ah be tatlim tamam bi an agla sakinles kendini kasmaktan ii dir ama saatlerce aglamak ta olmaz ki tatlimmmmmmm biraz daha sakin olmaya calissan
tatlim simdi bi bana de bakim bu kasilmalar falan nasil....yani benim de sole bir sikayetim war karnim bole bi tarafi sagi solu asasi yukarsi ben bebisim oldugu yer die dusunuorum hani yatiosam falan o tarafta hissediorum sanki o bolge tas kesio bi guruldama degil donme degil kas kati bisi gibi oluo hiissediorum dinliorum owuyorum 2 dk dan fazla surmuodur bole bisi mi bu kasilma
canım beni doktorum önce dahiliyeye gönderdi onlarda dediki eğer diyetini birebir uygulamazsan insilün başlayacağız. şimdi doğru diyetisyen dedi. bende gittim doktor bana bir liste verdi herşey bol var ama hamur işi ve tatlı yok. yemediğim kadar ekmek ve galeta var en son yatmadan 2 saat önce 2 porsiyon meyve 1 bardak süt yada yoğurt 2 adet kepekli galeta var mesela. gün içinde toplam 6 porsiyon meyve ama meyvelerin gramını da verdi ölçünce 1/4 ayva veya küçücük elma 1 porsiyon. 6 adet galeta var sonra 7 dilim ekmek var varda var ama özlenecek çok şey var:))
anammm ağır konuşmuşsanırım yorgunluktan evet persembe akşamı ankaraya gitcem haftasonumuda gezerek geçircem inşallah diye işlerimi bitirmeye çalışırken yordum kendimi sanırım:18: ama pazar gününden bu yana karnım daha büyük daha sert ve ağır gelmeye başladı
Arkadaşlar günaydın herkese. 26+0 da kontrole gittik ve doktor sadece kontrol amaçlı bize FETAL EKO yaptırmamızı söyledi. herhangi bir aksilik görmedi ancak önlem amaçlı istedi. Randevumu aldım yaptıracağım, ancak sizlerden yaptıranlar varmı, ne kadar gerekli kafam karıştır doğrusu. Bir arkadaşım yaptırdı, doktor Doğumdan 10 gün sonra tekrar yaptırmalısın demiş. Özel hastanelerin para tuzaklarından birisi dahamı diye sorguluyorum.
Dr bana dedikleri; karbonhidrat kesinlikle yasak. Sadece sabah kahvaltısında bi dilim kepek ekmeği yiyebilirsin öğle ve akşam yok. Tatlı hamur işi ve cips falan yasak 3 ana 3 ara öğün aç kalma. Meyveleri leğene koyup yeme ara öğünlerde bir tane. Diyetine dîkkat et şekerin düşmezse insülin başlamamız gerekir. Akşam 8 den sonra hiçbirşeyi yeme. Tabiki bu diyete uyamadım doktorda bu değerli gittiğimde söyledim oda biraz daha dikkat et ozaman dedi :)
Günaydın canım, benim eşimde erken almayalım dedi. eeee dedim son aylarda hareket edip gezemem ben, o zaman gider ben alırım dedi. (eşimle zevk konusunda inanılmaz zıttız:) o nerde çingene renkler cafcaflı şeyler var onu alır) İş bize düşüyor anlıycan sen kendin bişiler al eşine göster belki heveslenir yada sakla duruma göre. Doğunca nasıl alınacak bebekle mi ilgilenecekksin gelen gidenle mi? yada alınmamış eksikleri ile mi? İçine atma otur konuş eşinle inan bu şekilde bekleyip intikam düşünmek hiçbirşey kazandırmıyor olan bize oluyor malesef
Kontrol amaçlı olarak fetal eko istendiğini duymamıştım. Detaylı ultrason yaptırmış mıydınız?
ben de de aynı batıl inanç var. 1. ye hiçbişey almamıştım neredeyse. mali durumlar da çok iyi değildi. ama 1-2 body bir battaniye aldım sanırım annem getirdi bir de 2 tane ablamın oğlu var ondan gelenleri annem utuledi. ama inanın çok telaş etmenize gerek yok en önemli olanları listeleyin. araba koltuğu(ana kucağı)-hastane çıkışları-annenin hastane kıyafetleri vs. sonra yavaş yavaş alırsınız. örneğin benim oğlan 2-3 hafta önden gitmeye başlayınca sizin bebek en az 4-4200 doğar dedi durdu dr. ama benim bebek erken gelip 2800 - 48 cm doğunca bir anda elimizde bir tek hastane çıkışları kaldı. ablamın bebeklerinin ilk aylar giydiklerini biz 3-4 ayda giydik.
Hayır detaylı ultrason yaptırmadım.
Tamamdır canım çok teşekkür ederim,bana da yol gösterdi yazdıkların.northstarın doktoru çok acımasızmış sanırım,tabi herkesin değerine göre belki değerlendirme yapılıyodur.bi süre idare edicez artık.hamur işi ve tatlı olmasa da olur. :)
Evet yaama ben uymadım şimdi daha çok yükseliyor. Açlığımda yükselmeye başladı demekki bi bildiği varmış. Bügünde simit yerine poğaça yedim sabah 149 çıktı yani diyet şart ama bende diyet depresyona neden oluyor
vallahi ben hiç duymadım canım neymişki?Arkadaşlar günaydın herkese. 26+0 da kontrole gittik ve doktor sadece kontrol amaçlı bize FETAL EKO yaptırmamızı söyledi. herhangi bir aksilik görmedi ancak önlem amaçlı istedi. Randevumu aldım yaptıracağım, ancak sizlerden yaptıranlar varmı, ne kadar gerekli kafam karıştır doğrusu. Bir arkadaşım yaptırdı, doktor Doğumdan 10 gün sonra tekrar yaptırmalısın demiş. Özel hastanelerin para tuzaklarından birisi dahamı diye sorguluyorum.
öğretmen arkadaşlar ikinci dönem ne zaman ayrılacaksınz izne bide nöbet tutuomusunz?? yönetmeliğe göre doğumdan 3 ay önce nöbet yazamıolarmış ama bu üç ay dediği hafta hesabı mı yoksa ay hesabı mı?? ay hesabı olursa 24.haftadan sonra tutmamak hafta hesabı olursa 28.haftan sonra tutmamak gerekio..bu konuda bilgisi olan yazabilir mi acaba??
öğretmen arkadaşlar ikinci dönem ne zaman ayrılacaksınz izne bide nöbet tutuomusunz?? yönetmeliğe göre doğumdan 3 ay önce nöbet yazamıolarmış ama bu üç ay dediği hafta hesabı mı yoksa ay hesabı mı?? ay hesabı olursa 24.haftadan sonra tutmamak hafta hesabı olursa 28.haftan sonra tutmamak gerekio..bu konuda bilgisi olan yazabilir mi acaba??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?