2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

Canım ben evleneli daha iki sene olduğu için ve ilk bebeğim olduğu için daha yeni yeni tanıyorum. Ama üzülüyorum işte. Biz evlenincede borçları ödemek için bütün altınlarımı sattım ben geçenlerde çok borcumuz var diye son kalan kelepçe bileziğimi set takımımı ve künyemi yok pahasına sattım altın olarak bi Alyans bii tek taşım kaldı. Ve hiç birşey yapmıyorlar bize hiç yardımcı olmuyorlar. Eşim kendi işini yaptığı için para kazanamıyor beş kuruş parası olmuyor. Ve bunu biliyorlar. Bebeğime aldığım herşeyi benim aldığımı bunun yanında ev yemek alışverişini benim yaptığımı vede hersey 1300 lira kredi ödediğimi biliyorlar. Bu ne düşüncesizlik. Üstelik kayınvalidemde kayınpederinde emekli ve şuan ayrıyeten ikiside çalışıyor. Okadar gücüme gidiyormuş sadece evlerinde oturuyoruz işte.

Şimdi size soruyorum bunlar kafamın içinde dolaşıp kafayı yerken siz bnm yerimde olsanız eşinizde konuşur muydunuz annemler neden böyle yapıyor diye?:44:

Ağır olan ne aslında biliyor musun kayınvalidem 4-5 aylık evliyken bana gelip onun için 7000 tl kredi çekmemi istedi çektim verdim sadece 2 ay ödedi ve sonra lafını bile açmadı sanki salak yerine koyar gibi ben safım sanki ya farkında değilim ben ödedim bitirdim kredisini ve halada sormuyo ne oldu o kredi diye. Şimdi bebek var ve bir kere olsun sormadılar ya bişeye ihtiyacın var mı diye.

bence konuş konuşmadan çözülmüyor çünkü ben de para isteme muhabbetini konuşarak çözdüm.. Allah yardımcımız olsun..

Canım, burada az çok nasıl şartlarda yoğun çalıştığını okuduk. Sen böyle çaba sarfederken eşinin ailesinden hiç destek görmemen çok üzücü....Ben çok üzüldüm yazdıklarına... Ben de sana birşeyler yazmak istedim lakin bizde de durum tam tersi... Eşimin ailesi her konuda bizimle çok ilgilidir, gerekirse maddi-manevi destek olurlar. Açıkçası ihtiyacımız yok ama sürekli olarak arkamızda olduklarını hissettirirler. Bir evladımız var, herşeyimiz sizin derler.
Geçenlerde oğlumun tahlil sonuçlarının çıkacağı gün, kalkıp bana geldiler sırf destek olabilmek için...

Gelgelelim benim aileme... Anne babam ayrı ve başkalarıyla evliler. Babam herşeyini yeni eşine bırakma, onu mağdur etmeme derdinde. Annem ise bizi pek fazla arayıp sormaz, sık gelmez. Doğumumun ne zaman olduğunu bile bugün öğrendi?!??

Kayınvalidemle ise, kızıma bir sürü şeyler aldık, oğluma zaten her gelişlerinde hediyeler getiriler. Ben bizimkilerle fazla görüşmediğim için dolayısıyla onlarda böyle bir durum da yok. Olsa da kıyas yapmak mumkun değil, bir tarafı her hafta görüyorum diğerlerini yılda birkaç kere...

Şimdi ben sana, eşinin yerinde olan kişi olarak ne hissettiğimi söyleyeyim. O kadar kırık, buruk, mahçup durumdayım ki... Hiç belli etmesem de olan biteni herşeyi görüyorum, çok üzülüyorum ama ne yapayım? Onları değiştiremiyorum. Yıllardır hep böyle oldular, ben de artık kırılıp üzülmemek için onları ana baba gibi değil de, bir akraba, bir komşu gibi görmeye çalışıyorum. Eğer eşim bir tartışmada bana senin anne- baban şöyle böyle der yüzüme vurursa çok acı çekiyorum. Neden benim seçmediğim, değiştiremeyeceğim, elimden birşey gelmeyen bir durumla ilgili benim canımı acıtmak istiyorsun diyorum. Onların olamadıkları kişiler( anne-babalık kavramları) yuzunden ben neden suçlanıyorum diye düşünüyorum.

Bu konuda daha çoook konuşabilirim ama uzatmayayım:) Benim sana tavsiyem ortada aleni bir kötü niyet yoksa, (örneğin diğer kardeşe örtülü şekilde ya da alenen sürekli yardım yapılması, miras kaçırma vs gibi) eşine bunları anlatıp ta hiç üzme onu. O bunları görmez mi sanıyorsun kimbilir ne kadar utanıyor, üzülüyordur? Yüzüne vursan muhtemelen ya kavga edeceksiniz ya da eşin çok mahçup olup utanacak...Zor günleriniz olsa da, gönlünden kendiliğinden sizi düşünmeyen insanlardan bir hayır beklemeyin......Birbirinize daha sıkı sarılın. Dua edin, Allah yardımcınız olsun inşallah.

Bunu şimdi okudum. Durum ilk okuduumdan farklı olmuş ama canım. Sadece ilgilenmeme, yardım etmeme ise kendi hallerine bırak diyeceği ama... Borç isteme, ödememe en yapılmayacaklar listesinde yeni evlilere... Bundan sonra bu tür şeylere izin verme bari. Kusura bakma biz de sıkışığız diyip geç...

Haklısın aslında ya. Geçen gün çok üzüldüm eşimin kardeşi var erkek 24 yaşında bekar. Gitmiş kendisine Bot almış 2 tane işte eşime dediki abi beğendin mi yarın sanada bi tane alayım. (Eşim botlarını makineye atmış bi ara önleri yenmiş gibi olmuş botlarının ama onu giyiyor şuanda Bot'a falan para veremeyeceğimiz için) neyse eşimin ayakkabı numarasını sordu falan tabi annesinin kredi kararıyla alacak çalışmıyor çünkü. Eşimde ilk defa gerek yok demedi hoşuna gitti sanırım kıyafete hiç düşkün değildir ama ihtiyacı var biliyorum. Söyledi ayakkabı numarasını. Annesi ordan off saçmalara sezon bitti iş çıkarma şimdi dedi ve öyle bir şok oldumki ben ağlayacaktım innanki. Sanki üvey annesi eşimin. Ya bu insanlar bazı şeylerin farkında olduğumu bilsin istiyorum. Eşim gibi benide salak yerine koymasınlar. Bunuda eşimden başka kimseyle paylaşamam ki. İçim içimi yiyor

kızlar merhaba iş yerinde o kadar çok yoruluyorum ki eve gelince kendime gelemiyorum. korkuyorum bebeğime birsey olacak diye. son 3 ay kaldı ama benden de ömür gidiyor

ah canım sen 7000 e dua et bizim ne yaptığımızı bir bilsen küçük dilini yutarsın, ama ben şöyle dua ediyorum,rabbim benim olanı bana nasip et , gözü benim malımda olana değil benim malımı kendi malını dahi yemeyi nasip etme,şu saat oldu daha işteyim kız hasta, evde yemeğim yok, bakıcıdan alıcam bugün kontrolüm vardı oraya gittim sonra kızımı götürdüm sonra işe geldim wc ye gidemiyorum beyanname dönemi vs.vs. Allah hepimizin yardımcısı olsun biz geçim savaşı veriyoruz onlarla uğraşacak vaktimiz yok rabbim şerlerinden de korusun hepimizi

Çok üzüldüm eşin için. Zaten böyle ayrımlar yapılıyorsa iki evlat arasında inan ki taa çocukluktan beri yapılıyordur. Eşin için bir dökse neler anlatır kimbilir. Sen ona herşeyin farkında olduğunu açıklasan, ailesinin yaptıklarını anlatsan; bunu saldırı gibi algılayıp savunmaya geçebilir. Ya da senin de bunları kendiliğinden görmene memnun olup seninle paylaşmak onu rahatlatabiir, içini dökebilir. Eğer çok konuşmak istiyorsan, vereceği her iki tepkiye de hazırlıklı olup kendini ne söylerse söylesin üzmeyecek şekilde şartla bence. Şöyle söyleyeyim benim de dilim sürekli bana yapılan haksızlıkları anmaz, dile getirmem ama içimi açsan kalbimde şakır şakır kanayan bir yaradır. Eşin sana olumsuz tepki verse bile, hiçbir evlat ana babasının ona yaptıklarını da yapmadıklarını da unutmaz unutamaz.

Konuşup konuşmamak senin kararın tabii, inşallah konuşursunuz, eşin de sana içini döker ve siz bir adım daha yaklaşmış olursunuz birbirinize. Benim sana söyleyebileceğim konuşsanız da konuşmasanız da, bundan böyle eğer eşini saf yerine koyup kredi çektirmek, borç isteyip ödememek, kendilerine eşya aldırmak vs vs gibi şeyler yaptırırlarsa buna asla izin vermemen. Artık bir evladınız oluyor, siz de her konuda önce onu düşünmek zorundasınız. Eminim eşin bu konuda ailesinden yana dertli bir evlat olarak, kendi evladına karşı çok daha hassas olacaktır.

herkeste aynı durumlar var... biz evlenirken eşime hiç yardım etmediler herşeyi eşim tek başına yaptıki 7 erkek kardeşler en küçüğü 28 yaşında şu an hepsi birşeye el atsa evimiz bile olurdu şimdi neyse düğünden sonra başladılar takı istemeye bi kısmını onlar sattı bi kısmını biz borç için şuan sadece küpe ve alyansım var sonra hamile kaldım gene hiç bişey yapmadılar sadece oğlum 1 yaşına gelirken bi yelek ördürmüş oda düğmesi falan bile yok sen dikersin dedi gitti:))) annem tek başına babam olmadığı halde çabaladı örgüleri falan hep yaptı... şimdi gene hamileyim daha oğluma 1 çorap bile almadım gene ne soran var ne bişey yapan kii alıştım artık galiba o kadar içim yanmıyo ama eşime üzülüyorum bu ara doğru düzgün işte yok anca kira faturalar falan ne yapıyosun nasıl geçiniyosun diye soran yok geçen eşim hiç kimse ne soruyo ne bişey kendi kardeşlerim bile kalbim çok kırık dedi yatakta sohbet ediyoruz ondan gizli ben ağladı üzüldüm onun haline(( annemdende bişey bekleyemiyorum tek başına çalışıyo emeklisi yok üstelik kardeşimin eşide hamile aramızda 1 ay var onamı yapsın banamı geçen dedi bişeyler ördürcem adam arıyorum anne bana lazım değil beni düşünme dedim ne diyim kadına( neyse yeter bukadar gene canım sıkıldı... anlıycağınız kızlar yanlız değilsiniz hatta değiliiz çoğumuzda bu sorun var

Sevgili ogretmen arkadaslar 24 hafta dolunca nobet bitiyor.31 dolunca izne cikacagimi soyledi doktor.2. Donem icin benim 4 haftam kaliyor.mudur cocuklar bolunmesin diye rapor izin ayarlayalim dedi.eylulde bebis 3,5 aylik olacak.seneye 1. Donemi ucretsiz alicam.yani 1 sene ev hanimiyim diye dusunuyorum

((( çok üzüldüm yazdıklarına.. eşime bazen carladığım içinde kendimi suçlu hissettim şimdi.

Hayirli olsun masallah baya almissin.o sitenin adini yazabilir misin

Kizlar maddi konulardan bahsetmissiniz.dusununce cok sinirleniyorum.en iyisi beklentiye girmemek.

bugün işten sonra oğlumun saçlarını kestirmek için alışverişmerkezine gittik.eşimin işi dolayısıyla arabada bir sürü koli vardı bizde oğlumla bir köşeye sıkıştık yakın mesafe diye.neyse dıkış tepiş gittik işimizi hallettik yemek yedik filan derken yine eve dönerken oğlum mızmızlanıp sıkışıp kaldığımız koltukta karnıma sertçe yaslandı bir an engelleyemedim o an karnımda ve kasıklarımda acayip bir ağrı oldu ve ılık ılık bişey aktı gelene kadar kendimi zor tuttum.sonuçta oğlumda küçük onada kızamıyorum eve gelince bir baktım yine kanama olmuş.şu an bişey yok 10 dakikada bir bakıyorum.ağrımda kalmadı bebekte hareketli bir sorun yok gibi.ama anladımki artık hiç zorlanmamak lazım.allahım şu son 3.5 ayı bir bitirsek sorunsuz dua ediyorum sürekli.

yazılanları okudum sanırım bu aile problemleri hep ortak en iyisi başımızın çaresine bakmak .sıfır beklenti sonsuz mutluluk.

Allah yardimcin olsun insallah beklenen dogum tarihinde alabiliriz bebeklerimizi kucagimiza

Dün akşamdan beri midem yanıyor ve ağrıyor kızlar.. sanki alev almış bir taş var midemin yerinde.. bu haftalarda normal olduğu yazıyor nette, haftaya dr randevumda öneri almayı düşünüyorum drumdan inşaAllah

çok geçmiş olsun canım, dikkat et diyeceğim ama senin bir de oğlun var sana ihtiyacı olan, işin zor. elinden geldiğince dikkatli olmaya çalış. Rabbim korusun meleklerimizi. dua ediyorum hepimiz için.

ailevi sorunlar herkeste farklı boyutlarda var, anlatıp düşünüp canımı özellikle bu süreçte sıkmak istemiyorum. ne yapsan da insanlar değişmiyor. artık ben bu konularda çok katı oldum, kim ne yaparsa benden de o kadarını görür. kendimi de eşimi de üzmek yormak istemiyorum. herkes ettiğini bulur ya bu dünyada, yada ahirette. kızlar Allaha havale edin, en iyisi, ki elden de başka bir şey gelmyor.

Sevgili hamiş arkadaşlarım bende hamiş olarak uzaktan izlemekle olmuyor dedim aranıza katılmaya karar verdim.Şuan 26+2 haftalık hamişim hayırlısıyla inşallah mayısta kucağımıza alırız bebişlerimizi bu ara da bende 2. bebeğimi bekliyorum 12 sene sonra inşallah zorlanmıcaz.

bu kadar güzel anlatılırdı....
çok şeyler yazıp ta kalabalık etmeme gerek yok. dediklerine harfiyen katılıyorum...tek fark benim annem yok . ee tabii anne olmayınca babada olmuyo. ilk evladımda aynısını yaşadım (2. yi söylemiyorum bile) bende o karşı taraf olduğum için tüm samimiyetimle söylüyorum eşinize hiç yansıtmayın bırakın Allah bilsin... inanın çok daha ağır yaşıyolar olanları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…