kızlar selam bugün şeker yüklememi yaptırdım aks 92 çıktı onun normal değerleri 75-115 gr/dl olması gerekiyormuş. birde 1h glukoz değerim var oda 150 çıkmış ama onun normal değerleri yazmıyor. sabah aç karnına 50 gr yükeleme yapıldı sizce şekerim varmı? doktoruma yarın göstericem ama merak ettim
canım 50 gr açlıkta refarans değeri yükleme yapmadan önce yukarıda söylediğin gibi yükleme yaptıktan sonra sınır 140 140 dan sonra risk grubuna giriyorsun sanırım biraz var ama sana karbonhidrata ve şekerli şeylere dikkat et diyecektir cünkü cok yüksek değil
Benim doktorum sagolsun bana hicbi testi yaptirmiyo.seker yuklemeye de gerek yok dedi
Zaten seker olsa ne olcak fazla sekere yuklenme bisey olmaz dedi :))
Hiiii sakinn koymaaaa.. :))
Benim kizimin adi melis naz.ahh nerden naz koydum diye hergun isyandayim :)
Tanidigim tum nazlar da boyle.
Sabrin varsa koy derim yoksa delirtebilir :)))
Bence de kabuslar gercek hayata hazirlik asamasi..
Dogumdan sonra zaten surekli kabus gorur gibi yasaniyor.
Surekli yurek agizda dua dilde Allah a emanet elbet ama caresizligimiz de asikar
Tek duam rabbim evlatla sinamasin ins
Evet ama cocugun gelisimi farkli oluyor zaten seker yuksekse
İri oluyor en basiti.bi de doktorlar bizim gordugumuzden fazlasini goruyolar usg de,organlarindan da anlasiliyor.
Onceki gebelikte cikmadiysa bunda da cikmaz dikkat et fazla yuklenme sekerli gidaya yeter dedi
Canım seninle her konuda aynı durumdayız bir tek ikincilerin cinsiyeti tutumuyor, ben de az önce takla attırdım 15 kiloluk sıpacığa:)
Merhaba Oferta. Surekli okuyorum burada yazilanlari birkac kere daha agrin ve lekelenmen olmustu sanirim. Seni korkutmak istemiyorum ama soylemek de istiyorum. Herkesin bunyesi ayni olacak diye birsey yok tabi. Guzell Allah'im koruyor meleklerimizi. Ama nacizane fikrim tasima olayina biraz ara ver. Arkadasimin engelli 5 yasinda kizi var. Surekli tuvaletti yemekti derken kucagina aliyordu hamileyken. Son aylarda annesi hep bakti ama yine de kiz sekiz aylik dogum yapti. Gerci hep asagidaydi bebek ama doktoru kizinin da etkisi oldugunu soyledi. Masallah simdi cok sagliklilar. Benim kizim da 16 kilo arada kucak istiyor ama anlatiyorum kardesinin cani yanar diye hemen babasina yoneliyor. Ben de vicdan yapiyorum bazen sirtima aliyorum o fazla rahatsiz etmiyor daha cok egleniyor. Bunu dene bir de istersen. Allah yardimcimiz olsun.
teşekkürederim. dünde baya şekerli şeyler yemiştim onunda etkisi varmı acaba dikkat ederim bundan sonra bakalım yarında doktor ne diyecek
Evet masa güzel duruyo ama emin olamıyorum bi türlücanım bence masa güzel hem ikincide oynar
Canım hemen kırılacak gibi gözüküyor bence alma derim.Hem cocuğunun boyuda uzunmuş farklı bişi düşünsen...
canım çok çok haklısın.doktorum kesin bir şekilde söyledi kaldırmaycaksın dedi.ama ben bir bahane bulamıyorum oğlum isteyince kardeşini hiç söyleyemiyorum cephe alır kıskanır diye.
eşimde bu konuda hiç yardımcı değil deli ediyor beni.artık bazı ihtiyaçlarını oda karşılayabilir ama beyfendi yapmaz söylemeden.bende sürekli onu yap bunu yap diyince kendi sinirim bozuluyor en iyisi klkıp kendim yapıyorum.artık oğlumu kaldırmasam iyi olacak ama yine sabahtan beri karnımda tuhaf sızı gibi bir ağrı oldu.ama leke filan yok çok şükür.allah hepimizin yardımcısı olsun küçük çocukla hamilelik çok zormuş çok.
Cnm en iyisi kura çekkeşke bizde birkaç isim arasında kalsak,eşimin aklında var bir isim ama söylemiyor bana sinir ediyor beni,daha doguma var diyor,bizim bebiş isimsiz dogcak heralde bu gidişle
Şu dönem en çok ihtiyacımız olan şey eş desteği bence de. Bizimkine de söylemek gerekiyor ben de söylüyorum valla napim. Üşenmez sağolsun kızı yedirir giydirir tuvalete bile götürüyor. Kız çocuğu olduğu için pek tuvalete götürmesini istemiyorum ama klozete oturturken bile bazen ağrım oluyor. Dört beş ay daha idare etsinler artık napalım. Oğlun sana çok düşkün anladığım kadarıyla. Arada kardeşinden bahsetmekten korkma eminim abi havasına girecektir =) Bizimki adını da koydu Ali aşağı Ali yukarı. Herkese anlatıyor, Ali'nin ablasıyım ben diye. Seninle doğum tarihimiz aynı. Sezeryan olacağı için ayın 22'sinde doğum yapmayı önerdim doktorum da kabul etti.
Bu arada ben şeker yüklemesi yapamayacağım galiba kızlar. Mide bulantımdan dolayı iki kere denemiştim olmamıştı. Kızımda da baklava dondurma yiyip tokluk şekerime bakılmıştı. Her şey normaldi. Şimdi ilkinde şeker çıkmadığına göre ikincisinde de çıkmaz mı? Söylediklerinizden öyle anladım ben.[/QUOTE
oğlum bana çok düşkün herşeyini benimle yapmayı istiyor .aslında tüm eziyetli işler bana kalıyor babası sadece oyun oynuyor onunla boğuşuyor top filan oynuyor.ama giyidrme yedirme yıkama uyutma hep benimle.gezmeye bile benimle çıkmak ister.olsun çok
seviniyorum bu düşkünlüğüne ama hamile iken zorlandım doğrusu.ama bende artık eşime söyleme başladım oda mızmızlanarak yapıyor ne yapalım.
şeker konusunda ise benim ilk bebeğimde çıkmıştı doktorum muhtemeln bundada çıkar dedi.
o kadar gergin bi gun yasiorum ki anlatmak imkansiz....ananemi yine anneme yolluyolar kizlar dusumsenize dedem gidio yine ananem gelio ve biz yine bireye cikamicaz alisweris yapamicaz biktim artik biktim yaaaaaaaa biraz agzini aradim sunu bunu aliriz die alisweriste aliriz dio saka gibi......ben 10 aylik olunca gideriz dedim sadece.......((((((((( biktim ya
anneanne tek kalamıyormu evde bir kaç saat peki.yada eşinle çıkacaksın başka çare kalmıyorsa.üzme kendini.
Sitesinin adresi neymis bende baksam :) ayin 1 inde bdnde oraya gitmeyi dusunuyorum kismetse :)kızlar ya şu ankaradaki bebek mağazası 1 şubatta açılıyormuş. istanbul yolu üzerinde açılacak olan hani. %90 a varan indirimler diyor sitesine baktım diğer birçok siteye göre zaten daha ucuz geldi bana. Ankara olup haberi olmayanlar varsa kaçırmasın
ben cumartesi günü ordayım kısmet olursa, zaten daha hiçbir şey almadım, bi yerden başlıyayım artık :44:
Sitesinin adresi neymis bende baksam :) ayin 1 inde bdnde oraya gitmeyi dusunuyorum kismetse :)
kızlar ya şu ankaradaki bebek mağazası 1 şubatta açılıyormuş. istanbul yolu üzerinde açılacak olan hani. %90 a varan indirimler diyor sitesine baktım diğer birçok siteye göre zaten daha ucuz geldi bana. Ankara olup haberi olmayanlar varsa kaçırmasın
ben cumartesi günü ordayım kısmet olursa, zaten daha hiçbir şey almadım, bi yerden başlıyayım artık :44:
Mrh bende o mağazanın açılmasını bekliyorum cnm adı neydi sitesini bulamadım ben
babymall canım, bilgisayardan giriyorsan forumun üstünde reklamı da var. ben çoğunlukla telefondan girdiğim için benim gibi olanlar göremez belki diye yazayım dedim fark etmişken : ))
kız değilki zaten erkek ikincide ama kız olsa naz ismini çok isterdim koymak.nazlı bir cimcime olurdu ne güzel
benim ilk gebeliğimde yüksekti şekerim son 3 ay diyet uyguladım bebek 3050 gr doğdu.şişmanda değildi.doktorum çok dikkat etmemi istemişti.bu cumartesi bende yüklememi yaptıracağım muhtemelen yine çıkacak.çünkü ilkinde çıkınca ikincide çıkarmış.
ayy sorma canım ya.ne yapıcaz bu tatlı sıpalarla bakalım biz.
canım çok çok haklısın.doktorum kesin bir şekilde söyledi kaldırmaycaksın dedi.ama ben bir bahane bulamıyorum oğlum isteyince kardeşini hiç söyleyemiyorum cephe alır kıskanır diye.
eşimde bu konuda hiç yardımcı değil deli ediyor beni.artık bazı ihtiyaçlarını oda karşılayabilir ama beyfendi yapmaz söylemeden.bende sürekli onu yap bunu yap diyince kendi sinirim bozuluyor en iyisi klkıp kendim yapıyorum.artık oğlumu kaldırmasam iyi olacak ama yine sabahtan beri karnımda tuhaf sızı gibi bir ağrı oldu.ama leke filan yok çok şükür.allah hepimizin yardımcısı olsun küçük çocukla hamilelik çok zormuş çok.
o kadar gergin bi gun yasiorum ki anlatmak imkansiz....ananemi yine anneme yolluyolar kizlar dusumsenize dedem gidio yine ananem gelio ve biz yine bireye cikamicaz alisweris yapamicaz biktim artik biktim yaaaaaaaa biraz agzini aradim sunu bunu aliriz die alisweriste aliriz dio saka gibi......ben 10 aylik olunca gideriz dedim sadece.......((((((((( biktim ya
Sitesinin adresi neymis bende baksam :) ayin 1 inde bdnde oraya gitmeyi dusunuyorum kismetse :)
Mrh bende o mağazanın açılmasını bekliyorum cnm adı neydi sitesini bulamadım ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?