Merhaba kızlar uzun zamandır yazamıyordum buraya. Geçen hafta doktora gittim şeker yüklemem için tokluk şekerim 205 çıktıdiyet listesi verdi ama sen bence başka bi araştırma hastanesine gitmen lazım dedi doktorum. belki hemen insilüne başlayabilirsin dedi. bende gitmedem çünkü çok moralim bozuldu benim gibi şeker sorunu yaşayan arkadaşlar var mı ?
öğretmen arkadaşlar ikinci dönem ne zaman ayrılacaksınz izne bide nöbet tutuomusunz?? yönetmeliğe göre doğumdan 3 ay önce nöbet yazamıolarmış ama bu üç ay dediği hafta hesabı mı yoksa ay hesabı mı?? ay hesabı olursa 24.haftadan sonra tutmamak hafta hesabı olursa 28.haftan sonra tutmamak gerekio..bu konuda bilgisi olan yazabilir mi acaba??
öğretmen arkadaşlar ikinci dönem ne zaman ayrılacaksınz izne bide nöbet tutuomusunz?? yönetmeliğe göre doğumdan 3 ay önce nöbet yazamıolarmış ama bu üç ay dediği hafta hesabı mı yoksa ay hesabı mı?? ay hesabı olursa 24.haftadan sonra tutmamak hafta hesabı olursa 28.haftan sonra tutmamak gerekio..bu konuda bilgisi olan yazabilir mi acaba??
Ben de öğretmenim. İlk donem nöbet tuttum. Okullar tekrar açıldığında 24. Haftada olucam, okul idaresinden bana söylenen 24 haftalık gebe nöbet tutamaz diye doktordan alınan rapor nöbetten düşmek icin yeterli. Yönetmelikleri son 3 ay kala ifadesi yoruma acik aslında ama 28. Haftayı bekleten idare pek olmuyor. 24ü bile beklemeden hamile öğretmene anlayış gösteren okullar biliyorum. Ben okullar açılmadan rapor alıcam, bir terslik çıkacağını sanmıyorum. Bunu okulla görüş bence, çünkü son haftalarda bile nöbet beni zorlamaya başlamıştı iyice. 28. Haftayı beklemek zor.
Ben 24. Haftadan sonra yazdırmadım. Rapor fln da almadım idareyle konuştum tamam dedi. İzne de son 1 ay kala ayrılmayı düşünüyorum.36. Haftada yani. Benim doğumum Mayıs'ın ilk haftası Nisan'ın ilk haftası bırakcam inşallah..
Cnm ben ikinci döneme 24.haftamı geçmiş olrak başlayacağım nöbet yazmazlar diye düşünüyorum tabi önceden bi kez dahs dürterim heralde haftam doldu diyebenim araştırdığım kadarıyla hep 24. Hafta yazıyor hep.
O iki ucu b.klu degnek. Yani bebegin uyumasi icinbazi ritueller olusturuyorsun karanlik oda, ozel kiyafet, emzirme gibi. Bunlari yapinca cocuk hic sorunsuz tik diye uyuyor, sallamiyorsun, zorlamiyorsun vs. Ama bunlara alisinca istiyor. Ama bu duzenegi çin de de kursan uyur. İnsallah sen aydinlik ortamlar da da uyumayi ogretirsin. Kolay olur her ortamda uyutman.
Detaylı utrason için haftanız gelmiş olmalı... Biz burada hep faydasından bahsettik. 2'li, 4'lü test yaptırmayan arkadaşlarımız, detaylı ultrasonu yaptırdılar. Direkt fetal eko istemesine ben bir anlam veremedim. Keşse sorsaydınız detaylı yapılmayacak mı diye?
canım ben aldıklarımı ve alacaklarımı markasına göre listeledim, istersen özelden yazayım reklama girer diye yazamadım buraya. markalarını silmeye de üşendim
hepinize teşekkür ederm arkadaşlar okul açıldığında bende 24ü geçmiş oluorum zaten benm müdürüm biras gıcık olduğu için tedirginim açıkcası haftaya bi okula gitmek lazm öleyse en azından başlamadan konuşalm rapor falan isterse bide...benm doğumum 17 mayısa denk gelio tabi önce mi olur sonra bilinmez 32.haftayı doldurunca izne ayrılmayı düşünüorum yani zaten mayısa denk geldiği için doğum sonrasına aktaracak bi durumumuz olmuo son dönemleri rahat rahat evde geçireym diorum...son bi sorum daha :)) doğum izninde artma olmadı di mi hala 8+8 ??
Canım tehlikeli kasılmalar daha çok regl ağrısı sırasında hissettiğin sancı burulma tarzı bir his olur ya onun gibi... Rahminin tüm sınırlarından içeri doğru bir sıkısma daralma hissediyorsun.... Elin açıkken sonra yavas yavas yumruk haline getirip, yumrugunu sıkman gibi... Doğum yapan anneler doğru şfade edebiliyor muyum bilmiyorum????
Senin anlattıgından daha cok bebeğinn hareketi gibi geldi bana. O kasılan bölgeyi elinle hafifçe sevdiğinde gevşiyor ve yayılıyorsa bebişindir:) Bu ayda artık kendilerini sevdirmeye başlamış oluyorlar. Keyfi yerindeyse, sen karnını yumuşak yumuşak okşayınca bak nasıl yayılıp sana doğru uzanacak:)))
Eğer çok tereddütte kalıyorsan yaşadığının kasılma olup olmadığını anlamak için sıklaştığı bir zaman hemen hızlıca hastanede NST cihazı bağlat. Orada kasılmaların sıklığı şiddeti çıkıyor, yoksa da yok diyorlar. İçin rahat eder. Bu arada doktorum, şiddetli stres, aşırı yorgunluk ve ya eşle beraber olmanın 1-2 gün kasılmalara yol açabileceğini söylemişti.
Teşekkür ederim canımgünaydın kızlar,
hamilelik depresyonu mudur tembellik midir anlamadım ama bende de var. gerginim,uykuluyum hep takacak bir şey buluyorum. maddi sıkıntıları düşünüyorum sürekli. düşündükçe ailelere kızıyorum.işe gelmek de istemiyorum artık yol çok sarsıyor sabah akşam birer saat gidiyorum. insanlar çok düşüncesiz asansörde kuyrukta hep sıkıştırılmaktan karnıma çarpacaklar endişesi taşımaktan bıktım. hayırlısıyla doğsunlar da yavrularımız sağlıkla...
gönderiyorum hemen
kızlar bunlar benim aldığım ya da almayı planladığım şeyler. hastane çıkışı hariç sayısı vs yazmadım herkese hediye gelebiliyor ya da önceki çocuğundan kalanlar olabiliyor. ben lazım olanları internette bir site var en ucuz fiyatı veren, oradan araştırıyorum piyasadaki fiyatlara da bakıyorum hangisi uygunsa oradan alıyorum yavaş yavaş. unuttuklarım olabilir tecrübeli annelerden yardımlarını bekliyorum. hepimize keyifli alışverişler
1 tane 10lu hastane çıkışı
2 tane 5li hastane çıkışı
ağız mendilleri
ahşap beşik
alt açma seti
Süt Pompası ( Çiftli )
ana kucağı
anne çantası
ateşölçer kulaktan
ayakkabı
battaniye 5 tane polar-triko-penye
bebe yağı
bebek arabası
bebek yan yatma yastığı
biberon cam
çoraplar
dalin alt açma pedi 10lu
emzik yenidoğan
dönence
Bebek Çamaşır Deterjanı
havlu içine koymak için tülbent
ıslak mendil
kısa kollu badiler boy boy
göğüs pedi
göğüs ucu kremi(32.haftadan itibaren kullanılacak)
süt saklama poşetleri
vucüt temizleme jeli yıkanma gerektirmeyen
önlükler (hazneli olanlardan da olmalı)
patikler yumuşak-kadife olanlardan
patikli tek altlar 0-3 ay
pijama takımları
pişik kremi
sabun
şampuan
tulumlar boy boy
Islak Pamuk Mendil
penye yelekler
örme hırka ve yelekler
bebek külodu
Emzirme Sütyeni
göğüs ucu koruyucu
Bebek Bezi
Küvet Ayağı
Giderli Banyo Küveti
bebek bakım seti (tırnak makası,fırça,burun aspiratörü vs)
havlu yumuşak bambu
biberon Temizleme Fırçası
Dijital Bebek İzleme Cihazı (kameralı olanlar çok işe yarıyormuş)
Banyo ve Oda Termometresi
doğal banyo süngeri (yamuk şekillilerden olmalı)
bebek şekerleri, kapı süsü, lohusa şerbeti ve takımı,takı yastığı (havuzluhandan)
lohusa pijama takımı, gecelik, terlik, lohusa tacı, hasta pedi
pamuk mendil
uyku seti
nevresim takımı
perde
halı
oda lambası
büyüyebilen karyola
3 kapılı gardrop
(şifonyer benim var o yüzden listeye eklemedim,ihtiyaç varsa alınmalı)
kızlar bunlar benim aldığım ya da almayı planladığım şeyler. hastane çıkışı hariç sayısı vs yazmadım herkese hediye gelebiliyor ya da önceki çocuğundan kalanlar olabiliyor. ben lazım olanları internette bir site var en ucuz fiyatı veren, oradan araştırıyorum piyasadaki fiyatlara da bakıyorum hangisi uygunsa oradan alıyorum yavaş yavaş. unuttuklarım olabilir tecrübeli annelerden yardımlarını bekliyorum. hepimize keyifli alışverişler
1 tane 10lu hastane çıkışı
2 tane 5li hastane çıkışı
ağız mendilleri
ahşap beşik
alt açma seti
Süt Pompası ( Çiftli )
ana kucağı
anne çantası
ateşölçer kulaktan
ayakkabı
battaniye 5 tane polar-triko-penye
bebe yağı
bebek arabası
bebek yan yatma yastığı
biberon cam
çoraplar
dalin alt açma pedi 10lu
emzik yenidoğan
dönence
Bebek Çamaşır Deterjanı
havlu içine koymak için tülbent
ıslak mendil
kısa kollu badiler boy boy
göğüs pedi
göğüs ucu kremi(32.haftadan itibaren kullanılacak)
süt saklama poşetleri
vucüt temizleme jeli yıkanma gerektirmeyen
önlükler (hazneli olanlardan da olmalı)
patikler yumuşak-kadife olanlardan
patikli tek altlar 0-3 ay
pijama takımları
pişik kremi
sabun
şampuan
tulumlar boy boy
Islak Pamuk Mendil
penye yelekler
örme hırka ve yelekler
bebek külodu
Emzirme Sütyeni
göğüs ucu koruyucu
Bebek Bezi
Küvet Ayağı
Giderli Banyo Küveti
bebek bakım seti (tırnak makası,fırça,burun aspiratörü vs)
havlu yumuşak bambu
biberon Temizleme Fırçası
Dijital Bebek İzleme Cihazı (kameralı olanlar çok işe yarıyormuş)
Banyo ve Oda Termometresi
doğal banyo süngeri (yamuk şekillilerden olmalı)
bebek şekerleri, kapı süsü, lohusa şerbeti ve takımı,takı yastığı (havuzluhandan)
lohusa pijama takımı, gecelik, terlik, lohusa tacı, hasta pedi
pamuk mendil
uyku seti
nevresim takımı
perde
halı
oda lambası
büyüyebilen karyola
3 kapılı gardrop
(şifonyer benim var o yüzden listeye eklemedim,ihtiyaç varsa alınmalı)
Günaydın canım, benim eşimde erken almayalım dedi. eeee dedim son aylarda hareket edip gezemem ben, o zaman gider ben alırım dedi. (eşimle zevk konusunda inanılmaz zıttız:) o nerde çingene renkler cafcaflı şeyler var onu alır) İş bize düşüyor anlıycan sen kendin bişiler al eşine göster belki heveslenir yada sakla duruma göre. Doğunca nasıl alınacak bebekle mi ilgilenecekksin gelen gidenle mi? yada alınmamış eksikleri ile mi? İçine atma otur konuş eşinle inan bu şekilde bekleyip intikam düşünmek hiçbirşey kazandırmıyor olan bize oluyor malesef
kızlar isterseniz listemi yazabilirim..
Merhaba kızlar uzun zamandır yazamıyordum buraya. Geçen hafta doktora gittim şeker yüklemem için tokluk şekerim 205 çıktıdiyet listesi verdi ama sen bence başka bi araştırma hastanesine gitmen lazım dedi doktorum. belki hemen insilüne başlayabilirsin dedi. bende gitmedem çünkü çok moralim bozuldu benim gibi şeker sorunu yaşayan arkadaşlar var mı ?
intikam değil canım olacak şeyler bunlar. daha bu sabah konuştum sesi çıkmıyor bana kalırsa anne babadan bekliyor herşeyi. geçenlerde hastane çıkışı bebek mağazasına gittik puset arabaları beğenmiştim bana '' oğluşumun dedesine aldır bunları '' dedi . nerde birşey görsem almaz var yok dedesi alır dedesi alır başka bir bildiği yok.. hepsi seviniyor üstüme düşüyolar ama bebeğin şusu busu meselesi açıldığında kimseninde umursadığı yok. yemin ederim çalışıyor olsam elimde 5 kuruş olsa sadece bebeğim için harcardım
Yazar mısın canım ama lütfen makul bi liste olsunya KIZLAR ben resmen depresyondayım hemde istediğim herşeyi yiyemediğim için okadar mutsuzumki
Sağol canım senin listen biraz insancılmış yine :)azıcık değiştirip bunu uygulayabilirim :)sabah 7
2 kibrit kutusu kadar az yağlı beyaz peynir yada 1 peynir+1 haşlama yumurta (ben peynirde kısıtlama yapmıyorum)
3-4 adet zeytin
1 porsiyon meyve (bunu atlıyorum ben)
söğüş yağsız domates salatalık (hormonlu diye yemiyorum)
kuşluk 10:00 (birlikte yenecek)
1 porsiyon meyve
1 su bardağı süt yada yoğurt
2 adet kepekli galeta
öğle 12
1 kase çorba
1 porsiyon ana yemek (susuz)
4 yemek kaşığı bulgur pilavı veya makarna
1/2 su bardağı kadar yoğurt
2 ince dilim kepek ekmeği
yağsız salata
ikindi 15(birlikte yenecek)
2 porsiyon meyve
2 adet kepekli galeta
akşam 18
8 yemek kaşığı sebze yemeği
1 kase çorba
6 yemek kaşığı pilav veya makarna
1/2 su bardağı kadar yoğurt
2 ince dilim kepek ekmeği
yağsız salata
gece yatmadan 2 saat önce 21:00
2 porsiyon meyve
2 adet kepekli galeta
kızlar isterseniz listemi yazabilirim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?