2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

Yatınca merak edip tlfondan bakayım dedim ama zor oluyormus gercekten,son paylasımını simdi gördüm canım..gözünaydın,Rabbim saglıklı haberler nasip etsin..Rahatsızlıgıda gecsinde en kısa sürede ufaklıgın artık sakin,huzurlu,keyifli günler gecirin istiyorum gönülden..

Canım inan ben de o kadar çok istiyorum ki. Bebeğime çok haksızlık ediyormuşum gibi geliyor. Yediğime içtiğime dikkat etmiyorum, sıkıntı, üzüntü, şimdi yardımcı da yok, oğlan hasta onu indir kaldır kucakla, oysa doktor defalarca açıkça söyledi artık kaldırmayacaksın bu haftalarda, plasenta ayrılır dedi. (Allah korusun) Zaten en baştan beri hastaneler, hastalıklar, ilaçlar... Ne diyeyim artık bilmiyorum. Allah'ın gücüne gitmesin, yavrusunda çaresiz dertler olan anne-babaları da düşünüyorum da, Allah'ım sabır versin onlara da. İki evlat sahibi olmak çok zormuş, ana yüreği ikiye bölünüyormuş.

Çok teşekkür ederim, sağlık gerçekten herşeyin başıymış bir kere daha anladım. Şu hastalık lafı filan bitsin, kendimi kızımın hazırlıklarına verip şımartacağım. Canm yavrum sağlıkla gelsin de prensesim...

Cok çok geçmiş olsun kendi başıma gelmiş gibi üzüldüm kaç gündür Rabbim evlatlarımızla sınamasın bizi onların acılarını hastalıklarını göstermesin inş
Sağolun canım sizin dualarınızla iyiyiz çok şükür.

O kadar iyi anlıyorum ki. Öğrendikten sonra da kendime gelemedim vücudum pelte gibi bıraktı kendini nasıl sıktıysam artık farkında olmadan...

Sende elinde olmadan yapmak mecburiyetinde kalıyorsun canım,Allah yardım ediyordur..Kolay şeylerle uğraşmadın..Allah korusun bir terslikte olmadan doğum hikayelerimizi paylaşacağız daha :) Güzel günleeeer sizi bekleeerr :)

Canım arkadaşlarım,

Size önemli bir uyarıda bulunmak istiyorum. Son günlerde neler yaşadığımızı az çok hepiniz biliyorsunuz. Bu sıkıntılı süreç içinde yapılan detaylı testlerde, oğlumun HEPATİT B aşısının tutmadığını (koruyuculuğunun çok düşük olduğunu) öğrendik.

Türkiye'de her doğan bebeğe, ilki doğumdan hemen sonra olmak üzere 3 doz hepatit b aşısı vuruluyor. Dünya'da "tek bir dozu bile" %99 koruyucu kabul edilirken ve benim oğlumun hiçbir aşı eksiği yokken; nasıl oldu da bu sonuç çıktı?

Siz siz olun, doğduğu andan itibaren yapılacak aşıları çok iyi takip ve kontrol edin. Aşıların kutularını, isimlerini ve özellikle de "son kullanma tarihlerini" kontrol edin. Maalesef henüz ülkemizde insan sağlığına gereken değer verilmediği için, özel hastanelere binlerce lira dökseniz de, sizin kimseye güvenmeyip, tedbiri kendi elinizden bırakmamanız gerekiyor. Sadece 3 günde 1.000 tl üzerinde para harcadık, paramızla rezil olup, yanlış girilen testler sonucu iki kere kan aldırdık bacak kadar çocuktan. Yaşadığımız korku, heyecan, üzüntüyü söylemiyorum bile...

Eğer biz bu konuyu öğrenemeseydik, belki de oğlum nasılsa aşısı var birşey olmaz diye hepatit b'li biriyle temas etse de önemsenmeyecekti. Karaciğeri zarar görebilir, ömrü boyunca bu hastalığın izini taşıyabilirdi... Şimdi aşı derhal yeniden yapılacak.

"Her işte bir hayır vardır" dedikleri bu olsa gerek. Bu mevzuu başımıza gelmese biz kuzumuzu aşılı bilecektik. Muhakkak başımıza gelebilecek, telafisi olmayan daha kötü bir olaydan Allah korudu bizi ...

Hepinize dualarınız desteğiniz için çok çok teşekkür ederim. Hepimizin minik yavruları Allah'a emanet olsun...

İnşallah canım, amin. Yukarıda aşı ile ilgili bir durumu paylaştım, oku muhakkak

Son düzenleme:

gerçekten her şerde bir hayır var,rabbim ne eylerse güzel eyler,
tekrar gözünaydınn canım,
buarada herkese GÜÜÜ...NAYYY...DIIINNNNNN

Günaydın güzel anneler.15 günlük tatilime çok şükür başlamış bulunmaktayım:) şu tatili güzel değerlendirmem lazım. Önce bir güzel dinlenip şu gribi atlatayım. Sonra tam gaz hazırlıklara başlayacam inşallah. Bu tatilde ne yaparsam o kar..

Geçmiş olsun canım. Atlattınız ya boşver. Hepatit B alışı 3 kez yapılır ilkinde ve ikincisinde tutmayabiliyor malesef. Ve belli bir yıl geçince tutmuş bile olsa test yapılıp koruyuculuğuna bakılır eğer bir değer var o az ise tekrar bir doz yapılıyor. Yani tutmuş olsa bile zamanla koruyuculuğuna azalıyor malesef . Zaten hepatit b li biriyle temas etmesi çocuğuna zarar vermez. Ya kan yolu ile yasa cinsel yolla bulaşır bu hastalık. Aslında doktora sorsan bunları açıklardı sana.

Son düzenleme:
slm kızlar drdan geldik çok şükür herseyimiz normal. sorunumuz yok 460 gr olmuşuz. çok hareketli bir bebek dedi dr. ve hareketli bebekler mutlu bebeklermiş. kızım biraz terbiyeszidi sürekli dil çıkarıp durdu ve ayağını ağzına götürdü. iki hafta sonra şeker yüklemesi yapılacak.
kızlar detaylı ultrason hangi haftalar arası yapılıyor.

kızlar bende gebelik şekeri cıktı sizlerde cıkan varmı

bende de çıktı, dr hemen endokrinologa görün dedi. ben görünmedim henüz ancak bir seker takip makinası ile ölçüm yapıyorum. açlık 100 altı tokluklarım maximum 125 çıktığı için çok telaş etmiyorum. ama sekeri kestim tamemen neredeyse, hiçbirşey masum değil, balla gördüm bunu. birde daima ağır bir yemek yersem 30 dk yuruyorum ağır ağır. asla eskiden yaptığım gibi aaa yenek sonrası ağırlık çoktu değip uzanmıyorum. hareket hareket kendimce.

ama sonuçlarım 75 lik yuklemem
açlık 102
1. saat 201
2. saat 127

özetle sınırların üstü ama çok kötü değil. o yuzden bir dahiliyeci görmek sart.

20-24 arası diye biliyorum ben canım.

Benim seker sonuclarım 100 luk
aclik: 103
60 dk:123
120 dk:113
180 dk: 112
aclik sadece biraz yüksek eskiden de yüksekti maalesef gerisi fena degil daha doktora göstermedim ciddi bi sonuc olmayınca bakalım cunku rapolu kendisi rahatsız etmek istemedim sizce nasıl sonuclar kızlar açlığı yüksek çıkan oldu mu benim gibi?

Haklısın doktorla da konuştuk ama, düşünsen ufak bi ihtimal de olsa.... Bakıcının eli kesi, çocuğun bacağında yara var, yıkarken-krem sürerken bulaştı bir şekilde. Hamile kalınca daha fazla muhatap oldular yardımcıyla, yalnız kaldıkları da oldu... Nasıl göz ardı edilir ki bu ihtimal? Çok üzücü günlerdi neyse ki geçti.

Buarada özel hastanelerde taze olmayan aşılar kullanılabiliyormuş, sağlık ocaklarında en taze aşılar bulunuyormuş.

Benimde şekerim yüksek çıktı 100gr yapıldı.
açlık.97
1 saat.203
2 saat.162
3 saat.98
2 hafta diet yapmamı daha sonra ac olarak gene gelmemi söledi açlık ve tokluk şekerime bakılcak.
hamur işi tatlı dondurma bezelye havuç beyaz ekmek şeker içiren herşeyi hayatımdan şimdilik kaldırdım.

herkese merhaba ... ankara yağışlı, hava kapalı, içim daraldı ... bir yöndende seviniyorum aslında da 1 2 damla bile olsa yağmurun düştüğüne haftalardır yaz mevsimi gibi yaşadığımızdan kışı unuttuk
herkese sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…