Canım arkadaşlarım, çok şükür oğlumun ikinci hastaneden sonuçları temiz çıktı. İlk hastanede halen sorun var, hem 3 saatte çıkacak testleri 3 günde çıkaramadılar, hem de sonuçları hatalı ve yapılan testlerin isimleri de yanlış. Bu farklı sonuclar biraz mide bulandırsa da, doktora açıkça sordum; bu son sonuçlara göre oğlum hepatit b ve c hastası değil diyebilir miyim diye? Evet diyebilirsiniz dedi.
2 saat oldu öğreneli tansiyonum öyle bir düşmüş ki, kendime gelemedim hala. Ömrümden ömür aldılar. Aklımdan neler geldi geçti üç günde, neler yaşadım ben bilirim.
İlk gittiğim hastane memorial ataşehirdi, ikincisi de acıbadem ataşehirdi. Kadın doğum bölümünden çok memnunum ama çocuk bölümünün bu ilk hatası da değil, zaten artık benim için tamamen bitmiştir. Enerji bulabilirsem şikayet edeceğim, benim yaşadığımı başkası yaşamasın.
Dün nerdeyse doğuruyordum üzüntüden. Test sonucu yuksek haberı oğlumla yoldayken geldi. Yollarda hıçkıra hıçkıra ağladım. Eşimi aradım hemen, anlattım durumu, ben oturup kaldım yerden kalkamıyorum, kendimi kaybettim gel bizi al diye. Kaç gündür yavrumun yüzüne bakamıyorum ağlamadan...Allah'tan ikinci kanı vermişiz hiç tereddüt etmeden yoksa ne olurdum bilmiyorum. Hiç bu kadar aciz kalmamıştım hayatta. Allah'ım sen hiçbir anneyi evlatlarıyla sınama Yarabbi.
Bu arada hastalığı orta kulak iltihabına çevirmiş. Antibiyotik kullanıyoruz yine. Allah'ım bana güç versin, karnımdaki minik kızıma da nasıl üzülüyorum. Testler temiz haberi aldığım saniyede resmen tekmeleriyle batari çaldı karnımda. Resmen dans etti döne döne... İnanıyorum ki onlar orada herşeyin farkında.
Yatınca merak edip tlfondan bakayım dedim ama zor oluyormus gercekten,son paylasımını simdi gördüm canım..gözünaydın,Rabbim saglıklı haberler nasip etsin..Rahatsızlıgıda gecsinde en kısa sürede ufaklıgın artık sakin,huzurlu,keyifli günler gecirin istiyorum gönülden..
canım çok çok geçmiş olsun, hastaneler nasıl hata yapıyorlar, insanları nasıl bu şekilde etkileyebilecek kadar özensiz olabiliyorlar anlamıyorum
Allah çaresiz dert vermesin inşallah, oğlun da en kısa zamanda sağlığına kavuşur umarım, sevgiler..
Sağolun canım sizin dualarınızla iyiyiz çok şükür.Cok çok geçmiş olsun kendi başıma gelmiş gibi üzüldüm kaç gündür Rabbim evlatlarımızla sınamasın bizi onların acılarını hastalıklarını göstermesin inş
O kadar iyi anlıyorum ki. Öğrendikten sonra da kendime gelemedim vücudum pelte gibi bıraktı kendini nasıl sıktıysam artık farkında olmadan...gözünaydın, geçmiş olsun. Allah dermansız dert vermesin kimseye, inşallah çocukla sınamaz Allah hiçbirimizi. çok zor. yine iyi dayanmışsın, cok zor kontrolumuz dışında gelişen durumlar, ben de resmen çarpıntı olmustu harmony test sonuçlarını öğrenmeye çalışırken.
Canım inan ben de o kadar çok istiyorum ki. Bebeğime çok haksızlık ediyormuşum gibi geliyor. Yediğime içtiğime dikkat etmiyorum, sıkıntı, üzüntü, şimdi yardımcı da yok, oğlan hasta onu indir kaldır kucakla, oysa doktor defalarca açıkça söyledi artık kaldırmayacaksın bu haftalarda, plasenta ayrılır dedi. (Allah korusun) Zaten en baştan beri hastaneler, hastalıklar, ilaçlar... Ne diyeyim artık bilmiyorum. Allah'ın gücüne gitmesin, yavrusunda çaresiz dertler olan anne-babaları da düşünüyorum da, Allah'ım sabır versin onlara da. İki evlat sahibi olmak çok zormuş, ana yüreği ikiye bölünüyormuş.
Sende elinde olmadan yapmak mecburiyetinde kalıyorsun canım,Allah yardım ediyordur..Kolay şeylerle uğraşmadın..Allah korusun bir terslikte olmadan doğum hikayelerimizi paylaşacağız daha :) Güzel günleeeer sizi bekleeerr :)
Canım arkadaşlarım,
Size önemli bir uyarıda bulunmak istiyorum. Son günlerde neler yaşadığımızı az çok hepiniz biliyorsunuz. Bu sıkıntılı süreç içinde yapılan detaylı testlerde, oğlumun HEPATİT B aşısının tutmadığını (koruyuculuğunun çok düşük olduğunu) öğrendik.
Türkiye'de her doğan bebeğe, ilki doğumdan hemen sonra olmak üzere 3 doz hepatit b aşısı vuruluyor. Dünya'da "tek bir dozu bile" %99 koruyucu kabul edilirken ve benim oğlumun hiçbir aşı eksiği yokken; nasıl oldu da bu sonuç çıktı?
Siz siz olun, doğduğu andan itibaren yapılacak aşıları çok iyi takip ve kontrol edin. Aşıların kutularını, isimlerini ve özellikle de "son kullanma tarihlerini" kontrol edin. Maalesef henüz ülkemizde insan sağlığına gereken değer verilmediği için, özel hastanelere binlerce lira dökseniz de, sizin kimseye güvenmeyip, tedbiri kendi elinizden bırakmamanız gerekiyor. Sadece 3 günde 1.000 tl üzerinde para harcadık, paramızla rezil olup, yanlış girilen testler sonucu iki kere kan aldırdık bacak kadar çocuktan. Yaşadığımız korku, heyecan, üzüntüyü söylemiyorum bile...
Eğer biz bu konuyu öğrenemeseydik, belki de oğlum nasılsa aşısı var birşey olmaz diye hepatit b'li biriyle temas etse de önemsenmeyecekti. Karaciğeri zarar görebilir, ömrü boyunca bu hastalığın izini taşıyabilirdi... Şimdi aşı derhal yeniden yapılacak.
"Her işte bir hayır vardır" dedikleri bu olsa gerek. Bu mevzuu başımıza gelmese biz kuzumuzu aşılı bilecektik. Muhakkak başımıza gelebilecek, telafisi olmayan daha kötü bir olaydan Allah korudu bizi ...
Hepinize dualarınız desteğiniz için çok çok teşekkür ederim. Hepimizin minik yavruları Allah'a emanet olsun...
Geçmiş olsun canım. Atlattınız ya boşver. Hepatit B alışı 3 kez yapılır ilkinde ve ikincisinde tutmayabiliyor malesef. Ve belli bir yıl geçince tutmuş bile olsa test yapılıp koruyuculuğuna bakılır eğer bir değer var o az ise tekrar bir doz yapılıyor. Yani tutmuş olsa bile zamanla koruyuculuğuna azalıyor malesef . Zaten hepatit b li biriyle temas etmesi çocuğuna zarar vermez. Ya kan yolu ile yasa cinsel yolla bulaşır bu hastalık. Aslında doktora sorsan bunları açıklardı sana.Canım arkadaşlarım,
Size önemli bir uyarıda bulunmak istiyorum. Son günlerde neler yaşadığımızı az çok hepiniz biliyorsunuz. Bu sıkıntılı süreç içinde yapılan detaylı testlerde, oğlumun HEPATİT B aşısının tutmadığını (koruyuculuğunun çok düşük olduğunu) öğrendik.
Türkiye'de her doğan bebeğe, ilki doğumdan hemen sonra olmak üzere 3 doz hepatit b aşısı vuruluyor. Dünya'da "tek bir dozu bile" %99 koruyucu kabul edilirken ve benim oğlumun hiçbir aşı eksiği yokken; nasıl oldu da bu sonuç çıktı?
Siz siz olun, doğduğu andan itibaren yapılacak aşıları çok iyi takip ve kontrol edin. Aşıların kutularını, isimlerini ve özellikle de "son kullanma tarihlerini" kontrol edin. Maalesef henüz ülkemizde insan sağlığına gereken değer verilmediği için, özel hastanelere binlerce lira dökseniz de, sizin kimseye güvenmeyip, tedbiri kendi elinizden bırakmamanız gerekiyor. Sadece 3 günde 1.000 tl üzerinde para harcadık, paramızla rezil olup, yanlış girilen testler sonucu iki kere kan aldırdık bacak kadar çocuktan. Yaşadığımız korku, heyecan, üzüntüyü söylemiyorum bile...
Eğer biz bu konuyu öğrenemeseydik, belki de oğlum nasılsa aşısı var birşey olmaz diye hepatit b'li biriyle temas etse de önemsenmeyecekti. Karaciğeri zarar görebilir, ömrü boyunca bu hastalığın izini taşıyabilirdi... Şimdi aşı derhal yeniden yapılacak.
"Her işte bir hayır vardır" dedikleri bu olsa gerek. Bu mevzuu başımıza gelmese biz kuzumuzu aşılı bilecektik. Muhakkak başımıza gelebilecek, telafisi olmayan daha kötü bir olaydan Allah korudu bizi ...
Hepinize dualarınız desteğiniz için çok çok teşekkür ederim. Hepimizin minik yavruları Allah'a emanet olsun...
kızlar bende gebelik şekeri cıktı sizlerde cıkan varmı
kızlar bende gebelik şekeri cıktı sizlerde cıkan varmı
slm kızlar drdan geldik çok şükür herseyimiz normal. sorunumuz yok 460 gr olmuşuz. çok hareketli bir bebek dedi dr. ve hareketli bebekler mutlu bebeklermiş. kızım biraz terbiyeszidi sürekli dil çıkarıpdurdu ve ayağını ağzına götürdü. iki hafta sonra şeker yüklemesi yapılacak.
kızlar detaylı ultrason hangi haftalar arası yapılıyor.
Geçmiş olsun canım. Atlattınız ya boşver. Hepatit B alışı 3 kez yapılır ilkinde ve ikincisinde tutmayabiliyor malesef. Ve belli bir yıl geçince tutmuş bile olsa test yapılıp koruyuculuğuna bakılır eğer bir değer var o az ise tekrar bir doz yapılıyor. Yani tutmuş olsa bile zamanla koruyuculuğuna azalıyor malesef . Zaten hepatit b li biriyle temas etmesi çocuğuna zarar vermez. Ya kan yolu ile yasa cinsel yolla bulaşır bu hastalık. Aslında doktora sorsan bunları açıklardı sana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?