herkestemi aynı durum var şaşırdım.benimde annemler pervane oluyor etrafımda diyebilrim.eşimin ailesinden tık yok.ilk bebeğimde sallana sallana geldiler iç bir şeyimize yardım etmediler üstelik eşimde bende işsizdik maddi anlamda çok zor durumdaydık bebeğimin tüm ihtiyaçlarını nerdeyse benim ailem karşıladı ki onlarda iki emekli insani sonuçta.bide buna rağmen aylarca gelir yüzlü yüzlü kalırlar.şimdide doğumu bekliyorlarmış yine gelecekler başıma ve zehir edecekler bana hayatı biliyorum üstelik hiç bir yardımlarıda yok.hatta ve hatta ben işten atıldığımda nerdeyse benden çok üzüldüler ya ama atıldığıma değil oğulları tek başına nasıl idare edecek diye.tekrar şans eseri işe girince kayınvalidem iyi oldu iyi dedi.sen alışkınsın çalış dedi bana çok zoruma gitti.elbette çalışayımda laf icabı doğumdan sonra çalışsan deseyd keşke.benim annemim babamın içi gidiyor hergün arar sorarlar sağlığımı işe başladım diye üzüldüler.neyse uzatmadan çok kırılıyorum ben de.eskiden tam tersiymişte bu zamnda böyle galiba.
ah kızlar ahh el adama acımıyor,bende karınca misali ufak ufak tamamladım alacaklarımı, kıyamıyorum annemlere onlarada yazık öbürleri el gibi gelsin ben neden aileme yükleneyimki valla bebek bezine kadar aldım,doğuma yakın Allah ımın izniyle bir kutu da mama alırım çünkü bir ihtiyaç durumunda herkess birbirinin gözüne bakıyor iş babacığıma düşüyor salakmıyım hala bu yaşta çalışıyor benim babam tek tek ufak ufak aldım eşim dalga geçiyor hastane çantanı da hazırladın bune acele diye amannnn bilmiyorki neler geçiyor içimden ama hep dua ediyorum güzel bir mesleğim var rabbim de sağlık versin kendim yaparım herşeyi,Allah helal kazanç yolunda kulunu yorgun görmeyi severmiş, ben yeterince yoruluyorum vallaaaAMA ONLARDA AVUCUNU YALAR ONLARIN BANA İHTİYACI OLDUĞUNDA BENDE KILIMI KIPIRDATMAM
Canım ben evleneli daha iki sene olduğu için ve ilk bebeğim olduğu için daha yeni yeni tanıyorum. Ama üzülüyorum işte. Biz evlenincede borçları ödemek için bütün altınlarımı sattım ben geçenlerde çok borcumuz var diye son kalan kelepçe bileziğimi set takımımı ve künyemi yok pahasına sattım altın olarak bi Alyans bii tek taşım kaldı. Ve hiç birşey yapmıyorlar bize hiç yardımcı olmuyorlar. Eşim kendi işini yaptığı için para kazanamıyor beş kuruş parası olmuyor. Ve bunu biliyorlar. Bebeğime aldığım herşeyi benim aldığımı bunun yanında ev yemek alışverişini benim yaptığımı vede hersey 1300 lira kredi ödediğimi biliyorlar. Bu ne düşüncesizlik. Üstelik kayınvalidemde kayınpederinde emekli ve şuan ayrıyeten ikiside çalışıyor. Okadar gücüme gidiyormuş sadece evlerinde oturuyoruz işte.
Şimdi size soruyorum bunlar kafamın içinde dolaşıp kafayı yerken siz bnm yerimde olsanız eşinizde konuşur muydunuz annemler neden böyle yapıyor diye?:44:
Canım ben evleneli daha iki sene olduğu için ve ilk bebeğim olduğu için daha yeni yeni tanıyorum. Ama üzülüyorum işte. Biz evlenincede borçları ödemek için bütün altınlarımı sattım ben geçenlerde çok borcumuz var diye son kalan kelepçe bileziğimi set takımımı ve künyemi yok pahasına sattım altın olarak bi Alyans bii tek taşım kaldı. Ve hiç birşey yapmıyorlar bize hiç yardımcı olmuyorlar. Eşim kendi işini yaptığı için para kazanamıyor beş kuruş parası olmuyor. Ve bunu biliyorlar. Bebeğime aldığım herşeyi benim aldığımı bunun yanında ev yemek alışverişini benim yaptığımı vede hersey 1300 lira kredi ödediğimi biliyorlar. Bu ne düşüncesizlik. Üstelik kayınvalidemde kayınpederinde emekli ve şuan ayrıyeten ikiside çalışıyor. Okadar gücüme gidiyormuş sadece evlerinde oturuyoruz işte.
Şimdi size soruyorum bunlar kafamın içinde dolaşıp kafayı yerken siz bnm yerimde olsanız eşinizde konuşur muydunuz annemler neden böyle yapıyor diye?:44:
Ağır olan ne aslında biliyor musun kayınvalidem 4-5 aylık evliyken bana gelip onun için 7000 tl kredi çekmemi istedi çektim verdim sadece 2 ay ödedi ve sonra lafını bile açmadı sanki salak yerine koyar gibi ben safım sanki ya farkında değilim ben ödedim bitirdim kredisini ve halada sormuyo ne oldu o kredi diye. Şimdi bebek var ve bir kere olsun sormadılar ya bişeye ihtiyacın var mı diye.
Haklısın aslında ya. Geçen gün çok üzüldüm eşimin kardeşi var erkek 24 yaşında bekar. Gitmiş kendisine Bot almış 2 tane işte eşime dediki abi beğendin mi yarın sanada bi tane alayım. (Eşim botlarını makineye atmış bi ara önleri yenmiş gibi olmuş botlarının ama onu giyiyor şuanda Bot'a falan para veremeyeceğimiz için) neyse eşimin ayakkabı numarasını sordu falan tabi annesinin kredi kararıyla alacak çalışmıyor çünkü. Eşimde ilk defa gerek yok demedi hoşuna gitti sanırım kıyafete hiç düşkün değildir ama ihtiyacı var biliyorum. Söyledi ayakkabı numarasını. Annesi ordan off saçmalara sezon bitti iş çıkarma şimdi dedi ve öyle bir şok oldumki ben ağlayacaktım innanki. Sanki üvey annesi eşimin. Ya bu insanlar bazı şeylerin farkında olduğumu bilsin istiyorum. Eşim gibi benide salak yerine koymasınlar. Bunuda eşimden başka kimseyle paylaşamam ki. İçim içimi yiyorCanım, burada az çok nasıl şartlarda yoğun çalıştığını okuduk. Sen böyle çaba sarfederken eşinin ailesinden hiç destek görmemen çok üzücü....Ben çok üzüldüm yazdıklarına... Ben de sana birşeyler yazmak istedim lakin bizde de durum tam tersi... Eşimin ailesi her konuda bizimle çok ilgilidir, gerekirse maddi-manevi destek olurlar. Açıkçası ihtiyacımız yok ama sürekli olarak arkamızda olduklarını hissettirirler. Bir evladımız var, herşeyimiz sizin derler.
Geçenlerde oğlumun tahlil sonuçlarının çıkacağı gün, kalkıp bana geldiler sırf destek olabilmek için...
Gelgelelim benim aileme... Anne babam ayrı ve başkalarıyla evliler. Babam herşeyini yeni eşine bırakma, onu mağdur etmeme derdinde. Annem ise bizi pek fazla arayıp sormaz, sık gelmez. Doğumumun ne zaman olduğunu bile bugün öğrendi?!??
Kayınvalidemle ise, kızıma bir sürü şeyler aldık, oğluma zaten her gelişlerinde hediyeler getiriler. Ben bizimkilerle fazla görüşmediğim için dolayısıyla onlarda böyle bir durum da yok. Olsa da kıyas yapmak mumkun değil, bir tarafı her hafta görüyorum diğerlerini yılda birkaç kere...
Şimdi ben sana, eşinin yerinde olan kişi olarak ne hissettiğimi söyleyeyim. O kadar kırık, buruk, mahçup durumdayım ki... Hiç belli etmesem de olan biteni herşeyi görüyorum, çok üzülüyorum ama ne yapayım? Onları değiştiremiyorum. Yıllardır hep böyle oldular, ben de artık kırılıp üzülmemek için onları ana baba gibi değil de, bir akraba, bir komşu gibi görmeye çalışıyorum. Eğer eşim bir tartışmada bana senin anne- baban şöyle böyle der yüzüme vurursa çok acı çekiyorum. Neden benim seçmediğim, değiştiremeyeceğim, elimden birşey gelmeyen bir durumla ilgili benim canımı acıtmak istiyorsun diyorum. Onların olamadıkları kişiler( anne-babalık kavramları) yuzunden ben neden suçlanıyorum diye düşünüyorum.
Bu konuda daha çoook konuşabilirim ama uzatmayayım:) Benim sana tavsiyem ortada aleni bir kötü niyet yoksa, (örneğin diğer kardeşe örtülü şekilde ya da alenen sürekli yardım yapılması, miras kaçırma vs gibi) eşine bunları anlatıp ta hiç üzme onu. O bunları görmez mi sanıyorsun kimbilir ne kadar utanıyor, üzülüyordur? Yüzüne vursan muhtemelen ya kavga edeceksiniz ya da eşin çok mahçup olup utanacak...Zor günleriniz olsa da, gönlünden kendiliğinden sizi düşünmeyen insanlardan bir hayır beklemeyin......Birbirinize daha sıkı sarılın. Dua edin, Allah yardımcınız olsun inşallah.
Ağır olan ne aslında biliyor musun kayınvalidem 4-5 aylık evliyken bana gelip onun için 7000 tl kredi çekmemi istedi çektim verdim sadece 2 ay ödedi ve sonra lafını bile açmadı sanki salak yerine koyar gibi ben safım sanki ya farkında değilim ben ödedim bitirdim kredisini ve halada sormuyo ne oldu o kredi diye. Şimdi bebek var ve bir kere olsun sormadılar ya bişeye ihtiyacın var mı diye.
Haklısın aslında ya. Geçen gün çok üzüldüm eşimin kardeşi var erkek 24 yaşında bekar. Gitmiş kendisine Bot almış 2 tane işte eşime dediki abi beğendin mi yarın sanada bi tane alayım. (Eşim botlarını makineye atmış bi ara önleri yenmiş gibi olmuş botlarının ama onu giyiyor şuanda Bot'a falan para veremeyeceğimiz için) neyse eşimin ayakkabı numarasını sordu falan tabi annesinin kredi kararıyla alacak çalışmıyor çünkü. Eşimde ilk defa gerek yok demedi hoşuna gitti sanırım kıyafete hiç düşkün değildir ama ihtiyacı var biliyorum. Söyledi ayakkabı numarasını. Annesi ordan off saçmalara sezon bitti iş çıkarma şimdi dedi ve öyle bir şok oldumki ben ağlayacaktım innanki. Sanki üvey annesi eşimin. Ya bu insanlar bazı şeylerin farkında olduğumu bilsin istiyorum. Eşim gibi benide salak yerine koymasınlar. Bunuda eşimden başka kimseyle paylaşamam ki. İçim içimi yiyor
Canım, burada az çok nasıl şartlarda yoğun çalıştığını okuduk. Sen böyle çaba sarfederken eşinin ailesinden hiç destek görmemen çok üzücü....Ben çok üzüldüm yazdıklarına... Ben de sana birşeyler yazmak istedim lakin bizde de durum tam tersi... Eşimin ailesi her konuda bizimle çok ilgilidir, gerekirse maddi-manevi destek olurlar. Açıkçası ihtiyacımız yok ama sürekli olarak arkamızda olduklarını hissettirirler. Bir evladımız var, herşeyimiz sizin derler.
Geçenlerde oğlumun tahlil sonuçlarının çıkacağı gün, kalkıp bana geldiler sırf destek olabilmek için...
Gelgelelim benim aileme... Anne babam ayrı ve başkalarıyla evliler. Babam herşeyini yeni eşine bırakma, onu mağdur etmeme derdinde. Annem ise bizi pek fazla arayıp sormaz, sık gelmez. Doğumumun ne zaman olduğunu bile bugün öğrendi?!??
Kayınvalidemle ise, kızıma bir sürü şeyler aldık, oğluma zaten her gelişlerinde hediyeler getiriler. Ben bizimkilerle fazla görüşmediğim için dolayısıyla onlarda böyle bir durum da yok. Olsa da kıyas yapmak mumkun değil, bir tarafı her hafta görüyorum diğerlerini yılda birkaç kere...
Şimdi ben sana, eşinin yerinde olan kişi olarak ne hissettiğimi söyleyeyim. O kadar kırık, buruk, mahçup durumdayım ki... Hiç belli etmesem de olan biteni herşeyi görüyorum, çok üzülüyorum ama ne yapayım? Onları değiştiremiyorum. Yıllardır hep böyle oldular, ben de artık kırılıp üzülmemek için onları ana baba gibi değil de, bir akraba, bir komşu gibi görmeye çalışıyorum. Eğer eşim bir tartışmada bana senin anne- baban şöyle böyle der yüzüme vurursa çok acı çekiyorum. Neden benim seçmediğim, değiştiremeyeceğim, elimden birşey gelmeyen bir durumla ilgili benim canımı acıtmak istiyorsun diyorum. Onların olamadıkları kişiler( anne-babalık kavramları) yuzunden ben neden suçlanıyorum diye düşünüyorum.
Bu konuda daha çoook konuşabilirim ama uzatmayayım:) Benim sana tavsiyem ortada aleni bir kötü niyet yoksa, (örneğin diğer kardeşe örtülü şekilde ya da alenen sürekli yardım yapılması, miras kaçırma vs gibi) eşine bunları anlatıp ta hiç üzme onu. O bunları görmez mi sanıyorsun kimbilir ne kadar utanıyor, üzülüyordur? Yüzüne vursan muhtemelen ya kavga edeceksiniz ya da eşin çok mahçup olup utanacak...Zor günleriniz olsa da, gönlünden kendiliğinden sizi düşünmeyen insanlardan bir hayır beklemeyin......Birbirinize daha sıkı sarılın. Dua edin, Allah yardımcınız olsun inşallah.
kızlar bunlar benim aldığım ya da almayı planladığım şeyler. hastane çıkışı hariç sayısı vs yazmadım herkese hediye gelebiliyor ya da önceki çocuğundan kalanlar olabiliyor. ben lazım olanları internette bir site var en ucuz fiyatı veren, oradan araştırıyorum piyasadaki fiyatlara da bakıyorum hangisi uygunsa oradan alıyorum yavaş yavaş. unuttuklarım olabilir tecrübeli annelerden yardımlarını bekliyorum. hepimize keyifli alışverişler
1 tane 10lu hastane çıkışı
2 tane 5li hastane çıkışı
ağız mendilleri
ahşap beşik
alt açma seti
Süt Pompası ( Çiftli )
ana kucağı
anne çantası
ateşölçer kulaktan
ayakkabı
battaniye 5 tane polar-triko-penye
bebe yağı
bebek arabası
bebek yan yatma yastığı
biberon cam
çoraplar
dalin alt açma pedi 10lu
emzik yenidoğan
dönence
Bebek Çamaşır Deterjanı
havlu içine koymak için tülbent
ıslak mendil
kısa kollu badiler boy boy
göğüs pedi
göğüs ucu kremi(32.haftadan itibaren kullanılacak)
süt saklama poşetleri
vucüt temizleme jeli yıkanma gerektirmeyen
önlükler (hazneli olanlardan da olmalı)
patikler yumuşak-kadife olanlardan
patikli tek altlar 0-3 ay
pijama takımları
pişik kremi
sabun
şampuan
tulumlar boy boy
Islak Pamuk Mendil
penye yelekler
örme hırka ve yelekler
bebek külodu
Emzirme Sütyeni
göğüs ucu koruyucu
Bebek Bezi
Küvet Ayağı
Giderli Banyo Küveti
bebek bakım seti (tırnak makası,fırça,burun aspiratörü vs)
havlu yumuşak bambu
biberon Temizleme Fırçası
Dijital Bebek İzleme Cihazı (kameralı olanlar çok işe yarıyormuş)
Banyo ve Oda Termometresi
doğal banyo süngeri (yamuk şekillilerden olmalı)
bebek şekerleri, kapı süsü, lohusa şerbeti ve takımı,takı yastığı (havuzluhandan)
lohusa pijama takımı, gecelik, terlik, lohusa tacı, hasta pedi
pamuk mendil
uyku seti
nevresim takımı
perde
halı
oda lambası
büyüyebilen karyola
3 kapılı gardrop
(şifonyer benim var o yüzden listeye eklemedim,ihtiyaç varsa alınmalı)
bugün işten sonra oğlumun saçlarını kestirmek için alışverişmerkezine gittik.eşimin işi dolayısıyla arabada bir sürü koli vardı bizde oğlumla bir köşeye sıkıştık yakın mesafe diye.neyse dıkış tepiş gittik işimizi hallettik yemek yedik filan derken yine eve dönerken oğlum mızmızlanıp sıkışıp kaldığımız koltukta karnıma sertçe yaslandı bir an engelleyemedim o an karnımda ve kasıklarımda acayip bir ağrı oldu ve ılık ılık bişey aktı gelene kadar kendimi zor tuttum.sonuçta oğlumda küçük onada kızamıyorum eve gelince bir baktım yine kanama olmuş.şu an bişey yok 10 dakikada bir bakıyorum.ağrımda kalmadı bebekte hareketli bir sorun yok gibi.ama anladımki artık hiç zorlanmamak lazım.allahım şu son 3.5 ayı bir bitirsek sorunsuz dua ediyorum sürekli.
yazılanları okudum sanırım bu aile problemleri hep ortak en iyisi başımızın çaresine bakmak .sıfır beklenti sonsuz mutluluk.
bugün işten sonra oğlumun saçlarını kestirmek için alışverişmerkezine gittik.eşimin işi dolayısıyla arabada bir sürü koli vardı bizde oğlumla bir köşeye sıkıştık yakın mesafe diye.neyse dıkış tepiş gittik işimizi hallettik yemek yedik filan derken yine eve dönerken oğlum mızmızlanıp sıkışıp kaldığımız koltukta karnıma sertçe yaslandı bir an engelleyemedim o an karnımda ve kasıklarımda acayip bir ağrı oldu ve ılık ılık bişey aktı gelene kadar kendimi zor tuttum.sonuçta oğlumda küçük onada kızamıyorum eve gelince bir baktım yine kanama olmuş.şu an bişey yok 10 dakikada bir bakıyorum.ağrımda kalmadı bebekte hareketli bir sorun yok gibi.ama anladımki artık hiç zorlanmamak lazım.allahım şu son 3.5 ayı bir bitirsek sorunsuz dua ediyorum sürekli.
yazılanları okudum sanırım bu aile problemleri hep ortak en iyisi başımızın çaresine bakmak .sıfır beklenti sonsuz mutluluk.
Canım, burada az çok nasıl şartlarda yoğun çalıştığını okuduk. Sen böyle çaba sarfederken eşinin ailesinden hiç destek görmemen çok üzücü....Ben çok üzüldüm yazdıklarına... Ben de sana birşeyler yazmak istedim lakin bizde de durum tam tersi... Eşimin ailesi her konuda bizimle çok ilgilidir, gerekirse maddi-manevi destek olurlar. Açıkçası ihtiyacımız yok ama sürekli olarak arkamızda olduklarını hissettirirler. Bir evladımız var, herşeyimiz sizin derler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?