çift hastane çantası çorabı
*dr brown 2 li yenidoğan doğal akış biberon set(kızımda halen kullanıyorum hiiç gaz yapmıyor tavsiye ederim)
kendime bikaç bişi daha alıcam hastane çantası için birde oğluşa yazlık 4-5 tulum,pişik kremi,şampuan aldımmı tamamdır bence sizce eksiğim varmı?
buakşam inşallah hastane çantamızı gücüm olursa hazırlıcam,oğluşunkileri bir hurca koyucam benimkilerde aynı valizde olacak daha düzenli olur diye düşündüm,:26:
bilgi için çook teşekkür ederim.Günaydın güzel mayıs anne adayları..
Ben de 2013 Mayıs annesiyim çok şükür 8 aylık olacağız 27sinde.. Rabbim sağlıklı sıhhatli hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah..
Size nacizane birkaç öneri sunayım deneyimlerden..
Sevgiler..
* Bebek arabası çok önemli, travel sistem almayı düşünen annelere concord neo öneririm inanılmaz memnunuz
* Süt makinası alacaklara özellikle çalışacaksa lansinoh 2li pompa harika, sütü güzel sağıyor canı acıtmıyor
* Hastaneye yanınızda mutlaka lansinoh krem götürün feci acı olabiliyor, sürüp göğüs kalkanını takarsanız sonraki emmeye kadar baya toparlıyor
* Kilolara dikkat bayanlar ben 30 kilo aldım ne yazık ki, emzirirken verirsine inanmayın öyle kolay verilmiyor halen 15 kilom var( (10 kilo fazlalıkla hamile kalmıştım zaten halim harap yani )
* Anadolu yakasında özele gidip dr/hastanesinden memnun olmayanlar Central Hospital FatmaNur Hacıbaloğlu'nu tüm kalbimle öneririm. Benim bebeğimi kurtardı. (preeklempsi yaşadım hamilelikte 22. hafta itibariyle farketti hep kontrol altında tuttu çok şükür 39+3 te -oğluşum yola girmediği için- sezeryan olacakken aynı gün gecesi eşi önden geldi acil sezeryan oldum; normalde Rabbim esirgesin sonucu çok kötü bu olayın ama sakinliği ve ustalığıyla oğlumu çok 1000 şükür kucağıma aldım)
* Kıyafetleri pek yenidoğan almayın 2-3 set yenidoğan yeterli olur, sonrasında 0-3 ay 3-6 aya geçersiniz
* Anadolu yakasında kozyatağı carrefour'un karşı hizasında demstock var mothercare outlet ürünleri var, 5li body setleri 20-30 TL arasında değişiyor, mutlaka bakın:))
Şimdilik aklıma gelenler bunlar:)) sorularınız olursa elimden geldiğince yardımcı olurum..
ooowwwww çok şık annesi ellerine sağlık
ayy ne güzel halletmişsin nerdeyse herşeyi sanırım banyo seti eksik. bide penye yelek tavsiye diyolar. ben 3 tane aldım şimdilk bi 3 daha almayı düşünüyorum. battaniye var sanırım. çorap vs.Bencede öyle yap annesi,kardeş onlar tabiki birbirinin eşyalarını kullanacak, büyük oğluna yeni al bencede,
bende kızımın pembe kıyafetlerini bileoğluma yeni doğduğundaki zıbın vs.giydiricem zaten 1aygiyebiliyor onları,
buarada aldıklarımı yıkadım sabun tozu ile akşam ütülücem inşallah,neler aldığımı yazıyorum sizce yeterlimi:26:
*1hastane çıkışı 20 li, minidamla aldım çok kaliteli havlusu battaniyesi yumuşacık tavsiye ederim,
*1adet 10 lu hastane çıkışı butikbebe
*3adet zıbın set butikbebe
*2 tulum takımı(yenidoğan)kızımdan kalma
*4yenidoğan zıbın body
*3-6 aylık 5 adet mothercare yarım kol body+
*9-12 ay boydan tulum 3 adet mother care
*3adet üst-3adet alt yani evde eşofman takımı 9-12 ay
*10 lu ağız bezi minidamla,
*2 adet patik butik bebe
*prima yeni doğan 1 paket
*prima 2 numara bir kutu içinde yaklaşık 250 adet var
*prima 3 numara 1 kutu oda 144 adet
*12 paket prima ıslak mendil beyaz olanından
*1kutu 24 lü huggıes ıslak mendil trendyolda indirimden aldım
*7-8 çift çorap
*4 çift eldiven
*lcw eşofman takımı 3-6 ay 2adet
*kadife eşofman takımı 6-9 ay 1adet
*kadife eşofman takımı 1 yaş 2adet
*lcw 9-12 ay bodyli tulum
*vesoft eşofman takımı butik bebe(9-12 ay
*velsoft kapişonlu butik bebe(9-12 ay
*1adet kadiye ceket 6-9 ay motherlove
*kızımdan kalma 2 adet lohusa pijama takımım var
-2 adet emzirme sutyeni
*2adet emzirme atleti
*2 kutu lansinoh göğüs pedi
*1 paket lansinoh göğüs ucu kremi
*kendime 2 çift hastane çantası çorabı
*dr brown 2 li yenidoğan doğal akış biberon set(kızımda halen kullanıyorum hiiç gaz yapmıyor tavsiye ederim)
kendime bikaç bişi daha alıcam hastane çantası için birde oğluşa yazlık 4-5 tulum,pişik kremi,şampuan aldımmı tamamdır bence sizce eksiğim varmı?
buakşam inşallah hastane çantamızı gücüm olursa hazırlıcam,oğluşunkileri bir hurca koyucam benimkilerde aynı valizde olacak daha düzenli olur diye düşündüm,:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?