2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

Canım tehlikeli kasılmalar daha çok regl ağrısı sırasında hissettiğin sancı burulma tarzı bir his olur ya onun gibi... Rahminin tüm sınırlarından içeri doğru bir sıkısma daralma hissediyorsun.... Elin açıkken sonra yavas yavas yumruk haline getirip, yumrugunu sıkman gibi... Doğum yapan anneler doğru şfade edebiliyor muyum bilmiyorum????

Senin anlattıgından daha cok bebeğinn hareketi gibi geldi bana. O kasılan bölgeyi elinle hafifçe sevdiğinde gevşiyor ve yayılıyorsa bebişindir:) Bu ayda artık kendilerini sevdirmeye başlamış oluyorlar. Keyfi yerindeyse, sen karnını yumuşak yumuşak okşayınca bak nasıl yayılıp sana doğru uzanacak:)))

Eğer çok tereddütte kalıyorsan yaşadığının kasılma olup olmadığını anlamak için sıklaştığı bir zaman hemen hızlıca hastanede NST cihazı bağlat. Orada kasılmaların sıklığı şiddeti çıkıyor, yoksa da yok diyorlar. İçin rahat eder. Bu arada doktorum, şiddetli stres, aşırı yorgunluk ve ya eşle beraber olmanın 1-2 gün kasılmalara yol açabileceğini söylemişti.

Tamamdır canım çok teşekkür ederim,bana da yol gösterdi yazdıkların.northstarın doktoru çok acımasızmış sanırım,tabi herkesin değerine göre belki değerlendirme yapılıyodur.bi süre idare edicez artık.hamur işi ve tatlı olmasa da olur. :)

Kızlar günaydın:) dün sürekli takip ettiğim bir blog da emzirme ile ilgili bilgiler paylaşmış, ben yararlı buldum sizinle paylaşmak istedim. site adresi verilebiliyor mu? emin olamadığım için paylaşamadım.

•Anne sütünün içindeki koku, rahim sıvısının kokusu ile aynı. Böylece, bebek kendini yabancı hissetmiyor. Doğumdan sonra, anne parfüm, deodorant veya kokulu şampuanlarla yıkanmamalı ki bebek onun kokusunu tanısın. Eğer, ille yıkanmak istiyorsa sadece suyla yıkansın.
•Bebek, ne zaman doğarsa sütün içeriği ona göredir. Yani, erken doğan bir bebek için sütün içeriği daha hafif olur çünkü bebek ancak o kadarını sindirebilir.
•Gebeliğinizin 37. Haftasından itibaren memelerinizi emzirmeye hazırlamaya başlayabilirsiniz. Bunun için: Duşta, parmaklarınızı C gibi tutup kahverengi bölgeyi geri çekin ve meme ucunu dışarı doğru çıkarın. Böyle 2 dakika kadar tutun.
•Evde sütyenle gezmeyin. Meme uçlarınız giysilerinize sürterek biraz sertleşsin, alışsın.
•Vitamin E’den zengin olan bir krem kullanmaya başlayın. Shea Butter gibi. (Lansinoh’u hayvansal içeriğinden ötürü tavsiye etmedi).
•Duştan sonra sert havlularla kurulanın, hırpalamadan
•Eğer şimdiden sütünüz gelmeye başlamışsa, meme kalkanı kullanarak bu değerli sıvıyı kurtarabilirsiniz. Dünyanın en kaliteli kremidir.
•Doğumdan sonraki ilk 1 saat içinde emme refleksi ortaya çıkar. Bu refleks tam olarak ortaya çıkmadan, memeyi bebeğin ağzına vermeye çalışmayın. Bebek, hazır olduğunda dil hareketleri yapmaya başlar. Ağzıyla yalayarak, memeyi ıslatır. Kokuyu tanır. Bebeği yönlendirmeye gerek yoktur.
•Doğum başlayınca, hamilelik süresince bastırılan süt üretme hormonları serbest kalır.
•Kolostrum, sadece 1-2 yemek kaşığı kadar gelecektir çünkü bebeğin midesi sadece bir erik kadardır. Bu kadar az miktar ona yetecektir. Kolostrum, bebeğin ilk aşısıdır.
•Doğumdan itibaren bebek ağırlığının 10%unu kaybeder. 1-2 hafta içinde bu kilo geri gelecektir.
•Annedeki her antikor, süt ile bebeğe geçer.
•Endorfin anne sütünde bulunur. Bebeği, anne sütüne bağımlı yapar ve bebek huzurlu/mutlu olur.
Süt 3 aşamada gelir:
1.Kolostrum
2.Geçiş Sütü
3.Olgun Süt
Doğumdan itibaren çok emzirin ki geçiş sütü çabucak gelsin. Bu aşamada 2-3 saatte emzirmelisiniz. Eğer uyuyorsa, en geç 3 saat sonra uyandırın (Dikkat! Sadece geçiş sütü aşamasına gelinceye kadar bu geçerli). Bunun için, altını değiştirebilirsiniz. Yani, uyur durumda olmamalıdır ki güzelce emsin.
•Geçiş sütü 3-5 gün içinde gelecektir. Bu aşamada, göğüsler sertleşir, büyür ve ateş olabilir. Endişe etmeyin, bu ateş geçicidir.
•Olgun süt yaklaşık 10. Günden itibaren gelecektir.
•Pompaya ihtiyacınız olup olmayacağını doğumdan sonra karar verebilirsiniz.
•Bebeğe süt verirken, rejim yapmayın ki sütün kalitesi düşmesin. Hamileliğinizdeki gibi kaliteli ve sağlıklı beslenmeye devam.
•Emzirmeden sonra, memelerinizi hemen kapatmayın. En son gelen sütle 1-2 damla uçlarını ovun. Açık bırakın. 10 dakika kadar havalansın.
•Krem sürmeniz gerekiyorsa bu 10 dakikadan sonra sürün ve 10 dakika daha bekleyin. Vitamin E içeren doğal bir kremi, silmenize gerek yok.
•Emzirirken, her zaman bebek memeye gelmeli. Siz, bebeğe gitmeyin ki sırtınız ağrımasın.
•Mutlaka göbek göbeğe kavrayın ki bebek boynunu çevirmek zorunda kalmasın.
•Bebeğin elinden eldivenleri çıkarın ki, teninize dokunsun.
•Sütü emdikten sonra, emme refleksini tatmin etmek için bırakın biraz memede kalsın.
•Memede uyuyakalırsa, beslenmesi yarım kalmaması için ayaklarını, kulaklarını uyararak uyandırın ki memeye devam etsin.
•Memeyi, bebeğin ağzından çekmeyin. Küçük parmağınızla ağzını açarak kavramasını sonlandırın.
•Olgun süt evresinde artık herşeyi bebeğin kendi ritmine göre ayarlayabilirsiniz.
Eğer, memeleriniz sertleşirse bir kaç şey yapabilirsiniz:
•Ayva çekirdeklerini bir gece suda bekletin, oluşan jöleyi meme uçlarınıza sürün.
•Siyah çayın 1 dakika kadar demlenmiş yapraklarını bir bezle uygulayabilirsiniz.
•Soğuk yoğurt ile kompres yapabilirsiniz.
•Beyaz lahana yapraklarını haşlayıp, kompres yapabilirsiniz.
•Hassas memeyi dinlendirmek için, beslemeden sonra emme refleksi için diğer memeyi kullanın.
•Ateşiniz varsa, sirkeli kompres yapın. Bu durumda 3 gün kadar yatak istirahati iyi gelecektir.

canlarım sizlerle bir konuda tecrübemi paylaşmak istiyorum ben braunnun kulaktan ateş ölçerini almıştım oğlumda çok işime yaradı ama normal vucut ısısından biraz daha yüksek gösteriyor hep benim tavsiyem sizlere alından ateş ölçer alın o daha iyi hastanelerde hep ondan kullanılıyor ve kulaktan ölçerle arada 1 derece oynuyor benim oğlum küçükken ateşli havale geçirdi o yüzden benim elim kolum ateş ölçer ben diğerinide kullanırım eczanede satılan 2-3 liralıktan onlarda çok işe yarıyor

Arkadaşlar günaydın herkese. 26+0 da kontrole gittik ve doktor sadece kontrol amaçlı bize FETAL EKO yaptırmamızı söyledi. herhangi bir aksilik görmedi ancak önlem amaçlı istedi. Randevumu aldım yaptıracağım, ancak sizlerden yaptıranlar varmı, ne kadar gerekli kafam karıştır doğrusu. Bir arkadaşım yaptırdı, doktor Doğumdan 10 gün sonra tekrar yaptırmalısın demiş. Özel hastanelerin para tuzaklarından birisi dahamı diye sorguluyorum.

[LEFT[/LEFT]
Sen de yorulmuşsun canım aynen öyle taş gibi sertleşiyor yorulunca.

Kontrol amaçlı olarak fetal eko istendiğini duymamıştım. Detaylı ultrason yaptırmış mıydınız?

canım buradaki tatlı ve hamur işi kısmına büyük çarpı atarsak heralde önemli kısmı akıldan çıkmış olacak,senay60 ın diyetisyeni biraz daha ılımlı davranmış çünkü hamur işi ve tatlı dışında. Teşekkür ettim, Allahım hepimizin zamanında kucağımıza versin hayırlısıyla bebüklerimizi.

ben de de aynı batıl inanç var. 1. ye hiçbişey almamıştım neredeyse. mali durumlar da çok iyi değildi. ama 1-2 body bir battaniye aldım sanırım annem getirdi bir de 2 tane ablamın oğlu var ondan gelenleri annem utuledi. ama inanın çok telaş etmenize gerek yok en önemli olanları listeleyin. araba koltuğu(ana kucağı)-hastane çıkışları-annenin hastane kıyafetleri vs. sonra yavaş yavaş alırsınız. örneğin benim oğlan 2-3 hafta önden gitmeye başlayınca sizin bebek en az 4-4200 doğar dedi durdu dr. ama benim bebek erken gelip 2800 - 48 cm doğunca bir anda elimizde bir tek hastane çıkışları kaldı. ablamın bebeklerinin ilk aylar giydiklerini biz 3-4 ayda giydik.

Son düzenleme:

çok haklısın ve doğru söylüyorsun. Ben bi kaç bişi aldım aldıklarımın çoğu 3-6 ay sanki 10 kilo çocuk doğurcam:) ev alma durumumuz olduğundan fazla harcama da yapmak istemiyorum. Oturduğumuz ev küçük doğum yapmadan almak istiyoruz bakalım nasip:)paylaşımın için teşekkürler:)

Hayır detaylı ultrason yaptırmadım.

Detaylı utrason için haftanız gelmiş olmalı... Biz burada hep faydasından bahsettik. 2'li, 4'lü test yaptırmayan arkadaşlarımız, detaylı ultrasonu yaptırdılar. Direkt fetal eko istemesine ben bir anlam veremedim. Keşse sorsaydınız detaylı yapılmayacak mı diye?

Evet ya ama ben uymadım şimdi daha çok yükseliyor. Açlığımda yükselmeye başladı demekki bi bildiği varmış. Bügünde simit yerine poğaça yedim sabah 149 çıktı yani diyet şart ama bende diyet depresyona neden oluyor

herkese selam kızlar. kaç gündür yoktum.annemlere kaçamak yaptım.çok iyi geldi.çok özlemiştim onları..bugünde işlerim öyle yoğunduki ancak girebildim sayfaya.baya baya sohbetler olmuş hepsini okumam imkansız.umarım herkeste herşey yolundadır.bizdede şükür herşey yolunda.yavaş yavaş karnım büyüyo hafif bel ağrılarım var o kadar.artık tam bi hamile gibi duruyorum.annem ve ablamla birlikte bebeğimin bütün elbiselerini aldık.şükür alışverişimiz bitti.bi beşiği kaldı.bakalım onu nasıl yapacaz.elbiseleri yıkayıp ütüleyip kaldıracam ve artık doğum çantamı hazırlayacam.bundan sonra her an süprizlerle karşılaşabiliriz.hazırlıklı olmak gerek

öğretmen arkadaşlar ikinci dönem ne zaman ayrılacaksınz izne bide nöbet tutuomusunz?? yönetmeliğe göre doğumdan 3 ay önce nöbet yazamıolarmış ama bu üç ay dediği hafta hesabı mı yoksa ay hesabı mı?? ay hesabı olursa 24.haftadan sonra tutmamak hafta hesabı olursa 28.haftan sonra tutmamak gerekio..bu konuda bilgisi olan yazabilir mi acaba??

Merhaba kızlar uzun zamandır yazamıyordum buraya. Geçen hafta doktora gittim şeker yüklemem için tokluk şekerim 205 çıktı diyet listesi verdi ama sen bence başka bi araştırma hastanesine gitmen lazım dedi doktorum. belki hemen insilüne başlayabilirsin dedi. bende gitmedem çünkü çok moralim bozuldu benim gibi şeker sorunu yaşayan arkadaşlar var mı ?

vallahi ben hiç duymadım canım neymişki?

Ben de öğretmenim. İlk donem nöbet tuttum. Okullar tekrar açıldığında 24. Haftada olucam, okul idaresinden bana söylenen 24 haftalık gebe nöbet tutamaz diye doktordan alınan rapor nöbetten düşmek icin yeterli. Yönetmelikleri son 3 ay kala ifadesi yoruma acik aslında ama 28. Haftayı bekleten idare pek olmuyor. 24ü bile beklemeden hamile öğretmene anlayış gösteren okullar biliyorum. Ben okullar açılmadan rapor alıcam, bir terslik çıkacağını sanmıyorum. Bunu okulla görüş bence, çünkü son haftalarda bile nöbet beni zorlamaya başlamıştı iyice. 28. Haftayı beklemek zor.

Ben 24. Haftadan sonra yazdırmadım. Rapor fln da almadım idareyle konuştum tamam dedi. İzne de son 1 ay kala ayrılmayı düşünüyorum.36. Haftada yani. Benim doğumum Mayıs'ın ilk haftası Nisan'ın ilk haftası bırakcam inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…