bilgi için çook teşekkür ederim.
ooowwwww çok şık annesi ellerine sağlık
ohh maşallah güle güle kullansın kuzucuk.bence yeterli çok hatta.ben yarısı kadar bile bişey almamşım şimdi okuyunca farkettim.zaten yaz bebeği bizimkiler beraberde çıkıp alabiliriz eksikleri sonrasında.
Ayyyy çok şeker yaaa annesi ellerine sağlık süper olmuş valla yaaaaa, yerim ben o bıdığı içinde
ayy ne güzel halletmişsin nerdeyse herşeyi sanırım banyo seti eksik. bide penye yelek tavsiye diyolar. ben 3 tane aldım şimdilk bi 3 daha almayı düşünüyorum. battaniye var sanırım. çorap vs.bende bi 27 haftayo görseydim herşeyimi hazırlardım:)
suppperr bayıldım,maşallah nekadar beceriklisin
günaydın kızlar.dün dr gittim.şeker yüklemesi yapıldı.tadı iğrençti.nerdeyse kusacaktım.zaten çok tatlı şeylerden haz etmem.şerbet ama ne biçim şerbet.iğrençti.çok şükür sonuç temiz çıktı.açlık 86, yüklemeden60dk sonra 140 çıktı,120 dk 99 çıktı. bebeğim maşallah baya büyümüştü.1 kg olmuş ağırlığı,boyuda 35cm. sadece 2 hafta önden gidiyor o kadarçok şükür dr um şekerin yok bebeğin önden gitmesinin bi sakıncası yok gayet sağlıklı deyincede rahatladım.RABBİM herkesin evladını bağışlasın.yavrumu gördüm ya gece boyu yüzü aklımdan hiç gitmedi.çok tatlı bi kızım olacak sanırım.kilo olarakta 3 kilo almışım.78 kg olarak 26 haftamı tamamlıyorum
ayy bende iki hafta sonra yaptırcam.ikizlerim olcağı için biraz daha fazla içicekmişimiğrenç desene.
seninde hayırlı olsun sağlıkla inş.kilosu epey yüksek walla nazar değmesin allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.Bir de hiç kilo almamışsın sen yaa şaşırdım maşallah diyim tabi :)
bugün doktor kontrolümüz var heyecanlıyım.çok kilo aldım hala elevit kullanıyorum acaba ondanmı diye soracağım doktora sabah tartıldım tam 9 kilo almışım bööööööö.çok mutsuzummm.daha 3.5 ay var ne olurum ben acaba.
sizinde fikrinizi sorayım bir konuda.şimdi bebek odası hakkında şöyle bir fikir geldi aklıma.bebeğe sadece beşik alıp oğlumun eski odasını kullansamda oğlumada şöyle arabalı filan bir çocuk odasımı alsam acaba diyorum.oğlumun şu anki odası küçük bebeğe orayı versem oğluma büyük bir odam daha var onada oraya bir odamı yapsam.akşam soruyorum istermisin yeni oda diye aslında ben eskisinide seviyorum diyor.sonra tamam eskiyi kardeşime verebilirim diyor.şimdi yeni bebek odası alsam evde iki bebek odası olacak ama oğluma oda yapsam hiç olmazsa oğlum daha da büyüüğünde arabalı odasını küçüğe veririm.ayy çok mu kötüyüm şimdiden .hep eskiler bebeğe:26:
Ah kpss ah...Bana da bazen öyle geliyorrAma bi yandan da zamanın hızlı geçmesinden korkuyorum çünkü kpssye hazırlanmaya çalışıyorum her ne kadar düzenli çalışamasam da.. Biliyorum ki bebek doğduktan sonra pek çalışma fırsatı bulamayacağım, bugünler değerli benim için, ne var ki iyi değerlendiremiyorum o da ayrı meselee
Allah bebeğini sağlıkla buyutmeyi nasip etsin bilgiler çok faydalı olacak bizim icinGünaydın güzel mayıs anne adayları..
Ben de 2013 Mayıs annesiyim çok şükür 8 aylık olacağız 27sinde.. Rabbim sağlıklı sıhhatli hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah..
Size nacizane birkaç öneri sunayım deneyimlerden..
Sevgiler..
* Bebek arabası çok önemli, travel sistem almayı düşünen annelere concord neo öneririm inanılmaz memnunuz
* Süt makinası alacaklara özellikle çalışacaksa lansinoh 2li pompa harika, sütü güzel sağıyor canı acıtmıyor
* Hastaneye yanınızda mutlaka lansinoh krem götürün feci acı olabiliyor, sürüp göğüs kalkanını takarsanız sonraki emmeye kadar baya toparlıyor
* Kilolara dikkat bayanlar ben 30 kilo aldım ne yazık ki, emzirirken verirsine inanmayın öyle kolay verilmiyor halen 15 kilom var( (10 kilo fazlalıkla hamile kalmıştım zaten halim harap yani )
* Anadolu yakasında özele gidip dr/hastanesinden memnun olmayanlar Central Hospital FatmaNur Hacıbaloğlu'nu tüm kalbimle öneririm. Benim bebeğimi kurtardı. (preeklempsi yaşadım hamilelikte 22. hafta itibariyle farketti hep kontrol altında tuttu çok şükür 39+3 te -oğluşum yola girmediği için- sezeryan olacakken aynı gün gecesi eşi önden geldi acil sezeryan oldum; normalde Rabbim esirgesin sonucu çok kötü bu olayın ama sakinliği ve ustalığıyla oğlumu çok 1000 şükür kucağıma aldım)
* Kıyafetleri pek yenidoğan almayın 2-3 set yenidoğan yeterli olur, sonrasında 0-3 ay 3-6 aya geçersiniz
* Anadolu yakasında kozyatağı carrefour'un karşı hizasında demstock var mothercare outlet ürünleri var, 5li body setleri 20-30 TL arasında değişiyor, mutlaka bakın:))
Şimdilik aklıma gelenler bunlar:)) sorularınız olursa elimden geldiğince yardımcı olurum..
günaydın kızlar.dün dr gittim.şeker yüklemesi yapıldı.tadı iğrençti.nerdeyse kusacaktım.zaten çok tatlı şeylerden haz etmem.şerbet ama ne biçim şerbet.iğrençti.çok şükür sonuç temiz çıktı.açlık 86, yüklemeden60dk sonra 140 çıktı,120 dk 99 çıktı. bebeğim maşallah baya büyümüştü.1 kg olmuş ağırlığı,boyuda 35cm. sadece 2 hafta önden gidiyor o kadarçok şükür dr um şekerin yok bebeğin önden gitmesinin bi sakıncası yok gayet sağlıklı deyincede rahatladım.RABBİM herkesin evladını bağışlasın.yavrumu gördüm ya gece boyu yüzü aklımdan hiç gitmedi.çok tatlı bi kızım olacak sanırım.kilo olarakta 3 kilo almışım.78 kg olarak 26 haftamı tamamlıyorum
Maşallah bebeğine de sana da benim bebis de en son yarım kiloydu ben de 1 bucuk kilo almıştım ama sen ne kadar güzel besleniyorum imreniyorum valla keşke ben de böyle beslenebilsemALLAH razı olsun.sende sağlıkla kucağına al bebişlerini inş canımm..eşimde şaşırıyo sen hiç kilo almadın bi göbek var ama bebek nasıl o kadar büyüdü diyo.doğrusu elimden geldiğince sağlıklı ve doğal beslenmeye çalışıyorum.meyve çok seviyorum mevsim sebzeleriyle salata tüketiyorum.yazın buzluğa domatesbiber atmıştım,konserve tutmuştum.yemeklerime kullanıyorum.kış geldiğinden beri hiç domates biber almadım.2 defa patlıcan aldım o kadar.o da misafir geldi mecburiyetten.yağlı salçalı yemekleri karartmıştım ilkgünden o yüzden arada bir yiyorum.balık,kırmızı et sade şekilde yada çok az yağlı sulu pişiriyorum.tuzdan ilkgünden beri vazgeçemedim o yüzden kayatuzu kullanıyorum çok şükür hiç ödemim yok.tavsiye ederim.gün içinde kuruyemiş yemekten vazgeçemedim.o yüzden incir hurma kuru siyah üzüm ceviz fıstık vede fındık bi tane yiyorum.arada kuru kayısı.o da çok iyi geliyo.en sevdiğim şeyde yoğurt.her öğlen yemekte ne olursa olsun yerim yada ayran yapar içerim.ekmeği hiç kısmadım ama pilav ve tavuk hiç yemem.bulgur pilavı dışında.bu şekilde besleniyorum.ha bide yumurtada köy yumurtası getirip kullanıyorum.onuda öyle hergün yemem,arada bir işte.çok uzun oldu kusura bakma ne olur
Aaa niye eski olsun öyle düşünme tertemiz odayı atacak misinbugün doktor kontrolümüz var heyecanlıyım.çok kilo aldım hala elevit kullanıyorum acaba ondanmı diye soracağım doktora sabah tartıldım tam 9 kilo almışım bööööööö.çok mutsuzummm.daha 3.5 ay var ne olurum ben acaba.
sizinde fikrinizi sorayım bir konuda.şimdi bebek odası hakkında şöyle bir fikir geldi aklıma.bebeğe sadece beşik alıp oğlumun eski odasını kullansamda oğlumada şöyle arabalı filan bir çocuk odasımı alsam acaba diyorum.oğlumun şu anki odası küçük bebeğe orayı versem oğluma büyük bir odam daha var onada oraya bir odamı yapsam.akşam soruyorum istermisin yeni oda diye aslında ben eskisinide seviyorum diyor.sonra tamam eskiyi kardeşime verebilirim diyor.şimdi yeni bebek odası alsam evde iki bebek odası olacak ama oğluma oda yapsam hiç olmazsa oğlum daha da büyüüğünde arabalı odasını küçüğe veririm.ayy çok mu kötüyüm şimdiden .hep eskiler bebeğe:26:
Maşallah annesi ne becerikli bu bidigin
aaaaaaaaaminnn inşallah günler geçmiyo derken haftalar geçiyo ama yinede biz sabırsızlara yetmiyo işte:) maşallah bitirmişsin herşeyi önden ablasının olmasıda etken tabiki benimde ablamın kızı var 1.5 yaşında o verdi birsürü kıyafet:)banyo seti ablamızdan kalma var küvet filesi v.s.,sarı tülbent doğduğunda örtmek için, penye yelek 2 tane yeni aldım 3 tanede ablasından kalma var,4 önlük aldım yine ablamızda 7 8 tane kalan var, batteniye hastane çıkışında var,birde lcw dan aldım ablamızdan kalan 2 penye bir pazen,bir örgü, 2kadife ,1ince kadife yani çok battaniye var,banyo havlusu 1 hastaneçıkışında var 4 5 tanede ablamızdan var ablada çok abartmışım ilk hevesle onlar şimdi işime yarayacak inşallahh, görürsün tabi bende 30.haftaya gözümü diktim bi kontrolde bi bayan 27 haftalık gebeyim dedi ben nasıl imrenmiştim ne güzel diye bak bende geldim o haftaya sende geleceksin rabbimin izniyle
Ah kpss ah...
Allah bebeğini sağlıkla buyutmeyi nasip etsin bilgiler çok faydalı olacak bizim icin
Maşallah bebeğine de sana da benim bebis de en son yarım kiloydu ben de 1 bucuk kilo almıştım ama sen ne kadar güzel besleniyorum imreniyorum valla keşke ben de böyle beslenebilsem
Aaa niye eski olsun öyle düşünme tertemiz odayı atacak misin
Maşallah annesi ne becerikli bu bidigin
Maşallah sana ....
Neden daha cok içeceksin ki canım m.ettim şimdi ben 50 lik yükleme yaptırıcam
bak yalan söylemeyim ama ya 70 ya da 80 gibi bişey demişti bana hemşire öyle dedi ikiz oldukları içinmiş anlamadım
Kızlar herkese merhaba3lü test sonucunu aldım bugün 1:186 risk var amniosentez yapabiliriz dedi doktor . Eşinle konuş öyle karar verip söylersin dedi Eşime söyledim ama o çok karşı buna iki arkadaşının eşinede öyle demişler hatta birisi amniosentez yapmış onda bile risk çıkmış ama iki bebekte gayet sağlıklı dünyaya gelmiş . Bize diyoruz ki amniosentez yapsak Allah korusun gerçekten öyle bir şey çıksa yinede aldırmayız o zaman hiç gerek yok dedik ;ama psikolojim çok bozuldu nasıl duracağım ben mayısa kadar [/QUO
merhablar
gcen pzt den beri bizde aynı duygu ve düşüncelerdeyiz benim 1:160 tı sonucumüç doktorda amnıo istedi hepsine fikrimi belirttim bişey çıksada asla aldırmayacağımdan devam... dedim.hele sağlık ocağındaki doktorum dahada kötu konuştu çok önemli bir karar aşamasındasın bakabilecekmisin gibi bla bla konuşmalar yaptı .ama araştırdıkça bu tarz örneklerin çok fazla olduğunu bunların sadece istatistiksel rakamlardan oluştuğunu gördum doktorlar bardağın hep boş tarafından bakıyor.sen gönlunu ferah tut
ayrıntılı ultrason yaptır tam teşhiş konulmuyor ama genel anlamda yinede fikir verebiliyormuş oda temiz çıkarsa hiçç moralini bozma 30 yaşın ustundeki tum kadınlara söyleniyormuş böle şeyler ..sağlıklı olacak onlar merak etme sen.
merhaba yaş 33 24. hafta ve dörtlü tarama riskli olunca amniosentez ve bekleyiş özetle benim durumum sizi tebrik ediyorum ben duramadım ve yaptırdım a.s. bugün yarın çıkaca sonuç ultrasonda bişey yok deniyor ama
neyse inşallah hepimiz mayısta bayram ederiz bebeklerimiz allaha emanet
merhaba yaş 33 24. hafta ve dörtlü tarama riskli olunca amniosentez ve bekleyiş özetle benim durumum sizi tebrik ediyorum ben duramadım ve yaptırdım a.s. bugün yarın çıkaca sonuç ultrasonda bişey yok deniyor ama
allah yardımcınız olsun arkadaşlar.inşallah sağlıkla doğarlar.herşey tertemiz çıksın inşallah.
merhaba benım rıskım de 1:317 çıktı ayrıntılıda kalpte parlaklık görüldü riskli dendi ben de nifty testi (kanda bakılan) yaptırdım bekliyorum. Bekleyişde zor bazen iyi şeyler düşünüyorum bazen kötü. Bol bol dua ediyorum Rabbim kabul etsin. Hayırlısıyla ve sağlıkla evlatlarımızı kucağımıza almayı nasip etsin.
kızlar merhaba, Ankarada oturanlar belki duymuştur, çankayada sihirlieller diye bir 2. el mağazası varmış, bebek arabası puset vs herşey varmış ve anneler sadece 1 kez kullandıklarını getiriyorlarmış, Avrupada olduğu gibi. haftasonu gidip bakmayı düşünüyorum, sterilizatör, nem buhar cihazı gibi eşyalar alınabilir sanırım. siz ne dersiniz? bir yandan da herşeyini sıfırdan almak istiyorum. sizin fikriniz nedir?
Merhaba kızlar umarım hepinizin bebişleri iyidir ben bu sabah hayatımın paniği ve şokunu yaşadım.Ben normalde kontrollerim için Türkiye hastanesine Figen hanıma gidiyorum çokda memnunum dün kuzenim şeker yüklemesi için zamanın geçmiş diyince Figen hanımı aradım ama ona ulaşamadım yardımcısıda sabah saatleri dolu ancak öğlene randevu verebiliriz dedi bende o kadar saat nasıl aç kalıcam diye düşünüp evime çok yakın olan okmeydanı ssk hastanesinden sabah 8 e randevu aldım.Saat 8,15 te doktorun asistanı geldi ve önce bir muayene edeyim dedi.Muayene sırasında sana bir kağıt yazıyorum hemen doplere gidip dopler çektir dedi.Bende bir sıkıntımı var diyince bebeğin kalp atışlarını alamadım dedi.Ben bir panikle hemen doplere gittim neyse doplere bakan doktor bir sıkıntı yok 24 haftalık canlı bebek ama yinede içinin rahat etmesi için daha iyi ultrasonu olan bir yere git istersen dedi.Hemen Figen hanıma gittik Figen hanım ne alakası var kalp atışı olmayan bebek oynarmı bak bebeğin gayet sağlıklı herhalde asistan bebeğin göğsüne doğru ultrasonu çok bastırdı o yüzden kalp atışlarını alamadı bebeğin süper hiç sıkıntı yok dedi.Of kızlar ya bu devlet hastaneleri ne böyle ya oraya giden dahada hasta olup geliyor ben yaşadığım sıkıntı ve üzüntüyü kelimelerle anlatamam Rabbim bir daha yaşatmasın banada hiçbirinizede hala kendimde değilim neticede şeker içinde geç kalmamışım cumartesi günü sabahtan yaptırıcam.
Merhaba kızlar umarım hepinizin bebişleri iyidir ben bu sabah hayatımın paniği ve şokunu yaşadım.Ben normalde kontrollerim için Türkiye hastanesine Figen hanıma gidiyorum çokda memnunum dün kuzenim şeker yüklemesi için zamanın geçmiş diyince Figen hanımı aradım ama ona ulaşamadım yardımcısıda sabah saatleri dolu ancak öğlene randevu verebiliriz dedi bende o kadar saat nasıl aç kalıcam diye düşünüp evime çok yakın olan okmeydanı ssk hastanesinden sabah 8 e randevu aldım.Saat 8,15 te doktorun asistanı geldi ve önce bir muayene edeyim dedi.Muayene sırasında sana bir kağıt yazıyorum hemen doplere gidip dopler çektir dedi.Bende bir sıkıntımı var diyince bebeğin kalp atışlarını alamadım dedi.Ben bir panikle hemen doplere gittim neyse doplere bakan doktor bir sıkıntı yok 24 haftalık canlı bebek ama yinede içinin rahat etmesi için daha iyi ultrasonu olan bir yere git istersen dedi.Hemen Figen hanıma gittik Figen hanım ne alakası var kalp atışı olmayan bebek oynarmı bak bebeğin gayet sağlıklı herhalde asistan bebeğin göğsüne doğru ultrasonu çok bastırdı o yüzden kalp atışlarını alamadı bebeğin süper hiç sıkıntı yok dedi.Of kızlar ya bu devlet hastaneleri ne böyle ya oraya giden dahada hasta olup geliyor ben yaşadığım sıkıntı ve üzüntüyü kelimelerle anlatamam Rabbim bir daha yaşatmasın banada hiçbirinizede hala kendimde değilim neticede şeker içinde geç kalmamışım cumartesi günü sabahtan yaptırıcam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?