2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

benzer şeyleri yaşıyoruz canım. bizimkiler de öyle. benim ailem bebeğin odasını herşeyini yapacaklar, kıyafetler vs. akrabalarım bile koli göndermişler aklıma gelmeyecek şeyler alınmış. diğer taraftan hiçbir şey yok. puseti zor hallettiler o da direne direne. doğum için vereceğimiz parayı zor koyduk kenara. allah yardımcımız olsun ne diyeyim. bebek bonusuyla gelirmiş diye bir reklam var ya, onu düşünmeye çalışıyorum hep

Canım çoook teşekkür,harikulade bi liste Teşekkür..

Merak ettim peki eşine hiç söyledin mi konuştunmu kırıldığını falan

kızlar bu arada diyetteki meyveleri sakın abartmayın tartarak yiyorum ben elma 100 gr bir porsiyon ufacık bir elma yani 1/4 ayva bir porsiyon mesela portakal ın yarısı 1 porsiyon gibi

Merak ettim peki eşine hiç söyledin mi konuştunmu kırıldığını falan

konuşuyoruz sürekli o da farkında ama ne desin işte üzülüyor. onun da kendini ezik hissetmesini istemiyorum. kafaya takma diyor bana ama o da takıyor farkındayım, bana belli etmemeye çalışıyor. hayatımızın en heyecanlı mutlu olmamız gereken günlerde canımızı sıktığımız konuya bak. asıl merak ettiğim doğumdan sonrası. bebeğe ve anneye takı alınır bizde. onun da ezikliğini yaşatacaklar eşime diye üzülüyorum.

Evet tabii, detaylı ultrasonu da aynı sebeple yapıyorlar. Ekodaki gibi ama bu sefer tüm hayati organlara bakıyorlar. Ekoda dakalbiyle ilgili detaylı inceleme var. Hayırlısı olsun, inşallah neye karar verirseniz verin güzel sonuçlar alırsınız.

Kızlar malesef aile sorunlarını ben çok önceden yaşadım hem de kendi ailemden eşimle 6 yıl flörtten sonra evlenmeye karar verdik (okulumuz ve eşimin askerliğini bekledik) eşim izmir ben ise istanbuldaydım. İstemeye gelecekleri zaman ailem önce tanışalım dedi (6 senedir neyi tanıyamamışlar anlamadım) ben ise tek sefer de tanışma, nişan işlemi bitsin istiyordum çünkü gel gitler ve en yakım babam yerine koyduğum insanlar (annem babam ayrı) müthiş provakatör performanslarını gösterip evlenene kadar hayatı cehennem ettiler. Annemi gaza getirmeler... benim ailem beni istemeye gelecekleri günden bigün önce pikniğe gidip eğlendiler (evde hazırlıkmış filan umurlarında değildi) çok afedersiniz piç gibi ortada kaldım yemekti hazırlıktı, temizlikti hepsini kendim yaptım. İstemeye geldikleri gün kapıyı bile ben açıp karşıladım. Hepsinde surat bi karıştı sonuç mu bu olaylardan sonra depresyona girdim sağlıklı hayatı benimseyen ben sigaraya başladım ve annemde dahil hiçkimse ile konuşmadım. Eşim istanbulda iş buldu ev tuttuk kredi çekip evlendik. Tabi ailemle yaşadığım durumlarımı eşime anlatmadım içimde kaldı. hepsini eşimle ikimiz yaptık eşimin ailesinin durumu çok iyi değildi daha yeni abisini evlendirmişler kredi ödüyorlardı.Hiçbirşey istemedim. Bu arada düğünüm herşeyim güzel geçti yorulmuştum ama hepsinin üstünden geldim. Kendi tarafımda para konusunu da arabamı satıp hallettim. Tabi evlendikten sonra da sorunlar devam etti bu sefer 6 yıldır tanıdığım eşimle ego savaşları başladı neyse son durumum ailemin istemediği eşim şu an herkesi bir numaralı damadı:) ego savaşlarımız bitti çok şükür gayet iyiyiz:) ama hiçkimseden hiçbir beklentim yok bütün beklenti ve en ufak yardım istediğimde sağlam bir kazık yedim ailemden eşimin ailesine gelince k.pederin k.validem müthiş insanlar ama uzak oldukları için bide bağ bahçe ve zeytinleri var bırakıp gelemiyorlar. çok uzattım yazınca biran yaşadıklarım geldi ellerim titriyor ama çok şükür hepsi bitti:)

herkestemi aynı durum var şaşırdım.benimde annemler pervane oluyor etrafımda diyebilrim.eşimin ailesinden tık yok.ilk bebeğimde sallana sallana geldiler iç bir şeyimize yardım etmediler üstelik eşimde bende işsizdik maddi anlamda çok zor durumdaydık bebeğimin tüm ihtiyaçlarını nerdeyse benim ailem karşıladı ki onlarda iki emekli insani sonuçta.bide buna rağmen aylarca gelir yüzlü yüzlü kalırlar.şimdide doğumu bekliyorlarmış yine gelecekler başıma ve zehir edecekler bana hayatı biliyorum üstelik hiç bir yardımlarıda yok.hatta ve hatta ben işten atıldığımda nerdeyse benden çok üzüldüler ya ama atıldığıma değil oğulları tek başına nasıl idare edecek diye.tekrar şans eseri işe girince kayınvalidem iyi oldu iyi dedi.sen alışkınsın çalış dedi bana çok zoruma gitti.elbette çalışayımda laf icabı doğumdan sonra çalışsan deseyd keşke.benim annemim babamın içi gidiyor hergün arar sorarlar sağlığımı işe başladım diye üzüldüler.neyse uzatmadan çok kırılıyorum ben de.eskiden tam tersiymişte bu zamnda böyle galiba.

Ahh ahh kızlar benm kendi ailem beşiği bile almıyor ben diyorum beşik kız tarafına ait diyede gene seslerini çıkartmıyorlar düşünün yani :) aman en güzeli takmamak ve minnet etmemek

ah kızlar ahh el adama acımıyor,bende karınca misali ufak ufak tamamladım alacaklarımı, kıyamıyorum annemlere onlarada yazık öbürleri el gibi gelsin ben neden aileme yükleneyimki valla bebek bezine kadar aldım,doğuma yakın Allah ımın izniyle bir kutu da mama alırım çünkü bir ihtiyaç durumunda herkess birbirinin gözüne bakıyor iş babacığıma düşüyor salakmıyım hala bu yaşta çalışıyor benim babam tek tek ufak ufak aldım eşim dalga geçiyor hastane çantanı da hazırladın bune acele diye amannnn bilmiyorki neler geçiyor içimden ama hep dua ediyorum güzel bir mesleğim var rabbim de sağlık versin kendim yaparım herşeyi,Allah helal kazanç yolunda kulunu yorgun görmeyi severmiş, ben yeterince yoruluyorum vallaaa AMA ONLARDA AVUCUNU YALAR ONLARIN BANA İHTİYACI OLDUĞUNDA BENDE KILIMI KIPIRDATMAM

ofertacım bende ters sorun var kendi ailem şimdi ilgileniyorlar ama ben istemiyorum geçmişteki yaşadıklarımdan dolayı. Artık beklentimde yok ve inanın yaşadıklarımı normal hayatta kimse ile paylaşamıyorum insanlar o kadar çok değişmişki iç dışı başka çalışıyor. Burda hiçbirimizi tanımıyoruz ama her sorunumuzu paylaşıp beraber sevinip, üzülüyoruz. Ama gel yüz yüze görüştüğüm insanları anlamıyorum o kadar fesat olmuşlarki negatif enerji aldıklarımdan anında ilişkimi kesiyorum ve burda sizlerle paylaşmaktan inanılmaz mutluyum.

ben bana yapmadıklarına hiç üzülmüyorum inanın. kendi maaşım da yeter ailem de destek olur,ama ev aldık tek maaşlıyız resmen. eşimle yıllarca işinden dolayı ne sıkıntılar çektik yanımda olduğuna şükrediyorum sadece. ben kendi oğullarına ettiklerine inanamıyorum. eşime üzülüyorum. bir de kardeşi var ama ona böyle davranmıyorlar. oğlumuz olacak allahın izniyle düşünemiyorum bile onu üzdüğümü, ayırdığımı, diğer evladım olursa onu kayırdığımı.sıkıntı çektiğini bile bile kendim refah içinde nasıl yaşarım aklım almıyor. şimdiden nelerden nasıl kısarım da bebeğimin ihtiyaçları için biriktiririm diye düşünüyorum.
hepimizde benzer dertler var sanırım. doğum yaklaştıkça iyice doluyoruz.

bende annemlere çok üzülüyorum benim babam 70 yaşında ve hala çalışıyor bu yaşta valla bende babamın kızıyım allah sağlık versinde ben çalışır yaparım herşeyimi.valla bende annemlere yükenmek istemiyorum kıyamıyorum ama yinede alıyor yapıyorlar.

burda paylaşmak çok rahatlatıyor kimse kimseye karşı artniyetli değil.bende çok mutluyum burda olmaktan.

benimde eşimin abisi var ve özel bir bankada müdür durumu bizde kat kat iyi.yani ikimizin maaşı onun kadar değildir eşimle.buna rağmen eşini çalıştırmaz her dediğini yapar artı katınvalidemlerde onun gözünün içine bakarlar.para yardımı bile yapıyorlar sanki saklı kalacak gibi.bide ben hamle hamile çalışırken alışıksın sen diyorlar utanmadan.ben en baştanda değersiz geldim bu aileye çnkü annemler hep öne attı kendini maddi açıdan ben üzülmeyeyim diye herşeyimi yaptılar kayınvalidemlerinde işine geldi açıkcası.eltim ise kaçarak gelmiş bu aileye o kadar değerliki anlatamam bir dediğini iki etmezler.neyse her koyun kendi bacağından asılır ama gelipte yüzlü yüzlü aylarca bizde kalıyorlar ya ona sinir oluyorum ben.

aynı hikayeler hep oferta. sinir olduğumuzla kalıyoruz.bizde de ne olsa siz iki maaşsınız diyorlar. bu bir tercihtir neticede, çalışmayıp evde olmayı da seçebilir tek maaş olabilirdim. bu halime kalkıp işe geldiğim için çift maaşız. benim ailem de iyi alıştırdı evlenirken ev alırken araba alırken...nasılsa sahip çıkan var diye düşündüklerinden heralde.

en iyisi düşünmemek yoksa hepten sinir oluyorum ben.aynen tercihimizi çalışmaktan üretmekten yana kullandığımız içinmi bu kadar değersiz oluyoruz acaba.neyse ben evlatlarım için çalışıyorum bu kadar yorulmam onlar için sonuçta.

valla kızlar okuyunca farkettim cidden herkeste aynı durum var kayınvalidem (ki kendisini pek bi severim o da bana bayılır ya hani(!)) hiç bir şeye özenmiyor ama annemle babam deli divane oldular illa ki yapıcaz diye diye çilekten bebek odasına bebeğin kıyafetlerine pusetine kadar aldılar.. Kaynanamdan hala TIK yok valla sinirlerim bozuluyor!!

Bizdede bişey takılır mutlaka bu bir ince düşüncedir. Ama ben hiç beklemiyorum ve takacaklarıbı sanmıyorum. Daha bizden bebeğe takılanları falan istemezlerse iyi diyorum :) sinirden gülmek

kızlar okudukça hak veriyorum size aynı şeyleri yaşıyorum ve üstelik utanıyorum artık ailem bu kadar şey yaparken eşimin ailesinin yapmaması.. ayıp oluyor.. ama herkes yaptığının karşılığını alır diye düşünüyorum.. düğünde de bişey yapmadılar ki şimdi ne bekliyorum.. tek dertleri biz çift maaşız.. hatta evililiğimizin ilk aylarında bizden para istemişlerdi çok garibime gitmişti ne hakları varsa.. eşim alıştırmış bekarken para göndermiş kredilerini kapatmış vs vs olunca hak buldular.. ben de hayır dedim resti çektim eşime yaklaşık 9 10 ay snr sustular.. amaan canım sıkıldı bak şimdi ben başka bişi sormak için girmiştim foruma

ah ah bütün herkeste durumlar aynı baksanıza benim kayınvalidem de devamlı bize siz iki kişi çalışıyorsunuz sizde para çok siz paraları napıyorsunuz diye laf sokup duruyor kaldı ki biz 2 kişi çalışıyoruz onlar 3 kişi eve emekliyle beraber 4 maaş giriyor ama yine de biz onlara yardım ediyoruz. benim bebeğime henüz sadece bir atlet ve kilot aldı annem ise hastanede giyeceğim pijama takımlarıma kadar almış ki kayınvalidemlere göre durumu hiç yok. bizde bir de en sinir bozucu durum devamlı daha erken birşey almayın yapmayın hazırlanmayın diye söylenmeleri en son çıldırıp eşime söyledim ben her seferinde bebeğime birşey olacakmış gibi konuşmalarından sıkıldım diye Allahtan o uyarmış konuşmuş ki artık birşey diyemiyor. biz eşimle kendi bütçemizi ayırdık bir ay sonra inşallah toplu bir alışverişe çıkıp herşeyi alacağız hiç birşey istemiyorum kimseden az olsun sağlığımız olsun yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…